PDA

Pokaż pełną wersje : 80ed expi solo - 135k/h

Soulmann
15-08-2007, 23:27
J.w., ten 80ed to jakby nie patrzeć ja ;(

Naszło mnie dziś na waste troszku, to zrobiłem wreszcie filmik z takowego:

http://tibicams.tibianetwork.net/en/movies/show/29419

Enjoy..

Brojek
15-08-2007, 23:34
No ja nie wiem co jest fajnego w graniu na non-pvp...

@topic
Pg pG PG pg

Soulmann
15-08-2007, 23:39
No ja nie wiem co jest fajnego w graniu na non-pvp...

@topic
Pg pG PG pg
A na pvp to chodzi tylko o zabijanie, czy może też czasem wyskoczycie na jakieś hunciki? :< No więc potraktuj non-pvp jako wersję nieco okrojoną pvp, choć niekoniecznie gorszą. Rzecz gustu, ja np nie lubię ludzi ubijać, dlatego zacząłem grac na Candii, jesli masz z tym problem to idź kogoś zabić.

Bazyllu
16-08-2007, 00:29
dobry exp , ale gdy masz softy to life ring nie dziala - tylko go wastujesz :)

Yebro
16-08-2007, 00:32

Działają, od dłuższego czasu.

@ontopic
Btavo Soulmann, to mi przypomina stare dobre czasy.
Hail Candia. ;]

Soulmann
16-08-2007, 00:32
Kolejna osoba powtarza mity, działa, sprawdzałem.

Bez dostaję około 12many co którąś tam turę, z - około 18-20.

Caruel
16-08-2007, 00:55
nicee xD czyli teraz sorc/druid bez waste nie ma dobrego expa? ;s

@offtop

Pan reklama moim idolem :o

Crool
16-08-2007, 00:58
Noo...magowie nie sa tacy straszni jak ich maluja ;) .....do 100 lvla :D

Lexii
16-08-2007, 01:25
Ja bym to zwastował na vamp hell lepsza zabawa i większa szansa na częściowy zarobek ..

Soulmann
16-08-2007, 02:57
Ja bym to zwastował na vamp hell lepsza zabawa i większa szansa na częściowy zarobek ..

Ale miałbym max 50k/h.

nicee xD czyli teraz sorc/druid bez waste nie ma dobrego expa? ;s (...)
W zasadzie mogła spaść vampka i zarobek by był (około 4k), zbierając gp i inne śmiecie (typu ancient shield, obsidian lance, vampire dusts) dałoby się waste ograniczyć, ale exp rate spada wtedy niemiłosiernie (~70k/h, przy bardzo ograniczonym zużyciu gfb [max 1,5bp/h]).

Sir Dark Archeon
16-08-2007, 11:31
8o
Racja npvp - rook na mainie.

Nie no rozumiem ze ten filmik pokazuje jak nie nalezy grac drutem.

Patrzac po mlvl i lvl wnioskuje ze zdecydowanie wiecej czasu zajmuje ci afkowanie i robienie run niz granie i expienie.

Moze i ratio dobre ale kompletnie bez sensu takie cos.
58k expa za 7 bp gfb... marnotrastwo. Kupujac je na rynku to 15k, za ta kase w tarpicie lub stone mozna by wbic 3x wiecej expa , choc 2x wolniej.
Jesli sam ze zrobiles to i tak waste, lepiej juz ten czas poswiecic na UH i sprzedac z zyskiem - 7 bp gfb to ok 8 bp UH - 24k a za tyle to mozna ze 200k expa zrobic.

A jak bardzo ci zalezy na extra ratio to lepiej zrobic Uhy czesc selnac czesc dac blokerowi ina quary scouty skoczyc - exp 150k/h i zawsze sie zwroci a czesto jest sie kupe hajcu do przodu.

X3R3
16-08-2007, 12:30
Jakoś nie mogę przekonać się do tych tombów za teleportem :confused: Boje się waste...

Soulmann
16-08-2007, 12:50
8o
Patrzac po mlvl i lvl wnioskuje ze zdecydowanie wiecej czasu zajmuje ci afkowanie i robienie run niz granie i expienie.
Ewentualnie sioanie knightów na DL, hydrach, demach i innych tego typu cudach, wbijanie dobrego mlvl nie ogranicza się tylko do robienia runek i chyba o tym zapominasz.

58k expa za 7 bp gfb... marnotrastwo.
Dokładniej to za 3,5bp gfb.

I jeśli jeszcze tego nie zauważyłeś, to celem tego filmiku było właśnie waste... Co ma zrobić druid, który nie ma ochoty wbijać kolejnych levelków, equ ma skompletowane, kasy od cholery i żadnych więcej celi w grze? Trzymać się tej kasy na siłę żeby puścić na allegro? To nie dla mnie, wolę już nakręcić głupi filmik.

PS Te GFB kupiłem za 2k/each, czyli zmarnowałem na tym tombie 9k (licząc z mf). To chyba nie tak dużo.

X3R3
16-08-2007, 12:54
Odkąd sięgam pamiecią, to druid zawsze miał nadmiary gotówki -.- Gdybym ja zrobił takie waste jak ty, to pewnie bym nie miał za co blanków kupić.

Apropo trenienia mlvl. Bicie tego skilla na runach to MIT. Za BP of SD rośnie mi z 4% mlvla.

tomcio3396
16-08-2007, 13:03
nice filmik :pp
@Ci wszyscy co gadaja o mlvlu..
ja tez mam nawet wysoki mlvl w stosunku do lvla ale z tego co pamietam to na runkach nie wbije 30-40% dziennie ;S teraz od wbijania mlvl jest Exura Sio "~ ;]
i niech Sir Dark Archeon to zakapuje bo widac ze ma wysoki lvl druida a pier... gada glupoty ;s albo hmmm zal mu zadek sciska ze ma nizszy mlvl :D

Wizath
16-08-2007, 13:08
11:56 Dudinx [91]: AFKujesz znowu :c
:D Ale fajny exp szkoda ze tam dużo duchów lata

Soulmann
16-08-2007, 13:14
11:56 Dudinx [91]: AFKujesz znowu :c
:D Ale fajny exp szkoda ze tam dużo duchów lata

Gdyby nie latało to zapewne musiałbym czekać w 3-4-godzinnej kolejce, aż jakiś knight/pallek raczy zwolnić tomba ;p

Dudinx
16-08-2007, 13:48
GZ, Soulmannie.
Expisz szybciej niz moja babcia na sheepach :C

P.R.O.S.T.O.
16-08-2007, 14:31
Gdyby nie latało to zapewne musiałbym czekać w 3-4-godzinnej kolejce, aż jakiś knight/pallek raczy zwolnić tomba ;p

Przed update było na odwrót, wszędzie pełno było Was- Postaci magicznych :)
"Lecz te czasy nie mogły trwać długo(...)"

Pozdro:D!

Żeby nie było offtopa to powiem, że ładne waste <lol2>:P

Even
16-08-2007, 16:25
Patrzac po mlvl i lvl wnioskuje ze zdecydowanie wiecej czasu zajmuje ci afkowanie i robienie run niz granie i expienie

Wiec uwazasz, ze stojac pod depo i robiac runy to sie nie nazywa granie, ta ?

Zdecydowanie bardziej oplaca sie trenowac mlvl po tym update, bo zauwazylem ze Soul~ ma lepsze hity z visa na 80 lvlu i 67 mlvlu niz ja na 93 lvlu i 64 mlvlu >.<

=Pekin=
16-08-2007, 16:34
Jedyna rozrywka na noob pvp - wastowanie kaski ;p

X3R3
16-08-2007, 16:59

Gdy WSZYSKTKIE expowiska są zajęte, to można tym sposobem zabić czas, nie marnując go.

Soulmann
16-08-2007, 17:07

Zdecydowanie bardziej oplaca sie trenowac mlvl po tym update, bo zauwazylem ze Soul~ ma lepsze hity z visa na 80 lvlu i 67 mlvlu niz ja na 93 lvlu i 64 mlvlu >.<
Właśnie w tym sęk, nie za bardzo widzę sens expienia teraz, dlaczego?

Dlatego, że na 74 lev, mając 66mlvl, miałem max vis 173.
Natomiast kolega, na 90 lev, 65mlvl, miał max vis 172.

14 leveli więcej, 1 mlvl mniej i już słabsze hity? Żaaaałosne, ale prawdziwe.

Sir Dark Archeon
16-08-2007, 18:48
nice filmik :pp
@Ci wszyscy co gadaja o mlvlu..
ja tez mam nawet wysoki mlvl w stosunku do lvla ale z tego co pamietam to na runkach nie wbije 30-40% dziennie ;S teraz od wbijania mlvl jest Exura Sio "~ ;]
i niech Sir Dark Archeon to zakapuje bo widac ze ma wysoki lvl druida a pier... gada glupoty ;s albo hmmm zal mu zadek sciska ze ma nizszy mlvl :D

Lol , zal to mi dupe sciska jak czytam twoj koment.
Watpie bys byl wstanie bez kosmicznego waste wbic 30% mlv, zwlaszcza z 65 na 66. No chyba ze siedzisz caly dzien i expisz na mf - 30% na tym mlvl to ok 5.500 mf. Wiec przestan bredzic.
Lol exura sio od wbijania mlvl - gratuluje inteligencji - mi na sio na POI dls kina na 3h hunta schodzi 10bp mf - zaj... duzo wbije mlvl. Mlvl zbija sie na expie, ewentualnie softy+lf ringi i robi UH i expi nabijajac soule.
Tak wiec zanim zaczniesz pier... pomysl co piszesz.
Ja praktycznie nie trenie mlv na runach to co mam wbilem na expie. Gram na pvp z sporym PA i nie da sie poprostu afkowac a gram po 3-4h dziennie wiec nawet nie mam czasu na robienie run ( wyjatki jak sa lagi na serwie uniemozliwiajace bezpieczny exp).
Dziwie sie narzekaniom ze na npvp zawsze all respy zajete, na moim serwie w godzinach szczytu siedzi zawsze 900+ graczy i mimo to nie mam problemu ze znalezieniem dogodnego expowiska - kwestia umiejetnosci znalezienia - wielu ludziom sie poprostu nie chce szukac i pierdo... glupoty narzekajac ze zawsze all zajete.

tomcio3396
16-08-2007, 18:58
@Sir Dark Archeon
no wiesz na dlach to nic ;s ja siedzialem na wrl z kina to szlo bardzoooo duzo mf i dlatego uwazam Sio za najlepszy czar do 'darmowego' wbijania % :p

Sir Dark Archeon
16-08-2007, 19:47
@Sir Dark Archeon
no wiesz na dlach to nic ;s ja siedzialem na wrl z kina to szlo bardzoooo duzo mf i dlatego uwazam Sio za najlepszy czar do 'darmowego' wbijania % :p

Lol na wrl tez bylem i na demcach tez i wcale tak szybko nie leci. No chyba ze takie tempo dla ciebie jest "szybkie"....
Ewentualnie byles z kina nobem ktory grac nie umie i ciagle musiales go sio...

tomcio3396
17-08-2007, 01:06
no wiesz panie 'madry' na mniejszym lvlu idzie wiecej mf poniewaz mniej leczysz.. ot cala tajemnica.. uzywanie rozumu nie boli

Sir Dark Archeon
17-08-2007, 11:29
no wiesz panie 'madry' na mniejszym lvlu idzie wiecej mf poniewaz mniej leczysz.. ot cala tajemnica.. uzywanie rozumu nie boli

8o
Ah no tak racja - zapomnialem ze ty chodziles sio na wrl i demcach jak miales 30 lvl i 20 mlvl :D i leczyles po 100hp z sio dlatego ci schodzilo 50 bp mf na godzine hunta....
Uha uha - skoncz juz bo zalosny jestes.
Eot.

Soulmann
17-08-2007, 13:14
8o
Ah no tak racja - zapomnialem ze ty chodziles sio na wrl i demcach jak miales 30 lvl i 20 mlvl :D i leczyles po 100hp z sio dlatego ci schodzilo 50 bp mf na godzine hunta....
Uha uha - skoncz juz bo zalosny jestes.
Eot.

Ja chodziłem sioać na demy mając 36lev i 40 mlvl, spalając na każdym huncie 15+ bp mf.

Wczoraj natomiast wpadł mi 68mlvl + 4% do następnego w czasie 2-godzinnego leczenia na ancient scarabach, widać innym jakoś to wystarcza żeby mieć dobry mlvl, tylko nie Tobie.

tomcio3396
17-08-2007, 14:36
niestety leczyc zaczalem od 60lvla i 63 mlvl ;]... Soulmann z Toba sie w 100% zgadzam :DD jemu jakos inaczej chyba mlvl leci ...
@Sir Dark Archeon
a moze Ty chodziles na demce/wrl i tak leczyles ze kina musial sie uhac dlatego tak malo mlvl Ci lecialo?

Vetiax
17-08-2007, 16:10
Cóż to za tomb?

Duch Niespokojny
17-08-2007, 16:26
Przed update było na odwrót, wszędzie pełno było Was- Postaci magicznych :)
Tak, zwłaszcza w Orc Fortress, na małpach, jaszczurach i żółwiach...
Cóż to za tomb?
Peninsula.

Sir Dark Archeon
17-08-2007, 18:01
niestety leczyc zaczalem od 60lvla i 63 mlvl ;]... Soulmann z Toba sie w 100% zgadzam :DD jemu jakos inaczej chyba mlvl leci ...
@Sir Dark Archeon
a moze Ty chodziles na demce/wrl i tak leczyles ze kina musial sie uhac dlatego tak malo mlvl Ci lecialo?

Uha uha - nie wiem czy sie smiac czy plakac jak czytam twe posty.
Oj to cos ci slabo to twoj super sio szlo skoro tylko 3 mlvl zrobiles ta metoda.

@Soulmann
Oh - wiem wspanialy jestes - tylko ja praktycznie nie trenie mlvl i gram 3-4h dziennie a ty 13-14h i masz o 1 mlvl wiecej... wiec faktycznie mozesz byc dumny ze swojej "skutecznej metody" ... .

Hunab
17-08-2007, 18:39
Tak, zwłaszcza w Orc Fortress, na małpach, jaszczurach i żółwiach...

1. Na malpach, 'jaszczurach' i zolwiach czesto latali magowie z summonami ^-
2. Po co magowie przed up datem mieli bic takie syfiaste potworki i robic 30-40k/h jak mogli bic 70~ na dragach?

@Filmik
Exp faktycznie ładny, pokazuje co cip mial na mysli robiac ten up date i te tabelki, magowie moga dalej expic szybciej niz ek/pal tylko ze im sie to nie opłaca.

~~

--Cienius--
17-08-2007, 19:01
fast exp-waste czyli easy mode off
normal exp - placz !! jak mozna tyle zdobywac exp ! Co z tego ze knight bil 2x mniej expa na 2x wyzszym lvlu! Ja tu jestem pan sorc sypne kasa na pacc i mam byc kozak !!!

Soulmann
17-08-2007, 19:13
@Soulmann
Oh - wiem wspanialy jestes - tylko ja praktycznie nie trenie mlvl i gram 3-4h dziennie a ty 13-14h i masz o 1 mlvl wiecej... wiec faktycznie mozesz byc dumny ze swojej "skutecznej metody" ... .

Tyle, że jak ja będę miał 100 lev, to mój magic będzie o jakieś 5-10 wyższy niż Twój.

PS Już masz o 2 niższy, niż ja.

Pozdro i postaraj się zrozumieć, że nie o sam exp w tej grze chodzi.

EDIT:
(...) Ja tu jestem pan sorc sypne kasa na pacc i mam byc kozak !!!
Knight nie ma PACC'a za darmo. Jakbyś trochę takowym pograł to zrozumiałbyś, dlaczego pewne udoskonalenia im się należały. Niemniej, aż takiego zjechania postaci magicznych i tak nie jestem w stanie zrozumieć.

Sir Dark Archeon
17-08-2007, 23:16
Tyle, że jak ja będę miał 100 lev, to mój magic będzie o jakieś 5-10 wyższy niż Twój.

PS Już masz o 2 niższy, niż ja.

Pozdro i postaraj się zrozumieć, że nie o sam exp w tej grze chodzi.

EDIT:

Knight nie ma PACC'a za darmo. Jakbyś trochę takowym pograł to zrozumiałbyś, dlaczego pewne udoskonalenia im się należały. Niemniej, aż takiego zjechania postaci magicznych i tak nie jestem w stanie zrozumieć.

Hua hua - niecale 2 - mam 7% do 67 to tak gwoli scislosci.
Kto wie moze i bedziesz mial o 10 wiekszy przy 100 lvl niz ja - jak masz taki must to chwala tobie. Mnie sie poprostu nie chce z uporem maniaka klepac mvl bo guwno mi to daje - 100/66 best vis 178, 100/76 best vis ~210.
Jak dla mnie to nieduza roznica przynajmniej nie na tyle by warto bylo tyle czasu na nia tracic. Wole poswiecic ten czas na zdobycie kilku rarow do kolekcji.