zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Bohy

mariusz667
14-10-2004, 22:43
Mam pytanie. jestem palkiem na 28 lvl i tak sie zastanawialem na zakupem boots of haste, i chce wiedziec po ich zalozeniu bedzie znaczna czy bardzo mala zmiana szybkosci chodzenia. czy oplaca mi sie kupic teraz bohy czy poczekac na wyzszy lvl??

Adnik
14-10-2004, 23:01
No wiesz to zależy. Jak teraz założysz bohy to lekkie przyspieszenie dostaniesz ale nie aż jakieś niesamowite. A zresztą ja na bohy czekam na 40 lvl bo wtedy łatwiej o kasę i aole a jak zginiesz i stracisz bohy to będziesz przez 3 dni płakał :p

Matfiej
14-10-2004, 23:35
Prawie nie zauważysz różnicy, więc kup sobie raczej coś bardziej przydatnego. A bohy to tak od 40-50 lvl.

Mestre
15-10-2004, 07:14
Ja bohy kupiłem na 30lvl i różnica w szybkości była raczej nieduża,ale widoczna gołym okiem.Osobiście uważam ze bohy powinny być jedną pierwszych rzeczy (jeśli chodzi już o poważniejsze zakupy dla palka).Ale kupienie bohuw powinno być też uzależnione od tego na co polujesz i w jakiej okolicy sie kręcisz:)

Cors Ent
15-10-2004, 23:03
ja bohy kupilem dopiero na 40 lvl.
wczesniej roznica nie jest az tak kolosalna. lepiej ta kaske na runki przeznaczyc.
na 40 lvl to jzu jednak jest roznica w szybkosci a i zabic takiego 40lvl jest naprawde trudno wiec jest w stanie obronic te bohy :]

Gremlin
16-10-2004, 07:28
Do niedawna zeby isc polowac na w miare niskim poziomie na PoH BoHy byly dosyc przydatne zeby miec lepsza przewage predkosci nad GS, w tej chwili zastanow sie po co ci BoHy?
Cyklopy, guardy, DSy, smoki itp juz przeganiasz bez problemu.
GS nie przegonisz przez nastepne 30-40 lvl nawet z BoH.

Real_MTK
16-10-2004, 09:25
Bohy, Ja nosze bohy zawsze od 20lvl jush, docenisz ten power jak spotkasz PK. Utani Gran Hur+Boh nawet na 20lvl to jest coś.... Myśle że Boshki to podstawa a Palek, Sorc, Druid to na 100% musza jak najszybciej je mieć! Knight troche poźniej bo w sumie on i tak walczy w ręcz więc nie musi uciekać....

Disco Bear
16-10-2004, 14:11
Jeśli jesteś paladynem to bohy to jedyna rzecz jakij potrzebujesz ze eqp
Ja na 65lv chodze w plate secie + bohy :)

Vicious Phoenix
18-10-2004, 07:05
Knight troche poźniej bo w sumie on i tak walczy w ręcz więc nie musi uciekać....
Właśnie, dlatego musi nawet dogonić swoją ofiarę, z BoHami to tak troszkę łatwiej, a jak nie dogoni to ma lipe bo taki high lvlowy sorc/druid/pal będą se koło niego biegali i z dystansu nawalali.
w tej chwili zastanow sie po co ci BoHy?
1) Większa szansa, że zwiejesz przed PK
2) Większa szansa, że dogonisz kolesia, który wali cię z runków/boltów/strzał np. takim knightem co musi podbiec do ofiary.
3) Jak masz doczynienia z kimś kto nie jest dobry w pvp to przy zwiększonej prędkości BoHów może mieć problemy z trafieniem z runka.

Sharphis de'Moon
18-10-2004, 18:58
Taa, ktoś tu napisal ze bohy na dwudziestym lvl-u kupil, pewnie grał na Antice czy jakimś takim serwerze, ja gram na Harmonii gdzie bohy chodzą po 120k a nawet i drozej... Więc dla mnie na dwudziestym lvl-u to odpada :/...

Triciol Pogromca
18-10-2004, 19:04
Ja mialem bohy na 35 ale je sprzedalem nie potrzebne mi bo gram knightem...
Wieksza szansa uciec przed PK? A jak Pk jednak Cie dogoni ,zabije,stracisz Bohy i Co? Nie oplaca Sie chyba

PiXik
18-10-2004, 19:18
Bohy kupiłem na 40lvlu na świecie non pvp i bardzo mi się podobała frajda doganiania kolegów:PTyle że moje jak szłem na taki poh guardy leżały w domq bo co by było jakbym stracił:PNa świecie enf pvp bohy to właściwie strata kasy ktoś uszłyszy że qpiłeś i będą cię ubijali aż nie wypadną;)na antice sobie możesz qpić bo to grosza warte na nowym świecie 40+
Qrde znowu zagmatwany post;/

natalek
18-10-2004, 19:59
niby lepiej mu kupic runki albo eq ale npja tez mam palka na 21 lvlu i mam crown armor 2x crusader helmet k set, 50k + desert quest i chyba lepszego eq nie potrzebuje bo po co mi np golden armor --.-- ja chce sobie kupic BoH jak bede meic tylko kase mysle ze na 29lvlu ale sobie je odloze i bede uzywac potem... hmmm

SandMan
19-10-2004, 17:49
Qrde znowu zagmatwany post;/
No wiesz... jak sie nie uzywa znakow interpunkcyjnych :P :D

BoH jak bede meic tylko kase mysle ze na 29lvlu ale sobie je odloze i bede uzywac potem... hmmm
Po co? Za nim nabijesz lvl na ktorym uznasz, ze warto ich uzywac to potanieja i bedziesz w plecy :P

Legwan
19-10-2004, 18:37
Mam palka na 22lv. Kolega powiedział mi, że mogę sobie wybrać prezent na urodziny: bohy lub crown seta :D . Wybrałam bohy i teraz chodzę zadowolona że pk mi nie naskoczy, ale po tym co przeczytałam... :( To nie wiem już co wybrać, może mi doradzicie bo nie wiem co jest mi bardziej potrzebne. I bardzo proszę nie zwracać uwagi na wartość tych rzeczy bo nie chodzi mi o to żeby kumpla jak najbardziej naciągnąć tylko co mi się bardziej przyda ;)
Dzięki

Atae
19-10-2004, 21:37
@up
wybierz boh.

Pasorzytek
19-10-2004, 21:55
@up
wybierz boh.cseta czyli armor lesy helm i tarcze?? to bierz ten set a nie bohu z takim setem na bohy zarobisz <smile>

Raxxel
20-10-2004, 20:09
Ludzie roznica w predkosci po zalorzeniu BOH zalerzy od lvl gdyz bohy przespieszaja o kilka procent ogulnej predkosci kiedys slyszalem ze 7% kiedys ze 15% tego wam nei powiem gdyz nie chce was sklamac ale iwem ze bohy miale mod 27 lvl i malo dawaly a teraz na 83 po zdjeciu jestem jak zolwik ;p

Kajzer
20-10-2004, 20:55
racja babciu :) powinienes sie domyslic kto pisze:D
cos do tematu boszki dopry item kupowac nie gadac;]

Lodówa
20-10-2004, 20:59
bohy to zabawka bo ja mam 26 lvl palkiem niemam bohów jak cos to mana fluid i utani hur i jest git

Zavisha
28-10-2004, 03:04
mam 60 lvl i prawie nie widze roznicy noszac bohy lub nie.
bohy dodaja szbykosc 20 lvli (badania na www.tibianews.net) a nie jak ktos z moderatorow ("fanfi" czy jakos tak) wczesniej napisal 30%. jak sobie utani hur walne to mam o wiele wieksze pszyspieszenie niz w bohach...

bohy to duza oszczednosc czasu

Shinjix
28-10-2004, 20:59
mówisz, że bohy daą szybkość 20 leveli a nie w %, a to nie to samo?? bo na każdy level przypada bodajże +1% szybkości, a więc jezeli bohy dają 20 leveli to jakieś 20 %. (Im wyższy lewel tym szybciej chodzisz na level[czytaj tym bardziej widac różnice], dlatego myśle, że bohy dodają % do szybkości)

Zavisha
30-10-2004, 23:06
bohy dodaja szybkosc +20lvli, a nie procentowo.... tak wiec 8 lvl w bohach chodzi z predkoscia 28lvlu a 60lvl w bohach z predkoscia 80 lvlu. nie jest tak ze im wyzysz lvl to bohy wiecej daja... jak ktos chce szczegolwych informacji na temat szybkosci poruszania w tibii to jest artykul na www.tibianews.net

Gandalf Black
31-10-2004, 13:20
hmm Nie jestem pewien jak mielm 35 lvl +BOH i sie scigalem z kolega na 60 lvl to zostawalem w tyle :/ Ale jak wlozylem jeszcze Time Ringa to biegłem razem z nim + utano hur :] juz mnie nie bylo.
Bohy daja minimalna różnice lepiej nosić Time ringa jak cię PK goni to daje znacznie wiecej niż BoH :] I napewno Time Ring dodaje do twojej prędkości tą samą róznice niezależnie od LvL :] A Bohy Procentowo % od lvl

Gandalf Blakc

Zavisha
31-10-2004, 13:28
bohy dodaja 20 lvli predkosci... a time ring 30 lvli... czy wam to tak trudo pojac??? jak ktos nie wierzy to zapraszam na www.tibianews.net tam jest artykul... normalnie az mi sie nie chce wyprowadzac nikgo z bledu juz...

Gandalf Black
31-10-2004, 13:28
Ejj to czemu jak dalem koledze 32 lvl bohy to on nie biegał szybciej odemnie ??
Ja 38 lvl Pall.

I jescze jedno Bohy jak jest dosyć nowy server NIE KUPOWAC :] np: masz 20 lvl i wolno exp bijesz "tak jak ja" i to jest server ktory ma hmm 2 miechy i jakoś zbiera kaske na bohy 120 k a lvl 40 nabije za pół roku to cena bohów przez ten czas spdnie o 60 k ?? A na 20 nic nie bede dawac to po co je kupować tylko i wyłacznie strata kasy :/ A zanim ten 40 lvl nabijesz i zobaczysz DÓŻĄ różnice w chodzeniu zdążysz kilka razy deadniesząć i bohy możesz stracić.

Gandalf Blakc

Zavisha
31-10-2004, 13:36
moze nie zalozyl albo mial lagi... -.-

bohy na 100% dodaja predkosc 20 lvli to jest ku#$% udowodnione przez ludzi ktorzy cale dnie siedza i badaja engine tibii... ich badania dotyczace predkosci sa tutaj http://www.tibianews.net/article.asp?Id=291 jak komus sie nie chce tam isc to skopiuje

BoH are worn in the shoe slot of your character and increase your movement +40 points. This equals a gain of 20 levels in terms of speed.

Litawor
31-10-2004, 13:39
Daj se spokój, oni nie zrozumieją. Przecież wiedzą lepiej, nie muszą czytać tego, co piszą bardziej doświadczeni ludzie.

Gandalf Black
31-10-2004, 13:41
No dobrze siedzia i se badają :] Ale ja sie z tym nie zgadzam Kolega nie mał lagów. A ludzie którzy to badają mogą sie przecież mylić, ja też nie ukrywam ale i ty też. Czytalem Artykół i mają racje w predkościach, ale a Predkościa BOH sie nie zgadzam.

Gandalf Blakc

Zavisha
31-10-2004, 13:45
mam tylko jedno pytanie do ciebie...

br?

Gandalf Black
31-10-2004, 21:00
A ja N00b ?

Shinjix
31-10-2004, 23:51
Tak, tak Zavisha, jedź po wszystkich, że są noobkami, tylko dla tego, że mają swoje poglądy i opinie, wiemy, że jesteś najmądrzejszy, i że zawsze wiesz lepiej, a jak inni są w błędzie lub nie przyznaja ci racji to są noobkami. Na twoją dobrą opinie na forum to nie wpłynie, a pozatym ty jak zaczynałeś gre w tibie tez na początku byłeś małym noobkiem xD chyba, że twierdzisz, że od początku wszystko wiedziałeś......

Zavisha
01-11-2004, 00:26
Tak, tak Zavisha, jedź po wszystkich, że są noobkami, tylko dla tego, że mają swoje poglądy i opinie, wiemy, że jesteś najmądrzejszy, i że zawsze wiesz lepiej, a jak inni są w błędzie lub nie przyznaja ci racji to są noobkami.
odnosnie rzeczy na temat ktorych nie mam pojecia sie nie wypowiadam i nie obstaje przy swoim jezeli nie mam 100% racji... moze moje posty sklonia ganda~ do relfleksji i jeszcze raz sprawdzi jak bohy dzialaja-.-

Shinjix
01-11-2004, 00:38
chodzi o to, że on sam z siebie tego niewzioł, bo do niedawna sądzono, że dają jakiś tam procent do szybkości i każdy to potwierdzał. Więc czytając, słuchając lub w rozmowie o BoHach każdy gadał, że dają tyle i tyle procent do szybkości......

Ivo 10
01-11-2004, 08:22
Bądzmy szczerzy BOH to BOH i przyśpieszenie dają dość spore. Kupić możesz bo zawsze są te małe + od boh, a jak masz kse na nie to ci sie nic niestanie jk je kupisz. Ale polecam pierw aol kupić. :tongue:

Stern
01-11-2004, 10:57
W artykule musieli coś pomylić.
Mam palla na 41 lvl'u, a kumpel sorca na 31.
Po rzuceniu 'Haste' i użyciu time ringa nie byłem w stanie go dogonić (on użył 'Strong Haste').
Według artykułu powinienem mieć szybkość 478, a on 420. Czyli różnica między nami powinna wynieść 29 lvli na moją korzyść. A kumpel był wyraźnie szybszy. Obaj mamy neo+ i nie było lagów.

Shinjix
01-11-2004, 11:13
Morał: nie wierz kalkulatorom i artykułom tylko zdaj się na doświadczenie własne i niebędzie problemów....