Pokaż pełną wersje : Robert Wadlow - Najwyższy człowiek w historii
Podczas narodzin ważył niespełna cztery kilogramy. W wieku sześciu miesięcy osiągnął wagę trzynastu i pół kilograma, zaś po roku - trzydziestu kilogramów. W piątym roku życia mierzył metr pięćdziesiąt pięć centymetrów wzrostu, w trzeciej klasie szkoły podstawowej przerósł nauczyciela. Gdy miał 13 lat mierzył już 224 cm. Już w wieku 18 lat urósł do 254 cm. W wieku 22 lat, przed śmiercią, osiągnął wzrost 272 cm i wagę 222 kg.
Przez olbrzymi wzrost miał słabe czucie w stopach - nie zauważył w porę infekcji, która rozpoczęła się od zwykłego otarcia, a niedługo potem doprowadziła do jego śmierci - 15 lipca 1940 o godzinie 1.30 w nocy w Manistee w stanie Michigan. Pochowano go na cmentarzu w rodzinnym Alton nad rzeką Missisipi.
Nie moglem uwierzyc ze byl taki wysoki !
http://www.maxior.pl/?p=index&id=64720&0
Nie moglem uwierzyc ze byl taki wysoki !
Niesamowite. ;OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
@Down:
Kolejna niesamowita sprawa. ;O
byłem chyba pierwsza osoba, ktora zobaczyla ten filmik na maxiorze, minute po dodatniu na niego natrafilem :P
Pozdro
Chesterkaa
25-07-2007, 13:39
fuck, a to wszyscy zawsze sie ze mnie smiali ze jestem wysoka : (
Niesamowite. ;OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
@Down:
Kolejna niesamowita sprawa. ;O
JAK masz takie głupoty gadać to się nie odzywaj.
Wyobrażacie sobie jak by on grał w kosza, siatkówkę albo bramkarz w piłce nożnej? :-O
Dark Sven
25-07-2007, 13:44
I co? Będziesz teraz wyszukiwać filmików i tworzyć nowe tematy? Spieprzaj dziadu do przyklejonego.
fuck, a to wszyscy zawsze sie ze mnie smiali ze jestem wysoka : (
Bo Ci zazdroszczą:p
@topic
To musiało być niezłe przeżycie przynajmniej spotkać takiego człowieka 8o Szkoda że tak szybko zmarł:(
@Glamri
O ja pie*****, jaki wysoki ;o
I tak jestem najwyższy na tym forum. ; P A kiedyś o tym kolesiu widziałem reportaż na Discovery. Gigantyzm to przewalona sprawa. ; \
Doom Terror
25-07-2007, 13:54
taki to wsady by robil bez wyskoku ;o
JAK masz takie głupoty gadać to się nie odzywaj.
Wyobrażacie sobie jak by on grał w kosza, siatkówkę albo bramkarz w piłce nożnej? :-O
ja sobie wyobrazam. zapewne by sie ciagle wywalal bo koordynacja ruchu byla na praktycznie zerowym poziomie.
Bo Ci zazdroszczą:p
@topic
To musiało być niezłe przeżycie przynajmniej spotkać takiego człowieka 8o Szkoda że tak szybko zmarł:(
zalezy jak wysoka jest ;p Według mnie optymalny wzrost u dziewczyny 170~cm a u faceta 180cm~.Jak np. ma 180+ to nie wiem czy jest czego zazdroscic ;/
tak do 2.00 da się żyć... mieć więcej niż 2m to raczej uciążliwa sprawa :P
zalezy jak wysoka jest ;p Według mnie optymalny wzrost u dziewczyny 170~cm a u faceta 180cm~.Jak np. ma 180+ to nie wiem czy jest czego zazdroscic ;/
Ach, te szczegóły...;)
PS:Pisz na temat:D Pozdro
Dlugozimek
25-07-2007, 23:52
I tak by umarł predzej czy pozniej, serce mu nie wytrzyma; )
A jak ma -180? xD
Raczej do +180 cm grupy mezczyzn sie nie zaliczam. oO
Czlowiek byl naprawde wielki i az strach pomyslec jaka kariere zrobilby w koszykowce. Nie znam objawow gigantyzmu dlatego wstrzymuje sie od pewnych teori. ;]
P.S.
Z takim to nawet micel (majkel?) gordan (dzordan?) by sie bal zagrac. =p
Dragonauv
26-07-2007, 07:50
Aż trudno w to uwierzyć,a ten but.........
Jak dla mnie jest numerem 1.
:cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup:
A jak ma -180? xD
Raczej do +180 cm grupy mezczyzn sie nie zaliczam. oO
Czlowiek byl naprawde wielki i az strach pomyslec jaka kariere zrobilby w koszykowce. Nie znam objawow gigantyzmu dlatego wstrzymuje sie od pewnych teori. ;]
P.S.
Z takim to nawet micel (majkel?) gordan (dzordan?) by sie bal zagrac. =p
Jak juz ktos pisal... taki czlowiek nie umialby sie ruszac na boisku do kosza. Jedyne co moglby robic to stanac pod koszem i lapac pilki rzucane w gore do niego (tyle, ze pod koszem nie mozna stac ponad ilus tam sekund bo jest takie pole tzw. trumna ;P ).
Btw, tez mam 180- xd
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.