Pokaż pełną wersje : Jaki internet polecacie?
Schaboszczak
11-08-2007, 00:44
Jako że gram druidem to częste rozłączenia NEO prowadzą zwykle do śmierci. Dlatego postanowiłem zmienić internet. Miałem neostradę 6MB~ dzieloną na 3 komputery <sąsiedzi>. Teraz chcę przestać być od nich zależny :] i kupić jakieś stabilny <i najważniejsze-tani> pakiet. Ważny jest jeszcze, jak mi się wydaje, stosunek szybkości upload/download, który w przypadku NEO jest chyba bardzo zróżnicowany. Mieszkam w centrum Olsztyna, więc mam dość duży wybór dostawców. Mi wystarczy 512kb/s do grania w tibię i siedzenia na gg jednocześcnie <nie robie nic więcej>.
Zainteresowały mnie dwie opcje:
chello easy 512 kb/s - 79zł/miesiąc
multimedia 512kb/s -95zł/miesiąc (kolega bardzo polecał bo się podobno nie rozłącza).
Macie może jakieś opinie na temat ww dostawców, albo jakieś inne propozycje?
ps. interesuje mnie umowa tylko na czas nieokreślony.
Vansider
11-08-2007, 09:00
Jaki polecamy? Dobry.Boże masz problem,przejdz sie po salonach popytaj o neta albo zamów sobie Netie.
@Edit O lol,czyli ze niby masz neo 2mb,skoro jest 6mb na 3 sasiadów,moi koledzy graja na 512 i im jakos nic sie nie dzieje,zero lagów,zero kicków.
Tovob Lard
11-08-2007, 10:10
Jaki polecamy? Dobry.Boże masz problem,przejdz sie po salonach popytaj o neta albo zamów sobie Netie.
@Edit O lol,czyli ze niby masz neo 2mb,skoro jest 6mb na 3 sasiadów,moi koledzy graja na 512 i im jakos nic sie nie dzieje,zero lagów,zero kicków.
Nie słuchaj go, on ogląda Naruto xd
Co do 512 multimedii, to moge ci napisać, że jest dość stablina, ale jak już wywali neta to może nie być nawet z 1,5dnia(tak to wygląda na moim osiedlu ;p ). O Chello nie mam pojęcia. Ja mam neostrade 1mb od 11miesięcy i może z 4 razy mi rozłączyło, natomiast wcześniej miałem noestrade 512 to czasami miałem z 5 kicków dziennie.
@down
Zabunkrowałem się i mnie nigdy nie znajdziesz! ; o
Vansider
11-08-2007, 10:13
@Up A drugie oko też chcesz mieć podbite?I naruto na Jetix z zajeb*sta cenzurą żądzi!
Mam Chello. Jest to bardzo stabilny internet (0 rozlaczen). Mam w pakiecie z TV i telefonem wiec za 2mb place 59zl miesiecznie. Polecam ;P
Czekaj juz kupilem bilet do olsztyna, bede tam za kilka godzin zeby ci pomoc!
P.S. Czy tibia.pl zamienia sie darmowy informator dla uposledzonych?
@up
Raczej tak, ale nie obrazaj uposledzonych. ;p
Ja pykam na multimedi i mam 1 mb za ~30-40 zl. ^^ Internet jest mocno stabilny i polecam go wszystkim palkom. Musisz jednak podpisac umowe na rok, z ktorej wynika, ze :
-pierwsze 6 miesiecy bedziesz placil po 30zl, a drugie 6 po ~60.
pozdro
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.