Pokaż pełną wersje : Problem z Internet explorer
Witam mam problem z internet explorer kiedy wlaczam tibie wyskakuje mi to i liczka tego oto internetu explorer sie zwieksza do 85 i komputer mi sie wylacza. dzieki za pomoc.
http://img403.imageshack.us/img403/4638/iemu5.jpg (http://imageshack.us)
A słyszałeś, że w nowej wersji IE będzie licznik ile osób aktualnie przegląda Twój komputer?
Rada prosta - wywal IE.
A słyszałeś, że w nowej wersji IE będzie licznik ile osób aktualnie przegląda Twój komputer?
Rada prosta - wywal IE.
lol nie slyszales se internet explorer jest potrzebny do zainstalwoania potrzebnych programow ?? pomysl troche...
lol nie slyszales se internet explorer jest potrzebny do zainstalwoania potrzebnych programow ?? pomysl troche...
No, do trojanów, exploitów i keyloggerów potrzebnych hackerom ^^
Duke Dran
23-07-2007, 18:53
Też miałem coś takiego. Przy graniu dodatkowo okno Tibi skakało po ekranie co oznaczało, że otwiera się nowy iexplore... Zrobiłem formata :PXD i rlz
Masz keya lub inne gówno wykorzystujące przeglądarkę do wysyłania logów..
Podrzuć log hijackthis.
yyy dokladnie.. masz keya tez takie cos mialem jak sie zalogowalem na tibie tzn wpisalem swoje passy potem co minute otwieralo mi sie nowe okno IE gdzie w linku byly wpisane moje passy !!! polecam albo kaspersky albo format:)
Kup.Se.Musk
24-07-2007, 00:27
Rada prosta - wywal IE.
Faktycznie IE jest trochę dziurawa, lecz od razu wywalać ją? Myślę, że to nie należy do jednych z lepszych rozwiązań. Szczerze to za pewne wyśmiejecie mnie, ale od 3 lat używam IE. Aktualnie mam Internet Explorer 7 i jest mi z nim dobrze. Mozille używam rzadziej - jeżeli coś nie styka na IE. Miałem tylko RAZ exploita, który usunołem po kilku minutach. Dodam, że nie trzeba mieć super pr0 zabezpieczeń tylko zdrowy, ogarnięty i trochę myślący łeb - "musk".
Pozdrawiam
Kajusz931
24-07-2007, 02:13
format to rozwiązanie dla laików, wystarczy parę dobrych programów (ad-aware, hijack this itp.)
Wywalenie Internet Explorera? Jest on integralną częścią systemu Windows, usunięcie go przyniosłoby więcej szkody niż pożytku dla usera.
Daj logi z hijackthis, silent runners i combofix.
Rethfing on Aldora
24-07-2007, 10:01
Oczywiście znaleźli się zapaleni przeciwnicy IE. Explorer jest jakieś 4-5 razy szybszy od Opery i Mozilli. Wy byście chcieli przeglądarke, która was przed wszystkim ochroni bo chodzicie po jakichś gównianych stronach i łapiecie syfy przez IE, a potem wielkie halo, że IE jest dziurawe itd.
Wywalenie Internet Explorera? Jest on integralną częścią systemu Windows, usunięcie go przyniosłoby więcej szkody niż pożytku dla usera.
Jesli jest on integralna czescia windows'a to ataki z strony exploitow, i innych badziew beda o wieele bardziej klopotliwe...
Lol, a nie slyszales, ze ow twoje "potrzebne programy" takie jak activex umozliwiaja pelny dostep do calej zawartosci komputera? Ponadto moze sie to dziac automatycznie przez liczne bledy...
IE jest najgorsza przegladarka jaka istniala na tym swiecie... Dziury sa praktycznie nie latane choc zdarza sie raz na pare lat. Lapie duzo exploitow, jest niebezpieczny. Gdy zlapiesz wirusa przez IE nie ochroni cie zaden antywirus, ani nawet fire wall. Web masterom jest trudno wyswietlic swoja stronke komus kto uzywa IE itd itd itd
Jest tyle problemow i tak malo miejsca na posta. ;p Tak czy inaczej zobaczcie
to: http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=13&a=24.
Moja rada: Wywal IE, zainstaluj firefoxa i uzywaj mozgu. ^^
@Up
Jak ktoś nie uważa gdzie wchodzi to i na FF, czy operze złapie syfa ;)
Ta.. integralna część, ja tego nawet nie instaluje kiedy winde stawiam i żyje
Oczywiście znaleźli się zapaleni przeciwnicy IE. Explorer jest jakieś 4-5 razy szybszy od Opery i Mozilli. Wy byście chcieli przeglądarke, która was przed wszystkim ochroni bo chodzicie po jakichś gównianych stronach i łapiecie syfy przez IE, a potem wielkie halo, że IE jest dziurawe itd
Czy ja wiem czy szybszy? to zależy od odpowiedniego skonfigurowania przeglądarki.
Rethfing on Aldora
24-07-2007, 13:29
Czy ja wiem czy szybszy? to zależy od odpowiedniego skonfigurowania przeglądarki.
Jako użytkownik np. Opery czy Firefoxa wymagam, żeby zaraz po zainstalowaniu chodziła szybko tak jak to wszędzie jest napisane, że ten Firefox jest taki zajebiście szybki. Zwykły serwis komputerowy w Operze/Firefoxie ładował się tyle samo, czyli jakieś 5-8 sekund. W Internet Explorerze trwało to jakieś 3-4 sekundy.
Ściągam przeglądarke i chce jej od razu używać, a nie bawić się w konfiguracje. Dobrze pamiętam jak się tam "przyspieszało" Firefoxa, i co, zwykły użytkownik, którzy np. nie chodzi po stronach komputerowych musi mieć spowolnioną przeglądarke kosztem niby tego bezpieczeństwa? Jakoś ja i obydwaj bracia używają IE i nikt specjalnie nie narzeka wirusy. Ba, powiem nawet, że miałem więcej wirusów za czasów używania Firefoxa, ale to pewnie przez moją głupote (jakiś rok temu).
Rethfing on Aldora
24-07-2007, 13:37
Tak czy inaczej zobaczcie
to: http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=13&a=24.
Moja rada: Wywal IE, zainstaluj firefoxa i uzywaj mozgu. ^^
A moja rada: spójrz w jaki sposób jest pisana większość artykułów na temat IE i innych przeglądarek. Mnie to już wkurza, w każdym na wstępie widać, że autor negatywnie nastawiony jest do IE.
Sorki za double, chciałem to skopiować do poprzedniego posta ale nacisnąłem przypadkiem wyślij :S
Dj Fara0n
24-07-2007, 14:06
@Rethfing on Aldora:
Nawet jesli IE jest szybszy (u mnie akurat ff chodzi szybciej) o te 2-4 sekundy to i tak znalezienie potrzebnych informacji na stronie zajmie Ci wiecej czasu niz na firefoxie ,bo bedziesz musial zamyknac te kurewskie reklamy, w ktorych znalezienie X graniczy z cudem.
IE służy do przegloądania internetu z twojego komputera i na odwrót , to fragment podpisu jakiegoś usera.
Pobierz najnowszą wersję Mozilla Firefox lub Opere i ciesz sie z przeglądania internetu, bez ryzyka przeglądania twojeo komputera z sieci.
Hłe
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.