zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Wasze Ulubione Gry

Zati
15-08-2007, 16:55
Możecie Podawać Tu Tytuły waszych ulubionych Gier.

Moje Ulubione Gry To :

1.Shogun Total War
2.Fallout 2
3.Comand & Conquer : Generals
4.Total Overdose

Honorowe MIejsca Zajmuja :

.Starcraft:Brood War
.Dune 2000
.Sudden Strike
.Sudden Strike Forever

Vanhelsen
15-08-2007, 17:06
Medieval Total War II - choć gra nadal wymaga wiele dopracowania ale lepsza od I
PainKiller Black Ed. - prosta, tania, z niezłą grafą i... polska :P
Oblivion - co jak co, ale jeden z lepszych RPGów ever...

Tovob Lard
15-08-2007, 17:21
1.thps2
2.mohaa
3.cod
4.twierdza

Exodus
15-08-2007, 17:42
Huh Juz dawno w takie gry nie gram ,ale:
1.Seria GTA
2.EA SPORTS , ogólnie Fify,NHL ,NBA
3.Kangurek Kao xDD

dartra111
15-08-2007, 17:49
-Oblivion IV (najlepsza gra jaką widziałem :) )
-SA-MP (mniej w to gram przez tibie ale polecam)
-Worms wszystkie części (chociaż dawno nie gram)

Żyłka
15-08-2007, 17:49
-wszystkie gta
-wszystkie gothici
-mafia (!!!)
-half life 2

SirVanTheKnight
15-08-2007, 17:57
Taak. Więc teraz to tylko Tibia i czasami Little Fighter 2.
Ale do mojej Wypaśnej Listy Wszechczasów należą:

Jagged Alliance 2 - MEGA HIT!
Fallout 1 i 2
Twierdza i Twierdza: Krzyżowiec
Little Fighter 2
Sea Dogs

A Shoguna - Total War właśnie szukam - BTW, jakby ktoś znał darmowego linka do tej gry po polsku, może być torrent, to bardzo proszę!

Yoh Asakura
15-08-2007, 17:59
Oblivion - co jak co, ale jeden z lepszych RPGów ever...
Hahahaha, omal się nie zakrztusiłem ze śmiechu. Jak można taką pokraczną grę nazwać jednym z najlepszych RPGów ?
@Topic;
Gothic, cała seria. Supreme Commander, Football Manager 2007, PES 6 i The Sims 2. I sentymentalnie Dark Earth i Little Big Adventure 2.

Hieyan
15-08-2007, 18:00
Jagged Alliance 2, Kotory, Deus Ex.

Duch Niespokojny
15-08-2007, 18:08
-Oblivion IV (najlepsza gra jaką widziałem :) )
To nie Oblivion IV, tylko czwarta gra z serii The Elder Scrolls o podtytule Oblivion.

Co do tematu:
Betrayal at Krondor - najlepszy erpeg (i w ogóle najlepsza gra) chyba po wsze czasy.
Planescape: Torment.
Fallout 2.
Kohan: Battles of Ahriman.
Rainbow Six.
Heroes of Might and Magic 2.
Championship Manager.
Civilization 2.
Space Empires 3.
Age of Empires.

Fiszbin
15-08-2007, 18:15
Saper i Kierki, innych nie znam :/.

Dark Sven
15-08-2007, 18:16
Tibja tibja tibja, nje moge bes tibji rzyć!11

1. Americas Army
2. Fifa
3. AoE2
4. MoHAAS
5. MoHAA
6. NfS 5
7. M&B + dodatki

Prócz pierwszych dwóch numerów, kolejność przypadkowa.

Marcin24
15-08-2007, 18:24
1. Cold Zero
2. Unreal Tournament
3. Tribes Vengeance
4. Colin McRae 2
5. Warlords 4
Mógłbym jeszcze wiele wymieniać, ale te gry są najbardziej ciekawymi grami w które grałem.

Pulaski
15-08-2007, 18:44
TIBIA!!!
A oprócz tibii to:
Counter Strike (w to też gram aktualnie)
Wszystkie Gothici
Dark Messiah
Splinter Cell
Thief 2 i 3
Settlers 2

Sylwia656
15-08-2007, 19:02
1.Gra wstępna xD
2.Fallout 2
3.Battlefield 2
4.Warcraft 2
5.Starcraft
Kolejność nieprzypadkowa ....

Vanhelsen
15-08-2007, 20:16
Hahahaha, omal się nie zakrztusiłem ze śmiechu. Jak można taką pokraczną grę nazwać jednym z najlepszych RPGów ?
[...]Można, powiedz mi, czemu ta gra nie zasługuje na miano jednego z lepszych RPG?
Bo nie spędzasz 3 dni na tworzeniu postaci? Bo fabuła jest be czy widok FPP jest be?
A by nie było, dodam do swojej listy jeszcze jedną grę:

Seria NFS - ale bez ostatnich tytułów (Carbon, U1, U2)

Reflux
15-08-2007, 21:10
Cóż oto moja lista:

1) Zaszczytne miejsce pierwsze muszę dać Fallout'owi 2 i 1.
2) Nieco gorsze miejsce zajmuje seria Baldur's Gate.
3) Trzecie miejsce należy się StarCraftowi . A więc Starcraft.
4) Planescape: Torment. Musiał się znaleźć na mojej liście.
5) Piąte miejsce zajmuje Counter Strike za innowacyjność.
6) Natomiast szóste miejsce zajmie seria Icewind Dale :) bo lubię dolinę.
7) Seria Elder Scrolls , co tu dużo mówić :P
8) Warhammer 40000 Dawn of War wyjątkowo dobra gra ^^
9) WarCraft 2 i 3 nie mogło ich zabraknąć na tej liście.
10) KotOR n/c.
Te gierki są naprawdę dobre nie to co Tbia ;P

Yoh Asakura
15-08-2007, 21:22
Można, powiedz mi, czemu ta gra nie zasługuje na miano jednego z lepszych RPG?
Bo nie spędzasz 3 dni na tworzeniu postaci? Bo fabuła jest be czy widok FPP jest be?

Bo jest koślawa, nudna, liniowa i plastykowa. Nie ma za grosz klimatu, za cholerę nie można się wczuć w tą pokraczną postać którą się stworzy. A brak klimatu dla gry cRPG to grzech śmiertelny. Poza tym jest cholernie liniowa. Jedyne misje przy których można było wybrać własną ścieżkę to te z bractwa zabójców, ale i one nie były zbyt nieliniowe. No i jeszcze animacja postaci. Gdy dwie osoby walczą, to nie wiadomo czy się śmiać czy płakać. Tak beznadziejnie wykonanych animacji nie widziałem jeszcze w żadnej grze.
I apropos fabuły - nie no, tak wyrafinowanej nie widziałem już dawno. Jesteś wybrańcem cesarza, a teraz idź i uratuj świat, tja...
I byłbym zapomniał - fizyka. Śmiech na sali. To ma być havok ? Owszem, elementy otoczenia zachowują się całkiem przyzwoicie (np. zwisające łańcuchy czy pułapki wszelakie w podziemiach) ale uderz najsłabszym fireball'em w szafę z np. książkami. Jakoś nie chce mi się wierzyć żeby to wszystko leciało tak daleko i tak szybko. No i jeszcze zachowanie martwych postaci które spadają - lecą tak jakby były lżejsze od piórka...
Wymieniać dalej, czy już starczy ?

Vanhelsen
15-08-2007, 21:48
[...]
Wymieniać dalej, czy już starczy ?Starczy, po prostu mamy mocno odmienne gusta jezeli chodzi o ocenianie ;]

@down:Yoh: to inaczej, ja inaczej oceniam co jest niedoróbką a co nią jest ;]

p.s. nie można nie wspomnieć o serii WarCraft z naciskiem na WCII

Reflux
15-08-2007, 21:59
A ja muszę jeszcze wspomnieć o nieobecności na mojej liście Serii Gothic. Nie ma jej tam po prostu dlatego bo uważam że ta gra na to nie zasługuje. Nie zrozumcie mnie źle , Gothic to baaardzo dobra gra ale nie wystarczająco by znalazła się na mojej liście.

Yoh Asakura
15-08-2007, 22:30
Starczy, po prostu mamy mocno odmienne gusta jezeli chodzi o ocenianie ;]

Po prostu oceniam gry surowiej i nie przymykam oczu na takie "niedoróbki".
A co do mojej listy - zapomniałem o SpellForce 2, Freelancerze, KotORze i grach z serii Abe's Oddysey i Exodus (nie wiem czy tytuły są poprawne, daaaaawno nie grałem).

Sozemego
16-08-2007, 03:09
Morrowind
Baldurs Gate 2
Dungeon Keeper 2
Knights and Merchants (ta, przynudzala czasem, ale duzo czasu nad nia spedzilem)
NFS 2
Abe'y oba tez byly genialne. Szkoda, ze nigdzie nie potrafie tego znalesc.
KKND 2
Heroes of might and magic 3
Transport Tycoon (xd)
Jak sobie cos jeszcze przypomne to dopisze.

Żyłka
16-08-2007, 03:14
W Abe'y grałem na psx, dziś nie za bardzo wiem na czym te gry polegały, ale kiedyś się grało.

Lasooch
16-08-2007, 03:25
Bez numerkuf, ciężko ocenić. Albo, numerek 1 wyszczególnię:

Final Fantasy VIII.

Dalej: Oddworld: Abe's Exoddus (Oddysee też... pamiętam, że połykałem obie pod rząd, Eksodus imho łatwiejszy i fajniejszy od Odysei, mimo że na koślawym sterowaniu na klawiaturze miejscami miałem problem, choć z Joypadem w łapce udałoby się n razy szybciej), Fallout 1 i 2, TES 3: Morrowind, Crash Bandicoot 2 i 3, Chrono Trigger, Chrono Cross (choć ta gorsza : p), Spellforce: The Order of Dawn, M:TW. I to wszystkie, które mi przychodzą atm do głowy. Ah, jeszcze zaj*biaszcza Hogs of War <3.

AA!1 Call of Duty.

Co ciekawe, większości z nich z takiej czy innej przyczyny nie ukończyłem :'( - kiedyś wrócę...

Misza
16-08-2007, 03:27
G1, G2 +NK, Shivering Isles (dodatek do Obka), 'nowa' seria Prince'ów (szczególnie WW), Sacred: Underworld (bo w podstawce nie ma krasnala ani Doliny Łez ;////), Summoner... i trochę innego śmiecia.

Hellraiser
16-08-2007, 03:44
Wszelkiej maści gry piłkarskie EA Sports, wszelkiej maści oficjalne managery firmy EIDOS etc, seria GTA, Unreal Tournament, atm to chyba wszystko.

Zati
16-08-2007, 10:00
Pisze Bo Przypomniało mi sie kilka fajnych tytułów :

1.Dungeon Siege 2 << Bardzo Fajny Rpg
2.Hidden & Dangerous 2:Courage Under Fire <<< Polecam Boska Gra
3.The Longest Journey
4.Counter Strike
5.Dungeon Kepper 2
6.The Elder Scrolls 3: Morowind

Yoh Asakura
16-08-2007, 10:09
Naprawdę nie rozumiem co ludzie widzą w Morrowindzie. Gdy dodali go do CDA z ciekawości zainstalowałem i moim oczom ukazała się paskudna i cholernie nudna gra. Widać, że fatalna animacja postaci to znak firmowy Bethesdy. IMO Morrowind jest nie warty nawet splunięcia.

Szybki'Byll
16-08-2007, 10:24
Gothic I,II,III,NK

Counter Strike 1.6 NoN Steam

GTA SA,VC

Duch Niespokojny
16-08-2007, 10:45
Naprawdę nie rozumiem co ludzie widzą w Morrowindzie. Gdy dodali go do CDA z ciekawości zainstalowałem i moim oczom ukazała się paskudna i cholernie nudna gra. Widać, że fatalna animacja postaci to znak firmowy Bethesdy. IMO Morrowind jest nie warty nawet splunięcia.
Ma całkiem niezły klimat (chociaż po długich miesiącach spędzonych nad samą Tibią, to człowiekowi chyba każda gra się wyda klimatyczna...) i ciekawy system rozwoju postaci. Grafika też jest niczego sobie, chociaż strasznie monotonna - wszędzie szaro i nudno (chociaż powodem jest tutaj to, że świat, w którym rzecz się dzieje jest właśnie taki a nie inny).

Ryłek
16-08-2007, 11:32
Kolejność przypadkowa:
- Seria Silent Hill
- THPS 2 i 3
- Gothic 2
- Fallout 1 & 2
- Seria Final Fantasy (jestem jednak z tych, którzy wolą VIII, IX, X i X-2 niż VII)
- Seria Gobliiins
- Seria Rayman (prócz M i Raving Rabbids)
Ostatnio mi się przyjemnie grało w:
Splinter Cell: Chaos Theory
Microsoft Flight Simulator 2004
Marvel: Ultimate Alliance (tego dopiero zaczynam)

Glacial
16-08-2007, 11:37
1. Final Fantasy IV
2. Mafia
3. Świstakowy kłopot
4. Świstakowy kłopot 2

Vanhelsen
16-08-2007, 14:46
Naprawdę nie rozumiem co ludzie widzą w Morrowindzie. Gdy dodali go do CDA z ciekawości zainstalowałem i moim oczom ukazała się paskudna i cholernie nudna gra. Widać, że fatalna animacja postaci to znak firmowy Bethesdy. IMO Morrowind jest nie warty nawet splunięcia.Wybacz, ale to jest tylko Twoje zdanie, jest masa osób która uważa serię TES za naprawdę wartą uwagi a popularność Obliviona coś o tym świadczy... A co do animacji postaci, moim zdaniem jest na zadowalającym, jak nie na wysokim poziomie... nie wiem czego Ty się czepiasz (ty mówię bardziej o Oblivionie niż Morrowindzie)

Yoh Asakura
16-08-2007, 15:49
Wybacz, ale to jest tylko Twoje zdanie, jest masa osób która uważa serię TES za naprawdę wartą uwagi a popularność Obliviona coś o tym świadczy... A co do animacji postaci, moim zdaniem jest na zadowalającym, jak nie na wysokim poziomie... nie wiem czego Ty się czepiasz (ty mówię bardziej o Oblivionie niż Morrowindzie)
Przełącz się w Oblivionie na tryb TPP, wyjmij broń i zobacz jak drętwe są postacie. To samo tyczy się Morrowinda.
A co do popularności - Tibia też jest dość popularna, ale czy to oznacza, że jest jednym z najlepszych MMO ?

Żyłka
16-08-2007, 17:52
Dobrze, to wymień teraz nazwy darmowych MMORPG, które mogą równać się z Tibią. Silkroad? Uwielbiam robić cały czas to samo w otoczce beznadziejnych chińskich klimatów, a także nic nie tracić przy dead'zie. MU Online? No taki hack'n'slash, który nudzi się po kilku dniach grania.

Poza tym to, że powiesz sobie o Morrowindzie parę złych słów, nie znaczy wcale, że tak jest w istocie. Wyśmiewasz silnik fizyczny użyty w Oblivionie? Pokaż mi grę z lepszymi efektami w tej dziedzinie. Jeśli chodzi o drętwe postaci, to w grze z twojej listy faworytów, The Sims 2, ludzie poruszają się jak kołki.

dartra111
16-08-2007, 18:00
[QUOTE=Żyłka;1606398]Dobrze, to wymień teraz nazwy darmowych MMORPG, które mogą równać się z Tibią.

Knight online

Yoh Asakura
16-08-2007, 18:21
Wyśmiewasz silnik fizyczny użyty w Oblivionie? Pokaż mi grę z lepszymi efektami w tej dziedzinie. Jeśli chodzi o drętwe postaci, to w grze z twojej listy faworytów, The Sims 2, ludzie poruszają się jak kołki.
Pomijając fakt, że to bardzo złe porównanie, to The Sims 2 nie było zapowiadane jako "super generacja gier cRPG". Po grze która jest lansowana w ten sposób oczekuje się czegoś więcej.
I jeszcze jedno - nie wyśmiewam całego silnika, tylko z Havoka zaimplementowanego w Oblivionie, bo fizyka jaką prezentuje TES IV to dno i metr mułu.
Poza tym to, że powiesz sobie o Morrowindzie parę złych słów, nie znaczy wcale, że tak jest w istocie.
A to, że ty powiesz, że Morrowind to super gra, także nie oznacza, że tak jest w istocie...Widzisz, w moim mniemaniu to słaba gra, ty możesz mieć odmienne zdanie i nie możesz zabronić komuś myśleć inaczej.
Dobrze, to wymień teraz nazwy darmowych MMORPG, które mogą równać się z Tibią. Silkroad? Uwielbiam robić cały czas to samo w otoczce beznadziejnych chińskich klimatów, a także nic nie tracić przy dead'zie. MU Online? No taki hack'n'slash, który nudzi się po kilku dniach grania.
A czy Tibia nie jest monotonna ? Tam też cały czas robisz to samo - łazisz bo brzydkim świecie i ubijasz potwory. Zero klimatu, zero grywalności. A z darmowych MMO to IMO Maple Story jest lepsze, ale to już kwestia gustu.

Żyłka
16-08-2007, 18:35
I jeszcze jedno - nie wyśmiewam całego silnika, tylko z Havoka zaimplementowanego w Oblivionie, bo fizyka jaką prezentuje TES IV to dno i metr mułu.

To miałem na myśli... chyba jasno napisałem, że wyśmiewasz silnik fizyczny Obliviona i prosiłem cię, żebyś podał mi nazwę gry, której silnik fizyczny dorównuje możliwościom Havoka.

A to, że ty powiesz, że Morrowind to super gra, także nie oznacza, że tak jest w istocie...Widzisz, w moim mniemaniu to słaba gra, ty możesz mieć odmienne zdanie i nie możesz zabronić komuś myśleć inaczej.

Kiedy powiedziałem, że Morrowind to super gra?

A z darmowych MMO to IMO Maple Story jest lepsze

Tibia też jest dość popularna, ale czy to oznacza, że jest jednym z najlepszych MMO ?

To, że jedna gra jest lepsza od drugiej, nie wyklucza wcale tego, że ta druga nie jest jedną z najlepszych.

Yoh Asakura
16-08-2007, 18:48
To miałem na myśli... chyba jasno napisałem, że wyśmiewasz silnik fizyczny Obliviona i prosiłem cię, żebyś podał mi nazwę gry, której silnik fizyczny dorównuje możliwościom Havoka.
Nie śmieje się ogólnie z Havoka, tylko z tego który został zaimplementowany w Oblivionie. Ogólnie Havok to świetny engine fizyczny, ale Bethesda po prostu go zniszczyła.
Kiedy powiedziałem, że Morrowind to super gra?
Owszem, nie powiedziałeś, że jest super. Przez to co napisałem, chciałem ci pokazać, że twój argument działa w dwie strony. Po prostu każdy ma inne zdanie.
To, że jedna gra jest lepsza od drugiej, nie wyklucza wcale tego, że ta druga nie jest jedną z najlepszych.
A teraz to ja nie napisałem, że Tibia to jedna z najlepszych MMO. Przez tamtą wypowiedź chciałem jedynie pokazać, że jeśli jakaś gra jest popularna, to wcale nie oznacza, że jest dobra. Koronnym przykładem jest właśnie ta nieszczęsna Tibia - gra w nią sporo osób, pomimo tego, że to gniot pozbawiony grywalności i klimatu.

Żyłka
16-08-2007, 19:17
Nie śmieje się ogólnie z Havoka, tylko z tego który został zaimplementowany w Oblivionie. Ogólnie Havok to świetny engine fizyczny, ale Bethesda po prostu go zniszczyła.

W Oblivionie Havok sprawuje się świetnie.

A teraz to ja nie napisałem, że Tibia to jedna z najlepszych MMO. Przez tamtą wypowiedź chciałem jedynie pokazać, że jeśli jakaś gra jest popularna, to wcale nie oznacza, że jest dobra. Koronnym przykładem jest właśnie ta nieszczęsna Tibia - gra w nią sporo osób, pomimo tego, że to gniot pozbawiony grywalności i klimatu.

Czyli wykluczasz ją z czołówki darmowych gier MMORPG? Niesłusznie, bo może i Tibia jest pozbawiona klimatu, zresztą jak większość MMORPG'ów, ale na pewno nie grywalności.

Yoh Asakura
16-08-2007, 19:29
W Oblivionie Havok sprawuje się świetnie.
Hahahaha. Postaci zachowujące się jak piórka, lecące na wszystkie strony książki po uderzeniu w szafkę - to jest rewelacyjny engine fizyczny ?

Czyli wykluczasz ją z czołówki darmowych gier MMORPG? Niesłusznie, bo może i Tibia jest pozbawiona klimatu, zresztą jak większość MMORPG'ów, ale na pewno nie grywalności.
Tibia ma zero grywalności. Przyciąga jedynie niedowartościowane dzieci dla których wysoki lvl jest przedłużeniem fiutka.

Zati
16-08-2007, 20:21
Mam Wiadomość Dla Fanów Fallouta.

Fallout 3 Został Przejęty Przez Bethesde ( Poprzednia Firma Zbankrutowała ) Przez co Zmieni Sie trochę Klimat Gry Ponieważ Nowy Fallout 3 Bedzie miał Grafikę 3D Oto Kilka SS Z Nowej Wersji 3D: http://fallout.bethsoft.com/home/home.php
( Trzeba Bendei Wybrac Date Urodzenia I Wybierzcie Tak żeby Wyszło ze macie 18 + lat Bo SS z Headshotem Jest Naprawde Powalajoncy Jak Na Fallouta 3 W wykonaniu Bethesade. :)

Żyłka
16-08-2007, 20:23
Hahahaha. Postaci zachowujące się jak piórka, lecące na wszystkie strony książki po uderzeniu w szafkę - to jest rewelacyjny engine fizyczny ?

Ponawiam swą prośbę - rzuć tu nazwą lepszego silnika fizycznego.

Tibia ma zero grywalności. Przyciąga jedynie niedowartościowane dzieci dla których wysoki lvl jest przedłużeniem fiutka.

Skoro znajdujesz się na forum o Tibii, to znaczy, że musiałeś w nią kiedykolwiek grać, inaczej by cię tu nie było. Idąc dalej tym krokiem - nie gra się w gry bez grywalności, więc jednak Tibia miała ją kiedyś w twoich oczach.

Zati
16-08-2007, 20:23

no Wypraszam Sobie ja Gram W tibię Dla Zabawy X(

Tovob Lard
16-08-2007, 20:28
Sugerujesz, że MDW to kobieta? %-)

@Topic
Co do MoHAA, D-day - najlepsza misja w tego typu grach, a w CoD, Stalingrad miażdzy suty

Lasooch
16-08-2007, 20:59
a w CoD, Stalingrad miażdzy suty

Na single playerze owszem, i to tak, że aż bolą. A na multi CoD-owy Stalingrad ssie namiętnie.

Yoh Asakura
16-08-2007, 21:07
Ponawiam swą prośbę - rzuć tu nazwą lepszego silnika fizycznego.
Ja też mam do ciebie prośbę - naucz się czytać ze zrozumieniem. Nawet przedszkolaki to potrafią...

Skoro znajdujesz się na forum o Tibii, to znaczy, że musiałeś w nią kiedykolwiek grać, inaczej by cię tu nie było. Idąc dalej tym krokiem - nie gra się w gry bez grywalności, więc jednak Tibia miała ją kiedyś w twoich oczach.
Cóż, każdy ma chwilę słabości w swoim życiu. A jeśli Tibia dla mnie kiedykolwiek grywalność, to w iście symbolicznych ilościach...
@Edit:
Sugerujesz, że MDW to kobieta? %-)
Kto taki ?

Żyłka
16-08-2007, 21:42
Ja też mam do ciebie prośbę - naucz się czytać ze zrozumieniem.

Właściwie to ja u ciebie spostrzegłem brak zdolności czytania ze zrozumieniem, ale wstrzymałem się z upublicznieniem tego. Przypuszczam, że twoja wypowiedź dotyczyła faktu, iż napisałeś wcześniej, że Havok to wspaniały silnik fizyczny, lecz w Oblivionie został wykorzystany w nieprawidłowy sposób, a ja w swoim poście prosiłem cię o podanie lepszego silnika fizycznego względem Havoka. W takim wypadku nie wiem, czy to mało oczywiste, że podczas dyskusji odnośnie Obliviona pisząc o Havoku mam na myśli Havok w tej konkretniej grze, a nie ogólnie, czy też jesteś złośliwy i łapiesz mnie za słowa. Tak więc, jeszcze raz, podaj mi nazwę gry, w której ujrzeć można lepszą fizykę, niż w Oblivionie.

Yoh Asakura
16-08-2007, 22:12
Właściwie to ja u ciebie spostrzegłem brak zdolności czytania ze zrozumieniem, ale wstrzymałem się z upublicznieniem tego. Przypuszczam, że twoja wypowiedź dotyczyła faktu, iż napisałeś wcześniej, że Havok to wspaniały silnik fizyczny, lecz w Oblivionie został wykorzystany w nieprawidłowy sposób, a ja w swoim poście prosiłem cię o podanie lepszego silnika fizycznego względem Havoka. W takim wypadku nie wiem, czy to mało oczywiste, że podczas dyskusji odnośnie Obliviona pisząc o Havoku mam na myśli Havok w tej konkretniej grze, a nie ogólnie, czy też jesteś złośliwy i łapiesz mnie za słowa. Tak więc, jeszcze raz, podaj mi nazwę gry, w której ujrzeć można lepszą fizykę, niż w Oblivionie.
Skoro masz takie problemy ze zrozumieniem to wytłumaczę ci jak dziecku. Chodziło mi o to, że Havok sam w sobie to genialny engine fizyczny, jednakże nie zawsze efekt końcowy w grach których jest zaimplementowany jest taki, jakim wymarzyli go sobie twórcy. Bethesda MUSIAŁA zrobić coś z Havokiem skoro fizyka kuleje tak mocno, przecież w innych spraw ten silnik sprawuje się bardzo dobrze. Rzadko kiedy zdarza się bowiem żeby postaci w grach z Havokiem zachowywały się jakby warzyły parę gramów, a przedmioty które po uderzeniu w np. szafkę spadają, robią to z nienaturalną prędkością. Rozumiesz teraz o co chodzi, czy nadal mam ci tłumaczyć ?
I jeszcze ad. lepszej fizyki - przykład z brzegu - Dark Messiah. Tu masz przykład prawidłowo działającej fizyki. Wszystko zachowuje się tak jak w normalnym świecie, nie masz żadnych przekłamań jak w Oblivionie.

Żyłka
17-08-2007, 00:19
Skoro masz takie problemy ze zrozumieniem to wytłumaczę ci jak dziecku. Chodziło mi o to, że Havok sam w sobie to genialny engine fizyczny, jednakże nie zawsze efekt końcowy w grach których jest zaimplementowany jest taki, jakim wymarzyli go sobie twórcy. Bethesda MUSIAŁA zrobić coś z Havokiem skoro fizyka kuleje tak mocno, przecież w innych spraw ten silnik sprawuje się bardzo dobrze. Rzadko kiedy zdarza się bowiem żeby postaci w grach z Havokiem zachowywały się jakby warzyły parę gramów, a przedmioty które po uderzeniu w np. szafkę spadają, robią to z nienaturalną prędkością. Rozumiesz teraz o co chodzi, czy nadal mam ci tłumaczyć ?

Przecież dokładnie o tym samym napisałem w swoim poprzednim poście, więc nie wiem czego według ciebie jeszcze nie pojąłem i gdzie widzisz problemy ze zrozumieniem cię przez moją osobę.

I jeszcze ad. lepszej fizyki - przykład z brzegu - Dark Messiah. Tu masz przykład prawidłowo działającej fizyki. Wszystko zachowuje się tak jak w normalnym świecie, nie masz żadnych przekłamań jak w Oblivionie.

Przypuśćmy, że rzeczywiście tak jest. Tak jak z Tibią - to, że jedno jest lepsze od drugiego nie znaczy, że to drugie nie jest w czołówce. Przestań w końcu wygłaszać te brednie, że Oblivion ma beznadziejny model fizyki, bo jestem przekonany, że posiada jeden z najlepszych.

Misza
17-08-2007, 01:06
Rzadko kiedy zdarza się bowiem żeby postaci w grach z Havokiem zachowywały się jakby warzyły parę gramów, a przedmioty które po uderzeniu w np. szafkę spadają, robią to z nienaturalną prędkością.
Wyłącz wszelkie Ageia PsychShitX, może będzie działać normalnie. Bo u mnie tego typu błędów nie ma. A w ogóle to rządzisz, skoro uważasz, że kiepski silnik fizyczny skreśla RPGa z listy najlepszych.

Yoh Asakura
17-08-2007, 09:39
Wyłącz wszelkie Ageia PsychShitX, może będzie działać normalnie. Bo u mnie tego typu błędów nie ma.
Agei użyłem raz, do BoSa a później wywaliłem to w piździec.
A w ogóle to rządzisz, skoro uważasz, że kiepski silnik fizyczny skreśla RPGa z listy najlepszych.
Gdzie tak napisałem ? Nie moja wina, że rozmowa nagle zeszła na fizykę w Oblivionie. U mnie po prostu kuleje i już.

Duch Niespokojny
17-08-2007, 10:33
Nie grałem w Oblviona, ale jeśli tylko w stosunku do Morrowinda poprawili NPC (w Morrowind zachowują się jak roboty - każdy gada tak samo i to samo, kiedy do nich podejdziesz zawsze zaczepiają cię niepytani, każdy z nich spytany np. o swój zawód zacznie referować wszystkie jego aspekty, jakby odpowiadał przy tablicy) i questy (większość jest typu "przynieś, podaj, pozamiataj" a poziom trudności rośnie jedynie w tym sensie, że trzeba podróżować dalej za każdym razem i trudniej znaleźć osoby/rzeczy, o które chodzi), to już byłby dla mnie naprawdę świetną grą (pomijając jeszcze denerwujący system walki, ale już takie założenie sobie przyjęli twórcy, no i da się do tego przyzwyczaić).

Yoh Asakura
17-08-2007, 11:44
Nie grałem w Oblviona, ale jeśli tylko w stosunku do Morrowinda poprawili NPC (w Morrowind zachowują się jak roboty - każdy gada tak samo i to samo, kiedy do nich podejdziesz zawsze zaczepiają cię niepytani, każdy z nich spytany np. o swój zawód zacznie referować wszystkie jego aspekty, jakby odpowiadał przy tablicy) i questy (większość jest typu "przynieś, podaj, pozamiataj" a poziom trudności rośnie jedynie w tym sensie, że trzeba podróżować dalej za każdym razem i trudniej znaleźć osoby/rzeczy, o które chodzi), to już byłby dla mnie naprawdę świetną grą (pomijając jeszcze denerwujący system walki, ale już takie założenie sobie przyjęli twórcy, no i da się do tego przyzwyczaić).
Niewiele rzeczy zostało poprawionych. W końcu drugie imię Obliviona to "ej, a dlaczego 666 osoba mówi do mnie to samo ??". A walka nadal jest irytująca, bo podczas uderzania bronią liczy się tylko jej czubek.
Przypuśćmy, że rzeczywiście tak jest.
Hahaha, widać, że waćpan nie grał w DM.
Przestań w końcu wygłaszać te brednie, że Oblivion ma beznadziejny model fizyki, bo jestem przekonany, że posiada jeden z najlepszych.
Jeśli u mnie fizyka w Oblivionie kuleje, to nie widzę powodu aby o tym nie napisać. Jedyny pozytywny aspekt tej fizyki to zachowywanie się zwisających łańcuchów itp. rzeczy.

Vanhelsen
17-08-2007, 12:09
Niewiele rzeczy zostało poprawionych. W końcu drugie imię Obliviona to "ej, a dlaczego 666 osoba mówi do mnie to samo ??". A walka nadal jest irytująca, bo podczas uderzania bronią liczy się tylko jej czubek.[...]Tak, tu nie ma co sie kłucić z faktami, w Oblivionie nadal są powtarzający się NPCowie, w mniejszej liczbie ale są, fizyka i może kuleje jeżeli chodzi o ciężar przedmiotów ale czy znajdziesz mi inny erpeg gdzie każdy npc mówi co innego, gdzie wiadro nafaszerowane strzałami również zacznie się przechylać? Nie ma... Oblivion nie jest grą idealną ale do diabła, nie ma aktualnie lepszego (moje zdanie) RPGa! btw, w Obka nie kram po to, by wywalać książki z regałów! Gram dla klimatu, zwiedzania katakumb z mieczem, tarczą, bez pochodni i modleniem się, by mi żaden syf nie wyskoczył zza rogu... po to są RPGi, a nie po to, by rzucać książkami na prawo i lewo... -.-"

- Prodigy -
17-08-2007, 13:02
Do dziś nie wiem, czy większy bajzel się robi przy dyskusjach o grach, czy muzyce =p Ale jak już jestem, to (bez szczególnej kolejności) -

Icewind Dale
Seria Battlefield
Sacred
Morrowind
Manhunt
...
...
...
Robot Arena 2?

Pewnie o kilku jeszcze zapomniałem, bo Tibia wyżarła mi mój niby-mózg.

Depeszowiec92
17-08-2007, 13:08
To tak:
-GTA forever (również SA:MP)
-Gran Turismo 4
-Tibia
-Diablo 2
-Kiedyś jak miałem z 8 lat: Abe Odysey i Abe exodus, przeszedłem je chyba po 20 razy xD
-Spellforce
-Heros 3

Yoh Asakura
17-08-2007, 15:01
Oblivion nie jest grą idealną ale do diabła, nie ma aktualnie lepszego (moje zdanie) RPGa!
Nie ma ? Fallout 1 i 2, Baldurs Gate 1 i 2, Planescape Torment, KotOR 1 i 2, Gothic I z miażdżącym klimatem (polecam Making of Gothic 3, tam się dowiecie dlaczego Gothic ma taki a nie inny klimat ;) ). Jak widzisz jest masa innych cRPG które nie były reklamowane wszem i obec jako "nowa super generacja gier cRPG !!" a pomimo tego Oblivion może im buty czyścić. Też moje zdanie, choć pewnie wielu je podzieli.
btw, w Obka nie kram po to, by wywalać książki z regałów! Gram dla klimatu, zwiedzania katakumb z mieczem, tarczą, bez pochodni i modleniem się, by mi żaden syf nie wyskoczył zza rogu... po to są RPGi, a nie po to, by rzucać książkami na prawo i lewo... -.-"
Może i nie, ale coś takiego jest strasznie denerwujące. Oblivion ma masę takich małych niedoróbek który potrafią skutecznie odrzucić uważniejszego gracza. Np. dlaczego w trybie FPP nie widać nóg postaci ? Przecież to główna kamera do całej serii TES, a "cielesność" bohatera była już nawet w DM.

Vanhelsen
17-08-2007, 15:20
Nie ma ? Fallout 1 i 2, Baldurs Gate 1 i 2, Planescape Torment, KotOR 1 i 2, Gothic I Fallouty - pod warunk8iem, że ktoś przepada za klimatem, mi nie pasuje w tej grze właśnie post apokaliptyczny klimat..., Baldurs - tu nie ma się co spierać, to jest klasyk przez wielkie K ale gra ma swoje lata i dajmy zaistnieć innym grą, KotOR - nie grałem, słyszałem pozytywne komentarze, ale nie mogę się wypowiedzieć, Gothic 1, i tu znów kolejna przełomowa gra, Gotyk był i zawsze będzie krokiem milowym w grach RPG

Nadrill
17-08-2007, 15:24
Hm, hm, ulubione gry... no więc tak(Tibii nie będę wymieniał, gdyż każdy ją kocha):

- Heroes(na Commodore), Heroes II, Heroes III na PC. No dobra, może być Heroes V.
-Abe's Oddysee - PC
-Test Drive: Unlimited - PC
-Jade Empire - PC
-wszystkie części Guild Wars - PC
-jakieśtam Crashe - PSX
-Disciples 2 -PC
-Black & White - PC
-Rayman: Raving Rabbids - Wii
-Age of Empires I i II - PC
-Lost Planet - PC
-Worms World Party - PC
-Minigolf - SE T630i
Wyróżnione:
-Saper - PS3
-Pasjans - X360

Fiszbin
17-08-2007, 15:44
Dziś znalazłem na dysku super grę. Jej tytuł to "Internetowa gra Reversi" jest naprawdę super.

Yoh Asakura
17-08-2007, 17:13
Dziś znalazłem na dysku super grę. Jej tytuł to "Internetowa gra Reversi" jest naprawdę super.
Gra jest naprawdę super i potrafi wciągnąć na długie godziny. Zresztą każdy kto grał w Dark Eartha winien ją znać.

Misza
17-08-2007, 17:33
Oblivion ma masę takich małych niedoróbek który potrafią skutecznie odrzucić uważniejszego gracza. Np. dlaczego w trybie FPP nie widać nóg postaci ? Przecież to główna kamera do całej serii TES, a "cielesność" bohatera była już nawet w DM.
Tak, 'prawdziwy', 'uważny' gracz na pewno wybluzga Obka tylko dlatego, że nie widzi swoich nóg.

I nie, nie uważam Obka za najlepszą grę w historii. Jest wiele innych, dobrych gier.

PS - grałeś w Shivering Isles? Klimat Crucible i fabuła całego dodatku miażdży. Może zmienisz zdanie co do Obliviona.

Zati
17-08-2007, 17:37
Nie ma ? Fallout 1 i 2, Baldurs Gate 1 i 2, Planescape Torment, KotOR 1 i 2, Gothic I z miażdżącym klimatem (polecam Making of Gothic 3, tam się dowiecie dlaczego Gothic ma taki a nie inny klimat ;) ). Jak widzisz jest masa innych cRPG które nie były reklamowane wszem i obec jako "nowa super generacja gier cRPG !!" a pomimo tego Oblivion może im buty czyścić. Też moje zdanie, choć pewnie wielu je podzieli.

Zapomniałeś Dodać Dungeon Siege 2

Doom Terror
17-08-2007, 17:43
1. Age of Empires 1/2/The Conqueror
2. Seria Homm (3 +armagedonsblade/shadow of death > all)
3. Seria warcaft (1-3+tft)
4. Tibia
5. Quake 3 (excesive plus>mnie)
6. DoTA (wlasna gra w warcafcie 3 tft,wywalona,w ta gre takze sa ogranizowane turenieje i powazne multiklany od niedawna posiadja w swoich szeregach multiklan doty.)
7 Battlefield'y
8 Wormsy (armageddon,world party),nie ma to jak znajomym robic kaczuch na wodzie ;p
9 Mannagery (rozne)

- Prodigy -
17-08-2007, 17:44
Zapomniałeś Dodać Dungeon Siege 2

Tylko dla ludzi z mocnymi palcami, dang. Ale i tak chyba więcej w nim luzu dla palców niż w jedynce, nie miałem przyjemności (?) posiedzieć nad tą (DS2) grą ciut dłużej.

Shiray
17-08-2007, 18:58
Zgadzam się z panem Yoh Asakura w 100% co do zastosowania Havoka w Oblivionie. Ktokolwiek grał w Dark Messiah, Half life 2 czy FEAR, napewno wg. mnie podzieli to zdanie.

Jeśli zaś chodzi o klimat i fabułę w RPG to Gothic II NK stawiam na pierwszym miejscu (Gothic III zły nie jest, chociaż strasznie niezoptymalizowany i zbugowany). Gra była wspaniała, potrafiła cieszyć z każdej nowej zdobytej zbroi, broni, dołączenia do danej grupy, czy odkrycia jakiegoś miejsca.
Uważając Gothica za najlepszy RPG, zaznaczam, że nie chodzi mi o gry typu MMO.
Dlaczego?
Dlatego, ponieważ najlepszą grą MMORPG, mającą świetną fabułę (ciąg dalszy z poprzednich części gry - nie MMO, a nawet nie RPG), klimat (WIELKA mapa, instancje, poprostu OGROM miejsc do zwiedzenia, tysiące przedmiotów, podzielonych grupy jakości, wybór klasy, rasy, wyglądu, możliwość stworzenia własnej, unikalnej postaci), grywalność (potrafi tak wciągnąć, że nawet nie pomyślisz o tym, aby pograć w coś innego), popularność (ponad 9 milionów(!!!) osób na całym świecie, nie wliczając prywatnych serwerów), wspaniałą muzykę i całkiem ciekawą grafikę (choć już nie najlepszą, ale to przecież nie o to chodzi w tak wielkim RPGu) jest (jak już pewnie większość się domyśliła):

World of Warcraft, z dodatkiem "The Burning Crusade"!

A tu lista ulubionych gier (kolejność przypadkowa):
FPS:
- Half Life 2,
- Prey,
- Counter Strike: Source,
RPG:
- Gothic I, II, II NK, III,
- Heroes III i V (nie wiem czy do dobrej kategorii zaliczyłem)
TPP:
- Hitman: Blood Money (i cała seria Hitman),
RTS:
- Company of Heroes,
- Warcraft III The Frozen Throne,
- C&C Generals,
- Soldiers: Heroes of the World War II,
MMORPG:
- World of Warcraft,
- Tibia 7.1 - Niestety, ale prawdą jest, że Tibia w chwili obecnej, to gówno jakich mało (nie przez grafikę, ani brak dźwięku, bo nie o to chodzi prawdziwym fanom RPG), a głównie przez ludzi grających w nią. 90% tibijskich graczy to 8 - 13 letnie tępe i niedowartościowane dzieci (nie mówie, że wszystkie, ale większość), które chcą sobie trochę anonimowo pobluzgać na innych, rodzice kupują im postacie, zakładają PACCe, a potem biega taki dzieciak i szerzy głupotę po grze (przykład: "no bo przecież on ma już 50 lvl - High level! - on może ci grozić i jak powie, że jesteś hunted to masz się go bać, potem pada i próbuje przewyższyć cię wiedzą, a jedyne w czym tak naprawdę jest lepszy to w ilości użytych bluzg"). Reszta to starzy gracze, którzy (nie wiem czemu) dalej siedzą w tym błocie i czekają z nadzieją, że kiedyś się polepszy. Przez te 90% i innych podobnych (nie tylko przez dzieci) ludzi, Tibia została zupełnie pozbawiona klimatu. Nie ma już teraz takiej zabawy z grania jaka była, kiedy zaczynałem m.in. ja. Teraz na każdym kroku można usłyszeć tylko same przekleństwa, zero RPG. Wszędzie, że tak powiem wieje ch*jem, wsią i buractwem. Różnica między grą RPG, a Tibią jest taka:

Gra RPG:
- Czy w tej jaskini znajdę jakiegoś smoka?
- Tak, tam aż roi się od smoków, ale lepiej nie wchodź bo możesz zginąć, zresztą w tej chwili ja zajmuje respawn.

Gracz 1 odchodzi, gracz 2 expi.

Tibia:
- Czy w tej jaskini jest jakiś smok?
- ...
- Pomożesz mi zabić smoka?
- S*******aj kurwa, ja tu expie.
- Ale chciałem zabić smoka.
- Wy*******aj skurwysynie, albo hunted.
Gracz 1 wchodzi do jaskini, drugi zabija go (robi skulla), przebiega akurat jakiś hlvl i zabija gracza 2.

Gracz 1 - noob nie dający spokojnie grać,
Gracz 2 - bluzgające dziecko, nie dające dojść do słowa,
Gracz 3 - hlvlowe dziecko, które jak widzi skulla to musi koniecznie zabić.

Jak słyszę teksty ludzi grających w Tibię, typu: "Gram dla przyjemności" to jakoś nie chcę mi się w to wierzyć. Tibia jest crapem jakich mało (ze względu na klimat). Ale może kiedyś do niej wrócę, gdy się poprawi, na razie szkoda marnować czasu.

Ale się rozpisałem xD A miało być o ulubionych grach ;>

Zati
17-08-2007, 19:06
Tylko dla ludzi z mocnymi palcami, dang. Ale i tak chyba więcej w nim luzu dla palców niż w jedynce, nie miałem przyjemności (?) posiedzieć nad tą (DS2) grą ciut dłużej.

No Nie wiem w 1 nie grałem a w 2 Jest Sporo Klikania :D

Żyłka
17-08-2007, 19:38
Ktokolwiek grał w Dark Messiah, Half life 2 czy FEAR, napewno wg. mnie podzieli to zdanie.

Przeszedłem całego Half-Life 2, a jakimś dziwnym trafem się z tobą nie zgadzam.

Shiray
17-08-2007, 19:56
Odpal dwa kompy obok siebie, na jednym HL2, na drugim Obliviona i porównaj działanie fizyki. Może wtedy dostrzeżesz różnicę.

Btw. Do samego Obliviona nic nie mam, gra posiada klimat, który jednak mógłby być lepszy, gdyby nie tzw. "level scaling".

nutell4
17-08-2007, 21:03
couter strike FOREVER!!!

Żyłka
17-08-2007, 23:25
Odpal dwa kompy obok siebie, na jednym HL2, na drugim Obliviona i porównaj działanie fizyki. Może wtedy dostrzeżesz różnicę.

Kolejny raz piszę to w tym temacie: jeśli jedna rzecz jest gorsza względem drugiej, nie oznacza to, że ta rzecz jest zła... Rozumiesz o co mi chodzi?

Shiray
17-08-2007, 23:31
Kolejny raz piszę to w tym temacie: jeśli jedna rzecz jest gorsza względem drugiej, nie oznacza to, że ta rzecz jest zła... Rozumiesz o co mi chodzi?

Już nie wiesz z kim się kłócisz.
To nie ja napisałem, że Oblivion jest zły...

Michoss
17-08-2007, 23:46
Lubie Pokemon Pinball RS i defence tower :<

EDIT:
Nie, na serio!

Kenixia
18-08-2007, 01:23
A ja gram w Simsy II, no i saper, porbuje wygrać ostatni poziom trudnosci ; p

I chińczyk ;P

Czarny ork
18-08-2007, 01:48
Tak trochę oldskoolowo ale co:
Counter Strike 1.5 - najlepszy FPP
Warcraft 3 - najlepsza strategia, jeśli się nie myle to też się zalicza do cRPG, to i RPG najlepszy :)

2 gry w których gatunku nie było lepszych i nie będzie, zawsze te super wypasione nowe gry będą się utrzymywać przez 1 max 2 lata na topie, a te uhuhu 8 latek mija csa, co do w3 nie pamiętam, i dalej ogromne grona ludzi w nie grają rywalizując ze sobą...

Sozemego
18-08-2007, 05:15
Jak juz mowilem dopisze pare gierek.
Stepmania 4.0 (xdd, na klawie, ale mate tez mam).
Age of empires (pierwsza czesc, duzo sie w to nagralem)
Call of duty (ta, wszedzie skrypty itp, ale mialo swoj klimat)
Diablo 2 (teraz jest ultra nudna..)
Icewind Dale 2.
Constructor (wooo, ale ta gra jest stara)

King Mati
18-08-2007, 06:00
Nazwa gry to battlefield 2142 :) gra jest pod internet (około 3~ mln graczy)w nią gra wiec kto nie ma neta nie zagra nawet z botami...
kto grał w bf 2 to bf2142 mnie więcej to samo tylko ze wojna jest w 2142+ roku ;p
w grze zdobywamy punkty np: za naprawianie pojazdów, leczenia, zabijanie innych (oczywiście w grze) dzięki punktom możemy odblokować lepsze bronie itp
opis gry...
http://www.battlefield.pl/opis9/ http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif

http://img441.imageshack.us/img441/1790/bf21421tp7.png (http://imageshack.us)

piotrek26111
18-08-2007, 10:29
Jak słyszę teksty ludzi grających w Tibię, typu: "Gram dla przyjemności" to jakoś nie chcę mi się w to wierzyć. Tibia jest crapem jakich mało (ze względu na klimat). Ale może kiedyś do niej wrócę, gdy się poprawi, na razie szkoda marnować czasu.
Tibia ma tylko 2 zalety: grafike i mozliwosc uzywania botow ktore same expia.
A w innych tego nie ma? Lmao.
Jest, ale nie w kazdej.

Lasooch
18-08-2007, 10:30
Warcraft 3 - najlepsza strategia

Strategia >>>>>>>>>>>>>>>>>>> RTS (bo RTS to taki 'zrup armiem i atakój!!!!1111oneonecos(0)1). Niestety. Aczkolwiek WC3 lubię.

2. Możliwość używanie botów ktore same expią.

Nadrill
18-08-2007, 11:19
Strategia >>>>>>>>>>>>>>>>>>> RTS (bo RTS to taki 'zrup armiem i atakój!!!!1111oneonecos(0)1). Niestety. Aczkolwiek WC3 lubię.

Nie. Ba, w Guild Wars nawet nie ma cheatów.

Lasooch
18-08-2007, 11:23
Nie. Ba, w Guild Wars nawet nie ma cheatów.

Ironia? Bo w takim np. L2 sam się z botami użerałem. Siedzi taki i tłucze, psia jego mać.

Nadrill
18-08-2007, 11:40
Ironia? Bo w takim np. L2 sam się z botami użerałem. Siedzi taki i tłucze, psia jego mać.

Może są, ale po co ich używać? Max level to 20, więc problem grindu znika. A żeby przeżyć solo, to każdy bot wysiada. Nigdy nie spotkałem botera, cheatera, czy coś podobnego. I zapowiada się, że nie spotkam.

Lukib
18-08-2007, 12:40
MOje ulubiene to !!
1)wolfenstain ET
2)aoe 1 i 2)
3)tIBIA
4)Simsy 2
5)poastal 2 ;p (lubie so pozabijać łopata XD)
6)soldat (coś jak wormsy)

qq2
18-08-2007, 12:51
GTA (Vice City i SA)
PES 6, Fifa 07, NHL 04/5/6/7, NBA 03/7
Gothic III, Oblivion IV
Typia nieszczęsna ;)
Heroes V: Kuźnia przeznaczenia, Age of empires III i dodatek WarChiefs
Battlefieldy (2 z dodatkami i 2142), Armed Assault, Call of duty (1 i 2)
Colin McRae (4 i 5)
Mógłbym tak wymieniać non top, bo lubię grać w różne gry xD

Nadrill
18-08-2007, 14:10
MOje ulubiene to !!

!!!

1)wolfenstain ET

Znuaczy juaka grua?

2)aoe 1 i 2)

Tak, tak

3)tIBIA

Jednak ktoś kocha Tibię.

4)Simsy 2
5)poastal 2 ;p (lubie so pozabijać łopata XD)

Ohohaha, jaki jesteś fajny XD

6)soldat (coś jak wormsy)

Lukib, coś jak użytkownik.
Misiak ma stronkę o Soldacie. W Szałtboksie pisze:
LukiB
23/07/2007 16:19
kto sie zaloguje bdzie modem :]

Shiray
18-08-2007, 16:06
LukiB
23/07/2007 16:19
kto sie zaloguje bdzie modem :]

LukiB
16/07/2007 15:08
Logujcie sie ...

LukiB
09/07/2007 16:06
-.-

LukiB
26/06/2007 16:05
czemu tu nikogo nie ma? 28 Unikalnych wizyt :/

Looooooooooooooooooooool

Żyłka
18-08-2007, 16:25

Spróbuję wytłumaczyć ci to w inny sposób. To, że Half-Life 2 ma rzekomo lepszy model fizyki od Obliviona nie oznacza, że Oblivion ma słaby model fizyki...

Czy zaleta jednej gry nie może być również zaletą innej? Za parę dni szkoła, może wam w końcu mózgi otrzeźwieją...

O ile dobrze cię zrozumiałem, to według ciebie RTS nie jest strategią. RTS - Real Time Strategy. Jeśli źle zinterpretowałem twoją wypowiedź, wyjaśnij mi co miałeś na myśli.

Shiray
18-08-2007, 16:39

Spróbuję wytłumaczyć ci to w inny sposób. To, że Half-Life 2 ma rzekomo lepszy model fizyki od Obliviona nie oznacza, że Oblivion ma słaby model fizyki...

Kurwa, ile będziesz jeszcze razy to samo zdanie pisał? -.-'
Ja właśnie sugeruję, że HL2 ma lepszy model fizyki od Obliviona, ale nie mówiłem nic o tym, że Havok w Oblivionie jest słaby (chociaż świetny też nie jest).

Może to właśnie Tobie mózg otrzeźwieje po powrocie do szkoły...

Matilus
18-08-2007, 16:40
Planescape: Torment
Seria Gothic
Seria Total War
Day of Defeat
Baldur's Gate
Fallouty
Diablo II xD

Lasooch
18-08-2007, 16:43
O ile dobrze cię zrozumiałem, to według ciebie RTS nie jest strategią. RTS - Real Time Strategy. Jeśli źle zinterpretowałem twoją wypowiedź, wyjaśnij mi co miałeś na myśli.

Teoretycznie JEST strategią, ale jeszcze typowego RTSa, którego można by nazwać strategią, nie widziałem. Miałem na myśli to, że 'zbuduj budynki, potem armie i SIUP WROGA W DZIUB' nie wymaga strategicznego myślenia. W grach typu WC3/AoE itp itp najwięcej strategii jest w nazwie gatunku, w grze nieco mniej.

Za strategię, w której trzeba myśleć strategicznie, uważam na przykład Hearts of Iron (aka II Wojna Światowa w wersji polskiej).

Żyłka
18-08-2007, 19:49
Shiray, ty chyba sam nie rozumiesz tego co piszesz.

Zgadzam się z panem Yoh Asakura w 100% co do zastosowania Havoka w Oblivionie. Ktokolwiek grał w Dark Messiah, Half life 2 czy FEAR, napewno wg. mnie podzieli to zdanie.

W tym miejscu podpisujesz się pod w pełni negatywną opinią Yoh Asakury dotyczącą zastosowania Havoka w Oblivionie, a następnie stwierdzasz, że każdy kto grał w którąkolwiek z wymienionych przez ciebie gier również podziela wypowiedź Yoh Asakury. Wniosek - oświadczasz, że Havok w Oblivionie JEST słaby.

Powiadamiam cię tutaj, że pomimo, iż przeszedłem całego Half-Life 2 (który był na twojej liście gier lepszych od Obliviona pod względem fizyki) uważam fizykę w Oblivionie za bardzo dobrą.

Tu jeszcze zacieklej usiłujesz wmówić mi, że Oblivion ma słabą fizykę.

Kurwa, ile będziesz jeszcze razy to samo zdanie pisał? -.-'

Tyle, ile będzie tu rozumiane, że gorsze równa się złemu.

Ja właśnie sugeruję, że HL2 ma lepszy model fizyki od Obliviona, ale nie mówiłem nic o tym, że Havok w Oblivionie jest słaby (chociaż świetny też nie jest).
Zgadzam się z panem Yoh Asakura w 100% co do zastosowania Havoka w Oblivionie.
I byłbym zapomniał - fizyka. Śmiech na sali.

Owszem, tak właśnie mówiłeś.

Może to właśnie Tobie mózg otrzeźwieje po powrocie do szkoły...

Zapewne tak się stanie, ale z pewnością w moim przypadku nie jest to wymagane w takim stopniu, jak u ciebie.

Shiray
18-08-2007, 21:01
Od razu napiszę, że tekst zacytowany wyżej typu "Fizyka - śmiech na sali" nie był mój.
Słuchaj, nie siedzę cały dzień na forum i nie czytam wszystkiego w temacie. Owszem, napisałem na początku, że zgadzam się w 100% z Yoh, ale później powtórzyłem Ci (2 lub 3 razy), że chodzi mi tylko o to, że Havok m.in. w HL2 jest lepiej zastosowany niż w Oblivionie. Nie miałem na myśli tego, że fizyka w nim jest do dupy. Sam chciałbym, żeby w WoWie była fizyka chociaż taka jak w Oblivionie -.-
Ale ty oczywiście nie mogłeś tego zrozumieć i sprzeczałeś się dalej, kierując się tym, że na początku "zgodziłem się w 100%".
Widocznie jesteś na forum tylko po to, żeby łapać ludzi za słowa i wywoływać kłótnie z użytkownikami właśnie w takich tematach.

Na koniec, specjalnie dla ciebie, rozwieję wszystkie wątpliwości.
Z Yoh Asakura zgodziłem się tylko w kwestii tego, że Havok w Oblivionie jest gorszy niż w innych grach, a klimat tej gry jest taki sobie.

Starczy?
Nie? Kłóć się dalej, ale nie licz na moją odpowiedź, bo mam dość pisania tego samego w kółko.

Pozdro.

Żyłka
18-08-2007, 21:23
Od razu napiszę, że tekst zacytowany wyżej typu "Fizyka - śmiech na sali" nie był mój.

Dokładnie, to był fragment wypowiedzi Yoh Asakury, którego poparłeś w 100 procentach.

Owszem, napisałem na początku, że zgadzam się w 100% z Yoh, ale później powtórzyłem Ci (2 lub 3 razy), że chodzi mi tylko o to, że Havok m.in. w HL2 jest lepiej zastosowany niż w Oblivionie. Nie miałem na myśli tego, że fizyka w nim jest do dupy.

Możliwe, ale nie zaprzeczyłeś wcześniejszej opinii, więc ja także jej nie wykluczyłem. Jeśli chcesz być zrozumiany, pisz dokładniej, bo w tej sytuacji musiałbym być jasnowidzem, aby rozgryźć, co miałeś na myśli.

Ale ty oczywiście nie mogłeś tego zrozumieć i sprzeczałeś się dalej, kierując się tym, że na początku "zgodziłem się w 100%".

Ja zrozumiałem cię w całej rozciągłości. A to, jak cię zrozumiałem, zależało już tylko od ciebie.

Widocznie jesteś na forum tylko po to, żeby łapać ludzi za słowa i wywoływać kłótnie z użytkownikami właśnie w takich tematach.

Zależy jak na to spojrzeć. Tę kłótnię, jak to śmiało określiłeś, rozpętałeś ty swoim brakiem komunikatywności międzyludzkiej i nieumiejętnością przedstawiania swoich myśli.

Z Yoh Asakura zgodziłem się tylko w kwestii tego, że Havok w Oblivionie jest gorszy niż w innych grach, a klimat tej gry jest taki sobie.

Być może, ale tylko w swojej głowie, bo na forum było napisanie zupełnie co innego. Aczkolwiek nareszcie zrozumiałem cię tak, jak tego oczekiwałeś.

Kłóć się dalej, ale nie licz na moją odpowiedź, bo mam dość pisania tego samego w kółko.

Tym zdaniem dostarczyłeś mi niesamowitej ulgi... Osobiście wolę dyskutować z ludźmi, którzy są w pełni świadomi tego, co piszą.

Korektor
18-08-2007, 21:40
Strategia w czasie rzeczywistym to Knights of Honor. Coś jak Medival Total War, ale tutaj bardziej się skupili na dyplomacji, a tam na wojnie. No i w Medivalu masz tury, a w KoH czas rzeczywisty.

Poza tym najlepszą strategią i w dodatku w czasie rzeczywistym jest, posiadająca niespotykaną grafikę i piękny podkład muzyczny, gra o wdzięcznej nazwie Tibia. ^^

Misza
18-08-2007, 22:42
Czy zaleta jednej gry nie może być również zaletą innej? Za parę dni szkoła, może wam w końcu mózgi otrzeźwieją...
Jeśli uważasz boterów za zaletę... to tak, większość gier online ma zalety. Dużo zalet.

Żyłka
18-08-2007, 22:45
Nie napisałem, że botterzy to w moim mniemaniu zaleta. Ja jedynie usiłowałem nieco rozjaśnić punkt widzenia Lasoocha.

Misza
18-08-2007, 22:57
Ech, kreujesz się tutaj na takiego intelektualistę, że nie zauważasz, gdy ktoś sobie prosto ironizuje.

Shiray
18-08-2007, 23:01
Yoh Asakure poparłem w 100%, lecz bez uwzględnienia jego wypowiedzi, że Havok w Oblivionie jest do dupy. Tu przyznaje się, że nieuważnie przeczytałem forum.

Możliwe, ale nie zaprzeczyłeś wcześniejszej opinii, więc ja także jej nie wykluczyłem.

Nie zaprzeczyłem? Hmm...

Do samego Obliviona nic nie mam

(...) nie mówiłem nic o tym, że Havok w Oblivionie jest słaby (...)

Jak widzisz zaprzeczyłem aż 3 razy, ale ty i tak musiałeś kłócić się o swoje. Widać, że myślisz w taki sposób - jeśli powiedziałem coś raz i się przez przypadek pomyliłem to nie mam prawa już swojego zdania zmienić - dziwne.

A to, jak cię zrozumiałem, zależało już tylko od ciebie.

Tak rzeczywiście powinno być, ale nie było. Według mnie ty mnie poprostu chciałeś źle mnie zrozumieć, aby dalej ciągnąć kłótnię.

Tę kłótnię, jak to śmiało określiłeś, rozpętałeś ty (...)

Nie. Rozpętałeś ją ty z Yoh Asakurą. Dokładniej tym zdaniem:

Poza tym to, że powiesz sobie o Morrowindzie parę złych słów, nie znaczy wcale, że tak jest w istocie. Wyśmiewasz silnik fizyczny użyty w Oblivionie? Pokaż mi grę z lepszymi efektami w tej dziedzinie.

Być może, ale tylko w swojej głowie, bo na forum było napisanie zupełnie co innego. Aczkolwiek nareszcie zrozumiałem cię tak, jak tego oczekiwałeś.
O. Nareszcie, po trzech (!) postach wszystko wyjaśniających, w końcu dowiedziałeś się o co chodzi. Naprawdę, brawo :)

Whatever, pozdrawiam.
Morał - Oblivion ma Havoka gorszego od Havoków zastosowanych w innych grach, ale nie jest słaby.

Btw. wystawiłem ci notę.

Żyłka
18-08-2007, 23:19
Yoh Asakure poparłem w 100%, lecz bez uwzględnienia jego wypowiedzi, że Havok w Oblivionie jest do dupy. Tu przyznaje się, że nieuważnie przeczytałem forum.

Mogłeś powiedzieć to wprost zanim pojawiły się tu te zbędne posty.

Nie zaprzeczyłem? Hmm...

Nie zaprzeczyłeś ani razu. Wypowiedzi, które ty odbierasz jako zaprzeczenia, w rzeczywistości były tylko marnymi próbami wytrwania przy swoim bez przyznania sie do błędu.

Tak rzeczywiście powinno być, ale nie było. Według mnie ty mnie poprostu chciałeś źle mnie zrozumieć, aby dalej ciągnąć kłótnię.

Uwierz, że nie zależy mi na bezowocnych kłótniach, które nie mają głębszego sensu.

Nie. Rozpętałeś ją ty z Yoh Asakurą.

To była w moim odczuciu zwykła dyskusja i przedstawianie argumentów przemawiających za swoją racją.

O. Nareszcie, po trzech (!) postach wszystko wyjaśniających, w końcu dowiedziałeś się o co chodzi. Naprawdę, brawo

Tak, to prawda, dokonałem tego, pokonując długą i krętą drogę do celu, ale nie udałoby mi się to, gdyby nie fakt, iż w końcu zacząłeś pisać bardziej zrozumiale.

Przypuszczam, że to koniec.

Ech, kreujesz się tutaj na takiego intelektualistę, że nie zauważasz, gdy ktoś sobie prosto ironizuje.

To ze względu na błędnie sformułowane zdanie z twojej strony. Po tej uwadze jednak, zrozumiałem twój poprzedni post. Poza tym, to nie kreuję się na intelektualistę, ale naprawdę pochlebia mi, że tak to odbierasz.

Yoh Asakura
19-08-2007, 14:39
@Żyłka:
Kończ waść, wstydu oszczędź.

Zati
19-08-2007, 16:26
Warcraft 3 - najlepsza strategia, jeśli się nie myle to też się zalicza do cRPG, to i RPG najlepszy :)

Nie Powiedzial Bym Jest Fajny Ale Najlepsze Strategie (Według Mnie) to :

.Starcraft
.Sudden Strike : Forever <<< Prawdziwa Dobra Strategia I Zarombiscie dużo Myślenia .Zaliczana Chyba Do Rts.

Żyłka
20-08-2007, 00:00
Kończ waść, wstydu oszczędź.

Czy myślisz, że po twoim jakże literackim powiedzonku nie będę mógł spać przez noce, popadnę w głębokie kompleksy, a moja samoocena i poczucie własnej godności zaniżą się w takim stopniu, że nie będę w stanie normalnie funkcjonować w społeczeństwie jako zdrowy obywatel IV Rzeczpospolitej Polskiej? Nie mylisz się, jutro pierwsza terapia. :(

Zuma
20-08-2007, 21:21
- The Elder Scrolls III: Morrowind + Tribunal & BloodMoon
- The Elder Scrolls IV: Oblivon + Shivering Isles
- Guild Wars + Factions & Nightfall
- Heroes V
- S.T.A.L.K.E.R.- Cień Czarnobyla
- Titan Quest + Immortal Throne
- Fear

Devilmass
20-08-2007, 21:25
-SERIA Gothic :cup:
-SERIA Diablo :cup:
-STALKER 8o
-TZAR: Ciężar Korony :D
-SERIA The Elder Scrolls :cup:

Bone_Voo
21-08-2007, 19:24
Moim zdaniem najfajniejsze gry w jakie grałem to:
Diablo II
Mafia
Worms (All części)
Max Payne
Tomb Rider
Indiana Jones (2 Części)
Tibia (Numero "Uno" też gra nie ? xP)
Tony Hawk Pro Skater (All Części)
Dużo by wymieniać ale te są jedne z najleprzych xP jeżeli uważasz że te gry ci nie nie podobają to nie pisz bezsensownych postów typu - co to za gry ! to (cenzura) nie gra ! - to moje osobiste zdanie więc go nie komentuj :] pozdro !

Lord Evad
22-08-2007, 00:07
1.Flyff (Fly for fun)
2.Wszystkie nfsy.
Koniec?

Prostyy
23-08-2007, 11:40
Unreal Tournament ;)

Arejen
24-08-2007, 21:52
1.Counter-Strike
2.seria GTA (kiedyś tibia ale obecnie nie gram)
3.seria PES

Psychotata
26-08-2007, 22:14
1. Counter-Strike jakby co Steam. Moze ktos mnie kiedys spotka nazwa konta Steam "ksg | ph0en!x". Nick "PiB | ksg".
2. Guild Wars - ta grafika i fabula mmmmmmm....
3. Gothic - 1 i 2 czesc bardzo mi sie podobaly, a o 3 czesci lepiej sie nie wypowiadac bo to kałłł. Poprostu nie przypadla mi do gustu.
4. Tibia - zaczyna sie robic coraz bardziej nudna.
5. Diablo II - juz od dawna nudna gra.

Kenixia
26-08-2007, 23:45
-SERIA Gothic :cup:
-SERIA Diablo :cup:
-STALKER 8o
-TZAR: Ciężar Korony :D
-SERIA The Elder Scrolls :cup:

znam to znam to!
Fajne jest ;P Ale nudne po pewnym czasie ; p

Tomciu
27-08-2007, 14:14
jeśli chodzi o tzar:Ciężar korony to tylko na sieci :>
Seria TES,Dark Messiah of might and magic(takkk te odpadajace głowy wrógów )

AnArAki
27-08-2007, 18:33
1. Aliens vs Predator 2 + Primal hunt expansion Pack [moja ulubiona]
2.Area 51
3.The Elder Scrolls 3 : Morrwind i jej dodatki Egzekwo dla War Rocka
4.Gothic wszystkie czesci
5.Gta wszystkie czesci
6.hitman blood money
7.Resident Evil 4 Bio Hazard
8.Need for Speed od under ground 2 do Carbona
9.Hal Life Wszystkie czesci i Dodatki
10.25 to life
11. W huj i jescze trohe nie chce mi sie wymieniac........

Kharakorn
28-08-2007, 17:09
Gothic
Gothic 2 + Noc Kruka
Gothic 3
The Punisher
Fifa 07
18 Wheels of Steel (Cała seria oprucz pierwszego Hard Truck-a)
Need For Speed od Porshe
Call Of Duty + United Offensive
Call of Duty 2
Call of Duty 3(sie ma xboxa sie gra)
GTA cała seria
KalOnline www.kalonline.pl
Far Cry

*Wszystkie gry mam orginały od kolegi z niemczech i to większość po polsku

Emcess
08-09-2007, 23:10
Grand Theft Auto : Vice City (lepsze niż SA)
Need For Speed : Most Wanted (duuużo lepsze niż Carbon, którego zresztą można w jeden dzień przejść)
Diablo (jedynka ^^', bo w dwójkę nie miałem okazji grać.)
Tony Hawk Pro Skater (2 i 3 ;-DD)

Emcess.

Rayza
08-09-2007, 23:21
Grand Theft Auto : Vice City (lepsze niż SA)
Emcess.
W końcu ktoś kto na sie na rzeczy ;].....

MetiuII
09-09-2007, 09:09
Diablo II
Tony Hawk Pro Skater 2,3 i 4.

Tuba^^
09-09-2007, 13:03
Battlefield 2

Qapek
10-09-2007, 19:24
Tibia i Dungeon Siege 2...

Misza
10-09-2007, 22:56
Hm, Sacred: Underworld. Na zamkniętym Softcore.

Daramius
10-09-2007, 23:35
1.Wurm Online
2.Seria Gothic
3.MAFIA ;]

King Mati
16-09-2007, 00:47
Nazwa gry to battlefield 2142 :) gra jest pod internet (około 3~ mln graczy)w nią gra wiec kto nie ma neta nie zagra nawet z botami...
kto grał w bf 2 to bf2142 mnie więcej to samo tylko ze wojna jest w 2142+ roku ;p
w grze zdobywamy punkty np: za naprawianie pojazdów, leczenia, zabijanie innych (oczywiście w grze) dzięki punktom możemy odblokować lepsze bronie itp
opis gry...
http://www.battlefield.pl/opis9/ http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif

StaryRart
24-11-2007, 09:38
ja lubię "stpmania". Zaje***ta gierka.
tu to dopiero nawala combo: http://pl.youtube.com/watch?v=uu-9fm5GM-E&feature=related

KrEmAs KAc
24-11-2007, 12:07
Nigdy nie miałem ulubionej gry i pewnie nie będę miał :confused:
zagrywałem się długimi godzinami w niektóre tytuły ale nie mówię o nich ,że są ulubione

Krwawy'Kapiszon
25-11-2007, 14:10
..::MoHAA::..
..::SnipeR ElitE::..
..::: NFS :::..

Reg
25-11-2007, 16:17
Dla mnie im gra jest starsza, tym lepsza. Po prostu stare gry mają klimat i chce się w nie grać, a nie tak jak w dzisiejszych czasach, 95% gier jest wydawanych aby szybciej, do tego z badziewną grywalnością i masą błędów. Ale co do topicu, oto ranking moich 10 najlepszych gier.

1. Heroes of Might and Magic III (po prostu gra-legenda i koniec)
2. Warcraft III (dla mnie najlepszy RTS, nadal namiętnie go katuje)
3. Planescape: Torment (RPG. Co go wyróżnia? FABUŁA I KLIMAT!!)
4. Fallout (1 jest świetna, 2 nawet nie skończyłem)
5. Diablo II (jak sie neta nie miało to, to non stop w to grałem)
6. Contra (Ha Ha Ha xD, zdziwieni? Ciekawe czy ktoś to jeszcze pamięta)
7. Commandos BEL (pierwszy commadnos, następne już mu nie dorównały grywalnością)
8. Driver (Czy ktoś może nie znać tej gienialnej samochodówki xD ?)
9. Kroniki Czarnego Księżyca (banalny RTS, 1 z pierwszych w jaki grałem,ale klimat świetny)
10. Little Big Adventure 2 (jedyna przygodówka w którą się NAPRAWDE wciągnąłem)

Donpeyot
25-11-2007, 17:00
Record of Lodoss War: Dreamcast
Jet Set Radio - Dreamcast
COD 2 -pc
Mario 64 -n64
Legend of Zelda -n64
Suikoden 2 -psx
Pirates - comodorek
Breath of Fire 3 - psx
Star Ocean 2 - psx
Betrayal At Krondor -pc

Większość to stare gry , ale jak w to się ciupało

Bluray
25-11-2007, 17:04
World of Warcraft
Gladiatus
ET:QW
Hitman
Warcraft 3
...

Articuno
25-11-2007, 17:48
Gladiatus

Co to jest 0.0?

Od siebie:
- seria GTA
- seria Football Manager
- Heroes 3
- seria NBA Live i Fifa(do 2006)

Meryba
26-11-2007, 08:26
Chyba mu chodzi o tą gre w przeglądarce Gladiatus

moje ulubione gry

World of Warcraft
WARROCK
Might and Magic VIII
S.T.A.L.K.E.R
Hitman blood money
Heroes 3
Fallout 2

Patton
02-12-2007, 10:54
Sudden Strike
Sudden Strike II
Sudden Strike Wojna o Zasoby
Sudden Strike Forever
Hidden Stroke I i II
Blitzkrieg I i II
Stalingrad
T-72 Bałkany w ogniu
Tank Killer

Excalibug
12-03-2008, 15:42
Diablo II LoD (r0x!)
Wolfenstein Enemy Territory(r0x!)
Counter Strike Condition Zero
Wormsy

sphinx123
15-03-2008, 15:04
Hmmm....

1. Chrono Trigger (przewyższa grywalnością wszystkie FF w jakie grałem)
2. Diablo II LoD (Gdy grałem z kumplami w multi to odrywałem się od rzeczywistości :) )
2. Lineage 2
3. WoW (tak, wolę L2 od WoWa, chociaż w sumie to podobny poziom)
4. FF VII, VIII, IX
5. Gta: VC (wciągnęło mnie na dłuuużej niż SA, ale San Andreas też nie pogardzę)
6. Sim City 4 (wciąż wracam do tej gry, ale nigdy nie osiągam wiele :) )
7. Planescape Torment i Arcanum (obie gry mają bardzo ciekawy klimat, jednak jakoś nigdy nie mogę dotrwać do końca)

Juhhhhy
15-03-2008, 15:07
Diablo & Dungeon of Keeper II.

>>>Mazix<<<
15-03-2008, 16:04
Bo jest koślawa, nudna, liniowa i plastykowa. Nie ma za grosz klimatu, za cholerę nie można się wczuć w tą pokraczną postać którą się stworzy. A brak klimatu dla gry cRPG to grzech śmiertelny. Poza tym jest cholernie liniowa. Jedyne misje przy których można było wybrać własną ścieżkę to te z bractwa zabójców, ale i one nie były zbyt nieliniowe. No i jeszcze animacja postaci. Gdy dwie osoby walczą, to nie wiadomo czy się śmiać czy płakać.

A nie przypuszczałeś że jemu może się podobac? Każdy ma odmienne gusta. Tak samo tibia, niektorzy sądzą że to best mmo ever, ale przecież nawet nie jest 3d.

@topik
1. Warhammer 40k (czekam z niecierpliwością na nastepny dodatek)
2. Gothic 1, 2 ,3 i noc kruka,
3. Twierdza krzyzowiec i zwykła
4. Battlefield 2142 i 1942.
5. Aha jeszcze AoE all czesci.

MiXer
15-03-2008, 16:07
Diablo & Dungeon of Keeper II.
O god! Toż to gowno

Hieyan
15-03-2008, 16:23
Ostatnio zagrywam się Brothers In Arms: Road To Hill 30. IMO CoD i MoH się przy tym chowa.

Gelt
15-03-2008, 16:23
Call of Duty
Worms
Heroes II
Assasin's Creed
NFS: Most Wanted
NFS: Underground
Dawn of War

Capality
15-03-2008, 16:26
Diablo II LoD
NFS U2
CS Condition Zero(jak GunGame to tylko 1.6)
Heroes III
GTA Vice City&2(najlepszy klimat)
Gothic II

Arka_Sath_Wielki
15-03-2008, 17:23
swojego czasu sie gralo w conflict desert storm albo w delta force :D to byly gierki :)

Capality
15-03-2008, 18:59
Kiedyś to się na Pegazusie grało ^^
@Down:
Żółwie Ninja, Złota 5, Super Robin Hood i Mario... ahh to były czasy :D

MiXer
15-03-2008, 19:05
@up
No a jak :D pod koniec XX wieku(98,99r) prawie każdy to miał

Mapa_Europy
16-03-2008, 17:51
Ja ściągnąłem emulator na kompa i gram dalej. Gdyby ktoś tęsknił za tamtymi czasami zapraszam tutaj (www.pegasus.prv.pl)
Najlepszy były gry 999999 z czego każda się powtarza :)

Nadrill
16-03-2008, 17:58
Call of Duty 4
Mój nowy zakup, z którego jestem w 101% zadowolony. ^^

lololol
16-03-2008, 23:26
@up

ja bym wolal ukrasc z neta niz wydawac 100+ zlotych na glupie pikselki :P

Lord Dreathan
17-03-2008, 00:00
-World of warcraft
-Ninja gaiden 3 na pegazusa ( czy tam super nintendo jak kto woli:D)
- sonic the hedgehog na Dreamcasta

Chetnie tez ET: quake wars

Do starych gier ktore bardzo milo wspominam to:
- chrono trigger
- Goal 3 ( po chinsku rzecz jasna)
- Dungeon keeper 2
- planescape torment
- knight and merchants

R3T
17-03-2008, 12:34
Oczekujac na fallouta 3, mam zamiar pograc w
http://www.battlefield-heroes.com/

Nadrill
17-03-2008, 15:07
@up

ja bym wolal ukrasc z neta niz wydawac 100+ zlotych na glupie pikselki :P

Chamstwem i buractwem byłoby niezapłacenie za tak dobrą robotę(grę).
Ale jako wiem, że piszesz tak, żeby być elytarnym, wpierd*alasz się w kolejki do "Jaka to gra?", powiem - STFU bitch.

@down
mogę cię dotknąć?

lololol
17-03-2008, 18:18
@up

elytarnym? na takim smiechowym forum? daj spokoj :P

Aeonek
18-03-2008, 21:58
Final Fantasy
Gothic (all częsci)
Warhammer 40000

Dark Sven
18-03-2008, 22:34
Football Manager 2007
Fifa 2003

W nic innego praktycznie nie grajam.

Duch Niespokojny
19-03-2008, 09:12
Ostatnio moja ulubiona gra to No Limit Texas Hold'em ;)

NightDevil
29-08-2008, 17:31
Company Of Heroes :]

.Matrik.
29-08-2008, 17:40
@Duch

Co, PKR?

Maly-Rycerz
29-08-2008, 20:23
1. Tomb rider 4
2. Diablo II
3. Nox
4. Jedi Knight Dark Forces
5. Starcraft
6. Quake III Arena
7. Metal Gear Solid

Robin
29-08-2008, 22:16
1. Najdłuższa Podróż
2. Dreamfall
3. Beyond Good & Evil
4. Tomb Raider Legend
5. Runaway 1 & 2
6. Flyff

Maggic
29-08-2008, 22:56
Talisman Online atm

Frapper
30-08-2008, 11:07
kiedys nalogo Dungeon Kepper II, teraz nalogowo wow. i zapowiadany powrot do kariery w Et.

Shanhaevel
30-08-2008, 16:35
W tej chwili Mass Effect. Świetna gra.

milan233
31-08-2008, 00:03
Gorky 17, Septera Core, Diablo I i II, seria Unreal Tournament

Gelt
31-08-2008, 00:21
Pasjans, Pasjans-Pająk, Freecell.

Damex3
31-08-2008, 05:15
God of war

litt
31-08-2008, 22:42
@Duch Niespokojny
Wow, nie spodziewalem sie znalezc na tibia.pl jakiegos pokerzysty. Grasz na serio czy tylko zabawiasz sie na play money? Co do tematu to naturalnie moja ulubiona gra jest No Limit Texas Hold'em. Na dalszych miejscach plasuje sie klasyka, Fallouty, Saga BG, Planescape Torment, Heroes 3 itd. No i jest jeszcze WoW, nad ktorym marnowalem dni i tygodnie podczas poprzednich wakacji ;p

.hobnail
31-08-2008, 22:48
Mario, pokemony i gry pegazusowe.. <333

Jazonik
31-08-2008, 22:56
To jedziemy xD:
CoD 2
Mohaa
Kozacy 2
Stronghold 2
Deer Hunter 2005 <333

Cheapest
31-08-2008, 23:10
Taki offtop jak ktoś chce red alert to jest za free w sieci od ea games.

http://www.ea.com/redalert/news-detail.jsp?id=62

Duch Niespokojny
01-09-2008, 00:04
@Duch Niespokojny
Wow, nie spodziewalem sie znalezc na tibia.pl jakiegos pokerzysty. Grasz na serio czy tylko zabawiasz sie na play money?
Tak półserio, czyli na mikrostawkach. Ale może kiedyś się uda dotrzeć do high stakes ;)

Pico4
01-09-2008, 02:25
Tibia i World of WarcrafT!

sphinx123
01-09-2008, 10:43
Flat Out: Tactics XDDDDDDDDDDDDDDDDD

Shivek
01-09-2008, 10:54
Oczywiście gra Liero oraz jej klony.

Arka_Sath_Wielki
01-09-2008, 10:55
pan na kurniku i cs xD a dalej Herosy Disciples II itd itp

Pawcio Druid
05-09-2008, 16:51
Forza Motorsport 2, Project Gotham Racing 3 ( jakby ktoś chciał się pościgać ze mną to na priv podam konto na xbox live), Counter-Strike: Source, Snooker na wp.pl :P

Kirokek
06-09-2008, 11:47
Tibia
Metin2

Ma-chan
08-09-2008, 06:28
Lineage 2
WoW
Heroes 3
Perfect World

hapnik
08-09-2008, 06:30
Tibia, CS 1.6, Mario Forever :D Obecnie tylko w to gram B)

Kuboszek
09-09-2008, 16:00
Toribash for ever

Nesona_chucky
11-09-2008, 12:51
Jak wiecie tibia uzależnia:D i gram prawie tylko nią i tak z 2 nieraz 3 godziny dziennie gram w warrocka (fajna gra jak cs tylko lepsza grafika jeśli chcesz sobie pograć ze mną napisz na pw dam ci ts albo gg i sie dogadamy) No i nieraz jeśli chcę sobie od tibi odpocząć to se np w NFS gta pogram czy coś w tym stylu

Cygan Slejter
24-11-2008, 19:41
Ulubione gry hmm...

Guild Wars
Max Payne 1 i 2
Tomb Raider all
GTA all częsci
Diablo 2
Runescape
NFS U2

Paciuch
24-11-2008, 21:13
Nieźle to odświeżyłeś...
-Gothic 3,
-FIFA 09,
-GTA SA,
-Tibia 8o.
Tyle.

Gokmir
24-11-2008, 22:09
1.COD World At War
2.Guild Wars
3.FIFA 09
4.NFS Most Wanted
5.NFS Carbon

:D 8o

Żyłka
25-11-2008, 00:15
Przypuszczam, że zestawienia autorów dwóch powyższych postów zmieniają się co kilka miesięcy.

Mosted
02-12-2008, 17:23
pasjans-pająk i ewentualnie saper