zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Jakie hity z Blacksteel Sword/Dragon Slayer

Carlos-Master
04-08-2007, 18:48
Jakie hity będę miał knightem na:
35lvl ze skillami 75/75 z Blacksteel Sword
40lvl ze skillami 80/80 z Blacksteel sword
40lvl ze skillami 80/80 z Dragon Slayer
Lepiej chodzić z dwuręcznymi broniami czy z jednoręcznymi?
Z góry thx za odpowiedzi....B)

Carlos-Master
04-08-2007, 18:51
I jeszcze pytanie jedno:)
Jakie hity będę zadawał z 45lvl ze skilami 85/85 z Dragon Slayer?

zoliax
04-08-2007, 19:01
Posty się edytuje. :F
Nie wiem jakie obrażenia zadawałbyś, jednak mogę powiedzieć, że nie można jednoznacznie określić czy jedno- czy dwręczne są lepsze. To zależy od przeciwnika... Na walczących magią, przy których def jest niepotrzebny, lepiej brać dwuręczne, przy walczących fizycznie sprawa wygląda inaczej... Jeśli strzela z łuku/kuszy to raczej lepiej brać jednoręczniaka, by nie przyjmować na klatę wszystkich bełtów/strzał(a na tarczę), które polecą w twoją stronę nim dobiegniesz do przeciwnika, chociaż to też może zależeć od poziomu, umiejętności... Zaś jeśli walczysz z takim Giant Spiderem to lepiej użyć dwuręczniaka, by szybciej zabić i mniej uderzeń przyjąć...

@down
Racja; jeszcze jakiś czas po updacie siła uderzeń bazowała na starych erigowych wzorach... Nie przyszło mi do głowy, żeby sprawdzić czy już to zmienili, czy powiększyli teoretyczne obrażenia...

Arcymag
04-08-2007, 19:44
http://tibia.erig.net/Dragon_Slayer

http://tibia.erig.net/Blacksteel_Sword

Carlos-Master
04-08-2007, 21:17
Dzięki za wszystkie odpowiedzi, te dwa linki wszystko mi wyjasnily:cup:
Pozdro all:)

Sir szofer
05-08-2007, 08:58
Posty się edytuje. :F
Nie wiem jakie obrażenia zadawałbyś, jednak mogę powiedzieć, że nie można jednoznacznie określić czy jedno- czy dwręczne są lepsze. To zależy od przeciwnika... Na walczących magią, przy których def jest niepotrzebny, lepiej brać dwuręczne, przy walczących fizycznie sprawa wygląda inaczej... Jeśli strzela z łuku/kuszy to raczej lepiej brać jednoręczniaka, by nie przyjmować na klatę wszystkich bełtów/strzał(a na tarczę), które polecą w twoją stronę nim dobiegniesz do przeciwnika, chociaż to też może zależeć od poziomu, umiejętności... Zaś jeśli walczysz z takim Giant Spiderem to lepiej użyć dwuręczniaka, by szybciej zabić i mniej uderzeń przyjąć...

@down
Racja; jeszcze jakiś czas po updacie siła uderzeń bazowała na starych erigowych wzorach... Nie przyszło mi do głowy, żeby sprawdzić czy już to zmienili, czy powiększyli teoretyczne obrażenia...

1. Ok więc bedę na dragi latał z d lance zamiast royalem.Mogłeś dopisać że na potwory z magią bierze się najlepsza dostępną nam broń.
2. Arrowsy/Bolty idą bezpośrednio na armor a nie shield.

zoliax
05-08-2007, 11:02
1. Ok więc bedę na dragi latał z d lance zamiast royalem.Mogłeś dopisać że na potwory z magią bierze się najlepsza dostępną nam broń.
2. Arrowsy/Bolty idą bezpośrednio na armor a nie shield.
1.No tak, racja... Ale również nie tyle co najlepszą, a tą z największym atakiem. ;> Dla wielu większy atak oznacza, że broń jest lepsza, ale ja i tak wolałbym Blacksteel Sword lub Dragon Slayera niż WH z nędznymi 10pkt obrony.
2.Nie wiem, nie sprawdzałem. Wiem tylko, że dużo bezpieczniej czuję się biegnąc na Huntera, gdy trzymam tarczę. Czy to się sprawdza w praktyce? Nie mam zielonego pojęcia. Ostatecznie na takiego łucznika/kusznika można brać tarczę dla chociaż drobnej ilości RolePlayingu. :P Poza tym jakoś nie chce mi się wierzyć, że strzał nie da się zablokować/większy def wcale nie pomaga... o.o