Pokaż pełną wersje : Neostrada, temat jak najbardziej powazny.
Na wstepie chcialem zaznaczyc ze wszystkich ktorzy lubia bashowac temat na starcie tekstem : zmien internet, prosze o nie wypowiadadanie sie w tym temacie, bo kurwa to juz sie robi zalosne.
Na wstepie zaznacze ze mam neostrade bardzo dlugo i nigdy nie bylo kickow duzo i lagow itd, mozna bylo spokojnie grac i expic nie martiwac sie o kicka~
Niestety odkad Polske nawiedzily burze zauwazylem ze ja i paczka moich znajomych z Kielc ma powazny problem z internetem, mianowicie wszyscy w tym samym momencie mamy freeza, i czasami zdarza sie kick. Nie musze ukrywac ze uciekajac przed gsem freez konczy sie wizyta w temple/ew przyfarconym spamem bp uh!
Tak wiec w tym temacie prosze o wpisanie sie ludzi ktorym od pewnego czasu neostrada takze zaczela szwankowac, bo po kilku rozmowach z ludzmi mieszkajacymi np 500 kilometrow od Kielc zauwazylem ze u nich ten problem tez wystepuje.
Niektorzy moze pamietaja problem z neostrada i polaczeniami z niemiec? wlasnie o to mi chodzi :), bo internet generalnie dziala bardzo dobrze, tylko ze w tibie nie da sie pograc, i na serwerach niemieckich w soldata i counter strike 1.6 i cs;s wystepuje connection problem, czyli zapewne w tibii bylby wtedy freeze.
pozdro, nie masz nic do dodania to wypierd4l4j
Yep zgadzam sie i neistety tez mam ten sam problem ;s
shadow1230
25-07-2007, 15:45
1. Zmień neta jak nie pasi.
2. Nie dziw sie, że jak są burze to Ci nawala.
3. Badania prowadzisz, że karzesz wpisywać wszystkich co mają problem z netem ?
Ja nie używam neo, ale przez te burze etc problemy są z prawie każdym netem.
@Edit
Jak pada deszcz to u mnie w mieście jest mokro a jak pytałem kumpla z Wa-wy to jak u niego pada to też ma mokro. Proszę piszcie tu wszyscy którzy po deszczu macie mokro.
shadow ten temat nie jest dla ciebie to wypi3rd4l4j, prosze cie
internet jest dobry, podoba mi sie neostrada a niestety na chello sie przerzucic nie moge :) a badanie prowadze zeby rozwiazac ten problem tak jak sie to zrobilo rok temu gdzie mass telefony do tpsa przyspieszyly ich naprawy.
idz trolluj w innym temacie.
Naprawde jestes taki ulomny postujac po przeczytaniu samego wstepu tego tematu?
@edit:
internet nawala nawet kiedy jest piekna pogoda, panie "czytanie ze zrozumieniem"
Ja mimo iż nie mam neostrady (mam net z kablówki) równiez zauwazyłem ogromne pogorszenie się transferu/lagów itp :x
Ja mimo iż nie mam neostrady (mam net z kablówki) równiez zauwazyłem ogromne pogorszenie się transferu/lagów itp :x
Całkowicie popieram taki problem ma chyba każdy
@edit:
internet nawala nawet kiedy jest piekna pogoda, panie "czytanie ze zrozumieniem"
Niestety odkad Polske nawiedzily burze zauwazylem ze ja i paczka moich znajomych z Kielc ma powazny problem z internetem, mianowicie wszyscy w tym samym momencie mamy freeza, i czasami zdarza sie kick.
O.o to jak w końcu.
A co do samego tematu...jak widzisz tp sa idzie na kase a nie na jakość. Więc nie licz, że coś sie zmieni. Czy naprawdę uważasz, że wszyscy ludzie którzy radzą zmienić neta, mówią to bezpodstawnie ?
OdkĄd!!!!!!!
A Nie Podczas!!!
Kurwa!!!!!!!!!!!!
Pomyśl, jak uszkodzą sie kable albo coś to chyba po burzy same się nie naprawią nie ?
U mnie DC są nawet przez tydzień po burzy.
ej ty jestes uposledzony czy cofniety?
myslisz ze ja tego nie wiem?
Ale kurwa pytam sie kto Z UZYTKOWNIKOW NEOSTRADY - I TYLKO DLA NICH JEST TEMAT - CZY MAJA TAK W INNYCH MIEJSACH W POLSCE
Bog zaplac ze nie musze na tibie.pl czesto zagladac :/
Wpisujcie miasta!!1
Proszę piszcie tu wszyscy którzy po deszczu macie mokro
Ty się dobrze czujesz?
@edit
Gratuluję świetnego poczucia humoru.
dobra mail poslany do moda zeby zamknal ta rzeznie >.>
Ty się dobrze czujesz?
To był żart >.< Nawiązujący do bezsensu tematu.
U mnie od 3 dni... Taka ch*nia za przeproszeniem, w nocy tylko da rade grać. Jak do nich zadzwoniłem, to powiedzieli, że na moim węźle są kłopoty i jeszcze w jakimś mieście... kłamali ;>
NaNaNaNa
25-07-2007, 18:47
Elo...
Ja mam internet z kablówki "Multimedia" jeszcze ani razu nie mialem kicka ani nigdy net nie przerwał od 2 lat...
@topic
Muk kumpel ma neostrade "Rzeszów" własnie podczas burzy mu przerwalo 2 razy. Raz padl na Dwarfach Guardach a 2 raz prawie padl na scrabach ale przezyl dzienki mnie...
Wiec Neostrada Wszedzie i Zawsze Taka Sama...:evul:
@up
A widzisz, u mnie burza z piorunami, a necik śmiga jak mały samolocik...
Osobiscie uzywam internetu z multimedi i ani razy od jakiegos roku mi nidy nie przerwalo. =p
Problem prawdopodobnie w konstrukcji przenosnika internetu neo. ;/
P.S.
Jakby co jestem z Ilawy.
Skorpion
25-07-2007, 21:54
No u mnie w mieście tez neo czasami siada i nie tylko mnie, znajomym także a miasto w infopodane
Mimo-vader
25-07-2007, 22:45
Ja mam neo 1 mb, poprawnie podłączone wszystko, mikrofiltry etc, normalnego kompa i jakoś nie mam problemu nawet jak jest MOKRO I BURZOWO. Po tych burzach to nawet mam lepszy transfer z rapida :p
mastertomasz
25-07-2007, 23:04
jak jest burza to wyłączcie kompa bo jak pierdolnie a bezpieczniki nie wytrzymają to komp .rest in peace.
Kraków. czasem kick (mejbe przez wi-fi adapter), freezy dosyć często, zero lagów 1mb
hail
Kup.Se.Musk
26-07-2007, 01:09
jak jest burza to wyłączcie kompa bo jak pierdolnie a bezpieczniki nie wytrzymają to komp .rest in peace.
Kraków. czasem kick (mejbe przez wi-fi adapter), freezy dosyć często, zero lagów 1mb
hail
Ja nigdy nie wyłączam. Jestem w 99% zabezpieczony i jestem pewien, że bezpieczniki przetrzymają prawie wszystko ;]
Topic:
Ja mam Neostradę. Nie mam żadnych lagów, a jestem z Bydgoszczy. Jeżeli chodzi o Twoj problem to możliwe, że do jakiejś małej awarii doszło. Dzwońcie wszyscy do TP i na pewno sprawdzą. Możliwe, że to jakaś "skrzynka" w mieście lekko została uszkodzona(rozmagnesowa?) i po wielu telefonach na pewno sprawdzą. Pozdrawiam
3-4 x dziennie disconnect neo. Jestem z Lodzi.
aeew.
Działanie neostrady nie jest ogólnopolskie. To jak działa zależy szczególnie od większego miasta w pobliżu (ok. 25k+ mieszkańców). Dla przykładu w mojej miejscowości nie ma najmniejszych problemów z Neostradą, w mieście oddalonym o 100 km występują małe problemy. W dalszej okolicy natomiast nie.
Na przyszłość dla all, jeżeli nie działa Ci poprawnie internet to:
1) Skontaktuj się z najbliższą placówką TP i spytaj się czy nie ma żadnych problemów w połączeniach (nie daj się spławić)
2) Nadal problemy? - Zmień operatora.
3) Nie zakładać za każdym razem gdy jest problem takiego pokroju kolejnego tematu.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.