PDA

Pokaż pełną wersje : Posiadacze najwyższych poziomów w Tibii...

Kup.Se.Musk
23-07-2007, 16:06
Posiadacze najwyższych poziomów w Tibii strzeżcie się!

Uzbrojony czteroosobowy gang porwał jednego z najlepszych na świecie graczy RPG i torturował go psychicznie przez pięć godzin w celu wydobycia od niego haseł dostępu do kont.

Jako przynęty gang użył dziewczyny jednego z porywaczy, która miała za zadanie zwabić osobę najwidoczniej będącą światowym liderem w grze o nazwie Gun Bound.

Gracz został porwany w centrum handlowym w Sao Paulo (Brazylia), kiedy czekając na randkę z prawdziwą dziewczyną napadł na niego czteroosobowy gang pod przywództwem niejakiego Igora. Porywacze założyli sobie, że sprzedadzą zdobyte hasło za 8 tysięcy dolarów. Po pięciu godzinach prób nie udało im się złamać woli zakładnika, który najwyraźniej wolał zaryzykować życie, niż oddać swoje hasła.

Porywacze dobrowolnie wypuścili domniemanego mistrza. Brazylijska policja złapała i zatrzymała wszystkich czterech podejrzanych. Okazali się być graczami w wieku od 19 do 27 lat.

Link:
http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=41150

Podsumowując mamy spore szanse zobaczenia co umie Mateusz Dragon Wielkie w PvP. Sam jestem ciekawe jak to będzie wyglądać. Strzeżcie się MDW, Seromontis, Katrilla(czy jak tam jej ;p).

Do Administratorów:
Wiem, że jest przyklejony topic z śmiesznymi rzeczami, ale chcę, aby więcej osób zobaczyło co może jeszcze wydarzyć się w tym naszym chorym świecie. Poza tym jest to ostrzeżenie dla wysoko lvl-owców :D

Tłumaczenie nie jest moje. Ktoś mi wysłał je na GG.

Myszoon
23-07-2007, 16:40
Br?

MDW uciekaj aaaaaaaaaaaaaaaa

Uther92
23-07-2007, 16:48
Nosz ja pier(wulg.), jeszcze tylko brakuje żeby sie Giertych dowiedział.
A tak na serio to wisisz mi kase za uszkodzone krzesło w wyniku spadnięcia z niego

Ceril
23-07-2007, 19:41
Ehh, czego to ludzie nie wymysla.

Btw. MDW lognal sie ostatni raz 16, wiec kto wie czy juz go nie dorwali :p

Rybzor
23-07-2007, 19:56
Po pięciu godzinach prób nie udało im się złamać woli zakładnika, który najwyraźniej wolał zaryzykować życie, niż oddać swoje hasła.
Hahaha, to najbardziej pwni, kurde, ciekawe od jakiego lvla zaczyna się granica, kiedy za postać oddaje się życie xd

ripper
23-07-2007, 20:05
@up
Hum... No dla mnie od 25 = /

janek@
23-07-2007, 21:31
owned? xD
Chory swiat, w ktorym nie wiadomo co jest dobre. =p

Chcieli sprzedac acc'a za 8k ... nie latwiej napasc na bank?

P.S.
Czekajmy teraz na sytuacje, w ktorej zabija czlowieka za 10 lvlka...

Dwimenor
23-07-2007, 21:54
8000$...cóż myślę, że konto supermoderatora na tibiabr.com / tibia.pl jest więcej warte.... Biorąc pod uwagę ilu graczy odwiedza te 2 fora oraz to, że super modek ma możliwość dodania kodu html na forum...cóż mając takie możliwości dosyć szybko można by było sobie na ebay.br/allegro odbić cenę.

Mały offtop:
Czy wiedzieliście, że w słowniku do firefoxa jest słowo "allegro" a "ebay" już nie? Chyba ktoś tam ma za dużo wolnego czasu....
@down
to stanowczo potwierdza, że osoby dodające wyrażenia w słowniku miały za dużo wolnego czasu....

Kup.Se.Musk
23-07-2007, 22:04
Mały offtop:
Czy wiedzieliście, że w słowniku do firefoxa jest słowo "allegro" a "ebay" już nie? Chyba ktoś tam ma za dużo wolnego czasu....

Offtop mode on:

Jeżeli się nie myle to Firefox ma wprowadzone poprawianie nazw własnych. Może sęk leży w tym, że w tej przeglądarce Allegro nie jest tylko nazwą firmy, lecz też tytułem sonatiny "Allegro", którego kompozytorem był Muzio Clementi - sonatia była pierwsza po względem nazwy.

Offtop mode off

Rybzor
23-07-2007, 22:08
8000$...cóż myślę, że konto supermoderatora na tibiabr.com / tibia.pl jest więcej warte.... Biorąc pod uwagę ilu graczy odwiedza te 2 fora oraz to, że super modek ma możliwość dodania kodu html na forum...cóż mając takie możliwości dosyć szybko można by było sobie na ebay.br/allegro odbić cenę.

Czy ja wiem, fakty są takie, że owe konto mogło by zostać bardzo szybko zbanowane przez jakiegoś Admina, jak to było z Raulem.

Thero
23-07-2007, 22:09
8000$... to ładna próba woli dla nowych modów, co nie? Bo oczywiście nie wierzę, że np. Ty mógłbyś na to polecieć...

co nie? ;')

Dwimenor
23-07-2007, 22:11
@up
Dodaj dwa zera i zmień walutę na funty szterlingi to się zastanowię ;)

Kup.Se.Musk
23-07-2007, 22:23
@up

Ok. Dodałem dwa i zmieniłem walutę. W dodatku oferuje 10 kafli za dobrą i uczciwą pracę przez te kilka lat. Kiedy tranzakcja i przede wszystkim gdzie?

Thero
23-07-2007, 22:30
Ok. Dodałem dwa i zmieniłem walutę. W dodatku oferuje 10 kafli za dobrą i uczciwą pracę przez te kilka lat. Kiedy tranzakcja i przede wszystkim gdzie?
Czep się! Pierwszy byłem! Klienta mi będzie podbierać...

@up
Pokrętna logika. Koszty dojazdu do lasu i niewygody z bagażnika też może mam Ci wynagradzać? ;<

Uther92
23-07-2007, 22:32
Jak już kupicie konto Dwima i zrealizujecie swoje niecne plany to ja je odkupie i poznęcam sie nad supporterami ^^

Qye
23-07-2007, 22:57
Mały offtop:
@down
to stanowczo potwierdza, że osoby dodające wyrażenia w słowniku miały za dużo wolnego czasu....

Allegro (serwis internetowy) – polski internetowy serwis aukcyjny
Allegro (balet) – element tańca baletowego
Allegro (informatyka) – darmowa biblioteka do tworzenia gier 2D
Allegro (muzyka) – w muzyce oznaczenie tempa; także allegro sonatowe, jedna z form muzycznych
Allegro (radioodbiornik) – rodzina radioodbiorników polskiej firmy Elektrit z Wilna, produkowana w okresie międzywojennym
Być może to jest przyczyna :confused:

W Polsce żebrają itemy, a w Brazylii porywają. Myśle, że Polska niedługo również wskoczy na wyższy poziom.

Tompior
23-07-2007, 23:25
Btw. Po co komu konto gunbounda?? To jest taki syf... same czity, aim boty... I posiadanie wysokiej rangi w tej grze nic nie daje, tylko inna ikonke przy imieniu rotfl :P

Kajusz931
23-07-2007, 23:29
Chciał poświęcić się dla gry? OMG

Dlugozimek
24-07-2007, 00:14
A on zmarł ? czy zyje? bo nie ma napisane. Pozatym jesli by chcieli zwabic kogos, np takiego Gohana Obliviona z Furory :S to on by ich sam tam pozabijał :D

Kup.Se.Musk
24-07-2007, 00:21
Allegro (serwis internetowy) – polski internetowy serwis aukcyjny
Allegro (balet) – element tańca baletowego
Allegro (informatyka) – darmowa biblioteka do tworzenia gier 2D
Allegro (muzyka) – w muzyce oznaczenie tempa; także allegro sonatowe, jedna z form muzycznych
Allegro (radioodbiornik) – rodzina radioodbiorników polskiej firmy Elektrit z Wilna, produkowana w okresie międzywojennym
Być może to jest przyczyna :confused:

W Polsce żebrają itemy, a w Brazylii porywają. Myśle, że Polska niedługo również wskoczy na wyższy poziom.

Hehe to jeszcze jest tego więcej :)

A on zmarł ? czy zyje? bo nie ma napisane. Pozatym jesli by chcieli zwabic kogos, np takiego Gohana Obliviona z Furory :S to on by ich sam tam pozabijał :D

Gościu żyje. Co do porwania Eternala to wątpie, aby go uciupali. Spory ma shielding jak i sword, możliwe, że coś z fista, więc da rade na PvP :).

Harpun
24-07-2007, 04:55
8000$...cóż myślę, że konto supermoderatora na tibiabr.com / tibia.pl jest więcej warte.... Biorąc pod uwagę ilu graczy odwiedza te 2 fora
Jak zwykle wysoko się cenicie.
Gracz został porwany w centrum handlowym w Sao Paulo (Brazylia), kiedy czekając na randkę z prawdziwą dziewczyną
Pewnie poznał ją na Tibii.

Myszoon
24-07-2007, 10:15
Kupie konto supermoderatora <<MSG ME>> <<OFFER>>

janek@
24-07-2007, 10:18
@up
W tibi na chacie to wszystko jedno. ;p

Oblivion nie calkiem moglby wygrac z swirnietymi dziecmi neo wyposazonymi w krzesla marki bue. Z drugiej strony ma super skille jednak przed atakami dystansowymi z szyn sie raczej nie obroni. ;p Poczekamy zobaczymy ...

Czy konto super modka jest wiecej warte niz 8k?
Biorac pod uwage, ze masz 12 godzin by cos porozrabiac na forum i zemscic sie na wrogach oraz niezbity fakt, ze drom moze ci wlepic bana na ip cena prawdopodobnie jest tego warta. ;p

Temat jest dziwny i w niektorych jego momentach ciesze sie, ze nigdy nie zrobilem 100 levka. ^^

@edit to up
Baaa kazdy by chcial tego co chcial. ;p

Vansider
24-07-2007, 10:30
Wiem!Zróbmy taki sam motyw z mateuszem dragonem wielkim,bendziemy go torturowac patyczkami po lodach oraz Chipsami którego smaku nie nawidzi!

Dark Sven
24-07-2007, 10:31
Pfff... wy sobie kupujcie konto Dwima. Ja zainwestuje w Dromadera (zgrzewka bartków) albo Matkusa. Taniej wyjdzie ; >

Vil
24-07-2007, 11:50
"Gracz został porwany w centrum handlowym w Sao Paulo (Brazylia), kiedy czekając na randkę z prawdziwą dziewczyną"

powiedzcie mi na jaka inna randke mogl czekac ? Z krolowa Carlin ? Z Jaina Proudmoore ?

DJ_CMC
24-07-2007, 12:18
Nosz ja pier(wulg.), jeszcze tylko brakuje żeby sie Giertych dowiedział.
A tak na serio to wisisz mi kase za uszkodzone krzesło w wyniku spadnięcia z niego

o lol jak romek sie dowie to w gry mmorpg będą dozwolone od lat 99.

DJ_CMC
24-07-2007, 12:25
Pfff... wy sobie kupujcie konto Dwima. Ja zainwestuje w Dromadera (zgrzewka bartków) albo Matkusa. Taniej wyjdzie ; >

czyżby Dr.omader udawał sie na libacje alkocholowe z maćkiem z klanu chlejąc bartki ?

ja offeruje orginalnego bartka prosto ze sceny klanó(u) za konto S-M

Czarna_Mamba
24-07-2007, 12:40
Ryzykować tyle dla głupiej gry? Szczyt debilizmu, nie odwagi. Poza tym, ogólnie w Brazylii jest niebezpiecznie. Z dwa miesiące temu znajomy szwagra wrócił w trumnie z podróży życia, bo nie chciał oddać aparatu fotograficznego. Dobrze, że przynajmniej ta sprawa szczęśliwie zakończyła, ja już nie wiem, za jaką cenę ludzie potrafią zamordować.

Przy okazji, kurczę, osiem tysięcy... Totolotka muszę postawić.

@down
Bez aluzji politycznych jest chyba odrobinę poważniej.

Dark Sven
24-07-2007, 12:41
czyżby Dr.omader udawał sie na libacje alkocholowe z maćkiem z klanu chlejąc bartki ?

ja offeruje orginalnego bartka prosto ze sceny klanó(u) za konto S-M
Nie wiedziałeś, że Drom = maciuś z klanu 0o? Przecież chyba każdy to wie.

@Up
Mambo, Rydzykować się pisze : l

Glacial
24-07-2007, 18:37
Ryzykować tyle dla głupiej gry? Szczyt debilizmu, nie odwagi. Poza tym, ogólnie w Brazylii jest niebezpiecznie. Z dwa miesiące temu znajomy szwagra wrócił w trumnie z podróży życia, bo nie chciał oddać aparatu fotograficznego. Dobrze, że przynajmniej ta sprawa szczęśliwie zakończyła, ja już nie wiem, za jaką cenę ludzie potrafią zamordować.

Ale oni go PSYCHICZNIE torturowali, więc życia raczej nie ryzykował.
Swoją droga ciekawe jak to wyglądało. Przez 8h puszczali mu M jak Miłość, albo najnowsze hity Dody?

Dark Sven
24-07-2007, 19:22
IMO nie pozwalali mu grać w GunBounda. I już ; )

@down
; )

Kup.Se.Musk
24-07-2007, 20:05
IMO nie pozwalali mu grać w Tibię. I już ; )

Tylko, że ten gość gra w GunBound

Rafayen
24-07-2007, 20:09
Ale oni go PSYCHICZNIE torturowali, więc życia raczej nie ryzykował.
Swoją droga ciekawe jak to wyglądało. Przez 8h puszczali mu M jak Miłość, albo najnowsze hity Dody?

Mi tam by pasowało =P

I takie coś jeszcze znalazłem =P

Chińczyk z Szanghaju został ugodzony nożem po tym, jak sprzedał wirtualny miecz, będący elementem ekwipunku w grze online. Zabójca, czterdziestojednoletni Qiu Chengwei, wspólnie z ofiarą, Zhu Caoyuanem, zdobyli wirtualną broń w trakcie kampanii internetowej w znanej także w Polsce "Legend of Mir 3".

Qiu wypożyczył miecz Zhu, ale wkrótce odkrył, że kolega sprzedał cenne trofeum ("smoczą szablę") na aukcji za równowartość ponad 2700 złotych.

Zgłosił sprawę policji, ale został wyśmiany - wirtualny miecz w oczach funkcjonariuszy nie kwalifikował się jako przedmiot prawdziwej kradzieży.

Mimo, że skruszony Zhu obiecał oddać pieniądze, wzburzony Qiu wyciągnął nóż i zadźgał niedawnego kompana.

Cała makabryczna może być zaczątkiem dyskusji prawnej o prawie własności do wirtualnych przedmiotów zdobytych w grach on-line.

http://di.com.pl/archiwum/9384.html

-=Hokus Pokus Czary Mary Macius z klanu to twoj Stary!=-