zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Problem z Green Dzin Qest

riven15
28-07-2007, 00:30
Mam problem z green dzin qest jestem na etapie 3 misji bylem już podmienic lampę lecz było takie zamieszanie ,że ktoś pozamieniał lampy moja na mojej lampie pisze : 23:16
You see a gemmed lamp.
It weighs 13.00 oz.
It is the djinn leader's sleeping lamp.

I oto moje pytanie jest co dalej każdy musi mieć swoją lampę bo NPC Melchior czy jakoś tak nie che mi uznać tej misji.;(

--Cienius--
28-07-2007, 10:04
Gdy już dojdziemy do owego pokoju, klikamy na lampę, która znajduję sie na półce. Tera wracamy do Gabela, po czym mówimy:
Gracz: DJANNI'HAH
Gracz: Misison
Gracz: Yes

to nie melchior tylko gabel

A i jezeli nie chce ci uznac tamtej lampki to powinienes znalezc tamtego kolesia co ci podmienil i odmienic sie z nim bo on takze nie ukonczy misji

chyba :)

Duch Niespokojny
01-08-2007, 23:03
Lampę, którą dostałeś od króla orków powinieneś zamienić z lampą w "sypialni" Gabela (czyli po prostu użyć swoją lampę na tej, która jest w pokoju). Na podłodze pojawi się wówczas inna lampa - ta, której opis zacytowałeś. Nie jest ona jednak do niczego potrzebna. Warunkiem koniecznym i dostatecznym ukończenia misji jest wyżej opisana podmiana lamp.

Visek13
06-08-2007, 13:51
to nie melchior tylko gabel

Ale z Gabel'em masz do czynienia jak robisz blue djinn questa, a on pytal o green, mozliwe ze pomylil Melhior'a z Malorem.

Waszockman
13-05-2011, 17:52
Tak!
Wiem, że odkopuję, jednak w słusznej sprawie!
Osoby, które zgubiły lampę myślą, że nie ma już możliwości ukończenia tego questa - dzięki kilku błędnym tematom na polskich forach.

Lampę, którą dostałeś od króla orków powinieneś zamienić z lampą w "sypialni" Gabela (czyli po prostu użyć swoją lampę na tej, która jest w pokoju). Na podłodze pojawi się wówczas inna lampa - ta, której opis zacytowałeś. Nie jest ona jednak do niczego potrzebna. Warunkiem koniecznym i dostatecznym ukończenia misji jest wyżej opisana podmiana lamp.
A oto wypowiedź pewnego pana z forum tibia.com, na którym założyłem temat w tej sprawie.

"There're 2 items called "Gemmed Lamp": the quest lamp you get from the Orc King and the reward lamp you get once you imprison one of the Djinn leaders and it's the first one which should be purchasable at Black Bert.Greetz,Sidek"

Okazuje się bowiem, że dwie lampy są nazwane tak samo, a Black Bert sprzedaje tę właściwą, więc nie ma obaw! Questa można ukończyć załatwiając sobie lampę u Black Berta

Pozdrawiam ludzi, którzy zgubili lampę.
Sam u Black Berta kupiłem i działa