zaloguj się

Pokaż pełną wersje : czy dobrze skilluje?

Aim r0x
22-07-2007, 00:21
Witam!
Mam do was takie pytanko, wiem że jest dużo poradników jak skillować itp, tak więc nie odsyłajcie mnie do nich bo je przeczytałem, ale mam co do skillowania wciąż kilka pytań. Sytuacja przedstawia się następująco:
skilluje w taki sposób że dwa cave raty biore na siebie żeby rósł shielding, stawiam monka i rata i postacią która summonuje atakuje monka, czyli summoner i rat atakują go:) ja z knife wchodze na 3-go i nie bardzo wiem czy dobrze skilluje i dalej: summonerem mam full defa a najtem balance i jak hitam monka na 3go z tego knife'a to czasami cios jest blokowany przez armor(te żółte promyczki:D) i czy to w jakiś sposób przerywa ten proces skillowania? bo na full ataku kazdy hit to blood hit ale monka i tak nie da sie zabić więć nie wiem czy lepiej co hita trafiać do krwi na full atk czy na balance czasami mieć te promyczki:p jeśli ktoś obeznany w temacie skillowania proszę o kilka porad i pomoc;P z góry dzięki
aaa i żeby shielding rósł to muszę atakować jakiegoś potwora i mieć dwa na siebie czy moge tylko stać w miejscu jak słup i mieć dwa potwory na sobie i też będzie rósł?

Arcymag
22-07-2007, 00:37
a po kiego summoner stawia rata i bije monka? O_o

Koleś summonuje Ci monka. Ty lurujesz na siebie dwa raty. Zaczynasz bić monka. Tyle.

Żeby rósł shielding, musisz coś bić [moba, zboczeńcy], raz na 30 sec walnąc bloodhity, a najlepiej jeszcze częściej. To teraz czekamy na 20 następnych postów mówiących o tym samym.... cya

PS: all down, a nie mówiłem?

Aim r0x
22-07-2007, 00:45
taaaaaaaaaaaa ale nie moge za bardzo dobrej broni dostosować żeby dobrze skillowac na 1go itp to musze z knifa na 3 sie wbijać:p
czyli jak raz na 30 sec blood hit musi być a lepiej jak więcej to co hita może być :baby:?

Adi Pro Knight
22-07-2007, 00:55
Tak jak napisano wyzej:

"Koleś summonuje Ci monka. Ty lurujesz na siebie dwa raty. Zaczynasz bić monka. Tyle."

T.Y.L.E.

raz na 30 sekund blood hit.... koniec...

Po co ci wchodzic na jakiegos trzeciego...

Cya

Vil
22-07-2007, 04:46
pozdro dla wszystkich ktorzy z knifa przebija sie przez shielding monka, szczegolnie na niskim skillu.

@temat: oczywiscie dobrze skillujesz, profilaktycznie mozesz uzywac full ataku ( jesli masz pewnosc ze monka nie zabijesz ) bo wtedy na 100% skill bedzie rosl pelna szybkoscia ( ominiesz koniecznosc sprawdzania czy hity na armor dodaja sie do wzrostu skilla czy nie, bo caly czas bedziesz zadawal bloodhity ).

Aim r0x
22-07-2007, 11:38
to nic, dzięki wam bardzo :) już wszystko wiem:p temat można zamknąć czy coś8o

Gawus
22-07-2007, 12:22
pozdro dla wszystkich ktorzy z knifa przebija sie przez shielding monka, szczegolnie na niskim skillu.

pozdro! :D tak, to jest śmieszne bo ja na 116 z 87 skila z knife w Gargorla sie ledwo przebijam ;P

Co do teamtu, odpwoeidzial Ci Vil, ale chcialbym troche spostowac twoja wypowiedziec,a raczej Ci podpowiedziec... Summoner nie musi stawiac drugiego moba (rata) bo w tym uodate zostala zniesiona "blokada" na trzeciego ;P Nie ma juz czego takiego, bije jeden, dwoch czy trzech, bijecie tak samo :)

--Cienius--
22-07-2007, 20:23
pozdro! tak, to jest śmieszne bo ja na 116 z 87 skila z knife w Gargorla sie ledwo przebijam ;P

Co do teamtu, odpwoeidzial Ci Vil, ale chcialbym troche spostowac twoja wypowiedziec,a raczej Ci podpowiedziec... Summoner nie musi stawiac drugiego moba (rata) bo w tym uodate zostala zniesiona "blokada" na trzeciego ;P Nie ma juz czego takiego, bije jeden, dwoch czy trzech, bijecie tak samo

Czy ja dobrze zrozumialem? Dotyczy sie to takze potworow dzikich?
(przed dp) bija mnie 2 guardy 3 mnie bije i dostaje co hita 50-110
(po)bije mnie 9 guardow i gowno mi robia bo biore all na shield?:S
Bo jakos jak expilem na zolwiach to ten "3" kutas bil mnie zawsze i mocno
Wtf?

janek@
23-07-2007, 01:00
@up
Najwyrazniej ten "3 kutas" xD poszedl na zbroje czyli ten slabszy def. xp

Zrob to moim sposobem.

Zluruj z 2 raty i summonuj monka. Niech wszystkie stworki zaczna cie lac, a Ty zacznij naparzac monka i jest gites. ;p
Bloody powinny sie pojawiac po obu stronach w 10-15 sekundowych odstepach czasu. Krocej mowiac: Ty walisz monkowi blooda, a on Ci co 15 sec by mogl rownie efektywnie lecec shielding co melee skill.

Templation
23-07-2007, 01:11
to teraz ja powiem pokolei:
2 potworki musza cie bic, aby 2x szybciej rosl ci shielding - raz
dwa - ty dobierasz odpowiednia bron, aby uderzac potwora (w tym przypadku zsummonowanego monka) ok 1 blood hit na 30 ciosow. te 'zolte plomyczki' o ktorych wspominales, sa brane takze jako chmurki. nie ma roznicy, czy walniesz 29 chmurek, czy 29 'zoltych plomyczkow'. blood hit, to blood hit...

pzdr

Tibian-Killer
23-07-2007, 13:03
Po 1. temat powinien już być zamknięty.
Po 2. tak jak posty up musisz walnac (przynajmniej) co 30 udeżeń na tarcze/zbroje walnąć blood hita, pozatym jak trenowalem na monku to trafić nie mogłem a jak sorc(z fista) i rat sie dołączyli to już biłem po 3... ale zawsze 3. Więc kolega pare up sie pomylil. Dalej jest tak samo.
Sorki za double posta,nie wiem jak to sie stalo :evul: .

Tibian-Killer
23-07-2007, 13:08
Tu był double post jak coś.