Pokaż pełną wersje : obrażenia z run
Jakie obrażenia zadaje z run sorc mając 100% w potwory? piszcie runy hmm, gfb, sd, explo td
http://tibia.pl/calc.php wpisz sobie np 8 lvl i 15 mlvl
Apticer's
31-07-2007, 20:35
Po pierwsze 100% sily czarow ma kazdy, niktorzy tylko wiecej.
Obrazenia z kalkulatora (tibia.pl i innego, byly podobne)
- hmm - 20-40
- SD - 115-170
- GFB - 31-63
Explo nie bylo uwzglednione ale hity powinny byc z w granicach 40-70.
Po pierwsze 100% sily czarow ma kazdy, niktorzy tylko wiecej.
No, powiedzmy..
lv*2 + mlvl*3 *100%
Apticer's
02-08-2007, 13:16
@Up
O co Ci chodzi? Ustalasz wzór jakim się obecnie oblicza obrazenia od run? Ja napisałem poprostu że nawet na 8 lvl z 0 mlv masz 100% siły czarów, a dopiero koło 10lvl i 20mlv jest więcej...
No, powiedzmy..
lv*2 + mlvl*3 *100%
ten zwor byl przed udate teraz jest nieaktualny
Ten wzór jest aktualny dla Sorców i Drutów mających poniżej 60-70 levela. Zmiany są niewielkie na niższych levelach.
@up
Lub cie rodzice nie kochają, albo jak byłes mał to niechcący cie spuscili z 10-tego piętra na asfalt... cud że żyjesz z 5 protezami, brakiem mózgu i 3 implantami narządów wewnętrznych ;/
piotrek259
04-08-2007, 16:26
Obecnie wzór na obrazenia z czarow tak na oko mozna powiedziec w oparciu o wlasne doswiadczenia i opinie hlvli (bo dokladnego wzoru nikt nie zna poza cipami) wynosi lv*0,5 + mlvl*4,5 *100%. Obowiazuje on do wszystkich lvli niezaleznie czy to 6 lvl czy tez 400 lvl... Na nizszych lvlach roznice sa niewielkie o ile ktos ma przecietny mlvl jak na swoj lvl bo jak ktos ma 50 lvl i 25 mlvl albo 25 lvl i 50 mlvl to roznice sa duuuze.
Podobny wzor jak na czary jest teraz na ciosy zadawane wrecz i z dystansu czyli tez lvl troche wplywa tak samo jak na magie.
No, powiedzmy..
lv*2 + mlvl*3 *100%
Gracz dosc stary a jaki kretyn -.-
Mam pytanie. Czy do runy fire field jej sily zadawania obrazen zalezy od lvl i mlvl?
I z innymi runami czy jest tak samo. Wiem ze moc SD zalezy od lvl i mlvl ale nie wiem czy jest tak np z fieldami
Mam pytanie. Czy do runy fire field jej sily zadawania obrazen zalezy od lvl i mlvl?
I z innymi runami czy jest tak samo. Wiem ze moc SD zalezy od lvl i mlvl ale nie wiem czy jest tak np z fieldami
Nie, moc fieldów nie jest zależna od lvla i m lvla.
@ontopik
podobno po update funkcjonuje ten wzór:
1*lvl + 4*mlvl.
Nie wiem o co sie kłócicie ;p
Chyba logiczne, że aby sprawdzić 100% siły czarów, czyli podstawową siłe wystarczy wpisać choćby 8 lvl i 0 mlvl.
Explo nie bylo uwzglednione ale hity powinny byc z w granicach 40-70.
Z explo da sie nawet za 1 uderzyć ;p
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=111769
szukanie nie boli, a efekty moga byc zaskakujace!
Sozemego
05-08-2007, 22:12
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=111769
szukanie nie boli, a efekty moga byc zaskakujace!
Czytanie nie boli, a efekty moga byc zaskakujace!
To poradnik z przed update'u.
Czytanie nie boli, a efekty moga byc zaskakujace!
To poradnik z przed update'u.
i co z tego? obrazenia czarow i tak sie nie zmienily, a zalozyciel tematu chcial tylko te wartosci dla 100% sily
dzizys, skad oni biora takich ludzi :+(
Ja myśle ze na 15 lvlu sorcem z hmm po 50
nie, nie jest tak
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.