Pokaż pełną wersje : Palladin
Opłaca się robić enchament speary na mf i expić na gs/dragach
czy może lepiej royal speary
a może enchament są dobre tylko na mocne potwory i pk?
Wedlug mnie Royal Speary, ew. enchantedy do pvp czy na mocniejsze potwory typu demon, choc zalezy to od Twojego lvla i skilli.
Nie opłaca się robić enchanted spearów, bo za długo to trwa, chyba że na jakąś specjalną okazję. Robienie e spearów na mf to głupota, bo royal spear kosztuje 15 gp, a nie ustępuje wiele e spearowi.
Dwimenor
13-08-2007, 16:58
Nie opłaca się robić enchament spearów, bo za długo to trwa, chyba ze na jakieś specjalną okazję. Robienie e spearów na mf to głupota, bo royal spear kosztuje 15 gp, a nie ustępuje wiele e spearowi.
Royal spear ustępuje znacznie wersji enchanted. Opłaca się je robić przy pomocy manasów. 6bp plus trochę stania daje 40 e-spearów, co starcza na dużo. Na ile? W zależności gdzie expisz. Mi(dane w profilu) starcza na 3h expienia w tombach za teleportem, albo kilka godzin w Banucie/chor. Plus, ze możesz zabrać tarczę, nie martwisz się zmienianiem amunicji, a same speary mniej ważą niż te 2 tysiące boltów. Czy muszę mówić o tym, że zwraca się zawsze(w banucie zdrowo na plus)?
Enchanted spear to bardzo dobra broń do expienia na średnich potworach, ale średnio na jeża nadają się do walki z silniejszymi(tu bardziej przypadły mi do gustu nowe rodzaje strzał i bełtów)
Jak testowałem r-speary i percingi to nie dość, że r-speary lepsze to jeszcze tarcze mam, i nie mam ryzyka deda
to co wkońcu:
czekać na p-bolty
czy enchamnt jechać na mf?
6 BP mf to 6,6k. 40 Royal Spearów to 600 gp. Nie sądze ze e speary są na tyle lepsze żeby aż tak przepłacać.
Wiesz mógłbym expić z boltami albo arrows i wtedy by było tanio, ale exp jest wolniejszy i nudniejszy
Może dzięki e-speara będe mniej tracil hp co z tym idzie manasów na gran
Chociaż jak narazie expie z r-spearami :P
Jak dla mnie e speary i r speary to prawie to samo.
Sniper_Pall
17-09-2007, 19:16
Enchant są najlepsze na Pkowanie. Na expa możesz nosić Royal,możesz tez nosić pare Enchant jak bys sobie nie mugł dać rady z jakims potworem:)
z mojego 3 tygodniowego power gamingu w tibie po update palem.. nie bede sie chwalil lvlem :) (generalnie mogl byc duzo lepszy) roznice enhantow widac wraz ze wzrostem dista.. wiec zakladam ze od 85 dista jest sens uzywania ich czesciej :) generalnie to ja czekalem tylko do 55 lvlu, potem p bolty i jazda frosty albo wszystko co sie rusza... system na gre mialem prosty, jako ze serwerem byla inferna ;-)
kupic 3 bp uh, manasy tyle ile trzeba na expa, eq p-set a potem eq z questow :
c arm p legi c helmet vampire shield (looted)(sprzedana) a potem c shield z questa ;) no i kupione bohy za 40k :P a reszte kasy zbieralem do 55 lvla i powiem wam ze expiac czasmi z waste czasami bez uzbieralem 50k i latalem po dl/frostach z powerami.. odrobina szczescia i zwrot ogromny ;-) mysle ze do 100 lvla bym dolecial bardzo szybko na power boltach... a jak brak kasy to royale ;) dla mnie enchanty sa zalosnymi spearami dla power gamerow ;P bo p bolty kupujesz na mase ;) a dla tych co mowia ze ze shieldem maja duzo wieksza szanse na przezycie.. no coz, mysle ze kazdy dobry gracz nie umiera bez laga.. chyba ze naprawde mocna sytuacja/panika. Dobrych graczy poznaje sie po sposobie w jaki graja a nie w ile godzin wbijaja lvl pozdro
generalizujac:
p bolt > all
Jak masz lagi, albo chcesz potrenować magica to możesz robić e speary. Jak miałem lagi to robiłem i mam w depo 600+ e spearów ^^ oczywiście musiałem uzupełniać braki souli(od czasu do czasu szedłem zabić jakiegoś cyca i styknie)
Ps: a co do ceny e spearów ja selluje 100 enchantów za 20-25k i ludzie kupują więc jak mówicie zrobić 80 e spearów za 13,2k(2 bp mansów)i jeszcze spory zysk. przynajmniej u mnie tak jest(a rzadko selluje e speary- wole sobie zostawić na hunty itd)
Klawiatura
20-09-2007, 01:02
@up
Proszę Cię, zrób filmik jak robisz 80 e-spirów na 2 bp manasów.
ZonaRomana
20-09-2007, 01:49
Opłaca się robić enchament speary na mf i expić na gs/dragach
czy może lepiej royal speary
a może enchament są dobre tylko na mocne potwory i pk?
Zazwyczaj expi sie z royalek a en~ używa się na Demce or sth...
mastertomasz
20-09-2007, 11:25
na demce to tylko pbolty =.=
6 BP mf to 6,6k. 40 Royal Spearów to 600 gp. Nie sądze ze e speary są na tyle lepsze żeby aż tak przepłacać.
Całkowicie się zgadzam. Robienie espearów specjalnie po to bo chcesz iść nimi expić to głupota. Co innego jeżeli stoisz sobie pod dp i np jesz obiad albo gadasz z kumplami. :) Kiedyś się w takich sytuacjach hmmy klepało a teraz nie ma sensu. Żeby ci mana nie stygła możesz wtedy robić właśnie espeary.
A czy opłaca się nimi huncić? To zależy głównie od tego jak huntujesz. Espeary są lżejsze od royal więc na niższym lvlu będzie widać róznicę - więcej ich weźmiesz. Jeśli chodzisz na długie hunty to możesz brać espeary. Jak masz blisko do dp to bierz royal bo są tańsze. A na wyższym lvlu (tak 70+) ze skilem 80+ to już praktycznie nie ma znaczenia. Wtedy możesz nosić tylko royal a i tak hity będą wchodziły mocne. Espeary możesz sobie od czasu do czasu zużyć jak ci się troche za dużo nazbiera albo idziesz na naprawdę mocnego monstera.
Mam pytanie (takie offtopic). Jaka jest szansa, że zniknie mi E Spear albo R Spear ? Slyszalem ze na znikniecie r speara jest 20 % ??
Uriza_Immortal
23-09-2007, 22:42
Mam pytanie (takie offtopic). Jaka jest szansa, że zniknie mi E Spear albo R Spear ? Slyszalem ze na znikniecie r speara jest 20 % ??
x<5% dla e speara
generalizujac:
p bolt > all
Nie wiesz co to jest prawdziwa moc do zabijania Assasin Stary
Knajt997
23-09-2007, 23:14
Nie wiesz co to jest prawdziwa moc do zabijania Assasin Stary
Kiedys widzialem filmik jak 165 rp huncil demce z A starów.Hity po 600+ wpadaly bardzo czesto.A kupic je mozna chyba po 450 gp each na goromie.Tak wiec sadze ze na potworki typu demony/wrl itp Rox :p
E spear nieuzywalem to niewiem :).Ale rsy to dobry wybor dla palkow 25-60+lvlowych :p
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.