Pokaż pełną wersje : Elf scout vs mino archer
Randagast z Isary
16-10-2004, 19:10
Jesetm sorkiem na 24 lvl postanowilem wyprobowac nowa taktyke na guardach, tzn ide sobie do kopalni, tam gdzie sa po kolei po 1 guardzie, summonuje sobie 2 scouty/archery ,podchodze do guarda on mnie atakoje a potworki go bija,i expie bez straty kasy(tzn wydaje tylko na summony) to wychodzi max 4 k na mana fluidy bije guardy ile mi sie podoba czy 2 godziny czy 8 godzin wydam zawsze 4 k.tylko jest pytanie co mam przywolac 2 scouty, 2 archery czy moze 1 scout 1 archer?? co mocniej wali a co jest szybsze??
Z gory thhx za odpowiedz
bobek z antici
16-10-2004, 19:21
MIno rulez:D. MIno miom zdaniem jest trochę silniejszy ale kto szybszy??
Tego nie wiem.
W każdym razie napewno mino rulez :evul:
EDIT:
Lepiej sobie kup kilka bp hmm, bo za dużo Uh ci zejdzie na blokowanie guarda. :evul: Chyba, że sobie zsummonujesz ich np. 5+ wtedy to może mieć sens...XD. Powodzenia w huncie:D
Vanhelsen
16-10-2004, 19:21
Na niektórych kartach MTG pisze:
Przeszukaj swoją biblioteke w poszukiwaniu landa.
Randagast z Isary
16-10-2004, 19:29
MIno rulez:D. MIno miom zdaniem jest trochę silniejszy ale kto szybszy??
Tego nie wiem.
W każdym razie napewno mino rulez :evul:
EDIT:
Lepiej sobie kup kilka bp hmm, bo za dużo Uh ci zejdzie na blokowanie guarda. :evul: Chyba, że sobie zsummonujesz ich np. 5+ wtedy to może mieć sens...XD. Powodzenia w huncie:D
odp 1: jak kupie powiedzmy 4 bp hmm to bedzie ok 12 k exp a jak bede caly czas nawal z sumonow to mi niec nie zejdzie
odp 2: ja nie mialem zamiar blokowac te guardy tylko przed nimi uciekac
odp 3: mozna summonowac max 2 potworki
odp 4: thx, nawzajem
Mino jest wolnieszy od Scouta, nie wiem jak z obrazeniami. Ale wydaje mi sie ze nie twoje summony zgina , poniewaz nie uda im sie uciec przed guardami.
Randagast z Isary
16-10-2004, 19:41
Mino jest wolnieszy od Scouta, nie wiem jak z obrazeniami. Ale wydaje mi sie ze nie twoje summony zgina , poniewaz nie uda im sie uciec przed guardami.
To ja zamierzam uciekac przed guardami a summony beda je bic
Jakubxxx
16-10-2004, 19:45
To ja zamierzam uciekac przed guardami a summony beda je bic
Skoro ty bedziesz uciekal a summony beda bic to ty nie dostaniesz expa tylko
summony......
bobek z antici
16-10-2004, 19:45
Ale gaurd to nie ćwok tylko w miare :evul: i się przerzuci!!
CHyba, żę je parcelami zablokujesz ale nie gwarantuje.
Summony mają sens jeśli summonujesz ich duuuuuuuuużo:D
edit
A jak zsummonujesz dużo to z guarda będziesz miał 20 exp :baby:
Summony sie na guardy nie opłacaję<chyba że blokujesz guarda>
Randagast z Isary
16-10-2004, 19:51
Skoro ty bedziesz uciekal a summony beda bic to ty nie dostaniesz expa tylko
summony......
jak guarda zabija tylko summony to ja dostaje polowe a polowe summony
czyli ja dostaje 92/93 exp
bobek z antici
16-10-2004, 19:54
Ale to się nadal nie opłaca!!
Macek boltsman
16-10-2004, 19:55
Wiesz moim zdaniem summony zginą ponieważ:
-albo będziesz expił nimi na mass gaurds, albo na soldkach z guardami jeżeli to 1 guardy dogonią summony jeżeli to 2 to soldki będą w nie strzelać
-stworki mogą ci wychodzić z druiej strony wprost na summony
Jednakeże, jeżeli nawet summon dostanie raz na jakiś czas hita to możesz go uhnąć jesli ci nanim zależy :)
A osobiście uważam żebyś se ranagast zrobił te 3 lvle zsamonował porządne monki i po problemie a 3 levele to u ciebie jakies 90k expa a to chyba mozęsz przemęczyć z hmm :)
Cya Michał(miałem niepisać żę masz na nazwisko grandys, więc psize żę jestes michał):D
Randagast z Isary
16-10-2004, 19:57
To sie jak najbardziej oplaca, ale kiedy masz zamiar huntowac minimum 2 godziny
Mino archer na bank bije mocniej, za to jest wolniejszy od elfa scauta. Mino zeby strzelic z bolta musi sie na chwile zatrzymac w przeciwienstwie do elfa.
;( Ja tak chciałem se poexpić i zginołem.Słyszałem ze najlepiej z monkami ale mam za mało many a znudziło mi sie bicie rotów to se myśle pojde na guardy
zrobie se 1 albo 2 arczery i będzie git.Na początku było ale potem jakiś idiota
wpadł na mnie z goniącym go guardem od tyłu tak ze wzieli mnie w dwa ognie
ale jakoś dałem rade tylko many mi troch poszło na uzdrowienie i IH dla arczera wypilem reszte mana fluidów i ide dalej.Ku_wa 10 min pożniej to samo
jakiś baran uciekał przed guardem jak miałem z przodu guarda i rota.To było na Pacerze boże jakie tam lamerstwo,chamstwo i złodziejstwo panuje to przechodzi pojęcie.W sumie to zginołem przez brak doświadczenia bo wpadłem w panike plus lagi w rezultacie ded.
bobek z antici
18-10-2004, 19:58
Jeśli na guardy to tylko potworki ogniowe(FD lub FE) wtedy to ma sens na bank:D=) :evul:
edit
nabij jeszcze 1 lvl i zsummonuj 2 fd:d potem expuj do woli:d
Popieram Bobka :)..ja swoim sorcem może na guardy może z fd nie chodziłem( nie lubie kopalni..klaustrofobia:P)..ale wszędzie indziej...i moc tego stworzonka jest ogromna...:)a jak już koniecznie chcesz te guardy...to 2 archery. Są wolniejsze od scoutów ale mają większy atak i walą combo. (nie lepiej nabić 3 lvl i sie bawić monkami?)
bobek z antici
18-10-2004, 21:11
Dzięki za poparcie :] . Tylko, że z tymi mino to już to było wałkowane.ZGINĄ !!. FD, FE lub nic :evul:
EDIT:
Co to monków to ona mogą zginąć jeśli mu kilka guardów wyskoczy i to będzie raczej wolniejsze od FD lub FE(chodzi o wolniejsze expowanie)...
Mr LaMeR
19-10-2004, 17:57
A ja wniosę coś nowego: przywołaj 2 monki...Wprawdzie dopiero na 27 levelu, ale za to jak sie opłaca! Guardy prawie wogóle ich nie trafiają, a jeśli nawet to monki się uleczą. Poza tym zadają naprawde niezłe obrażenia. Ja czasem z 1 monkiem nabijam 10k expa w pół godziny i do tego mam loota :)
edit: ups, sory Uti, ty zaproponowałeś te monki ;)
Jak z summonami gonisz to raczej dla zysku niz dla expa -,- aha i niewiem o co chodzilo zeby duzo summonow robic jak mozna tylko 2 naraz heh...
re: Top
Tylko ci sie wydaje ze bedzie tak 2k i pozniej juz luz, expienie z summonami bez zadnych run to bardzo stresujace zajecie i wyjatkowo krodkotrwale.
Nawet jesli zaparcelujesz archery (scaut przesowa parcele) to i tak jakis guard poleci do nich zamiast ladnie ganiac za toba.
Jesli bedziesz chcial sie ganiac po jaskini z guardami to archery zgina w ciagu max 5 minut (guard jest szybszy zarowno od scauta jak i archera).
Jesli chcesz w ten sposob expic to wez blokera, zaparceluj archery i niech bloker luruje/blokuje guardy.
Ps.
Nie sluchal bym tego co bobek z antici mowi, wlasnie dostal upomnienie za wprowadzanie ludzi w blad/postowanie.
ciemne dropsy
21-10-2004, 15:53
A ja bym jeszcze Gremlin dodal ze ludzie tu w naprawde duzy blad wprowadzaja... Jak mozna przywolac "duuuuzo" archerow jak mozna max dwa? I exp zawsze dzieli sie rak ze ty dostajesz pol, jak mamy dwa archery to my dostajemy polowe a oni swoja polowe dziela na dwa.
Pasozyt Umyslu
21-10-2004, 16:22
Ja nie rozumiem. Archery? Scauty? Nie dlugo ludzie rata se beda przyzywac bo on zajmie na chwile guarda. Ja ostarnio biore monka przywam i on kosi soldy bo mi szkoda na nie hmm. A guardy to z hmm czestuje uciekajac. Jako ze monk idzie za mna to jeszcze przeszkada krasnalowi mnie gonic. Nic tak nie cieszy jak widok gdy twoj hmm urywa guardowi leb.
Ale to sa moje poglady. Nie jestem znawca, i smiem twierdzic ze sie moge mylic.
Mr LaMeR
22-10-2004, 22:50
Prawidłowo! ;) Robie tak samo i nie wiem jak można expić z jakimiś archerami skoro i tak po 5 minutach leżą.....
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.