Pokaż pełną wersje : Netia - dobry wybór??
Mam radiówke i w związku z promocja w netii(1 rok za darmo) postanowiłem zmienić internet i tu pojawiają się pytania:
Czy na takim internecie zagram palkiem?? (ping)
Czy często są lagi/kicki?
Czy modem który oni oferują(sagem f@st 800) jest dobry? (podobno z sagem'a są troche syfskie)
TE PYTANIA KIERUJĘ DO UŻYTKOWNIKÓW NETII!!!!!
Ja też chcę przejść na netię, więc jak ktoś ma nich się podzieli wrażeniami.
OldSlayer
21-07-2007, 21:57
Ja też chce wziąć Netie niech ktoś się na ten temat wypowie
Mam radiówke i w związku z promocja w netii(1 rok za darmo)
Nie, bo zawierasz umowę na 2 lata.
Ale jak się bierze umowę na 3 lata(taki mam zamiar) to masz rok za darmo -.-
Ale jak się bierze umowę na 3 lata(taki mam zamiar) to masz rok za darmo -.-
Geez, ja bym nie zawierał umowy na 3 lata, nawet, jeśli 2 byłyby za darmo i jeszcze by mi zapłacili 500 zł.
Branie takiej umowy to istny idiotyzm. Dają ci rok za darmo, ale za umowę na 36 miesięcy to żałosna rekompensata.
Weźmiesz teraz prędkość 1 mbit, po czym będziesz miał ją przez 3 lata. Po pół roku standardem okaże się 2 mbit, 5...
Dlatego zawsze biorę umowę na rok. W naszym kraju Internet rozwija się w dość szybkim tempie. 3 lata temu to ja miałem 128 kbit, teraz 1 mbit, a za 4 miesiące, gdy skończy mi się umowa - 2 lub 5 mbit. Rób co chcesz, ale będziesz tego żałował(chyba, że dla ciebie Internet to wymóg do Tibii, a nie dostęp do pajęczynki).
Excalibug
22-07-2007, 12:34
A żeby nie zakładać nowego tematu. Jaki internet (bezprzewodowy) polecacie do laptopa?? Na początku myślałem o Blue Connect, ale nie jestem pewien jaki wybrać :(
@Excalibug
Z iPlusa mojego taty można być zadowolonym. W większych miastach, kiedy korzysta z HSDPA, na dwóch kreseczkach zasięgu na bodajże 6, działa tak, jakby Internet miał prędkość 512. Ot taka opinia laika. ;)
Wy tu gadacie o jakiś umowach o bezprzewodowym internecie ale ja nie dostałem odpowiedzi na swoje pytania....
Prosze to dla mnie bardzo ważne..
Hu'stler
23-07-2007, 09:40
Ja mam neo 512 kb i jestem z niej zadowolony B)
Nie wiem co tyle ludzi ma jakies problemy do neostrady.
Na laptopa mam internet w Iplus ale jak dla mnie lipa w moim miescie nie to co w Poznaniu i innych wiekszych miastach moze kiedys mi to poprawia...:evul:
Teraz aktualnie jestem w U.S.A i mam tu net 6mb tylko mam problem z nim bo mi sie rozlacza po pare razy dziennie, dopiero po 21:00 moge spokojnie grac;(
@Excalibug
Z iPlusa mojego taty można być zadowolonym. W większych miastach, kiedy korzysta z HSDPA, na dwóch kreseczkach zasięgu na bodajże 6, działa tak, jakby Internet miał prędkość 512. Ot taka opinia laika. ;)
krążą opinie, ze internet bezprzewodowy oferowany przez operatorow telefonii komórkowych nie nadaje sie np do gry w tibie. podobno czesto kickuje. nie wiem jak jest z dostepem do wielkiej pajeczynki, tak jak to ladnie okreslil koelga pare up.
@Gompka
sory, nie jestem uzytkownikiem netii, i nie chce nabijac bezsensownych postow. ale z tego co tu napisales, to podpisales juz umowe nie? wiec poczekaj na internet, przetestuj go, zobacz, czy da sie grac, gdy pada deszcz, bo innego wyjscia imo juz nie masz.
ale z tego co tu napisales, to podpisales juz umowe nie? wiec poczekaj na internet, przetestuj go, zobacz, czy da sie grac, gdy pada deszcz, bo innego wyjscia imo juz nie masz.
Właśnie nie podpisałem i się wacham miedzy tańszą netia, a pewniejszą neostradą. Prosze napiszcie jak wam chodzi Netia.:(
Tic_Tac_Token
24-07-2007, 00:04
Netie mam od kiedy pierwszy raz miałem internet w domu, z 5 lat bedzie napewno. Nie pamiętam żebym kiedyś nie miał internetu przez jakis okres czasu ( chyba raz przez 1 dzień nie miałem jak mi transfer podwyższali ;-) ). Napewno teraz plusem że jest dość tani. Ogólnie polecam.
@edit: Użytkownik @Nadrill, ma racje że nie opłaca sie podpisywać umowy na 3 lata, chyba że potrzebujesz tlyko do gry w tibie. Ja przedłużam umowe o max 2lata, 3 miesiące temu podpisałem na 2lata, 2mbs (zaoferowali mi dość dobra propozycję za 45zł z groszami, za to że jestem już dość długo użytkownikem netii).
Ja jak już to podpisuję na 3 lata 2 mbity. I nie widzę powodu, czemu by nie. Standardy tak szybko się wcale nie podwyższają. Dwa lata temu 0,5 mbita było chyba standardem, teraz też większość ludzi ma tyle. Poza tym 2 mbity to i tak dość dużo. Pytanie zresztą było o jakość usług netii, a nie czy się na 3 lata opłaca jak to niektórzy piszą. Dodam jeszcze, że opinie stałych klientów mnie mało interesują. Chciałbym wiedzieć jak to było u kogoś kto kupił niedawno i najlepiej po łączach tepsy. Czy nie czeka się zbyt długo i nie ma jakiś problemów?
Znajomy netii używają, i są zadowoleni (Ze ściąganiem słabo ale do grania internet bardzo dobry)
Dlugozimek
26-07-2007, 00:12
Więc ja sie wypowiem. Ten modem jest smietnik od poczatku rozłaczało mi sie Neo, 2 razy dziennie zawsze po południu, albo w nocy - jest to bardzo upierdliwe.. więc i tak za rok bedziesz musial zmienic wiec juz odrazu kup Modem z Media Marktu za 200 zł:) (Zapytaj sie o cene to ci powiedza) Ten modem działa swietnie, moi znajomi go uzywaja i nigdy nie narzekali...
Więc jak sie decydujesz na neo - odrazu kupuj inny model ;)
Pozdro :)
Capoeiristas
06-08-2007, 20:17
Więc ja sie wypowiem. Ten modem jest smietnik od poczatku rozłaczało mi sie Neo, 2 razy dziennie zawsze po południu, albo w nocy - jest to bardzo upierdliwe.. więc i tak za rok bedziesz musial zmienic wiec juz odrazu kup Modem z Media Marktu za 200 zł:) (Zapytaj sie o cene to ci powiedza) Ten modem działa swietnie, moi znajomi go uzywaja i nigdy nie narzekali...
Więc jak sie decydujesz na neo - odrazu kupuj inny model ;)
Pozdro :)
ja też się wypowiem na temat tego modemu, mam dokładnie ten model, sagem F@ST 800 i musze powiedzieć, że transfer jest ok....gorzej jeżeli chodzi o grę... w tibie już nie gram z powodu tego modemu, kicki mam około 10 razy dziennie, niewiadomo kiedy i jak. nie wiem co mam poradzić sam na to, w każdym razie dziś zadzwonie to netii i popolemizuję z nimi ;)
Ja jak już to podpisuję na 3 lata 2 mbity. I nie widzę powodu, czemu by nie. Standardy tak szybko się wcale nie podwyższają. Dwa lata temu 0,5 mbita było chyba standardem, teraz też większość ludzi ma tyle. Poza tym 2 mbity to i tak dość dużo. .
Oj zdziwisz się, zdziwisz. Już za pół roku ceny spadną na łeb na szyje, nie mówie, co będzie za rok-dwa. Aktualnie wszyscy developerzy (Neostrada, Netia i Tele2) szukają jak najwięcej naiwniaków, którzy wezmą ofertę na 3 lata i organizują takowe promocje 'rok za darmo'.
Poza tym 2 mbity to i tak dość dużo. .
Srednia predkosc internetu w Europie wynosi 3,5 mbit, a w Ameryce 4,2. I to takie kraje jak Polska ją zaniżają. Więc 2mbit to moze byc duzo dla przeciętnego polaka, gdyż internet jest u nas cholernie drogi, a ludzie mało zarabiają.
Najlepszy wybor: internet chello z UPC :-)
Mam z tej oferty telefon,telewizje i internet. Place 59zl za 2mb neta (89zl za 5mb!!), oczywiscie za wziecie calego pakietu (telefon+tv+net) sa znizki ;P
Przy sciaganiu z normalnych serverow (rapidshare itp) leci ladnie po 200kb/s, w grach 0 laga, 0 kickow, nic :P
Co rok mam okolo 1-2 miesiace za darmo (ojciec jedzie do nich, rozwiazuje umowe, odrazu podpisuje nowa dla nowych klientow z promocja 1-2 miesiace za darmo ;) )
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.