zaloguj się

Pokaż pełną wersje : PACC na 30 dni

pleome
15-08-2007, 09:34
Witam wszystkich!
Ostatnio razem z kolegami "Faccowcami" doszliśmy do wniosku, że szkoda nam 90 zł wydać na PACCa, ale gdyby było można kupić go na 30 dni za ~30zł to chętnie byśmy się przekonali jak to jest mieć płatne konto. I tutaj pojawia się moje pytanie do Was. Czy Wy również uważacie, że wprowadzenie opcji 30 dniowej jest dobrym pomysłem? Czy też może są jakieś sprawy techniczne, które nie pozwalają na taką opcję? Może, by tak napisać jakąś prośbę do CIPsoftu w tej sprawie? Jestem otwarty na słowa krytyki (tylko bez wulgaryzmów proszę).

Andrealfus
15-08-2007, 09:43
jest to nawet dobry pomysl, wiecej ludzi kupowalo by pacc ale 30 to troche za mało nawet nie wiesz kiedy się skonczy

PijmlekoBedzieszWielki
15-08-2007, 09:45
Bardzo dobre tylko jeszcze coś do tego dodam by można wysłać SMS który kosztował by 30złoty na PACC bo było by o wiele łatwiej

--Cienius--
15-08-2007, 10:05
Stanowczo nie!

Jakis dzieciak : babka daj 30 zł

Dzien pozniej...

O jakis koles bije dragi/zolwie ja tez mu wybije a co mi tam npvp!

Zleci sie fala bezmozgowich n00bkow takie jak sa teraz na npvp ! Noz to zal!

Fremen
15-08-2007, 10:12
Nie.
Wynocha ulotki rozdawać.

Mui
15-08-2007, 10:36
Pomysł dobry, ale kosztowałby zapewne 40-45 zł znając życie!

Dark Sven
15-08-2007, 11:13
A teraz przelicz to na Euro i powiedz, czy CipSoftowi się to opłaca...

dartra111
15-08-2007, 11:37
cipsoft mógłby wprowadzic taką opcję, że każde konto ma darmowy tydzień pacca, może go uaktywnic kiedy chce i można sie przekonac czy na pacc jest tak "Rox" a jezeli sie nam nie spodoba to nie. :P

a co do pomysłu: dobry pomysł chociaż musiało by to kosztowac z 40 zł ;]

Adi Ninjax
15-08-2007, 11:39
Pomysł niby dobry ale...
- Cipsoft by nie wprowadził nic by z tego nie zyskał
- Noobki objęły by pacc area
- no i trochę mało 1 miech :D

@darta111
nie nie nigdy!!!
nie pytaj czemu nie!!

Avallach
15-08-2007, 11:48
nigdy, takie noobki jak ten co zalozyl temat by siedzialy w ank i PLX free items PLX !!!!!!111111oneoneone

osobiscie uwazam ze na 3 miechy to juz przesada, powinno byc odrazu na 180, bylo by mniej respow zajetych.

pleome
15-08-2007, 12:24
Nie.
Wynocha ulotki rozdawać.

Nie chodzi o to, że nie mam pieniędzy na PACCa tylko o to, że szkoda mi wydać 90zł. Jeśli po zakupie okaże się, że wcale nie jest tak super to co wtedy? 90 zł w błoto. A tak można by sprawdzić jak to jest i jeśli by się spodobało to kupić następnego.

A teraz przelicz to na Euro i powiedz, czy CipSoftowi się to opłaca...

Nie policzę czy CipSoftowi się to opłaca, bo nie wiem ile ich kosztuje włączenie komuś PACCa i Ty zapewne też nie wiesz.

nigdy, takie noobki jak ten co zalozyl temat by siedzialy w ank i PLX free items PLX !!!!!!111111oneoneone

osobiscie uwazam ze na 3 miechy to juz przesada, powinno byc odrazu na 180, bylo by mniej respow zajetych.

Możesz jakoś uzasadnić dlaczego uważasz mnie za noobka? Bo nie chcę wydać dużych pieniędzy, które sam zarobiłem, na Tibię? A może każdy kto ośmieli się wypowiedzieć na "Twoim" forum jest noobkiem? Dla Twojej wiadomości powiem, że nigdy nie prosiłem nikogo o "free items". Jeśli nie chcesz to nie wierz mi na tym nie zależy.

OldSlayer
15-08-2007, 12:24
Moim zdaniem zły pomysł, chociaż mogło by być tak że kupić pacca na 30dni można by TYLKO WTEDY GDY NA ACC NIGDY NIE BYŁO PACCA

Dark Sven
15-08-2007, 12:30
Przecież dla Człowieka z kraju w strefie euro, taki PACC to dwie godziny pracy, i Cip'y nie będą się podkładać tylko dla Polski, ile by kosztował taki PACC... Hmm... 8.33 euro (25, tak?). Śmieszna kwota.

chesek
15-08-2007, 12:48
Możesz jakoś uzasadnić dlaczego uważasz mnie za noobka? Bo nie chcę wydać dużych pieniędzy, które sam zarobiłem, na Tibię? A może każdy kto ośmieli się wypowiedzieć na "Twoim" forum jest noobkiem? Dla Twojej wiadomości powiem, że nigdy nie prosiłem nikogo o "free items". Jeśli nie chcesz to nie wierz mi na tym nie zależy.

Tak się jakoś przyjęło, że osoby, które piszą takie tematy, i które chcą darmowego, testowego pacca czy też pacc przez sms, to może nie tyle noobki, a dzieci, których rodzice nie pozwalają kupić płatnego konta (nie mówię, że jest tak u Ciebie).
Wątpię żeby cokolwiek kiedyś CipSoft zmienił w paccach. Mogą być droższe albo tansze, ale nie sądzę aby ilość dni była mniejsza i możliwośc kupna przez sms.
Jednak jeśli myślisz inaczej, to napisz topic na tibia.com w proposals, bo tutaj raczej nic nie wskórasz.

pleome
15-08-2007, 13:26
Przecież dla Człowieka z kraju w strefie euro, taki PACC to dwie godziny pracy, i Cip'y nie będą się podkładać tylko dla Polski, ile by kosztował taki PACC... Hmm... 8.33 euro (25, tak?). Śmieszna kwota.

O jakim podkładaniu mówisz? Przecież nie chodzi o to żeby obniżyli ceny tylko o to żeby wprowadzili nową opcję. Przypuszczalne powiedzmy, że PACC na 30 dni kosztowałby 8,33 euro. Gdybyśmy chcieli mieć PACC przez 90 dni płacilibyśmy 3 x 8,33 = 24,99 czyli tyle co dotychczas. Nie rozumiem więc co w ten sposób CipSoft traci według Ciebie?

PS. Dla mnie 25 zł wcale nie jest śmieszną kwotą. Patrząc na Twój wiek w profilu wnioskuję, iż pieniądze na PACCa dostajesz od rodziców więc być może dlatego taka kwota Cię śmieszy. Jeśli się mylę to najmocniej przepraszam.

Tak się jakoś przyjęło, że osoby, które piszą takie tematy, i które chcą darmowego, testowego pacca czy też pacc przez sms, to może nie tyle noobki, a dzieci, których rodzice nie pozwalają kupić płatnego konta (nie mówię, że jest tak u Ciebie).
Wątpię żeby cokolwiek kiedyś CipSoft zmienił w paccach. Mogą być droższe albo tansze, ale nie sądzę aby ilość dni była mniejsza i możliwośc kupna przez sms.
Jednak jeśli myślisz inaczej, to napisz topic na tibia.com w proposals, bo tutaj raczej nic nie wskórasz.

Przecież ja nigdzie nie napisałem, że chcę PACCa za darmo. Chodzi mi o PACC na mniejszą ilość dni za mniejszą kwotę. Nie rozumiem więc co w tym takiego dziecinnego. Bynajmniej nie proszę rodziców o pieniądze na gry. Jeśli potrzebuję to sam zarabiam.

Lepka
15-08-2007, 13:41
Moim zdaniem ten Pacc na 30 dni to zły pomysł. Byłoby to nieopłacalne dla CIPsoftu. Jeżeli chcesz mieć Pacc to uzbieraj sobie te 90-95zł i go po prostu kup(to nie majątek). Nie mogę sobie wyobrazić fali noobów biegających po pacc arena. Pacc straciłby swój urok.

Avallach
15-08-2007, 13:52

Juz sam ten temat, pokazuje ze ci nie poasuje to co jest. Po update tez pewno krzyczales "OMG no plax łaj facc not hawe nef spell please giwe mi spell, or I nie bede gral!!!!11111oneoneone..."

Jak nie pasuje ci to co jest, to moze przestan grac?? Wlasnie tacy jak ty robia kolejki na non-pvp.

Adow Adan
15-08-2007, 14:25
@up
a co sie stanie np. jak kupisz pacc na 3 miechy a niestety bedziesz w szpitalu 2miechy , to co wtedy bedziesz wnerwiony "bo cipsoft ci nie odda 2 miechów" więc lepiej zrobić pacc na 1 miech i go przedłużać niż kupić na 3 i stracic z tego 2 miechy. Ja sam kupilem 2x pacc i teraz po czasie sądze ze jest to ostatnia rzecz na którą mogłem wydać 95 zł , są dużo ciekawsze/ważniejsze rzeczy na które można wydać WŁASNE , ZAROBIONE PIENIĄDZE , a nie pieniądze które się dostaje od rodziców/rodziny.

Vanhelsen
15-08-2007, 14:42
Nie opłaca się, a to dlatego, że tylko u nas to jest "kupa kasy"... tak się składa, że te 25€ to dla dzieciaków na zachodzie to żaden problem więc więc tam tworzenie 30 dniowego pacca mija sie z sensem...
zresztą gdyby był u nas 30 dniowy to by zaowocowało zwiększoną liczbą nóbków z paccem... :baby:

Erhion
15-08-2007, 18:20
Nie. Jak by tak było połowa noobów miała by pacc a to byłby konic życia w tibii.

Helige
15-08-2007, 18:51
Ten PACC na 30 dni jest jak medal ma 2 strony.
Po pierwsze nawet fajny pomysł na przetestowanie PACC'a na 30 dni czy wogóle sie opłaca kupować konto płatne.
Ale po drugie to więcej osób by miało PACC'a ,a nawet teraz jest dużo miejsc na PACC island zajętych na serwerach Non-PvP bo sam mam PACC'a i sie przekonałem ze nawet PACC kosztuje te ~90 zł to i tak dużo osób ma na Non-PvP.

Krakersanczyk
15-08-2007, 19:03
To juz FACC jest wersją testowądla was, a wy jeszcze chcecie jakies darmowe pacce na 7 dni czy tansze pacce, zeby zobaczyc jak to sie będzie gralo.
Gracie na demku na FACC i to ma was przekonac, cieszcie sie, ze macie bezplatna wersje gry bo byscie sie posrali :baby:

dartra111
15-08-2007, 19:07
Nie, tibia to podobno "darmowa gra" ale bez pacca nie da sie grac, a załóżmy że komuś sie tibia spodobała, kupił pacca i po 5 dniach stwierdza (ch*lera zmarnowałem kasę) a tak mógłby sprawdzic czy 95 zeta jest warte na pacca.

Pulaski
15-08-2007, 19:21
Nie mam zdania.
Trzeba by jakoś pomyśleć czy będzie ktoś to kupował bo ludzie pomyślą "przecie taniej mi wyjdzie jeśli kupie pacca na 90 dni a nie 30" Przecie tak też może być a wy co? Że noobki będą zalewać ankh...
No i czemu wy nazywacie go noobem? Na tibia.erig.net jest napisane coś BARDZO mądrego "Ironically, the word "noob" is used most by the people who in fact are noobs." To prawda sami jesteście noobami. Rzucacie wyzwiska bez powodu, nie macie żadnego szacunku do innych ludzi.
Jak to mają tutejsi forumowicze "żal.pl"

Avallach
15-08-2007, 19:30
zobaczyc jak jest na paccu?? Tibia to platna gra, facc jest po to zeby zobaczyc jak sie w to gra i kupic pacc, bo na facc nie da sie grac. Demo sie nudzi po kilku tygodniach, choc sa ludzie ktorzy mysla ze powinni miec wiecej niz pacc bo ich kest wiecej. Facc to taka demonstracja prawdziwej gry, dlatego na faccu nie ma lepszych potworkow.

Voon
16-08-2007, 10:12
Nie, choć wachałem sie za opowiedzenie sie za tak. Przekonało mnie to że ja mam pacc'a, kupionego dla fanu. Wiele osób mówi że to była strata pieniędzy i takie tam. Skoro to 90 zł (!!, w zaokręgleniu) to dużo to 30 mało więc n00bki by sie rzuciiły na pacca area i gra na niektórych servach straciłaby sens...
Harmonia roxxx :cup:

Pitek_Spox
10-09-2007, 22:40
Ludzie pomyślcie troche!!! jak by PACC był za 30zł na 30dni to nie dosyc ze CipSoftowi to by sie nie opłacało to jeszcze wiecej noobow na PACC arena by łaziłoX( więc wg. mnie PACC powinien byc za taka cenę jaką teraz jest.

CzubiX
10-09-2007, 22:51
Ale Wy macie problemy....zamiast kupowanie chrupków za 1-5zl lepiej sobie odlozyc i poczekac na ten obiad/kolacje.Wystarczy że przez jakiś okres czasu popracujecie etc. macie te 95zl,kupujecie pacca,a dalej nie ma problemu,wystarczy zbierać tą złotówke dziennie i uzbierasz+bonusy od babci etc.

A pomysł na 30dni jest do bani

Times
10-09-2007, 22:57
Ale Wy macie problemy....zamiast kupowanie chrupków za 1-5zl lepiej sobie odlozyc i poczekac na ten obiad/kolacje.Wystarczy że przez jakiś okres czasu popracujecie etc. macie te 95zl,kupujecie pacca,a dalej nie ma problemu,wystarczy zbierać tą złotówke dziennie i uzbierasz+bonusy od babci etc.

A pomysł na 30dni jest do bani

Spoko. 2zł dziennie nie jest dużo, ale jak ma się już całe 90 to trochę szkoda wydawać bo można trochę dołożyć i mieć coś znacznie lepszego, namacalnego i coś co nam na dłużej starczy oraz będzie bardziej przydatne.

A i tak nie popieram pomysłu z 30 dniowym PACCem. Pamiętajcie że PACC zawsze można kupić mniej legalną drogą za GP, CipSoft i tak na tym nic nie traci. :)

ripper
10-09-2007, 23:14
Niektórzy pieprzą jak Piekarski na mękach:
Bardzo dobre tylko jeszcze coś do tego dodam by można wysłać SMS który kosztował by 30złoty na PACC bo było by o wiele łatwiej
Nikomu by się nie opłaciło, bo operator pobierałby dużą opłatę.
Pomysł dobry, ale kosztowałby zapewne 40-45 zł znając życie!
No i co? PACC kosztuje mniej, jeśli kupujesz go na dłużej. Logika.
cipsoft mógłby wprowadzic taką opcję, że każde konto ma darmowy tydzień pacca, może go uaktywnic kiedy chce
Pewnie. Przez tydzień na Darashii można wybotować z 30 lvl. Zresztą nie widzę sensu w rozdawaniu PACC za darmo - klientów i tak jest dużo.
A tak można by sprawdzić jak to jest i jeśli by się spodobało to kupić następnego.
Jeśli jesteś sensownym graczem - PACC na pewno ci się spodoba.
Możesz jakoś uzasadnić dlaczego uważasz mnie za noobka?
Bo pieprzysz jak typowy faccowy noobek. Oczywiście to nie czyni cię noobem, po prostu daje spore szanse.
Dla mnie 25 zł wcale nie jest śmieszną kwotą. Patrząc na Twój wiek w profilu wnioskuję, iż pieniądze na PACCa dostajesz od rodziców więc być może dlatego taka kwota Cię śmieszy.
25 zł to śmieszna kwota. Dniówka niewykwalifikowanego robotnika w kiepskiej pracy. Trza się kształcić.
a co sie stanie np. jak kupisz pacc na 3 miechy a niestety bedziesz w szpitalu 2miechy
Proponuję się powiesić, bo kto wie czy nie umrzesz jutro. Ja pierdolę, ale rozumowanie.

Breejv
10-09-2007, 23:22
zobaczyc jak jest na paccu?? Tibia to platna gra, facc jest po to zeby zobaczyc jak sie w to gra i kupic pacc, bo na facc nie da sie grac. Demo sie nudzi po kilku tygodniach, choc sa ludzie ktorzy mysla ze powinni miec wiecej niz pacc bo ich kest wiecej. Facc to taka demonstracja prawdziwej gry, dlatego na faccu nie ma lepszych potworkow.

ROTFL , takie opinie mnie rozśmieszają.Kumpel wbił prawie 100~lvl na facc w 5 miesięcy i nie narzeka, poprostu trzeba mieć troche więcej cierpliwości i tyle.Ja w życiu bym na płatne konto w jakiejkolwiek grze kasy nie wydał.

Po drugie opinie typu: "CipSoftowi by się to nie opłacało..." też są bezsensu ponieważ oni nic na tym nie tracą że komuś system zmieni w minute konto z facc na pacc...czyli mają te 8 euro na czysto.Nawet jakby PACC na 5 dni zrobili to by im się opłacało

Moim zdaniem konto premium w Tibii to pewnego rodzaju luksus i wcale nie trzeba go posiadać by zrobić duży poziom i dobrze się przy tym bawić.

Pozdro...

ciunki
10-09-2007, 23:23
Wlasnie to dobry pomysl bo:
•na gre wydajemy tylko 30 zlotych poniewaz ciezko jest zaplacic 90 zl, a juz sie w naszych glówkach zaogragla do 100 zl i wlasciwie co my z tego mamy ? praktycznie nic, bo po uplywie 90 dni mozemy liczyc na wykonane questy,glównie postman.Pozatym jakbym powiedzial kolegom, ze wydalem 155pln na gre to chyba by stracil do nich respekt bo wkrecam ze kupilem na 3 miechy i tylko 80 pln(zanizylem celowo) a przezywaja to jak mrowka okres( nie wiem jak wasze towarzystwo ale mojemu sie nie podoba ze gram w tibie i ciaglekrytykuja mnie za to)
•jak sie jedzie gdzies na wakacje zalozmy ze na 4 tygodnie sierpniu, a w lipcu sie konczy pacc to byc facc i czekac w kolejkach czy kupic pacca na 3 miechy i nie korzystac z niego przez te 4 tyg.
•pacc na 30 dni moze tez byc takim paccem testowym poniewaz jezeli dojdziemy do wniosku ,ze pacc to zupelna strata pieniedzy to bedziemy tylko 30 pln a nie 90
I argument jest do bani ale jak poczytacie sobie to nic sie wam nie stanie :)

Times
10-09-2007, 23:43
Wy chyba nie rozumiecie podstawowego pojęcia PACCa i po co on jest w tej grze.

CipSoft jest firmą, a co mają do siebie firmy ? Służą do zarabiania pieniędzy. Oni nie dostosowywali się Polaków ze średnimi i chudymi portfelami tylko do przeciętnego Niemca, dla którego wydanie kilku ojro nie jest niczym wielkim. Na zachodzie zarabia się 10 razy więcej niż w Polsce więc PACC dla takiego Niemca jest 10 razy tańszy. Dla niego wydanie kasy na PACCa jest jakby wydane dla nas 9zł .Tam są po prostu inne standardy i trzeba się z tym pogodzić. 9zł to nie dużo chyba.

Prawda, facc jest tylko wersją demonstracyjną pełnej Tibii. Pisze na stronce że gra jest darmowa ponieważ da się bez żadnych przeszkód spowodowanych przez CipSoft grać. O graczach nie wspomnę. Więc PACC na 30 dni kosztowałby dla Niemców 3zł. Nie za mało ?

Wiem, pewnie ktoś to już napisał ale kij :P

Ancient900
11-09-2007, 00:11
Stanowcze NIE! :)
Więcej nubków by tylko było>.<

ciezko jest zaplacic 90 zl,

co my z tego mamy ? praktycznie nic,

To płacąc 30 zł będzie jeszcze mniej...

Aversin
11-09-2007, 07:20
Pomysł wydaje się dość dobry, jednak pamiętaj, że im mniejsza ilość/ krótszy okres tym cena za jednostkę/ dzień będzie większa. Przelicznik 90 dni - 90 złotych, 30 dni - 30 złotych tutaj nie działa.

Vanhelsen
11-09-2007, 08:11
Po drugie opinie typu: "CipSoftowi by się to nie opłacało..." też są bezsensu ponieważ oni nic na tym nie tracą że komuś system zmieni w minute konto z facc na pacc...czyli mają te 8 euro na czysto.Nawet jakby PACC na 5 dni zrobili to by im się opłacałoTia, bo takie np: Elements5 to zajmuje się opłatami za Pacca czysto charytatywnie i za darmo right?... -.-" jakbym powiedzial kolegom, ze wydalem 155pln na gre to chyba by stracil do nich respekt bo wkrecam ze kupilem na 3 miechy i tylko 80 pln(zanizylem celowo) a przezywaja to jak mrowka okres( nie wiem jak wasze towarzystwo ale mojemu sie nie podoba ze gram w tibie i ciaglekrytykuja mnie za to)To ty się ciesz, że nie grasz w WoWa, bo wtedy koledzy by cię zjechali ostro ;]

I właśnie, ludziska wy tu narzekacie a pomyślcie jak mają WoWowicze! +500zł ROCZNIE! To wychodzi 175,- za wasze durne 90dni! I WY narzekacie?!!

Adasiek28
07-04-2012, 02:00
Polecam Kopno PACC za SMS 30 dni
jeśli jesteś zainteresowany to klik (http://smspacc.ubf.pl)