zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Tombs

papik1992
15-08-2007, 16:26
Mam pytanko.

Mam 42 sorca bez pacc i tu sedno.

Expie na dwarfach guardach ale strasznie wolno lvl leci i mysle rzeby zakupic pacc.

Czy opyla mi sie kupowac pacc rzeby expic w tombach jesli tak to jesli istnnieje tu jakis poradnik o tombach to jakbyscie mogli zapodac a jak nie to jaka krypta dobra na moj lvl zeby nie pasc ale i zeby waste nie bylo co wziasc ile itp.

A i czym roznia sienp vampiry/scaraby/crypt shambleryod guarda ? chodzi o hity itp.

Voon
16-08-2007, 09:40
Jeśli na twoim servie guardy nie sa zapchane to możesz jeszcze expić o ile to ci sie nie nudziii (kilka lvli na tym samym expowisku to monotonia).
Pacc'a możesz kupić co nawet polacam. Możlowości zwiększą sie o więcej niż połowe.
Co to konkretnego opisania tombów to raczej ci nie pomoge :/

Kilka przydatnich linków:
http://tibia.pl/strona/pacc - wszystko o pacc'u
http://tibia.erig.net/Ankrahmun_Tombs - wszystko o tombach (po angielsku)
http://wiki.hunted.pl/wiki/Tomby - wszystko o tombach (troche niekompletne, pl)
http://tibia.org.pl/forum/showthread.php?t=120152 - poradnik o tombach i mapa respawnu tombów

~pozdro

Rafciopogromca
16-08-2007, 09:47
42 lvl est bardzo odpowiedni by zakupić pacc. Na tombie możesz expić o ile niejesteś noobem (bez obrazy :D )

Troche mnie zdziwiło twoje pytanie czym się różnią te potworki od guardów. Scaraby są słabsze od guardów. Myśle że z vampirem niebędziesz miał problemów. Wystarczy kilka mf. Powodzenia...xD

papik1992
19-08-2007, 13:26
42 lvl est bardzo odpowiedni by zakupić pacc. Na tombie możesz expić o ile niejesteś noobem (bez obrazy :D )

Troche mnie zdziwiło twoje pytanie czym się różnią te potworki od guardów. Scaraby są słabsze od guardów. Myśle że z vampirem niebędziesz miał problemów. Wystarczy kilka mf. Powodzenia...xD

Wiece na faccu noobem nie jestem;P ale na paccu jestem ;P wole spytac by nim juz nie byc ^^

A wlasnie myslisz ze na 42 dam rade na tar -3 ? mi sie wydaje że chyba jedynie po prawej stronie ale i tak ostro bo tam po 5 mumi + ds 5 cryp shamblerow + ds 5 mumi + vampire i takie tam ;/ a po lewej to juz nie mowie xD

Mi sie wydaje ze powinienem pierw na -2 z fire devilami kilkoma gfb i manaskami jak się myle to poprawcie ;P

Cielak99
19-08-2007, 13:31
Nie opłaca Ci się kupować PACC.
Nadchodzi rok szkolny i warto wziąć się za naukę języka polskiego :)

@DOWN Kazda tomba jest dobra dla ciebie

papik1992
19-08-2007, 13:42
Nie opłaca Ci się kupować PACC.
Nadchodzi rok szkolny i warto wziąć się za naukę języka polskiego :)

Wiem że dużo błędów powyżej napisałem ;P bo pisałem na szybkiego i nie patrzałem czy je popełniam ;P. Ale tak szczerze to byś powiedział albo coś...

Wiem, że się rok szkolny niedługo zaczyna ale i tak dziennie z 1-2h sobie pogram to czemu nie ?

A i pytanko. Co najlepsze dla master sorca 42 do expa ? ja myslalem nad :

Dragony
Tar tomb -2
Dwarfy Guardy

Gdzie najszybszy exp ?

Voon
19-08-2007, 19:09
to zalezy jeszcze od miejsca i czasu :>
na guardach w dzień raczej nic nie zrobisz o ile do kopalni wejdziesz :P
dragi na veno d lair tez raczej faccem zapchane
a i na stone tombie na -1 nic nie zdziałasz ^^

mysle że możesz dragi (ankh, edron) spróbować ale jeśli wolisz coś bardziej alternatywnego to tomby :)

ripper
19-08-2007, 20:34
Ta, dragi na 42 lvlu. Poszedłem na 47, spotkałem 2 i wróciłem. Do temple. Tak się skończyły moje przygody ze smokami.

@topic
Guardy są lepsze od tomb -2, bo jest mniej lootu do zbierania. Do tego polowanie tam wymaga mniejszego zaangażowania (czyt. możesz błądzić myślami swobodnie). Tomby -3 to szybki exp, ale waste. Scaraby odpadają. Jeśli zakupisz pacc to będziesz krążyć między guardami a tombami, okazjonalnie wybierając się na hydry czy waste'ując na -3 poziomie tomb.

Nawet jeśli pomysł wykorzystania niewielu paccowych expowisk cię przeraża, to i tak go kup, bo gra bez pacc to marnowanie czasu, a sorc bez pacca ssie.

papik1992
20-08-2007, 00:12
Ta, dragi na 42 lvlu. Poszedłem na 47, spotkałem 2 i wróciłem. Do temple. Tak się skończyły moje przygody ze smokami.

@topic
Guardy są lepsze od tomb -2, bo jest mniej lootu do zbierania. Do tego polowanie tam wymaga mniejszego zaangażowania (czyt. możesz błądzić myślami swobodnie). Tomby -3 to szybki exp, ale waste. Scaraby odpadają. Jeśli zakupisz pacc to będziesz krążyć między guardami a tombami, okazjonalnie wybierając się na hydry czy waste'ując na -3 poziomie tomb.

Nawet jeśli pomysł wykorzystania niewielu paccowych expowisk cię przeraża, to i tak go kup, bo gra bez pacc to marnowanie czasu, a sorc bez pacca ssie.

Dragi ? 1 + summony ? :)

Tar tomb ta mocniej biją a z summonami to pewnie wyjdzie mi tak samo jak guardy co nie ? z reszta sprawdze ;)

ripper
20-08-2007, 00:15
Dragi z summonami to strata kasy, czasu i marnowanie respa.
Tomby z summonami odkąd masz woi też nie mają sensu.

Sayg
21-08-2007, 09:45
Na tarpit -3 dasz rade spokojnie tylko musisz być ostrożny przy bonebeastach. Dragi na twoim lvl i mlvl (zgaduje ze niemasz wiekszego niz 45) to waste i kropka(solo jak i z summonami). Mozesz też iść na hydry z blokerem. 2 shoterow 4 dsy i jazda. To tyle narazie.