Pokaż pełną wersje : Problem z summonami
mam taką sytuację :
mam rycka na 15 lvlu, skille 55/55
trening na dwarfach mi sie juz znudził przez to ciągłe zmienianie celu ataku
mam tez soca na 20 lvlu i mam taki dylemat , czy dorobic mu ten 25 lvl, zeby zsummonować monka, ale mam takie pytania:
1. czy jak zsummonuje monka i sie wyloguje, to on nadal bedzie sie uzdrawiał, bo jak nie, to nie warto
2.a) jak uruchomić Tibię 2 razy na jednym kompie?? Zawsze wyskakuje mi, ze jest juz włączona.
2.b) czy jak już włączę ją 2 razy, to będę mógł odpalić naraz soca i knighta jeżeli są na 1 koncie?
Proszę o pomoc, bo nie mam na razie kolegów , któży by mi coś zsummonowali. jak odpowiedź na 1 pytanie jest twierdząca, to wszystko będzie jasne.
night_hunter
19-08-2007, 16:12
1. Jeżeli się wylgoujesz to summon zniknie,
2. a) można się zalogować dwoma postaciami, ale jest to nielegalne,
2. b) można sie zalogować dwoma postaciami na tym samym koncie.
A ja ci zadam pytanie jakim cuden ty wbiłeś 20 level?
Po pierwsze kiedy wylogujesz sie sorcem monk zniknie wiec nie bedzie sie leczyl xD.
Po drugie jest możliwość otworzenia dwoch tibi naraz ale nie jest to zbyt legalne bo sluży do tego Multicient Tibi.
Po trzecie jeśli masz 2 postacie na jednym koncie nie mozesz grac nimi w jednym czasie bo jest to niemozliwe zgodnie w ustawieniami gry a nawet jakby sie dalo ktos moglby pomyslec ze do twojego konta maja dostep inne osoby.
Pozdrawiam
dobra, dzieki, ;( zostają konwencjonalne metody
papik1992
19-08-2007, 16:21
... albo grasz ciagle na otsac albo dawno w tibie nie graleś ...
1. Summon zniknie tu miał rację
2. Można poprzez Tibie MC ale jest to nie legalne a gdy ktoś odkryje, że obie potacie są twoje napiszą np dance czego dwoma postaciami na raz nie zrobisz i leżysz. (BAN)
3. Nie można sięzalogowac dwoma postaciami na raz z tego samego konta ponieważ wyskoczy ci napis, że nie możesz miec włączonych 2 postaci z tego samego konta xD
A ja ci zadam pytanie jakim cuden ty wbiłeś 20 level?
Po pierwsze kiedy wylogujesz sie sorcem monk zniknie wiec nie bedzie sie leczyl xD.
Po drugie jest możliwość otworzenia dwoch tibi naraz ale nie jest to zbyt legalne bo sluży do tego Multicient Tibi.
Po trzecie jeśli masz 2 postacie na jednym koncie nie mozesz grac nimi w jednym czasie bo jest to niemozliwe zgodnie w ustawieniami gry a nawet jakby sie dalo ktos moglby pomyslec ze do twojego konta maja dostep inne osoby.
Pozdrawiam
Nie można sie zalogować bo kiedy jedna postac jest online a probujesz sie zalogowac na inna z tego samego konta to wyskakuje okienko informacyjne z gry ze juz jakas postac jest online.
Jest sposób, chociaż nie wiem, czy jest legalny i czy dalej działa :P
Robisz sobie 2 użytkowników na komputerze. Na 1 włączasz klienta, logujesz się na swoje sorca powiedzmy stawiasz monka i stoisz. Teraz dajesz Start>wyloguj>przełącz użytkownika. I włączasz 2 użytkownika, a na nim uruchamiasz 2 raz tibię, logujesz się knightem i powinno być ok. Tylko tak jak już kilka osób mówiło te 2 postacie muszą być na 2 różnych kontach.
Siemka. Aby nie zakladac nowego tematu na jedno proste pytanie napisze o tym tutaj.
Potwory na Tibia.pl sa posegrowane wedlug exp'a ale jest jeszcze w tabeli takie pozycja: Summon
Brat mi mówi ze summon to mana potrzebana na przywolanie potwora. Pisze że monk potrzebuje 600. Na 25 lvl'u ma sie 535 many. Twórca tematu chce przywołać jednak na 25 lvl'u....wiec w koncu co to summon oznacza?
Wyciszony
21-08-2007, 14:14
Brat mi mówi ze summon to mana potrzebana na przywolanie potwora. Pisze że monk potrzebuje 600. Na 25 lvl'u ma sie 535 many. Twórca tematu chce przywołać jednak na 25 lvl'u....wiec w koncu co to summon oznacza?
Dobrze, że tknąłeś ten aspekt. Brat dobrze ci powiedział, to naprawdę jest mana potrzebna na przywołanie stwora. Twórca tematu albo nie wiedział, albo zapomniał o tym że na 25 lvlu postać ma za mało many. Mówiąc prościej na 25 lvlu NIE DA SIĘ przywołać monka.
Lord_Makin
21-08-2007, 16:44
Monka mozna summonowac od 27lvl
Norrle'Brevhard
21-08-2007, 19:12
HAHA Own3d można się zalogować 2 postaciami na jednym koncie? Spróbuj ...
Monka mozna summonowac od 27lvl
Ohhh..really?
Na 25 lvl'u druid(sorc tez) ma 545 many, 25 many na lvl to daje na 27 lvl'u....595 many...niestety monk jest od 600 many. Jeszcze jedno poprzednik napisal to samo....kazdy moglby se policzyc bo ja w poprzednim poscie napisalem o tym.... Plz nie pisz jak nie wiesz....lecz moge sie mylic.... wtedy uznam Ci racje ;]
@up
Ciiiiiiiiiiiiiiiiiicho....bo sie wyda ;)
no tak ale nie zapominajmy że jest jeszcze ghoul a on też się leczy i potrzeba 450 many B)
Chemick - to ten ots na którym grasz jeszcze trudniejszy od rl tibi o.O. Co lvl przybywa sorcowi/druidowi 30 many...
Ohhh..really?
Na 25 lvl'u druid(sorc tez) ma 545 many, 25 many na lvl to daje na 27 lvl'u....595 many...niestety monk jest od 600 many. Jeszcze jedno poprzednik napisal to samo....kazdy moglby se policzyc bo ja w poprzednim poscie napisalem o tym.... Plz nie pisz jak nie wiesz....lecz moge sie mylic.... wtedy uznam Ci racje ;]
No właśnie się mylisz.
Na 27 lvlu masz 605 many.
A tak przy okazji to uwielbiam czytać posty o bzdurnej treści w formie ironicznie-pouczające (-plz nie pisz jak nie wiesz, -rly? ) xd.
Gdy jesteś na mc możesz oszukać "dance-askerów". (blackd na pewno, ng nie wiem),
NIe gram na ots'ie. Ja gram palkiem i chcialem potrenowac na monku dlatego sie pytałem. Brat gra druidem i mial racje z tymi summonami ale z tą mana sie pomylił ;D Mówił że mu 25 na poziom przybywa, a mi sie nie chciało sprawdzać.
@Lord_Makin
Miałeś racje ;] Sorry. Wierzyłem bratu ;D
@edit: Mam jeszcze 1 pytanie. Mam 63 skill w distance fighting. Ktoś mi powiedział, że speary moga być dla monka juz za dobre. Mi sie jednak wydaje, że monk jednak nadąży sie leczyć. Moje pytanie:
Czy bede mogł na tym skillu trenować ze zwykłych spearów? Jeśli tak to na którym lvl'u umiejetnosci(w przyblizeniu) bede zmuszzony do przełożenia sie na kamyki?
Crown_Taifun
22-08-2007, 13:33
1. Monk jest od 27 lvl jak się nie mylę i po wylogowaniu zniknie
2. MC- niedozwolone z Tibia Rules = Ban
3. Nie można grać 2 postaciami na raz jeżeli mamy na tym samym koncie
a tak po za tym "TROLL"
Wyciszony
24-08-2007, 12:05
Mam jeszcze 1 pytanie. Mam 63 skill w distance fighting. Ktoś mi powiedział, że speary moga być dla monka juz za dobre. Mi sie jednak wydaje, że monk jednak nadąży sie leczyć. Moje pytanie:
Czy bede mogł na tym skillu trenować ze zwykłych spearów? Jeśli tak to na którym lvl'u umiejetnosci(w przyblizeniu) bede zmuszzony do przełożenia sie na kamyki?
63 dist fightingu to już rzeczywiście troche dużo dla monka. Jeśli chcesz na nim trenować ze spearów musisz cały czas uważac i w odpowiedniej chwili wstrzymać atak. A co do zmiany na small stone'y nie potrafię odpowiedzieć na to pytanie. Jak masz stawiacza monka, to spróbuj potrenować na dwarf geomancerze (jeśli nie wiesz jak, to poszukaj w poradnikach).
ty niemożna zalogować się 2 postaciami z 1 kąta nawet jak się ma MC
Royalkowaty
24-08-2007, 22:22
Gówno wiesz a srasz ... Nie da sie!
Reszte ci podali ...
szpindel
25-08-2007, 02:08
Jeśli chcesz na nim trenować ze spearów musisz cały czas uważac i w odpowiedniej chwili wstrzymać atak.
Lol? Brzmi jak definicja stosunku przerywanego... 8o
@down Racja, napisalem to w przejawie debilizmu i upojenia alkoholowego
I'm sorry, i'm sorry
Wyciszony
26-08-2007, 00:11
Lol? Brzmi jak definicja stosunku przerywanego... 8o
Mało śmieszne.
@Down
Ty żartujesz, czy spadłeś z krzesła na głowę? Ghoul padnie juz przy 40 dista.
Z takimi skillami to polecał bym ci przywołać ghoula a nie monka ...
cytsiu16
26-08-2007, 09:59
MAm pytanie. Jak poZuce summona ze se bedzie łaził gdzie chce to jak kogos zabije (ten summon) to mi sie pojawi czacha?
mastertomasz
26-08-2007, 13:48
summon zniknie jak za bardzo się oddalisz
Hm... Na twoim miejscu poprosiłbym zaufanego kolege i rozwiazał to w sposób prosty i rzeczowy, on Tobie monka, Ty mu mfy i blanki na runy, gitara.
Wyciszony
26-08-2007, 22:39
MAm pytanie. Jak poZuce summona ze se bedzie łaził gdzie chce to jak kogos zabije (ten summon) to mi sie pojawi czacha?
Summon pozostawiony sam, nie biega gdzie chce, ani nikogo nie atakuje.
Summon którego przywołasz zniknie jeżeli się zbytnio od niego oddalisz lub się wylogujesz;)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.