Pokaż pełną wersje : Jak się nie dać haknać
Axel'Angel
13-08-2007, 13:03
2)Logowanie: wpisując zwyczajnie numer i hasło możesz stracić konto. Nawet najlepsze antywirusy i programy zabezpieczające czasami nie wykrywają keyloggerów,które czytaja to co wpisujesz na klawiaturze i wysylają do kogoś(np Twoje hasła do hakera) . Aby tego uniknać trzeba zrobić tak :
-stworzyć dwa nowe foldery na pulpicie i nazwać je jeden nr konta(np 1234567),a drugi hasło(np.chbrwfty)
-przy kazdym logowaniu klikasz na folder tak jak bys chcial zmienić nazwę i klikasz ctrl+c (skrót do kopiuj) potem klikasz na okienko tibii jak trzeba wpisać hasło i klikasz ctrl+v(skrót do wklej). Tak samo z numerkiem.
W ten sposób nic nie wpisujesz na klawiaturze i nawet jezeli masz na kompie keyloggera to nie wyczyta hasla i numerka.
Znalazłem coś takiego na necie... I mam do tego wontpliwości może ktoś już wyprubował ten sosób prosze o odpowiedż :confused:
PS : z Góry dziekuje
LORD DIABLO
13-08-2007, 13:22
Wystarczy zrobić notatnik. Nie trzeba robić dwóch osobnych folderów. Keylogger
zapisuje wszystko co wpiszesz na klawiaturze ale kopjować możesz do woli :P dla tego wystarczy jedynie zrobić notatnik w którym będą napisane twój numer i hasło
HEHEH ale wy naiwni jesteście =)
Axel'Angel
13-08-2007, 13:34
Jeden mówi że to dobrze a drugi że jestem naiwny nie nawidze key-loggerow straciłem już przez to 4 postacie i szukam skutecznej metody HELP plix ;(
Siema gram na nebuli nic niesciagalem zadnych botów albo keyloggerów ale i tak zostalem zhackowany co mam zrobic bo bez itemków to nie gra.
Kollega mi dal Devil helm i 6 spears i zaczynam od nowa gracz w tibia.
13-08-2007, 13:44
Lasooch HEHEH ale wy naiwni jesteście =)
Taaa a ty niby taki mądry ???? co miałeś na myśli kiedy to pisałeś co ?? 50 lvl mi nie imponuje, miałem wyższe, także się tak nie nadymaj ...
Whodzimy na Tibia.org.pl tam whodzimy na link cheats and help.
Jak juz jestesmy na stronce to ziedziemy troche nadól i tam widzimy male okienko co pisze cheats and help tam wybieramy nazedzia i tam pisze Owntibia delter o to sciagamy i kasujemy keyloggeraB)
ps:to dla ciebie napisalem axel'angel :p
__________________________________________________ __
POZDRO Z NEBULA See'ens
Lord, pokazujesz, jaki jesteś żałosny. Level w Tibii o niczym nie świadczy, zresztą skąd wiesz, czy dane w profilu są prawdziwe?
Ja mogę Ci powiedzieć, że przynajmniej umiem cytować poprawnie :O
A naiwny jesteś, po chvja wiesz o keyloggerach, a z wielką pewnością siebie pieprzysz farmazony, najwyraźniej w nie wierząc.
Axel'Angel
13-08-2007, 13:50
Ja w jeden dzien stracilem 2 postacie 50+ a 1 40+ obrabowano to sie nazywa pech........
Może się mylę, ale taka owntibia to chyba hasło wczytuje z pamięci Tibii. Tak więc nieważne jak wpiszesz hasło i tak zostaniesz zhakowany?
@lord diablo: ty sobie lepiej "skopjuj" mózg...
Rozwieje watpliwosci - to nic nie da. Dzisiejsze keylogi zapisuja wszystko co znajduje sie w schowku.
Axel'Angel
13-08-2007, 13:54
A propo download na tibia.org.pl polowa z tych botow czy poradnikow ma key-loggery...
Iron'knight
13-08-2007, 14:22
To nic nie da, najslynniejszy keylogger do Tibia (ownTibia) i inne tego typu kg, tzn. do Tibii, nie pobieraja danych z klawiatury, ale wartosci zmiennych numeru konta i pass, wiec to nic nie da ...
@Igleyy
Dokladnie tak.
LORD DIABLO
13-08-2007, 14:27
Lord, pokazujesz, jaki jesteś żałosny. Level w Tibii o niczym nie świadczy, zresztą skąd wiesz, czy dane w profilu są prawdziwe?
Ja mogę Ci powiedzieć, że przynajmniej umiem cytować poprawnie :O
A naiwny jesteś, po chvja wiesz o keyloggerach, a z wielką pewnością siebie pieprzysz farmazony, najwyraźniej w nie wierząc.
Pieprze farmazony, najwyraźniej nie wierząc ?? nie wiem o co może ci chodzić ale to forum nie jest po to żeby się kłócić, dla tego dalej nie wchodzę w szczegóły ...
A propo download na tibia.org.pl polowa z tych botow czy poradnikow ma key-loggery...
Ta, jasne...Oni niw są idiotami, żeby takie rzeczy robić. Z resztą 90 % administracji torg'a nie gra już w tibię na poważnie.
Pieprze farmazony, najwyraźniej nie wierząc ?? nie wiem o co może ci chodzić ale to forum nie jest po to żeby się kłócić, dla tego dalej nie wchodzę w szczegóły ...
Rotfl, pieprzysz farmazony, że jeśli skopiujesz passy, to keylogger ich nie wyczai, jednocześnie najwyraźniej W NIE wierząc.
@lord diablo: ty sobie lepiej "skopjuj" mózg...
Ciężko skopiować nieistniejącą rzecz, a każdy kolejny jego post świadczy o nieistnieniu tejże rzeczy.
Czyli podsumowując:
1.używajcie "musku"
2.Zainwestujcie w zabezpieczenia
2.Douczcie sie zasad jak działają keyloggery, a właściwie to owntibii etc keyloggerem nie powinno się nazywać.
Ja w jeden dzien stracilem 2 postacie 50+ a 1 40+ obrabowano to sie nazywa pech........
To się nazywa debilizm...
Kopiowanie passów z notatnika jest pro pomysłem ^^ Tak samo jak myślenie, ze wystarczy ściągnąć ownshit deleter xD
Wystarczy używać mózgu. A jak go ktoś nie ma to jego problem.
Jak się nie dać chaknąć ?Proste!
1.Nie wchodź w podejrzane linki,nawet best frienda z tibi
2.Jeśli już wejdziesz :( ściągamy FindIt - program wykrywa i usuwa: OwnTibia (wersja komercyjna, darmowej NIE), TibiaMail, Lord of Tibia, Tibia logger
http://tibia.pl/strona/download
tu można ściągnąć jeśli się boicie to zapraszam..www.tibia.pl-download-i FindIt
bardzo szybko skanuję jest prosty w obsłudze i uratował wiele tyłków :]
dużo osób go używa odkąd jest w sieci ;) polecam skanować codziennie ponieważ jak "buszujemy po internecie"możemy sie natknąć na jakiegoś keya jestem tylko 4 ale one są niewykrywalne a inne są to jakieś inne pliki np w folderze "SYSTEM" więc taki podejrzany plik wywalamy ale rzadko dają takie keye najczęściej są to takie jak own tibia itp..jeśli pomogłem to jestem szczęśliwy że mogłem pomóc
~~CIEKA
Cielak99
14-08-2007, 00:01
Sa keyloggery wyciągające dane ze schowka nooby -.-
Firewall także nie ma możliwości zablokowania połączenia dla keyloggera podczas wysyłania passów do "hakera"?
Nie rozumiem was. Najpierw sciagacie jakies gowna, zeby za was expily a potem placzecie, ze macie keyloggera...
Daspario
28-08-2007, 17:09
Nie wlaz na zadne strony podane na tibii i nic nie sciagaj od innych graczy napewno cie nie shakuja...:P
Nie wlaz na zadne strony podane na tibii i nic nie sciagaj od innych graczy napewno cie nie shakuja...:P
I tu bym się kłócił.
Jedyny, najlepszy, niezawodny, uber l33t sposób!
Werble proszę...!
>Nie grać! :F<
Albo przejść na pingwinka. :P
@Żyłka
Najprostszym sposobem by to sprawdzić jest chyba leaktest. Zassij program FireHole i zobacz, czy po uruchomieniu testu program zdoła wysłać wiadomość czy twój firewall go zablokuje. Ew. wyłącz antywira, ściągnij owntibia free i przetestuj na sobie.
Ancient900
29-08-2007, 11:44
Jak ktoś jest głupi / ma pecha to zawsze go będą hackować:)
Gram ponad 2 lata i ani razu mnie nie shackowali. Co do twojego pomysłu jest on stary, poza tym nowoczesne keyloggery czytają nawet to co jest w schowku więc to nie działa xd
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.