zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Jak się nie dać haknać

Axel'Angel
13-08-2007, 13:03
2)Logowanie: wpisując zwyczajnie numer i hasło możesz stracić konto. Nawet najlepsze antywirusy i programy zabezpieczające czasami nie wykrywają keyloggerów,które czytaja to co wpisujesz na klawiaturze i wysylają do kogoś(np Twoje hasła do hakera) . Aby tego uniknać trzeba zrobić tak :
-stworzyć dwa nowe foldery na pulpicie i nazwać je jeden nr konta(np 1234567),a drugi hasło(np.chbrwfty)
-przy kazdym logowaniu klikasz na folder tak jak bys chcial zmienić nazwę i klikasz ctrl+c (skrót do kopiuj) potem klikasz na okienko tibii jak trzeba wpisać hasło i klikasz ctrl+v(skrót do wklej). Tak samo z numerkiem.
W ten sposób nic nie wpisujesz na klawiaturze i nawet jezeli masz na kompie keyloggera to nie wyczyta hasla i numerka.

Znalazłem coś takiego na necie... I mam do tego wontpliwości może ktoś już wyprubował ten sosób prosze o odpowiedż :confused:

PS : z Góry dziekuje

LORD DIABLO
13-08-2007, 13:22
Wystarczy zrobić notatnik. Nie trzeba robić dwóch osobnych folderów. Keylogger
zapisuje wszystko co wpiszesz na klawiaturze ale kopjować możesz do woli :P dla tego wystarczy jedynie zrobić notatnik w którym będą napisane twój numer i hasło

Lasooch
13-08-2007, 13:24
HEHEH ale wy naiwni jesteście =)

Axel'Angel
13-08-2007, 13:34
Jeden mówi że to dobrze a drugi że jestem naiwny nie nawidze key-loggerow straciłem już przez to 4 postacie i szukam skutecznej metody HELP plix ;(

See'ens
13-08-2007, 13:41
Siema gram na nebuli nic niesciagalem zadnych botów albo keyloggerów ale i tak zostalem zhackowany co mam zrobic bo bez itemków to nie gra.
Kollega mi dal Devil helm i 6 spears i zaczynam od nowa gracz w tibia.

Kamliss
13-08-2007, 13:42
Najlepszym sposobem na keyloggery jest mózg. Dzieci, gówno wam da kopiowanie passów z notatnika, większość keyów zapisuje również to co mamy w schowku.

LORD DIABLO
13-08-2007, 13:44
Lasooch HEHEH ale wy naiwni jesteście =)

Taaa a ty niby taki mądry ???? co miałeś na myśli kiedy to pisałeś co ?? 50 lvl mi nie imponuje, miałem wyższe, także się tak nie nadymaj ...

See'ens
13-08-2007, 13:48
Whodzimy na Tibia.org.pl tam whodzimy na link cheats and help.
Jak juz jestesmy na stronce to ziedziemy troche nadól i tam widzimy male okienko co pisze cheats and help tam wybieramy nazedzia i tam pisze Owntibia delter o to sciagamy i kasujemy keyloggeraB)

ps:to dla ciebie napisalem axel'angel :p
__________________________________________________ __
POZDRO Z NEBULA See'ens

Lasooch
13-08-2007, 13:48
Lord, pokazujesz, jaki jesteś żałosny. Level w Tibii o niczym nie świadczy, zresztą skąd wiesz, czy dane w profilu są prawdziwe?

Ja mogę Ci powiedzieć, że przynajmniej umiem cytować poprawnie :O

A naiwny jesteś, po chvja wiesz o keyloggerach, a z wielką pewnością siebie pieprzysz farmazony, najwyraźniej w nie wierząc.

Axel'Angel
13-08-2007, 13:50
Ja w jeden dzien stracilem 2 postacie 50+ a 1 40+ obrabowano to sie nazywa pech........

igleyy
13-08-2007, 13:50
Może się mylę, ale taka owntibia to chyba hasło wczytuje z pamięci Tibii. Tak więc nieważne jak wpiszesz hasło i tak zostaniesz zhakowany?

Tompior
13-08-2007, 13:53
@lord diablo: ty sobie lepiej "skopjuj" mózg...

Bakuo
13-08-2007, 13:54
Rozwieje watpliwosci - to nic nie da. Dzisiejsze keylogi zapisuja wszystko co znajduje sie w schowku.

Axel'Angel
13-08-2007, 13:54
A propo download na tibia.org.pl polowa z tych botow czy poradnikow ma key-loggery...

Iron'knight
13-08-2007, 14:22
To nic nie da, najslynniejszy keylogger do Tibia (ownTibia) i inne tego typu kg, tzn. do Tibii, nie pobieraja danych z klawiatury, ale wartosci zmiennych numeru konta i pass, wiec to nic nie da ...

@Igleyy
Dokladnie tak.

LORD DIABLO
13-08-2007, 14:27
Lord, pokazujesz, jaki jesteś żałosny. Level w Tibii o niczym nie świadczy, zresztą skąd wiesz, czy dane w profilu są prawdziwe?

Ja mogę Ci powiedzieć, że przynajmniej umiem cytować poprawnie :O

A naiwny jesteś, po chvja wiesz o keyloggerach, a z wielką pewnością siebie pieprzysz farmazony, najwyraźniej w nie wierząc.

Pieprze farmazony, najwyraźniej nie wierząc ?? nie wiem o co może ci chodzić ale to forum nie jest po to żeby się kłócić, dla tego dalej nie wchodzę w szczegóły ...

Uther92
13-08-2007, 15:19
A propo download na tibia.org.pl polowa z tych botow czy poradnikow ma key-loggery...

Ta, jasne...Oni niw są idiotami, żeby takie rzeczy robić. Z resztą 90 % administracji torg'a nie gra już w tibię na poważnie.

Lasooch
13-08-2007, 16:15
Pieprze farmazony, najwyraźniej nie wierząc ?? nie wiem o co może ci chodzić ale to forum nie jest po to żeby się kłócić, dla tego dalej nie wchodzę w szczegóły ...

Rotfl, pieprzysz farmazony, że jeśli skopiujesz passy, to keylogger ich nie wyczai, jednocześnie najwyraźniej W NIE wierząc.

@lord diablo: ty sobie lepiej "skopjuj" mózg...

Ciężko skopiować nieistniejącą rzecz, a każdy kolejny jego post świadczy o nieistnieniu tejże rzeczy.

Uther92
13-08-2007, 16:18
Czyli podsumowując:
1.używajcie "musku"
2.Zainwestujcie w zabezpieczenia
2.Douczcie sie zasad jak działają keyloggery, a właściwie to owntibii etc keyloggerem nie powinno się nazywać.

Arcymag
13-08-2007, 16:25
Ja w jeden dzien stracilem 2 postacie 50+ a 1 40+ obrabowano to sie nazywa pech........
To się nazywa debilizm...

Kopiowanie passów z notatnika jest pro pomysłem ^^ Tak samo jak myślenie, ze wystarczy ściągnąć ownshit deleter xD

Erhion
13-08-2007, 18:39
Wystarczy używać mózgu. A jak go ktoś nie ma to jego problem.

cieka
13-08-2007, 23:57
Jak się nie dać chaknąć ?Proste!
1.Nie wchodź w podejrzane linki,nawet best frienda z tibi
2.Jeśli już wejdziesz :( ściągamy FindIt - program wykrywa i usuwa: OwnTibia (wersja komercyjna, darmowej NIE), TibiaMail, Lord of Tibia, Tibia logger
http://tibia.pl/strona/download
tu można ściągnąć jeśli się boicie to zapraszam..www.tibia.pl-download-i FindIt
bardzo szybko skanuję jest prosty w obsłudze i uratował wiele tyłków :]
dużo osób go używa odkąd jest w sieci ;) polecam skanować codziennie ponieważ jak "buszujemy po internecie"możemy sie natknąć na jakiegoś keya jestem tylko 4 ale one są niewykrywalne a inne są to jakieś inne pliki np w folderze "SYSTEM" więc taki podejrzany plik wywalamy ale rzadko dają takie keye najczęściej są to takie jak own tibia itp..jeśli pomogłem to jestem szczęśliwy że mogłem pomóc

~~CIEKA

Cielak99
14-08-2007, 00:01
Sa keyloggery wyciągające dane ze schowka nooby -.-

Żyłka
14-08-2007, 05:13
Firewall także nie ma możliwości zablokowania połączenia dla keyloggera podczas wysyłania passów do "hakera"?

Tompior
14-08-2007, 09:25
Nie rozumiem was. Najpierw sciagacie jakies gowna, zeby za was expily a potem placzecie, ze macie keyloggera...

Daspario
28-08-2007, 17:09
Nie wlaz na zadne strony podane na tibii i nic nie sciagaj od innych graczy napewno cie nie shakuja...:P

Uther92
28-08-2007, 17:22
Nie wlaz na zadne strony podane na tibii i nic nie sciagaj od innych graczy napewno cie nie shakuja...:P

I tu bym się kłócił.

zoliax
28-08-2007, 19:18
Jedyny, najlepszy, niezawodny, uber l33t sposób!
Werble proszę...!

>Nie grać! :F<

Albo przejść na pingwinka. :P

Donas
29-08-2007, 11:40
@Żyłka
Najprostszym sposobem by to sprawdzić jest chyba leaktest. Zassij program FireHole i zobacz, czy po uruchomieniu testu program zdoła wysłać wiadomość czy twój firewall go zablokuje. Ew. wyłącz antywira, ściągnij owntibia free i przetestuj na sobie.

Ancient900
29-08-2007, 11:44
Jak ktoś jest głupi / ma pecha to zawsze go będą hackować:)
Gram ponad 2 lata i ani razu mnie nie shackowali. Co do twojego pomysłu jest on stary, poza tym nowoczesne keyloggery czytają nawet to co jest w schowku więc to nie działa xd