Pokaż pełną wersje : !!!!!Mój 6-cio letni brat gra w tibie!!!
Mam pytanie.
Czy to nie za wczesnie ze moj młody brat gra w tibie...?
Ma dopiero 6 lat a ma juz 12lev:P
Co prawda nie umie czytać ani pisać ale juz zbiera looty z potworów używa czarów i mam pytanie czy to nie za wczesnie dla tak młodego dziecka??:]
A czy to normalne że ja przeszedłem całego duke nukem 3d mając 5 lat?(Serio!) Wg. Mnie to jest normalne.
6 lat? Wow. Niech gra dalej to będzie z niego w przyszłości professional player.
Stary pojebo-wymiatator z niego ;d
Moge dać fotke jak siedzi przed kompem dla tych co nie wierza
Calen Futh
11-08-2007, 18:10
Omgomogmogmogmog !!!!111 Awesoome!!!1111
A mam pytanie czy znacie jakiegoś młodszego Playera??:>
a ja mam pytanie?
who fuckin' cares?
To jest zapytanie... Nie obchodzi cię to to nie musisz pytać wybrałem prawidłowy dział do takich zapytań..
Pozdro.
Duch Niespokojny
11-08-2007, 18:28
Jeśli chodzi o inteligencję, to przeciętny Tibijczyk i tak jest poniżej poziomu sześciolatka...
Lol, ta gra schodzi na psy i Polska też (żadna nowość, wiem :S).
Wiedziałem, że są ludzie, którzy na czyjeś pytanie nie potrafią odpowiedzieć poprawnie, ale przynajmniej odpowiadają. Dla mnie to jest 'trochę' nienormalne.
17:18 Solaris Palladyn [50]: niedlugo beda w nia grac noworodki z inkubatora
17:19 Solaris Palladyn [50]: zestaw tibijczyka dolaczony do kazdego lozka w szpitalu
Tovob Lard
11-08-2007, 18:38
Wiek 6lat to przecież tzw 'zerówka', coprawda nieobowiązkowa, ale już powinnien próbować czytać i pisać podstawowe wyrazy.
Będzie grał w tibie, zamiast się uczyć, czyli będzie typowym(stereotyp?) tibijczykiem.(nieudacznik, który nie potrafi napisać poprawnie chociażby jednego zdania)
Dla tak mlodego umyslu tibia to jedno zuo. :d ROzumialbym bardziej inteligentne gry typu warcraft 3 czy obojetnie jakie umyslowki, ale to? n/c
Nie znam osobiscie twego kuzynka, ale moge jedynie przewidzec jego znudzenie ta gra jak kazda inna zabawka chyba, ze zrozumie jaka prace wlozyl w chara to sie od niej nie odciagnie.
P.S.
Minie tylko chwila zanim nauczy sie klnac jak szewc. xD
To ze twòj brat gra w tibie w takim wieku to norma. Każdy w dzieciństwie grał w jakieś gry(chodźby planszowe) a twòj brat ma takie szczęście że ma komputer,internet,no i tibie. a ja mam pytanie?
who fuckin' cares?
Jak ci sie nie podoba ten post to wyjdź, nikt cie tu nie trzyma na siłę.
Kup.Se.Musk
11-08-2007, 18:43
a ja mam pytanie?
who fuckin' cares?
http://img404.imageshack.us/img404/6461/wfcez7.jpg (http://imageshack.us)
@Topic
Większość dzieci od 4 lub 5 roku życia zasiada już przed komputerem. To, że Twój brat gra w Tibię to nic nadzwyczajnego. Tak samo mógłby grać w Star Treka. Choć i tak przyznam, że mój brat w wieku 4 lat przypilnował mi chara na goblinach - serwer PvP. Zostawiłem na godzinę. Wbił mi 1 poziom....
Odetnij mu neta, bo ci zrobi hunted ;/ ;/ ;/ ;/
Wiek 6lat to przecież tzw 'zerówka', coprawda nieobowiązkowa, ale już powinnien próbować czytać i pisać podstawowe wyrazy.
Będzie grał w tibie, zamiast się uczyć, czyli będzie typowym(stereotyp?) tibijczykiem.(nieudacznik, który nie potrafi napisać poprawnie chociażby jednego zdania)
Słuchaj akurat on czytać i pisać troche umie.... Ale napewno tak szybko czytac nie umie zeby na tibi czytac zdania ktore po jakimś czasie znikaja i zostaja na dole.. Pozatym dziecko w wieku 6 lat nie wie co to jest internetowa spolecznosc:P Wiec narazie umie tylko zabijac:D I sadze że nie bedzie idiota bo ja gram i mi w szkole dobrze idzie :D
Nie odcinaj !!! Bo Ci krzeslem jevnie
A poza tym wole żeby zamiast oglądał jakies pojebane bajki grał w tą grę bo te bajki teraz są gorsze niż pierwsza lepsza bajka na fox kids..:/
Święta racja, już nie ma dla niego ratunku ;/ ;/ ;/
Na Twom miejscu, ja to bym zabronil mu grac, albo jakos odcial dostep do tibii. Bo to juz lekkie przegiecie, popadac w tak powazny nalog w tak mlodym wieku. B)
Jak da loga zmienię mu passy:F i pomyśli ze sie gra zepsuła xD
A poza tym wole żeby zamiast oglądał jakies pojebane bajki grał w tą grę bo te bajki teraz są gorsze niż pierwsza lepsza bajka na fox kids..:/Nie moja wina że jestem inteligentny.........
Chyba nie twoja wina że nie jesteś.
Jak da loga zmienię mu passy:F i pomyśli ze sie gra zepsuła xD
A jak sie z rzuci z bloku ?
A tak serio to zalatw mu jakies gry dla dzieci, jakies simsy moze go zaciekawi i sie tym zajmie.
Na Twom miejscu, ja to bym zabronil mu grac, albo jakos odcial dostep do tibii. Bo to juz lekkie przegiecie, popadac w tak powazny nalog w tak mlodym wieku. B)
Hmm... Nie każdy gra w to tak dużo np. przed chwilą mu sie znudziło i powiedział ze idzie po ogladać bajki wiec myśle że mu to nie grozi:p
A tak serio to zalatw mu jakies gry dla dzieci, jakies simsy moze go zaciekawi i sie tym zajmie.
Z tymi innymi grami to jest jednak dobry pomysł bo to wkoncu dziecko a w tibi jest troche agresji. Polecam Hugo
Hehe. <-- to nie żart
Dark Sven
11-08-2007, 19:35
Dobra, ale po co ten temat? Skoro sądzisz, że się nie uzależni, to jaki problem...
Ja od 3 życia mam komputer, ale do 6 grałem tylko w alladyna i króla lwa. I byłem w tym 'boski'...nigdy całego nie przeszedłem ; >.
Mam pytanie.
Co prawda nie umie czytać ani pisać ale juz zbiera looty z potworów używa czarów i mam pytanie czy to nie za wczesnie dla tak młodego dziecka??:]
Jest boski, kup mu PACC'a.
A czy to normalne że ja przeszedłem całego duke nukem 3d mając 5 lat?(Serio!) Wg. Mnie to jest normalne.
Nie, to jest nienormalne.
Moge dać fotke jak siedzi przed kompem dla tych co nie wierza
Daj, ślinię się na jego widok.
Omgomogmogmogmog !!!!111 Awesoome!!!1111
...
Orgazm na miejscu.
:D
Zabierz mu krzesło.
Ogólnie muszę powiedzieć, abyś dał mu pograć w CS'a, tudzież w Quake.
Będą z niego ludzie. :)
W cs'a 1.6 non steam gra... Pare razy jak graliśmy we 3 to nas czasem zabijał ale głównie gra z botami:P
Dark Sven
11-08-2007, 19:41
W cs'a 1.6 non steam gra... Pare razy jak graliśmy we 3 to nas czasem zabijał ale głównie gra z botami:P
... czemu nie urodziłem się 20 lat wcześniej ; <.
@down
Ey, nie bliz... ey nie cisnij mi tak. Miszczu nie blz!
Ja bym mu raczej nie pozwolił w to grać.
1) Zrobi się z niego niezły agresor, kiedy padnie i straci kilka ważnych dla niego itemów (xd!)
2) Prędzej czy później nauczy się wulgarnych słów (co 2 polak w Tibii zabluzga na niego jak zabije mu <monster>)
3) Traci czas
4) Traci zdrowie w tak młodym wieku.
Pozdrawiam.
Cika_Fri
11-08-2007, 20:00
Dawaj Fote !!
Vanhelsen
11-08-2007, 21:23
Ma dopiero 6 lat [...] Co prawda nie umie czytać ani pisać [...] czy to nie za wczesnie dla tak młodego dziecka??:]Tia... to GZ braciszka... weź go lepiej naucz czytać a potem grać bo popieprzonych bachorów na osiedlach co im tyl;ko HaWuDePe w głowie mamy wystarczająco... -.-" :baby:
Ja od 3 życia mam komputer
Ta, jak w platformówce.
@top
odgryź kabel od internetu, bo sie uzależni i będzie potem evul tibijczykiem, robiącym błędy w co 2 słowie.
Korektor
11-08-2007, 21:42
Pewnie jego nick to coś pochodnego do "qwert". w gorszym razie "qwerty". Proponuję mu rozpoczęcie uprawiania sportu. Ma szansę zostać mistrzem świata w swojej dyscyplinie. Jak będzie sławny, to jego char "Qwert" będzie jednocześnie też więcej wart i se opchnie go na allegro żeby mieć na "Paka".
W swojej kategorii wiekowej na pewno.
"Gdyby chciano usunąć wszystko co jest związane z agresją to usunięto by cały świat"
Tak, tak niech nie gra w Tibie, przegryź kabel od internetu, zmień passy, zabierz mu krzesło. Zacznie szukać innej gry typu Mario, ale przecież on nie może w to grać bo w tej grze jest agresja! Bo jak wpadniesz na jakiegoś potworka to on Cię zabija!!!
A tak na serio...
Nie rozumiem dlaczego sądzicie, że w Tibii jest agresja? Wy to potraficie wszystko z nią powiązać. Niedługo naciśnięcie w klawisz klawiatury stanie się agresywne! Ludzie opanujcie się!
Do autora tematu - Jeżeli twojemu kuzynowi gra w Tibie sprawia przyjemność to nie powinieneś mu tego zabraniać! Ale muszę się zgodzić, że powinieneś mu zabronić grać w CS'a, bo ta gra nie jest stworzona z myślą o 6-cio latkach.
Pozdro.
piotrek26111
11-08-2007, 23:59
Mam pytanie.
Ja w wieku 6 lat potrafilem juz dobrze czytac i pisac, z ortografia lepsza niz 90% tego forum.
Calen Futh
12-08-2007, 00:13
A tak na serio...
Nie rozumiem dlaczego sądzicie, że w Tibii jest agresja? Wy to potraficie wszystko z nią powiązać. Niedługo naciśnięcie w klawisz klawiatury stanie się agresywne! Ludzie opanujcie się!
Nono. Doprawdy kłaniam Ci się jeśli nie miałeś okazji spostrzec, że grający w tibie potrafią być często agresywni. Spróbuj wyłączyć kabel od internetu koledze, który będzie na hydra huncie - wtedy może się przekonasz do czego prowadzi tibia. Ofc zawsze jest część ludzi, która stanowczo potrafi oddzielić tibijski świat od rl i nie przejmuje się zbytnio niepowodzeniami w pixelowym świecie(tj. Nie czuje potrzeby wyżycia sie w rl) - jednak kiedy popatrzymy na ogół tibijczyków, to procent tej grupy o której przed chwilą napisalem jest stanowczo zbyt mały.
@topic: Niech młody się zajmie czymś użyteczniejszym niż Tibia. Ona go do niczego dobrego nie zaprowadzi.
Ja w wieku 6 lat potrafilem juz dobrze czytac i pisac, z ortografia lepsza niz 90% tego forum.
W czym problem pisać lepiej niż debile, którzy robią po kilka błędów w jednym zdaniu? (czasem nawet w jednym wyrazie)
@topic
Dużo by taki dzieciak nie osiągnął, chyba że byś mu pomagał. W jego wieku to ja jeszcze na pegasusie zasuwałem :D W CS to on pewno za dużo fragów nie zgarniał i mogę się założyć,że po chwili mu się ta gra znudziła)
piotrek26111
12-08-2007, 00:19
Dużo by taki dzieciak nie osiągnął, chyba że byś mu pomagał.
Mylisz sie. Tibia wymaga mniejszych zdolnosci niz jakakolwiek fifa na poziomie amator.
Calen Futh
12-08-2007, 00:24
@up: Nie zgadzam się z Tobą.
No wiesz zalezy na jakim poziomie jestes w tibi bo ja np na 70levie musze byc gotowy ze ktos chce mnie zabic i wogule ja sadze ze to nie jest dobra gra dla tak młodego gracza dlatego udzielam sie waszego zdania narazie dostaje albo niejasne pytania albo dowcipy
piotrek26111
12-08-2007, 10:18
No wiesz zalezy na jakim poziomie jestes w tibi bo ja np na 70levie musze byc gotowy ze ktos chce mnie zabic i wogule ja sadze ze to nie jest dobra gra dla tak młodego gracza dlatego udzielam sie waszego zdania narazie dostaje albo niejasne pytania albo dowcipy
No to pozwol ze ja wyraze swoje zdanie na ten temat. Otoz moim zdaniem tibia jest w sam raz grą dla tak mlodego czlowieka gdyz nie wymaga praktycznie zadnych zdolnosci manualnych ani intelektualnych. Żeby osiągnać sukces w tibii wystarczy codziennie grać w nią 8 godzin. Tibia to gra tak zalosnie prymitywna ze nawet nie wymaga znajomosci czytania i pisania a tym bardziej jezyka polskiego. Nawet pierwsza gra (platformowka) w jaka zagralem w wieku bodajże 8 lat (The Adventures of Lomax) jest trudniejsza od tibii. Zaloze sie ze zaden z tych tibijczykow siedzacych codziennie po 8 godzin na expie nie bylby w stanie w jakiejkolwiek fifie wygrac na poziomie "World Class" meczu w ciągu 90 minut. Nie bajeruj mnie ze na 70 lvlu jest trudniej bo mialem 90 lvl ale zrezygnowalem z tej gry jak zobaczylem jakie to g*wno. Jest tak samo jak na 8 lvl. Wystarczy tylko trzymac hotkey od leczenia. Obecnie, sfrustrowany prostotą tibii, postanowiłem robić graczy expiących po 8 godzin dziennie w ch*ja i sciagnalem sobie bota ktorym sam mi lvl wbija na rookstayera z podpisu a ja w tym czasie sobie gram w inne lepsze gry. Jesli chodzi o tibie to dla mnie osobiscie jedyny sens tej gry widze w swiatach pvp-enfo bo tam potrzeba choc troche umiejetnosci zeby sie wybic a nie tylko glupie "exori vis spam" jak na zwyklym pvp albo tym bardziej non-pvp.
Tovob Lard
12-08-2007, 10:40
@up Po części podzielam twoje zdanie.
Tibia jest jak papierosy - z czasem zrozumiesz, że to syf. :)
EEe... Kuzyn kumpla ma 5 lat. Sam wbił 20 level. Jakim cudem? 8o
Tovob Lard
12-08-2007, 11:50
EEe... Kuzyn kumpla ma 4 lata. Sam wbił 21 level.
Jakim cudem? 8o
I teraz sie zacznie "a kuzyn mojego kolegi wujka siostry ma siostrzeńca który ma 3 lata i zabija smoki :OOO jaki cudem?"
@Topik
Tibia wymaga opanowania obsługi myszki i klawiatury na poziomie przeciętnym i czasu. Dlatego to nic nadzwyczajnego, że małe dzieci w nią bez problemu grają.
piotrek26111
12-08-2007, 11:56
Bo jak juz wczesniej wspomnialem, tibia to gra ktora nie wymaga zadnych zdolnosci manualnych ani intelektualnych a jedynie masy wolnego czasu wiec jak 4-latek ma czas grac po 8 godzin dziennie to tez wbije high level.
Daj jego name to mu wybiję grę ;D
A tak na serio, to i dobrze i źle że gra :D
Zalety:
+szybciej się zacznie uczyć
+angielski
+radzenie sobie
Wady:
-nauczy się trochę od "noob pl"
-może się użależnić
Wiec lepiej go pilnuj ;D Jak gra ;p Żeby nie siedział za dużo, bo skończy jak TY! Kiedy wybija 0:00 wchodzisz na kompa i siedzisz do 6:00 ;)
piotrek26111
12-08-2007, 12:06
Tibia wymaga opanowania obsługi myszki i klawiatury na poziomie przeciętnym
BUHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
Na poziomie przeciętnym powiadasz? Ty chyba masz niewielkie pojęcie o grach komputerowych jesli dla ciebie tibia jest poziomem przeciętnym. Dla mnie w skali od 1 do 10 (gdzie 1 to pasjans) tibia wymaga zdolnosci na poziomie 2 na szynach.
Na poziomie przeciętnym powiadasz? Ty chyba masz niewielkie pojęcie o grach komputerowych jesli dla ciebie tibia jest poziomem przeciętnym. Dla mnie w skali od 1 do 10 (gdzie 1 to pasjans) tibia wymaga zdolnosci na poziomie 2 na szynach.
Super. Miałem na myśli po prostu, 'jako takie' posługiwanie się myszką, a nie jakąś konkretną skalę, czy odniesienie do innych gier. Co to w ogóle za chory pomysł, żeby w taki sposób interpretować czyjś post, widocznie za dużo czasu spędzasz przed monitorem. A niewielkie pojęcie o grach może i mam, bo prawie w ogóle nie gram, ale jakoś mało mnie to boli. Ty natomiast mógłbyś trochę poluzować poślady i się nie unosić z byle powodu.
Daj fotke xD
a tak serio to ciekawe kiedy odrkryje ,że istnieja inne potwory nish trolle ;o
Dopuki nie padnie to bedzie grał, jak sądze ;P
piotrek26111
12-08-2007, 13:07
a tak serio to ciekawe kiedy odrkryje ,że istnieja inne potwory nish trolle
Pewnie już dawno odkrył bo co to za problem -.-
Tovob Lard
12-08-2007, 14:33
Daj fotke xD
haha śmieszne.
nish
Pokemon na forum!!!!!!!!!!!111111
Teraz jak są hotkeye to stanowczo TAK : )
Tibia wymaga opanowania obsługi myszki i klawiatury na poziomie przeciętnym
Jest różnica w umiejętności opanowaniu klawiatury i myszki, a trudnosci gry. Wezmy takiego mojego dziadka - uczy sie dopiero komputerowac i dla niego wyszukać kursorem np. Mój komputer to pare sekund, podczas gdy przeciętny uzytkownik komputera robi to w ulamek sekundy. Ktos moze byc mistrzem swiata w szybkosci pisania, z zawiazanymi oczami rozpoznaje kazdy klawisz, zna polozenie kursora myszki a włączy jakiś symulator, strategię czy nawet Sapera i już po nim, bo sie po prostu nie zna.
Vansider
12-08-2007, 15:03
Do Autora:
Chroń go przed tą grą i przed Giertychem!
U mnie w zerowce umielismy juz po angielsku czytac (podstawy)...
Tovob Lard
12-08-2007, 16:16
U mnie w zerowce umielismy juz po angielsku czytac (podstawy)...
Zależy jaka zerówka, mi język obcy wprowadzili w 4 klasie pdst.
Rethfing on Aldora
12-08-2007, 16:38
mi język obcy wprowadzili w 4 klasie pdst.
Mi tak samo.
Co do tego 6-latka to ja bym mu odciął dostęp do Tibii bo na 100% nic dobrego z niego nie wyrośnie. Naprawde mało jest inteligentnych i normalnych ludzi grających w Tibię.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.