Pokaż pełną wersje : Elf Fortess palkiem?
Humer1993
25-07-2007, 10:02
Wiem że Elf Fortess jest najlepszym miejscem dla knightow. Mam palka 25lvl 10mlvl 64/45 skile czy dam sobie tam rade?? Na które poziomy mam chodzić i co ewentualnie wsiasc? Z góry dziekuje za rade.
mastertomasz
25-07-2007, 10:19
ogolnie bys sie nadawal ale wez nie rob ludziom klopotu znowu z mapkami itp - poszukaj !
I nie wziąść tylko wziąć
nieoplaca ci się iśc na elf fortess mojego kolegę 35 lvla elfy scouty zjechały raz dwa do reda ja bym ci radził orc land wymarzone miejsce dla pallów i 0 waste
A co do Elf fortess to weź jakąś tarczę i i royal speary i idz expić ale nie z łukiem ani xbowem!!
Rzucamrybami
25-07-2007, 11:34
Myślę ,że możesz spróbować. Weź tarcze i royal speary i nawet manasy Ci nie powinny schodzić jakoś specjalnie jak będziesz jadł jakiś food.
Po upie IMHO palkiem mozna tam lepiej expic niz knightem, Poniewaz nie trzeba latac za scoutami, a dosyc czesto bedzie sie bralo potwory na hita. Wazna rzecza jest wziecie dobrego eq. No i oczywiscie royal speary.
Sugeruje wpierw dojechać tak do tego 70 dista
Kolejny krok to 2 bp manasków
I wchodzisz... najlepiej na twoim levelu siedzieć tam tylko po powierzchni omijając podziemia i wieże i będzie luźno dla Ciebie.. Najważniejsze nie wchodzić na więcej niż 2 elfy (scouty) i zabić wpierw potem dalej iść
Na twoim level jednak sugerowałbym wziąść Łuk + 300-400 arrows i na wszelki wypadek z 20 throwing knife jak dysponujesz.. czemu tak ?
Bo strzaly będą lecieć ci z elfów i jakby jednak zaczęło lecieć mniej i byś miał braki w amunicji to przechodzisz na knify (knify zamiast spear bo ważą mniej)
I nie przesadzajcie z tymi royal spearami skoro są cięższe od zwykłych spearów a różnica w hitach i tak będzie niewielka bo Elfy nie mają po 500+ życia tylko 100-160 życia
Palek w Fortecy elfow?
Lekki nie wypal..
To expowisko jest idealne dla knighta,
Palek raczej nie ma czego tam szukac, chyba ze przy samej bramie, lub w poczatkowych porytarzach podziemia.
Zaan of Araghoth
27-07-2007, 17:51
@up
a z kąd Ty wiesz sądząc po dacie dołaczenia na forum to dopiero co zaczoles
@topic
jak najbardziej nawet skila wiekszego by nie trza .. warunek to royal speary dobra tarcza(vampka idealna) i wiekszy shielding .. 45 to troszeczke mało jednak najlepiej wyprobowac i zobaczyc jak jest ... padnac odrazu nie padniesz raczej
cichaczek
27-07-2007, 19:11
z tego co czytalem niedawno w jakims poradniku na bronie dystansowe nie przydaje sie tarcza gdyz ciosy leca caly czas na arm wiec tarcza wystarczy guyardian albo jeszcze slabsza aby bloczyc elfy...
Sir szofer
27-07-2007, 19:20
@up
a z kąd Ty wiesz sądząc po dacie dołaczenia na forum to dopiero co zaczoles
@topic
jak najbardziej nawet skila wiekszego by nie trza .. warunek to royal speary dobra tarcza(vampka idealna) i wiekszy shielding .. 45 to troszeczke mało jednak najlepiej wyprobowac i zobaczyc jak jest ... padnac odrazu nie padniesz raczej
Od kiedy jest związek daty dołonczenia na forum do daty rozpoczecia gry w tibie?
weźcie wreśćie dajcie spokój z royal spearami ... tak je zachwalacie a czy ktoś pomyślał ile taki 25 lvl ma capa ?
810 <> odejmij Eq, runki uhy wyposażenie typu lina itp to co ile mu zostanie ??
15 royal spearów dzwignie ? max 20 ? a gdzie miejsce na loot ? nie myślcie tylko o tym żeby walnąć jaknajwiększego hita ale myślcie tak aby czas expienia był jak najdluższy pomimo iż royal speary są lepsze od arrowsów ja jednak bym polecił arrowy... no i scouty przebijaja się na arma nie na tarcze ze strzał więc tarcza byłaby tylko na elfy z bliska bądż elfy scouty w trapie
@korye
Swego czasu expiłem i to jeszcze przed updatem nim weszło poi i jedyne co tam starczy to mieć postmana done i ze strzałami luźno wychodziłem na + po 5-10k na hunt... teraz dolicz jeszcze orchidee i heaven blossom jak polecą i wbrew pozorą exp taki sam jak knightem
no i scouty przebijaja się na arma nie na tarcze ze strzał więc tarcza byłaby tylko na elfy z bliska bądż elfy scouty w trapie
jesli tego nie zmienili w 8.0 ( a watpie, bo niby czemu mialoby to sluzyc ) to za przeproszeniem pieprzysz glupoty i proponuje tak prosta rzecz sprawdzic zanim zacznie sie bledna wersje rozglaszac.
jesli tego nie zmienili w 8.0 ( a watpie, bo niby czemu mialoby to sluzyc ) to za przeproszeniem pieprzysz glupoty i proponuje tak prosta rzecz sprawdzic zanim zacznie sie bledna wersje rozglaszac.
Mylić się rzecz ludzka. Sprawdziłem Arm:29 Def:34 na tarczy i hity dostawałem potencjalnie te same : ~11-40 nie liczać czestotliwości trafiania scoutów stąd moja dedukcja była taka :> Możliwe że jest inaczej....
I przeproszenia przyjęte :P ale takie słownictwo jak na modka to już inna sprawa chyba powinineś świecić przykładem :)
Zaan of Araghoth
28-07-2007, 00:29
może i mało uniesie ale co lootnąć nie łaska ?? Znowu taki duzy problem nie jest lootnac sobie do ef 100 r spearow(albo tyle ile chcecie). Fakt że to troche roboty ale można za to expić praktycznie ile tylko ma sie czasu ...
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.