zaloguj się

Pokaż pełną wersje : DC/Kick co robi char?

Gr0sz
05-08-2007, 03:10
Witam!
Mam takie pytanko, co się dzieje gdy dostaniemy DC/Kicka jeśli expimy/skillujemy? Nasz char dalej atakuje? Bo dzisiaj miałem taką sytuację:
Skillowalem na slimach pod ab byl tam tez drugi koleś ale ubił matkę(Jak wiecie są tam dwie matki wiec mogliśmy skillować razem) gdy atakowałem klona dostałem DC/Kicka i gdy udało mi się ponownie zalogować to ten slim matka co był mój bij tamtego kolesia -.- dlaczego nie bił mnie? Jak to z tym jest?
dzieki za odpowiedzi:)
Pozdro

spx
05-08-2007, 09:27
Witam!
Mam takie pytanko, co się dzieje gdy dostaniemy DC/Kicka jeśli expimy/skillujemy? Nasz char dalej atakuje? Bo dzisiaj miałem taką sytuację:
Skillowalem na slimach pod ab byl tam tez drugi koleś ale ubił matkę(Jak wiecie są tam dwie matki wiec mogliśmy skillować razem) gdy atakowałem klona dostałem DC/Kicka i gdy udało mi się ponownie zalogować to ten slim matka co był mój bij tamtego kolesia -.- dlaczego nie bił mnie? Jak to z tym jest?
dzieki za odpowiedzi:)
Pozdro

to zależy jeżeli zaznaczyłeś slima do atakowania i dostałeś kicka to będziesz bił dalej slima dopóki nie minie " timeout " czyli czas od kiedy serwer nie otrzymuje od Ciebie zadnego sygnalu ( chyba minuta ). A jeżeli nie zaznaczyl bys zadnego slima to poprostu bys stal i serwer wykikowal by Cie po czasie ktory opisalem wyzej.

Dlaczego Slim przestał Ciebie atakować ? zostałeś wylogowany po pewnym czasie bo nie ma innego prawa aby matka mogła się przerzucić.

dawid000
05-08-2007, 12:36
gostek mogl uzyc exeta res

ripper
05-08-2007, 13:28
Jeśli nie masz pz locka, to po rozłączeniu dostajesz kicka po minucie. Jeśli masz pz locka to ten czas wydłuża się do czas pz locka + minuta. I tyle.

Ervan
05-08-2007, 15:14
@up
Nie jest przypadkiem tak, że jeśli nie masz pz locka to po kicku natychmiast zostajesz wylogowany?
Jeśli nie masz pz locka wyłączysz tibie bez wylogowywania twoja postać sama się wyloguje, tak samo jest podczas kicka.
Natomiast jeśli masz kicka lub wyjdziesz z tibi i masz pz locka postać wyloguje się za minute.

Gr0sz
05-08-2007, 15:26
@up
Nie jest przypadkiem tak, że jeśli nie masz pz locka to po kicku natychmiast zostajesz wylogowany?
Jeśli nie masz pz locka wyłączysz tibie bez wylogowywania twoja postać sama się wyloguje, tak samo jest podczas kicka.
Natomiast jeśli masz kicka lub wyjdziesz z tibi i masz pz locka postać wyloguje się za minute.
pz locka mialem bo bilem clona a matka bila mnie caly czas czyli pz lock nie mogl zniknac;/ jak to jest? wylogowuje mnie po 1 min nawet jezeli slim mnie bije?

Ervan
05-08-2007, 16:29
Prawdopodobnie zostałeś automatycznie wylogowany.
W takim wypadku slim po prostu przeżucił się na inny cel...

Gr0sz
05-08-2007, 16:47
Prawdopodobnie zostałeś automatycznie wylogowany.
W takim wypadku slim po prostu przeżucił się na inny cel...
omg -.- wiem ze sotalem wylogowany -.- ale dlaczego skoro mialem pz? musialem miec skoro matka mnie lala jak to jest?

spx
05-08-2007, 16:57
omg -.- wiem ze sotalem wylogowany -.- ale dlaczego skoro mialem pz? musialem miec skoro matka mnie lala jak to jest?
czytaj posty !

1. Jeżeli nie masz PZ LOCKA TO ZOSTAJESZ ODRAZU WYLOGOWANY
2. Jeżeli masz PZ LOCKA ZOSTAJESZ WYLOGOWANY PO MINUCIE
3. Tak jak ktoś napisał w poprzednim temacie akurat był taki zbieg okoliczności że ktoś rzucił exete res na matke

4. Sprawdź sam - daj exit i po półtorej minucie wejdź do gry

Gr0sz
05-08-2007, 17:29
2. Jeżeli masz PZ LOCKA ZOSTAJESZ WYLOGOWANY PO MINUCIE

Chodzilo ci o to ze PZ LOCK znika po 1 min? To wiem!
Ale jezeli slim mnie bije to PZ LOCK nie zniknie.
A to czy jak np. expil bym na guardach dostal bym kicka i w ciagu minuty by mnie nie zabily to by mnie wylogowalo?

spx
05-08-2007, 17:33
Chodzilo ci o to ze PZ LOCK znika po 1 min?
hmm nie nie odpowiem Ci na ' chłopski rozum ' - Nawet jeżeli masz battle i coś Cię bije ty i tak zostaniesz wylogowany po minucie.

Często dawałem exit jak skilowałem na slimach i miałem na tyle dobre eq że wiedziałem iż po minucie nie padne.

Gr0sz
05-08-2007, 21:30
hmm nie nie odpowiem Ci na ' chłopski rozum ' - Nawet jeżeli masz battle i coś Cię bije ty i tak zostaniesz wylogowany po minucie.

Często dawałem exit jak skilowałem na slimach i miałem na tyle dobre eq że wiedziałem iż po minucie nie padne.
Wielkie dzieki czyli juz nie musze sie wkvrw!@c jak dostane kicka jezeli expie na czyms slabym :D

spx
05-08-2007, 23:54
ah i jeszcze dla kompletnych idiotow z paralizem glowy: jezeli zaliczysz kicka/dc to zostaniesz wylogowany po skonczeniu sie pz locka
Dosłownie idiota brak słów idź na coś słabego i daj exit - zobaczysz że po minucie Cie wyloguje

Gr0sz
06-08-2007, 00:33
@up
no bo skonczy ci sie pz lock, kretynie :+) myslalem ze zawartosci mojego wczesniejszego prosciej wytlumaczyc nie mozna, jednak zawsze znajdzie sie jakis malpiszon :(
OMG ile ty masz lat? 12? naucz sie czytac prosze! wyrazie napisalem ze slim mnie bil podczas kicka a ja go nie i zostalem wylogowany! przeczytaj od poczatku a sie dowiesz wiecej!

Andezyt
06-08-2007, 01:19
no bo skonczy ci sie pz lock, kretynie :+) myslalem ze zawartosci mojego wczesniejszego prosciej wytlumaczyc nie mozna, jednak zawsze znajdzie sie jakis malpiszon :(

Po pierwsze jak coś to Battle Mode a nie pz lock kretynie.

Po drugie, jeżeli serwer nie otrzymuje od ciebie sygnału przez minute (bo wyłączyłeś clienta przez X, kickło cię bądź komputer sie zresetował) to automatycznie wyrzuca cię z gry NAWET JEśLI atakuję cię jakiś potwór i teoretycznie masz Battle Mode (mieczyki).

Dlaczego rodzą się tak ograniczeni ludzie jak Oltun...

Pozdrawiam,
Andezyt

WielkiSorc
06-08-2007, 03:06
Zacznijmy od tego ze mylicie pojęcia... Jest coś takiego jak Battle Sign i Protection Zone Locked (Pz lock). Battle Sign to są te "mieczyki" które pojawiają się gdy coś cie atakuje lub ty cos atakujesz,a pz lock jest wtedy, gdy zaatakowałeś gracza bądź go zabiłeś. Pz lock trwa 15 minut jeśli kogos zabijesz, jeśli uderzysz to 2 minuty. Przechodząc do sedna sprawy... Jesli kick'nie cię podczas trwania pz locka a coś cię atakuje, to twoja postać nie zostanie wylogowana aż do restartu serwera. Jeśli masz pz locka a nic cię nie atakuje, to postać zostanie wylogowana po zniknięciu pz locka. Jeśli masz Battle Sign, a kick'nie cię to zostaniesz wylogowany po 60 sekundach, niezależnie od tego czy coś cię atakuje czy nie.

Tom@$Z
06-08-2007, 08:50
Haha, Oltun tu Xae~ z Inferny ^^

Podaj mi na PW GG

OT:

Jeżeli nie masz batte signa ani pz locka, to exit wyciepuje się tak samo jak logout

PijmlekoBedzieszWielki
06-08-2007, 10:10
to zależy jeżeli zaznaczyłeś slima do atakowania i dostałeś kicka to będziesz bił dalej slima dopóki nie minie " timeout " czyli czas od kiedy serwer nie otrzymuje od Ciebie zadnego sygnalu ( chyba minuta ). A jeżeli nie zaznaczyl bys zadnego slima to poprostu bys stal i serwer wykikowal by Cie po czasie ktory opisalem wyzej.

Dlaczego Slim przestał Ciebie atakować ? zostałeś wylogowany po pewnym czasie bo nie ma innego prawa aby matka mogła się przerzucić.

Timeout to 5 minut

Gr0sz
06-08-2007, 11:10
Timeout to 5 minut

OMG byla minuta teraz juz jest 5... przyjdzie nastepny i powie za nawet mnie nie wywali po restarcie serwera....

Gr0sz
06-08-2007, 11:13
jesli cos cie zaatakuje to patrz wyzej

A, i Zj3b!3 tu pisze zaatakuje a nie atakuje, mylisz te pojecia....

Oltun
06-08-2007, 12:26
@up
zaatakuje i atakuje = dwa czasowniki przeszle, niedokonane, o takim samym znaczeniu

jak dla mnie i dla WIEKSZOSCI ludzi te dwa slowa sa prawie identyczne, moze dla uposledzonych nie, coz nie wnikam :+)

btw. sam jestes pojecie :O

Gr0sz
06-08-2007, 13:27
@up
zaatakuje i atakuje = dwa czasowniki przeszle, niedokonane, o takim samym znaczeniu

jak dla mnie i dla WIEKSZOSCI ludzi te dwa slowa sa prawie identyczne, moze dla uposledzonych nie, coz nie wnikam :+)

btw. sam jestes pojecie :O

Ci mi sie nie wydaje aby zaatakuje i atakuje mialo to samo znaczenie...

idz do mamy!

Andezyt
06-08-2007, 13:34
Oryginalnie napisane przez Andezyt:
Po pierwsze jak coś to Battle Mode a nie pz lock kretynie.

"LOL, a jaka jest, kurwa jego mac, roznica?"

Żałosny jesteś dzieciaku... widze że wytłumaczyli ci już niektórzy czym to się różni, ale pewnie i tak twój mały móżdżek tego nie przyjął do wiadomości

Po drugie, jeżeli serwer nie otrzymuje od ciebie sygnału przez minute (bo wyłączyłeś clienta przez X, kickło cię bądź komputer sie zresetował) to automatycznie wyrzuca cię z gry NAWET JEśLI atakuję cię jakiś potwór i teoretycznie masz Battle Mode (mieczyki).

"a o czym ja pisze caly czas, popierdolu?"

spx: "idź na coś słabego i daj exit"
ograniczone dziecko oltun: "no bo skonczy ci sie pz lock, kretynie"

@oltun
Zrozumiałeś już że jesteś głupim człowiekiem i piszesz głupie bzdury? Jeżeli nie, to proponuje strzelić sobie w głowę i uwolnić od siebie społeczeństwo polskie.

"zaatakuje i atakuje = dwa czasowniki przeszle, niedokonane, o takim samym znaczeniu"

Z tym że jeden trwa pewien okres czasu (atakuje), a drugi trwa jedynie ułamek sekundy (zaatakuje). Więc jak widzisz, te pojęcia są zupełnie inne.

"jak dla mnie i dla WIEKSZOSCI ludzi te dwa slowa sa prawie identyczne"

Być może masz rację że dla większości te słowa oznaczają to samo, ale to tylko potwierdza moją teorię że większość to idioci.

A teraz odskocznia od tego niedorozwiniętego dzieciaka do pana Gr0sza , który napisał:
"OMG byla minuta teraz juz jest 5"

Aż pomyślałem "może rzeczywiście zmienili to w tym update" i postanowiłem to sprawdzić. Wyszło mi że postać znajomego została wyrzucona po dokładnie 60 sekundach od wyłączenia clienta przez Exit, pomimo tego że atakował ją Poison Spider.

Pozdrawia,
przekonany o tym że ludzka głupota jest nieograniczona,
Andezyt

Oltun
06-08-2007, 13:35
tu pisze

naprawde watpie ze rozumiesz cokolwiek z wlasnego posta

Oltun
06-08-2007, 14:02
Żałosny jesteś dzieciaku... widze że wytłumaczyli ci już niektórzy czym to się różni, ale pewnie i tak twój mały móżdżek tego nie przyjął do wiadomości

zalozyciel tematu przyjal zalozenie ze pz lock = battle mode, nazywaj to sobie jak chcesz, ale chyba kazdy obeznany w tej grze wiedzial co mam na mysli piszac pz lock

btw. tlumaczyli to dopiero po tym jak napisalem ze nie ma roznicy, nie wiem, moze liczyles na edycje posta albo na to ze przeniose sie w czasie?

battle mode trwa minute po przerwaniu polaczenia z serwerem gdy cos cie atakuje

Z tym że jeden trwa pewien okres czasu (atakuje), a drugi trwa jedynie ułamek sekundy (zaatakuje). Więc jak widzisz, te pojęcia są zupełnie inne.

jestes polakiem a nie wiesz ze:
'jesli cos cie zaatakuje' NIE ROWNA SIE 'jesli cos cie zaatakowalo' ?

Być może masz rację że dla większości te słowa oznaczają to samo, ale to tylko potwierdza moją teorię że większość to idioci.

przezywasz okres buntu? nie martw sie, zdecydowana wiekszosc dzieci przez to przechodzi

ludzka głupota jest nieograniczona

a ty jestes tego zyjacym przykladem

Andezyt
06-08-2007, 14:16
zalozyciel tematu przyjal zalozenie ze pz lock = battle mode, nazywaj to sobie jak chcesz, ale chyba kazdy obeznany w tej grze wiedzial co mam na mysli piszac pz lock

Jeżeli założyciel tematu tak napisał to znaczy że należy popełniać za nim błąd? Gdyby napisał "muj" przez U to też byś tak pisał, bo każdy obeznany w języku polskim wie o co ci chodzi?

battle mode trwa minute po przerwaniu polaczenia z serwerem gdy cos cie atakuje

No co ty nie powiesz... dlaczego powtarzasz to co napisałem przez 10 minutami? Zresztą dobrze, widzę że coś z tego zaczynasz wynosić

jestes polakiem a nie wiesz ze:
'jesli cos cie zaatakuje' NIE ROWNA SIE 'jesli cos cie zaatakowalo' ?

Jesteś polakiem a nie umiesz czytać. Nie nie równa się, wiem to, wiedziałem i będę wiedział. Napisałem to również w poprzednim poście ponieważ TY myślałeś(lol) że to to SAMO.

Jeżeli coś mnie zaatakowało to nie oznacza że robi to dalej. Przykład dla bezmózga: "Wilk zaatakował mnie 5 minut temu ale mu uciekłem" Natomiast jeżeli coś mnie atakuje to znaczy że robi to w tym momencie. Przykład dla bezmózga: "Atakuje mnie wilk"

Ale po co ja to pisze, przecież i tak tego nie zrozumiesz...

przezywasz okres buntu? nie martw sie, zdecydowana wiekszosc dzieci przez to przechodzi

Natomiast ty przeżywasz bardzo trudny okres zespołu downa. Nie martw się! Każdy jest inny!

a ty jestes tego zyjacym przykladem

Żałosne.

Gr0sz
06-08-2007, 14:25

A teraz odskocznia od tego niedorozwiniętego dzieciaka do pana Gr0sza , który napisał:
"OMG byla minuta teraz juz jest 5"

Aż pomyślałem "może rzeczywiście zmienili to w tym update" i postanowiłem to sprawdzić. Wyszło mi że postać znajomego została wyrzucona po dokładnie 60 sekundach od wyłączenia clienta przez Exit, pomimo tego że atakował ją Poison Spider.

omg ja nic nie pisalem o jakiejs zmianie ja sie chcilem dowiedziec po ile wulogowuje a zdaniem "OMG byla minuta teraz juz jest 5" chcialem pokazac roznice zdan na forum;/

Andezyt
06-08-2007, 14:34
omg ja nic nie pisalem o jakiejs zmianie ja sie chcilem dowiedziec po ile wulogowuje a zdaniem "OMG byla minuta teraz juz jest 5" chcialem pokazac roznice zdan na forum;/

No to już wiesz że wylogowuje po minucie :}

Tak to jest jak ktoś kto się nie zna sieje zamęt.

Za granicą jest tak że jeżeli ktoś sie na czymś nie zna to powie "Sorry, ale nie interesuje się tym i nie mam o tym pojęcia"
Natomiast Polak zawsze wtrąci "Ale jednak moim zdaniem..." nawet gdy mowa o ciągu głównej rakiety nośnej w locie wahadłowca Challenger w misji oznaczonej kodem STS-41-G.

Pozdrawiam,
Andezyt

Oltun
06-08-2007, 14:39
1. Ok, niech ci bedzie, moj blad
2. Pisalem to juz w pierwszym moim poscie w tym temacie, to ty zaczales powtarzac po mnie
3. Jesli cos cie zaatakuje = jesli cos cie zacznie atakowac