PDA

Pokaż pełną wersje : GMowie na medal

Krycha01
16-08-2007, 18:10
Od jakiegoś czasu wkurza mnie to że jak pisze reporta na kogoś, to szanowni GMowie nie raczą nawet odpisać, lub jakkolwiek zareagować. I co zrobić z noobem który co chwile pisze jakieś keyloggery na chacie? No chyba samemu mu sie bana nie wstawi, nie? Moim zdaniem to po prostu oburzające X(!

KoOksik
16-08-2007, 18:16
bo gm'owie to takie lenie i sie logną i zaraz spadaja omg i zamalo ich z leksza :/

night_hunter
16-08-2007, 18:26
Z pewnością nie wszyscy.

Wigon'Saris
16-08-2007, 18:40
nom niestety taka szara rzeczywistosc nie spełniają swojego obowiązku wbiją na pare sekund i ida lecz mialem spotkanie i rozmawialem z gm (nic nie zrobilem)
mam foty nawet jak łaskawie wszedł na fortere ale robie update steam mam ochote na cs wiec nie umieszcze szkoda mi czasu xD

--Cienius--
16-08-2007, 19:00
chyba sraja najbardziej aktyywny jest exilye czy jak mu tam. guaridia to 30 % botterow a gmowie nic na to ;/
Przyklad? Ytr- postac 100% bott nawet rooka na bocie robil -.-

smikki
16-08-2007, 19:00
Widze w profilu , że grasz na Securze ( na której przez ostatnie 3 godziny goście spamują linkiem do jakiejś hakierskiej strony... ) Co racja, to racja że GMowie nie wywiązują się z obowiązków, tak naprawde mają gdzieś łamanie zasad Tibi tylko logują się kiedy im to się podoba, czyli w gruncie rzeczy ; 1 ban dziennie jest bardzo dobrą granicą dla tych nierobów.

Ujo
16-08-2007, 19:13
kiedyś czekałem na gma z 4 godziny aż dopiero odpisał
Gmow powinno być więcej i coś robić

Yugo
16-08-2007, 19:15
Ludzie serverów jest 70+ a GMów zaledwie kilkunastu,przydałoby sie nad tym zamiast zakładać sie durne tematy.
Edit:
kiedyś czekałem na gma z 4 godziny aż dopiero odpisał
To nie jest tak że gm jest online i nie odpisuje bo mu się nie chce,wysłaną przez ciebie wiadomość natychmiast otrzymuje pierwszy gm który zaloguje sie na server.

Avallach
16-08-2007, 19:41
No bo taka prawda, że 2/3 tych gmow siedzi na Antice czy Novie, w dupie maja inne swiaty. Lunara, Antica i Nova to swiaty oblegane przez gmow, Gm online tam jest 24/7

Voon
16-08-2007, 19:47
zdecydowanie NIE ! od kiedy gram Gm'a widziałem tylko raz online i zaraz potem dał loguta :confused:

fannet
16-08-2007, 19:52
hehe wszyscy piszą jednoznacznie że GM'owie się nie wywiązują z obowiązków.... według mnie nie powinno być ich więcej, tylko ludzi bardziej nadających się do tego... ale teraz pada pytanie jak znaleźć takich ludzi :P

gram ponad 3 lata, i ani razu nie widziałem GM... raz widziałem go na trade ;p
aczkolwiek kolega ostatnio dał na trade link do fotka. pl i odrazu dostał bana na miesiąc ( co ciekawe, tam nie było żadnych keyloggerów, tylko jeden z największych polskich serwisów Web 2.0

ripper
16-08-2007, 20:06
Omg. Zacznijmy od tego, że GMowie (o ile się nie mylę, poprawcie mnie, bo akurat nie chce mi się grzebać na tibia.com w poszukiwaniu informacji) nie otrzymują żadnego wynagrodzenia, więc ciężko o motywację. Drugim problemem jest ich niewielka liczba w porównaniu do ilości światów i graczy. Chciałoby się rzecz "to powołajmy ich więcej", ale nie jest to sprawą prostą - taka osoba powinna sprawdzić się jako stróż praw, dowieść lojalności itd.

zoliax
16-08-2007, 20:55
Jest 35 GMów na ~70 światów.
2*(bo na każdego przypadają (nawet ponad) dwa światy)4(bo nie mogą siedzieć 24h i czekać na reporty, dajmy bardzo pozytywną liczbę 6h dziennie, czyli 1/4 doby)=8
Jest przynajmniej osiem razy GMów za mało. Przynajmniej, bo jaki dorosły, dojrzały człowiek(pomijając emdewu i innych takich), mający własne życie, rodzinę itp. ewentualnie nawet inną postać, siedziałby kilka godzin dziennie i czekał na reporty?
Więc czy narzekanie na wykonywaną przez nich pracę(jako "wolontariusze" o.o) ma sens?

Kejmilo
16-08-2007, 21:17
Wydaje mi się, że Cipsoft lepiej by zrobił, gdyby GM byłby kimś w rodzaju Tutorów - może normalnie grać, ale ma możliwość odbierania reportów i banowania. W profilu nie było by podane, że jest GMem, bo mogło by to być przyczyną huntów itp (on zbanował mojego kumpla, to ja go huntnę). Bo z tego co wiem, to podobno GM nie jest zwykłym graczem (jest nieśmiertelny, nie walczy, nie zdobywa doświadczenia). Więc rzeczywiście, po co siedzieć na nim kilka godzin, żeby odebrać jednego nic nie znaczącego reporta...

Sie mapes
16-08-2007, 21:18
No bo taka prawda, że 2/3 tych gmow siedzi na Antice czy Novie, w dupie maja inne swiaty. Lunara, Antica i Nova to swiaty oblegane przez gmow, Gm online tam jest 24/7
Na lunarze aktywny jest tylko 1 GM i tylko ze względu że jest to jego rodzimy świat i ma tam swoją postać. Więc nie wypowiadaj się o serwerach o których nie masz pojęcia.

Arcymag
16-08-2007, 21:21
Wydaje mi się, że Cipsoft lepiej by zrobił, gdyby GM byłby kimś w rodzaju Tutorów - może normalnie grać, ale ma możliwość odbierania reportów i banowania. W profilu nie było by podane, że jest GMem, bo mogło by to być przyczyną huntów itp (on zbanował mojego kumpla, to ja go huntnę). Bo z tego co wiem, to podobno GM nie jest zwykłym graczem (jest nieśmiertelny, nie walczy, nie zdobywa doświadczenia). Więc rzeczywiście, po co siedzieć na nim kilka godzin, żeby odebrać jednego nic nie znaczącego reporta...
Ale mają też mozliwość tp. Więc idzie tp 7 poziomów niżej, 40 kratek do przodu, 20 w lewo, bierze sca i tp do temple. na 20 lvl ;] 5 minut pozniej tp do czlonka ekipy ktora wlasnie zrobila PoI ;]

Kejmilo
16-08-2007, 21:25
Hmm... No tak. Ale żeby była jakaś motywacja, czy nie wiem co, do bycia tym GMem, albo może po prostu skasować GMów, a ich funkcje oddać CMom, którzy dostają od Cipsoftu pieniądze.

Arcymag
16-08-2007, 21:41
uP; uahshshaha :)

Ilu jest CM? ~5? każdy ma mieć na głowie ~14 światów? :)

Sozemego
16-08-2007, 21:49
Ale mają też mozliwość tp. Więc idzie tp 7 poziomów niżej, 40 kratek do przodu, 20 w lewo, bierze sca i tp do temple. na 20 lvl ;] 5 minut pozniej tp do czlonka ekipy ktora wlasnie zrobila PoI ;]
Gmowie nie moga sie teleportowac jak na otsie..

Arcymag
16-08-2007, 21:52
Gmowie nie moga sie teleportowac jak na otsie..

Ale moga się teleportowac do gracza.

Krycha01
16-08-2007, 22:09
Według mnie to już nawet ja dłużej siedzę na Tibii niż wszyscy GMowie razem wzięci. Ja tylko raz widziałem GMa, a raczej słyszałem bo po update sie pojawił żeby powiedzieć coś o parcelach. Miałem go w VIPie, odkąd go tam dałem to już nigdy go nie widziałem. Co za lenie patentowane! Będę rozgłaszał to na angielskim forum Tibii. Może to coś da, chociaż wątpię. Ale sprubować zawsze można, prawda?

Tompior
16-08-2007, 22:13
Według mnie to już nawet ja dłużej siedzę na Tibii niż wszyscy GMowie razem wzięci. Ja tylko raz widziałem GMa, a raczej słyszałem bo po update sie pojawił żeby powiedzieć coś o parcelach. Miałem go w VIPie, odkąd go tam dałem to już nigdy go nie widziałem. Co za lenie patentowane! Będę rozgłaszał to na angielskim forum Tibii. Może to coś da, chociaż wątpię. Ale sprubować zawsze można, prawda?

Myslisz, ze Ameryke odkryles?? Wiesz ile juz bylo tematow, zeby wiecej gmow zrobic??? GMem nie moze zostac pierwsza lepsza osoba. Twoj temat tylko zasmieci forum.tibia.com

sath_okh
16-08-2007, 22:24
Postać GM ma 0 cap, więc nawet jak się teleportuje do postaci która zrobiła POI czy Anihilatora to sobie może....

@up
Od jakiegoś czasu(chyba ze 2 update) nie widać czy GM jest online jak go masz na VIP, możesz sprawdzać exivą, to ciągle działa.

Camoorcha
16-08-2007, 22:32
Ja myślę, że jednak spełniają, teraz bardzo szybko po napisaniu Raportu GM reaguje : ]

Movement
16-08-2007, 23:20
Hahahahaa GM sux. Widział ktoś kiedyś GM na aldorze ??:D8o:D
Po prostu porażka powinni skucic czas czekania na tutora,senior tutora,GM :/

Movement
16-08-2007, 23:20
Hahahahaa GM sux. Widział ktoś kiedyś GM na aldorze ??:D8o:D
Po prostu porażka powinni skrucić czas czekania na tutora,senior tutora,GM :/

Sorka za podwujny post ale laga miałem...

Krycha01
17-08-2007, 15:17
@Tompior: Czytanie ze zrozumieniem baranie. Powiedziałem że chcę napisać o tym że nie reagują, a nie że jest ich za mało.

Butt
17-08-2007, 15:36
@ Krycha : Nie zgrywaj tu bohatera bo Tompior ma racje a sądząc po twoim profilu (16 lvl) na pewno grasz w tą grę pare h dziennie. Ten twoj smieszny lvl to w 2 - 3 dni mozna zrobic. Wiec albo grasz po 15 min dziennie albo grasz jak noob
ktory wbil 50-60k na postaci i mysli ze jest ProGamerem. A jesli chcesz komus zaimponowac to na pewno nie zaimponujesz bo jestes żałosny :/

Kassazi
17-08-2007, 15:45
A mnie hakneli i napisali linka na default i od razu bana na miecha dostałem odwołałem się do cipow ale nic nie odpisali a ban już pomału się kończy zal.X(

Tomciu
17-08-2007, 15:50
A mnie hakneli i napisali linka na default i od razu bana na miecha dostałem odwołałem się do cipow ale nic nie odpisali a ban już pomału się kończy zal.X(

zal to jest dac sie okraść ... Gram w tą gre 3 lata i jakoś NIGDY mnie nie okradli z rzeczy ...

Krycha01
17-08-2007, 16:44
Zamknij sie butt bo twój lvl znaczy że jesteś jakimś maniakiem Tibii. Gram pare h dziennie ale większość czasu spędzam na gadanie z kumpalmi a nie jak jakiś psychol tylko na na expienie. Sam jesteś żałosny i masz krzywe zęby.

thoro
17-08-2007, 17:00
Powinniscie sie cieszyc ze ich nie ma bo inaczej polowa serwa musialaby dostac bana, bo kto z nas sie nie teleportuje, kto nie robi runek na bocie...
Jezeli ktos robi runki manualnie to jest kompletnym swirem... Zrob 5 bp uh (10h) bez bota... Takze cieszcie sie ze jest tak a nie inaczej :)

Badek1910
17-08-2007, 17:20
Hmm... z wypowiedzi wiekszosci z Was moge wywnioskowac ze chcielibyscie aby gm byl online 24/7. Zapewne dla niektórych z Was tibia jest czescia zycia i nie wyobrazacie sobie egzystencji bez tej wspaniałej gry... Byc moze Ci GM'owie sa osobami dorosłymi, traktujacymi tibie jako Hobby i nic wiecej. Moze maja rodziny i wolą poswięcic czas dzieciom (jezeli maja takowe) niz wpatrywac sie w monitor kumputera przez caly dzien. Uwazam ze powinniescie byc bardziej wyrozumiali i tolerancyjni dla ich 'pracy' i powinniscie docenic to co robią, bo robią to z własnej woli, nie otrzymując w zamian zadnego wynagrodzenia.

Takie jest moje stanowisko w tej kwestii

p.s pewnie zaraz stane sie ofiarą bezgranicznej krytyki ale co tam : P

Pozdro ; )

Lord_Piterek
17-08-2007, 18:40
Robota GMa: poczyta co pisza i opierdoli ze tylko po angielsku na game-chacie..

--Cienius--
17-08-2007, 18:56
Gmwoie maja gdzies tak na prawde zycie tibijczykow gm powinien byc codziennie po pare razy sprawdzac tkz " botter places" i bylby spokoj...

Arcymag
17-08-2007, 19:10
@ Krycha : Nie zgrywaj tu bohatera bo Tompior ma racje a sądząc po twoim profilu (16 lvl) na pewno grasz w tą grę pare h dziennie. Ten twoj smieszny lvl to w 2 - 3 dni mozna zrobic. Wiec albo grasz po 15 min dziennie albo grasz jak noob
ktory wbil 50-60k na postaci i mysli ze jest ProGamerem. A jesli chcesz komus zaimponowac to na pewno nie zaimponujesz bo jestes żałosny :/

a Twoj 43 lvl da sie zrobic w 4 dni i co? -.- NIE lvl świadczy o człowieku...

Kogutt
17-08-2007, 20:48
Powinniscie sie cieszyc ze ich nie ma bo inaczej polowa serwa musialaby dostac bana, bo kto z nas sie nie teleportuje, kto nie robi runek na bocie...
Jezeli ktos robi runki manualnie to jest kompletnym swirem... Zrob 5 bp uh (10h) bez bota... Takze cieszcie sie ze jest tak a nie inaczej :)
Widać, że jesteś zaje*****m graczem. Takie osiągnięcie zrobić te śmieszne 5bp UH? Ty chyba w życiu bez bota nie grałeś, a twoja strona startowa w przeglądarce to tibia.org.pl
n/c

Lord_Piterek
18-08-2007, 17:04
@offtopic
zgadzam sie z cieniusem

@topic
Raz ziomek expil na bocie 3 charami na rooku, gdy gralem rookslayerem. ;| pisalem raporty a o dziwo nic sie nie dzialo i przybywalo wiecej tych 'pajacyków', (bo jak inaczej nazwac 3 typow expiacych w jednym miejscu roznicymi sie w nicku tylko kolorem? [np. Omega Green, Omega Red itd. -.-'] i outfitem? Wtedy mnie szlag trafiał)

Emcess
18-08-2007, 17:39
Zamknij sie butt bo twój lvl znaczy że jesteś jakimś maniakiem Tibii. Gram pare h dziennie ale większość czasu spędzam na gadanie z kumpalmi a nie jak jakiś psychol tylko na na expienie. Sam jesteś żałosny i masz krzywe zęby.

Wow. Ma krzywe zęby, ale insult ; < Btw. to, już nie można expić i gadać z kumplami bo jest się maniakiem Tibii/psycholem? Żal.egypt >.>

Tak jak już ktoś pisał, są chyba 72 servery, a GMów 35 + Customer Support (18)
Więc nie płacz, że na twoim serverze akurat nie ma GMa.

Emcess.

Johanes19
18-08-2007, 18:38
lolz gram na galanie 3~ lata i nie widzialem ani nei slyszalem zeby gm sie lognol =/

Butt
22-08-2007, 00:20
@Krycha: Ale mi pojechales -.- Dziecko ile ty masz lat ? " masz krzywe zeby" -.-

@Arcymag: Wbij ten lvl w 4 dni to pogadamy -.-

@Cienius i Lord Piterek: Zgadzam sie w 100% z wami

@Badek: Jezeli im sie nie chce troche poswiecic za friko dla innych to niech tego nie robia. Nikt im nie kaze byc GM, a na pewno wiele innych osob chcialo byc nim byc uczciwie i robiac to dla hobby.

Trastix
22-08-2007, 00:49
@Butt
Tak wiele osob robilo by to jako hobby , tylko ze wiekszosc ludzi nie wie praktycznie nic o tej grze. Zapytaj tutora o cos trudnego na help chacie , powie ze nie jest pewien lub ZARAZ sprawdzi a na koncu powie ze musi leciec i pozniej odpowie na pytania.. Wiec moze lepiej zeby bylo malo GMow ale niech znaja sie na rzeczy racja?!

Nyksus
22-08-2007, 01:49
Większość z was gówno wie o pracy Gamemaster'a. Jest ich ledwie 35, CipSoft daje tą posadę nielicznym, doświadczonym i zasłużonym graczom. Myśliscie, że jak mamy 72 światy, na każdym logniętych jest około 600 graczy, i około 50.000 kont jest na tym świecie zarejestrowanych, to tak łatwo odpisywać na wszystko, co wy napiszecie? Oni też mają swoje postacie, własne życie, a 35 gamemaster'ów dużo nie zdziała, i nie wińcie ich za to. Jak już to CipSoft.