zaloguj się

Pokaż pełną wersje : pvp-enfo

dawid000
10-08-2007, 23:53
jak dziala to pvp-enfo(tak wiem ze zabijasz graczy dostajesz exp)
dzis na 10lvlu uwalilem 11lvla i nie dostalem expa wiec jaki lvl musze uwalic zeby dostac exp ;[

Slythia
10-08-2007, 23:57
PvP enfroced - Rodzaj servera, gdzie za zabijanie graczy nie ma kary, a dodatkowo jest Exp. Dostajemy 10% expa którego straciła ofiara, która musi mieć lvl wyższy lub niższy o 10% od ciebie. Obecnie istnieją dwa światy PvP-Enforced

UWAGA: Na PvP enfroced nie można zdobyć niektórych przedmiotów/czarów "zabezpieczających" np. amulet of loss albo błogosławieństwa

Z tibia.wiki...

Lasooch
11-08-2007, 11:07
PvP enfroced - Rodzaj servera, gdzie za zabijanie graczy nie ma kary, a dodatkowo jest Exp. Dostajemy 10% expa którego straciła ofiara, która musi mieć lvl wyższy lub niższy o 10% od ciebie. Obecnie istnieją dwa światy PvP-Enforced

Takie pierdoły tam piszą? :O To czemu kumpel zabijając mnie dostał ponad 50% expa jaki ja straciłem?

Wzór:

Exp from Killing other Players on PvP-Enforced World
(1 - (a / b)) * 0.05 * c

* a = killer's level * 0.9 <- rounded down
* b = victim's level
* c = victim's experience

Round the result down to the nearest whole number

Ale on też nie jest poprawny, jak wg tego liczyłem a potem sprawdzałem, kumpel dostawał około 1-2k więcej expa, niż "powinien". W każdym razie BLIŻSZY prawdzie niż te 10%.

dawid000
11-08-2007, 13:12
to czemu expa nie dostalem ubijajac tego 11 lvla?
mial o 10% wyzszy lvl

Slythia
11-08-2007, 13:21
Takie pierdoły tam piszą? :O To czemu kumpel zabijając mnie dostał ponad 50% expa jaki ja straciłem?
Ale on też nie jest poprawny, jak wg tego liczyłem a potem sprawdzałem, kumpel dostawał około 1-2k więcej expa, niż "powinien". W każdym razie BLIŻSZY prawdzie niż te 10%.
Chyba po prostu zmielili ten wzor... Kiedys mogł byc poprawny, lecz... Premmy traci 8%, a pk zyskuje 10%? Dwie osoby zaczely w ten sposob expic (70 lvl w pare dni) i od tego czasu zmienili...
@up
Powinienes dostac exp na dolerze lub infernie, lecz za lvl o jeden wyzszy to bedzie duza liczba...