Pokaż pełną wersje : Magic level u palka po upie
Witam!
Mam pytanie czy po update opłaca się trenować magic level u palka??
(przed upem robiłem bardzo dużo hmm).Mam level 40 i obecnie 11 m level i cały czas się zastanawiam czy podszkolić to czy nie gdyż sd juz się nei opłaca używać.A wy jak myślicie?:)
Johanes19
21-07-2007, 21:18
lolz na 40lvl 11mlvl?
ja na 25lvl mialem prawie 11mlvl
ale jak najbardziej oplaca sie robic mlvl palem!!
Szybki'lols
21-07-2007, 21:18
Czym lepszy m lvl tym lepiej sie leczysz więc trenimy :) [mniejsze waste no tyc,tyci]
PzDr!
ja na 30 pallkiem miałem 11mlvl gdyby nie z 5 dedów to by był z 12 może 13:)
UNholy90's
21-07-2007, 21:21
Jezeli robiles duzo hmm a na 40 lvl masz 11 mlvl to nie jest to dobry magic lvl. Na tym levelu conajmniej moglbs miec 13mlvl, a ludzie maja tez 15 juz na 40 lvl. (Co oznacza ze nie za wiele tych BP hmm zrobiles).
A co do tematu to oczywiscie ze oplaca sie trenowac mlvl. (w sumie mi przy expieniu dobrze wchodzi, a jak mam full mane to spalam zeby zostalo tak na 2 vity). I czemu uwazasz ze sd juz sie nie oplaca uzywac? Tak czy siak na wojne zawsze sie przydaja palkowi.
Przemysl to i zdobadz jak najwyzszy mlvl (lepiej miec 21 mlvl na 100 niz 17-18 co nie? )
---hail Furora---
Pyro Aris
21-07-2007, 21:34
Jezeli robiles duzo hmm a na 40 lvl masz 11 mlvl to nie jest to dobry magic lvl. Na tym levelu conajmniej moglbs miec 13mlvl, a ludzie maja tez 15 juz na 40 lvl. (Co oznacza ze nie za wiele tych BP hmm zrobiles).
A co do tematu to oczywiscie ze oplaca sie trenowac mlvl. (w sumie mi przy expieniu dobrze wchodzi, a jak mam full mane to spalam zeby zostalo tak na 2 vity). I czemu uwazasz ze sd juz sie nie oplaca uzywac? Tak czy siak na wojne zawsze sie przydaja palkowi.
Przemysl to i zdobadz jak najwyzszy mlvl (lepiej miec 21 mlvl na 100 niz 17-18 co nie? )
---hail Furora---
sd dla palka to juz legenda :D
przy mnie 97 rp walil 3 hity ,47 ,48 ,49 na wojnie to sie raczej nie przyda
Darkneress
21-07-2007, 21:56
Boże weź nie słuchaj ich , bo nie mają pojęcia o tym .
SD legenda tak jak kolega wyżej powiedział , m lev u palka po uptade w góle prawie nie jest już przydatny taki jak masz na 40 jest jak najbardziej ok , w ogóle go nie trenuj , z levelem sam urośnie . Po tym uptade zrobiłem sobie palka ma on 20 dni i 40 lev 12 m lev 68/43 i m lev wogóle mi się nie przydaje dragi cisne sobie jak chce bez dużego waste ( troszke manasów ) , a i co do tego , że sd palka na wojnie sie przydaje to chyba kawał ma być ? Kiedyś m lev u palka ćwiczyło się tylko na SD i większe hity od tej runy , a teraz po co ? Pal i jego sd na wojnie to śmiech na sali ; ) takie jest moje zdanie teraz można srać na m lev paladyna i tyle .
@DOWN
Powiem ci tyle , że level jest ważniejszy niż m lev u palka ( teraz ) wyższy level : więcej expowisk , szybszy exp , bardziej się ciebie boją takie 40 + xD , a na m lev zawsze jest czas a , jeżeli chodzi o uhanie to wiesz .. pare punkcikow życia w tą czy w tą .. zresztą napewno np. na dragach nie będziesz używał uhów , a nawet e vity tylko sama e-gran , a jak ja mówie na swoim przykładzie mam takie małe waste na dragach na takim lev to na wyższym .. Dobra rada dla ciebie exp , exp , exp olej m lev ; )
SD legenda tak jak kolega wyżej powiedział , m lev u palka po uptade w góle prawie nie jest już przydatny taki jak masz na 40 jest jak najbardziej ok , w ogóle go nie trenuj , z levelem sam urośnie . Po tym uptade zrobiłem sobie palka ma on 20 dni i 40 lev 12 m lev 68/43 i m lev wogóle mi się nie przydaje dragi cisne sobie jak chce bez dużego waste ( troszke manasów ) , a i co do tego , że sd palka na wojnie sie przydaje to chyba kawał ma być ? Kiedyś m lev u palka ćwiczyło się tylko na SD i większe hity od tej runy , a teraz po co ? Pal i jego sd na wojnie to śmiech na sali ; ) takie jest moje zdanie teraz można srać na m lev paladyna i tyle .
Właśnie... mój char ma 15 dni xD, wiec z tymi hmm to mi chodziło o innego chara przed upem:>.A czy DUŻO daje magic level w uhaniu się czy ważniejszy jest sam level(analogicznie z exurą vita)??
Surphyre
21-07-2007, 23:03
Czym wiekszy masz mlvl tym lepiej sie leczysz i to chyba jedyny + mlvl u palka
I jeszcze mam takie pytanie, czy hity z exori con zaleza od skilla,lvla,mlvl?
Magik van Kamikadze
22-07-2007, 00:28
Zaprawde zaprawde powiadam Wam iz lvlm polaca sie cwiczyc bo moze cip... sie zachciec powiekszyc atak niktorych run i jest 2 strona np na 60~lvl nie exur'niesz sie na maxa jesli nie bedziesz miec odpowiedniego lvl magicznego
WIEC POWIADAM WAM CWICZCIE LVL MAGICZNY <hmm tez sie sprzydaja>
Amen
Ps.Odbija mi strasznie xD
Sandrzysko
24-07-2007, 00:53
Mlvl zawsze jest wazny(nawet u Knighta).Pisalo,ze P Bolt go zastapi,ale nie jest tak do konca...Bywaja potwory z duzym pancerzem i na ktorych bardziej oplaci nam sie uzyc runy niz marnowac na to amunicje.
Mi i tak zwisa mlvl :D trenilem go jedynie do 5mlvl ;]
a tak to spalajac mane mi rosnie :D i nic wiecej :)
nie przejmuj sie mlvlem teraz, daj mu samemu rosnac i tak Ci sie nie przyda- 9mlvl do m wala reszty nie trzeba ;p
Ta, opłaca się, żebyś mógł używać najpierw mw a potem paralyze. Swoim palkiem 15 mlvl wbiłem dopiero koło 60 lvla (nie pytajcie, dlaczego, bo to aż głupie), ale i tak przed 60 lvlem sdki wiele krzywdy nikomu nie zrobią, demonów/wrli się nie hunci. ATM trenowanie mlvla 'na sd' to głupota.
NIe oplaca sie. !!
Co da ci mlvl skoro z sdkow bedziesz walil strasznie slabo.
Jedynie poprawi ci to nieznacznie leczenie
Massterralph
27-07-2007, 17:37
sd dla palka to juz legenda :D
przy mnie 97 rp walil 3 hity ,47 ,48 ,49 na wojnie to sie raczej nie przyda
to fajny palek bo ja na 50 walnalem za 49...
PO upie sie nie oplaca trenic
Jak pisali pbolce zastepuje sdki, a one od 55lvl, wiec warto cisnac lvl a nie mlvl. Ten drugi sam wskoczy z lvlem
wlasnie walnalem testa w 92 ek za 50...
lalusssss8
28-07-2007, 21:45
Ja Mam 25 palka i mam 7 magiczny nie chce mi sie trenic magicznego ale postacie z PAccem mogly by go troche potrenic bo przecierz tez Jest TAki Czar Jak Exori Con a JEgo sila tez zalezy od Magicznego i po zatym na wiekszym magicznym wiecej sie leczymy;););););)
spacyjka1
28-07-2007, 22:01
Backpacks of Heavy Magic Missile created in this time: 28.2 (280 mana per rune) - od mlvla 0 do mlvla 11 zrobisz 28.2bp hmm
ile to trwa? - Time needed to regenerate @ 2 mana per 4 sec (unpromoted): 3d 15h 45m 28s
3 dni 15 godzin 45 minut 28 sekund (bez promocji, life ring, roh, soft boots)
jak dużo zrobiłeś tych hmm to chyba inaczje mlvla nie treniłeś -.- jak ma się pełną manę to najlepiej zawsze kliknąć jakiś hotkeys choćby jak masz 100lvl to utevo lux
palek po update jest zarąbisty, jak zawsze biegały sorce i drute z 8 lvl po mainie na epvp to teraz same palle :P
Mimo-vader
29-07-2007, 01:07
to fajny palek bo ja na 50 walnalem za 49...
PO upie sie nie oplaca trenic
Jak pisali pbolce zastepuje sdki, a one od 55lvl, wiec warto cisnac lvl a nie mlvl. Ten drugi sam wskoczy z lvlem
wlasnie walnalem testa w 92 ek za 50...
Zauważ że tera hity zależą w większości od m lv ;). Wasze m lv różniły się o 2-3 więc to wielkiej różnicy nie robi.
Imo, nie opłaca się trenić. Kiedyś też nie opłacało się trenić, no bo i tak na 60 lv sam wpadał, a wcześniej te sd to co najwyżej do zabawy :).
Mlvl zawsze jest wazny(nawet u Knighta).Pisalo,ze P Bolt go zastapi,ale nie jest tak do konca...Bywaja potwory z duzym pancerzem i na ktorych bardziej oplaci nam sie uzyc runy niz marnowac na to amunicje.
roznica pancerza miedzy dragiem a demonem wynosi okolo 25 pkt obrazen.. wiec "uzyc runy" sie nie oplaci tak czy siak =]
Sandrzysko
31-07-2007, 01:41
Ok z tym to przesadzilam xd I stwierdze,ze pall nie ma takiej wielkiej potrzeby bicia 15mlvla.Wystarczy 5 mlvl na uhy i pare jeszcze,zeby uh wiecej leczyl...
ArcHammer
05-08-2007, 13:58
trenuj mlvl co ci zalezy:p zawsze leprzy sie przyda
Sir-Babolek
02-10-2007, 15:11
@DOWN
Powiem ci tyle , że level jest ważniejszy niż m lev u palka ( teraz ) wyższy level : więcej expowisk , szybszy exp , bardziej się ciebie boją takie 40 + xD , a na m lev zawsze jest czas a , jeżeli chodzi o uhanie to wiesz .. pare punkcikow życia w tą czy w tą .. zresztą napewno np. na dragach nie będziesz używał uhów , a nawet e vity tylko sama e-gran , a jak ja mówie na swoim przykładzie mam takie małe waste na dragach na takim lev to na wyższym .. Dobra rada dla ciebie exp , exp , exp olej m lev ; )
SD owszem teraz ma smieszny dmg ,ale tak jak pisano wczesniej kazdy dmg na warze sie przydaje ! tymbardziej paladyn uzywajacy Assasin Star + SD moze nawet zadac 300dmg w playera ( przy zalozeniu ze trafi dobrze z assasin stara ), dlatego tez warto trenic mlv ale nie glownie pod SD dmg xd tylko pod leczenie, bo wzor na leczenie niezostal zmieniony, zostal ten z przed update'tu.
Ta, opłaca się, żebyś mógł używać najpierw mw a potem paralyze. Swoim palkiem 15 mlvl wbiłem dopiero koło 60 lvla (nie pytajcie, dlaczego, bo to aż głupie), ale i tak przed 60 lvlem sdki wiele krzywdy nikomu nie zrobią, demonów/wrli się nie hunci. ATM trenowanie mlvla 'na sd' to głupota.
Rune Paralyze moze uzywac tylko i wylacznie druid wiec mlvl mu nic nie da ;)
@DOWN
Nie olej mlv tylko warto go trenic, idz poskiluj i mlv sam wskoczy, bo czym wyzszy mlv to masz mniejsze waste bo gran i vita lepiej lecza i uhy wiecej hp przywracaja wiec nie wiem czy tak warto go olewac :confused:
Ja chciałbym jeszcze zauważyć fakt, iż palek zamiast uh używa do leczenia mf, i się uha czarem, więc 15 mlvl wpada tak jak już mówili poprzednicy około 60lvl.
Z tą różnicą, że sd weżniesz, strzelisz kilka razy w jakiegoś stwora i podziękujesz.
Alanus Lutinum
02-10-2007, 17:56
Kalklukacja czarów i run leczyącyhc nie zmieniła się po update, bo inaczej knight nie umiałby expić solo (koszty byłyby tak ogromne). To samo tyczy się czarów.
Ja chciałbym jeszcze zauważyć fakt, iż palek zamiast uh używa do leczenia mf, i się uha czarem, więc 15 mlvl wpada tak jak już mówili poprzednicy około 60lvl.
Z tą różnicą, że sd weżniesz, strzelisz kilka razy w jakiegoś stwora i podziękujesz.
mi wpadl na 48 , a zbytnio nie skilowalem ;f
Neo Pall
19-10-2007, 02:09
Trochę mi żal tych paladynów robionych po update... 40+ lvl żałosne skille (~65) i śmieszne mlv.... Ja 15 mlv miałem na 39 lv. Według mnie opłaca sie ćwiczyć mlv, tak samo jak skillować. Nabijasz skille, mlv i masz spokój, a nie później ogladam filmiki z ani- 100rp i 89 dysta... To przecież jest śmiech na sali :D
Pershing
19-10-2007, 02:47
amunicje ,ktora kosztuje 325 gp za sztuke
Lol? 15 mlvl u pala na 60 lvlu? ... no comment, ja miałem na 30 lvlu....
no i do czego sie przydal ?
wrogonastawiony
19-10-2007, 15:21
No jak to po co ? Kolega wyzej ktory sie tak chwali pewnie expi sobie teraz na sd.
a za przeproszeniem kogo to do [cenzura] nedzy obchodzi? kazdy gra jak mu sie podoba, moze nie jest takim no liferem zeby pol roku klepac skille tylko po to zeby go potem jakis ciec na 2 sdki wzial bo za malo hp mial... jak mozna kogos oceniac po tym jakie ma skille na danym lvlu? jak dla mnie im nizsze na wyzszym lvlu tym lepiej bo to znaczy ze zamiast marnowac czas i zycie po prostu sobie expil dla zabawy...
a ten twoj 30lvl paladyn w dupe se mogl wlozyc 15mlvl bo jakby przyszedl 60lvl palladyn nawet z 5mlvl to zmiotl by twojego z ziemi majac wiecej cap i hp niz to twoje gowienko...
kthxbye nolifers..
Skończyłeś?, to spuść wodę. Nie mam pala na 30 lvlu tylko na 62.
Chyba trochę przesadzasz z tym porównaniem 60 pal z 5 mlvl i 30 lvl z 15 mlvl - kto by tu kogo zmiótł...60 lvl mógłby mnie sobie klepać z boltow, a ja bym sobie stał z shieldem na full def i bym go bił z sd i co jakiś czas leczył, ale rzadko bo i tak mało by mi zabierał hp z boltów
Nie jestem no liferem, ten palek był stworzony w 2004 roku, i jakbym był no liferem to bym już miał chyba z 300 lvl....
Ja nikogo nie obrażam, tylko dla mnie dobry palladyn powinien mieć dobry magic również(a nie jak palki robione po upie -.-)
A co do przydatności magica:
1. więcej się leczę
2. zadaje większe obrażenia np. exori conem3
3. przez to, że się więcej leczę - tracę mniej manasów = oszczędzam kasę.
4. szpan również jest plusem - drożej mogę sprzedać chara
5. kiedyś jak możliwość rzucania czarów zależała od magica, to 15 mlvl przydawał się bardzo do niewidki.(teraz po upie nie za bardzo)
Ja tam mam 20 lvl i 7 m lvl (zaraz 8 ) jakos specjalnie go nie trenilem sam rosl,ale duzo razy dedlem moglo byc lepiej
Tatamalolata
20-10-2007, 14:17
Po update idzie wolniej mlvl u palla :P who have 25mlvl on pally ? ;o
Po update idzie wolniej mlvl u palla :P who have 25mlvl on pally ? ;o
idzie o wiele wolniej
Lol? 15 mlvl u pala na 60 lvlu? ... no comment, ja miałem na 30 lvlu....
o wow o i ile walnoles z tego sd w czlowieka za 50 ? wowowow :)
Nigdy nie lubialem trenic , wiec 15 mlvl wpadl mi na 42 lvl ;) aktualnie na 95lvl mam 19mlvl i jak walne z sd za 80 w czlowieka to jest dobrze ;p
Radze potrenowac zebys sie lepiej leczyl :)
idzie o wiele wolniej
szybkość nabijania magica nie zmniejszyła się. Tylko ludzie go mniej trenują.
@up
Nie wiem ile bym walnął w człowieka bo nie miałem okazji testować - gram na non-pvp
@ down to to ja wiem , ale chodzi o to , że mi nie potrzebne to było do zabijania ludzi.
szybkość nabijania magica nie zmniejszyła się. Tylko ludzie go mniej trenują.
@up
Nie wiem ile bym walnął w człowieka bo nie miałem okazji testować - gram na non-pvp
Hit w potwora / (podzielić na) pół. N/c
Mam 17 lvl i 7 magic lvl. Jest to zły/odpowiedni/dobry magic lvl jak na ten poziom ?
dawid000
21-10-2007, 13:57
@up
bardzo dobry
ja mam na 21 pallu 6mlvl
oplaca sie skillowac(no chyba ze lubisz wastowac na leczeniu)
@up
bardzo dobry
ja mam na 21 pallu 6mlvl
oplaca sie skillowac(no chyba ze lubisz wastowac na leczeniu)
Dzięki, o to mnie chodziło!
Kellerman
21-10-2007, 18:47
Pomyślcie co poniektórzy chyba dlatego m lvl u palka nie został zablokowany po upie żeby go używać może wydawać się ,że nie jest aż tak przydatny ale zobaczcie czasem zdarza się ,że wparuje na ciebie kilku pk i wtedy uleczysz się kilka razy exura vita exura vita exura vita normalnie przykładowo z niskim m lvlelem uleczył byś się za 300 hp i załóżmy że skończyła by ci się mana i musisz dalej biedz to popatrz masz wysoki m lvl uleczysz się exura vita exura vita uleczyłeś się za 300 hp i masz jeszcze jeden czar w zanadrzu i większą szansę na ucieczkę.A zaufaj mi oszczędzisz dziennie nawet i po bp uhów dzięki temu. A w czym szkodzi ćwiczenie m lvlela ,że expiąc kupisz z 3 bp blanków i będziesz co jakiś czas klepał hotkeya robiąc hmmki i potem sprzedając je jakiemuś miłemu graczowi z wysokim lvlelem np 20 bp hurtowo.i przy okazji m lvl ci rośnie.Zresztą trzeba myśleć przyszłościowo nie wiadomo nigdy co przyniesie jutro może w następnym update mlvl palka może mieć duże znaczenie tyle odemnie pozdrawiam xd
Piotrek Marycha
21-10-2007, 21:03
czasem zdarza się ,że wparuje na ciebie kilku pk i wtedy uleczysz się kilka razy exura vita exura vita exura vita normalnie przykładowo z niskim m lvlelem uleczył byś się za 300 hp i załóżmy że skończyła by ci się mana i musisz dalej biedz to popatrz masz wysoki m lvl uleczysz się exura vita exura vita uleczyłeś się za 300 hp i masz jeszcze jeden czar w zanadrzu i większą szansę na ucieczkę.
gadasz jakbys miał 40+ stopni gorączki... nic nie zrozumialem z tego
A zaufaj mi oszczędzisz dziennie nawet i po bp uhów dzięki temu.
tym ze bedzie sie leczyc ~5 hp wiecej kazdym uhem? (uzywanie uhow palem LOL)
A w czym szkodzi ćwiczenie m lvlela ,że expiąc kupisz z 3 bp blanków i będziesz co jakiś czas klepał hotkeya robiąc hmmki i potem sprzedając je jakiemuś miłemu graczowi z wysokim lvlelem np 20 bp hurtowo.
omfg kto dzis kupuje 20 bp hmmow?
IMO spokojnie mozna olac mlvl
Tia, trenuj m lev a daleko zajdziesz... Jak 100 rp jak walnie za 95 z sd to jest dobrze heh. 40 lev i 11 magiczny ?! Człowieku.... Lord Kreain, 27 level, 14 magiczny ;]
Tia, trenuj m lev a daleko zajdziesz... Jak 100 rp jak walnie za 95 z sd to jest dobrze heh. 40 lev i 11 magiczny ?! Człowieku.... Lord Kreain, 27 level, 14 magiczny ;]
Pobiję go^^
PandeSin
23-10-2007, 14:16
jezeli ktos robi pallka rekrecyjnie (30 lvl i koniec) to mlvl nie jest tak istotny; wystarczy 4mlvl na uhy aby wyratować sie przed pk.
Chyba ze pallek to twoja przewodnia postać... wtedy na większe hunty przyda ci sie wysoki mlvl do skutecznego leczenia.
Magic jest dosc potrzebny jeszeli uzywamy manasow i sie exura vitamy, bo vita powinna nam leczyc mniej wiecej cale zycie. Robic mlvl mozna podczas skilowania i gdy mana jest pelna spalac ja i to powinno wystarczyc.
lvlanius
23-10-2007, 18:06
@up
vita nie leczy calego zycia i nawet mlvl tak duzo nie daje do leczenia jak lvl ale i tak nie uleczy calego zycia
@topic
w sumie teraz to jak kto woli ale ja tam lubie potrenowac mlvl chocby dla wlasnej satysfakcji lub szpanu
Ja na 41 lvlu mam 15mlvl i mi styka ;]
Crouch3r
24-10-2007, 19:43
ja na 8 lvl mam 4mlvl, poniewaz skilluje i jestem zadowolony
Kri[S]Hna
24-10-2007, 20:10
ja mam 13 lvl i 4 mlvl ;] tera glownie sie skillowaniem zajemuje ale zaczne robic arowsy
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.