zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Filmik na glównej stronie

Durtalion
23-07-2007, 16:26
Co o nim sadzicie? Przyda sie nowo przybylm graczom tzw. newbie? Czy jest potrzebny? Wypowiedzcie sie na ten temat :)

Btw. Wiadomo kto go zrobil?;)

Crille
23-07-2007, 16:32
Co o nim sadzicie? Przyda sie nowo przybylm graczom tzw. newbie? Czy jest potrzebny? Wypowiedzcie sie na ten temat :)

O co chodzi?

Durtalion
23-07-2007, 16:39
@up
Wejdz na strone glowna tibi.pl i powinienes zobaczyc nad newsami okienko z youtube z filmikiem

Rafayen
23-07-2007, 16:40
Dla mnie to nie ma sensu jak sie nie umie zrobic nowej postaci to juz napewno poradzi sobie w grze...

Izull
23-07-2007, 16:47
@Up
Zgadzam się. Jeżeli ktoś ma jako takie pojęcie o tej grze i zna chociaż na poziomie podstawowym język angielski to większych problemów nie powinien mieć. Pozatym głos który opowiada jest niezbyt wyraźny przynajmniej dla mnie.

Karol4334
23-07-2007, 22:02
Koles ktory opowiada:
- za cicho
- bełkocze
- jest efekt jakby sobie zatkał nos

jak już ktoś się bierze za takie coś to mogłby jakoś wyraźnie to mówic ...

poza tym, nie wiem po co ten film. jak juz ktos nie potrafi sobie postaci zalozyc to nie ma po co grac. moze mniej byloby tych glupich dzieciakow.

Ghand
23-07-2007, 22:08
Koles ktory opowiada:
- za cicho
- bełkocze
- jest efekt jakby sobie zatkał nos

jak już ktoś się bierze za takie coś to mogłby jakoś wyraźnie to mówic ...

poza tym, nie wiem po co ten film. jak juz ktos nie potrafi sobie postaci zalozyc to nie ma po co grac. moze mniej byloby tych glupich dzieciakow.

A jaki akcent!

Aby założyć konto, należy wcisnąć przycisk "krijejt akant"

Może to jest mało istotne, ale razi.

Rybzor
23-07-2007, 22:13

Z tego co słyszałem, to pomysł Bosala i możliwe, że on? (przypuszczam, że on, jako że osoba kręcąca film pracowała na MAC'u, a on takiego ma)
Mi tam nie przeszkadza, takie coś dla newbie, całkiem ładnie wykonane. (Ci co narzekają na głos i akcent, chętnie chciałbym usłyszeć wasz głos przed mutacją czytający "crejate accołnt")

@down

jak jest przed mutacja to po co za to sie bral? mogl to zrobic ktos inny. w ogole kazdy kto ma choc troche rozumu bedzie wiedziec ze jak kliknie na 'create new character' czy cos tam to jest to opcja do zalozenia postaci ...
Raczej nie jest przed mutacją, nie o to mi chodziło.
Co do tego z tworzeniem konta; ja też kiedyś nie wiedziałem i szukałem bardzo długo jak to się robi (dobre pare lat temu) i nie zgodzę się, że każdy osobnik w młodym wieku wie to na 100% i odrazu by na to wpadł.

Karol4334
23-07-2007, 22:23
Z tego co słyszałem, to pomysł Bosala i możliwe, że on?
Mi tam nie przeszkadza, takie coś dla newbie, całkiem ładnie wykonane. (Ci co narzekają na głos i akcent, chętnie chciałbym usłyszeć wasz głos przed mutacją czytający "crejate accołnt")
To nie dział na tego typu dyskusje.

jak jest przed mutacja to po co za to sie bral? mogl to zrobic ktos inny. w ogole kazdy kto ma choc troche rozumu bedzie wiedziec ze jak kliknie na 'create new character' czy cos tam to jest to opcja do zalozenia postaci ... a jak nie zna choc troche angielskiego to niech sie nie bierze za gre bo jest ona calkowicie po angielsku

Thero
23-07-2007, 22:34
Smutny jak zbity pies kiedy czyta przez nos z karteczki...
Zamiast z entuzjazmem "Elooo, ziooom! Dzisiaj mejkujemy chara!", czy coś, cokolwiek...

Kup.Se.Musk
23-07-2007, 22:35
Hmmm... myślę, że może się przydać początkującym. Każdy kiedyś zaczynał. W dodatku każdy nie jest "super" z angielskiego, a inni w ogóle nie mają o tym pojęcia. Dlaczego mamy przekreślać taką osobę? Należy jeszcze dodać, że właśnie po to są tworzone najróżniejsze poradniki. Nie obrażajcie osoby, która zrobiła ten film, że ma "xxx" głos, bo ciekawe jaki Wy macie? Tu nasuwa mi się kilka przysłów:

Nie oceniaj książki po okładce
Spójrz najpierw na siebie, a następnie oceniaj innych
W cudzym oku drazgę widzisz, lecz we własnym belki NIE

Dialog
23-07-2007, 22:47
Gdy pierwszy raz u kolegi chcialem zrobic konto to weszlismy (taki odruch poprostu) wpisalismy tibia.pl a nie tibia.com wiec mozliwe ze sie pprzyda i uwazam ze gdy zrobisz glosniej to da sie zrozumiec typa bez problemu :P

Testament
24-07-2007, 04:49
Buhahaha
Wszystko było by extra gdyby nie to:
http://img59.imageshack.us/img59/1894/sssre3.jpg
Kto kręcił te filmy? :P

bosal
24-07-2007, 14:40
co do filmikow to tylko przyklady, czekamy na wasze filmiki, nie sa do konca profesjonalne, ale zawsze pomocne :)

Karol4334
24-07-2007, 16:37
@down

Raczej nie jest przed mutacją, nie o to mi chodziło.
Co do tego z tworzeniem konta; ja też kiedyś nie wiedziałem i szukałem bardzo długo jak to się robi (dobre pare lat temu) i nie zgodzę się, że każdy osobnik w młodym wieku wie to na 100% i odrazu by na to wpadł.

kiedys strona wygladala inaczej. teraz jest nowa, i w chyba trzech miejscach jest opcja do stworzenia nowego konta, wiec chyba kazdy normalny teraz potrafi to zrobic.

sallceson
24-07-2007, 19:08
@testament
OWNED xD ;]

cały filmik moim zdaniem się nie przyda... założenie postaci jest na tyle proste że 80% osó które chciałyby grać w Tibię poradzą sobie i bez niego, a te 20% które nie jest w stanie założyć konta, z pewnością nie poradzi sobie także w grze więc po co rekrutować kolejnych Noobów tibijskich?

co do głosu.. jedyne zastrzeżenia:
- za cicho
- powiedziane jak 4godzinny monolog najnudniejszego profesora ;]

MasterMorduk
27-07-2007, 07:01
Pierwszy raz go nie słyszałem, ale potem nie było źle... 6/10 autorowi poradnika :)

Durtalion
28-07-2007, 00:06
No moze filmik z tworzeniem konta nie jest za bardzo potrzebny... No ale sa tez inne filmiki... np. tworzenie recka by sie przydalo takiemu dzieciakowi 12-14 letniemu :P Nie kazy napewno wie gdzie wpisac jakie dane etc.

btw. proponuje obok okienka z filmem wstawic linki do innych filmow tak aby nie wlaczalo sie youtube tylko tibia.pl ale z innym filmem ;) no i w tedy taki "zagubiony" szybciej trafi :P

Pozdro ;)