PDA

Pokaż pełną wersje : Lampa? Torch? Utevo Lux?

Ciocia Eustacha
16-10-2004, 17:00
Jestem drutem i ciagle robie bp of UH jak najczesciej chodze do dwarvow i staram sie nie zapal swiatla.
Ostatnio wziałem torche i sie o wiele lepiej sprawdzily ale na zie i czesto lezy Used Lamp
czy można ją aktywować jakoś?
czy to kosztuje?
czy sie oplaca?
gdzie kupic?

M@ti
16-10-2004, 17:23
Słyszałem, że potrzeba oil do jej uruchomienia... ale nie jestem pewny. Spytaj
kogoś pewnego.

Aramil Defender
16-10-2004, 17:32
:kat: Lampe można doładaować olejem(oil) kupić go można w sklepie z ekwipunkiem, kosztuje chyba 10 albo 30 gp, a z tego co mi qmpel mowil to dlugo tzyma. Zeby naładować lampe bierzesz use with na oil a potem na lampe a dalej postepujesz tak samo jak z pochodnią.

Earl
16-10-2004, 17:41
No coz... utevo lux to straszna starta kasy (20 gp co pare minut)... Ja uzywam torch. Moze i triche waza ale swieca tez dosc dlugo a sa praktycznie za darmo (z prawie kazdego skele leca). Nie liczylem nigdy ale wydaje mi sie ze torch bardziej oplaca sie od lamp.

Co do oleju -- butleka kosztuje 30 gp :(

Bastek
16-10-2004, 17:45
ja jak bije roty na darashi to mam bp torchow ze soba a potem narzekam ze nie mam capa na kase :P

Helixaw
16-10-2004, 19:08
Jeśli jest się sorcem/druidem to utevo lux nie opłaca się, bo można z tej many stworzyć runy. Natomiast utevo jest świetnym czarem dla rycka, który zużywa je na zrobienie mlvl i przy okazji ma widno w jaskiniach.
To mówiłem ja, Helix :D

@edit:
Sorki, rzeczywiście, zapomniałem, że palek musi mieć strzały i nie ma miejsca na torcha.

M@ti
16-10-2004, 19:47
Ale utevo lux się przydaje: Nieraz uratowało mi tyłek w jaskiniach foldy. ;)

Stomil
16-10-2004, 19:59
Ktos tu powiedzial ze palkowi sie nie przydaje utevo lux! Wrecz przeciwnie jest bardzo potrzebne! jak bedizesz np na fibuli biegl z lukiem i Dsa klepal to wiesz po ciemaku trudno troche a tak walisz magiczne slowa i masz swiatlo :-P

pawanaf
16-10-2004, 20:02
Jak sie nie przydaje glupoty gadacie. Ja jezeli ide expic to mam 1 cel EXP nie biore blankow itp no moze ze 2-3blanki jakby byl nadmiar many. Ale raczej nie ma bo np. jak jestem na rotach w ven musze sie leczyc bo nieuzywam tarczy. Chodze z Wh. A nawet kiedy ma full manke to trace troszke many celowo na exure lub cos, a pozatym to zawsze tracenie manki i szybciej mozemy sie doczekac mlvlu :>

Matfiej
18-10-2004, 09:57
Pamiętaj, że zawsze możesz się pokręcić po mieście i za darmo wziąść sobie świecznik. Niestety jest ciężki, waży chyba z 50, ale daje światło na dość długo, no i jest za darmo :D.
Ewentualnie jest jeszcze świecąca różdżka, też dobra sprawa, ale musisz chodzić na mumie, bo kupowanie w sklepie się nie opłaca (z geomancerów też wypada, ale znacznie rzadziej, a pozatym to już inna klasa huntu).

Nadszyszkownik Kilkujadek
18-10-2004, 13:43
alboooo... zainwestuj w fire sworda. Poza jego uznanymi walorami ataku i letkości obslugi, daje ociupinke światla. Za free i all night long. Jak dla mnie to styknie na expowanie w kretowiskach.

Angelus
27-10-2004, 22:37
Raz wlewałem olej do lampy i mi się wylał na ziemię ...
Bardzo wkurzające ... szczególnie jak się musi siedzieć w kopalni po ciemku ... :)
Najfajniejsze są torchy ... dają najlepsze światło ...
Ale jeżeli planujecie romantyczną kolację we dwoje ... to oczywiście polecam świeczki ...
Dają delikatne , intymne światełko ... :)

Ashlon
28-10-2004, 11:57
Wg mnie najlepsze sa light wandy. Mozna kupic takich bp (za 4k prawdopodobnie) i cieszysz sie swiatlem na 20 x 50 minut ;P Czyli 1000. Daja bardzo duze i niezmniejszajace sie swiatelko. Dodatkowym + jest to, ze mozemy pozyskac je z mumii.

Knight Simon Dark lord
28-10-2004, 12:25
dla mnie sorca najlepsze jest utevo lux bo zawsze to jakies spalanie many i daje w miare swiatla podczas huntuw nie biore blnkuw bo runy mam przy sobie gotowe wiec po co utevo lux najlepsze