Pokaż pełną wersje : Zniszczyc System Skulli!!
LUDZIE!!! ten system skulli jest straszny!!!! przez glupie klikanie myszka moj kuzyn zaliczyl juz 2 deady aja 1!!!!! Zrobmy jakas petycje do CIP'ow, o to zeby zniszczyli system skulli w nastepnym Upgacie.....
chociaz, zeby zrobili tak, ze jak ktos zada 2 ciosy to wtedy skull, a nie od razu...!!!
Nightwalker
15-10-2004, 14:22
Powiem tyle:
"Demokracja nie jest systemem idealnym, ale nikt nic lepszego nie wymyślił"
To samo tyczy sie skulli...
zapewniam Cię że ginąłbyś 3 razy więcej gdyby cofnęli skulle, niż gdy zaliczasz deady za misskliki
Fakt.. skull pojawia sie juz jak klikniesz na gostka (jeszcza zanim go nawet dotkniesz..) Ponadto jak kogos chlasniesz dla zabawy, albo cos w tym stylu to tez masz od razu PK.
Vanhelsen
15-10-2004, 14:47
@Khan: taki znikający skull po dedzie byłby lipą, atakuje ciebie taki PK i nagle okazuje się, że go bezproblemowo lejesz, on zwieia i drze się #y help pk a, że niema skulli oni atakują ciebie :(
Dwimenor
15-10-2004, 14:48
Powiem tyle:
"Demokracja nie jest systemem idealnym, ale nikt nic lepszego nie wymyślił"
O ile się nie myle to idzie tak:
"Demokracja jest najgorszym systemem, ale nikt leprzego jeszcze nie wymyślił"
The_FaLLen
15-10-2004, 15:04
Nie chcesz skulli to graj na infernie albo none-pvp. Moim zdaniem powinni tylko zablokować klikanie w graczy z okienka battle ponieważ bardzo łatwo z niego zaliczyć missclicka lub coś w rodzaju vip list (hide offline) klikasz poprostu "hide players" i nie ma tam graczy :) . Też troche denerwują mnie te missclicki bo na biednego missclicka rzyca odrazu się połowa ludzi stojących przed depo.
Ehh... :( mogli by wprowadzic po update 2 rodzaje batlle Monsters batlle i Humans batlle ! a o ile mniej dedow by bylo :(
Dark Vilej
15-10-2004, 15:13
chociaz, zeby zrobili tak, ze jak ktos zada 2 ciosy to wtedy skull, a nie od razu...!!!
Z tym sie zgodze :)
Vicious Phoenix
15-10-2004, 15:18
@re Dark Vilej: Ja też bym się z tym gdodził gdyby nie fakt, że taki wysoki lvl to takich low lvlów zabija i 1 ciosem :p.
Uważam, że to co zaproponował Shinoda byłoby dobre... Gratz pomysłu.
moim zdnaiem 2 okienka zajmowalyby za duzo miejsca najlepszym wyjsciem by chyba byly albo 2 ciosy albo poprostu zeby po ataku pojawiala sie czacha a nie tylko jezeli sie nacisnie na gostka
Vanhelsen
15-10-2004, 15:28
A ja mam pomysł, coś podobnedo do systemu przestępców w UO. GFdy klikniesz atack na playera pojawia ci się okienko z tekstem: "Czy chcesz zaatakowac gracza. Zostaniesz oznaczony jako kryminalista" z wyborem "atack" i "cancel" :)
moim zdnaiem 2 okienka zajmowalyby za duzo miejsca najlepszym wyjsciem by chyba byly albo 2 ciosy albo poprostu zeby po ataku pojawiala sie czacha a nie tylko jezeli sie nacisnie na gostka
Nie przesadzaj na przyklad jak jestes na malym huncie mozesz wylonczyc human batlle ;( a pozatym moglo by byc tak jeszcze ze jak sie zada hita np. 20+ ma sie skulla a nie ziomek jest na drogim koncu nie trafiles w co trzeba na batlle i odrazu skull(chodz ten sposob byl by niezbyt dobry dla palkow z dobrymi skillami co moga zdac tego hita z daleka :P) ale i tak zostaje przy pomysle z 2 batlle :)
A ja mam pomysł, coś podobnedo do systemu przestępców w UO. GFdy klikniesz atack na playera pojawia ci się okienko z tekstem: "Czy chcesz zaatakowac gracza. Zostaniesz oznaczony jako kryminalista" z wyborem "atack" i "cancel" :)
Heh troche trudno :P ktos cie atakuje chcesz sie bronic a tu ci wyskakuje czy chcesz go zaatakowac czy nie czy niewiesh :P no ale wlasciwie moze byc !
Wiec ja CIPow nie rozumiem tyle sposobow jest na umilenie gry z systemem skulli a oni sie nawet nie postaraja co im szkodzi takie cos wystarczy low Update i juz :/
Czlowieku, jezeli cos ci nie pasuje to jazda na inferne albo na inny server bez skulli. A co do tych dedow to twoj problem, ze tak intensywnie na battle naciskasz w miescie :]
N/C.
powinno byc cos takeigo ze jak ciebie ktos walnie na miss click to ty go morzesz "Unmarked player" i skull mu znika momentalnie ale tylko osoba zaatakowana mozre to zorbic. a jasli to pk no to go nie unmarked. to najlepzse co wymyslilem
Vanhelsen
15-10-2004, 23:50
Heh troche trudno :P ktos cie atakuje chcesz sie bronic a tu ci wyskakuje czy chcesz go zaatakowac czy nie czy niewiesh :P no ale wlasciwie moze byc !
Wiec ja CIPow nie rozumiem tyle sposobow jest na umilenie gry z systemem skulli a oni sie nawet nie postaraja co im szkodzi takie cos wystarczy low Update i juz :/
Nieoto mi dokladnie chodziło, PK ciebie atakuje, mu wyskakuje okienko z zapytanie, klika ok i pojawia się skull, ty odpowiadasz atakiem, ale, że oponent ma skulla tobie niepojawia się okienko, bo skulla niedostaniesz :D
A możeby tak uniemożliwić atakowanie graczy z battle lub zrobić funkcję, która blokowałaby to. Możnaby także atakować graczy poprzez podwójne kliknięcie na graczu, a nie pojedyncze jak do tej pory. Na potworki wystarczyłoby normalnie tylko jedno.
mozna tez dodac specjalny switch. Jak go wylaczymy to nie mozna atakowac innych graczy. (pojawia sie komunikat jp przy non-pvp)
Powinien byc tez motyw, ze koles ktory został spekowany, moze bez konsekwencji (bez skulla) dorwac i zabic sprawce wlasnej smierci. (Oczywiscie tylko raz)
... I NPC Guards powinni lać kazdego napotkanego white skulla :D
@re: up
z tą możliwością zemsty to dobry pomysł ... popieram
Ithelios
16-10-2004, 10:23
CIPowie nie zlikwidują skulli z powodu typowej ludzkiej natury.Nawet jeśli 100% populacji byłoby za jego zniesieniem(teraz jest to jakieś 90%:D ),to oni tego nie zrobią bo żal im wywalać nagle coś na co pracowali tak długo.
i jeszcze aby attack i follow nie byly obok siebe:D BOZE ILE JA TAK MISSOW ZALICZYLEM:D
Heliwurab
16-10-2004, 10:45
Ech.To tak jak w życiu.Jak walniesz kogoś,to jesteś jakby przestępca co nie? a jak walisz skulla to jesteś bohater(albo dureń ) bo chcesz ludzi ocalić (albo mieć lepsze eq :D ).więc wiecie...CIP-owie zrobili grę z życia. :) można by np. na początku jak robisz postać to by pisało też (do wyboru):człowiek(human) albo przestępca.przestępca:może bić i ma skulla.human:miły nie bije ludzi ale bije przestępce.co nie? :D
moim zdaniem skulle są potrzebne ale te miss... każdemu sie możę zdarzyć... spox było by gdyby po 1 uderzeniu pokaqzywała sie czaszka ale mrugająca... jak ktoś Cie uderzy dostaje skulla tak jak to jest w ostatnich sekundach kiedy znika tobie skull
$corcerer
16-10-2004, 15:52
Dobra, super, pomysły są.
Tylko co z tego? i tak nikt ich nie wyśle do CIPów...
Dr. Omader
16-10-2004, 16:33
Dobra, super, pomysły są.
Tylko co z tego? i tak nikt ich nie wyśle do CIPów...
Nawet jakby wyslal to by nic z tego nie bylo napewno, dostalby tylko autoresponda z FAQ...
A ilez to razy na forum tibia.com to bylo walkowane ze ten system jest do kitu i co? Dalej tego nie zmienili i nie zmienia....
Jak Knightmare napisal cos w stylu "Ludzie narzekali na PK, zrobilismy system skulli, nazekali na skulle powstaly swiaty E-PvP i tak sie ciesza mala popularnoscia. Ludzie zawsze narzekali i cobysmy nie zrobili to wszystkim nie dogodzimy."
To nie sa jego dokladne slowa ale to wygladalo mniejwiecej tak.
IMHO skull system w tej postaci jakiej teraz jest to wielki syf...
Podane przez niektorych ludzi z tego tematy pomysly sa bardzo dobre i niektore proste w realizacji dla CipSoft...
Jednak nawet gdyby wmontowac niektore z nich to ciagle by zostaly problemy w tej postaci w jakiej ja dostalem red skulla...
Po ciezkim dniu w kazoo na guardach i wystrzelaniu w nie BP boltow wracalem z lootem do depo... i jakis 15~lvl sie przyczepil do mojego worka, po ostrzegawczych strzalach ciagle staral sie zakosic moj worek wiec go musialem zabic. Zakampowalem sie kawalek od depo czekajac na to az skull minie i co widze? Ten sam koles(juz 1 lvl mniej) i znowu moj worek probuje zakosic... no to znowu deda zaliczyl... domyslalem sie ze pewnie znowu wpadnie wiec sie dre do kumpla zeby zabieral ten worek odemnie albo parcel dawal szybko... niestety nie bylo too many players i koles momentalnie byl spowrotem po moj worek... 3 ded, ja red skull i dalej stoje jak ten pacan z tym workiem i bez parcela czy kumpla... nie minela minuta jak koles znowu byl przy mnie, teraz chcialem grac na czas i biegac z tym workiem, jednak jak na zlosc zrobily sie ogromne lagi i tyle co widzialem kolesia i moj worek...
Tego typu wymuszenie red skulla na kims juz wczesniej z matkusem chyba wymyslilismy kiedy szukalismy na ile sposobow mozna w zla strone wykorzystac system skulli...
Jednak musze przyznac ze polubilem ta czerwona czaszke i jak zniknela to troche mi jej brak bylo... Nie zaliczylem ani jednego deda od ludzi przez red skulla, no coz nowy swiat, w miare lvl i jakos sie nie czepiali ;)
CipSoft jesli chcialby zostawic system skulli i go udoskonalic napewno by nie rozwiazal problemu ktory mnie spotkal(no bo jak?) ale mogliby ulepszyc ten system bardziej wlasnie w strone pomyslow ktore juz ludzie zglosili w tym temacie i na forum tibia.com...
Zacytuje tutaj swiete slowa NPC Snake Eye "Snake Eye: Cip sux!"
IMO ten pomysł z podwójnym kliknięciem na gracza w celu zaatakowania zasługuje na Golden Boots :D.
Inne też niezłe ale każdy ma jakieś wady (Human Battle, Monsters Battle za dużo miejsca by zajął, a to, żeby skull się pojawiał dopiero po faktycznym ataku miałby sens tylko dla knightów i ew. magów, bo paladyn odrazu strzeli do klienta i odrazu by się skull pojawił). Podwójne kliknięcie jest świetne, ponieważ nie zmienia nic w rozgrywce, nie trzeba CIPom przy tym dużo pracować, a przynajmniej raz na zawsze znikną miss clicki (chyba, że ktoś zbyt nerwowo atakuje i ma drgawki :D).
Proponuje napisać jakąś petycję z tym dwuklikowym pomysłem, zebrać jak najwięcej podpisów i wysłać do CIP(ów :P).
CentyBoy
16-10-2004, 23:21
teraz wam ja cos powiem. tyle pierd*lenia o tych missclickach a zaden z tu obecnych nie wpadl na pomysl WYLACZENIA okna battle podczas pobytu w miescie i jak ewentualnie mamy ochote zaatakowac missclickera w tlumie to klikamy na niego prawym upewniamy sie po imieniu przy Message to xxx ze to ten kolo i klikamy attack. a co do missclickow w terenie podczas expa - bywaja ale niezbyt czesto sie zdaza po takim missclicku deda zaliczyc. to tyle
Dr.Unknown
16-10-2004, 23:35
Missclicki się zdażają, ale ja niemam nic przeciwko temu, mam DUŻO przeciwko tym co tylko okazje wykożystują i się na miss click'era rzucają jak na evul mass pk...No cóż...nieda się spełnić oczekiwań każdego, i na pewmow obecnym systemie jest conajmniej jedna rzecz, która kogoś zadowala. W tym wypadku znalezienie idealnego sposobu...poprostu graniczy z cudem. Najlepiej gdyby tibia była atlantydą nie znającą przemocy, co? Ale właśnie takie rozterki, czynią ją podobną do naszego świata. Można zabić kogoś za zniewaga, z kradzież, oszustwa, ale na litość boską jak mnie zabili 2 razy w ten sam dzień-raz afk, dosłownie na min(czytałem coś na tibii pl podczas treningu mlvl, a raz poszedłem na trolle blockneli i za***ali...to poprostu może człowieka dobić...
ja bym napisał ale nie potrafie po angielsku za dobrze... a mi sie wydaje żę przy mis clicku gdyby skull mrugał a po kilku sekundach... załużmy 3 koleś nawala dalej to skull zostaje, wydaje mi sie żę to by było dobre rozwiązanie
zwiastun ciemnosci
17-10-2004, 09:22
oo rany!! ludzie przez system skulli :evul: mnie zabito 3 razy zaatakowałem
jakiegoś złodzieja co mi kradl blanki ktore nie chcialy sie zmiescic do plecaka
to puszczalem mu fire bomby i sd umarl ale potem przez jakies pol godziny :evul: :evul: nie chciala mi zejść czacha a przez skulle sie boje teraz zabijac looterow bo jakis high lvl mnie zbije ;( stracilem tak k arm!!!!
SYSTEM SKULLI SUXXX X( X( X(
Chmielok
17-10-2004, 09:49
Mozna by bylo zrobic tak aby w kazdym miescie byla policja.
Przyklad : Policja zabijala by tylko skulle ale gdy ktos ukradnie ci bp
(ale jak przeciez nie mozesz podpisac bp ale cipy mogly by to wymyslec [kliknac prawym na rzecz i napisac kogo tylko raz mozna by bylo podpisac])
to idz do policji powiedz o co chodzi i juz ;a gdybys trenil z kolega (vip) to
czachy by sie nie pojawialy. 8o 8o 8o
Mozna by bylo zrobic tak aby w kazdym miescie byla policja.
Przyklad : Policja zabijala by tylko skulle ale gdy ktos ukradnie ci bp
(ale jak przeciez nie mozesz podpisac bp ale cipy mogly by to wymyslec [kliknac prawym na rzecz i napisac kogo tylko raz mozna by bylo podpisac])
to idz do policji powiedz o co chodzi i juz ;a gdybys trenil z kolega (vip) to
czachy by sie nie pojawialy. 8o 8o 8o
Tu sie zgadzam w pełnej rozciągłości, ale zamiast policji to może wojownicy króla (np. w venore ci czerwoni NPC, w Carlin te babeczki NPC)
Sijj pała
17-10-2004, 12:41
A ja bym zrobiła tak :
Żeby skull się pojawił kiedy zadasz kolesiowi obrażenie nawet 1 hp
CIP obiecuje ze poprawi system czaszek w nastepnym update, ale zdaje sie ze bedzie to tylko okienkow z pytaniem czy chcesz zaatakowac innego gracza.
Osobiscie uwazam ze skull hunterow mozna by w latwy sposob wyeliminowac jesli np zolta czaszka byla by widoczna dla wszystkich. Kilka razy skonczylo by sie smiercia 90% populacji Carlin, ale na przyszlosc by sie 2 razy zastanowili zanim zaatakuja kogo kto nic im nie zrobil.
Popieram tez pomysl z czaszka na naszym zabojcy przez 30 dni lub do czasu az go zabijemy.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.