Pokaż pełną wersje : 2/1 ręczna broń
piszę, bo robicie młyna z brońmi
raz piszecie, że nie ma różnicy między 1, a 2-ręczną bronią oprócz tej wynikającej z samej nazwy :p
kiedy indziej piszecie, że np. na dragi nie opyla sie chodzic z jedno- ręczną bronią.
chcę usłyszeć jedno, zdecydowane zdanie.
Marvelo13
26-07-2007, 18:54
No, domyśl się, że jak masz jednoreczną, to możesz założyc tarczę, a jak masz 2-reczną to nie, ale ta 2- reczna ma większy atak, więc jest lepsza na potwory które mają trochę wiecej życia, np: dragi.
tak przy okazji: lvl shielda liczy sie tylko do shielda, czy też do armora?
wcześniej nikt mi na to pytanie nie odpowiedział
--Cienius--
26-07-2007, 21:02
Avanger lepiej sie broni/il niz mms + sov.
Jezeli masz wiecej sword fighting niz shielda to lepiej bronic sie ave jezeli odwrotie to sam sie domysl
powiem Ci tak jak ja to sądze
Bronie jednoręczne zazwyczaj są na słabsze potwory chodzące w grupach ponieważ z tarczą i bronią przyjmujesz na defa 2 potwory reszta potworów leci na arm.... zaś z bronią dwuręczna zasadniczo z większym atakiem soluje się pojedyńcze potwory ale silniejsze tudzież potwory które mają silny atak magiczny a słaby atak fizyczny
Nie oznacza to jednak że nie możesz stosować tego w odwrotnej kombinacji gdzie np dwuręczną bronią szybciej zabijesz chmare słabszych potworów a silniejszego potwora zabijesz z jednoręcznej ale z mniejszymi stratami w życiu
Odnośnie defa w broni teraz po update jest tak że liczy się def silniejszy i w przypadku gdy masz np mms + sov to jak cię biją dwa potowry pierwszy wchodzi na silniejszego defa, drugi wchodzi na defa słabszego a trzeci na arma zaś przy broni jednoręcznej pierwszy potwor wchodzi na defa broni zaś drugi już na arma
Dlatego mms+Sov jest lepszy po update od Avengera który bierze na defa tylko 1 potwora
Zaś co do skilla shielding to tyczy się tylko defa on ma wpływ na zmniejszenie obrażen i częstotliwość blood hitów i chmurek
To tyle jeśli chodzi o moją opinie wydaje mi się poprawna ale w pojedyńczych aspektach moge się mylić
chcę zapytać o coś jeszcze, ale nie chce mi się zakładać nowego tematu:
czy szybkość z jaką rośnie sword lvl zależy od broni, z jaką ćwiczymy?
wcześniej ćwiczyłem z sabre i bylo nieźle dopóki nie zacząłem zabijać dwarfów za szybko na full def.
przeżuciłem sie na combat knifa i teraz w 0.5 h wzrosło mi o 20% na 39 lvl sworda:(
czy mam wrócić na sabre?
skille zależą tylko i wyłącznie od częstotliwości trafiania blood hitów
nieważne czy zabierasz 50 hp 1 ciosem czy 2 hp i tak ten cios liczy się tak samo do skill advance
no to jak to jest: jak ja na poczatku patrzyłem (czytaj 'na rooku') to te nie trafiające też się liczyły
z pewnym levelem przestają, czy tylko dają minimalne ilości skilla?
up@
W zasadzie chodzi o to aby co 30 ataków(chmurek,żółtych kresek)naszych na kimś musimy chociaż raz zadać obrażenia(blood hit)
Powodzenia w trenowaniu
dzieki :wiking: niech dwarfy drżą B)
dzieki wszystkim
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.