PDA

Pokaż pełną wersje : Ghoul...

Earl
16-10-2004, 23:37
Do tej pory moim druidem expilem glownie na rotach (ew. trole jak resp zajety).. Zaczelo mi sie nudzic a ze mam trochu kasy to postanowilem pojsc na cos z runkami. Postanowilem wybrac ghoule. I tu jest problem. Pytanie jest banalne ale nie znam odpowiedzi... albo jej nie ma (lol). Poszedlem do jaskini na ghostalndzie kolo takich ruin. I tu mam problem... Jak bije ghoula tak ze jak tylko mam go w battle to wale z hmm najszybciej jak sie da to dosc czesto (zwlaszcza jak przy okazji sa skele i inne badziewia) podchodzi do mnie i po ok 4, 5 ghoulach musze sie uhac... Uciekac tez nie mam jak bo wejde na inny resp i bedzie jeszcze gorzej.. Moje pytania brzmia:
Czy bijac ghoula magiem/sorkiem mam jakos uciekac i jesli tak to gdzie?
Czy sa jakies lepsze miejsca na ghostalndzie?
Czy wybor ghouli na moim lvl i mlvl byl dobry, czy moze powinienem jeszcze meczyc sie w kopalniach?

Z gory dziex za cierpliwosc do przeczytania tego postu i za wszystkie logiczne odpowiedzi....

Melabux_1
16-10-2004, 23:45
-Jeżeli chcesz go zabić to weż BP UH,SD,HMM jak grasz sorckiem i idzn a nawet 4 ghoule ale jak ejdziesz najdalej no to sa FD i inne badziewie najlepiej trenuj 1-2 tak mi się wydaje ;)
-Jak masz wysoki level to na 3-4 zejscia
-Podaj swój lvl jeżeli jestes low to poczęcz sie jescz :D :] a jeżeli sredni level to twoja decyzja ;)

Earl
16-10-2004, 23:49
Widac ze umiesz czytac:P Moj lvl jest w podpisie. Druid lvl 14 (spadl po dedzie) i niedlugo bedzie mlvl 26 (robie na mf). I jeszcze prosba zebys podal w ktorej konkretnie jaskini...

Ashlon
16-10-2004, 23:50
Jesli masz lvl do 20, polecam zostawic ghoule (szczegolnie w ghostlandzie) i pojsc na cos lepszego, typu amazon camp (amazonki i valkirie), mount sternum (cyce), polanka na poludnie od thais (cyce + mino guardy i chyba nic wiecej), dwarf soldiery kolo kazzo.

Cadonis
17-10-2004, 14:39
Jeśli lubisz ryzykować, to mam pewien pomysł... szczerze mówiąc jeszcze go nie testowałem :), ale wydaje się ciekawy. Wszystko czego potrzebujesz to troche run (gfb, hmm, uhy, i sdki jak chcesz na wszelki wypadek) oraz dobra znajomość Hellgate. Więc idziesz do Hellgate, a potem do pierwszej sali na prawo od głównego korytarza. Tam jest staaado ghuli (które bijesz z gfb :) ) i dużo miejsca do uciekania, więc nie powinno być problemów. Aa, i całkiem z prawej strony sali jest 1 (albo i 2) ds, więc uważaj (na niego hmmy)... hm to tyle.
Ale jeśli nie znasz dobrze Hellgate to lepiej tam nie idź :) Polecam film instruktażowy Disco Beara B)

Earl
17-10-2004, 14:53
Z hell gate dam sobie spokoj... Natomiast zarowno amazon camp jak i cyc hils odpadaja bo forsa kiepsko sie zwraca... Bardzo konkrene pytanie: Czy jak bije ghoula to mam uciekac czy nie? Ile na raz bic? W ktorym miejscu w ghosy landzie jest najwygodniejszy resp?

Wjot
17-10-2004, 15:40
Ja Ci radzę brać na siebie 1 albo 2 ghoule (ghule) i nie uciekać tylko szybko rozwalać np."haemami" :)

Zopek
17-10-2004, 15:54
Bardzo konkrene pytanie: Czy jak bije ghoula to mam uciekac czy nie? Ile na raz bic? W ktorym miejscu w ghosy landzie jest najwygodniejszy resp?

Z pewnością trzeba uciekać. Ghoul ma nieciekawą właściwość jaką jest life drain, która ignoruje tarczę oraz panczerz. Problem w tym jak uciekać...

Zależy tood miejsca w którym polujesz, i tak: polecam pierwszy poziom podziemi nr 2 ( chodzi mi o ten w kształcie krzyża) idziemy na wschów i zabijamy szkielety(nie warto marnowac run) następnie idziemyna połnoc i HMMami atakujemy ghoula,jednocześniewycofując się w strone właśnie oczyszczonego wschodniego ramienia krzyża. Tam biegamy dookoła, ostrzeliwując się z HMM, aż ghoule padną. Potem możemy udać się do zachodniego ramienia i postępujemy analogicznie :)

]v[ichal
17-10-2004, 15:54
Polecam jaskinie okreżną (ghostland - N )- duzo many na exana pox (duzo ghuli i skorpionow) , taktyki - patrz nizej :)
Oraz jaskinie przy respie slima (ghostland S - E ) Uciekaj , strzelaj z hmm , szkielety bij z broni , a jak bedzie gorąco to GFB.

Krigon
28-10-2004, 12:40
Musisz po prostu uciekac i walic. Ale to zalezy jaki jest twoj hit hmmem na ghulu. Jak ok 40-60 to extra. Mozesz wiac spokojnie, Jak wpadniesz na respa to sie nie przejmuj, olej to i dobij pierszego, potem drugiego itp.
---------------------
Ksefi - PACERA (roox) - paladin - level 11 - mlevel 2 - skille 38/22

Best hit: 61 na rotwormie spearem :D
Best hit: 65 na ghulu lukiem :D

Dymcio
30-10-2004, 18:32
No wiec jadzisiaj bylem na ghulach na ghost landzie i powiem ze:
Bylem na tak zwanym krzyzu i tam sa 4 respy. 2 Ghuli i 2 Skeletony.
Mam 10 level i 7 magic level i jeden ghul mi shodzil na 3 strzaly z hmm'a
Co do uciekania to nawet przy full respie uciekalem do respu skeletonow i walil hmm'ami w ghule. Nawet nie musialem Exury walic :)

Jeszcze jedno dobre miejsce jest pod Ab'Dendriel i tam masz 2 respy Ghuli i skeletonow i 2 Respy Slimow. Tam sie expi super. Masz duzo miejsca do uciekania i wogule
P.S. wez 50gp na klucz :P

Nadszyszkownik Kilkujadek
30-10-2004, 21:26
na ghoule jest moja rada taka...
Idz na poh albo lepiej na cmentarz (na poludniu), wez se gfby i troche hmmow. Robisz mala rundke wokól, troche lawiruresz i jak cie goni tak z 5-6 ghouli (nie jest trudno zbic ich w grupke) walisz gfb... (z reguly styka 1 runka i pięć ghouli pada) Jak którego nie przycelujesz gfb to dobijesz hmm... I masz w trymiga exp i przyzwoity loot, za cene 1 runki...