zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Wyłudzali pieniądze od grających w Tibię.

Dr. Omader
22-08-2007, 13:06
Jak informuje portal www.di.com.pl policja zatrzymała 3 gimnazjalistów z Braniewa podejrzanych o wyłudzanie pieniędzy na Allegro.

Zatrzymani oferowali na aukcjach Tibijskie pieniądze, których nigdy nie dostarczali do odbiorców. Odpowiedzą oni teraz przed Sądem Rodzinnym i Nieletnich.

Cały artykuł można przeczytać tutaj. (http://di.com.pl/news/17328,Wyludzali_pieniadze_od_grajacych_w_Tibie.htm l)

Oficjalną informacje o tym, można przeczytać na portalu Komendy Miejskiej Policji w Olsztynie (http://www.olsztyn.policja.gov.pl/kmp_olsztyn/?id_category=101&el_id=2371)

Niech to będzie przestroga dla wszystkich, którzy myślą, że nikt ich w internecie nie znajdzie i mogą oszukiwać ludzi. Reakcja rodziców tamtej trójki była zapewne bardzo ciekawa i nie myśl o tym jak Twoi rodzice zareagowali by po tym gdy policja zapuka do Twoich drzwi z nakazem aresztowania za oszustwa na Allegro, bądź też używanie keyloggerów do kradzieży kont graczy.

Prosimy też wszystkich graczy o uważanie co się kupuje na Allegro i czy na prawdę warto stracić prawdziwe pieniądze dla paru gp-ków. :)

Irkar
22-08-2007, 13:11
Hahaha owned, wyłudzacze trzymajcie sie na bacznosci, niema zbrodni bez kary!

@do wszystkich kupujacych na allegro
niema wiekszej przyjemnosci niż zarobic sobie na swoje eq a nie kupujac pieniadze tibijskie za realna kase, jest to po

1 idiotyczne
2 nielegalne
3 niesatysfakcjonujace
4 punkt 1wszy

ja sobie nie wyobrazam zebym kiedykolwiek kupil cos virtualnego, nie rzeczywistego za realna kase...
pozdro

@edit
heh 500 post Dr.Omadera Oo
Poszukiwanie zajęło 6.66 sekund.
Satan blz

Depeszowiec92
22-08-2007, 13:15
zal.pl, ludzka głupota nie zna granic, tera se w wiezieniu pokradną.. kiełbasę od współwięźniów xd
@down

mogą trafić do poprawczaka, w pewnym sensie to wiezienie :)

@ panowie z dołu
Nie doczytałem że to nastolatkowie xd Mam bystry musk :D

Feyzzy
22-08-2007, 13:17
@/\
Hahahahahaha w wiezieniu, muhahahahaha omg u made me smile xD

@Topic
No i dobrze im. Zeby jescze hakerow tak lapali to juz wogle byloby swietnie.

shadow1230
22-08-2007, 13:23
Przynajmniej zaczyna się coś dziać, niech tym gówniarzom dowalą grzywny to się odechce a starzy niech im neta zlikwidują najlepiej. Jak by jeszcze wzięli się za te owntibie itp i podalali grzywny to by się skończyło częściowo.

tak-nie
22-08-2007, 13:29
zal.pl, ludzka głupota nie zna granic, tera se w wiezieniu pokradną.. kiełbasę od współwięźniów xd

Lol przecież są nieletni i za takie gówno to paki lol ciekawe ile osób oszukali ;p

- Prodigy -
22-08-2007, 13:30
CSI: Kryminalne Zagadki Braniewa, haha. Chciałbym zobaczyć miny ich rodziców.

-Maciek Mur-
22-08-2007, 13:35
OMG, To moi znajomi byli(dokładniej to 2 ze szkoły znam). I źle napisali, że przywódcą grupy jest przemek, bo tam takiego niema lol.

Szkoda, że ich złapali :/.

http://gazetaolsztynska.wm.pl/Gimnazjalisci-wyludzili-18-tys--zl-na-Allegro,29185

Sir Emilio
22-08-2007, 13:35
CSI: Kryminalne Zagadki Braniewa, haha. Chciałbym zobaczyć miny ich rodziców.

Napewno bylo dosc nie zadowoleni. No, coz prawdopodobnie nie byla to owntibia skoro wyciagali haslo z komputera. Co do udostepnianych plikow, z ciekawosci sam sprawdzilem, znalazlem 1 haslo do allegro... Nie dzialajace. Wiec prawdopodobnie uzywali jakiegos innego keyloggera. Wniosek? Prawdziwy haker nie da sie zlapac.

No i wszystko poszlo na policje bo posrednikiem bylo allegro, a pieniadze byly realne, nie tylko uzywanie nie legalnego oprogramowania.

Rikuri
22-08-2007, 13:36
hahahah max XD! jestem z olsztyna i czuje sie teraz mistrzem xD!

Dark Sven
22-08-2007, 13:38
Ta... Bartosz "Dromader" X. XxX"Matkus" X. XXX."Bosal" X. to nicki, trzech najbardziej wpływowych ludzi w polsce, którzy zostali złapani na gorącym uczynku

LinkaLBN
22-08-2007, 13:39
No to nieźle xD

Głupotą jest kupowanie gp za rl kase, ale tu ameryki nie odkrylam. :p

Żal, Żenada i W ogóle :D

dobrze im tak 8o

shadow1230
22-08-2007, 13:41
Dla mnie nazywanie gówniarstwa hackerami to duża obraza.

Depeszowiec92
22-08-2007, 13:44
OMG, To moi znajomi byli(dokładniej to 2 ze szkoły znam). I źle napisali, że przywódcą grupy jest przemek, bo tam takiego niema lol.

http://gazetaolsztynska.wm.pl/Gimnazjalisci-wyludzili-18-tys--zl-na-Allegro,29185

przykro nam, ale dobrze że łapią takich gnojów ;)

Lexii
22-08-2007, 13:46
no to sobie popatrzcie na allegro za nickiem www-tibia-rwi-pl << jakoś tak w każdym bądź razie to co chwila sprzedaje itemy o oczywiscie ich nie dostarcza juz tak z rok dobry oczywiscie ja u niego nic nie kupowałem ale co oni usuną te konto to kolo robi nowe z tym samym nickiem i dalej kradnie .. i tak juz długo w kółko moze to ci frajerzy byli .. a po drugie mam to w dupie ile zajebali kasy jak dzieci nie szanują pieniędzy to niech płaczą teraz ze ich ojebali :P

Irkar
22-08-2007, 13:48
Szkoda, że ich złapali :/

Szkoda!?!? zal mi cie.
zasluzyli to ich zlapali i niech poniosa za to kare, bo za zbrodnie sie placi
ciekawe jak bys ty sie czul jakby ciebie ktos oszukal

PijmlekoBedzieszWielki
22-08-2007, 13:51
Eeee co za nooby żal.pl takich ludzi ciekawe ile rodzice zaplacą iueheuhe

bo za zbrodnie sie placi

Zabili kogoś? o.O

To z kiełbasą mię zagięło:D

$eCuR
22-08-2007, 13:54
Dobrze im tak. Każdy musi ponieść konsekwencje. Może to ich nauczy rozumu.

Pozdrawiam.

--Cienius--
22-08-2007, 13:54
bedzie przestroga dla kradnacych gowniarzy zycze im zaklad poprawczy do 18 roku zycia

Polinik
22-08-2007, 13:57
@do wszystkich kupujacych na allegro
niema wiekszej przyjemnosci niż zarobic sobie na swoje eq a nie kupujac pieniadze tibijskie za realna kase,
A spałeś kiedyś obejmując dziewczynę? :P

Irkar
22-08-2007, 14:06
@up
w grze niema w grze a real to co innego xD

Kyrfal
22-08-2007, 14:06
mam tylko tyle do powiedzenia
brawura akcja polskiej policji :D

Zenon_Zawodowiec
22-08-2007, 14:24
Właśnie w takich przypadkach widać co tibia robi z mózgów niektórych ludzi. :D

tą kase co wydali na te gp to mogli wydać na pacca i by tez kase zdobyli i mieli zabawe :P

Rybzor
22-08-2007, 14:34
Prosimy też wszystkich graczy o uważanie co się kupuje na Allegro i czy na prawdę warto stracić prawdziwe pieniądze dla paru gpków.
dla paru gupków, chciałeś napisać?: P zjadłeś literkę =P

@news
taa.. niech to będzie przestrogą, więcej takich niusów

Str4t0s
22-08-2007, 14:34
http://img166.imageshack.us/img166/9561/nowthatsanastyblindspotlu0.jpg

Pacz_knight
22-08-2007, 14:39
Hahahaha! Ale ziomale. Ale zal... Nastepnym razem pewnie posuna sie do kradzierzy orzeszkow malpom w zoo. Dobrze ze zostana ukarani za takie chamstwo.

Bartss
22-08-2007, 14:43
na moje moga dalej okradac nbkow z allegro, i tak nie udowodnia im czy wyslali te itemy/kase czy nie LOL. noobek straci troche rl kasy to moze odechce sie mu kupowania itemow zreszta ci co skladali skargi przy okazji bany powinni dostac :-)

Domis
22-08-2007, 14:45
niema wiekszej przyjemnosci niż zarobic sobie na swoje eq a nie kupujac pieniadze tibijskie za realna kase, jest to po

1 idiotyczne
2 nielegalne
3 niesatysfakcjonujace
4 punkt 1wszy
Satan blz

1. A jak ktoś miał po raz 3 haka i stracił po raz 3 mnóstwo kasy. A RL Cash ma i co ma wydać na fajki, alkohol, narkotyki?
2. Jest to 100% legalne ;) Nielegalne jest pisanie takich ofert w Tibi i na Tibia.com
3. Może kogoś to satysfakcjonuje ?
4. Ptk 1,2 i 3. Nie chcesz nie kupuj...

A co do tematu, to ci co sprzedawali tak tanio ;D A potem masa negatywów ;D i konto zawieszone ;P

Ryos Lura
22-08-2007, 14:48
tak tak dofinansowujcie hakerow.. tak tak - zapewne niektórzy co kupowali po hacku gp na allegro, kupowali swoja wlasna kase?

ja rozumiem zeby sprzedac GP za pacc, no ale kupowac na allegro? tak trudno zdobyc ta kase? ;O
o.O

1. A jak ktoś miał po raz 3 haka i stracił po raz 3 mnóstwo kasy. A RL Cash ma i co ma wydać na fajki, alkohol, narkotyki?

moze oddac mi.

Misiuuu
22-08-2007, 14:52

dobrze im tak :P s*****eli sie kara

a tak btw mogli napisać przemek zeby zatrzec slady, moj kumpel potroncil dziecko to w gazecie przeinaczyli imie i pierwszom literke nazwiska :P

Yamaroo
22-08-2007, 14:57
Tak tak wszystko super gówniarzy złapali ale to co na konću tego newsa napisali to jest moim zdaniem troche głupie. Poco marnować te 4 zl na 10k? Jak masz znajomego kto ci napewno dostarczy to dlaczego nie! Niekturym sie niechce ciągle szmalu zbierać to sobie kupują na allegro bozee. Tibia.pl sugeruje że lepiej uzbierać te 85+zł i kupić od nich pacca niż kupować od kogos innego kase LOL!!!!!!:baby:X(

Hori
22-08-2007, 15:01
Tak jest!! W wieku 16 lat juz karany. W wieku 18 patologia! 20-stki juz nie dozyje! Takie lebki biora sie za kantowanie ludzi. Gratulacje dla Policji. lapcie ich wszystkich!!!!!!!

Wigon'Saris
22-08-2007, 15:03
jednym słowem
OWN3D
kur zeby jeszcze tak hakerów łapali xD

Kyrfal
22-08-2007, 15:18
@up
racja, powinni dobrac mu sie do dupy

do wszystkich ktorzy pisza ze sprzedanie kasy/itemow z tibi na allegro jest nielegalne i dobrze ze ich oszukali:

jezeli dajmy na to ja kupie za 5 zł na allegro 10k to jest to moja sprawa, gowno ci do tego i jezeli zamierzasz mnie okradac mowiac ze to jest wymierzanie sprawiedliwosci to mam pelne prawo powiadomic policje

Mapa_Europy
22-08-2007, 15:32
Dobrze im tak...
Żeby jeszcze mała sumka, no ale jak 18 ty. zł 8o
bb

Aneviv
22-08-2007, 15:41
hehe, mnie najbardziej ciekawi reakcja ich rodziców O.o

dobrze im tak:P
zresztą mi nie grozi oszukanie przez takich jak oni nigdy nic nie kupowałem do tibi na allegro i nie zamieżam zacząć
Ciekawe czy TVN wkroczy do akcji;)

DaNiO149
22-08-2007, 15:53
haha Braniewo? czy to nie miasto słynnego penerstwa i sharowania ? Hahuahau mam nadzieje ze w tej grupie jest 1 owner starego Tetra~ Hail

czusak900
22-08-2007, 15:54
rzal nic dodac nic ujac.... przyownedzili ich ;s

-Void-
22-08-2007, 15:59
Znam ich wszystkich z rl ;P ale z tym zjebali za bardzo bo allegro nie da sie oszukac ;) Kompy im zabrali ale ciekawe po co ? Kupia nowe i huj ;P a starzy ich pewnie wyjebane maja ;P

Brando
22-08-2007, 16:04
hehehe :D jak slyszalem to kompy im zabiora max na 2 miechy. nie wiem czy to prawda. zal "Wyludzali pianiadze" - jakie okreslenie.
oni nie okradali tylko, jak ktos glupi to sam tracil na tym

Napalxx
22-08-2007, 16:08
Ci wpadli... A ilu jest jeszcze takich jak oni? ;]
Play for fun - and do with your cash what you want...

Pro'Evuler
22-08-2007, 16:26
haha, też znam ich z real.
Uczniowie gimnazjum.. co tam, że nie zdali przynajmniej 2 razy ;-D
Są tacy puści, że wcale nie dziwie się, że dali się złapać.
I myślicie, że co zrobili z tymi pieniędzmi ? Przepili, przećpali, przepalili.

Vyohman
22-08-2007, 16:37
1.A ja ukradłem " japko " z warzywniaka i mnie nie złapali :p
2.Dobrze, że ich złapali, mają za swoje :p
3.Cipsoft powinien wystawiać tibijską kase na allegro i temu kto licytował niech wlepią bana :D

PijmlekoBedzieszWielki
22-08-2007, 16:39
@up

Masz się czym chwalić

--Cienius--
22-08-2007, 16:42
Ciekawe czy sie zdziwli jak policja zapukala :D

Reflux
22-08-2007, 16:42
Ech tak sobie czytam i niektóre posty to po prostu jakieś dzieci neo chyba pisały. Otóż oni wyłudzali (czyli kradli) od ludzi pieniądze są zatem oszustami. Odpowiedzą za to że okradli ludzi i dobrze. A to że niektórzy kupują kase,itemy czy chary na allegro cóż to ich pieniądze i ich sprawa. Jakkolwiek by ta sprawa głupia nie była oszustwo zawsze jest złe i nie ma tu żadnego tłumaczenia. A argumenty w stylu: "I dobrze że paru noobów okradli" są na poziomie szympansa z ZOO (przepraszam szympansy) :P

Qras
22-08-2007, 16:44
I bardzo dobrze , jak najwiecej tych "12" odcinac od internetu _/

Cossma
22-08-2007, 17:02
Ciekawe czy sie zdziwli jak policja zapukala :D

to wyglądało tak:
(PUK PUK)
-kto tam
*policja!
-a panowie do kogo?
*a my do synka, po gpeki
-Synku przestań męczyć trole w thais i chodź panu sprzedać gpeki

Jestem Dumny Z Naszej Policji :D

X3R3
22-08-2007, 17:11
W wielu przypadkach sprzedający nie dostarczali zakupionych "karatów"

Leże xDDDD

Bardzo dobrze! Należało się gówniażom!!! Pasem na gołą dupę powinni dostać! Beszczelne psy!

Gangrel
22-08-2007, 17:14
Regulamin Tibii stanowi, że nie wolno sprzedawać niczego w tibii poza grą i pieniędzmi tibijskimi. Oczywiście, inną sprawą jest handel paccami i kontami w grze. Ale sprzedaż eq i kasy na aukcjach jest nielegalne, choć trudne do wychwycenia, no i w zasadzie grozi tylko banem, bo jeśli dostarczali by faktycznie to co oferowali, nikt by ich nie aresztował.

Tak tak wszystko super gówniarzy złapali ale to co na konću tego newsa napisali to jest moim zdaniem troche głupie. Poco marnować te 4 zl na 10k? Jak masz znajomego kto ci napewno dostarczy to dlaczego nie! Niekturym sie niechce ciągle szmalu zbierać to sobie kupują na allegro bozee. Tibia.pl sugeruje że lepiej uzbierać te 85+zł i kupić od nich pacca niż kupować od kogos innego kase LOL!!!!!!

Tak, to było jakies 10 razy zasugerowane w newsie. W ogóle, to cieszymy się bardzo że oni wpadli, bo tracimy konkurencje. Reasumując, strasznie głupi jesteś.

Ka$z3r
22-08-2007, 17:17
haha Braniewo? czy to nie miasto słynnego penerstwa i sharowania ? Hahuahau mam nadzieje ze w tej grupie jest 1 owner starego Tetra~ Hail

Jakby Śrem nie sharował :D

Zobaczcie jak u nas dzieciaki sobie rade daja heh :)

Jeśli myślicie, że to co oni zrobili to jakiś wielki myk to sie bardzo mylicie... loko z kumplami z 2-3 lata temu dorwali sie do konta bankowego z 15 tys $, wydali wszystko w 2h na domeny, pacc etc. ale i tak po 2 dniach wszystkie opercaję zostały wycofane.

Poza tym z 60% ludzi ktorzy mieli kiedyś hacka mogą zawdziędzac Kevinowi :) Najsprytniejszemu hackerowi jakiego poznalem :)

Maver
22-08-2007, 17:26
Ale ulga, teraz jestem pewien, że mnie już nikt nie oszuka!

Polska milicja rlz!

Lexii
22-08-2007, 17:27
Niech się cieszą ze koalicja się rozpadła, bo Roman (pedał) zamiast mundurków dałby im kaftany xD bachory jedne :D nie ma bo to jak balować za kogoś kasę :D

Chi Chi
22-08-2007, 17:41
uhaSHAuhshUAS

Jak zwykle jakimś noobą z mojego miasta zachcialo sie oszukiwac ludzi ^^

Zaled .

See ya ^^

Ivanov Galil
22-08-2007, 18:10
zal "Wyludzali pianiadze" - jakie okreslenie.
oni nie okradali tylko, jak ktos glupi to sam tracil na tym

Po pierwsze to "zalem" qrwa jest uzywanie tego przy***ebanego zwrotu...

Po drugie jak bedziesz wracal kiedys od dziewczyny wieczorem a ja ci wy**bie w lampe zabiore pieniadze i telefon to to jest ok tak? No bo przeciez glupi byles, kazdy normalny czlowiek wie ze niebezpiecznie jest chodzic po ulicach jak juz jest ciemno.

Albo wpadne do ciebie kiedys z "rozbita glowa"/ spisac gaz/ cos bym wymyslil nie martw sie a ty w przyplywie ludzkich uczuc pozwolisz mi zadzwonic i powiadomoc rodzine oraz wezwac pogotowie a sam polecisz szukac bandazy/przyniesc szklanke wody a ja ci w tym czasie wy***rdole bizuterie kase i powiedzmy aparat cyfrowy to takze jest ok? No przeciez to z powodu "twojej glupoty" nie?

Kossity
22-08-2007, 18:15
DaNiO149
Użytkownik forum

Data dołączenia: 30 12 2005
Lokacja: Śrem
Profesja: Rookstayer

To ten kolo mnie rozjebal-.-8o8o
a ich to znam ;d;d i niema posrod nich 1 own3ra Tetra ;)
Gimazjum ale chyba nie wszyscy xd nawet oni nie wiedza ile oni maja lat ;d

BRANIEWO RLZ !!

Wald_Kerius
22-08-2007, 18:25
Właśnie było o tym mowa w Teleexpresie :D

Mati77
22-08-2007, 22:01
Szczerze mówiąc cieszę się że jest o 3 oszustów mniej

Mati77
22-08-2007, 22:09
Te pały chyba w betoniarce kołysali.

IceGacus
22-08-2007, 22:36
Gratulacje dla policji z Mojego Miasta \o/
Olsztyn Roxior xD

kelt
22-08-2007, 22:46
dobrze gowniarzom :)

Alanus Lutinum
22-08-2007, 23:33
Kiedyś uzbierałem 50k i kupiłem sobie za to eq co wtedy było dla mnie mega full wypas, oczywiście bardzo się cieszyłem, bo dużo oszczędzałem i sporo bp uh poszło na moje new eq. Potem na innym świecie kupiłem za real kasę i zero pociechy, satysfakcji, po prostu przelew jeden dzień i eq jest. No cóż, trochę mieli rację z tym, że myśleli, że ich nie złapią, nie ma to jak nasza polska policja. Cieszę się, że przynajmniej oni costali za swoje.

Donas
22-08-2007, 23:55
Prawdę mówiąc, sądzę, że policję bardziej zainteresował fakt kradzieży kont na allegro i włamań na komputery niż wirtualne kradzieże. Jak znam życie, z początku to olali, dopiero potem wyszła skala procederu i mieli dodatkowy zarzut.

W każdym razie... o trzech oszustów mniej. Niestety, za owntibię się nie wezmą, bo "program służy do odzyskiwania skradzionych haseł w grze Tibia" - jak pisze producent =S

Talus
23-08-2007, 00:27
zal.pl.prv.com hehe teraz to w tibie sobie nie pograja xD
O 3 mniej w tibi ;o

MS434
23-08-2007, 00:43
bardzo dobrze, niech tak koncza wszystkie g..oje

mwlodi
23-08-2007, 00:47
błedy w poście jak zwykle :P

"na prawdę" ?

te debile pewno wpadli w jakiś banalny sposób, w ogóle nie przypuszczając, że może ich ktoś złapać :]
niewiele potrzeba, zeby zostać wyje***ym na allegro, szczególnie jeśli chodzi o przelewy...
zresztą już ktoś pisał wcześniej : nie chcesz - nie kupuj ! krótka piłka...

policja zapewne sama by nie wpadła na złodziejaszków, gdyby nie pewien z (jak wy to mówicie) "noobków kupujących na allegro gpki za rl kase" :]
już tak nie chwalcie tej policji, bo oni już dawno powinni się zaciekawić takimi rzeczami, a nie wpieprzać kebab i palić fajki -.-"

to tyle...cYa

Bakuo
23-08-2007, 01:09
Zastanawiam sie czy takie rzeczy to tylko w Polsce moga sie dziac. Jakos jeszcze nie slyszalem, zeby Tibia narobila szkod w jakims innym kraju.

Smerfu
23-08-2007, 02:15
Regulamin Tibii stanowi, że nie wolno sprzedawać niczego w tibii poza grą i pieniędzmi tibijskimi. Oczywiście, inną sprawą jest handel paccami i kontami w grze. Ale sprzedaż eq i kasy na aukcjach jest nielegalne, choć trudne do wychwycenia, no i w zasadzie grozi tylko banem, bo jeśli dostarczali by faktycznie to co oferowali, nikt by ich nie aresztował.

Sam sobie zaprzeczasz w tej wypowiedzi,

-sellowanie gp/przedmiotow za realna kase jest legalne, prowadzone od lat, nawet na popularnych stronach jak pskonejott jest sklep oferujacy kase/gp na trimerze
-nielegalna jest sprzedaz kont, podchodzi pod account trading i sharing
-nielegalne jest reklamowanie sprzedazy paccow/itemow w tibii i na oficjalnym forum,

Co do dzieciakow z braniewa, ciekawi mnie tylko w jaki sposob beda starali sie im to udowodnic, tak naprawde w handlu wirtualnymi przedmiotami mozna isc w zaparte, nie ma potwierdzenia nadania parcela jak swistek na poczcie, zarowno sprzedajacy moze isc w zaparte ze wyslal, jak i kupujacy ze nie otrzymal.

Ci ktorzy zostali oszukani,po czesci sami sa sobie winni, jak sie leci na promocje typu 10k za 2zl od kolesia bez komentarzy to sie zostaje z reka w nocniku ;)

Rumb
23-08-2007, 02:26
Mam nadzieję że to działaczy www-tibia-rwi-pl zwineli....

Polinik
23-08-2007, 03:16
Co wyście się tak uparli, na to, że policja ich zgarnęła za handel rzeczami z Tibii?
Przecież wyraźnie jest napisane, za co zostali zwinięci. Za oszustwa. Mimo, że dostawali pieniądze od allegrowiczów, to nigdy im nie dawali tibiowej kasy ani przedmiotów. A to już jest ścigane oszustwo.

Żyłka
23-08-2007, 04:00
Prawdę mówiąc, sądzę, że policję bardziej zainteresował fakt kradzieży kont na allegro i włamań na komputery niż wirtualne kradzieże. Jak znam życie, z początku to olali, dopiero potem wyszła skala procederu i mieli dodatkowy zarzut.

A ja sądzę, że policja zajęła się tą sprawą ze względu na dużą sumę pieniędzy, jaka została wyłudzona, nikt nie ma prawa twierdzić inaczej, bo to jedyna słuszna teoria. Jakby nie patrzeć, kradzież konta na allegro to również wirtualna kradzież.

Drzamich
23-08-2007, 10:20
Właśnie było o tym mowa w Teleexpresie :D
*odpowiedziałbym wcześniej, ale temat był zamknięty
Co do Teleexpresu (bo może ktoś tego nie oglądał)
Pokazywali dwa filmiki (na poczatku i na końcu reportażu) z jakichs PK'owanek z Tibii 7.5. Sama naza "Tibia" nie padła za to ani raz.
Pokazywali jeszcze z Allegro ile jest ofert sprzedaży gp.

Wald_Kerius
23-08-2007, 10:32
Pokazywali dwa filmiki (na poczatku i na końcu reportażu) z jakichs PK'owanek z Tibii 7.5. Sama naza "Tibia" nie padła za to ani raz.

http://www.itvp.pl/informacje/video.html?channel_id=499&site_id=836&genre_id=-1&form_id=-1&video=26735

tutaj jest zapis z Teleexpresu

DDoS
23-08-2007, 10:34
Bardzo prosty sposób złapania jest, a nazywa się Prowokacja (http://pl.wikipedia.org/wiki/Prowokacja)

Mati77
23-08-2007, 11:38
Pokazywali dwa filmiki (na poczatku i na końcu reportażu) z jakichs PK'owanek z Tibii 7.5. Sama nazwa "Tibia" nie padła za to ani raz.

Zgadzam się że nikt nie powiedział "Tibia" ale:
*1 Gdy pokazywali listę rzeczy do kupienia na Allegro w tytule jednej z aukcji był napis "Tibia"
*2 Oni wyłudzali kasę również w innych grach (np. Guild Wars) ale najwięcej w Tibii

michoo13
23-08-2007, 12:25
Widze tu strasznie duzo jakis chorych odpowiedzi ... Spokojnie nie sa kryminalistami ... a znajac zycie to Ci co od nich kupowali to byly rowniez napewno dzieciaki nie majace pojecia jak oblugiwac sie allegro ... widok ich rodzicow napewno nie byl jakos straszny ... powiem poprostu ze ludzie sa ulomni sam shakowalem pelno kont ale nie dlatego ze jestem jakis hakerem oszustem czy kims taki ... poprostu ludzie nie umieja ubslugiwac sie Tibia ...mnie nigdy nie shakowali gralem w cafe w domu wszedzie ... i przestacie takie glupoty pisac grzywny i inne ... niechce byc wulgarny ale czy was powalilo ...;/ czy wy ludzie swojego zycia nie macie ...;/ ?? oszustwo polegalo na tym ze pieniodze dotarly a kupujacy nei dostal przesylki ! TU NIE CHODZI O TIBIE !!

Johanes19
23-08-2007, 12:44
to wyglądało tak:
(PUK PUK)
-kto tam
*policja!
-a panowie do kogo?
*a my do synka, po gpeki
-Synku przestań męczyć trole w thais i chodź panu sprzedać gpeki

ahhahaha to bylo kul

@Wald_Krius

nie ma tago wczorajszego odcinka jest sprzed dwoch dni :/

nie ogladalem tego odcinka ale dowiedzialem sei od rodzicow o tym a tata myslal ze to chodzi o pacc i mowil zebym nie qpowal pacca xD

@topic
zal.rus

Drangir
23-08-2007, 12:57
@Michoo trzynaście
Ameryki swoją wypowiedzią nie odkryłeś :)

michoo13
23-08-2007, 13:07
odkryc nie odkrylem ale po to sa komentarze by wypowiedziec swoje zdanie ...

Polinik
23-08-2007, 13:52
nie ma tago wczorajszego odcinka jest sprzed dwoch dni :/

Mylisz się, jest. Już wczoraj był.

thebassa
23-08-2007, 14:33
Hehe widziałem jak o tym gadali chyba w telekspresie

Ja tylko moge podrzymac swoje zdani że kupywanie rzeczy na allegro to głupota w czystej postaci

piotrek26111
23-08-2007, 14:53
BUHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

Ale z kupujących idioci, padlem jak to przeczytalem. :D
Największymi idiotami w tej calej transakcji to okazali sie ci co wydali rl kase za gp w tibii.

Przeciez skoro juz zdecydowali sie wydac realną kase na tibie (czego ja osobiscie nigdy bym nie zrobil bo uwazam ze wydawanie kasy na tak denną gre jak tibia to idiotyzm) to zamiast kupowac za nia gpeki na allegro mogli kupic bota blackd proxy i samemu sobie zarobić za jego pomocą. Wtedy mieliby 100% pewnosci ze nikt ich nie oszuka. Jakim to trzeba byc idiotą zeby gp na allegro za rl kase kupowac skoro mozna sobie ustawic nawet darmowego bota i w jeden dzien nawet na rooku na szczurach po 5k spokojnie zarabiać. Nie żal mi wiec ze stracili realna kase nie dostajac w zamian nic bo za glupote sie placi. I mam nadzieje ze nikt im tej kasy juz nie zwroci. To moze nastepnym razem pomysla zanim zrobia kolejna glupote. Jeszcze i tak mieli szczescie ze policja zlapala "sprzedajacych" bo jakby tak sie nie stalo to ci kolesie co wydali realna kase zostali by w 100% upokorzeni bo wtedy tylko by kase stracili a "sprzedajacy" dalej siedzieli na wolnosci. A tak wlasnie sie dzieje w 99% przypadków. Kupując za rl kase pelna wersje bota blackd proxy ludzie nie ryzykuja nic bo jeszcze nie zdarzylo sie zeby ktos zaplacil a bota nie dostal, jak i program jest w 100% czysty a nawet legalny w swietle polskiego prawa i posiada tyle roznych funkcji ze istnieje znikome ryzyko otrzymania bana nawet jak sie jest daleko od komputera. A kupując cokolwiek związane z tibią za rl kase na allegro zawsze istnieje przynajmniej 50% szans ze cie oszukają. No ale zeby to zrozumiec trzeba miec troche wiecej niz 12 lat.

A oprocz tego rozsmieszyly mnie jeszcze wasze komentarze. Przeczytalem te 9 stron i w co drugiej wypowiedzi ktos tam pisze ze zna tych 3 "sprzedajacych" (lub przynajmniej jednego z nich) z rl. Z tego by chyba wynikalo ze 50% wszystkich polaków mieszka w olsztynie. Bo z tego co wiem to na forum.tibia.pl wypowiadają sie ludzie z calej polski. Wiec nikt w to nie uwierzy ze az 50% ludzi zna akurat tych 3 lub przynajmniej 1 z 3 skoro w polsce jest ponad 38 milionow. Wiec nie piszcie ze ich znacie z rl jak nie znacie i chcecie tak napisac tylko po to zeby sobie reputacje zwiekszyc.

Johanes19
23-08-2007, 15:37
nom jest moj blad

Ajaxunit
23-08-2007, 15:54
[QUOTE=Sir Emilio;1616465]Napewno bylo dosc nie zadowoleni. No, coz prawdopodobnie nie byla to owntibia skoro wyciagali haslo z komputera. Co do udostepnianych plikow, z ciekawosci sam sprawdzilem, znalazlem 1 haslo do allegro... Nie dzialajace. Wiec prawdopodobnie uzywali jakiegos innego keyloggera. Wniosek? Prawdziwy haker nie da sie zlapac.

Z tym komentarzem sie zgodze 100% Haker wyprawia różne żeczy w naszch komputerach nawet czasami niewiemy co Gdy wchodzi sie na swoje allegro łatwo to zauwarzyć! że chaker po nim buszował zaraz dostajesz 100 e-maili z pytaniem jaką formom płatności bendziesz płacił Wystarczy popatrzeć na wygrane aukcje bendzie ich wiele i w dodatku nieznanych Wienc wchodzcie czesto w swe ważne żeczy np allegro Samiałem hakera na allegro ale poprosiłem o założenie nowego konta niestety ;(

piotrek26111
23-08-2007, 16:21
Wniosek z tego calego tematu jest prosty i sam sie nasuwa: nie bierzcie udzialu w zadnych aukcjach internetowych na allegro.pl zwiazanych z tibią. Ja nigdy nie bralem w nich udzialu i nigdy nic nie stracilem.
Gdy wchodzi sie na swoje allegro łatwo to zauwarzyć! że chaker po nim buszował zaraz dostajesz 100 e-maili z pytaniem jaką formom płatności bendziesz płacił Wystarczy popatrzeć na wygrane aukcje bendzie ich wiele i w dodatku nieznanych
Jakbym ja mial cos takiego to jedyne do czego bym dazyl to usuniecie wirusów.

=Pekin=
23-08-2007, 17:03
Braniewo ?
Aaa tam mieszkaja Ci krętacze z danubii, te chary z danubi mialy po 10 ownerow juz :P

--Cienius--
23-08-2007, 17:21
Moze cos odstraszy tych kupcow :giepe i postaci "

Absorbal
23-08-2007, 17:38
Przecież te buraki co chciały coś kupić i ich oszukano też powinny dostać po d--ach, bo handel itemami i postaciami z tibi jest nielegalny, tak więc i sprzedający i kupujący łamie prawo. Tak wogóle to nie rozumiem ani trochę kupowania itemków na allegro. Kumpel kiedyś kupił za 80zł zestawik c arm, c legs, boh, rh, tempest i demonka. Jak tylko założył to na siebie, wkurzył się i zrobił z tego free items, bo nie mógł znieść myśli że to kupił :P Miesiąc później (bez oszukaństwa) wbił 49 lvl, ma g arm, g legi, rh, mmske, bohy no i tempeścika :P Pozdrawiam...

Pro'Evuler
23-08-2007, 18:16
Poza tym z 60% ludzi ktorzy mieli kiedyś hacka mogą zawdziędzac Kevinowi :) Najsprytniejszemu hackerowi jakiego poznalem :)

No Kevin faktycznie był sprytny.
Kiedyś mój dobry ziomek na real. xD

bielszy1989
23-08-2007, 18:29
Po pierwsze:
zaden braniewianin nie jest noobem...
po drugie:
tez hakowalem i co z tego ? nie moglem ?
po trzecie:
wyjebane mam na ta gre real life sie liczy dzieci neostrady -.-

bielszy1989
23-08-2007, 18:31
nigdy nikt z was nic nie posicnol komus innemu ? nie sadze kazdy ma zgrabne rece i po czwarte jeszcze raz jak uslysze jakis temet na temat braniewa (urwe lep) banda polskich decydentów...

-Void-
23-08-2007, 18:32
Ludzie boze co wy gadacie.... nie bede pisal ze zal bo to za male okreslenie na wasza jeba*a glupote, i pozniej sie dziwic od czego plotki sie biora... Ci kolesie siedza sobie teraz w domu, robia co chca i czekaja do sprawy, policja wszystkim zabrala kompy, ale jeden z nich juz sobie kupil nowego.

Jestem z Braniewa i pierdola mnie wasze opinie ze dali sie zlapac itp fsjklfhasl

nara.

bielszy1989
23-08-2007, 18:43
Np: Ja :) I powiem wam szczeze ze to jest normalne w braniewie :D

Najgorszy noob hakniety przezemnie :

- Wilaggio (lol) huehueh :D pozdro Tibia.pl

Mr_Oferes
23-08-2007, 18:46
Bardzo dobrze, że tak się stało bo oni chyba za dużo sobie wyobrażali. Takich przypadków jest jeszcze więcej.

P0nury
23-08-2007, 18:49
Przecież te buraki co chciały coś kupić i ich oszukano też powinny dostać po d--ach, bo handel itemami i postaciami z tibi jest nielegalny

AFAIK nielegalny jest handel postaciami i REKLAMOWANIE sellowania itemów za rl cash. Sorry, ale wątpie, żeby Pskonejott prowadził nielegalny sklep z itemami za rl cash i przy tym zachowywał pozycję ST.

(http://www.trimerashop.com/ - żeby nie było. Można wejść też przez http://pskonejott.com i tam trimerashop.)

Glacial
23-08-2007, 18:51
Przecież te buraki co chciały coś kupić i ich oszukano też powinny dostać po d--ach, bo handel itemami i postaciami z tibi jest nielegalny, tak więc i sprzedający i kupujący łamie prawo.

Nie dziel się swoimi zdaniami, jeśli g*wno wiesz. Handel rzeczami, kasą, czy nawet postaciami z tibii jest nielegalny - ale tylko w tibii. W rzeczywistości nikt kto sprzedaje/kupuje coś z tej gry na allegro nie łamie polskiego prawa. Co do drugiej części twojego posta - po prostu ją przemilczę.

didixxx
23-08-2007, 18:58
Dorwała się wiejska hołota do internetu i postanowiła zrobić biznes. Taaa, tępe dzieciuchy tępych rodziców, którzy bachorom nie tylko nie wpoili podstawowych zasad etyki, ale nie uświadomili też jak działa prawo. Teraz ci oszuści trafią pod sąd a ich wyroki, nawet jeżeli będą tylko grzywnami, będą się za nimi ciągnęły dłuuuuuugo. Będzie je mógł poznać każdy dyrektor szkoły, rektor uczelni, pracodawca itp, nie mówiąc już o tym że na stałe zostaną w policyjnych aktach jako oszuści.

Sekuryjczyk
23-08-2007, 19:08
Dobrze im tak :)

po co kupować na allegro?
nie lepiej samemu do czegoś dojść?

Żyłka
23-08-2007, 19:08
Przeciez skoro juz zdecydowali sie wydac realną kase na tibie (czego ja osobiscie nigdy bym nie zrobil bo uwazam ze wydawanie kasy na tak denną gre jak tibia to idiotyzm) to zamiast kupowac za nia gpeki na allegro mogli kupic bota blackd proxy i samemu sobie zarobić za jego pomocą. Wtedy mieliby 100% pewnosci ze nikt ich nie oszuka. Jakim to trzeba byc idiotą zeby gp na allegro za rl kase kupowac skoro mozna sobie ustawic nawet darmowego bota i w jeden dzien nawet na rooku na szczurach po 5k spokojnie zarabiać. Nie żal mi wiec ze stracili realna kase nie dostajac w zamian nic bo za glupote sie placi. I mam nadzieje ze nikt im tej kasy juz nie zwroci. To moze nastepnym razem pomysla zanim zrobia kolejna glupote. Jeszcze i tak mieli szczescie ze policja zlapala "sprzedajacych" bo jakby tak sie nie stalo to ci kolesie co wydali realna kase zostali by w 100% upokorzeni bo wtedy tylko by kase stracili a "sprzedajacy" dalej siedzieli na wolnosci. A tak wlasnie sie dzieje w 99% przypadków. Kupując za rl kase pelna wersje bota blackd proxy ludzie nie ryzykuja nic bo jeszcze nie zdarzylo sie zeby ktos zaplacil a bota nie dostal, jak i program jest w 100% czysty a nawet legalny w swietle polskiego prawa i posiada tyle roznych funkcji ze istnieje znikome ryzyko otrzymania bana nawet jak sie jest daleko od komputera. A kupując cokolwiek związane z tibią za rl kase na allegro zawsze istnieje przynajmniej 50% szans ze cie oszukają. No ale zeby to zrozumiec trzeba miec troche wiecej niz 12 lat.

A oprocz tego rozsmieszyly mnie jeszcze wasze komentarze. Przeczytalem te 9 stron i w co drugiej wypowiedzi ktos tam pisze ze zna tych 3 "sprzedajacych" (lub przynajmniej jednego z nich) z rl. Z tego by chyba wynikalo ze 50% wszystkich polaków mieszka w olsztynie. Bo z tego co wiem to na forum.tibia.pl wypowiadają sie ludzie z calej polski. Wiec nikt w to nie uwierzy ze az 50% ludzi zna akurat tych 3 lub przynajmniej 1 z 3 skoro w polsce jest ponad 38 milionow. Wiec nie piszcie ze ich znacie z rl jak nie znacie i chcecie tak napisac tylko po to zeby sobie reputacje zwiekszyc.

Ciekaw jestem skąd bierzesz te wszystkie procenty...

Przecież te buraki co chciały coś kupić i ich oszukano też powinny dostać po d--ach, bo handel itemami i postaciami z tibi jest nielegalny, tak więc i sprzedający i kupujący łamie prawo.

Tak, a kiedy ja gram na bocie w cs'a (ot, zwykły przykład, nie pokrywa się w żaden sposób z prawdą) także istnieje możliwość, że zostanę zaciągnięty na komendę, bo to przecież niezgodne z zasadami gry.

piotrek26111
23-08-2007, 19:31
Tak, a kiedy ja gram na bocie w cs'a (ot, zwykły przykład, nie pokrywa się w żaden sposób z prawdą) także istnieje możliwość, że zostanę zaciągnięty na komendę, bo to przecież niezgodne z zasadami gry.
Ale granie na bocie w jakąkolwiek gre jest niezgodne tylko z zasadami tej gry a nie z polskim prawem. Dlatego na pewno nie trafisz za to do wiezienia.

Y@hu^^
23-08-2007, 19:57
Pjontka

Pozdrawiam ze slonecznego Braniewa !

Pjotnka :^)

igoman
23-08-2007, 20:27
Przecież ci 'hakerzy'(choć na takie miano w.g mnie nie zasługują) dzięki ich przkrętach mają nabrechtane do końca ich życia. Jak będą szukali pracy z wpisanym w rubryce "karany" to życzę im szerokiej drogi. Chociarz tak dziwne, że w naszym kraju tak szybko ich złapali. Oczywiście taki przekręt zdecydowali się ludzie o narodowości POLSKIEJ. I w tym momencie posłużę się cytatami z piosenki 52 dębiec "to my" "Pospolity cwaniak robi gnój w c**j. " "Głos kraju mataczy - to my Polacy "

DEBILE

--Cienius--
23-08-2007, 20:39
to sa niby hackerzy? sciagneli 1 lepszy program i mysla ze sa pr0

Ciekawe ile dostana obstawiam poprawczak do 18 roku zycia :D

igoman
23-08-2007, 20:43

jak by mieli wysoko postawionych starych to wątpię, żeby coś w ogóle odsiedzieli, aczkolwiek jest to mało prawdopodobne do 18 niech posiedzą

Thero
23-08-2007, 20:52
Jak informuje portal www.di.com.pl policja zatrzymała 3 gimnazjalistów z Braniewa podejrzanych o wyłudzanie pieniędzy na Allegro.

Zatrzymani oferowali na aukcjach Tibijskie pieniądze, których nigdy nie dostarczali do odbiorców. Odpowiedzą oni teraz przed Sądem Rodzinnym i Nieletnich.

Cały artykuł można przeczytać tutaj. (http://di.com.pl/news/17328,Wyludzali_pieniadze_od_grajacych_w_Tibie.htm l)

Oficjalną informacje o tym, można przeczytać na portalu Komendy Miejskiej Policji w Olsztynie (http://www.olsztyn.policja.gov.pl/kmp_olsztyn/?id_category=101&el_id=2371)

Niech to będzie przestroga dla wszystkich, którzy myślą, że nikt ich w internecie nie znajdzie i mogą oszukiwać ludzi. Reakcja rodziców tamtej trójki była zapewne bardzo ciekawa i nie myśl o tym jak Twoi rodzice zareagowali by po tym gdy policja zapuka do Twoich drzwi z nakazem aresztowania za oszustwa na Allegro, bądź też używanie keyloggerów do kradzieży kont graczy.

Prosimy też wszystkich graczy o uważanie co się kupuje na Allegro i czy na prawdę warto stracić prawdziwe pieniądze dla paru gp-ków. :)
Pamiętasz topic "Uwaga!! Niezbezpieczny Priv Msg!!"? Mniej więcej, takie coś miałem na myśli, jak tego typu newsy.

matizab5
23-08-2007, 21:03
Mnie oszukali na 65 zł ;] A z tego co widziałem koleś miał aukcje na prawie wszystkich worldach i na każdej aukcji po kilka milionów na sprzedaż

P.S. Wie ktoś czy mogę liczyć na zwrot pieniędzy lub na jakieś odszkodowanie? B)

Sumex
23-08-2007, 21:09

Wystarczy ściągnąć emule to żadne pro ;P

@down
HAHAHAHAHHAAHHAAHHAAHAAAAAAAAAAAAA

PLague
23-08-2007, 21:15
I bardzo dobrze, że zamknęli ten "element". Ku przestrodze tym, którzy myślą, że bezkarnie mogą oszukiwać!

mam tylko tyle do powiedzenia
brawura akcja polskiej policji :D
Trójka opryszczonych nastolatków siedzi zgarbiona przed monitorem w ciemnym pokoju. Żaluzje zasłonięte... Z głośników wydobywają się twarde dźwięki techno, przy których wprowadzają swoje matactwa w życie.
Oszukując innych.
Nagle idealną harmonię dźwięków muzyki przerywa natarczywe pukanie do drzwi i niski, głęboki głos:
- Obywatelu, otwierać! Wiemy, że tam jesteście!
Trójka zbrodniarzy wymienia przerażone spojrzenia. Policja. Znalazła ich! To koniec, są skończeni.
Co robić? Uciekać? Oddać się w ręce policji? Siedzieli tak nerwowo mnąc swoje dżokejki w rękach. Za długo.
- Otwierać, albo drzwi wywalimy! - Ryknął ktoś zza drzwi. To nie żarty dresa Bucefała, który rządził na osiedlu. To naprawdę policja, przybyła ich zabrać.
Zimny pot natychmiast wyskoczył na czoła trzech nastoletnich przestępców. Komputer pod pachę i przez okno? Nie da rady, to siódme piętro.
- Co się stało Jasiu? To kolejny przelew? - Dobiegł słodki głos mamusi właściciela komputera z kuchni.
Czas skończony.
Drzwi lecą w drzazgi pod naporem ciężkiego buta antyterrorysty. Nastolatki rzucają się pod ścianę szukając schronienia. Przez powstałe wejście wbiega para głównych bohaterów "W11" i "Detektywów" z TVN, a za nimi cała grupa antyterrorytów.
Ofiara została otoczona pod ścianą przez uzbrojony po zęby organ sprawiedliwości.
- Ha, ha! Wreszcie dotarliśmy do waszej przestępczej organizacji! - Zawyli z uciechy bohaterzy "Detektywów" i "W11". - Zaraz was zaprowadzimy do Pani Sędziny Wesołowskiej, czy jak jej tam... - Przerwali. Wszyscy rozejrzeli się po pokoju.
- Zaraz... A gdzie reszta?
- Jak reszta...? - Wydukał jeden z nastolatków.
- No, ch****a... Myśleliśmy, że was nonajmniej dwudziestu! - Jęknął zawiedziony antyterrorysta.
- Nie dostaniecie nas! - Ryknął jeden z zatrzymanych i porwał krzesło, które stało obok. Rzucił w policjanta, który przed chwilą się odezwał. Za wolno... Policjant szybko ustrzelił obiekt zabytkowym rosyjskim Nagatem, ostatnim nabytkiem naszej policji.

Kolejny sukces naszej policji :)

hehe, mnie najbardziej ciekawi reakcja ich rodziców O.o
- Co synuś? Ile kosztował twój kompuer, trzeba odkupić. Aha, ile kaucja wynosi, żeby was nie zamknęli, mój pysiaczku?
Tak to się skończy.

Te pały chyba w betoniarce kołysali.
ROFL!

igoman
23-08-2007, 21:22
Wystarczy ściągnąć emule to żadne pro ;P

jak se ustawili ze nie moga od nich pobierać plików to nie starczy

piotrek26111
23-08-2007, 21:44
Mnie oszukali na 65 zł ;] A z tego co widziałem koleś miał aukcje na prawie wszystkich worldach i na każdej aukcji po kilka milionów na sprzedaż

P.S. Wie ktoś czy mogę liczyć na zwrot pieniędzy lub na jakieś odszkodowanie?
Nie mozesz liczyc na nic takiego. Za glupote sie niestety płaci, nie ma zmiłuj. Jesli widziales ze cena jest zadziwiajaco niska to od razu powinienes sie domyslic ze "sprzedajacy" oszukuje i go zignorować. A jeśli tego nie widziales to moze warto byloby pojsc do okulisty.
Z głośników wydobywają się twarde dźwięki techno
Oprócz techno, dla ludzi w tej grupie wiekowej, popularne są jeszcze:
*hiphop
*pop
*rock
*numetal (nie mylić z metalem)

Thero
23-08-2007, 21:50
*hiphop
*pop
*rock
Spier@#%aj z takimi prowokacjami. Proponuję w pizdu.

piotrek26111
23-08-2007, 21:52
O jakich prowokacjach ty mowisz?

matizab5
23-08-2007, 22:20
Nie mozesz liczyc na nic takiego. Za glupote sie niestety płaci, nie ma zmiłuj. Jesli widziales ze cena jest zadziwiajaco niska to od razu powinienes sie domyslic ze "sprzedajacy" oszukuje i go zignorować. A jeśli tego nie widziales to moze warto byloby pojsc do okulisty.

Właśnie cena była normalna, a sprzedający miał ponad 500 pozytywnych komentarzy... poprostu miałem pecha ;]

piotrek26111
23-08-2007, 22:21
Właśnie cena była normalna, a sprzedający miał ponad 500 pozytywnych komentarzy... poprostu miałem pecha ;]
miał bo sam sobie nabijał tworząc nowe konta

PLague
23-08-2007, 22:26
A ja proponuję lekturę "Regulaminu". Nie wiesz co to jest? No to won.

WafelekMaster
24-08-2007, 10:28
cicho byc to wporzadku ludzie -.-
nie znacie a gadacie..
ja pierdole.. zall mi was..:baby:

Yugigorre
24-08-2007, 10:43
I dobrze im tak. Pójdą do poprawczaka takie dzieci to się czegoś nauczą w końcu, a nie już w tym wieku, żeby ludzi oszukiwać. Po prostu gnoje bez umysłu.

Depeszowiec92
24-08-2007, 12:08

*hiphop
*pop
*rock

Boże co za zal. To teraz każdy kto słucha wymienione gatunki muzyki ma szanse być łajzą i blokersem itd.

Gwiazdor
24-08-2007, 12:36
Kurwa co wy pierdolicie o tym, że pójdą do poprawczaka, a te oszustwa będą w papierach przez całe życię i nie znajdą nigdzie pracy. Starzy zapłacą grzywnę a oni dostaną kuratorów i na tym to się skończy. Komputerów raczej nie odzyskają, bo psy to zabiorą jako narzędzie przestępstwa. Ich wyczyn nie zaszkodzi im w znalezieniu pracy, bo teraz mają 15-16 lat i do ukończenia liceum/ technikum, a potem studiów już dawno będą mieli czyste papiery. Dam taki przykład, że jak osoba pełnoletnia dostaje zawiasy np. 1 rok więzienia w zawieszeniu na 3 lata to po 3 latach + 0,5 roku ma czyste papiery, chyba, że coś zrobi w ciągu tych 3,5 roku. Dodam, że osoby nieletnie są łagodniej traktowane.

Lecio
24-08-2007, 12:44
Nic tylko bić brawo dla tych Panów ; ) Znając Polski wymiar sprawiedliwości rozejdzie sie po kościach.

Speed Wojtek
24-08-2007, 12:59
A to choje "lol" ironia mode off

Najpierw bylo:

_o/\o_ Piateczka

A potem bedzie

| | | Krateczka :D

Speed~

Vansider
24-08-2007, 13:16
Boże co za zal. To teraz każdy kto słucha wymienione gatunki muzyki ma szanse być łajzą i blokersem itd.

a mi sie podoba numetal - stare piosenki Linkin Park Wymiataja ;p

Thero
24-08-2007, 14:05
A ja proponuję lekturę "Regulaminu". Nie wiesz co to jest? No to won.
Dlaczego napisałeś to w cudzysłowiu? Czemu wtrącasz się do nieswojej dyskusji? Przecież nie będziesz się stawiać w roli obrońcy regulaminu, prawda?
A już w ogóle śmieszy mnie zestawianie rocka jako "idiot-friendly".
O jakich prowokacjach ty mowisz?
O zielonych. Prowokujesz do flame'u. Trochę to gówniarskie.

piotrek26111
24-08-2007, 14:53
A już w ogóle śmieszy mnie zestawianie rocka jako "idiot-friendly".
Gdzie ty takie zestawienie widzisz?
O zielonych. Prowokujesz do flame'u. Trochę to gówniarskie.
Ja do niczego nie prowokuje.

Szyszkati
24-08-2007, 14:58
Co za ludzie żeby wyłudzać pieniadze,po prostu wstyd.Pewnie teraz ich czeka sad dla nieletnich no i kurator.:confused:

Reflux
24-08-2007, 15:37
Otóż najpewniej oberwą rodzice po kieszeni ale ten najstarszy co miał 16 lat to może już odpowiadać przed sądem jak dorosły. A w centralnym rejestrze skazanych dane są przechowywane przez 5 lat. W przypadku nieletnich do ukończenia 21 roku życia. Najpewniej dostaną zadość uczynienie ,dozór policyjny i kuratora. Ale wymierzanie kary zostawmy sądowi. Jeżeli już chcecie moi mili dyskutować na podobne tematy to przejrzyjcie kodeks karny ;)

Olekx
24-08-2007, 18:13
Psss....

Na allegro musieli mieć z kilka kont bo jednym kontem ciagle oszukiwać to by nie dało rady... Ale te oszusty to dzieci które sami se niezałożyli konta na allegro bo rodzice by zareagowali ze ciagle idzie poczta z allegro -.-

Pozatym ci rodzice to pewnie nieudacznicy co zarabiają 800,- a dzieci pewnie sami zarabiają na swoje potrzeby...

To chory K****! Kraj!

OtherThanAll
24-08-2007, 18:23
@up
A nawet jezeli ich rodzice zarabiaja "800-" jak ty to ujeles to masz prawo ich obrazac? Wyjdz, nie wracaj.

Dragon-Rook
24-08-2007, 19:05
no to sobie popatrzcie na allegro za nickiem www-tibia-rwi-pl << jakoś tak w każdym bądź razie to co chwila sprzedaje itemy o oczywiscie ich nie dostarcza juz tak z rok dobry oczywiscie ja u niego nic nie kupowałem ale co oni usuną te konto to kolo robi nowe z tym samym nickiem i dalej kradnie .. i tak juz długo w kółko moze to ci frajerzy byli .. a po drugie mam to w dupie ile zajebali kasy jak dzieci nie szanują pieniędzy to niech płaczą teraz ze ich ojebali :P

Ten koles dostarcza, przynajmniej kaske, sam u niego kupowałem...teraz żaluje bo mogłem sobie kupić cośna co teraz z bbieram. A 100k mogę w tydzien zarobic ehh..No ale nic zbieram dalej :P

Dragon-Rook
24-08-2007, 19:18
'A już w ogóle śmieszy mnie zestawianie rocka jako "idiot-friendly"." Potwierdzam
Rocka słuchaja 15,20,30.40 nawet 50latkowie. No bo beatles - to chyba nie techno. A dzem ? No tak to przeciez Hip Hop. Ah i jescze Genesis zostaje... Najlepszy pop jaki słyszałem -.- n/c

piotrek26111
24-08-2007, 19:49
Cytuj:
12:05 Alvin Heshel [25]: buy DSM, MMS, BOH msg me venore
Allegro And Bogata mama ROX -.-
Rotfl. Przeciez mozna sobie tak zrobic ze grasz na bocie, zbijasz stamine do zera i siedzisz 24/7 robiąc uhy i zabijajac jakies potworki na bocie zeby soule sie odnawialy. Za potwory wtedy nie dostajesz expa. I wtedy na 24 lvlu mozna miec mpa.

Buszman
24-08-2007, 20:04
No tak, jedni zarabiają w tibii ciężko a drudzy kupują gp, itemy i postacie na allegro. Ci pierwsi może mają niższe lvl'e od tych drugich (chociaż niekoniecznie) ale są przynajmniej uczciwi. Wszyscy chyba dobrze wiemy, że jest więcej takich ludzi. Po prostu takich ludzi się nie pozbędziemy, tacy byli, są i będzie ich co raz więcej.

Pozdrawiam

piotrek26111
24-08-2007, 21:16
Ci pierwsi może mają niższe lvl'e od tych drugich (chociaż niekoniecznie)
W tibii nie ma znaczenia kto ma jaki lvl, tylko w jakim czasie ten lvl zrobił. Ci pierwsi robią 100 lvl powiedzmy w rok (sorcem trochę krócej ale nie bede sie juz rozdrabniał), drudzy w kilka dni.

Moja wypowiedz bynajmniej nie oznacza ze jestem zwolennikiem kupowania postaci na allegro gdyz (jak juz wczesniej wspomnialem) wydawanie realnej kasy na tak denną gre jak tibia jest idiotyzmem.

Misza
24-08-2007, 22:23
Rotfl. Przeciez mozna sobie tak zrobic ze grasz na bocie, zbijasz stamine do zera i siedzisz 24/7 robiąc uhy i zabijajac jakies potworki na bocie zeby soule sie odnawialy. Za potwory wtedy nie dostajesz expa. I wtedy na 24 lvlu mozna miec mpa.
Równie dobrze mógł zrobić world trade wymieniając kilka kk. Mógł zajmować się handlem (kupowanie od hlvli za dobrą cenę zaraz po wylooceniu, później mozolne sprzedawanie za 2x tyle), mógł robić lootbagi z każdego napotkanego śmiecia, mógł takie lootbagi kraść. Mógł oszukiwać noobki sprzedając im leather bootsy zamiast BOHów. Sposobów na zarobienie fortuny jest dużo, ogranicza je jedynie pomysłowość i chęci.

piotrek26111
24-08-2007, 22:29
Równie dobrze mógł zrobić world trade wymieniając kilka kk. Mógł zajmować się handlem (kupowanie od hlvli za dobrą cenę zaraz po wylooceniu, później mozolne sprzedawanie za 2x tyle), mógł robić lootbagi z każdego napotkanego śmiecia, mógł takie lootbagi kraść. Mógł oszukiwać noobki sprzedając im leather bootsy zamiast BOHów. Sposobów na zarobienie fortuny jest dużo, ogranicza je jedynie pomysłowość i chęci.
Ale ja podalem sposób wymagajacy najmniej cierpliwosci. (jako ze z natury jestem czlowiekiem raczej niecierpliwym i zbieranie macy strasznie mnie irytuje)

Thero
25-08-2007, 17:59
Gdzie ty takie zestawienie widzisz?
Pragnę zaznaczyć, że chodzi o moją interpretację i wyciąganie wniosków z kontekstu wypowiedzi, więc proszę uprzejmie o nie dopierd%#&nie się, że nie jest napisane dosłownie "idiot-friendly".

*hiphop
*pop
*rock
Ja do niczego nie prowokuje.
Ale jednak obrażasz.

piotrek26111
25-08-2007, 18:49
Pragnę zaznaczyć, że chodzi o moją interpretację i wyciąganie wniosków z kontekstu wypowiedzi, więc proszę uprzejmie o nie dopierd%#&nie się, że nie jest napisane dosłownie "idiot-friendly".
Twoja interpretacja i wyciąganie wniosków z kontekstu wypowiedzi kuleje.
Ale jednak obrażasz.
Nie.

Sabadi
25-08-2007, 19:30
"Prosimy też wszystkich graczy o uważanie co się kupuje na Allegro i czy na prawdę warto stracić prawdziwe pieniądze dla paru gp-ków."

Sam se robisz anty reklamę czy jak??
Ludzie mają nie kupować GP bo szkoda realnej kasy tak??
A jak ty namawiasz ludzi do kupienia PACC to co mają go kupić od ciebie za powietrze czy jak??

OMG

Albo jesteś NOOB albo niewiem o co Ci chodzi!

piotrek26111
25-08-2007, 23:35
"Prosimy też wszystkich graczy o uważanie co się kupuje na Allegro i czy na prawdę warto stracić prawdziwe pieniądze dla paru gp-ków."

Sam se robisz anty reklamę czy jak??
Ludzie mają nie kupować GP bo szkoda realnej kasy tak??
A jak ty namawiasz ludzi do kupienia PACC to co mają go kupić od ciebie za powietrze czy jak??

OMG

Albo jesteś NOOB albo niewiem o co Ci chodzi!
Kupując od niego pacc masz 100% pewnosci ze cie nie oszukaja. Kupujac cokolwiek na allegro zwiazanego z tibią masz ponizej 50% pewnosci ze cie nie oszukaja.

Rosi
26-08-2007, 00:30
Paranoja, matko co się dzieje z tym krajem.

Moraxus
26-08-2007, 00:47
..........

HardClan
26-08-2007, 01:18
A więc:
1. Trzeba zaczać od tego, że nie zostali zatrzymani za głupią Tibę a raczej o kradzież kont allegro... Bo nikt im nie udowodni, że ludzi xx, którzy kupowali kase jej nie dostali... no bo jak? XD Policja założy chary i będzie przesukiwać depo ;o

2. Gratuluję Polskiej policji kolejne wspaniałej akcji. W końcu złapaliście tych przestępców, którzy uniemożliwiali normalny byt

3. Ich błąd, że korzystali najpierw z własnych kont...

4 Taka dygresja - Filmiki nie są z pk tylko z akcji z Titani.. gracz Chaosruler ;)

Over and out.

Dopiszę coś jak rano wstanę.

eJ

Czarny ork
26-08-2007, 02:36
No tak, jedni zarabiają w tibii ciężko a drudzy kupują gp, itemy i postacie na allegro. Ci pierwsi może mają niższe lvl'e od tych drugich (chociaż niekoniecznie) ale są przynajmniej uczciwi. Wszyscy chyba dobrze wiemy, że jest więcej takich ludzi. Po prostu takich ludzi się nie pozbędziemy, tacy byli, są i będzie ich co raz więcej.

Pozdrawiam

Hmm... Ja lubie tych 2 co kupują wsio na allegro od postaci przez kase no i pacce, ciekawe czemu?? Bo oni i ja jesteśmy szczęśliwi, oni mają więcej kasy w banku w tibi a ja w realu :)

Fire Necromacer
26-08-2007, 13:00
I to powiedział Drom :D

SkateElement
26-08-2007, 15:11
2 nielegalne

Nielegalne jest handlowanie kontami, natomiast sprzedawanie przedmiotów jest dozwolone.
np. http://www.trimerashop.com/ itemy Pskonejotta i innych z Trimery

Heram_Elion
26-08-2007, 17:08
A więc:
1. Trzeba zaczać od tego, że nie zostali zatrzymani za głupią Tibę a raczej o kradzież kont allegro... Bo nikt im nie udowodni, że ludzi xx, którzy kupowali kase jej nie dostali... no bo jak? XD Policja założy chary i będzie przesukiwać depo ;o

2. Gratuluję Polskiej policji kolejne wspaniałej akcji. W końcu złapaliście tych przestępców, którzy uniemożliwiali normalny byt

3. Ich błąd, że korzystali najpierw z własnych kont...

4 Taka dygresja - Filmiki nie są z pk tylko z akcji z Titani.. gracz Chaosruler ;)

Over and out.

Dopiszę coś jak rano wstanę.

eJ

hehe dobre z tym przeszukaniem dp dostana co najwyzej zawiady i moze kuratora nic wiecej mam kumpli ktorzy czasem cos nabroją ale nie w tibii tylko w rl ;] Wiec najpierw maja duuuuuzo zawiasów do wykorzystania xD

Thero
26-08-2007, 18:40
Twoja interpretacja i wyciąganie wniosków z kontekstu wypowiedzi kuleje.
Spoko, to tylko w tWOICH oczach.
Cmok.

Ghonox
27-08-2007, 12:20
Mogą ich tylko oskarżyć o włamywanie się na kompy innych i używanie czyiś danych osobowych oraz psucie wizerunku tych osób. Za to, że nie dawali kasy w Tibii mogą im ssać, bo jak im to udowodnią? Nawet jeśli, to to nie ma żadnej wartości materialnej i też mogą im ssać.

Z mojego osiedla człowiek zapłacił 700zł za postać której nie dostał, w sadzie przegrał ;p

Drudinhi
27-08-2007, 13:46
Myslalem ze ludzie grajacy w tibie sa w miare normalni jeszcze, ale widze ze nie. PoZdRo dal tych naabkow

Erhion
27-08-2007, 14:57
Ahahahahahahahahahahahhahahahahahahhaahahahahahaha hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahaha

Tyle. Dobrze im tak. Mam nadzieję, że reszte idiotów też złapią.

Ploplo
27-08-2007, 16:49
No, żeby tak jeszcze "tibia-rwi-pl" przestało spamować allegro :)

Do modków itp: tibia-rwi-pl, ja żadnego linka nie daje, to spammer z allegro ^^ no i niby jest taka strona na którą radze nie wchodzić :)

malymomerrr
27-08-2007, 21:03
zal.. szkoda mi qmpli. :/ sprawe teraz beda miec :/

mystiq
27-08-2007, 21:48
Oficjalne Śledzie W Policje Wbijamy!!!!

Filip3k13
28-08-2007, 00:22
KUPIŁEM OD GOSCIA POSTAC ZA 60K DALEM KASE ON MI KOPERTE JA PATRZE A W KOPERCIE BYLO NAPISANE """NIE MAM HARA OJEBALEM CIE
powiem ci tyle za 60k nie kupisz postaci a teraz tym bardziej ahahuahuahuahuahuauhahuahuauhauhahuauhahuahuauhahu uha""" CO JA MAM TERAAAZ ZROBIĆ ? PROSZEO WSPARCIE I SERDECZNA POMOC ... ;(

Tuba^^
28-08-2007, 00:47
Moje miasto

Leonio
28-08-2007, 02:18
A ja mam takie opowiadanie zwiazane z tematem.

-Zli sie w Polsce wiedzi;(. Ano widzisz Chalina kiedy to maluch luksusowy samochód był teraz juz kompy nie kompy i hackuja ludzi w ,,Tibii" jakies .Ano mówiłem ci szymek nie hackuj ludzi bo milicja wjedzie i za widly trza bedzie zlapac,ale tez na allegro nie oszukuj bo tez cie dojadą i tez trza bedzie za dziadka brzytwe i za widły złapać. :) - mówi ojciec na widzeniu z synem

-Ja tez hackowałem ludzi -mówi dziadek- i co z tego mam? Dużo bo 3 kiełbasy i śłoik smalca to były czasy...:]

-a teraz nawet na zimioki z maślonko nie stać ...X(-rzekła chalina

-Jak pieniedzy potrzebowałeś szymek to trza było krowy doić,pole orać u
hanysa -prawi łojciec-znasz powiedzenie chleb pracą zdobyty jest smaczny i syty? A tak w ogole gdzie ty sie dniami i wieczorami podziewałeś?X(

-u Mietka w tibie grałem i hackowaliśmy ludzi

-Teraz posiedzisz z rok czy 2 a nawet do łosiemnastu lat! Do poprawczaka mnie syna wzieli!!!;(;(;(

-Ba ,ale kupowali małe hanysy tibijczyko za piniondze prawdziwe ,a jo nigdy nie wyslalem im nic w tibii :]:]:]- mówi dumny Szymek

-A co to w ogóle k***a jest tibia?

-ostatnia nadzieja dla hackierów, taka giera dla hakera B)

CZAS WIDZEN SIE SKONCZYL!!! Zapraszamy za tydzień:)

HALINA WIDLY!:D:D:D

W widzeniu z szymkiem ojciec towarzyszył dziadek i małżonka Chalina co nowe widły kupiła

Leonio
28-08-2007, 02:35
KUPIŁEM OD GOSCIA POSTAC ZA 60K DALEM KASE ON MI KOPERTE JA PATRZE A W KOPERCIE BYLO NAPISANE """NIE MAM HARA OJEBALEM CIE
powiem ci tyle za 60k nie kupisz postaci a teraz tym bardziej ahahuahuahuahuahuauhahuahuauhauhahuauhahuahuauhahu uha""" CO JA MAM TERAAAZ ZROBIĆ ? PROSZEO WSPARCIE I SERDECZNA POMOC ... ;(

NIEZLE CIE KOLO W HUJA ZROBIł I DOBRZE CI TAK BO KUPUJESZ KOTA W WORKU. CHCESZ POMOCY ? ZOSTAN HAKEREM TYLKO WARA OD MOJEGO KONTA BO ZACIUKAM JAK PSA!:D

Leonio
28-08-2007, 02:38
zal.. szkoda mi qmpli. :/ sprawe teraz beda miec :/

całe Braniewo się zleci:o:o:o8o8o8o8o

Krzys Nemptor
29-08-2007, 12:14
Spoko, to tylko w tWOICH oczach.
Cmok.
I w moich oczach.
Cmok.
powiem ci tyle za 60k nie kupisz postaci a teraz tym bardziej ahahuahuahuahuahuauhahuahuauhauhahuauhahuahuauhahu uha""" CO JA MAM TERAAAZ ZROBIĆ ?
Siąść i płakać z powodu swojej głupoty bo dałeś się oszukać jak dziecko neostrady.

Thero
29-08-2007, 14:47
I w moich oczach.
Cmok.
Tak ci smutno, że skrytykowałem twoje ograniczone horyzonty, że aż musiałeś zacząć tupać nóżką? :D Ulżyj sobie, śmiało.

Tylko już mnie nie cmokaj...

Krzys Nemptor
29-08-2007, 15:51
Tak ci smutno, że skrytykowałem twoje ograniczone horyzonty, że aż musiałeś zacząć tupać nóżką? :D Ulżyj sobie, śmiało.

Tylko już mnie nie cmokaj...
Smutno to by mi było gdyby mnie rodzice nie kochali, ale na szczęście tak nie jest. Twoja krytyka po mnie spływa. Prawdę mówiąc dopiero teraz sobie o niej przypomnialem. Nie masz prawa oceniać moich horyzontów bo ich nawet nie znasz. A co do mojego poprzedniego posta to wyrazilem swoje poparcie dla piotrka z ktorym sie calkowicie zgadzam.

Thero
29-08-2007, 17:23
Smutno to by mi było gdyby mnie rodzice nie kochali, ale na szczęście tak nie jest.
To super. Nie musisz mi takich rzeczy pisać.
Twoja krytyka po mnie spływa.
Trudno, więc chyba powinienem dać za wygraną i napisać coś w twoim stylu, zamiast starać się tłumaczyć.
Jeśli wg ciebie nie potrafię interpretować, wyciągam złe wnioski i nie rozróżniam najprostszej prowokacji od chęci zabłyśnięcia znajomością, czego to młodzież nie słucha, uargumentuj to.
Prawdę mówiąc dopiero teraz sobie o niej przypomnialem.
Możesz o niej już zapomnieć. O muzyce z tobą na pewno nie będę dyskutował.
Nie masz prawa oceniać moich horyzontów bo ich nawet nie znasz.
Oczywiście, że mam do tego prawo. To jest forum, wiesz? Ocenianie ludzi po postach nie jest tu niczym karygodnym.
A co do mojego poprzedniego posta to wyrazilem swoje poparcie dla piotrka z ktorym sie calkowicie zgadzam.
Sprawę uważałem za zamkniętą i szczerze mówiąc nie bardzo mi się widzi dyskutowanie z tobą na jakikolwiek temat, ale jeśli podasz argumenty... To czemu nie. ;)

Re.Down
Kontekst stary, k^rwa. Kontekst!

Ciężko mi się opanować, kiedy jakiś dupek czepia się mnie o rzeczy, których nie rozumie.

Krzys Nemptor
29-08-2007, 18:03
Trudno, więc chyba powinienem dać za wygraną i napisać coś w twoim stylu, zamiast starać się tłumaczyć.
Jeśli wg ciebie nie potrafię interpretować, wyciągam złe wnioski i nie rozróżniam najprostszej prowokacji od chęci zabłyśnięcia znajomością, czego to młodzież nie słucha, uargumentuj to.
Piotrek wymienilem popularne gatunki muzyki wsrod mlodziezy a ty od razu wyjezdzasz z tekstem ze to jest prowokacja. Opanuj się chlopie.