zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Neostrada, temat jak najbardziej powazny.

Bastek
25-07-2007, 15:41
Na wstepie chcialem zaznaczyc ze wszystkich ktorzy lubia bashowac temat na starcie tekstem : zmien internet, prosze o nie wypowiadadanie sie w tym temacie, bo kurwa to juz sie robi zalosne.

Na wstepie zaznacze ze mam neostrade bardzo dlugo i nigdy nie bylo kickow duzo i lagow itd, mozna bylo spokojnie grac i expic nie martiwac sie o kicka~

Niestety odkad Polske nawiedzily burze zauwazylem ze ja i paczka moich znajomych z Kielc ma powazny problem z internetem, mianowicie wszyscy w tym samym momencie mamy freeza, i czasami zdarza sie kick. Nie musze ukrywac ze uciekajac przed gsem freez konczy sie wizyta w temple/ew przyfarconym spamem bp uh!

Tak wiec w tym temacie prosze o wpisanie sie ludzi ktorym od pewnego czasu neostrada takze zaczela szwankowac, bo po kilku rozmowach z ludzmi mieszkajacymi np 500 kilometrow od Kielc zauwazylem ze u nich ten problem tez wystepuje.

Niektorzy moze pamietaja problem z neostrada i polaczeniami z niemiec? wlasnie o to mi chodzi :), bo internet generalnie dziala bardzo dobrze, tylko ze w tibie nie da sie pograc, i na serwerach niemieckich w soldata i counter strike 1.6 i cs;s wystepuje connection problem, czyli zapewne w tibii bylby wtedy freeze.

pozdro, nie masz nic do dodania to wypierd4l4j

Nalufe
25-07-2007, 15:43
Yep zgadzam sie i neistety tez mam ten sam problem ;s

shadow1230
25-07-2007, 15:45
1. Zmień neta jak nie pasi.
2. Nie dziw sie, że jak są burze to Ci nawala.
3. Badania prowadzisz, że karzesz wpisywać wszystkich co mają problem z netem ?

Uther92
25-07-2007, 15:45
Ja nie używam neo, ale przez te burze etc problemy są z prawie każdym netem.
@Edit
Jak pada deszcz to u mnie w mieście jest mokro a jak pytałem kumpla z Wa-wy to jak u niego pada to też ma mokro. Proszę piszcie tu wszyscy którzy po deszczu macie mokro.

Bastek
25-07-2007, 15:47
shadow ten temat nie jest dla ciebie to wypi3rd4l4j, prosze cie

internet jest dobry, podoba mi sie neostrada a niestety na chello sie przerzucic nie moge :) a badanie prowadze zeby rozwiazac ten problem tak jak sie to zrobilo rok temu gdzie mass telefony do tpsa przyspieszyly ich naprawy.

idz trolluj w innym temacie.

Naprawde jestes taki ulomny postujac po przeczytaniu samego wstepu tego tematu?

@edit:
internet nawala nawet kiedy jest piekna pogoda, panie "czytanie ze zrozumieniem"

Zizu007
25-07-2007, 16:09
Ja mimo iż nie mam neostrady (mam net z kablówki) równiez zauwazyłem ogromne pogorszenie się transferu/lagów itp :x

Pajer
25-07-2007, 16:14
Ja mimo iż nie mam neostrady (mam net z kablówki) równiez zauwazyłem ogromne pogorszenie się transferu/lagów itp :x

Całkowicie popieram taki problem ma chyba każdy

Uther92
25-07-2007, 16:16
@edit:
internet nawala nawet kiedy jest piekna pogoda, panie "czytanie ze zrozumieniem"

Niestety odkad Polske nawiedzily burze zauwazylem ze ja i paczka moich znajomych z Kielc ma powazny problem z internetem, mianowicie wszyscy w tym samym momencie mamy freeza, i czasami zdarza sie kick.

O.o to jak w końcu.
A co do samego tematu...jak widzisz tp sa idzie na kase a nie na jakość. Więc nie licz, że coś sie zmieni. Czy naprawdę uważasz, że wszyscy ludzie którzy radzą zmienić neta, mówią to bezpodstawnie ?

Bastek
25-07-2007, 16:18
OdkĄd!!!!!!!
A Nie Podczas!!!
Kurwa!!!!!!!!!!!!

Uther92
25-07-2007, 16:20
Pomyśl, jak uszkodzą sie kable albo coś to chyba po burzy same się nie naprawią nie ?
U mnie DC są nawet przez tydzień po burzy.

Bastek
25-07-2007, 16:23
ej ty jestes uposledzony czy cofniety?
myslisz ze ja tego nie wiem?
Ale kurwa pytam sie kto Z UZYTKOWNIKOW NEOSTRADY - I TYLKO DLA NICH JEST TEMAT - CZY MAJA TAK W INNYCH MIEJSACH W POLSCE

Bog zaplac ze nie musze na tibie.pl czesto zagladac :/

Harpun
25-07-2007, 16:26
Wpisujcie miasta!!1
Proszę piszcie tu wszyscy którzy po deszczu macie mokro
Ty się dobrze czujesz?

@edit
Gratuluję świetnego poczucia humoru.

Bastek
25-07-2007, 16:27
dobra mail poslany do moda zeby zamknal ta rzeznie >.>

Uther92
25-07-2007, 16:32
Ty się dobrze czujesz?
To był żart >.< Nawiązujący do bezsensu tematu.

Xetasi
25-07-2007, 16:48
U mnie od 3 dni... Taka ch*nia za przeproszeniem, w nocy tylko da rade grać. Jak do nich zadzwoniłem, to powiedzieli, że na moim węźle są kłopoty i jeszcze w jakimś mieście... kłamali ;>

NaNaNaNa
25-07-2007, 18:47
Elo...
Ja mam internet z kablówki "Multimedia" jeszcze ani razu nie mialem kicka ani nigdy net nie przerwał od 2 lat...
@topic
Muk kumpel ma neostrade "Rzeszów" własnie podczas burzy mu przerwalo 2 razy. Raz padl na Dwarfach Guardach a 2 raz prawie padl na scrabach ale przezyl dzienki mnie...

Wiec Neostrada Wszedzie i Zawsze Taka Sama...:evul:

Harpun
25-07-2007, 21:15
@up
A widzisz, u mnie burza z piorunami, a necik śmiga jak mały samolocik...

janek@
25-07-2007, 21:47
Osobiscie uzywam internetu z multimedi i ani razy od jakiegos roku mi nidy nie przerwalo. =p
Problem prawdopodobnie w konstrukcji przenosnika internetu neo. ;/

P.S.
Jakby co jestem z Ilawy.

Skorpion
25-07-2007, 21:54
No u mnie w mieście tez neo czasami siada i nie tylko mnie, znajomym także a miasto w infopodane

Mimo-vader
25-07-2007, 22:45
Ja mam neo 1 mb, poprawnie podłączone wszystko, mikrofiltry etc, normalnego kompa i jakoś nie mam problemu nawet jak jest MOKRO I BURZOWO. Po tych burzach to nawet mam lepszy transfer z rapida :p

mastertomasz
25-07-2007, 23:04
jak jest burza to wyłączcie kompa bo jak pierdolnie a bezpieczniki nie wytrzymają to komp .rest in peace.

Kraków. czasem kick (mejbe przez wi-fi adapter), freezy dosyć często, zero lagów 1mb

hail

Kup.Se.Musk
26-07-2007, 01:09
jak jest burza to wyłączcie kompa bo jak pierdolnie a bezpieczniki nie wytrzymają to komp .rest in peace.

Kraków. czasem kick (mejbe przez wi-fi adapter), freezy dosyć często, zero lagów 1mb

hail

Ja nigdy nie wyłączam. Jestem w 99% zabezpieczony i jestem pewien, że bezpieczniki przetrzymają prawie wszystko ;]

Topic:

Ja mam Neostradę. Nie mam żadnych lagów, a jestem z Bydgoszczy. Jeżeli chodzi o Twoj problem to możliwe, że do jakiejś małej awarii doszło. Dzwońcie wszyscy do TP i na pewno sprawdzą. Możliwe, że to jakaś "skrzynka" w mieście lekko została uszkodzona(rozmagnesowa?) i po wielu telefonach na pewno sprawdzą. Pozdrawiam

Guivain
26-07-2007, 10:47
3-4 x dziennie disconnect neo. Jestem z Lodzi.

aeew.

DDoS
28-07-2007, 02:01
Działanie neostrady nie jest ogólnopolskie. To jak działa zależy szczególnie od większego miasta w pobliżu (ok. 25k+ mieszkańców). Dla przykładu w mojej miejscowości nie ma najmniejszych problemów z Neostradą, w mieście oddalonym o 100 km występują małe problemy. W dalszej okolicy natomiast nie.

Na przyszłość dla all, jeżeli nie działa Ci poprawnie internet to:

1) Skontaktuj się z najbliższą placówką TP i spytaj się czy nie ma żadnych problemów w połączeniach (nie daj się spławić)
2) Nadal problemy? - Zmień operatora.
3) Nie zakładać za każdym razem gdy jest problem takiego pokroju kolejnego tematu.