Pokaż pełną wersje : Paladyn - skilowanie
Hidenburg
07-08-2007, 12:31
Witam
Jak najlepiej skilować paladynem?
Niestety kamienie są drogie i nie stać mnie na nie, więc muszę skupić się na włóczniach.
Obecnie mam 17 lvl i skile 54/39 wszystko na czym do tej pory próbowałem, to bardzo szybko ginie.
Czy paladyn jest w stanie efektywnie skilować na slimach? Bo u nich dobre jest to że summonują nowe, więc bym miał nieograniczoną ilość potworków.
Świat jest non pvp, więc nie mogę wynająć od kogoś monka.
Zabijaj gobliny z nich wypadają kamyki i skilluj na rotach do 40 shieldinga kup se jakąś mocną tarcze i bij cycka na balanced tylko sie co jakiś czas lecz
Skiluj na goblinah muj kumpel do skili 65 tak skilił .
ja polecam zabijanie goblinów ze spear do czasu uzbierania pierwszych kamieni.
Później zabijamy gobliny z kamieni zaczynając od full atk i przy lepszych skillach kończąc na max def, jak sie uzbiera nadmiar to można iść na slimy/cyce :)
Kup.Se.Musk
08-08-2007, 22:05
@Saniushy
Niestety Slime'y przesuwają parcele, szafki, pudła itd., więc o odgradzaniu możesz zapomnieć.
@Topic
Jeżeli chcesz trenować tylko Distance to idź w miejsce gdzie jest sporo Slime'ów. Za pewne będzie tam jakiś grać skillować. Dogadaj się z Tibijczykiem i bij jego klony. Jeżeli nie chcesz takim sposobem trenować to idź do kopalni Kazoordon. Oczywiście skilluj na Dwarf'ach. One rzadko będą Cię ranić do krwi. W dodatku Twoje hity w krasnoludy nie będą wielkie, ponieważ mają duża obronę. Oczywiście przed treningiem nazbieraj sobie kamienie z Goblin'ów. Weź kilka spear'ów i leć na Goblin Mountain. Tam występują przede wszystkim Goblin'y. Mam nadzieję, że wszystko ładnie wytłumaczyłem.
Regards
~Kup.Se.Musk
MasterroSorcererro
10-08-2007, 17:45
Idż na dwarfy koło Kazo. A kamienie z goblinów nazbieraj.
Nazbieraj lub kup od kogoś kamienie.skiluj uderzając jakiegoś mocniejszego potwora na fulldef.
Czy paladyn jest w stanie efektywnie skilować na slimach?
Mysle że tak ,używając wlasnie kamieni lub ewentualnie spearów, chociaz z tym 2 będzie problem.Skiluj tylko do 65/50 potem dystans polepszy ci sie przy Expieniu.
P.S nie zapomnij o foodzie , mlvl tez jest ważny
na non-pvp nie opłaca się skillowanie chyba, że na wyższym lvlu na geomancerze xD
na non-pvp nie opłaca się skillowanie chyba, że na wyższym lvlu na geomancerze xD
Mam nadzieje że to był żart z tym geomancer'em.Człowieku czy ty kiedyś wogòle widziałeś jakie on hity zadaje ?
Hidenburg
11-08-2007, 11:34
Kupiłem już sobie kamienie i mam zamiar na slimie skilować.
Wiem jak się ustawić żeby tylko 1 slim mnie atakował.
Mam jeszcze jedno pytanie:
Czy nie wie ktoś w jakim stopniu większy skil zwiększa hity i szanse na blood hita?
Imm0rtal
11-08-2007, 11:52
Mam nadzieje że to był żart z tym geomancer'em.Człowieku czy ty kiedyś wogòle widziałeś jakie on hity zadaje ?
Chodzi tu o trenowanie na geomancerze z pomocą monka.
@topic
Masz 3 drogi do wyboru:
a) Trenowanie na geomancerze. Dość ryzykowne, zdarzały się kilkakrotnie sytuacje, że monk padł a potem playerzy, dlatego najlepiej zaopatrzyć się w uhy i w krytycznych sytuacjach uhnąć monka. Mimo wszystko fajnie się treni.
b) Trenowanie na slimach z jakimś knightem, bijesz tylko klony.
c) Trenowanie kamieniami na goblinach lub jeśli masz taką możliwość stawiasz knighta na mc żeby zbierał ci kamienie podczas gdy ty nadal wykorzystujesz speary.
Chodzi tu o trenowanie na geomancerze z pomocą monka.
Aha, szczerze powiedziawszy nie miałem pojęcia o takim sposobie skilowania. Zwracam honor. Ten sposób może rzeczywiscie być ryzykowny ale praktyczny. A co do monka to nie wiem z kad on go wytrzaśnie skoro pisał że nie potrafi znaleźć osoby która by mu go postawiła.
Uzbieraj jakos na kamienie kup je lub jak kto woli mozesz uzbierac i idz na slima i stanac gdzies taka by 1 lub 2 cie bily i zabijac klony... ale najlepiej z kamyczkow
Hidenburg
11-08-2007, 21:19
Aha, szczerze powiedziawszy nie miałem pojęcia o takim sposobie skilowania. Zwracam honor. Ten sposób może rzeczywiscie być ryzykowny ale praktyczny. A co do monka to nie wiem z kad on go wytrzaśnie skoro pisał że nie potrafi znaleźć osoby która by mu go postawiła.
Nie że nie potrafię, tyle że to nie ma sensu, gdyż jest to świat non pvp i skilować na monku nie mogę, ale o skilowaniu za jego pomocą nie myślałem.
Trochę boje się ryzyka związanego z geomancerem.
Dzięki za porady.
PS. Jest gdzieś jakiś kalkulator który oblicza siłę paladyna wg skila i lvl? Chodzi mi o to jaki jest maksymalny hit na poszczególnych skilach i lvl oraz jaka jest szansa na blood hita.
Imm0rtal
11-08-2007, 22:44
Nie że nie potrafię, tyle że to nie ma sensu, gdyż jest to świat non pvp i skilować na monku nie mogę, ale o skilowaniu za jego pomocą nie myślałem.
Trochę boje się ryzyka związanego z geomancerem.
Dzięki za porady.
PS. Jest gdzieś jakiś kalkulator który oblicza siłę paladyna wg skila i lvl? Chodzi mi o to jaki jest maksymalny hit na poszczególnych skilach i lvl oraz jaka jest szansa na blood hita.
Odnoszę wrażenie, że nadal nie rozumiesz idei trenowania na geo. Plan jest prosty - geo bije monka a ty bijesz geo, ustawiasz się pod skosem do geo co gwarantuje, że geo nie przeżuci się na ciebie, są poradniki na ten temat, wpisz w magicznej opcji 'szukaj' fraze "trenowanie na no-pvp" i będziesz wszystko wiedział.
O ile pamiętam można tam dodatkowo załatwić chyba 2 poison spidery na shielda :)
Odnoszę wrażenie, że nadal nie rozumiesz idei trenowania na geo. Plan jest prosty - geo bije monka a ty bijesz geo, ustawiasz się pod skosem do geo co gwarantuje, że geo nie przeżuci się na ciebie, są poradniki na ten temat, wpisz w magicznej opcji 'szukaj' fraze "trenowanie na no-pvp" i będziesz wszystko wiedział.
Ostatnio kumpel trenujący własnie tak, powiedział mi, ze geo się przerzucił... na 80% mu wierze ;]
jak geo się przerzucił to kolega widocznie nie potrafi trenić ale to już jego problem ... tylko na 80% mu wierzysz?
Hidenburg
12-08-2007, 01:59
Tak, rozumiem o co chodzi, tyle że ktoś musiałby mi tego monka postawić i być tam dopóki ja będę skilował, a znaleźć kogoś komu by się chciało będzie bardzo trudno.
Bo z tego co się orientuję to jeżeli właściciel tego monka odejdzie zbyt daleko to monk zniknie. Chyba że się mylę?
Sozemego
12-08-2007, 04:56
Tak tylko cichutko zaproponuje... olac trening, wziasc wlocznie/amunicje i isc expic a skille same wpadna.
Tym bardziej ze w obecnej chwili gdy level limituje was od uzywania lepszej broni/amunicji.
Ta, a limity sa wrecz wyjebane w kosmos (NOT).
Btw, polecam dark monki albo gorgoyle. Wbijasz na dark cathedral, convinsujesz dark monka i skillujesz albo wbijasz na tarpit -1 za tp, znajdujesz dwa gargulce, wbijasz za magiczna sciane i skillujesz do woli (small stones w obu przypadkach).
Paladin'Popek
14-08-2007, 02:21
Jesli masz kumpla Druida taki co moze postawic monka idz na Dwarfta Geomancera gdzies widzialem poradnik z tym a jesli nie radze ci wbic 45-50 skila na goblinach i pozniej nie skilowac bo to jest strata czasu nabijesz 100skili na 17 lvlu ale i tak na nic mocniejszego isc nie mozesz ze wzgledu na hp ;/;/ a nie zapomnije ze podczas expienie skile tez leca ;]]
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.