Pokaż pełną wersje : Shielding a Fighting
Lolex001
24-07-2007, 22:37
Witajcie.
Mam pytanie apropo skilli. Wszyscy w okół przeważnie mają większy Fighting niż Shielding. Ja mam inaczej... Nie wiem czemu tak sie stało... Teraz skilluje na slimach i ta różnica mi się powiększa. Słyszałem że jest to zależne od Eq. Wcześniej miałem serpent sworda i guardian shield a teraz fire sworda i medusa shield. Proszę o odpowiedz i pozdrawiam!
Przy skillowaniu szybciej idzie shielding, a przy expieniu fighting, wiec jezeli duzo skillowales, a masz stosunkowo niski lvl, to mozesz tak miec.
Vertanus
24-07-2007, 23:18
Wg mnie eq nie ma nic do skillingu ja do 86/86 dojechalem na rotach/dwarfach i musialm podrownywac shielding clubem fakt. A taka roznica w skillowaniu to moze byc efektem Np gdy ubijasz potwory robisz cos innego i jak zbaijesz monstera zanim zaznaczysz atakowac koeljnego ten w/w potwor juz ci nabije to pare shieldingu. Powod prosty w jakis sposob dostajesz wiecej ciosow na tarcze niz zadajesz potworom (oprcz tych logicznych 2:1 w normalnym skillingu) Pomysl co to i wyeliminuj:PP
Vertanus
24-07-2007, 23:21
Przy skillowaniu szybciej idzie shielding, a przy expieniu fighting, wiec jezeli duzo skillowales, a masz stosunkowo niski lvl, to mozesz tak miec.
Kompletna bzdura Przy pelnym 2:1 (shield weapon) Idzie idealnie rowno.
Lolex001
25-07-2007, 16:41
Szczerze mówiąc często mi się to zdarza....Gdy skilluje czasem odchodzę od kompa. I często się spóźniam z zaznaczeniem "attac" na potworka ;)
Gowikor15
25-07-2007, 17:31
To i tak nic ci nieda ze odejdziesz i spozniasz sie z atakiem po 30 uderzeniach skill przetaje rosnac.
@Topic wiec to jest tak Fighitng idze szybciej wtedy gdy trenujacy skilluje z wieksza iloscia potworkow np 3 albo 4 bo wtedy 2 bija w tarcze a 2 bija w zbroje dlatego ma wiecej czasu skillowania i idzie szybciej fighting.
Shielding idzie szybciej wtedy gdy skilluje sie z 2 potworkami wtedy obydwa bija w tarcze a ty bijesz tylko 2 potworki a nie 4 proste.
Skille nie rosna szybciej dzieki EQ.
@Hybrid zobaczysz pozniej shielding zacznie ci bardziej odskakiwac do przodu :):):):) i naucz sie edytowac posty :):)
ja nie wiem czemu , ale nie mam takiego problemu
od kiedy przyszlem na maina skiluje na 2 potworkach
ani mniej ani wiecej i raczej nie expie
a i sword i shield ida mi tak samo.
roznica od samego poczatku wynosi od 37 do 39 %:p
nie wiem, jak to sie dzieje, ale nic nie odskakuje bardziej
i jeszcze jedno: ty chyba nie skillujesz z fire swordem??
:p:p:p:p:p
Vertanus
25-07-2007, 22:51
To i tak nic ci nieda ze odejdziesz i spozniasz sie z atakiem po 30 uderzeniach skill przetaje rosnac.
@Topic wiec to jest tak Fighitng idze szybciej wtedy gdy trenujacy skilluje z wieksza iloscia potworkow np 3 albo 4 bo wtedy 2 bija w tarcze a 2 bija w zbroje dlatego ma wiecej czasu skillowania i idzie szybciej fighting.
Shielding idzie szybciej wtedy gdy skilluje sie z 2 potworkami wtedy obydwa bija w tarcze a ty bijesz tylko 2 potworki a nie 4 proste.
Skille nie rosna szybciej dzieki EQ.
@Hybrid zobaczysz pozniej shielding zacznie ci bardziej odskakiwac do przodu :):):):) i naucz sie edytowac posty :):)
Jeju wiekszych bzdur nei slyszalem:( Jak cie bije wiecj niz 2 to pozostale uderzaja na "zbroje" i nie robi to roznicy jak bys trenowal z 2.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.