Pokaż pełną wersje : Bohy
mariusz667
14-10-2004, 22:43
Mam pytanie. jestem palkiem na 28 lvl i tak sie zastanawialem na zakupem boots of haste, i chce wiedziec po ich zalozeniu bedzie znaczna czy bardzo mala zmiana szybkosci chodzenia. czy oplaca mi sie kupic teraz bohy czy poczekac na wyzszy lvl??
No wiesz to zależy. Jak teraz założysz bohy to lekkie przyspieszenie dostaniesz ale nie aż jakieś niesamowite. A zresztą ja na bohy czekam na 40 lvl bo wtedy łatwiej o kasę i aole a jak zginiesz i stracisz bohy to będziesz przez 3 dni płakał :p
Prawie nie zauważysz różnicy, więc kup sobie raczej coś bardziej przydatnego. A bohy to tak od 40-50 lvl.
Ja bohy kupiłem na 30lvl i różnica w szybkości była raczej nieduża,ale widoczna gołym okiem.Osobiście uważam ze bohy powinny być jedną pierwszych rzeczy (jeśli chodzi już o poważniejsze zakupy dla palka).Ale kupienie bohuw powinno być też uzależnione od tego na co polujesz i w jakiej okolicy sie kręcisz:)
Cors Ent
15-10-2004, 23:03
ja bohy kupilem dopiero na 40 lvl.
wczesniej roznica nie jest az tak kolosalna. lepiej ta kaske na runki przeznaczyc.
na 40 lvl to jzu jednak jest roznica w szybkosci a i zabic takiego 40lvl jest naprawde trudno wiec jest w stanie obronic te bohy :]
Do niedawna zeby isc polowac na w miare niskim poziomie na PoH BoHy byly dosyc przydatne zeby miec lepsza przewage predkosci nad GS, w tej chwili zastanow sie po co ci BoHy?
Cyklopy, guardy, DSy, smoki itp juz przeganiasz bez problemu.
GS nie przegonisz przez nastepne 30-40 lvl nawet z BoH.
Real_MTK
16-10-2004, 09:25
Bohy, Ja nosze bohy zawsze od 20lvl jush, docenisz ten power jak spotkasz PK. Utani Gran Hur+Boh nawet na 20lvl to jest coś.... Myśle że Boshki to podstawa a Palek, Sorc, Druid to na 100% musza jak najszybciej je mieć! Knight troche poźniej bo w sumie on i tak walczy w ręcz więc nie musi uciekać....
Disco Bear
16-10-2004, 14:11
Jeśli jesteś paladynem to bohy to jedyna rzecz jakij potrzebujesz ze eqp
Ja na 65lv chodze w plate secie + bohy :)
Vicious Phoenix
18-10-2004, 07:05
Knight troche poźniej bo w sumie on i tak walczy w ręcz więc nie musi uciekać....
Właśnie, dlatego musi nawet dogonić swoją ofiarę, z BoHami to tak troszkę łatwiej, a jak nie dogoni to ma lipe bo taki high lvlowy sorc/druid/pal będą se koło niego biegali i z dystansu nawalali.
w tej chwili zastanow sie po co ci BoHy?
1) Większa szansa, że zwiejesz przed PK
2) Większa szansa, że dogonisz kolesia, który wali cię z runków/boltów/strzał np. takim knightem co musi podbiec do ofiary.
3) Jak masz doczynienia z kimś kto nie jest dobry w pvp to przy zwiększonej prędkości BoHów może mieć problemy z trafieniem z runka.
Sharphis de'Moon
18-10-2004, 18:58
Taa, ktoś tu napisal ze bohy na dwudziestym lvl-u kupil, pewnie grał na Antice czy jakimś takim serwerze, ja gram na Harmonii gdzie bohy chodzą po 120k a nawet i drozej... Więc dla mnie na dwudziestym lvl-u to odpada :/...
Triciol Pogromca
18-10-2004, 19:04
Ja mialem bohy na 35 ale je sprzedalem nie potrzebne mi bo gram knightem...
Wieksza szansa uciec przed PK? A jak Pk jednak Cie dogoni ,zabije,stracisz Bohy i Co? Nie oplaca Sie chyba
Bohy kupiłem na 40lvlu na świecie non pvp i bardzo mi się podobała frajda doganiania kolegów:PTyle że moje jak szłem na taki poh guardy leżały w domq bo co by było jakbym stracił:PNa świecie enf pvp bohy to właściwie strata kasy ktoś uszłyszy że qpiłeś i będą cię ubijali aż nie wypadną;)na antice sobie możesz qpić bo to grosza warte na nowym świecie 40+
Qrde znowu zagmatwany post;/
niby lepiej mu kupic runki albo eq ale npja tez mam palka na 21 lvlu i mam crown armor 2x crusader helmet k set, 50k + desert quest i chyba lepszego eq nie potrzebuje bo po co mi np golden armor --.-- ja chce sobie kupic BoH jak bede meic tylko kase mysle ze na 29lvlu ale sobie je odloze i bede uzywac potem... hmmm
Qrde znowu zagmatwany post;/
No wiesz... jak sie nie uzywa znakow interpunkcyjnych :P :D
BoH jak bede meic tylko kase mysle ze na 29lvlu ale sobie je odloze i bede uzywac potem... hmmm
Po co? Za nim nabijesz lvl na ktorym uznasz, ze warto ich uzywac to potanieja i bedziesz w plecy :P
Mam palka na 22lv. Kolega powiedział mi, że mogę sobie wybrać prezent na urodziny: bohy lub crown seta :D . Wybrałam bohy i teraz chodzę zadowolona że pk mi nie naskoczy, ale po tym co przeczytałam... :( To nie wiem już co wybrać, może mi doradzicie bo nie wiem co jest mi bardziej potrzebne. I bardzo proszę nie zwracać uwagi na wartość tych rzeczy bo nie chodzi mi o to żeby kumpla jak najbardziej naciągnąć tylko co mi się bardziej przyda ;)
Dzięki
Pasorzytek
19-10-2004, 21:55
@up
wybierz boh.cseta czyli armor lesy helm i tarcze?? to bierz ten set a nie bohu z takim setem na bohy zarobisz <smile>
Ludzie roznica w predkosci po zalorzeniu BOH zalerzy od lvl gdyz bohy przespieszaja o kilka procent ogulnej predkosci kiedys slyszalem ze 7% kiedys ze 15% tego wam nei powiem gdyz nie chce was sklamac ale iwem ze bohy miale mod 27 lvl i malo dawaly a teraz na 83 po zdjeciu jestem jak zolwik ;p
racja babciu :) powinienes sie domyslic kto pisze:D
cos do tematu boszki dopry item kupowac nie gadac;]
bohy to zabawka bo ja mam 26 lvl palkiem niemam bohów jak cos to mana fluid i utani hur i jest git
mam 60 lvl i prawie nie widze roznicy noszac bohy lub nie.
bohy dodaja szbykosc 20 lvli (badania na www.tibianews.net) a nie jak ktos z moderatorow ("fanfi" czy jakos tak) wczesniej napisal 30%. jak sobie utani hur walne to mam o wiele wieksze pszyspieszenie niz w bohach...
bohy to duza oszczednosc czasu
mówisz, że bohy daą szybkość 20 leveli a nie w %, a to nie to samo?? bo na każdy level przypada bodajże +1% szybkości, a więc jezeli bohy dają 20 leveli to jakieś 20 %. (Im wyższy lewel tym szybciej chodzisz na level[czytaj tym bardziej widac różnice], dlatego myśle, że bohy dodają % do szybkości)
bohy dodaja szybkosc +20lvli, a nie procentowo.... tak wiec 8 lvl w bohach chodzi z predkoscia 28lvlu a 60lvl w bohach z predkoscia 80 lvlu. nie jest tak ze im wyzysz lvl to bohy wiecej daja... jak ktos chce szczegolwych informacji na temat szybkosci poruszania w tibii to jest artykul na www.tibianews.net
Gandalf Black
31-10-2004, 13:20
hmm Nie jestem pewien jak mielm 35 lvl +BOH i sie scigalem z kolega na 60 lvl to zostawalem w tyle :/ Ale jak wlozylem jeszcze Time Ringa to biegłem razem z nim + utano hur :] juz mnie nie bylo.
Bohy daja minimalna różnice lepiej nosić Time ringa jak cię PK goni to daje znacznie wiecej niż BoH :] I napewno Time Ring dodaje do twojej prędkości tą samą róznice niezależnie od LvL :] A Bohy Procentowo % od lvl
Gandalf Blakc
bohy dodaja 20 lvli predkosci... a time ring 30 lvli... czy wam to tak trudo pojac??? jak ktos nie wierzy to zapraszam na www.tibianews.net tam jest artykul... normalnie az mi sie nie chce wyprowadzac nikgo z bledu juz...
Gandalf Black
31-10-2004, 13:28
Ejj to czemu jak dalem koledze 32 lvl bohy to on nie biegał szybciej odemnie ??
Ja 38 lvl Pall.
I jescze jedno Bohy jak jest dosyć nowy server NIE KUPOWAC :] np: masz 20 lvl i wolno exp bijesz "tak jak ja" i to jest server ktory ma hmm 2 miechy i jakoś zbiera kaske na bohy 120 k a lvl 40 nabije za pół roku to cena bohów przez ten czas spdnie o 60 k ?? A na 20 nic nie bede dawac to po co je kupować tylko i wyłacznie strata kasy :/ A zanim ten 40 lvl nabijesz i zobaczysz DÓŻĄ różnice w chodzeniu zdążysz kilka razy deadniesząć i bohy możesz stracić.
Gandalf Blakc
moze nie zalozyl albo mial lagi... -.-
bohy na 100% dodaja predkosc 20 lvli to jest ku#$% udowodnione przez ludzi ktorzy cale dnie siedza i badaja engine tibii... ich badania dotyczace predkosci sa tutaj http://www.tibianews.net/article.asp?Id=291 jak komus sie nie chce tam isc to skopiuje
BoH are worn in the shoe slot of your character and increase your movement +40 points. This equals a gain of 20 levels in terms of speed.
Daj se spokój, oni nie zrozumieją. Przecież wiedzą lepiej, nie muszą czytać tego, co piszą bardziej doświadczeni ludzie.
Gandalf Black
31-10-2004, 13:41
No dobrze siedzia i se badają :] Ale ja sie z tym nie zgadzam Kolega nie mał lagów. A ludzie którzy to badają mogą sie przecież mylić, ja też nie ukrywam ale i ty też. Czytalem Artykół i mają racje w predkościach, ale a Predkościa BOH sie nie zgadzam.
Gandalf Blakc
mam tylko jedno pytanie do ciebie...
br?
Gandalf Black
31-10-2004, 21:00
A ja N00b ?
Tak, tak Zavisha, jedź po wszystkich, że są noobkami, tylko dla tego, że mają swoje poglądy i opinie, wiemy, że jesteś najmądrzejszy, i że zawsze wiesz lepiej, a jak inni są w błędzie lub nie przyznaja ci racji to są noobkami. Na twoją dobrą opinie na forum to nie wpłynie, a pozatym ty jak zaczynałeś gre w tibie tez na początku byłeś małym noobkiem xD chyba, że twierdzisz, że od początku wszystko wiedziałeś......
Tak, tak Zavisha, jedź po wszystkich, że są noobkami, tylko dla tego, że mają swoje poglądy i opinie, wiemy, że jesteś najmądrzejszy, i że zawsze wiesz lepiej, a jak inni są w błędzie lub nie przyznaja ci racji to są noobkami.
odnosnie rzeczy na temat ktorych nie mam pojecia sie nie wypowiadam i nie obstaje przy swoim jezeli nie mam 100% racji... moze moje posty sklonia ganda~ do relfleksji i jeszcze raz sprawdzi jak bohy dzialaja-.-
chodzi o to, że on sam z siebie tego niewzioł, bo do niedawna sądzono, że dają jakiś tam procent do szybkości i każdy to potwierdzał. Więc czytając, słuchając lub w rozmowie o BoHach każdy gadał, że dają tyle i tyle procent do szybkości......
Bądzmy szczerzy BOH to BOH i przyśpieszenie dają dość spore. Kupić możesz bo zawsze są te małe + od boh, a jak masz kse na nie to ci sie nic niestanie jk je kupisz. Ale polecam pierw aol kupić. :tongue:
W artykule musieli coś pomylić.
Mam palla na 41 lvl'u, a kumpel sorca na 31.
Po rzuceniu 'Haste' i użyciu time ringa nie byłem w stanie go dogonić (on użył 'Strong Haste').
Według artykułu powinienem mieć szybkość 478, a on 420. Czyli różnica między nami powinna wynieść 29 lvli na moją korzyść. A kumpel był wyraźnie szybszy. Obaj mamy neo+ i nie było lagów.
Morał: nie wierz kalkulatorom i artykułom tylko zdaj się na doświadczenie własne i niebędzie problemów....
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.