Pokaż pełną wersje : Reklamy Google?
Panowie moderatorzy, z całym szacunkiem, czy ktoś kontroluje to jakie reklamy wyświetlają się na stronie? Nie mam nic przeciwko ludziom o odmiennej orientacji seksualnej ale reklamowanie serwisu gejowskiego na stronie tibia.pl to chyba lekka przesada? X(
Google samo dobiera reklamy, nic nie można zrobić.
Powinno być:
Poznaj za darmo noobów
Każdego dnia 700 nowych noobów. Zapisz się za darmo.
forum.tibia.pl
W pełni zgadzam się z założycielem tego tematu. Reklamowanie stron gejowskich na Tibia.pl, którą czyta wielu nastolatków jest delikatnie mówiąc nie na miejscu.
Ta reklama musi zniknąć, to nie jest miejsce dla niej!
Homofoby?...Nie, Misiu Cukrowy, nie homofoby. Nie mam zamiaru wdawać się w zbędne dyskusje na temat tego co powinno, gdzie i jak być reklamowane, oraz na temat tego co kto myśli o orientacji/zachowaniach różnych ludzi. Zamiast tego, takie ćwiczenie myślowe: wyobraź sobie sytuację, że ktoś, z głupoty bądź złośliwości robi zrzutkę ekranu z forum, z wiadoma reklamą i wysyła np. do TV lub redakcji "Faktu" albo "Naszego Dziennika". Jak sądzisz, co byłoby dalej?
filobossek2
02-08-2007, 11:29
Homofoby?...
Ja w części tak (<3 lesbian xD)...
Andrealfus
02-08-2007, 11:32
wlasie zauwazylem ta reklame... brak mi slow ....
Przepraszam, Panowie z Młodzieży Wszechpolskiej? Uwaga, bo wielki Roman czuwa? Dajcie se siana.
Durtalion
02-08-2007, 12:23
Wlasnie mialem napsiac temat o tym samym :D Czy to aby nie za duza przesada? Po co ta reklama? W koncu na froum, gdzie pelno dzieciakow ciezko spotkac pedala :baby: Ta reklama jest przeciez skierowana do Gejów :o
Dr.Unknown
02-08-2007, 12:39
Nie, Misiu Cukrowy, nie homofoby. Nie mam zamiaru wdawać się w zbędne dyskusje na temat tego co powinno, gdzie i jak być reklamowane, oraz na temat tego co kto myśli o orientacji/zachowaniach różnych ludzi. Zamiast tego, takie ćwiczenie myślowe: wyobraź sobie sytuację, że ktoś, z głupoty bądź złośliwości robi zrzutkę ekranu z forum, z wiadoma reklamą i wysyła np. do TV lub redakcji "Faktu" albo "Naszego Dziennika". Jak sądzisz, co byłoby dalej?
Bo zła Tibia.pl dobiera sobie gejowskie reklamy, to wcale nie google losuje, ależ skąd! Widzę, że jesteś chętny do zostania nowym sponsorem, aye? Identyczny temat został przed chwilą skasowany, ludziska - chill out.
Dwimenor
02-08-2007, 12:42
Tylko czemu czepiacie się nas, a nie google? W końcu to ich spece od reklamy piszą skrypty wyświetlające i dobierające zawartość googleboxów. Reklama o której mowa pojawiła się na tibia.pl jak i na setkach(tysiącach?) innych stron.
A tak, zapomniałem-"Me no eglish". Otóż oświadczam, że można napisać po Polsku. Jeżeli was to tak burzy powinniście składać zażalenia u źrodła. Pisanie tutaj jest równoznaczne z pikietowaniem pod bilbordami reklamowymi przy autostradzie z powodu tej czy innej zawartości.
A tak na marginesie-to są jeszcze ludzie, którzy nie umieją blokować reklam? Jak wy korzystacie z internetu, przecież w dobie wszechobecnej reklamy to masakra.
Tylko czemu czepiacie się nas, a nie google? W końcu to ich spece od reklamy piszą skrypty wyświetlające i dobierające zawartość googleboxów. Reklama o której mowa pojawiła się na tibia.pl jak i na setkach(tysiącach?) innych stron.
A tak, zapomniałem-"Me no eglish". Otóż oświadczam, że można napisać po Polsku. Jeżeli was to tak burzy powinniście składać zażalenia u źrodła. Pisanie tutaj jest równoznaczne z pikietowaniem pod bilbordami reklamowymi przy autostradzie z powodu tej czy innej zawartości.
A tak na marginesie-to są jeszcze ludzie, którzy nie umieją blokować reklam? Jak wy korzystacie z internetu, przecież w dobie wszechobecnej reklamy to masakra.Jak widać umknął Ci, jakże drobny fakt, że mój pierwszy post był sformułowany jako zapytanie (me no polish, eh?). Niestety jak widać błędnie przyjąłem założenie, że osoby odpowiedzialne za stronę mają jakiś wpływ na to jakie kategorie reklam będą lub nie będą się na niej pojawiać. Nie czepiałem się nikogo i nie czepiam. Poprostu uznałem, ze warto zwrócić uwagę na pojawienie się czegoś na co tu akurat niezbyt jest miejsce. No, ale jak widać nie miałem racji... (to co? następna będzie reklamka serwisu sado-maso?).
A swoją drogą, kiedy na macierzystej stronie Tibia.com wyskoczyła kiedyś reklama bota to jakoś zdołali się jej pozbyć?
Jak widać umknął Ci, jakże drobny fakt, że mój pierwszy post był sformułowany jako zapytanie (me no polish, eh?). Niestety jak widać błędnie przyjąłem założenie, że osoby odpowiedzialne za stronę mają jakiś wpływ na to jakie kategorie reklam będą lub nie będą się na niej pojawiać. Nie czepiałem się nikogo i nie czepiam. Poprostu uznałem, ze warto zwrócić uwagę na pojawienie się czegoś na co tu akurat niezbyt jest miejsce. No, ale jak widać nie miałem racji... (to co? następna będzie reklamka serwisu sado-maso?).
A swoją drogą, kiedy na macierzystej stronie Tibia.com wyskoczyła kiedyś reklama bota to jakoś zdołali się jej pozbyć?
Tak, tylko oni zapewnili miejsce na reklame kolesiowi X, a koles X walnal tam reklame bota. Ponadto, oni maja swoj host. Sytuacja w duzym uproszczeniu.
Sytuacja u nas - nie mamy wlasnego hosta, zgadzamy sie na reklame google, spec od marketingu i reklamy wwala tam, co chce. Dzieki temu istniejemy. Nie wiem czemu zawsze skargi sa do nas - rownie dobrze i skutecznie mozna interweniowac po prostu do googli...
Dwimenor
02-08-2007, 14:42
Umknął ci drobny fakt, że nie zwracałem się do ciebie, ale do wielu osób(Durtalion, Andrealfus).
Błędnie przyjąłeś założenie, że mamy jakiś wpływ na to co się pojawia gdyż przed założeniem tematu nie poszukałeś. A to było już wielokrotnie powtarzane. Niestety jak widać bez skutku.
Na tibia.com owszem-była reklama bota(nie raz, a dwa). Pozbyli się w prosty sposób-rozwiązali umowę z google adsense. Niestety-utrzymanie tibia.pl kosztuje a pieniądze nie rosną na drzewach.
Edit
Zapomniałem o pewnym szczególe. Strony na których wyświetlają się reklamy mogę zaznaczyć aby reklamy "dla dorosłych" się nie wyświetlały. Widać tematyka mniejszości seksualnych nie jest "18+"
Tak, tylko oni zapewnili miejsce na reklame kolesiowi X, a koles X walnal tam reklame bota. Ponadto, oni maja swoj host. Sytuacja w duzym uproszczeniu.
Sytuacja u nas - nie mamy wlasnego hosta, zgadzamy sie na reklame google, spec od marketingu i reklamy wwala tam, co chce. Dzieki temu istniejemy. Nie wiem czemu zawsze skargi sa do nas - rownie dobrze i skutecznie mozna interweniowac po prostu do googli...No i OK, w końcu dostałem odpowiedź na swoje pytanie. Reasumując: a) reklamy są wam "narzucane odgórnie" w oparciu o "widzimisię" Googli; b) to co się wyświetla na Waszej stronie nic Was nie obchodzi, jak długo strona dzięki temu działa.
Nuff said
temat do zamknięcia...
b) to co się wyświetla na Waszej stronie nic Was nie obchodzi, jak długo strona dzięki temu działa.
Obchodzi nas, tak samo zareagowalibysmy jak Cipsoft, gdyby byla reklama bota. Dwa, ze reklamy strony o homoseksualismie juz nie ma. W kazdym razie takie pytanie niezwiazane z tematem - czy poruszanie tematu homoseksualizmu na stronie sklania cie do zainteresowania twoja plcia na podlozu seksualnym? ;)
Obchodzi nas, tak samo zareagowalibysmy jak Cipsoft, gdyby byla reklama bota. Dwa, ze reklamy strony o homoseksualismie juz nie ma. W kazdym razie takie pytanie niezwiazane z tematem - czy poruszanie tematu homoseksualizmu na stronie sklania cie do zainteresowania twoja plcia na podlozu seksualnym? ;)Zaiste, dowcip Twój skrzy się wyrafinowaniem i subtelnością niczym odcinek "13 posterunku"...
Dla wyjaśnienia, choć raczej wątpię zebyś zrozumiał - miałem to szczęście, ze zdążyłem się urodzić na tyle dawno, żeby zostać wychowanym w oparciu o pewne zasady (nie, nie w znaczeniu, w jakim to słowo pojmuje "Wielki Edukator" Roman G. i jego krótko ostrzyżeni młodziankowie w brunatnych koszulach). I dlatego właśnie, w przeciwieństwie do większości, razi mnie widok takich reklam na stronie, z której w większości korzystają niepełnoletnie dzieciaki. I nie ma tu najmniejszego znaczenia czy reklamuje się portal homo-, hetero-, sado-maso, skato-, zoo- whatever. Wszystko (no, prawie) jest dla ludzi, ale pod warunkiem, że są: a) świadomi tego co robią, na jakie strony wchodzą, do czego ich się zachęca, oraz b) pełnoletni. Tutaj raczej zbyt wielu takich nie ma niestety...
To nie był dowcip. On chciał ci przekazać, że pomimo faktu, iż widziałeś tę reklamę, nie zmieniłeś swojej orientacji seksualnej. Reasumując, reklamy nie mają na ludzką psychikę aż tak wielkiego wpływu.
dawid000
07-08-2007, 14:57
popieram zalozyciela
to nie forum o gejach opierdolcie tych z google
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.