Pokaż pełną wersje : Nieopisany quest
Krycha01
30-07-2007, 19:57
Siemka. Pewnego razu zawędrowałem do pewnego miejsca na Femor Hills. Było tam dużo goblinów. Spytałem się jakiegoś gracza co jest na piętrze niżej, a on odpowiedział mi że jest tam quest. No więc zchodzę rozglądam się i znajduję dwie skrzynie pomiędzy beczkami. W tych skrzyniach były Power ring i Bronze amulet. Jeśli się komuś kojarzy to jest to pomieszczenie z czterema łóżkami, po dwa obok każdej ściany. Szukałem co jest napisane o tym queście na Tibia.pl ale nic nie znalazłem. Kiedy tylko będę mógł zamieszczę parę screenów.
To niezbyt jest quest, nie sądzisz? To po prostu dwie rzeczy leżące w jakimś miejscu. Nie wykonujesz tu żadnego zadania.
Krycha01
30-07-2007, 20:46
To musi być quest bo te rzeczy były w skrzyniach. I kiedy daje się <Open> na te skrzynie to one się nie otwierają, tylko od razu wypada z nich rzecz.
Goblins' Treasure Quest
http://wiki.hunted.pl/wiki/Goblins%27_Treasure_Quest
Rzeczywiscie, chyba nie ma go na tibia.pl...
Zabij-otwórz-zgarnij.
Gdzie tu masz quest?
Zabij-otwórz-zgarnij.
Gdzie tu masz quest?
Skoro tak to gdzie masz quest na POI ?
Zabijasz otwierasz zgarniasz i juz tylko jest trudniejszy.
To jest znany quest nic nowego nie odkryles.
Ale proponuje zeby Matiii zastanowil sie zanim cos powie...
Tymbardziej ze przed nim zostal podany link o tym quescie...
To jest znany quest nic nowego nie odkryles.
Ale proponuje zeby Matiii zastanowil sie zanim cos powie...
Tymbardziej ze przed nim zostal podany link o tym quescie...
Jeśli nie wiesz to się nie odzywaj. Ty nie porównuj PoI do zabicia kilku goblinów. Na PoI też trzeba myśleć, rozmawiać z NPC, biegać po tronach itp. Nawet gdyby nie było tam zdanych zagadek, tylko bieganie i zabijanie potworów, sądzę że i tak zaliczył by sie do questów. Ponieważ jest go bardzo trudno wykonać, nawet mocna ekipą. A gobliny zabijesz na 8lvl.
@down
Eghm.. patrząc na moje umiejętności ? A powiedz mi do cholery kiedy Ty widziałeś jak ja gram ? Spec się znalazł.. Szkoda słów na Ciebie.
Jeśli nie wiesz to się nie odzywaj. Ty nie porównuj PoI do zabicia kilku goblinów. Na PoI też trzeba myśleć, rozmawiać z NPC, biegać po tronach itp. Nawet gdyby nie było tam zdanych zagadek, tylko bieganie i zabijanie potworów, sądzę że i tak zaliczył by sie do questów. Ponieważ jest go bardzo trudno wykonać, nawet mocna ekipą. A gobliny zabijesz na 8lvl.
Jesli ty nie wiesz sie nie odzywaj...
Skoro tak to wedlug ciebie jest bardzo malo questow ...
Zabicie rata na rooko i sprzedanie go NPC nie jest chyba za trudne (chociaz patrzac na twoje mozliwosci moze ci to sprawic problem..), a jednak to quest. Pozatym ten quest nie jest zbyt latwy do wykonania dla 8 lvela tez trzeba myslec jak tu ropnac gobliny (zreszta napisalem ze jest trudniejszy POI) Tak wogole nie porownuje questu tylko przedstawiam sens wypowiedzi Matiego.
Myslimy panowie, a nie sie klocimy..
PS. Proponuje aby kilka osob sprawdzilo na wiki znaczenie slowa "quest".
Quest (po polsku "zadanie, misja") to termin używany przez graczy, aby określić zadanie do wykonania w grze. Quest otrzymuje się zwykle poprzez jego przyjęcie w rozmowie z NPC. Questy występują w grach RPG, MMORPG, mudach lub gangsterskich, w przypadku gier RTS mamy częściej do czynienia z misjami. Po wykonaniu zleconego nam zadania, otrzymujemy zwykle nagrodę. Najczęściej są to pieniądze lub punkty doświadczenia, czasem rzadki przedmiot.
Tutaj tylko zabijasz gobliny i zgarniasz to co mieli w skrzyniach, więc to nie quest.
Czyli gówno wiesz o tym queście :)
Tutaj tylko zabijasz gobliny i zgarniasz to co mieli w skrzyniach, więc to nie quest.
Czyli gówno wiesz o tym queście :)
Wiem wiecej od ciebie uwierz mi..
Ale zacznijmy od poczatku otrzymujemy nagrode (jest), spotykamy sie z potworami, ktore utrudniaja wykonanie questu (jest). Najczesciej zlecany przez kogos ( najczesciej czyli nie musi byc). I mysle, ze nie wiesz czy jest przez kogos zlecony czy tez nie...
Czytac ludzie co wy w szkole nie byliscie ?
PS: Na BK quescie ubijeasz BK zgarniasz loota z drzewka i juz...
a jednak to quest..
Wiesz tyle ile ci w spoilu napisali...
Poza tym nadal nie uważam że to jest quest.
Wiesz tyle ile ci w spoilu napisali...
Poza tym nadal nie uważam że to jest quest.
Bylem przy koledze jak robil tego questa wiec prosze nie odzywaj sie..
A to, ze ty nadal nie uwazasz, ze to quest to tylko swiadczy o twojej glupocie
nie wiem jak ci to wytlumaczyc ale chocby popatrz na wielu stronach...
Szukaj w dziale quest.
Milan ognia
05-08-2007, 04:06
O... o... a czy nie łatwiej spojrzeć w kliencie w quests? Jest tam? Nie?! A czemu to?! Bo to taki quest, jaka ze mnie rumuńska księżniczka.
Bylem przy koledze jak robil tego questa wiec prosze nie odzywaj sie..
A to, ze ty nadal nie uwazasz, ze to quest to tylko swiadczy o twojej glupocie
nie wiem jak ci to wytlumaczyc ale chocby popatrz na wielu stronach...
Szukaj w dziale quest.
Możesz prosić ile chcesz i tak będe się odzywał. A ten twój kolega robił przy pomocy spoila czy głowy..?
I prosze nie mów tak o mnie skoro mnie nie znasz. A to że na wielu stronach wiele takich badziewi zapisane są jako "quest" świadczy tylko o wypaczeniu znaczenia tego słowa...
@milan, w takim bądź razie przyznasz że na rooku nie ma questów, oprócz tych na addony, bo takie dragon corpse, katana, bear room i mino hell to takie questy jak z ciebie rumuńska księżniczka, gdyż nie ma ich w quest logu, tak? :)
dawid000
07-08-2007, 15:03
Zabij-otwórz-zgarnij.
Gdzie tu masz quest?
gdyby to nie byl quest to w tibii istnialo by 10-15 questow
gdyby to nie byl quest to w tibii istnialo by 10-15 questow
Ale tak właśnie jest :)
Milan ognia
07-08-2007, 15:26
@milan, w takim bądź razie przyznasz że na rooku nie ma questów, oprócz tych na addony, bo takie dragon corpse, katana, bear room i mino hell to takie questy jak z ciebie rumuńska księżniczka, gdyż nie ma ich w quest logu, tak? :)
Dokładnie. :)
No nie wiem... ja tam bym się spierał o te questy na rooku.
Wkońcu dostajemy od tego gościa w bibliotece (zapomniałem jak się nazywał) zadanie żeby wybijać szczury a później żeby przynieść Present Box. Pozatym jest jeszcze Amber która zgubiła swój notes, jest ten koleś w młynie który szuka banana, jest zagadka języka orków (chociaż i tak wszyscy biorą tłumaczenie z jakiejś strony) i wiele innych, tylko nie są na tyle jakieś skomplikowane żeby robić wpisy do quest logu.
Zabij-otwórz-zgarnij.
Gdzie tu masz quest?
To dlaczego DHQ i ANNI jest opisane?
Krycha01
09-08-2007, 18:23
Ja Was nie rozumiem. Potwory są, skrzynia jest, nagroda też, no to czego jeszcze chcecie? Może powiecie mi jeszcze że na Rooku quest "Torch" nie jest questem bo jest za łatwy?
Ee.... z tą pochodnią to nie jest quest... przecież to jest część.. tak jakby treningu który się przechodzi w akademii (heh, a pewnie i tak nikt tego treningu nie przechodzi).
Krycha01
10-08-2007, 15:22
Ale i tak jest opisany.
No i co z tego? To jest wynik tego, że ludzie nie wiedzą co znaczy słowo "quest".
A jak myślicie, dlaczego vocation quest jest opisany?
Praktycznie każdy robi go poprostu idąc tam i staje na tych polach itd. Ale zróbcie go sobie idąc za książkami, npc itd. Da się tak!
Ogólnie rzecz biorąc questem są te zadania, które pojawiają się w quest diary.
@anni&dhq
Gdyby nie to, że wiele osób już tam dotarło i go zrobiło, trzeba by się zdrowo nalatać żeby tam trafić. Ciekawe rzeczy naprzykład o dziwach na edron mówił bodajże Sam w thais, ale nigdy nie zbadałem o co konkretnie chodzi.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.