PDA

Pokaż pełną wersje : Softy+ms(po upie)=kasa?

Patysiak
29-07-2007, 13:32
W ta sobotę idę na poi, mam nadzieję ze damy rade. Pytanie jak w temacie: gdzie (pewnie prócz dwarfów guardów) mógłbym z nimi zarobić? Obecnie mam 86lvl, 62mlvl, moje eq to golden set, rh, mms, woi&woce&skull staff, ew też bohy. Podziękowałbym za przypuszczenia, proszę o sprawdzone odpowiedzi.

Samethus
29-07-2007, 13:40
W ta sobotę idę na poi, mam nadzieję ze damy rade. Pytanie jak w temacie: gdzie (pewnie prócz dwarfów guardów) mógłbym z nimi zarobić? Obecnie mam 86lvl, 62mlvl, moje eq to golden set, rh, mms, woi&woce&skull staff, ew też bohy. Podziękowałbym za przypuszczenia, proszę o sprawdzone odpowiedzi.

Nie tylko na guardach mozna dobrze zarobic, sproboj na Vampach albo Necro. Mój kumpel na 70 lvlu huncił na nich i mowił ze jest naprawde dobrze.
Aha, a po tym update magowie wcale nie maja tak zle... Przypominam sobie tibie jak nie było jeszcze souli, była podobna sytuacja do tej co teraz. Gdzie pojdziesz tam waste. A wystarczy poswiecic troche czasu na robienie sobie run samemu... Nie dość ze pojdzie ci mlvl w góre, nie dużo ale jednak pojdzie.
Bedziesz expił sobie z runami zrobionymi przez siebie wiec nie stracisz na nie kasy.

Jezeli zrobiłem jakieś błędy poprawcie mnie :P

:( To nie wiem gdzie mogłbyś pojść expić. Mam jeszcze prośbe napisałbyś jakie hity zadajesz z poszczególnych run ?

Hmm, Gfb , Explo, Sd
a z czarów exori vis i exevo mort hur.

Jeżeli mi napiszesz to bardzo ułatwisz mi zadanie :P

Patysiak
29-07-2007, 13:51
Próbowałem na necro i wampach i zawsze waste ;p ale dzieki za checi (a tak btw mi na necro zazwyczaj nic nie leci, a przed chwila mnie minol taki kumpel z brazylli i 4 bohy w 3h...).

Z visa średnio 130, mort hura połowa hp necro-prawie całe (takie hity), run niewiele używam i zwykle na zadawane przez nie hity nie patrze.

Sunblade Fun
29-07-2007, 16:50
Dragi w Venore albo na Edron

Patay
29-07-2007, 16:54
Dragi, guardy (nie jest źle), necro (kiedyś musisz zacząc dropić ;p)

Wolhordh
29-07-2007, 20:50
Jesli posiadasz softy proponuje spenetrowac kilka tombów za teleportem, i zostać w tym, który najbardziej przypadł ci do gustu.

Dokładny opis wszystkich tombów masz na stronie tibia.erig.net

Samethus
30-07-2007, 12:20
Próbowałem na necro i wampach i zawsze waste ;p ale dzieki za checi (a tak btw mi na necro zazwyczaj nic nie leci, a przed chwila mnie minol taki kumpel z brazylli i 4 bohy w 3h...).

Z visa średnio 130, mort hura połowa hp necro-prawie całe (takie hity), run niewiele używam i zwykle na zadawane przez nie hity nie patrze.

Czyli hity miedzy 290-580 ?
Teraz po update musisz stosowac troche inne taktyki niz tylko
e vis , e vis , e vis , aaaah...
Gdybym miał takiego Sorka jak ty najpierw poszukałbym blokera, zakupił bym sobie sporo fooda, wiadomo ze przydałoby sie troche mf na sytuacje awaryjne...
Może ten exp byłby wolny ale ciekawy i mało waste...
Hydry albo Dle. Bloker bierze na klate 2-3 Hydry O ile bedzie w stanie =) A ty uderzasz z mort hura.
Potem czekajac na respa nie uzywasz mfow zeby odnowic mane tylko czekasz az odrosnie z soft bootsow i fooda. Wiem ze czekanie byłoby dla Ciebie ciezkie, ale miałbys mniejszy waste. Wystarczy ze w 4 godziny huntu ( czas softów) wypadnie medusa albo inny item i sie zwraca za softy... A reszta lootu ktora wypadnie bedzie juz tylko na plus poniewaz nie wydałes zadnej kasy na mf tylko food.

Taki hunt moze ci sie wydawac głupi, ale ja bym tak huncił.

Patysiak
30-07-2007, 13:41
Chciałbym zaznaczyć, że Lucera to świat PvP. Co do tombów, ja się pytałem o zarobek, tomby znam, exp tam nieziemski ale waste na 99%.

Co do dragów, duży wkład w postaci mf musiałbym wpakować na expienie na venore/edron dragon lair (przyznam, expiłem wcześniej jedynie na dragach w Ankrahmun, przy naginata quest oraz nad edron d lair, 2x resp, tych pojedyńczych respów nie liczę).

A co myślicie o gs (crusader helmet quest)?

Jeszcze jedno, interesują mnie propozycje solo, hunty team znam (choć cała przygoda z softami dopiero sie zacznie :)).

Pozdrawiam, Patys.

gavreonien
30-07-2007, 13:53
Niekoniecznie może Ci się zwrócić... Możesz zawsze spróbować. Ja na Twoim miejscu jednak spróbowałbym jeszcze raz te necro, a nuż coś wyleci...

Samethus
30-07-2007, 14:08
Na gs to jest dopiero waste... ;p
Te hity z mort hura w czlowieka nie sa az takie duze ze sie bloker nie wyuha. Mój kumpel tak bloczył Hydry. pojdzie blokerowi 1 albo 2 uhy wiecej... To jest mało. Wiecej juz nie doradzam bo według mnie ten sposob na hydrach jest bardzo dobry.

trickers
30-07-2007, 17:12
Najlepiej na 70-90lvlu zarabia sie na kultach kolega 79ms w 1godzine przyniusl loota wartego z 58k

Muerte
31-07-2007, 02:16
Kiedyś oglądałem taki filmik, nie wiem gdzie to było ale to była tak jakby wyspa hydr. Bloker loorował 3 hydry i stawal tak, że wszystkie go biły "od przodu" (było takie miejsce) i wtedy sork z mort hura bił ;]

Na tombie waste??!! Napewno nie palkiem :p

Patysiak
31-07-2007, 10:32
Co do cultów, byłem z rp i ek na nich, super kasa, tyle że sporo gfb i hmm mi zeszlo i aktualnie jestem goly i wesoly ;p

Muerte Problem w tym, ze ja jestem ms ;p

Nawiasem zdziwilo mnie, ze nikt o hero nie wspomnial...

paluch89
01-08-2007, 01:00
Możecie powiedzieć coś więcej o tych cultach? Chodzi wam o te zwykłe w liberty??

Iwanek18
01-08-2007, 01:08

Ile dałeś za postać? ;>

Patysiak
01-08-2007, 11:13
OMG jak mnie tacy ludzie wnerwiaja... Pisalem, ze pojde na poi, bede miec 1 styk z softami, a ze po upie u mnie krucho z kasa, to wole sie zapytac doswiadczonych, zamiast wastowac kase na probowanie... A eq? Kiedys nie mialem neta do gry, to robilem ciagle runki, sellalem, i sie uzbieralo.

Wux
01-08-2007, 12:45
Ile dałeś za postać? ;>

Myślisz że postacie z lvlem 80+ nie mogą spytać się o rade? a jak się pytają to od razu mają chary z allegro?