zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Uwaga!! Niezbezpieczny Priv Msg!!

adrianeczeqq
15-08-2007, 12:36
Dziś się loguję na konto i widzę nową prywatną wiadomość:
<nie klikać w linki>
Wyniki lipcowego Konkursu SMS! Kolejne PACC do wygrania!
Witaj!

3 sierpnia zakończył się lipcowy Konkurs SMS! Nagrody w postaci 3 PACC na 90 dni otrzymali:

1. Bzdrum Dalizer z Furory
2. Timo'dim z Valorii
3. Vellysa z Malvery

Zwycięzcom serdecznie gratulujemy!

Uwaga!
Specjalnie dla Was organizujemy kolejny Konkurs SMS!
Tym razem jednak nagród jest więcej!

PACC na 180 dni!!!
- Za wysłanie SMSa z poprawną odpowiedzią na pytanie konkursowe w jak najkrótszym czasie
PACC na 180 dni!!!
- Za wysłanie największej ilości SMSów z poprawną odpowiedzią na pytanie
3 PACC na 90 dni!!!
- Za wysłanie SMSa z poprawną odpowiedzią na pytanie konkursowe

Zainteresowany/a? Oczywiście!
A oto pytanie konkursowe:
Na jakiej wyspie zostało wykonane to zdjęcie? http://skocz.pl/hydry.jpg
A. Ankrahmun
B. Forbidden Islands
C. Svargrond
D. Nargor

Na nadsyłane SMSy czekamy do 25 sierpnia!

Przypominamy! Odpowiedź należy wysłać SMSem na numer 7355 (koszt to 3 zł + VAT), w treści wpisując PACC.[odpowiedź], np. PACC.A. Po wylosowaniu nagród zwycięzcy zostaną poinformowani tą samą drogą!

Życzymy szczęścia!
Zespół administracyjny Tibia.pl

---
Wiadomość została wygenerowana automatycznie. Prosimy na nią nie odpowiadać, gdyż nie dotrze ona do celu!

Jest to oczywiście oszustwo AutoMsg to nowy użytkownik, skocz pl to strona która przekierowuje do innej z keylpggerem a Sms służy do wyłudzenia kasy.

Prosiłbym jakiegoś moda o napisanie wiadomości na stronie głównej bowiem napewno nie tylko ja otrzymałem taką wiadomość

Vanhelsen
15-08-2007, 14:50
[...]
Prosiłbym jakiegoś moda o napisanie wiadomości na stronie głównej bowiem napewno nie tylko ja otrzymałem taką wiadomośćkonkurs SMS (http://sms.tibia.pl/) prowadzony jest na stronie sms.tibia.pl (http://sms.tibia.pl/) i tam są wszystkie potrzebne informacje. Jeśli otrzymasz prywatną wiadomość o jakimkolwiek konkursie sms - jest to tylko nędzna próba wyłudzenia hasła/pieniędzy od Ciebie. Osobą odpowiedzialna za konkurs jest Bosal (http://forum.tibia.pl/member.php?u=15).Fragment niusa z tibia.pl, widać to gów...o daje bo i tak nie czytacie niusów...

CichyRumak
16-08-2007, 12:31
ja również otrzymałem to ścierwo.

Ujo
16-08-2007, 12:45
Reż to dostałem wystarczy zobaczyc pod nickiem ,,Użytkownik Forum'' i widać że to zwykłe wyłudzenie chara i kasy

cenzurniak
16-08-2007, 22:52
tez kiedys miałem taką wiadomość aha i dzisiaj przez cały dzień pisali na candi:
[QUOTE]

Zdjęcia mojej nagiej siostry <<(i tu link)>>

[QUOTE]

Dr. Omader
17-08-2007, 00:51
O takich rzeczach proszę niezwłocznie informować adminów lub aktywnych modków. Ten user już dostał bana.:)

King Mati
17-08-2007, 21:31
a adminy dadzą mu tylko zwykłego bana po czym on zrobi nowe konto i będzie to samo...

Dr. Omader
18-08-2007, 01:06
a adminy dadzą mu tylko zwykłego bana po czym on zrobi nowe konto i będzie to samo...

Skoro masz zastrzeżenia to czekam na jakiś logiczny pomysł, który ukróciłby ten proceder i za razem nie zabiłby nam serwerów.

Times
18-08-2007, 01:16
Skoro masz zastrzeżenia to czekam na jakiś logiczny pomysł, który ukróciłby ten proceder i za razem nie zabiłby nam serwerów.

Ban na ip ? Choć jeśli ma neo to ban na ip nic nie pomoże ale zawsze warto spróbować.

@down
Nie każdemu się chce latać na policje i bawić się w papierkową robotę. Jednak trzeba zainwestować w to trochę czasu, choć jak ktoś się uprze to może coś się z tego wykluć. A postępowanie pewnie umorzą ze względu na małą szkodliwość społeczną czynu. Ahh ta polska policja...

King Mati
18-08-2007, 01:36

Chciał wyłudzić pieniądze po przez sms a to już nie zgodne z prawem dlaczego takiego czegoś nie zgłosicie na policje ?

Vanhelsen
18-08-2007, 02:04
Ban na ip ? Choć jeśli ma neo to ban na ip nic nie pomoże ale zawsze warto spróbować.
[...]ban na hosta :> i pół osiedla mówi forum "papa" :P
A tak poważniej mówiąc, nie pozostaje nic po za liczeniem na ynteligencję użyszkodników... czyli idę grać w totka, bo łatwiej 6stkę trafić... -.-"

Dr. Omader
18-08-2007, 12:37
Chciał wyłudzić pieniądze po przez sms a to już nie zgodne z prawem dlaczego takiego czegoś nie zgłosicie na policje ?

Byłeś kiedyś z taką sprawą na policji? Nie? Ja byłem. I wiem jak do tego podchodzą, więc mówię - nie dziękuje, biegać mi się nie chce.

King Mati
18-08-2007, 19:37
Byłeś kiedyś z taką sprawą na policji? Nie? Ja byłem. I wiem jak do tego podchodzą, więc mówię - nie dziękuje, biegać mi się nie chce.

To ban na ip niech najwyżej przez takiego gościa nie gra cale osiedle :D:D

Albo dlaczego nie zrobicie np po założeniu konta trzeba odczekać 2 tyg od pisania postów na pewno dzięki temu by sie zmniejszyła ich ilość...

albo żeby założenie konta było by płatne :D:D oczywiście ci co już maja nie musieli by płacić

Vanhelsen
18-08-2007, 20:20

Albo dlaczego nie zrobicie np po założeniu konta trzeba odczekać 2 tyg od pisania postów na pewno dzięki temu by sie zmniejszyła ich ilość...

albo żeby założenie konta było by płatne :D:D oczywiście ci co już maja nie musieli by płacića jaki jest problem w założeniu 1245 kont i odczekaniu 2tyg?... -.-"

King Mati
19-08-2007, 02:24
.albo żeby założenie konta było by płatne :D:D oczywiście ci co już maja nie musieli by płacić

To pozostaje tylko to...

Dr. Omader
19-08-2007, 03:03
Ta... Wprowadzić płatną rejestrację kont... Gery wprowadził kiedyś opłaty sms i wszyscy przyszli do nas. Zresztą, jak ktoś ma trochę pieniędzy to i tak sobie będzie zakładał konta. :/

King Mati
19-08-2007, 04:31
to pozostawicie im samym sobie ???
Tylko nie mów znowu abym coś wymyślał bo wy jesteście od tego...
Czy tibia.pl by nie mogla by mieć coś w tym stylu jak tibiacam.com ze na wasz serv wkłada sie filmy tylko "rec" czy coś w tym stylu ??

chociaż wydaje mi sie ze płatne konta były by najlepszym rozwiązaniem...

Thero
19-08-2007, 13:14
Zresztą, jak ktoś ma trochę pieniędzy to i tak sobie będzie zakładał konta. :/
Zarobić nie chcesz, hę?
Zostało złamane prawo. Większość script kiddie to zakompleksione trzynastolatki, które boją się nawet własnego chomika (nawet jeśli nie, lada dzień zaczną). Myślę, że jakbyście w końcu dali powitalną notkę prawniczą nt. "ale będziesz miał przejeba*e złamasie, tylko spróbuj umieścić keyloggera", to forum miałoby szansę stać się jeszcze piękniejszym miejscem.
To może nie jest najlepszy pomysł, ale osobiście wierzę w taką socjotechnikę, a Ty? ;)

Dr. Omader
19-08-2007, 13:17
Tylko nie mów znowu abym coś wymyślał bo wy jesteście od tego...

Hahaha... Wiedziałem... Jesteś taki mądry? Zarzucasz nam niekompetencje to postaw sie w naszej sytuacji i wymyśl coś skutecznego. I co? Nie jest takie proste jak się wydaje?

My robimy wiele, żeby ostrzegać użytkowników przed takimi akcjami, jednak przede wszystkim to każdy użytkownik jest zobowiązany do myślenia.

Zostało złamane prawo. Większość script kiddie to zakompleksione trzynastolatki, które boją się nawet własnego chomika (nawet jeśli nie, lada dzień zaczną). Myślę, że jakbyście w końcu dali powitalną notkę prawniczą nt. "ale będziesz miał przejeba*e złamasie, tylko spróbuj umieścić keyloggera", to forum miałoby szansę stać się jeszcze piękniejszym miejscem.
To może nie jest najlepszy pomysł, ale osobiście wierzę w taką socjotechnikę, a Ty?

Po raz kolejny mówię, w teorii to się wszystkim fajnie filozofuje, zgłaszałeś taką sprawę kiedyś? Ja podobną już zgłaszałem i serdecznie dziękuje za to ile to zajęło, jak do tego podeszła policja i jak byłem potraktowany.

By$iu
19-08-2007, 13:36
Namierzyc paru, zablokowac hosty, podac ktory to w jakims specjalnym dziale.
Moze to osiedle bez forum sobie juz jakos z nim poradzi?:)

Thero
19-08-2007, 13:48
Po raz kolejny mówię, w teorii to się wszystkim fajnie filozofuje, zgłaszałeś taką sprawę kiedyś?
Naprawdę sprawiam wrażenie takiego kretyna, który napisał, że masz z tym latać na policję? Chyba nie zrozumiałeś, o co mi chodzi.
Ja podobną już zgłaszałem i serdecznie dziękuje za to ile to zajęło, jak do tego podeszła policja i jak byłem potraktowany.
Wiem, już to pisałeś.

Polinik
19-08-2007, 15:54

Co ma ban na forum do grania?
I co z tymi co próbują robić przekręty z neostrady?

King Mati
19-08-2007, 20:29
Rozumiem czyli pozostawicie im samym sobie niech sobie robią co chcą...

adrianeczeqq
20-08-2007, 00:11
Jak dla mnie dobrym pomysłem by było zrobić tak jak ktoś up napisał odczekać moze nie 2 tyg ale tydzien alboi 3-4 dni od założenia konta do pisania postów, innym pomysłem mogłoby być niemożliwość zamieszczania linków przez jakis czas założenia lub dopóki nie napisze się xx postów, to samo z wiadomościami prywatnymi które jak wiadomo są niebezpieczniejsze dal jednostek których nikt publicznie nie ostrzeże, uważam też że nie najgorszym pomysłem byłoby niewyświetlanie się częsci linku do stron "zakazanych" na których prawdopodobieństwo znajdowania się keyloggera jest dość duże <typu skocz . pl>

oczywiście te wszystkie idee są zależne od tego czy możliwe jest wogóle wprowadzenia takiego czegoś w życiew bo nie znam się na forach i html więc nie wiuem czy to jest możliwe, zmienne ip neo znacznie utrudnia likwidowanie hakerów ale ban na stałe ip nigdy nie zaszkodzi:D tyyle ode mnie

Dark Sven
20-08-2007, 00:19
Kiedy wy zrozumiecie, że odczekanie to nie przeszkoda, a przynajmniej mało dająca. Poza tym, to jest supported fan site, więc nie wydaje mi się, że mogą ograniczać graczy do informacji o tej 'wspaniałej grze'.

Posty to jeszcze gorszy pomysł. Zaczął by się spam w działach : Fake, Filmy, Zdjęcia, Grafiki itp.

Kup.Se.Musk
20-08-2007, 00:26
To jest po prostu walka z wiatrakami. Tacy ludzie są nieoddzielną częścią internetu i nic z nimi nie da się zrobić. Sporo z Was podało wiele sugestii. Niestety większość z nich jest już wprowadzona w życie forum lub są zupełnie niewykonalne i bezsensowne. W dodatku jeden z użytkowników napisał, że Administratorzy są od wymyślania zabezpieczeń. Niestety nie jest to takie proste. Poza tym, jeżeli jesteś bystry, to zauważyłbyś, że na te nowe pomysły powstają "szczepionki", tak szybko jak zostało wprowadzone zabezpieczenie. Choć jeżeli jesteś na tyle pomysłowy i wpadłeś na genialny sposób, jak oczyścić forum z szkodników, to po prostu podaj go - odwdzięczysz się Administratorom za trzymanie tego portalu.

Gangrel
20-08-2007, 00:35
Tak, nie zamierzamy nic z tym robić, poza banowaniem. A to z prostego powodu: nic zrobić nie możemy. Nie trafiłem tu narazie na pomysł na który już byśmy nie wpadli, tak więc pozwolę sobie zakończyć tą głupią dyskusję.

Gdyby ktoś wpadł na coś nowego może mi wysłać PW, a ja już przekażę pomysł do oceny od strony technicznej.(albo sam go odrzucę).

Dziękuje za uwagę.