PDA

Pokaż pełną wersje : Ice witch, Crystal Spider, Ice Golem vs. 62MS

Oini
25-07-2007, 16:26
Witam,

Chciałbym się zapytać, czy dałbym rade EXPIĆ na tych potworach ? Jeśli tak to proszę powiedzieć ile k expa/h jakieś taktyki (film mile widziany :*). Postacią którą bym chciał expic jest 61 MS z 52 MLV. Kasy mam duzo wieę nie obchodzi mnie waste.

Z góry dziękuję ;*

Piotrek Marycha
25-07-2007, 17:05
Crystal Spider = GS
ICe Golem = Porownywalny do orca leadera, ale slaby loot
ICe WIth = Bardzo zblizona do Necro, nawet z lootem (Bohy & Skull staff)

Oini
25-07-2007, 19:49
Nie zupełnie o to mi chodziło ;s Ale thx :)

Kurizu
26-07-2007, 14:33
exp jest w miare szybki ze względu na dość duży spawn więc masz non stop bieganie i zabijanie... Powinieneś sobie poradzić luźno pod warunkiem że będziesz wybijał 1 po 1 bo z 2 cs'ami to jest poważny problem a strategia prosta

Exori vis , exori vis ,exori vis , exura gran i tak non stop możesz tam

@up Cs są słabsze od Gsów różnica że względu na to iż są dużo wolniejsze i zamiast poisona dają slow co komuś bijącemu z bliska nie powinno sprawiać problemów... hity są podobne

Zaś co do ice witchów nie mam zielonego pojęcia ponoć jest dość dobry ale nigdy nie miałem okazji siedzieć na tym dłużej niż 5 minut :)

Grzybozol1991
26-07-2007, 16:41
Ice Witch
Ja mogę sie wypowiedzieć na temat Ice Witch. Poziom trudności do expienia na nich jest średni, gdyż są słabsze od Necro ale na każdym piętrze występują chyba minimum 3 Ice Witch + 3~ Barbarian Bloodwalker. Znajdują się one w wieży około 10x10 sqm więc nie trzeba dużo za nimi ganiać. Na każdym piętrze jest balkonik więc zabijanie ich nie jest problemem gdyż zaciągając je na balkonik można zamknąć drzwi a później to już z górki :) Jak już kolega wspomniał o loocie , jest on zbliżony do loota z Necro, lecz Ice Witche maja o wiele mniejszy droop ( itemy wypadają rzadziej ). Ogółem miejscówka dobra, około 30k/h

Ice Golem
Co do Ice Golemów to również zgodzę sie z wypowiedzią wyżej. Siła zbliżona do Orc Leadera, lecz posiada też inne zdolności np. Energy Beam ( Atak energi jak u Demona czy Warlocka ). Loot jest jednak inny niż u Leaderów. przypomina bardziej Vampire. Wypadają perełki, spike swordy i o wiele częśiej niż z Vampirów Ice Rapiery.

Crystal Spider
Dokładnie to nie wiem jak na nie polować lecz moim zdaniem są silniejsze niż Giant Spider, mimo zbliżonych właściwości ( exp i hp ). Loot podobny. Więcej nie wiem bo na nich nie poluję ale zabiliśmy z kolegami kilka więc co nieco wiem. ;)

A więc nie pozostaje mi nic innego jak życzyć Tobie miłych polowań. Powodzenia.

Aduil
26-07-2007, 17:36
Koledzy up maja racje jedynie mogę dodać ze Ice golem potrafi bic do 300hp na turę (150 + 2x beam po 75). A, co do Crystal Spiderów, to dodam, że loot jest identyczny prócz: Poison Arrows - Sniper Arrows? , Silk = Shard + nowe bronie. Bym zapomniał Cs potrafi paraliżować, bije jak Gs melee, lecz potrafi dawać Combo do 400hp na turę - Exori Mass + Melee.

Adu~

Kurizu
26-07-2007, 22:51
hity Cs'a
max combo to 360 więcej na 100% nie walnie i Cs nie ma exori mas tylko mass paraliż

Co do lootów to osobiście zdaje mi się że z Cs'ow częsciej lecą śmiecie typu p-arm i steel helmet <1h hunt i 14 p-armow lol ?> I jedyny problem to jak już wposmniałem nie spotkać ich w parze albo w zestawie ice golem + cs wtedy wpierw ice golema ubić i vis vis vis , exura gran z resztą się zgodze @up

Ghard Lage
26-07-2007, 23:18
hity Cs'a
max combo to 360 więcej na 100% nie walnie i Cs nie ma exori mas tylko mass paraliż

Co do lootów to osobiście zdaje mi się że z Cs'ow częsciej lecą śmiecie typu p-arm i steel helmet <1h hunt i 14 p-armow lol ?> I jedyny problem to jak już wposmniałem nie spotkać ich w parze albo w zestawie ice golem + cs wtedy wpierw ice golema ubić i vis vis vis , exura gran z resztą się zgodze @up

Ice golemy lepiej bić z wanda bo mocno walą (hity 150~).

Dark Jaro
27-07-2007, 11:33
Co do wiezy z Ice Witch ... jest 5 pięter. Od 1 do 4 pietra masz balkony, co do ilosci witch na pietrach, to zdaje mi sie, że jest ich po kolei ... 1, 2, 3, 4 i 4 oraz po 2-3 b blood. Udeza srednie hity kolo 60 ... zdaza sie 100. Bije z dystansu, z malee leje slabo. Mozna otrzymac niezle combo wchodzac na pelny resp. Co do expa jak nikt mi nie przeszkadza to z 100k/1h ... Tobie bym dal szanse na 50-60k. Ale uprzedzam, ta miejscowka jest tak zajeta jak hydry czy bk ;p

Ice golem .... hit z malee 100+, nawet 150 sie zdaza, do tego rzucanie glazami ... kolo 60-70. Z 2 golemami 66 ms zdazylo sie swiecic na red. Co do loota @up ... crystal sword a nie spike sword. Jest jedno miejsce gdzie jesy ich kilkanascie, tylko same golemy, ale niewiem ile sie na tym expa wyciagnie.

CS, tak jak pisza up. Tylko ze w moim przypadku loot slabszy niz z gs, ale to chyba po prostu moj pech jest ;p

Oini
27-07-2007, 11:43
Bardzo wam dziękuję :) Z waszych wypowiedzi wynika, że najlepsze Ice Witche :)