Pokaż pełną wersje : Lampa? Torch? Utevo Lux?
Ciocia Eustacha
16-10-2004, 17:00
Jestem drutem i ciagle robie bp of UH jak najczesciej chodze do dwarvow i staram sie nie zapal swiatla.
Ostatnio wziałem torche i sie o wiele lepiej sprawdzily ale na zie i czesto lezy Used Lamp
czy można ją aktywować jakoś?
czy to kosztuje?
czy sie oplaca?
gdzie kupic?
Słyszałem, że potrzeba oil do jej uruchomienia... ale nie jestem pewny. Spytaj
kogoś pewnego.
Aramil Defender
16-10-2004, 17:32
:kat: Lampe można doładaować olejem(oil) kupić go można w sklepie z ekwipunkiem, kosztuje chyba 10 albo 30 gp, a z tego co mi qmpel mowil to dlugo tzyma. Zeby naładować lampe bierzesz use with na oil a potem na lampe a dalej postepujesz tak samo jak z pochodnią.
No coz... utevo lux to straszna starta kasy (20 gp co pare minut)... Ja uzywam torch. Moze i triche waza ale swieca tez dosc dlugo a sa praktycznie za darmo (z prawie kazdego skele leca). Nie liczylem nigdy ale wydaje mi sie ze torch bardziej oplaca sie od lamp.
Co do oleju -- butleka kosztuje 30 gp :(
ja jak bije roty na darashi to mam bp torchow ze soba a potem narzekam ze nie mam capa na kase :P
Jeśli jest się sorcem/druidem to utevo lux nie opłaca się, bo można z tej many stworzyć runy. Natomiast utevo jest świetnym czarem dla rycka, który zużywa je na zrobienie mlvl i przy okazji ma widno w jaskiniach.
To mówiłem ja, Helix :D
@edit:
Sorki, rzeczywiście, zapomniałem, że palek musi mieć strzały i nie ma miejsca na torcha.
Ale utevo lux się przydaje: Nieraz uratowało mi tyłek w jaskiniach foldy. ;)
Ktos tu powiedzial ze palkowi sie nie przydaje utevo lux! Wrecz przeciwnie jest bardzo potrzebne! jak bedizesz np na fibuli biegl z lukiem i Dsa klepal to wiesz po ciemaku trudno troche a tak walisz magiczne slowa i masz swiatlo :-P
Jak sie nie przydaje glupoty gadacie. Ja jezeli ide expic to mam 1 cel EXP nie biore blankow itp no moze ze 2-3blanki jakby byl nadmiar many. Ale raczej nie ma bo np. jak jestem na rotach w ven musze sie leczyc bo nieuzywam tarczy. Chodze z Wh. A nawet kiedy ma full manke to trace troszke many celowo na exure lub cos, a pozatym to zawsze tracenie manki i szybciej mozemy sie doczekac mlvlu :>
Pamiętaj, że zawsze możesz się pokręcić po mieście i za darmo wziąść sobie świecznik. Niestety jest ciężki, waży chyba z 50, ale daje światło na dość długo, no i jest za darmo :D.
Ewentualnie jest jeszcze świecąca różdżka, też dobra sprawa, ale musisz chodzić na mumie, bo kupowanie w sklepie się nie opłaca (z geomancerów też wypada, ale znacznie rzadziej, a pozatym to już inna klasa huntu).
Nadszyszkownik Kilkujadek
18-10-2004, 13:43
alboooo... zainwestuj w fire sworda. Poza jego uznanymi walorami ataku i letkości obslugi, daje ociupinke światla. Za free i all night long. Jak dla mnie to styknie na expowanie w kretowiskach.
Raz wlewałem olej do lampy i mi się wylał na ziemię ...
Bardzo wkurzające ... szczególnie jak się musi siedzieć w kopalni po ciemku ... :)
Najfajniejsze są torchy ... dają najlepsze światło ...
Ale jeżeli planujecie romantyczną kolację we dwoje ... to oczywiście polecam świeczki ...
Dają delikatne , intymne światełko ... :)
Wg mnie najlepsze sa light wandy. Mozna kupic takich bp (za 4k prawdopodobnie) i cieszysz sie swiatlem na 20 x 50 minut ;P Czyli 1000. Daja bardzo duze i niezmniejszajace sie swiatelko. Dodatkowym + jest to, ze mozemy pozyskac je z mumii.
Knight Simon Dark lord
28-10-2004, 12:25
dla mnie sorca najlepsze jest utevo lux bo zawsze to jakies spalanie many i daje w miare swiatla podczas huntuw nie biore blnkuw bo runy mam przy sobie gotowe wiec po co utevo lux najlepsze
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.