Pokaż pełną wersje : Ekskalibug logiczne rozwiązanie
1. Odpowiedź Avar tara
Jestem pewny, że miecz ten leży ukryty w skarbcu Rycerzy Koszmaru pod Spustoszonymi Równinami. Planuję ekspedycję tam, aby pokonać Bezlitosną Siódemkę, ale najpierw muszę ocalić świat.
Ja trzymałem się tego związku z Poh'em(spustoszone równiny) i rycerzami koszmaru
Teraz kilka książęk
Broń została ukryta. Upewniliśmy się, że tylko odważny bohater o nieskalanej duszy może ją odnaleźć. Piekielne miejsce będzie strzeżone przez nasz Zakon. Jeśli zajdzie taka potrzeba, będziemy je strzec w nieskończoność. Żadna magia nie będzie w stanie odkryć nasze sekrety.
Użyliśmy najpotężniejszych zaklęć i najsprytniejszych sztuczek jakie nasze umysły mogły stworzyć. Nie będzie możliwości by oszukać nasze straże, albo rzucić na nie urok. Jestem pewny, dołączając do tego nasze zagadki i pułapki, że nasze siły będą w stanie walczyć przeciw każdemu złu które rzuci nam wyzwanie. Nawet przeciw samej Bezlitosnej Siódemce, jeśli będzie trzeba.
Bezlitosna siódemka czyżby legendarni faraonowie lub potwory z PoI
A teraz najważniejszy Fragment
Kiedy wieża upadnie
Kiedy zimno straci swe żądło
Kiedy mali przemaszerują salami wielkich
Kiedy władca morderców straci swą godność
Kiedy lód pocałuje ogień
Kiedy strzała nie pofrunie dwa razy
Kiedy piorun uciszy ciszę
Kiedy czerwień spotka zieleń na złotym gruncie
Kiedy kość słoniowa pęknie w krwią splamionych rękach
Kiedy umarli przejdą po ziemi naśmiewając się z bogów
Kiedy imiona zostaną wymazane i tak stracone, powrócą
Kiedy zakazane bliźnięta nie będą już istnieć
Kiedy jednooki król umrze w ogniu
Kiedy zdrajca spotka swój los
Excalibug odrodzi się w płomieniach sprawiedliwości.
Ten wiersz jest Najważniejszy dla mnie bo jak pewnie się domyślacie jest to zagadka logiczna. Mówiąca co trzeba położyć na poszczegulnyh miejscach obok skarbca rycerzy koszmaru to miejsce jest obok skarpca mieczem na skale (czyżby ekskalibug?)są miejsca z takimi samymi wypustkami jak w qescie na członkostwo w rycerzach koszmaru tam i jak podejrzewam tu też trzeba położyć odpowiednie przedmioty a przedmioty opisane są w wierszu powyżej.
Piszcie tu próby rozwiązania tego wątku a nie wszystkich naraz głównie chodzi o wiersz.
Oto według mnie przedmioty wspomniane w zagadce pul jest 9 w 3 rzędach po 3
1.Godność Asanisa
2.lód i ogień
3.piorun i instrument
4.red i gren tunick?
5.elefan tusk i kref
6.ded cyklop i ogień?
Więcej nie mogę odgadnąć
P.S Wcale nie uważam że jest to koniec qestu uważam że to dopiero przedsionek.Pomóżcie go rozwiązać i nie nabijajcie postów piszcie ważne rzeczy
*down**
Trochę źle to rozumiecie to hodzi o przedmioty a nie konteksty z pustynią czy innymi miejscami
było, było ale tamten temat utonoł w spamie.
...6.ded cyklop i ogień?... - a czy cyclopy maja króla ? na to musimy poczekać :)
Kiedy umarli przejdą po ziemi naśmiewając się z bogów - nieumarli na pohu
Kiedy zakazane bliźnięta nie będą już istnieć - śmierć kaczyńskich ?
mógłbym tak jeszcze te konteksty wymieniać a wymieniać ale nie pisze tak szybko jak myśle :P
a tych podkontekstów znalazłem sporo
1. Odpowiedź Avar tara
Jestem pewny, że miecz ten leży ukryty w skarbcu Rycerzy Koszmaru pod Spustoszonymi Równinami. Planuję ekspedycję tam, aby pokonać Bezlitosną Siódemkę, ale najpierw muszę ocalić świat.
Ja trzymałem się tego związku z Poh'em(spustoszone równiny) i rycerzami koszmaru
No dobra, a co jeśli prawdę mówi NPC, mówiący, iż excalibug znajduje się pod Edron (notabene, ten NPC chyba znajduje się na PoHu).
Może
-Kiedy mali przemaszerują salami wielkich->jakiś związek z krasnoludami?
-Kiedy lód pocałuje ogień-> gdy to sie stanie powstanie woda albo para
-Kiedy czerwień spotka zieleń na złotym gruncie->złoty grant to chyba pustynia
a zielone to trawa/trucizna czerwone ogień/krew
-Kiedy jednooki król umrze w ogniu->cyklop albo beho(ma jedno wielkie oko nie)
Proszę nie gadajcie było było było ci co tu piszą nooby debile itp(jak masz zamiar coś takiego napisać nie pisz) może z dobrym podejściem uda się chociaż coś odkryć nie mówię że jakąś super rzecz ale coś co za kilka up sie przyda.....:baby:
szymon287
16-08-2007, 12:18
@przeczytajcie sobie na erigu, npc ktorzy mowia o tym mieczu ;) jest duzo info o teranach LB
"bezlitosna 7"to przeciez demki, ktorych jeszcze nie ma (pare razy gm na TS z summonowal)
btw. ten fragmen tekstu skad wziales?;o
Sir szofer
16-08-2007, 13:04
Może
-Kiedy mali przemaszerują salami wielkich->jakiś związek z krasnoludami?
Mi się bardziej wydaje że to "mali"czyli gracze przemaszerują salami "wielkich"
być może chodzi tu o seal'e w PoI queście.
Teraz kilka książęk
Broń została ukryta. Upewniliśmy się, że tylko odważny bohater o nieskalanej duszy może ją odnaleźć.
He he, no to chyba żaden tibijczyk nie zdobędzie tego miecza :)
Bezlitosna siódemka czyżby legendarni faraonowie lub potwory z PoI
A teraz najważniejszy Fragment
Bezlitosna siódemka to taka kasta demonów a nie faraonowie...
@ Sir szofer
ciekawa teoria ale z tymi krasnalami chyba bardziej pasuje bo Ekskalibug to może być broń/zbroja/inna rzecz ale (uznajmy tą rzecz za miecz) ten przedmiot mogły zrobić krasnale
Wymyśliłem teorie ekskalibug odpowiednikiem jest miecz Artura z legend (ten co tam wyją mieczyk ze skały itp) miał on rycerzy okrągłego stołu w tibi mogą to być demony z Bezlitosnej siódemki a ów Artur szukał świętego grala więc zdobycie tego mieczyka morze wiązać sie z dopiero z początkiem misji
(może cip lubi "pobawić" sie legendami i proszę nie wyśmiewać to tylko teoria która ma pewnie dużo niewiadomych i znaków zapytania)
"Kiedy wieża upadnie" - Wieża hmmm... jest wieża na Femor Hills (niedostępna), Feru chyba pojawia się w wieży, Triangle Tower - tam już jest Quest i jest jeszcze wiele wieży, ale ta na Femor Hills być może jest najbardziej odpowiednia.
"Kiedy zimno straci swe żądło" - Niedawno pojawiły się nowe lodowe wyspy, ale one chyba nie mają "żądła", chyba Ghazbaran pojawia się na gdzieś na nowych terenach, jest władcą ostrzy i możliwe że "żądło" to jego broń. Twórcy Tibii "ściągali" od Lotr, a miecz Froda nazywał się żądło, więc może to być jakoś powiązane.
"Kiedy mali przemaszerują salami wielkich" - Mali = dwarfy, dworci, chakoye. Sale wielkich - Sal może być wiele, ale dwarfy mogą mieć coś wspólnego z kontnentem, dworci z Tiquandą, a chakoye ze Svargrond. Mali może oznaczać równie dobrze coś innego. Mogą to być wysokie osoby, ale małe np. pod względem siły, a gracze mogą być tego dobrym przykładem.
"Kiedy władca morderców straci swą godność" - Od razu mam na myśli Ruthles Seven, może nawet samego Urgitha. Stracić swą godność = Zginąć lub zostać okradzionym.
"Kiedy lód pocałuje ogień" - Być może część jakiegoś Questu, np. w Dreamer Chalenge Quest (chyba dobrze napisałem) na przeciwko stawiasz life ring i death ring oraz wode i fire field. Nie wiem czym może być lód teraz powstały tylko lodowe potworki i wyspy. Tu mogą być setki rozwiązań.
"Kiedy strzała nie pofrunie dwa razy" - Jeden z najgorszych wersów. Jeszcze nad tym pomyśle.
"Kiedy piorun uciszy ciszę" - Jestem pewny, że w Tibii nie ma żadnej pogody, ale piorun może oznaczać energie. Tylko jak nią można uciszyć ciszę skoro cisza oznacza, że jest już uciszona. Trochę to pokręcone.
"Kiedy czerwień spotka zieleń na złotym gruncie" - W samej grze jest wiele kolorów i wiele czerwonych i zielonych rzeczy. Fire Field i Poison Field, Krew i Szlam, Trawa i Lawa... Nieskończoność.
"Kiedy kość słoniowa pęknie w krwią splamionych rękach" - Elephant Tusk, może jest jakiś sposób, aby go zniszczyć, ale jak splamić sobie ręce krwią, może trzeba coś zabić, albo wylać na tuska krew.
"Kiedy umarli przejdą po ziemi naśmiewając się z bogów" - Wiele jest w Tibii Skeletonów, Ghouli. Jednak może chodzi o Undead Minion, Dracola lub coś takiego. Może pojawi się nowy Boss.
"Kiedy imiona zostaną wymazane i tak stracone, powrócą" - Heh... raczej nie namelock. W notebook Amber są wypisane imiona NPC, ale nie sądzę by miało to coś wspólnego. Przyszło mi jednak do głowy, że jak jakiś gracz umrze to jednak powraca w temple. Potworki też po zabiciu respią się, ale nie sądzę aby którykolwiek z moich pomysłów był prawidłowy.
"Kiedy zakazane bliźnięta nie będą już istnieć" - Może Trójca Terroru. Być może trzeba zabić całą trojkę i dostajesz jakąś następną wskazówkę.
"Kiedy jednooki król umrze w ogniu" - DeadEYE Deavius to pirat z jednym okiem, ale królem nazwać go nie można. Gazer ma jedno oko, ale Beholdery mają i więcej (jedno duże i kilka małych na czółkach), ale król pasowałby do The Evil Eye. Cyklopy nie mają króla na 99%. 1% to zawsze coś. Pewnie jest wiele miejsc i potworów nie widzianych przez żadnego gracza. Ostatnim kandydatem może być Bazyliszek, bo nie wiadomo jak wygląda i może obdarzono go tylko jednym okiem. Jeśli już znajdziesz KRÓLA powinieneś zabić go ogniem, a jeśli będzie to NPC może musisz rzucić pod niego fire field czy coś takiego.
"Kiedy zdrajca spotka swój los" - Bazir (władca kłamstw), zdrada może polegać na kłamstwie. Tafariel (pani przeklętych), przekleństwo z powodu zdrady (?). Znając Tibie LOSEM będzie śmierć.
"Excalibug odrodzi się w płomieniach sprawiedliwości" - tzn. albo dostaniesz miecz, albo pojawi się on w jakimś miejscu (zapewne dobrze strzeżonym) i musisz go stamtąd zabrać.
Ufff... napisałem się :D, ale to są moje propozycje i myślę, że każda wskazówka na ten temat powinna zostać przeczytana...
@up
Nawet nawet przypuszczenia
"Kiedy zimno straci swe żądło" - Niedawno pojawiły się nowe lodowe wyspy, ale one chyba nie mają "żądła", chyba Ghazbaran pojawia się na gdzieś na nowych terenach, jest władcą ostrzy i możliwe że "żądło" to jego broń. Twórcy Tibii "ściągali" od Lotr, a miecz Froda nazywał się żądło, więc może to być jakoś powiązane.
To może mieć sęs
Ale to
"Kiedy zakazane bliźnięta nie będą już istnieć" - Może Trójca Terroru. Być może trzeba zabić całą trojkę i dostajesz jakąś następną wskazówkę.
Chodzi o bliźnięta nie o trojaczki
I siedząc pod depo widziałem jak Polacy sie kłócili ze mogą sie nawzajem zabić na 1 hit może i oto chodzi tu "Kiedy strzała nie pofrunie dwa razy" trzeba cos zabić/zniszczyć jednym walnięciem ale uciszyć cisze:( cisze da sie uciszyć hałasem muzyka???
Styzoryk
16-08-2007, 14:59
Ktoś się walnie w kaktus i poleci krew?
Czy może na oazach wybuchna wojny np. Najazdy nomadów.
Czy mogą być 2 najazdy na raz?
Np. Nieumarli an poh i nomadzi...
Może o królu cyclopsów wie coś Sweaty Cyclops?
... "Jest wiele różnych wersji tej samej historii [...] ale wszystkie prawdziwe".
(Tia Dalma, Pirates From Carribean and the Dead Man's Chest.)
@up
może i oto chodzi tu "Kiedy strzała nie pofrunie dwa razy" trzeba cos zabić/zniszczyć jednym walnięciem ale uciszyć cisze:( cisze da sie uciszyć hałasem muzyka???
Myśle, że z tą strzałą może być właśnie takie coś...
Co do ciszy... Nasunęła mi się tylko na myśl komnata pełna instrumentów, które same grają ;p
AzuranskiRookstayerXL
16-08-2007, 15:58
Tymi bliźniętami mogą być Fafnar i Suon. Więcej informacji- http://www.tibia.com/library/?subtopic=genesis&page=3
Irwin546
16-08-2007, 16:19
co do ciszy:
MORAGROTH!
lol że też na to nie padliśmy :)
podobno ten demon robi nutki, może trzeba go zabić? Podobno śpiewa nieziemskie piosenki...
podobno pojawia się on na Goromie....
Albo: trzeba będzie coś zagrać na jakimś instrumencie, bo uciszenie ciszy to prosta metafora :) czyli po prostu robić hałas ....
Tymi bliźniętami mogą być Fafnar i Suon.
Książki o nich przetłumaczone(jakby ktoś chciał poczytać)
http://tibia.pl/books.php?b=8
http://tibia.pl/books.php?b=9
http://tibia.pl/books.php?b=10
http://tibia.pl/books.php?b=11
Znajdują sie one na Rookgardzie
Ale czy to oni wątpię w Tibi są np bracia/siostry/mieszane(bliźnięta można chyba traktować jak bracia) którzy dokazują sobie lub sie kochają??? albo bliźnięta nie muszą być człowiekiem demonem elfem a może to jakieś 2 rzeczy które bez siebie nie mogą być
Co do złotego gruntu bliższa metafora wskazuje na pustynie albo do piramid są te podłogi......są takie no......jakby złote lub kopalnie z których wydobywa sie złoto
@down
Lub z inną wierzą albo wieża to metafora góry
Kiedy wieża upadnie- wedlug mnie ma to zwiazek z wierza na ktorej sie respi Ferumbrass lub z Knight Watch Tower, nieoficjalnie mowi sie ze KWT jest zwiazana z Winged helmet quest, moze jak wykona sie ta misje to bedzie mozna dojsc do Excalibuga....
SeaIronSlayer
16-08-2007, 18:02
""Excalibug odrodzi się w płomieniach sprawiedliwości" - tzn. albo dostaniesz miecz, albo pojawi się on w jakimś miejscu (zapewne dobrze strzeżonym) i musisz go stamtąd zabrać."
Czyżby.. Spike Sword?
Sorka jak odswiezam :P
@Up
Może, ale zapomnij na chwile o innych legendach tibiańskichi złóżmy wszystko w całość
-Kiedy wieża upadnie-metafora góry albo jakaś znana nam wieża
-Kiedy zimno straci swe żądło-możliwe powiązanie z Ghazbaranem
-Kiedy mali przemaszerują salami wielkich-"mali" to krasnale albo inne istoty lub człowiek(gracz)
-Kiedy władca morderców straci swą godność-związane z parszywą 7 :D ale co godność stracą umierając
-Kiedy lód pocałuje ogień-związek z żywiołami może gdzieś jest odp w księgch o żywiołach(podałem kilka postów up)
-Kiedy strzała nie pofrunie dwa razy-że trzeba coś zaatakować/zabić/zniszczyć raz
-Kiedy piorun uciszy ciszę-cisze da sie uciszyć hałasem(jedyne co w tibi wydaje dźwięk to instrumenty gdy coś mówimy albo jemy) ale błyskawica? jakiś czar na błyskawice wymówić w ciszy ???
-Kiedy czerwień spotka zieleń na złotym gruncie-to ma za dużo znaczeń
-Kiedy kość słoniowa pęknie w krwią splamionych rękach- Elephant Tusk rozwalić?
-Kiedy umarli przejdą po ziemi naśmiewając się z bogów-z bram piekieł coś wyjdzie i rozwali thais??
-Kiedy imiona zostaną wymazane i tak stracone, powrócą-na grobach znikną napisy i pacjenci w trumnach ożyją ?
-Kiedy zakazane bliźnięta nie będą już istnieć-o tym trudno cokolwiek powiedzieć
-Kiedy jednooki król umrze w ogniu-są na ziemi tibi jednoocy królowie (cyklopi ich nazywano jednookimi)
-Kiedy zdrajca spotka swój los - Bazir (władca kłamstw), zdrada może polegać na kłamstwie. Tafariel (pani przeklętych), przekleństwo z powodu zdrady (?) jedynie to ma sens
-Excalibug odrodzi się w płomieniach sprawiedliwości- eee to brzmi bardziej jak to z feniksem że z popiołów sie odradza
Avallach
16-08-2007, 20:04
"Kiedy umarli przejdą po ziemi naśmiewając się z bogów" - Wiele jest w Tibii Skeletonów, Ghouli. Jednak może chodzi o Undead Minion, Dracola lub coś takiego. Może pojawi się nowy Boss.
A moze tylko po ataku na PoH?? Nieumarli??
"Kiedy jednooki król umrze w ogniu" - DeadEYE Deavius to pirat z jednym okiem, ale królem nazwać go nie można. Gazer ma jedno oko, ale Beholdery mają i więcej (jedno duże i kilka małych na czółkach), ale król pasowałby do The Evil Eye. Cyklopy nie mają króla na 99%. 1% to zawsze coś. Pewnie jest wiele miejsc i potworów nie widzianych przez żadnego gracza. Ostatnim kandydatem może być Bazyliszek, bo nie wiadomo jak wygląda i może obdarzono go tylko jednym okiem. Jeśli już znajdziesz KRÓLA powinieneś zabić go ogniem, a jeśli będzie to NPC może musisz rzucić pod niego fire field czy coś takiego.
najprawdopodobniej Bazyl
Vasudanin
16-08-2007, 20:35
Broń została ukryta. Upewniliśmy się, że tylko odważny bohater o nieskalanej duszy może ją odnaleźć. Piekielne miejsce będzie strzeżone przez nasz Zakon.
"piekielne miejsce" moze gdzies na goromie
Kiedy mali przemaszerują salami wielkich - a moze na sali z tp na poi summonowac dwarfa i niech sobie przejdzie po niej
Kiedy lód pocałuje ogień-to ma zwiazek z lodowymi wyspami (tzn. vega senja folda svagrond) moze gdzies tam jest cos takiego ze jest loot a na nim fire field czy cos w tym stylu
Kiedy strzała nie pofrunie dwa razy - hmmmm kiedy paladyn wystrzeli 1 strzale i zginie czy cos w tym stylu
Kiedy czerwień spotka zieleń na złotym gruncie - zloty grunt darashia lub inna pustynia czerwien i zielen przecierz scaraby larvy itd. maja trucizne zamist krwi a moze na polu z ich krwia ty musisz pozwolic wlanac w siebie blood hita
Kiedy kość słoniowa pęknie w krwią splamionych rękach - zabijasz elephanta,mamuta to kosc sloniowa peka np. kosc im zlamales a ty masz krew na rekach bo z nim walczyles
Kiedy imiona zostaną wymazane i tak stracone, powrócą - hmmmmm... moze jakis potwor kiedys byl skasowali go a moze teraz powroci
Kiedy zakazane bliźnięta nie będą już istnieć - hmmmm.. necro i priestess??
albo te 2 odpowiedniki Frost Giant
Kiedy jednooki król umrze w ogniu - a moze sweaty cyclop to ich krol moze jakos zrobic zeby umarl na ogniu
Kiedy zdrajca spotka swój los - bandita trzeba zabic czy cos w tym stylu smuglera albo cos
Kiedy zimno straci swe żądło - crystal spider przecierz te jego zuwaczki przypominaja 2 zadla nie ;]
Kiedy wieża upadnie - hmmm to mi nic nie mowi jak cos wymysle to dam znac
Excalibug odrodzi się w płomieniach sprawiedliwości. - plomienie sprawiedliwosci na jakims fire field sie zrespi
takie sa moje przypuszczenia moge sie mylic (a raczej na pewno sie gdzie myle) ale probowac trzeba
"Kiedy czerwień spotka zieleń na złotym gruncie"
Moze a raczej napewno chodzi o Ankrahmun-Darashie, dalsza czesc moze sie wydac glupia ale "czerwień spotka zieleń" w Ankrahmun sa Dragony (zielone) i Dragon Lordy (Czerwone) :P
@2Up: Zapominasz, że legenda o Excalibugu była dużo wcześniej przed powstaniem (a raczej udostępnieniem) POI, Svargrondu itp. więc nie możemy tu mówić o Frostach~ czy Salach w POI.
UP: ale jest też cień szansy, ze za czasów tibii ''1.2'' Cip sobie pomyślał:"no to damy im w ch^j trudną zagadke, niech grają w naszą gre 17 lat, płacą za pacc, zeby na końcu zdobyć dwie linijki kodu. Polowe questu damy za 5 lat, część za 10, a końcówke za 17" ;] Czyli jest możliwość, ze połowy tej zagadki może nie da się nawet domyśleć, bo jeszcze nie powstała ;)
UP: ale jest też cień szansy, ze za czasów tibii ''1.2'' Cip sobie pomyślał:"no to damy im w ch^j trudną zagadke, niech grają w naszą gre 17 lat, płacą za pacc, zeby na końcu zdobyć dwie linijki kodu. Polowe questu damy za 5 lat, część za 10, a końcówke za 17" ;] Czyli jest możliwość, ze połowy tej zagadki może nie da się nawet domyśleć, bo jeszcze nie powstała ;)
I to jest cały bezsens rozwiązywania tibijskich zagadek. Pogódźcie się z tym, że Excalibug to prawdopodobnie żarcik Cipsoftu (ot, wystarczy spojrzeć, co mówią o nim różni NPC), a wszystkie "legendy" i tajemnice Tibii prędzej czy później okazują się być tylko mitami. Ludzie głowili się nad zdobyciem soft boots, zastanawiali się, jak wejść do Pits of Inferno, a tutaj POOOOOF!111 i mamy całego questa ZROBIONEGO W PEWNYM UPDATE. Nie wcześniej.
@Kejmilo - Mit powstał wcześniej, ale POI mogło być już planowane dosyć dawno temu, a przecież CIPsoft nie może non-stop tworzyć mapki. Jestem pewny, że już teraz mają planu co do następnych Updatów.
@Arcymag - Tworzenie wszystkiego stopniowo, też tak uważam.
@Lasooch - Lepiej nie być tak wszystkiego pewny. Twoje POOOOOF!111 może się zdarzyć za nie wiadomo ile lat. tibia będzie żyć długo, a tak mamy chociaż nad czym pokombinować. MYŚLENIE NIE BOLI!:evul:
Myślałem, myślałem szukałem i na coś wpadłem:
Broń została ukryta. Upewniliśmy się, że tylko odważny bohater o nieskalanej duszy może ją odnaleźć. Piekielne miejsce będzie strzeżone przez nasz Zakon. Jeśli zajdzie taka potrzeba, będziemy je strzec w nieskończoność. Żadna magia nie będzie w stanie odkryć nasze sekrety.
Użyliśmy najpotężniejszych zaklęć i najsprytniejszych sztuczek jakie nasze umysły mogły stworzyć. Nie będzie możliwości by oszukać nasze straże, albo rzucić na nie urok. Jestem pewny, dołączając do tego nasze zagadki i pułapki, że nasze siły będą w stanie walczyć przeciw każdemu złu które rzuci nam wyzwanie. Nawet przeciw samej Bezlitosnej Siódemce, jeśli będzie trzeba.
A teraz pewne informacje dot. Dark Monka:
Istnieją mnisi, którzy utracili wiarę lub zostali przeciągnięci na ciemną stronę, ale to Mroczni Mnisi sformowali swój własny zakon, którego zadania skrywa cień tajemnicy. Niewiele wiadomo o ich działaniach ani o tym, skąd się w ogóle wzięli. Oficjalne bractwa zakonne zaprzeczają temu, iż wiedzą cokolwiek o tym zakonie. Powszechnie twierdzi się, że Mroczni Mnisi służą jakimś złym mocom, ponieważ mają wrogi stosunek do większości ludzi. Ich sposób atakowania wskazuje na trenowanie sztuk walki. Używają także kilku zaklęć, z których niektóre, zwłaszcza wysysanie sił witalnych, świadczy o mrocznym obliczu tego bractwa.
Czy są jeszcze jakieś zakony w grze? Jeśli tak proszę o podanie nazwy (o ile sie da)...
Lord'Micu
16-08-2007, 23:40
Kiedy mali przemaszerują salami wielkich - według mnie ci "mali" to możemy być my gracze a ci wielcy "GoD'sy" a sala hmmm... może jest jakaś ukryta sala wkońcu jakiś GM w wywiadzie powiedział, że Tibijczycy odkryli dopiero 80% całej mapy
Kiedy lód pocałuje ogień-ma jednej z lodowych wysp chyba folda jest tam podziemie z lawą może ma ona wypłynąć jakoś na powierzchnie(jak nie wiem)
Kiedy strzała nie pofrunie dwa razy - może chodzi o to, że jakiś mobek który strzela z arrows(hunter, hero, być może warlock) musi zginac gdy wystrzeli tylko jedna strzale.
Kiedy czerwień spotka zieleń na złotym gruncie - tutaj jest wiele teorii według mnie najbardziej trafna jest ta o pustyni ale co z tym czerwonym i zielony to już trudno trfić bo tego duuuuużo
Kiedy kość słoniowa pęknie w krwią splamionych rękach - rozwalić kość słoniową w rękach lub może pozwolić walnąć w siebie blood hita gdy mamy ją "na sobie" czyli w ręcę??
Kiedy imiona zostaną wymazane i tak stracone, powrócą - tutaj nie wiem ...:/
Kiedy zakazane bliźnięta nie będą już istnieć -według mnie tu trzeba poszukać w legendach tibii gdyż może ma to związek z npc ?
Kiedy jednooki król umrze w ogniu - sweaty cyclop może coś wiedzieć?? tylko cyklopy lub gazery mają jedno oko więc napewno o nich tutaj chodzi.
Kiedy zdrajca spotka swój los - może hero albo black knight?? wkońcu to oni są ludźmi a pisze, że Hero to bohaterowie którzy oddalili sie od króla tibianusa??(nie wiem czy dobrze)
Kiedy zimno straci swe żądło - ma to zwązek według mnie z lodowymi wyspanie ale nie z tą nową gdyż raczej ten quest(jeżeli wogule istnieje) jest od dawna...
Kiedy wieża upadnie - wieża niedaleko ab??może amazon set ma coś z tym wspólnego??
Excalibug odrodzi się w płomieniach sprawiedliwości. -no nie tutaj mi pasuje obaz SoF na rooku "odrodzi się w płomienach"-szukać miejsc otoczonych fire fieldami??
To na tyle by było może wniose coś nowego
SeaIronSlayer
17-08-2007, 00:22
Ferumbras - Ta npc.. Amber! Bliznieta?
Lód i ogien- tam na dreamers chellenge woda i fire field..
A! już wiem co chciałem napisać :D -> pamiętacie tego NPC co mówił o tym no mieczu na pare? "Kiedy lód coośtam ogien" na Dreamers Challenge woda i ogień, może to ma powiązanie z tym? Może ten miecz na pare to Excalibug? Trzeba popytać tego NPC :/
Odrazu mówie że nie ja to zrobie niemam postaci aktualnie :baby:
Witam wszystkich. Zainteresowała mnie ta sprawa z Excalibugiem, dlatego postanowiłem zająć się tym. W tym celu rozpocząłem mą wędrówkę po Tibijskim świecie. Na szczycie pewnej góry spotkałem mędrca, który wie co nie co o tej sprawie. Przedstawiłem mu również wasze przemyślenia. A o to co mi powiedział:
Za prawdę powiadam ci chłopcze, ci z forum za przeproszeniem głupoty pierdolą. Widać, że takie łamigłówki nie są ich mocną stroną. To wszystko to metafory, a właściwie to nawet oksymorony. Nie gap się tak na mnie, zajrzyj do słownika jak nie wiesz, idioto! Chodzi o to, że niektóre z tych rzeczy w wersach do siebie nie pasują, rozumiesz? Są... tak jakby niemożliwe, żeby się stały. Na przykład jak piorun, który robi wielkie bum jak pierdolnie miałby uciszyć... cisze, która, no, jest już cicha, nie? Miecza nikt nie dostanie. Zakon Rycerzy Koszmaru dobrze go ukrył pod swoją wieżą. Właściwie to nikt nawet nie jest pewien gdzie on się znajduje. Chociaż... legenda mówi, że miecz pojawi się w płomieniach sprawiedliwości, gdy na Tibii zapanuje kompletny chaos, gdy demony zaczną kroczyć po tej ziemi i gdy wypełni się przepowiednia! Wiesz, to z tym piorunem, tymi małymi maszerującymi przez komnaty wielkich i tak dalej. Dobra, zmęczyło mnie to gadanie. Masz porzyczyć dyche?
To wszystko co ten mędrzec mi powiedział, no... poza przekleństwami kiedy nie dałem mu złota. Mam nadzieje, że to rzuci nieco światła na wasze przemyślenia.
Bartek153
17-08-2007, 10:57
Ferumbras - Ta npc.. Amber! Bliznieta?
Lód i ogien- tam na dreamers chellenge woda i fire field..
A! już wiem co chciałem napisać :D -> pamiętacie tego NPC co mówił o tym no mieczu na pare? "Kiedy lód coośtam ogien" na Dreamers Challenge woda i ogień, może to ma powiązanie z tym? Może ten miecz na pare to Excalibug? Trzeba popytać tego NPC :/
Odrazu mówie że nie ja to zrobie niemam postaci aktualnie :baby:
jak lod i ogien sie "pocaluja" to powstanie para i moze ta para bedzie trzeba "naladowac" excalibuga? :P
imiona zostaną wymazane i tak stracone, powrócą- czy to nie Ferumbras?? kiedś raz został przywołany przez GMa i potem długi czas nie występował dopier od zeszłego update powrócił
Ermh...I ta książka z wierszem jest w tibii tak?
Mógłby ktoś podać oryginał, albo jej położenie na mapie?
Heja macie fajne teorie ale rozumiecie to zbyt dosłownie spróbujcie znaleźć przedmioty odpowiadające wierszu NP. jednooki krul zginie w ogniu to podpalić beholder eye albo jakies oko itp.
Na którejś stronie pytałeś sie o mnichów są jeszcze ryceże koszmaru i ta druga nacja dobra qest na nie jest pod poh a skarbiec opisany w 1 moim poście należy do wspomnianych wcześniej rucerzah
Beholdery nie są jednookie....
Źle podchodzicie do tej przepowiedni. Nie podchodzcie do niej z mechanicznego punktu widzenia gry...
Mam jeszcze jeden fragment ksiąszki
Kroniki Koszmaru, Tom VII
...a kiedy umarli rozpoczną ucztę o północy
starożytny wróg nie będzie więcej strzegł
miejsca jego plugawego dziedzica, a
żyjący przejdą ścieżkę starożytnych.
Śmierć czeka na chciwych i odważnych
wielu będzie opłakiwanych dopóki
dawno stracony skarb zostanie odnaleziony...
Mam jeszcze ss ze skarbcem rycerzy koszmaru
http://img244.imageshack.us/img244/8306/beztytuuze5.th.png (http://img244.imageshack.us/my.php?image=beztytuuze5.png)
Wszystkie przekłady książek i SS są ze strony
http://forum.tibia.org.pl/showthread.php?t=208271
Ciekawostka
* - PoI reward room jaki znamy dziś został dodany przed grudniem 2006, PoI zostało stworzone w okolicach 2002 z myślą tylko i wyłącznie o Excalibugu.
"Jestem pewny, że miecz ten leży ukryty w skarbcu Rycerzy Koszmaru pod Spustoszonymi Równinami. Planuję ekspedycję tam, aby pokonać Bezlitosną Siódemkę, ale najpierw muszę ocalić świat."
Według mnie, to ma coś wspólnego z Dreamers Challange Questem - Nightmare Knights / Brotherhood of the Bones - są to dwa zakony do których można przystąpić po jego wykonaniu. A co do The Ruthless Seven to może w przyszłych update'ach może być wprowadzony jakiś nowy raid na PoH, ale to tylko moje przypuszczenia. Na pewno CipSoft nie doda całego questu w jednym update bo to jest zbyt wiele roboty. Tą wieżą wspomnianą w książce może być równie dobrze KWT jak i wieża Ferumbrasa. Można by tak było spekulować bez końca z czym kojarzą sie poszczególne rzeczy wspomniane w książce, ale to i tak prawdopodobnie nic nie da bo Excalibuga po prostu nie da się jeszcze zdobyć , a to z tego powodu że trzeba będzie najprawdopodobniej zabić demony wchodzące w skład The Ruthless Seven a do dzisiaj na normalnych serwerach nie było ani jednego demona z owej siódemki. I tak pewnie nie bylibyśmy w stanie ich jeszcze zabić bo są zbyt silne, sam Ghazbaran prawdopodobnie summonuje/respi się z około 5 deathslicerami, 2 juggernautami, 2 furiami i demonem [takie dane są podane na erig.net]
Edit.
Jeżeli PoI zostało stworzone przed stworzeniem tego całego questa to całkiem możliwe jest to, że sale wspomniane w książce to są sale z PoI, a demony z The Ruthless Seven właśnie tam się pojawią.
@Withord
Gdybyśmy podchodzili do tego z punktu widzenia możliwości gry, to wyszło by nam tyle:
Bierzemy wszystkie PoI Boss Itemy i klucz 6666, wchodzimy do PoI, otwieramy kluczem drzwi w Final Roomie, teleportuje nas do pokoju z całym R7, zabijamy je i bierzemy Excalibuga ze skrzynki.
Ta przepowiednia może też oznaczać konkretne okresy w historii Tibii jako gry. Np. to z tymi wymazanymi imionami - jakiś globalny reset? Piorun uciszający ciszę - dodanie dźwięku do Tibii. ;)
A poza tym to zgadzam się z Lasuhem. Wszelkie tajemnice w Tibii tak właśnie wyglądają.
Ja mam teorie do dwoch rzeczy. Tymi blizniakami moga byc Orshabaal i Minishabaal. A do pioruna(to troche glupie) to trzeba rzucuc piorunem jakiegos gadule. Nad reszta sie zastanawiam.
Kiedy wieża upadnie - Wieża w Edron,ta magiczna,Fermour Hills,KW tower itd..
Kiedy zimno straci swe żądło - Hmmm czyżby miało nastapić globalne ocieplenie w Tibi?
Kiedy mali przemaszerują salami wielkich - krasnoludy pomaszerują przez Cyclopolis?
Kiedy lód pocałuje ogień - hmm to może być epoka lodowcowa na południu a wyżej to ocieplenie na północy(czyli goroma,ankh w lodzie itp)
Kiedy strzała nie pofrunie dwa razy - szybki koniec(świata?)
Kiedy piorun uciszy ciszę - to jest jasne.hałas,haos itp
Kiedy czerwień spotka zieleń na złotym gruncie - demony zaatakuję Ab?
Kiedy umarli przejdą po ziemi naśmiewając się z bogów - atak na PoH,darashie
Kiedy zakazane bliźnięta nie będą już istnieć - Jakieś 2 nowe potwory w updacie
Widoczne jest że ostatnia częśc questy to- idz i zabij a dostaniesz nagrodę
Wszystko wskazuje na to że w updacie nastapią drastyczne zmiany i quest się odkryje
Sir szofer
20-08-2007, 10:29
"Kiedy czerwień spotka zieleń na złotym gruncie"
Moze a raczej napewno chodzi o Ankrahmun-Darashie, dalsza czesc moze sie wydac glupia ale "czerwień spotka zieleń" w Ankrahmun sa Dragony (zielone) i Dragon Lordy (Czerwone) :P
Racja ale może to też być krew scarabów najeżdzających na Ankrahmun oraz śmiałków którzy go bronili ;)
Jest wiele legend ale prawie żadna nie jest prawdziwa.
Musze tutaj wyjaśnić jedną sprawę co do przepowiedni...
Kiedy mali przemaszerują salami wielkich - krasnoludy pomaszerują przez Cyclopolis?
I tym podobne stwierdzenia...
Bierzecie to zbyt dosłownie. Nie chodzi tu o jakiś krasnali czy innych kurdupli maszerujących przez sale cyklopów czy innych olbrzymów. To jest metafora.
Wielcy to znaczy władcy, królowie, ludzie sławni, potężni, bogaci itp, itd. Mali to zwykli, prości ludzie, chłopi, mieszczanie itp.
Nixon_The_Mage
24-08-2007, 13:34
#Offtop
Szczerze mówiąc przypomina mi to sytuację w polskiej polityce:
Kiedy mali przemaszerują salami wielkich.
Kiedy zakazane bliźnięta nie będą już istnieć.
#Topic
Wg mnie jest są to przenośnie i nie ma sensu szukac w nich czegokolwiek.
Kiedy wieża upadnie
Kiedy lód pocałuje ogień
To mi pasuje do opisu... raju, konca swiata.
iGeneration
27-08-2007, 11:30
Powiązanie do sali tronowej króla Tibianusa(lub innych władców)?
A może do sal, w których biesiadują bogowie?
Znam takie jedno miejsce...wejście na Vocation Quest'a
Dokładnie tu <KLIK> (http://tibia.pl/earth.php?x=32648&y=32093&z=7&q=94.12)
Jak widać zielonego i czerwonego nie brak...a złoty grunt jest przenośnią dla piasku.
Kiedy lód pocałuje ogień
Związek miłosny kogoś z rasy ognia i kogoś z rasy lodu/wody?(np. taki marny przykład: Ice Witch zakochana w Demonie(o.O?))
Te wasze domysły dot. przejścia krasnoludów przez cyclo, czy zsummonowania ich w salach PoI to jedno, wielkie DNO. Jak już ktoś wspomniał, bierzecie wszystko zbyt dosłownie, przez co wasze hipotezy są, z postu na post, coraz bardziej zabawne i zarazem żałosne, aczkolwiek 'globalne ocieplenie' i 'zlodowacenie Ank' rozbiły mnie najbardziej. Nie po to CIP robiły całe te tereny takimi jakimi są, żeby w następnej aktualizacji gry wpieprzać na nie bryły lodu, albo je zwyczajnie topić. Z tym całym Excalibugiem będzie tak samo jak z DSL. '1 000 000 nabywca PACC dostanie Excalibugi dla całej rodziny + roczny wyjazd do dotkniętego epoką lodowcową Ank'. Nie ma sensu abyście teraz nad tym ślęczeli, bo tracicie czas, i nie mówię tego, żeby wam obrzydzić rozwiązywanie pseudozagadak czy tym podobnych rzeczy ale po to abyście przejrzeli na oczy, że to nie ma najmniejszego sensu.
Kiedy wieża upadnie - Wieża w Edron,ta magiczna,Fermour Hills,KW tower itd..
Kiedy zimno straci swe żądło - Hmmm czyżby miało nastapić globalne ocieplenie w Tibi?
Kiedy lód pocałuje ogień - hmm to może być epoka lodowcowa na południu a wyżej to ocieplenie na północy(czyli goroma,ankh w lodzie itp)
Kiedy strzała nie pofrunie dwa razy - szybki koniec(świata?)
Kiedy piorun uciszy ciszę - to jest jasne.hałas,haos itp
Kiedy czerwień spotka zieleń na złotym gruncie - demony zaatakuję Ab?
Kiedy umarli przejdą po ziemi naśmiewając się z bogów - atak na PoH,darashie
Widoczne jest że ostatnia częśc questy to- idz i zabij a dostaniesz nagrodę
Wszystko wskazuje na to że w updacie nastapią drastyczne zmiany i quest się odkryje
Wiem, że moze to tylko namysły(?) ale rozwaliłes mnie z tym ociepleniem ; P
Szybki'lols
28-08-2007, 19:38
Po prostu Cip~ w next upach mogą po prostu zrobić coś byśmy(gracze) mogli odgadnąć raz na zawsze te tajemnice - ale jak myślę że Nie bo na tym gra polega... szukaniu...rozwiązywaniu itp.
Pzdr!
Fylslenyox
28-08-2007, 22:33
Kiedy strzala nie poleci dwa razy>> to juz jest raczej nie spelnione bo strzala zawsze leci jeden raz. A tu chodzi o jedna strzale gdyz pisze STRZALA.
Kiedy krol jednookich umrze w ogniu. >> krolem beho jest the evil EYE (nie eyes) wiec wychodzi ze beho ma jedno oko a te pozostale to nie koniecznie sa oczy :baby:
Jestem na 90% pewien ze duza czesc tibijczykow ma juz za soba 1,3,4 czesc wierszyka.
Nie kumam 2 - moze trzeba cos w trakcie zrobic dodatkowo albo czegos nie rozumiem.
1 - KWT
3 - wy proste szaraczki przeszliscie salami wielkich i nawet na tronach se postaliscie.
4 - jak juz przemeczyliscie to wszystko to zapewne wzieliscie nagrody ? okradliscie wladce mordercow:P wy prosci ludzie (ja tez) ;P
Knajt997
29-08-2007, 22:26
Kiedy czerwień spotka zieleń na złotym gruncie.Kiedy czerwień spotka zieleń na złotym gruncie.
Otórz wydaje mi sie ze czesciowo wiem jak wykonac to zadanie.
Kiedys jeszcze w tibii 7.6 chodzilem po najwiekszym labiryncie tibii-Motls
Mialem 43 paladyna i po 40 min niewiedzialem spotkala mnie przykra niespodzianka.Niemialem juz amunicji do kuszy a na drodze do wyjscia stalo mi wiele potworów.Ponad to skonczylo sie jedzenie/runy/mfy/life ringi.
Wiec musialem pasc. Ale nie odrazu . Gdy bloknely mnie 2 dsy w waskim przejsciu postanowilem uzyc kilofa którego mialem w swoim ekwipunku.
i nagle wykopalem jakas dziure.bez wachania weszlem tam z nadzieja ze znajde amunicje lub wyjscie.ale pomieszczenie do którego wpadlem bylo pelne poison fieldów i fire fieldów. postanowilem isc przez nie. I NAGLE NA 1 POISON FIELDZIE CALE HP MI SPADLO I DEAD[MOZE BYM PRZEZYL ALE MIALEM WTEDY 300HP+].
w tym pomieszczeniu byla podloga jak w tombach.taka zólta wiec to moze byc cos zwiazanego z tym. Namówie mojego kolege 102 ek'a zeby poszedl tam ze mna po wyprawie powiem wam co znalezlismy
EdwardMatiz
29-08-2007, 22:52
Kiedy wieża upadnie
Kiedy lód pocałuje ogień
1. według mnie chodzi o wieze skeletów koło thais tam gdzie respi sie hallowen zajączek <zara to wytłumaczę>
2.Ghazbaran- lodowy boss,mistrz ostrza,może kiedy się go zabije trzeba iść na świątynie poha i pogadać
3.mali gracze,duzi GMowie,GoDowie <jest tu zwiążek z pOi>
4.Morderca=assasin może trzeba pogadać z tym w port hope na samym rogu koło miejscówki do skillowania
5.kojarzy mi się z dreamerem bo jesteś w jednej misji w nicości a jak lód połaczy sie z ogniem powstanie nicość
6.może power arrow wystrzelony z golden bowa w hallowen hare odtworzą sie drzwi albo dziura
7.tam koło tej wieży są takie pola jak m walle i może jak staniesz tam i zagrasz na instrumencie który poleci z Ghazabrana albo z Morgarotha bo on śpiewa nieziemskie piosenki
8. tego może byc bardzo dużo a może jakiegoś nowego demona zielonego wprowadzą i bedzię sie respił gdzieś w poi i ty w tym samym czasie zabijesz demona bedąc na party
9.może trzeba zabić bossa bonebeastów albo bossa Undead Dragonów
10.umarli i oto chodzi mi z tą wiezą i hallowena który zamienia ludzi i się z nich śmieję
11.Może będzie takie pole które zabija za pierwszym razem ale za drugim da się przejść ze trzeba się poświęcić.
12. Trójca terroru <wszystkich 3 bossów zabić na servie>Morgaroth,Ghazabran i Zoralurk taki jasno niebieski
13.Evil Eye? albo Braindeath zginię zabity przez bursty bo ogniowe albo zrobią bossa odpornego na wszystko oprócz ognia
14.Hero/bk bo oni zdradzili jakiś może boss ich?
15.może miecz pojawi się w hellgacie wtedy bo to brama piekieł
Może pomogłem
Będzie ktoś w końcu taki miły, i da orginał tego tekstu?
Kiedy zakazane bliźnięta nie będą już istnieć -według mnie tu trzeba poszukać w legendach tibii gdyż może ma to związek z npc ?
Obi i Dixi na rooku to są bracia i chyba bliźnięta.
Obi i Dixi na rooku to są bracia i chyba bliźnięta.
Tak i oni napewno są zakaznymi bliźniętami, bo skupują złom od nowych graczy. Przerażające mogą być ich plany! O, zgrozo!
@up
Budują Transformersa. Za dwa lata na rooku będzie najazd Megatrona.
@upup
Obi i Dixi na rooku to są bracia
Nie wiedziałem że Dixi to transwestyta :O
Gdy strzała nie pofrunie dwa razy - Moim zdaniem chodzi tu o Crystal Arrow, a nie o jakieś zabicie kogoś/czegoś jednym strzałem. I myślę że nie może być wystrzelona zwykłym łukiem(Wprowadzono Golden Bow lecz nikt go nie widział kolejna zagadka) This arrow seems not suitable for the use with ordinary bows. It seems to be rotting rapidly.
Kiedy jednooki król umrze w ogniu - Hell steel (This rare metal must have been refined in the depths of Tibia) może sie przydać.
Narazie tyle poszukam, popytam npc potem sie odezwe jak coś znajde.
Heja macie fajne teorie ale rozumiecie to zbyt dosłownie spróbujcie znaleźć przedmioty odpowiadające wierszu NP. jednooki krul zginie w ogniu to podpalić beholder eye albo jakies oko itp.
Na którejś stronie pytałeś sie o mnichów są jeszcze ryceże koszmaru i ta druga nacja dobra qest na nie jest pod poh a skarbiec opisany w 1 moim poście należy do wspomnianych wcześniej rucerzah
Może chodzi o jakiegoś króla piratów co oka nie ma albo w ostatecznosci króla cyclopow (sweaty cyclops moze cos o tym wiedziec)
Nie sadze zeby istnialo cos takiego jak excalibug to
Może chodzi o jakiegoś króla piratów co oka nie ma albo w ostatecznosci króla cyclopow (sweaty cyclops moze cos o tym wiedziec)
Nie sadze zeby istnialo cos takiego jak excalibug
This forum requires that you wait 30 seconds between posts. Please try again in 21 seconds.
Gdy zdobędziesz Excalibuga pojawi sie napis "You complete Tibia" ale gdy cipy zobaczyły ile kasy płynie z pacców to zablokowały możliwość jego zdobycia.
Może ją odblokują przechodząc na emeryture.
PS.
Temat ma zły tytuł. Kiedy mamy doczynienia z dziełem cip-soft logike trzeba do kieszeni shować.
Ametystowec
30-08-2007, 21:23
no ten tego...powiem tak:
HSIAHSAIUHSUIAHSUIAHS
JAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJ!!!!1111111111111111+1
tak...a moze na wspolrzednych 413/632/7 trzeba narznac w pory? albo wiem co!!!+! trzeba wyjsc z rooka podpalic dragon lorda (przed tym wydlubac mu jedno oko najlepiej bedzie jezeli zrobicie to crystal arrowem z golden bowa) i wtedy nastapi burza ktora zawali KWT po czym spali sie siedziba cipsoftu i ojca rydzyka (zapanuje sprawiedliwosc) i w zgliszczach bedzie excalibug!!!!111+1
dajcie se spokuj dzieci...(najbardziej mnie rozbawila historia paladyna w molts xD)
A oto jest moja teoria o Exalibugu i wierszu :
"Kiedy wieża upadnie" - Może tu chodzić o Knight Watch Tower lub wieże na fermor hills .
"Kiedy zimno straci swe żądło" - Bardzo możliwe ze chodzi o Ghazbarana <władce ostrz> , prawdopodobnie trzeba go zabić .
"Kiedy mali przemaszerują salami wielkich" - Gdy tibijczycy przemaszerują salami PoI .
"Kiedy władca morderców straci swą godność" - Urgith zostaje pokonany a może jakiś nowy boss assassinow <zabójców>
"Kiedy lód pocałuje ogień" - Gdy Pojawi się Morgaroth <ogień> i Ghazbaran <lód> zabije sie ich i złożu na polu razem ? , Gdy żuci sie fire fielda na ice cube ?
"Kiedy strzała nie pofrunie dwa razy" - To jest tajemnicze gdyż każda strzałą leci tylko raz , możliwe też ,że chodzi o crystal arrow wystrzeloną z golden bowu ?
"Kiedy piorun uciszy ciszę" - <w Tibi nie ma głosu :P> Więc jest to możliwe ,ponieważ nie ma głosu =tzn. cisza a jak strzeli piorun to dalej jest cicho :D
"Kiedy czerwień spotka zieleń na złotym gruncie" - możliwe ,że chodzi oto żeby położyc yellow tapestry na nim red tapestry , a na red tapestry green . :P
"Kiedy kość słoniowa pęknie w krwią splamionych rękach" - możliwe że trzeba kogoś zabić ,a potem zpróbować zniszczyć elephant tuska .
"Kiedy umarli przejdą po ziemi naśmiewając się z bogów" - nowy najazd na poh , gdzie atakują banshe , lub zupełnie nowy najazd np . R7 na poh z Undead Dragonami itp.
"Kiedy imiona zostaną wymazane i tak stracone, powrócą" - kiedy ludzie zapomną o bohaterach i złych potworach ?? , jak powiedział Agrael możliwe, że chodzi o umieranie i pojawianie sie w świątyni , resp potworów.
"Kiedy zakazane bliźnięta nie będą już istnieć" - Triangle of Terror ? ,możliwe ,że trzeba je zabić .
"Kiedy jednooki król umrze w ogniu" - możliwe że chodzi o Bloga ,zabitego przez ogień.:evul:
"Kiedy zdrajca spotka swój los" - Bazir - władca kłamst ,trzeba go zabić.
"Excalibug odrodzi się w płomieniach sprawiedliwości" - pojawi sie gdzieś lub zapłonie zmieni sie wygląd i pojawi sie przed tobą itp.
Alanus Lutinum
30-08-2007, 22:25
Hmmmm o te bliźnięta to może chodzi o syjamskie, nie są zakazane, ale tak mi się. To, że strzała nie pofrunie dwa razy to oznacza zabić jednym hitem, bo nie może lecić dwa razy, więc jakiś pall musi wziąśc zrobić tego questa zabijając potwory łukiem (?). Te bliźnięta to będzie chyba największa zagadka, mamy triangle of terror ale to trójca a na trójkę musi się trojaczki, na dwójkę dwojaki, ale bliźnięta mówi się jak są tacy sami chyba o tą trójcę właśnie chodzi :P, ale kto powiedział, że jest zakazana King Tibianus ? xD.
To z tymi kolorowymi tapestrami też niezłe. Dawajcie więcej Waszych fantastycznych, (nie)prawdopodobnych i jakże oklepanych teorii, gdyż jest się z czego pośmiać, mając na widoku nieubłaganie zbliżający się rok szkolny.
Btw. tu nie ma śladu (no, może znikomy) jakiejkolwiek logiki, tu są tylko zdziczało-chore bajki, które wyglądają jakby miały swój początek w umyśle jakiegoś 5-6 latka.
Ametystowec
31-08-2007, 01:02
"Kiedy wieża upadnie" - Może tu chodzić o Knight Watch Tower lub wieże na fermor hills .
"Ki...bla...bla...bla
haha...tak zaraz po tych czynnosciach uaktywni sie skrypt i otrzymasz legendarny przedmiot :cup::cup::cup:+:cup:=:cup:
2x up
tak! tutaj napewno chodzi o to, ze tylko palladyn moze zrobic ten quest! (chuj, ze excalibug to prawdopodobnie miecz) albo bedzie to niesamowicie czarne powolnie i bolesnie zabijajace ostrze terroru evul plax?
<Bla bla bla, sr*nie w banię>
"Kiedy lód pocałuje ogień" - Gdy Pojawi się Morgaroth <ogień> i Ghazbaran <lód> zabije sie ich i złożu na polu razem ?
<Sratatata, pierdo**nie o Chopinie>
Od kiedy Morgaroth to ogień, a Ghazbaran lód, do <męski narząd płciowy>'a <Bóg, stwórca>'a?! (czyt. Do Chu*a Pana)
Dla twojej wiadomości, Morgaroth to wielki "Aferzysta", oszust i wichrzyciel, a Ghazbaran to władca ostrz i mistrz mieczy. Dodam jeszcze że Zoralurg (?! Koszmarne imię -.-) to demon o wielu twarzach, zmiennokształtny.
A tak w ogóle, to jak miałbyś zamiar przetransportować ich w jedno miejsce? Nie dość, że trzeba by statkiem, to jeszcze zanim by się te prochy wyniosło na powierzchnię to by zniknęły.
Oraz, KOLEJNY RAZ PROSZĘ O ANGIELSKI ORYGINAŁ WIERSZA/PRZEPOWIEDNI!
"Kiedy piorun uciszy ciszę" - <w Tibi nie ma głosu :P> Więc jest to możliwe ,ponieważ nie ma głosu =tzn. cisza a jak strzeli piorun to dalej jest cicho :D
Ale gdy walnie piorun to jest grzmot nie(trochę udam mądrego:światło jest szybsze od dźwięku i dlatego po pierwsze primo jest pierwsza błyskawica po drugie primo potem jest dziwek/grzmot lub po trzecie primo gdy burza jest nad tobą wydaje sie że światło i grzmot były równocześnie nie to nie prawda światło było szybsze)
"Kiedy zakazane bliźnięta nie będą już istnieć" - Triangle of Terror ? ,możliwe ,że trzeba je zabić .
Taaa jak wpadłeś że "nie będą już istnieć" to znaczy zabić
morze naprawdę chodzi o tego Zor...coś tam co ma wiele twarzy (może ma tylko 2 twarze które metaforycznie oznaczają bliźnięta)
A żeby odpowiedzieć koledze Up nie trzeba ich transportować bo może w jednym miejscu gdzieś są (albo wkładasz ich ciała do hermetycznego pojemnika ale to głupia teoria)
I również proszę o oryginał odpowiedz może być np gdy odczytasz z początku wszystkie litery z góry na duł
EdwardMatiz
31-08-2007, 10:16
1. według mnie chodzi o wieze skeletów koło thais tam gdzie respi sie hallowen zajączek <zara to wytłumaczę>
2.Ghazbaran- lodowy boss,mistrz ostrza,może kiedy się go zabije trzeba iść na świątynie poha i pogadać
3.mali gracze,duzi GMowie,GoDowie <jest tu zwiążek z pOi>
4.Morderca=assasin może trzeba pogadać z tym w port hope na samym rogu koło miejscówki do skillowania
5.kojarzy mi się z dreamerem bo jesteś w jednej misji w nicości a jak lód połaczy sie z ogniem powstanie nicość
6.może power arrow wystrzelony z golden bowa w hallowen hare odtworzą sie drzwi albo dziura
7.tam koło tej wieży są takie pola jak m walle i może jak staniesz tam i zagrasz na instrumencie który poleci z Ghazabrana albo z Morgarotha bo on śpiewa nieziemskie piosenki
8. tego może byc bardzo dużo a może jakiegoś nowego demona zielonego wprowadzą i bedzię sie respił gdzieś w poi i ty w tym samym czasie zabijesz demona bedąc na party
9.może trzeba zabić bossa bonebeastów albo bossa Undead Dragonów
10.umarli i oto chodzi mi z tą wiezą i hallowena który zamienia ludzi i się z nich śmieję
11.Może będzie takie pole które zabija za pierwszym razem ale za drugim da się przejść ze trzeba się poświęcić.
12. Trójca terroru <wszystkich 3 bossów zabić na servie>Morgaroth,Ghazabran i Zoralurk taki jasno niebieski
13.Evil Eye? albo Braindeath zginię zabity przez bursty bo ogniowe albo zrobią bossa odpornego na wszystko oprócz ognia
14.Hero/bk bo oni zdradzili jakiś może boss ich?
15.może miecz pojawi się w hellgacie wtedy bo to brama piekieł
Może pomogłem
Jak mój pomysł? bo nikt nie skomentował
Boże, ile tu bzdur jest...
[uzależnienie&głupota]Powiem jedno: "Kiedy lód pocałuje ogień". Lód i ogień to są przeciwności, wrogowie. Tak więc może chodzi o to, aby doszło do POGODZENIA NAJWIĘKSZYCH WROGÓW W HISTORII TIBII.[/uzależnienie&głupota]
Pamiętajcie, tu nie chodzi o DOSŁOWNE znaczenie, tylko o PRZENOŚNE.
Przemyślcie to.
@up: To z Golden Bow... Crystal Arrow... Sądzę, że gdyby jakiś Paladyn zdobył Golden Bowa i Crystal Arrowa/Arrowsy to kusiło by go, żeby je używać. Tu chyba chodzi o to, że może użyć JEDEN JEDYNY RAZ. Np. do zabicia najgorszego potwora Tibii (w końcu ma zapanować SPRAWIEDLIWOŚĆ).
@Up Dobre dobre.............spostrzeżenia nie aż tak dosłowne mogą być dobre mógłbyś podzielić sie jeszcze kilkoma teoriami
@EdwardMatis
Hahahhahahahhahahaha.......dzięki tobie już niedługo będę miał tibie pod swoją władzą...........ahhahahaahahha a na serio to może kogoś to nie zainteresowało gdyż uważają je za bezsensowne lub ktoś to już napisał wcześniej nie mówię że twoje pomysły są "zue" bo w burzy mózgów każdy pomysł jest dobry w punkcie 12 mówisz o TRÓJCY terroru a bliźnięta to coś podwójnego podobnego ale tylko 2 osobniki/rzeczy a trio terroru to trojaczki:]
Jak mój pomysł? bo nikt nie skomentował
Oklepany jak 99% postów w tym temacie.
Dobra coś mogę jeszcze napisać...
"Kiedy wieża upadnie" - Wieża, to potężny budynek, którego nie da się tak łatwo zniszczyć. Stoi twardo na ziemi, robi za przeszkodę. Tak więc ta "wieża", to musi być coś, co jest potężne, co stoi ludziom na przeszkodzie. "Upadnie" czyli w końcu nadejdzie tego czegoś koniec.
"Kiedy zimno straci swe żądło" - Zastanówmy się nad tym. "Zimno", jak wiemy, nie jest miłym uczuciem. Spróbuj wyjść w środku zimy w samych gaciach :D Co czujemy? Lodowate KŁUCIE. A co robią te brzydkie owady ze swoimi żądłami? KŁUJĄ. Tak więc można powiedzieć, że żądło, to taka "broń" zimna. Tak więc kiedy ktoś/coś, kto/co został odznaczony w historii Tibii, straci jego broń, lub coś, co jest dla niego ważne.
"Kiedy mali przemaszerują salami wielkich" - Tu wydaje mi się, że zostało to spełnione. Chodzi mi o Quest Pits of Inferno. Jednak mieliśmy na to patrzeć z dystansu, niedosłownie.
Kto może być tym MAŁYM? Nie muszą oni być mali w sensie niscy, krótcy. Mogą to być jacyś przestępcy, złodzieje, mordercy, którzy dla nas są niczym, czymś... MAŁYM, nic nieznaczącym.
PRZEMASZERUJĄ... Hm... Tu może chodzić niekoniecznie o czynność CHODZIĆ. Może raczej to, że gdzieś się dostaną, do miejsca, w którym nie powinni przebywać... Musiałbym się nad tym jeszcze zastanowić.
SALE WIELKICH... Kto może być wielki dla nas? Wysokie levele? Królowie poszczególnych miast Tibii? Bogowie? Teorii może być wiele, ja jednak obstawiam na tych KRÓLI. Tak więc mogłoby chodzić o zamki króli.
Reasumując: Według tej mojej teorii miałoby to znaczyć: "Kiedy przestępcy dostaną się do zamków królewskich". Jakaś rebelia?
"Kiedy władca morderców straci swą godność" - Jakiś potworek, który jest mistrzem w niszczeniu graczy? Patrząc jednak przez szkło przenośni, władcą morderców może być coś nikczemnego, co morduje z uśmiechem na twarzy. Jego godnością jest coś, dzięki czemu może mordować, tak więc: "Kiedy <jakiś mordujący potwór> utraci to, co pomaga mu w morderstwach".
"Kiedy lód pocałuje ogień" - O tym pisałem już w poprzednim poście. Chodzi tu o to, że lód i ogień to dwaj najwięksi wrogowie. Pocałunek ma tu oznaczać pogodzenie się, tak więc: "Kiedy <wróg nr. 1> pogodzi się z <wróg nr. 2>".
"Kiedy strzała nie pofrunie dwa razy" - O tym także pisałem, lecz wpadłem na inny pomysł. Spójrzmy na profesję Paladyna. Kiedyś, kiedy chodziło się ze strzałami, Paladyn używał ich non-stop. Więc "frunąca strzała" to czynność, którą wykonujemy na co dzień. Jednak nie wiemy, że jest ona zła. Co to może być? Może zabijanie? Może gdy gracze przestaną zabijać, zapanuje sprawiedliwość? Tak więc: "Kiedy to, co robimy tak często, nie zdarzy się poraz drugi".
"Kiedy piorun uciszy ciszę" - Tu mamy same zaprzeczenia. Po pierwsze - Czy ciszę można uciszyć? Po drugie - Czy piorun potrafi uciszać? Spójrzmy jednak na to z tej strony: Piorunem może być jakaś straszliwa rzecz, która może się zdarzyć. Gdy ona nastąpi, nastanie cisza. Wszyscy będą zbyt przerażeni, aby cokolwiek powiedzieć. ale co może być ciszą... Także muszę nad tym pomyśleć.
"Kiedy czerwień spotka zieleń na złotym gruncie" - Hmm... Coś kryje się za tymi trzema słowami, czerwień, zieleń i złoto. Każda z tych barw musi coś przedstawiać, charakteryzować. Trochę nad tym myślałem i coś wpadło mi do głowy. CZERWIEŃ - może to być gorąca lawa. ZIELEŃ - cuchnące bagna. ZŁOTY GRUNT - parząca pustynia. Może chodzi tu o to, że wszystkie one mają się spotkać? Razem mogą wywołać chaos.
"Kiedy kość słoniowa pęknie w krwią splamionych rękach" - Jak wiemy, kość słoniowa była w Starożytnym Egipcie przedmiotem o wielkiej wartości. Coś jak dzisiejsza biżuteria. Przypuśćmy, że ta kość słoniowa, to coś pięknego, wspaniałego, wiele wartego. PĘKNIE - myślę, że chodzi tu raczej o to, że to COŚ straci swoją wartość. Nie będzie już tyle warte, ile było. tak podziwiane, jak było. KRWIĄ SPLAMIONE RĘCE - ktoś/coś, co zabiło już tyle stworzeń (niekoniecznie niewinnych!), że obcieka krwią. Może to też znaczyć, że ten ktoś nosi w sobie wielką nienawiść i zawiść, chęć mordu i zniszczenia. Może więc: "Kiedy to, co tak podziwiamy, przestanie być warte przez tego, który nienawidzi".
"Kiedy umarli przejdą po ziemi naśmiewając się z bogów" - Od razu przyszło mi na myśl, że ci umarli, to nieżywi ludzie, którzy nie dostąpili łaski bogów i zostali wysłani do miasta umarłych. Przejdą po ziemi - oznaczać to może, że zmartwychwstaną, dzięki potędze zła. Naśmiewając się z bogów - może wyśmiewają się z nich, bo są bezradni? Nie z niszczyli zła w porę, i nastał chaos?
"Kiedy imiona zostaną wymazane i tak stracone, powrócą" - Wymazane imiona - to mogą być ludzie wygnani, zapomniani przez innych. Stracone - po prostu przepadli i nikt ich więcej nie widział. Powrócą - to mówi samo za siebie. Powrócą, ale po to, aby się zemścić.
"Kiedy zakazane bliźnięta nie będą już istnieć". Wydaje mi się, że to nie może być nic, co żyje. W końcu pisze "nie będą już istnieć", a wiemy, że jeśli ktoś zginie, nadal jest w naszej pamięci. Istnieje... Tak więc te zakazane bliźnięta, to identyczne przedmioty, których nie możemy posiadać. I muszą zostać zniszczone.
"Kiedy jednooki król umrze w ogniu" - Huhu... Pomyślmy... Królem, może być np. Tibianus, który rządzi Tibią. Jednooki? Na pewno nie chodzi tu o to, że ma jedno oko. Oczy są dla ludzi ważną częścią ciała (?). Bez nich nie widzimy rzeczy, które są. Gdybyśmy stracili jedno oko, nie mielibyśmy już takiego samego spojrzenia na świat. Widzielibyśmy tylko jego część. Może Tibianus wkrótce straci zmysły? Zwariuje. A może nie będzie już rozróżniał dobrego od złego? Stracił OSTROŚĆ WIDZENIA. Umrze w ogniu - tak jak niedawno wspomniałem, jakieś powstanie, bunt rebelia.
"Kiedy zdrajca spotka swój los" - Zdrajca... Hmm... Człowiek, który zaprzedał duszę diabłom? Zdradziłby w ten sposób cały świat. Może wie coś, co dla władców ciemności może okazać się przydatne? Spotka swój los - tym losem jest człowiek, który go pokona. On i tylko on. Nikt więcej.
"Excalibug odrodzi się w płomieniach sprawiedliwości." Excalibug, no to miecz. Ale może tez okazać się zbawieniem, cudotwórcą. Odrodzi się w płomieniach sprawiedliwości - Jeśli ludziom uda się uniknąć kataklizmów, zła itp. wtedy zapanuje sprawiedliwość, w której odrodzi się sam legendarny miecz.
Uoh o_O Ale się rozpisałem >_> Głowa mnie boli. Jeśli komuś udało się to przeczytać, to niech skomentuje ^^
Edit: Jeśli uważacie, że ta teoria jest głupia/bezsensowna, to napiszcie. Jestem gotowy na tą surową krytykę, sam uważam, że to są same brednie :D Ale co mi tam.
Teoria dobra jak każde inne, szczególnie podoba mi sie interpretacja
" "Kiedy mali przemaszerują salami wielkich" - Tu wydaje mi się, że zostało to spełnione. Chodzi mi o Quest Pits of Inferno."
Żeczywiście też bym na to postawił, z resztą jestem przekonany że właśnie o to chodzi.
"Kiedy władca morderców straci swą godność" - ferumbras? Stracił tiarę, można to tak interpretować? Teraz pytanie czy ferumbras zaatakowal ponownie (czyli jak juz powrocil jako potwór) juz po wykonaniu POI?
"Kiedy lód pocałuje ogień" - z ogniem kojaży mi się morgaroth, a lód? Ghazbaran? Miały by zaatakować na raz w jedym miejscu? Obydwa potwory naleza do triangle of terror.
"Kiedy strzała nie pofrunie dwa razy" - każda strzała łamie się po strzale i tak jakby znika, ale być może tu chodzi o coś w rodzaju latającego Ice rapiera? Coś wyjątkowego, co spadnie z ?ghazbarana ?
"Kiedy piorun uciszy ciszę" - tutaj może chodzić o śpiew, hałas, być może chodzi o Banshee, której lament według wielu legend prorokuje śmierć? Ale piorun?
Ciezko to zinterpretować, może jeszcze troche za wcześnie aby wyciągać wnioski? Jeżeli "Kiedy mali przemaszerują salami wielkich" to POI to znaczy że droga do excalibuga jeszcze długa, przynajmniej teoretycznie.
DrakoOsek
31-08-2007, 17:12
Ludzie pisze się EXCALIBUR a nie EXCALIBUG...
Prawdziwa nazwa to Excalibur, gracze nazwali go Excalibug, ponieważ można było go zdobyć przez pewien BUG w mapie/grze !!.
Można ten miecz zobaczyć na POI'u, ale tylko kilkanaście osób wie jak się tam dostać do tego pomieszczenia i jest on na kamieniu- Pamiętacie Króla Artura :)? i nie da się do niego dostać, a jak się klika żeby zobaczyć opis to pisze "You see stone"..
@edit
Dam cytat z pewnej strony
"Excalibur, legendarny miecz, który otrzymał Król Artur od Pani Jeziora po złamaniu Miecza Z Kamienia.
Po śmierci Artura, miecz zawędrował na Avalon, aby tam czekać na powrót króla do świata
żywych, aby następnie wraz z nim brać udział w walce o dobro, prawość i braterstwo, przede wszystkim zaś o miłość. Jednakże podczas wielkiego przelewu krwi celtyckiej, Excalibur ma powrócić na świat i pojawić się w miejscu Miecza z Kamienia, prawdopodobnie w Stonehege.
I nawet dorzuce zdjęcie komnaty :))))))
http://www.hunted.pl/wp-content/uploads/2006/12/excalibugroom.jpg
Na mieczu jest kamień i dlatego gdy się klika look to pisze you see stone ;p
Jak będe wiedział więcej to dam tutaj ;)
@Kejmilo
Fajnie to opisałeś/opowiedziałeś czy uważasz że PoI to dopiero początek zagadki czy koniec który trzeba otworzyć??? i czy cały ten kompleks jest odkryty w 100% bo mi wydaje sie że to dopiero gdzieś z 70%(przecież aby te demony i zmarli wychodzili z piekieł potrzebna brama portal) i po raz któryś mówię aby uciszyć cisze potrzebny jest hałas
@Up
Spokojnie
Przyjrzałem się zdjęci tych zapadek tam jest 9 (3x3) coś trzeba położyć/stanąć obrazu odpada: profesje jest ich 4, 7demonuw trio terroru oraz oni razem bo 7+3=10 co w tibii jest podzielnego na 9 jest tego 9 chyba że niektóre te miejsca to podpucha :( oraz to z tą legendą to nie jest skała na której np leży znany mieczyk z rooka ale bardziej tamte podłoże przypomina zwykła płytkę i ten cholerny kamyk nie miał gdzie być albo ta sala jest tak stara że tynk odpada:D lub jest to iluzja hologram jakaś część EXCALIBURa(Mapa????/Wskazówka????/Zwykłe daj se spokój synek???:confused:)
szymon287
31-08-2007, 19:01
Ja bym dopiero zaczal intepretowac jesli poleci cos z lodowego boss'a...
btw. dla mnie to brzmi jak przepowiednia, jesli te rzeczy zapanuja w tibii, excalibug/r stanie sie dostepny, jednak to tylko moja mysl.
Nie wiem czemu ale ta przepowiednia kojarzy mi sie z graczem o nicku Messiah (nie pamientam dokładnie nicka).
@DrakoOsek:
Znam legende o królu Arturze. My tu gadamy o Tibii. Pogadaj z NPC to dowiesz sie że to Excalibug (w księgach w Tibii też tak jest).
Och, a potem, drodzy org'owcy się dziwicie że was inni mają za noobów i idiotów ;].
@upup
Messiah.
@Topic
Z tego, że nikt nie posiada oryginału wiersza, wnioskuję że on w ogóle nie istnieje w Real Tibii, więc chyba nie ma sensu go opracowywać czy "tłumaczyć", nie?
po raz n-ty:
excalibug to nie zbugowany miecz znaleziony przez Arieswara !
granat85
01-09-2007, 17:18
Miecz-legenda. Powstał wbrew twórcom gry. Podobno jeden z tworzących mapę tibijską podłożył go w jaskini smoków pod Plains of Havoc (tam, gdzie dziś wykonuje się Ornamented Shield Quest) by móc go sobie przywłaszczyć. Za drugim razem, z powodu błędu w grze gracz Taghor odnalazł go w martwym cyklopie. Miecz usunięto z gry, gdy stworzono dwukrotnie słabszy Magic Longsword, jednak pamięć pozostała. Gracze wymyślili nazwę Excalibug (z połączenia legendarnego miecza i wyrazu bug, oznaczającego błąd w grze), zaś sam CipSoft wykorzystał to i stworzył legendę o potężnym mieczu. Niemal każdy NPC w grze ma coś o nim do powiedzenia.
PijmlekoBedzieszWielki
01-09-2007, 17:50
"Kiedy wieża upadnie" - Hmm może trzeba zniszczyć jakiś budynek pod którym jest Excalibug.
"Kiedy zimno straci swe żądło" - Hmm może w nowym update pojawi się lodowy wasp i trzeba będzie mu wydusić żądło.
"Kiedy mali przemaszerują salami wielkich" - Gdy tibijczycy przemaszerują po Gm Isle8o.Może trzeba tam coś zrobić
"Kiedy lód pocałuje ogień" - Może jakimś sposobem trzeba napełnić viala Lavą i wylać na lód koło Frost Trolli na foldzie.
"Kiedy piorun uciszy ciszę" - Może Cip-Soft wprowadzi pogodę8o
"Kiedy czerwień spotka zieleń na złotym gruncie" - Hmm może na piasku ma się spotkać Slim z Fire Elementalem albo jakiś Zielony Potwór z POI z jakimś Czerwonym.
"Kiedy kość słoniowa pęknie w krwią splamionych rękach" - Może trzeba zabić kogoś tuskiem i w wyniku walki tusk pęknie8o
@up
Wyobrażnia dzieci nie zna granic...
@up 2x
buahahah XD
@topic
Po co sie zjamowac czyms czego NIE MA? Nawet nazwa mowi sama za siebie
Excalibug. Naprawde bylo Excalibur. Na koncu Excalibuga jest slowo BUG - błąd.
To mowi samo za siebie. Cipsoftski joke :d
@up: Też myślę, że to sciema ale się udzieliłem :P A co do tego bug... A Bugi? Te potworki? Też błąd przy pracy Cipsoftu? :P
Odrazu mowie nie czytalem temotu w calosci wiec cos moze sie powtarzac
Kiedy wieża upadnie << Knightwatch Tower - jedna z nieliczych budowli ktora zostala na POH na 100 % o nia chodzi bo gdziesz czytalem ze jest to jedyna wieza ktora przetrwala ataki na POH ataki w pewnym sensie dalej trawaja ale wieza sie utrzymuje
Kiedy zimno straci swe żądło << nie mam pojecia ;/
Kiedy mali przemaszerują salami wielkich << raczej chodzi o krasoludy ale nie wiem gdzie sa sale wiekich :/
Kiedy władca morderców straci swą godność << assassin moze chodzi o tego npc na tiquandzie
Kiedy lód pocałuje ogień << zniow nie mam pojecia
Kiedy strzała nie pofrunie dwa razy << to jest troche glupie ale moze ma jakis sens
Kiedy piorun uciszy ciszę << moze trzeba zabic jakiegos potwora z energi
Kiedy czerwień spotka zieleń na złotym gruncie << pewnie cos z pustyniami (zloty grund)
Kiedy kość słoniowa pęknie w krwią splamionych rękach << chyba trzeba uderzyc koscia slona w cos gdy sie jest PK :/
Kiedy umarli przejdą po ziemi naśmiewając się z bogów << chodzi tu o ataki nieumarlcyh na POH jest tam holy bible czy jakos tak :p chyab to byla kiedys jakas swieta ziemia
Kiedy imiona zostaną wymazane i tak stracone, powrócą << kiedy cos pozabija graczy i oni odradza sie w temple (glupie to )
Kiedy zakazane bliźnięta nie będą już istnieć << chyba mowa tu o trojcy terroru
Kiedy jednooki król umrze w ogniu << jakis krol cyclopow ( nie becho bo ini maja wiele oczu)
Kiedy zdrajca spotka swój los << nie mam pojecia
@Pstu
Od początku czytania Twojego posta, z każdym zdaniem wierzyłem, że już gorzej i idiotyczniej być nie może. Sprawdziło się to dopiero w przedostatnim zdaniu. Bijesz gościa od zlodowacenia Ankh na łeb pięć razy. Ile Ty w ogóle masz lat?
Kiedy zakazane bliźnięta nie będą już istnieć << chyba mowa tu o trojcy terroru
Pozostawmy to bez jakiegokolwiek komentarza.
Kiedy mali przemaszerują salami wielkich << raczej chodzi o krasoludy ale nie wiem gdzie sa sale wiekich :/
Było wałkowane już XX razy, że nie można tego tekstu (o ile wgl on jest -.-'') brać na serio słowo w słowo.
Kiedy piorun uciszy ciszę << moze trzeba zabic jakiegos potwora z energi
Co do tego ma zabicie potwora energią?
Kiedy władca morderców straci swą godność << assassin moze chodzi o tego npc na tiquandzie
Gdzie masz napisane, że on jest władcą morderców?
Kiedy kość słoniowa pęknie w krwią splamionych rękach << chyba trzeba uderzyc koscia slona w cos gdy sie jest PK :/
Słoną kością trzeba uderzyć w coś gdy się jest PK?
Tak na serio, Ty jesteś taki głupi sam z siebie czy ci za to płacą?
Kiedy czerwień spotka zieleń na złotym gruncie << pewnie cos z pustyniami
(zloty grund)
Tak, tu akurat masz takie same domysły jak ja. Gdyby nie ten 'grund' to może bym cię jeszcze polubił.
@Pstu
Nawet jeśli, to co ze światami NonPvp?
Ech... nadal podchodzicie do tego z mechanicznej strony gry, a to wam nie nic nie pomoże.
Alanus Lutinum
03-09-2007, 13:10
Hmmmm, a może patrzymy na to ze złej strony? Bo widać, że staną się niesamowite rzeczy zanim Exalibur zostanie odnaleziony.
Z płomieni sprawiedliwości-to przenośnia,a wy mówicie, że na jakims ogniu się go znjadzie czy coś. Zauważcie, ze większość tych przenośni dowodzi dobra, że staną się jakieś dobre rzeczy i na tym dobro skorzysta, więc kiedy będzie dobrze excalibur zostanie odrodzony, ale to nie miałoby sensu, bo po co nam jakiś wypas miecz kiedy jest dobrze? A wypas miecze w innych opowieściach, grach służą do ratowania świata, a tutaj miecz powstanie kiedy świat będzie ocalony, więc widać, ze jest gmatwanina.
Patrzcie na te metafory, to wszystko bierzecie zbyt dosłownie.
Po za tym wy rozszyfrujecie tylko wiersz, a może on nie jest taki ważny? Jest tyle wskazówek, a wy się zajmujecie głupim wierszem. Piraci robią fałszywe mapy, żeby inni nie mogli znaleźć skarbów, więc wiersz może być fałszywy.
Zauważcie, że excalibura może posiadać tylko wojownik o nieskalanej duszy, więc musi on być dobry i zasłużyć sobie na miecz, zrobić jakiś czyn, wtedy dostanie miecz. Poczytajcie sobie o exclaibiru na http://pl.wikipedia.org/wiki/Excalibur
Alanus, brawo! Chyba pierwszy sensowny post tutaj :)
Ciesze się, że myślisz podobnie do mnie :)
Alanus Lutinum
03-09-2007, 14:08
No wiesz, przemyślałem to co napisałeś i się zastanowiłem. Myśląc nad jednym nic się nie osiągnie, trzeba myślec bardziej hmmm... rozleźle? Chodzi o to, żeby myśleć tak, żeby połączyć wszystko w kupę, myśląc nad jednym można tylko czas tracić, bo może to być część jak np. questa jak zastanawiamy się nad częścią questa nie wiedząc czy to początek czy koniec nic nie wiemy, trzeba się zroientować nad czym myślimy. Myślę, ze to gdzieś środek, ponieważ zaczęło się od mitów potem, rozmyślania aż w końcu czyny i koniec :).
Najpierw zrozumcie metafory, potem będzie łatwiej, doczytajcie i poszukajcie.
Sam przedstawię wam co to wszytsko oznacza wg mnie oczywiście:
Kiedy wieża zostanie zniszczona
Kiedy zimno straci swe żądło-zimno jest zazwyczaj brane jako zło (królowa śniegu i inne bajki) żądło to jest broń, więc kiedy zło straci swą broń
Kiedy krasnoludy (nasi mali) zawrzą pokój z ludźmi (jest wojna pomiędzy ludźmi a krasnoludami)
Kiedy władca morderców przestanie siebie szanować (zrobi coś, a nie mu zrobią)
Kiedy lód zetknie się z ogniem (lód jest wysoko na górach, ogień w jądrze ziemi, pod ziemią, piekło)
Kiedy strzała zabije za pierwszym razem-pisze że nie może pofrunąć dwa razy, więc może trzy razy? cztery?
Kiedy piorun zakończy ciszę-uciszyć ciszę to taka metafora, ja ją biorę jako zakończyć ciszę(jakieś enomalia pogodowe?)
Kiedy zło zetknie się z dobrem w dobrej, pięknej sytuacji- czerwień to kolor krwi, ognia co jest brane jako zło, dobro jest zielone, złoto jest piękne, ale fałszywe więc tutaj trzeba pomyśleć
Kiedy duże monstrum zostanie zabite-kość słoniowa to może być kość dużego potwora, która po wyjęciu z wnętrznośći pęknie po krwawej walce (stąd te splamione krwią ręce)
Kiedy dobro zmartwychwstanie-czyli umarli będą się śmiali z bogów śmierci, ponieważ oni ich pokonali, zmartwychwstali
Kiedy zapomniany przez wszystkich bohater powróci-imię wymazane zapomniane powraca-skojarzcie sobie
Kiedy zakazane bronie/ludzie costaną zabite, zniszczone- zakaznymi bliźniętami mogą być identyczne bronie, pancerze itp. jakaś mega broń która ma swojego bliźniaka
Kiedy jednookiego zabije ogień-to dość trudne, poniewąz może nie chodzić o cyklopa tylko o człowieka, który stracił oko więc to może być pirat, a w ogniu zginie bo np, na goromę przypłynie i wpadnie do wulkanu
Kiedy zdrajcy zginą-zdrajca jest nie tylko jeden, może ktoś powiedział komuś, że szykuje się wojna, powiedzial plany, przeszedł do zła.
Excalibug odrodzi się w płomieniach sprawiedliwości-excalibug będzie należał do sprawiedliwości-jakichś strażników dobra, aniołów, bohatera.
Ogólnie wyczytałem, że jakaś wojna będzie a po czym?
-Ogólnie jest tutaj o zabijaniu, śmierci, ale ma to jakiś cel jak wojna
-Metafory o tym mówią w pewnien sposob
-Piorun to nasza wojna-cisza to pokój
-Zdrajca występuje na wojnach jako szpieg, ale jest on zdrajcą dopiero po ujawnieniu się
-Ludzie tracą różne części na wojnach w tym oczy (głupie, wiem)
-Spotkają się w sytuacji fałszywej jak złoto
-Może dowódcami będą bliźniaki?
I jeszcze wiele innych
szymon287
03-09-2007, 21:05
Ja bym dopiero zaczal intepretowac jesli poleci cos z lodowego boss'a...
btw. dla mnie to brzmi jak przepowiednia, jesli te rzeczy zapanuja w tibii, excalibug/r stanie sie dostepny, jednak to tylko moja mysl.
Hmmmm, a może patrzymy na to ze złej strony? Bo widać, że staną się niesamowite rzeczy zanim Exalibur zostanie odnaleziony.
Nie tylko ja tak mysle :)
spacyjka1
10-09-2007, 16:39
Moja teoria:
Został zrobiony przez jednego z cipów pod nazwą "Magic Sword"
http://wiki.hunted.pl/images/CMS.JPG jak się Cipsoft dowiedział to zrobił "Magic Sword" i Magic Longsword" a nazwę starego "Magic Sword" zmienił na "Excalibug" ponieważ tak wszyscy na niego mówili. Zrobili questa/eventa/legendę/chcą później zrobić questa na "Excalibuga".
Ofc to moje prywatne zdanie i możesz zię z nim nie zgadzać.
kebabtwo
13-09-2007, 20:12
"Excalibug odrodzi się w płomieniach sprawiedliwości" - Spike Sword jest otoczony plomieniami moze zmienia sie w excalibuga gdy sie cos zrobi :)
Kiedy wieża upadnie - Knight Watch Tower?
Kiedy zimno straci swe żądło - Lodowe wyspy? Ghazbaran?
Kiedy mali przemaszerują salami wielkich - To może być tak Krasnale salami cyców albo ludzie salami bogów.
Kiedy władca morderców straci swą godność - Apocalyps? Chyba że w następnym update pojawi się nowy członek R7.
Kiedy lód pocałuje ogień - Tu nie mam pojęcia o co chodzi ale ten ogień to może być Infernatil.
Kiedy strzała nie pofrunie dwa razy - To to chyba proste jakiś h lvl i to pall żeby na hita wziął ale co?
Kiedy piorun uciszy ciszę - Cisza wcale nie musi oznaczać taką dosłowną cisze np. jakiś monster (bóg) piorunów zakłuci pokój.
Kiedy czerwień spotka zieleń na złotym gruncie - Złoty grunt sala tronowa? Czerwień krew a zieleń trutka Verminora?
Kiedy kość słoniowa pęknie w krwią splamionych rękach - Killer Mamothów czy Elephantów albo pk zbierający kości ale czy sa słoniowe to naprawde nie wiem.
Kiedy umarli przejdą po ziemi naśmiewając się z bogów - Urgith i jego sumki?
Kiedy imiona zostaną wymazane i tak stracone, powrócą - Przykład: zabijemy Apocalypsa a on sie zrespi.
Kiedy zakazane bliźnięta nie będą już istnieć - Tu to raczej trzeba Genesis przestudiować.
Kiedy jednooki król umrze w ogniu - No tu to chyba Sweet Cyclop może nam wykłuć coś tam gada o tym ale jak spłonie? Podpali se szate.
Kiedy zdrajca spotka swój los - Kto był kiedyś dobry i przeszedł na złom strone mocy lub na odwrót? tego nie wiem.
To mój pierwszy post więc sory za błędy:baby:.
MR_DAVID
14-09-2007, 19:09
Ten wierszyk co tu cytujecie, to imo opis wszystkich rajdów. Może trzeba pozbierać wszystkie itemy z tych rajdów?
gracz111
15-09-2007, 11:23
kiedy wieża upadnie-hierarchia trzeba zabić wszystkie arcy demony bezlitosną 7
i trójce terroru(W ODPOWIEDNIEJ KOLEJNOCI) tylko nie ma jeszcze wszystkich(arcy demonów) trzeba czekać
kejmilo
Kiedy wieża upadnie" - Wieża, to potężny budynek, którego nie da się tak łatwo zniszczyć. Stoi twardo na ziemi, robi za przeszkodę. Tak więc ta "wieża", to musi być coś, co jest potężne, co stoi ludziom na przeszkodzie. "Upadnie" czyli w końcu nadejdzie tego czegoś koniec.
muszą upaść arcy demony
Mi sie wydaje że tu nie chodzi o dosłowne znaczenie tego słowa bo jak dotąd nie da sie nawet choinki zniszczyc.:)
Co do upadania wieży - mówiliście że Feru respi się na wieży, może trzeba go po prostu zabić?
Kiedy wieża upadnie
Kiedy lód pocałuje ogień
Kiedy wieża upadnie - to symbol siły i potęgi, oznacza zniszczenie czegoś co było trwałe, ogromny kataklizm
Kiedy zimno straci swe żądło - runie ustalony porządek
Kiedy mali przemaszerują salami wielkich - tak jak wyżej, jest to konsekwencja 'upadku wieży'
Kiedy władca morderców straci swą godność - symbol zupełnego zniszczenia wartości i zezwierzęcenia ludzi
Kiedy strzała nie pofrunie dwa razy - moim zdaniem symbolizuje wojny i bitwy
Kiedy piorun uciszy ciszę - dalej do co runięcia ustalonego porządku, bo jak niby coś tak głośnego jak piorun ma uciszyć coś co już jest ciche?
Kiedy czerwień spotka zieleń na złotym gruncie - moim zdaniem symbol rozlanej krwi
Kiedy kość słoniowa pęknie w krwią splamionych rękach - to co piękne i dobre ginie
Kiedy umarli przejdą po ziemi naśmiewając się z bogów - zupełny upadek cywilizacji i wartości, wiary w bogów
Kiedy imiona zostaną wymazane i tak stracone, powrócą - ciąg dalszy upadku wszystkiego
Kiedy zakazane bliźnięta nie będą już istnieć - nie mam pojęcia
Kiedy jednooki król umrze w ogniu - być może śmierć ostatniego władcy ludzi
Kiedy zdrajca spotka swój los - jaki los zdrajcy chyba każdy wie.
To tylko metafory; poemat o nadchodzącej apokalipsie (wedle mnie, powrót R7 do świata śmiertelników) i o powrocie Excalibuga, który posłuży do walki z demonami. Excalibug to nie jest żaden żart, jego nazwa może budzic takie skojarzenia, dla w mitologii tibijskiej zajmuje ważne miejsce, cale PoI stworzono z myślą o Nim, a Nightmare Knights zostali unicestwieni broniąc Go.
Wedlug mnie:
Kiedy wieża upadnie- hmmm to pewnie moze byc jakies miejsce/arena z excalibugiem, ktora musimy przejsc. Niekoniecznie musi byc to wieza w doslownym tego slowa znaczeniu, ale wieza cierpienia, zla szczyt bolu itp.
Kiedy zimno straci swe żądło-Ten wers moze oznaczac jakiegos bosa/potworka, ktorego musimy pokonac po drodze do exa.
Kiedy mali przemaszerują salami wielkich- Tutaj nie ma co zbytnio tlumaczyc. Malymi moga byc gracze przemiezajac miejsce/arene z exalibugiem.
Kiedy władca morderców straci swą godność-Kolejny bos/potworek do pokonania. Jakis wladca mordercow...
Kiedy lód pocałuje ogień- Lodem moze byc dobro, ktore przyniesiemy do zla i tak prawdopodobnie go ugasimy jednoczesnie troche na tym tracac.
Kiedy strzała nie pofrunie dwa razy-Najprawdopodobniej bedzie trzeba uzyc legendarnego crystal arrowa. o.O
Kiedy piorun uciszy ciszę- Piorunem moze byc nasza ciekawosc rozbrajajac tajemnice. (cisze)
Kiedy czerwień spotka zieleń na złotym gruncie- I znow mamy tu watek dobra- zielen, i zla-czerwien. Najprawdopodobniej opowiada o walkach.
Kiedy kość słoniowa pęknie w krwią splamionych rękach- Kosc sloniowa-cos twardego czego zwyczajnie nie da sie zniszczyc moze to byc gracz, ktory zaczyna "pekac" w walkach albo znowu jakis bos. ;]
Kiedy umarli przejdą po ziemi naśmiewając się z bogów- Mozna sie domyslic, ze bedziemy musieli walczyc z nieumarlymi w arenie exalibuga.
Kiedy imiona zostaną wymazane i tak stracone, powrócą- Imiona wymazane hm... Moze imiona bosow, ktorzy pomimo smierci z rak graczy zawsze powracaja? Nie wykluczam, ze moze byc odwrotnie.
Kiedy zakazane bliźnięta nie będą już istnieć- Znowu jakies bosy.
Kiedy jednooki król umrze w ogniu- the evil eye, beho, elder beholder, cyclop? A moze jakis nieznany bos do pokanania na arenie?
Kiedy zdrajca spotka swój los- Zdrajca moze byc najpotezniejszy z bosow, ktory najprawdopodobniej oklamal jakiegos tybijskiego Boga. ;p
"Excalibug odrodzi się w płomieniach sprawiedliwości."
Zwazajac na liczne bezmyslne questy, ktorych dzis mamy pelno mozna wnioskowac, ze ten caly wiersz byl o miejscu/arenie gdzie sie znajduje exalibug. Kolejnym argumentem potwierdzajacym moje zdanie to npc mowiacy gdzie sie ma exalibug znajdowac. (ktos tam chyba wspominal)
Bycmoze wiersz nie jest az tak do konca skomplikowany na jakiego wyglada, a jedynie przedstawia obraz tego co nas czeka w przyszlosci kiedy bedziem siegali bo exalibuga.
firedragon
22-09-2007, 16:40
Kiedy piorun uciszy ciszę - "uciszy" nie bierzcie tego dosłownie, uciszyć kogoś kto jest głośno znaczy "odwrócić wydawany głos", więc jeżeli uciszymy ciszę, znaczy to że ma być głośno, czyli na odwrót niż powinno być. Jeśli chodzi o pioruna, dużo ludzi boi się błyskawic czego boją się gracze w Tibie ? Jakiego super potwora więc jak on zaatakuje wtedy, uciszy ciszę.
Kiedy zimno straci swe żądło - zimno jest użyte w sensie zła, więc jeżeli zło zginie, straci możliwość niszczenia, zabijania będzie bezbronne. Gdy osa, straci żądło jest już bezbronna.
Kiedy umarli przejdą po ziemi naśmiewając się z bogów - to nie jest napisane dosłownie, jak już jeden użytkownik napisał - chodzi tu o bogów śmierci zła - jeśli ludziom uda się pokonać trudności potwory odgadnąć zagadkę, będą się z nich śmiali, gdyż udało im się ich oszukać.
Kiedy jednooki król umrze w ogniu - Jednooki oznacza, tego który widzi tylko własne potrzeby, a nie to że ma jedno oko, kim on jest niewiadomo. Możliwe że bazyliszek.
Excalibug odrodzi się w płomieniach sprawiedliwości - Płomienie nie oznaczają ognia, oznaczają fale dobra, sprawiedliwości, odrodzi się w miejscu gdzie wcześnie panowało z pustoszenie zło, a teraz jest pokój, sprawiedliwość, może POH.
Kiedy strzała nie pofrunie dwa razy - Jedna strzała funie tylko raz, ale nie o to chodzi. Chodzi tu o ataki, musi stać się aby jednego ataku zgileli wszyscy i aby zapanował pokój.
Kiedy kość słoniowa pęknie w krwią splamionych rękach - Kość słoniowa była uważana za coś bardzo cennego/ważnego, a więc jeśli to coś zostanie zniszczone/zabrane przez osobę/potwora który sieje zło/zniszczenie, należy go zabić. [Chyba chodzi o ten Miecz]
Na więcej zdań niestety nie znam sensownej odpowiedzi, jednak myślę że to tylko kwestia czasu. Wiecie ile się męczyli nad odkryciem jak zrobić Desert Quest ?
Lukaszek14
22-09-2007, 17:26
To logiczne, że nie ma ekskalibuga, a dlaczego ? BO wy już ponad 5 lat męczycie się nad tym, a Cipsfot na pewno nie wymyśliłby takiej zagadki, którą nie mogą rozwiązac ludzie, którzy przez ponad 5 lat próbuja, mało tego. Niektórzy Tibijczycy, którzy np też myślą o ekskalibugu, są o wiele mądrzejsi od programistów Tibii (chodzi mi o całą tibie). Gdyby, to było do rozwiązania, już dawno ktoś by to zrobił. proste.. ludzie tak samo ze spike swordem......
@up
Kiedyś tak samo mówili o PoI
Cipsoft bardzo jest zadowolony z waszych rozważań, w końcu tibia ma miano gry MMORPG, samo RPG to całe mnóstwo wskazówek, pytań bez odpowiedzi. Tylko, Cipsoft łyka ze te piksele ładne pieniądze, więc muszą zostawić wam duzo pytań bez odpowiedzi, w koncu fani RPG uwielbiaja zagadki. Ale skoro kilka wskazówek jest to można się pogłowić.
Kiedy wieża upadnie - koniecznie wieża? poszukajcie innych wież w grze[tower o ile się nie mylę], może chodzi tu o zwykła tarcze, która ma upaść w jakieś dane miejsce.
Kiedy zimno straci swe żądło - pogranicze, zimna i ciepla? Ice poi? Miejsce skute lodem, w którym spotykamy demony.
Kiedy mali przemaszerują salami wielkich - Wszystko powiązan z poi, byc może seale na poi. Choć myśle ze moga to byc sale tronowe królów tibijskich, przez, ktore maja przewedrowac gracze.
Kiedy władca morderców straci swą godność - władca mordercow straci godnosc w momencie jesli nie bedzie zabic kogos, polegnie w walce.
Kiedy lód pocałuje ogień - moze powiazanie z gejzerami ? Moze dreamer~ quest, moze jakas mistyczna walka frosta z dlem ? moze w nastepnym up dacie, gracz bedzie mogl sie poslugiwac magia lodu i tym samym walczyc z demonami?
Kiedy strzała nie pofrunie dwa razy- Chyba najprostsze, kupujecie strzaly, powiedzcie czy ktorejs uzyliscie dwa razy? po wykorzystaniu strzala znika.
Kiedy piorun uciszy ciszę - Mnisi to milaczcy wojownicy, mozliwe ze bedzie jakis nowy milczacy wojownik nie odoporny na energie, jesli kogos zabijemy, uciszymy go na wieki. uciszymy milczacego wojownika.
Kiedy czerwień spotka zieleń na złotym gruncie - zle sily spotkaja dobre sily na neutralnym gruncie? krew zostanie przelana w pieknej puszczy?
Kiedy kość słoniowa pęknie w krwią splamionych rękach - kosc zostanie przelamana przez niegodziwca.
Kiedy umarli przejdą po ziemi naśmiewając się z bogów - Najazd na Darashie? Najazd na poh?
Kiedy imiona zostaną wymazane i tak stracone, powrócą - wiele imion bylo wymazanych by powrocic, nawet imiona strasznej siódemki.
Kiedy zakazane bliźnięta nie będą już istnieć - Orshabaal i Morgaroth? to chyba było by za proste. Nie mam jako takiej hipotezy.
Kiedy jednooki król umrze w ogniu - Moze nowy potwor zostanie wprowadzony, moze jeszcze nie odkrylismy wszystkiego po ostatnim up dacie, jest wyspa z krewnymi beholderow.
Kiedy zdrajca spotka swój los - być może jakis zdrajca ma zostac zdradzony.
Excalibug odrodzi się w płomieniach sprawiedliwości. - dostaniesz mieczyk, po tobie mieczyk zdobedzie 100 innych graczy i cip soft bedzie musial wymyslic nowa legende, zeby czeprac kase z paccow.
Tibia6669
24-09-2007, 23:55
-Kiedy czerwień spotka zieleń na złotym gruncie->złoty grant to chyba pustynia
a zielone to trawa/trucizna czerwone ogień/krew
Wiem, że jak już wniosę to bardzo nie wiele(nie czytałem 11stron, jutro zabiore się za czytanie ;))
Czerwień-Piekło, podziemia
zieleń-poh
Pustynia-Edron
Był tam jeszcze wątek z jednookimi
Może kiedy Behemoth zmieży się z cyclopem na pustyni w edron to coś tam.......
@edit
firedragon
Ty jesteś genialny.
Świetnie to rozumujesz.
przynajmniej macie zajecie ;p
amalkklama
25-09-2007, 01:45
"Jestem pewny, że miecz ten leży ukryty w skarbcu Rycerzy Koszmaru pod Spustoszonymi Równinami. Planuję ekspedycję tam, aby pokonać Bezlitosną Siódemkę, ale najpierw muszę ocalić świat."
Wszyscy skupiali sie na wierszyku , na pewno jest on bardzo wazny , lecz mysle ze nie najwazniejszy.
Bezlitosna siodemka - kazdy mysli tutaj o demonach które nie istnieja -np. Apocalypse , Vearminor itp.
Możliwe jest jednak , ze to wcale nie chodzi o nie , ja mysle raczej o innych bossach z PoI,(jak ktoś wczesniej napisal PoI zostało stworzone nie dla quetsa , lecz głownie dla zagadki Excalibuga) z kazdego wypada jakis item ktory wypada tylko z niego , ale wypada zawsze po jego zabiciu , mam tutaj na mysli :
The Imperor -Imperor's Trident - Infernatil's Throneroom
The Handmaiden -Handmaiden's Protector - Pumin's Throneroom
The Plasmother -Plasmother's Remains - Verminor's Throneroom
Mr. Punish -Mr. Punish's Handcuffs - Tafariel's Throneroom
Countess Sorrow -Countess Sorrow's Frozen Tear -Bazir's Throneroom
Dracola - Dracola Eye -Ashfalor's Throneroom
-------- - ---------------- - Apocalypse's Throneroom - tutaj jest zagadka , gdyz albo nie wystepuje tutaj boos potworow z tego seala (destroyer , fury , juggernaut) - albo jeszcze nikt na niego nie trafil
A wiec "Bezlitosna siódemka" moze byc stwierdzeniem dwuznacznym
Podejrzewam , ze kazdy z tych itemow ma jakies zastosowanie ... ale jakie ? moze wlasnie chodzi o ten quest ?
ale tutaj rodzi sie pytanie - jest tylko 6 bossow(znanych?) , a tekst mowi o bezlitosnej 7...
kto moze być 7 ?
"Kiedy władca morderców straci swą godność"
myśle ze 7 moze byc jeden z bossow ktory zbiera najkrwawsze żniwo i zostawia po sobie item , ktorego zastosowanie nie jest znane a mianowicie-
Orshabaal's Brain który można wylootowac z Orshabaal'a.
Mysle , ze kiedy zbierzemy te itemy , tzreba rozwiazac zagadke a wiec nasz wierszyk nad ktorym wiekszosc rozmysla ,a na samym koncu polaczy sie wszytskie itemy tak jak w przypadku HotA.
Ale wracajac do tych itemow ... badzmy szczerzy , czy jakis gracz posiada chocby 2 ? a nie mowiac juz o 7... Potowry z ktorych wypadaja te rzeczy byly widziane kilka razy , wątpie ze na jednym świecie były chociaz dwa potwory tego typu ( zabite w historii servera) , moze potwory pojawiają sie co tydzien , albo co kilka tygodni , ale nikt nie chodzi huncic na PoI , w ciagu roku gry na serverze czasami gracze w PoI sa lacznie 20h a wiec jakie jest prawdopodobienstwo ze trafia akurat na tego boosa , jesli o to chodzi w quescie aby zebrac te wszytskie itemy to jest to wedlug mnie NIEWYKONALNE
Wszytsko to jest TYLKO MOJA teoria niepoparta dowodami ,a jedynie poszlakami.
P.S - nie sadze ze idzie go zdobyc ... no ale co ... pomysl jak pomysl :)
Tibia6669
25-09-2007, 13:00
Również 7 potworem może być Ferumbras
Czyż nie on jest na wieży??
Z niego wypada unikalny item -Ferumbras Hat
Nie wiem czy dobrze mówie, ale czyż nie on sumonuje 7 demonów...??
http://static.erig.net/wiki/9/9e/736.gif
Widzieliście to kiedyś? To grafika z tibia.spr. Łuska Juggernaut'a, która zapewne wypada z ich bossa, w Apocalypse's Throneroom.
I nie pie**zielcie mi tu o Orshaballu, a co dopiero o Ferumbrasie. -.-
Tibia6669
25-09-2007, 13:18
To na razie są domysły, także się tak nie wściekaj
amalkklama
25-09-2007, 13:23
Również 7 potworem może być Ferumbras
Czyż nie on jest na wieży??
Z niego wypada unikalny item -Ferumbras Hat
No tak , ale z jego czapką wiadomo co sie robi.
Co do łuski juggernatua - pierwsze widze , nie słyszalem o takim boosie , ale w każdym throneroomie jest jakis boos to dlaczego tam miało by go nie być ?
A te itemy hm ... moze kazdy pelnilby jakas funkcje w mieczu ?
Np. Imperor Trident - ostrze ...
itd , nie mam wiecej pomyslow , a jesli cos mi przychodzi na mysl to juz bardzo nie wiarygodne :)
Gore.spell
25-09-2007, 15:48
A żeby odpowiedzieć koledze Up nie trzeba ich transportować bo może w jednym miejscu gdzieś są (albo wkładasz ich ciała do hermetycznego pojemnika ale to głupia teoria)
Tak, tak tzreba iść do tesco, kupić za 1kk pojemnik, w którym magiczną gałką odsysa się powietrze, wsadzić am dwa zajebi... wielkie demony i i napakować je na wolność, aby nie były zgnite... Wtedy otworzą się bramy piekieł, lecz ciebię pochłonię bóg wielkim pierdem i ziemia wyleci w powietrze, a w czyśćcu <bramach sprawiedliwości> kiedy nadejdzię potrzeba, a nie będzie w okolocy toalety to pojawi się excailbug, oraz napis, że skończyłeś Tibię, zakazane bliźnięta (czyt. kaczyńscy) wylecą w pizdu, a dopiero wtedy się dowiecię, że excailbug, to nie miecz tylko jeden wielki SEDES!
ROTFL! Czy do Was nie dociera, żę excailbug nie istnieję?! Gdyby istniał, to przez te 10 lat napewno by go ktoś znalazł, i co wam odpieprzyło że to sword? To możę być, armor, legi, bootsy, amulet albo foood ! Acha, zapomniałem o super manasie, który sprawi że mana nigdy wam się nie skończy, i mega hiper superanckim life fluidzię, dzięki ktoremu będziecię nieśmiertelnii?! To powinno być w offtopicu, bo tam dawać żeczy nie związane z tibią! A czy minotaury istnieją na rl? NIE! Tak samo jak excailbug na tibii, bo to jest MIT... Żal mi klawiatury...
Tibia6669
25-09-2007, 16:19
@Up
Wynocha, myśl sobie, ze nie istnieje
Gore.spell
25-09-2007, 17:03
spokos, już nie zawitam do tego wątku ;)
jesli istnieje i da sie go zdobyc, to ta gra siegnela dna.
Alanus Lutinum
25-09-2007, 18:56
Gore.spell daj jakiś dowód na to, że excalibug nie istnieje, bo wydaje mi się, że taki dowód typu przez 10 lat go nikt nie znalazł to nie doeód.
Gore.spell
25-09-2007, 19:13
skłamałem, i zajżałem tutaj ponownie xD Mam dać dowód że nie istnieję? To daj wodów że istnieję, ha!
Prawdopodobnie nie istnieje, ale zaistnieje w przyszłości.
Tibia6669
26-09-2007, 00:19
Dobra, tu są ludzie którzy wieże w to, że istnieje
Załóżcie sobie własny temat i gadajcie o tym jacy to wy jesteście fajni i myslicie, że nie istnieje
Alanus Lutinum
26-09-2007, 10:57
My możemy tylko dumać, że istnieje albo nie. A może już ktoś go znalazł?
Radekpirat
26-09-2007, 22:46
chociaz kto wie...
skłamałem, i zajżałem tutaj ponownie xD Mam dać dowód że nie istnieję? To daj wodów że istnieję, ha!
Huh
Przeciez przez caly czas dajesz dowod ze istniejesz :D
"Mam dać dowód że nie istnieję?"
Tibia6669
27-09-2007, 12:55
@up
Buahahhaha dobre Hahhahahaha ;D
Dawno się tak nie uśmiałem ;;)
Rozniesie mnie zaraz, 1337 razy było mówione że
E X C A L I B U G
I S T N I E J E
tu macie Go na obrazku:
http://i47.photobucket.com/albums/f151/everanor/stone.jpg
Leży wbity w kamień żeby żaden kretyn nie mógł Go wyciągnąć i sprzedać na allegro za 10.000 PLN
I nie jest jeszcze możliwe żeby tę broń zdobyć, po to Nightmare Knights zamknęli dostęp do Niego. Książka 'Kiedy wieża upadnie' to tylko metafora, symbolizująca fakt że prędzej świat się skończy niż znajdziecie Excalibuga.
Ludzie, za co wy sie zabieracie jak nawet dwóch faktów nie umiecie w całość powiązać, dajcie sobie spokój z Excalibugiem, bo ani ci którzy chcą 'wieże upadać', ani ci którzy usiłują uchodzić za wszystkowiedzących nie łapią nawet połowy sensu całej tej opowieści.
Rozniesie mnie zaraz, 1337 razy było mówione że
E X C A L I B U G
I S T N I E J E
tu macie Go na obrazku:
o0, widze, ze masz o Nim wysokie mniemanie :o
o0, widze, ze masz o Nim wysokie mniemanie :o
Tak to mój idol, lepszy niż Mateusz Dragon Wielki, dał mi nawet prota.
Na wszystkie bóstwa wszystkich wyznań, Boga, Wielkie Boom i Allsparka, Elevarm, MASZ CHOLERA RACJĘ!
Zamkniecie końcu temat ;)?
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.