PDA

Pokaż pełną wersje : Elf Fortess palkiem?

Humer1993
25-07-2007, 10:02
Wiem że Elf Fortess jest najlepszym miejscem dla knightow. Mam palka 25lvl 10mlvl 64/45 skile czy dam sobie tam rade?? Na które poziomy mam chodzić i co ewentualnie wsiasc? Z góry dziekuje za rade.

mastertomasz
25-07-2007, 10:19
ogolnie bys sie nadawal ale wez nie rob ludziom klopotu znowu z mapkami itp - poszukaj !

I nie wziąść tylko wziąć

Zenir
25-07-2007, 10:21
nieoplaca ci się iśc na elf fortess mojego kolegę 35 lvla elfy scouty zjechały raz dwa do reda ja bym ci radził orc land wymarzone miejsce dla pallów i 0 waste

A co do Elf fortess to weź jakąś tarczę i i royal speary i idz expić ale nie z łukiem ani xbowem!!

Rzucamrybami
25-07-2007, 11:34
Myślę ,że możesz spróbować. Weź tarcze i royal speary i nawet manasy Ci nie powinny schodzić jakoś specjalnie jak będziesz jadł jakiś food.

Flisik
25-07-2007, 11:59
Po upie IMHO palkiem mozna tam lepiej expic niz knightem, Poniewaz nie trzeba latac za scoutami, a dosyc czesto bedzie sie bralo potwory na hita. Wazna rzecza jest wziecie dobrego eq. No i oczywiscie royal speary.

Kurizu
26-07-2007, 14:22
Sugeruje wpierw dojechać tak do tego 70 dista
Kolejny krok to 2 bp manasków
I wchodzisz... najlepiej na twoim levelu siedzieć tam tylko po powierzchni omijając podziemia i wieże i będzie luźno dla Ciebie.. Najważniejsze nie wchodzić na więcej niż 2 elfy (scouty) i zabić wpierw potem dalej iść

Na twoim level jednak sugerowałbym wziąść Łuk + 300-400 arrows i na wszelki wypadek z 20 throwing knife jak dysponujesz.. czemu tak ?
Bo strzaly będą lecieć ci z elfów i jakby jednak zaczęło lecieć mniej i byś miał braki w amunicji to przechodzisz na knify (knify zamiast spear bo ważą mniej)

I nie przesadzajcie z tymi royal spearami skoro są cięższe od zwykłych spearów a różnica w hitach i tak będzie niewielka bo Elfy nie mają po 500+ życia tylko 100-160 życia

Korye
27-07-2007, 17:34
Palek w Fortecy elfow?
Lekki nie wypal..

To expowisko jest idealne dla knighta,
Palek raczej nie ma czego tam szukac, chyba ze przy samej bramie, lub w poczatkowych porytarzach podziemia.

Zaan of Araghoth
27-07-2007, 17:51
@up
a z kąd Ty wiesz sądząc po dacie dołaczenia na forum to dopiero co zaczoles
@topic
jak najbardziej nawet skila wiekszego by nie trza .. warunek to royal speary dobra tarcza(vampka idealna) i wiekszy shielding .. 45 to troszeczke mało jednak najlepiej wyprobowac i zobaczyc jak jest ... padnac odrazu nie padniesz raczej

cichaczek
27-07-2007, 19:11
z tego co czytalem niedawno w jakims poradniku na bronie dystansowe nie przydaje sie tarcza gdyz ciosy leca caly czas na arm wiec tarcza wystarczy guyardian albo jeszcze slabsza aby bloczyc elfy...

Sir szofer
27-07-2007, 19:20
@up
a z kąd Ty wiesz sądząc po dacie dołaczenia na forum to dopiero co zaczoles
@topic
jak najbardziej nawet skila wiekszego by nie trza .. warunek to royal speary dobra tarcza(vampka idealna) i wiekszy shielding .. 45 to troszeczke mało jednak najlepiej wyprobowac i zobaczyc jak jest ... padnac odrazu nie padniesz raczej

Od kiedy jest związek daty dołonczenia na forum do daty rozpoczecia gry w tibie?

Kurizu
27-07-2007, 19:27
weźcie wreśćie dajcie spokój z royal spearami ... tak je zachwalacie a czy ktoś pomyślał ile taki 25 lvl ma capa ?
810 <> odejmij Eq, runki uhy wyposażenie typu lina itp to co ile mu zostanie ??
15 royal spearów dzwignie ? max 20 ? a gdzie miejsce na loot ? nie myślcie tylko o tym żeby walnąć jaknajwiększego hita ale myślcie tak aby czas expienia był jak najdluższy pomimo iż royal speary są lepsze od arrowsów ja jednak bym polecił arrowy... no i scouty przebijaja się na arma nie na tarcze ze strzał więc tarcza byłaby tylko na elfy z bliska bądż elfy scouty w trapie

@korye
Swego czasu expiłem i to jeszcze przed updatem nim weszło poi i jedyne co tam starczy to mieć postmana done i ze strzałami luźno wychodziłem na + po 5-10k na hunt... teraz dolicz jeszcze orchidee i heaven blossom jak polecą i wbrew pozorą exp taki sam jak knightem

Vil
27-07-2007, 19:53
no i scouty przebijaja się na arma nie na tarcze ze strzał więc tarcza byłaby tylko na elfy z bliska bądż elfy scouty w trapie

jesli tego nie zmienili w 8.0 ( a watpie, bo niby czemu mialoby to sluzyc ) to za przeproszeniem pieprzysz glupoty i proponuje tak prosta rzecz sprawdzic zanim zacznie sie bledna wersje rozglaszac.

Kurizu
27-07-2007, 23:20
jesli tego nie zmienili w 8.0 ( a watpie, bo niby czemu mialoby to sluzyc ) to za przeproszeniem pieprzysz glupoty i proponuje tak prosta rzecz sprawdzic zanim zacznie sie bledna wersje rozglaszac.

Mylić się rzecz ludzka. Sprawdziłem Arm:29 Def:34 na tarczy i hity dostawałem potencjalnie te same : ~11-40 nie liczać czestotliwości trafiania scoutów stąd moja dedukcja była taka :> Możliwe że jest inaczej....
I przeproszenia przyjęte :P ale takie słownictwo jak na modka to już inna sprawa chyba powinineś świecić przykładem :)

Zaan of Araghoth
28-07-2007, 00:29
może i mało uniesie ale co lootnąć nie łaska ?? Znowu taki duzy problem nie jest lootnac sobie do ef 100 r spearow(albo tyle ile chcecie). Fakt że to troche roboty ale można za to expić praktycznie ile tylko ma sie czasu ...