Pokaż pełną wersje : Coz lepszego niz Rapidshare czyli Filefront
Chmielok
01-08-2007, 00:22
Chce wam powiedziec, ze Filefront znacznie bardziej nadaje sie do uploadowania plikow.
PRZEDEWSZYSTKIM:
-BRAK OCZEKIWANIA
-PLIKI DO 1 GB
-BRAK PREMIUM ACCOUNT
Wiele osob umieszcza pliki na rapidshare co jest glupota, bo gdy chce sciagnac plik wazacy 200KB to musze czekac 90 minut.
Ludzie pomyslcie o innych uzytkownikach i umieszczajcie plik na jakichs innych serwerach. To tak jak z Windowsem, uzywasz, bo popularny, ale gowniany jak niewiem :D.
O RLY? Jest mała różnica, z rapidshare, jeśli wybierzesz dobry server (Np. Level(3)) ściągasz z pełną prędkością łącza.
Chmielok
01-08-2007, 14:54
Tak, ale tylko jezeli masz neostrade. Zmieniasz se IP i juz mozesz sciagac.
Niestety nie wszyscy maja tak latwo i ludzie, ktorzy maja internet LAN(np. w bloku)musza czekac po 200 minut, zeby cokolwiek sciagnac.
Na Filefroncie czegos takiego nie ma i dlatego jest lepszy.
Corgar Frizz
01-08-2007, 16:18
Jeśli chodzi o serwer do uploadu lub downloadu to mihd.net nie ma ze sobą równych.
-Żadnych limitów
-Brak czekania
-Bezpłatne
-Bez wpisywania kodów
-Można używać download managerów
-Pliki nie są kasowane
Przy mihd.net filefront wymięka.
Co używania Windowsa. Ludzie używają go bo jest Idiot-friendly czyli każdy debil będzie umiał go używać , a nie dlatego że jest popularny. A popularny jest dlatego że jest prosty.
nie lepiej wydac 30~ zl na RS premium? ;o
Dwimenor
01-08-2007, 17:07
transfer: 45kb/s. Tak powala szybkością. Gdybym miał ściągać z tego ten jedno gigowy plik chyba bym zrezygnował.
Dla porównania: rapidshare naprawdę jest rapid(~1mb/s maks miałem, średnio ponad 400) a megaupload jest naprawdę mega(też poniżej 350 nie schodzi). Z takim prędkościami to można poszaleć. A że limity: trzeba sobie ustalić co chce się pobrać bo nam zależy a nie po kolei jak leci.
Co do braku premium, limitów, kodów itp: to jest do czasu. Jeżeli serwis stanie się popularny będą musieli jakoś zdobywać pieniądze. Chyba nie myślicie, że te reklamy wystarczą na pokrycie utrzymania takich serwerów?
W krajach, gdzie te parę euro to pryszcz naprawdę sporo osób wykupuje abonament.
Kamil1000
01-08-2007, 17:46
@up ja jakoś mam prawie 130 KB/s:
http://i60.photobucket.com/albums/h22/Kamil1000/Forum%20Tibia%20pl/Snap229.jpg
A jakie masz lacze? Zreszta co ty tu porownujesz sciagajac 2 mb lol . Jak sciagam taki plik z rapidshare to tez mi pisze transfer z 500 mb+ majac normalnie 130~ srednio.
@down
To jakies slabe masz to 1 mb albo komp zasyfiony bo ja z 1 mb na rapidzie mam srednia 130~, z innych tez zazwyczaj 100+ jesli dobry serwer
Ja mam łącze 1 mb i z każdego serva ściąga mi się po 40 -60 kbs
Tutaj mod dobrze prawi. Nie wiem czy pamiętacie, ale kiedyś rapid też nie miał żadnych limitów, ani znaczków do wpisywania. Serwis stał się popularniejszy i wszystko się zaczęło.
Duke Dran
01-08-2007, 18:48
Ja tam wolę miejsca gdzie nie ma limitów. Mam radiówkę 2MB i jakoś szybko się wszystko ściąga. Z takiego rapida to już niepamiętam nawet kiedy ostatnio coś zassałem. Ciągle tylko: wait 180min or buy premium >.<.
Kamil1000
02-08-2007, 12:53
@exodus
mam łącze 2 Mb/s
Dr.Unknown
02-08-2007, 13:07
Ale FileFront służy do upload'owania modów i patchów do gier...
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.