zaloguj się

Pokaż pełną wersje : TIBIA znowu w TV :)

XaTiVe
22-08-2007, 19:26
Jak donosi TVP 1 w popoludniowych wiadomosciach(TELEXPRES),
niektorzy ludzie bezkarnie oszukuja innych na aukcjach
internetowych(allegro.pl).

Dziennikarze donosza, iz mlodzi grajacy w gre internetowa
"TIBIA" wystawiaja uzbrojenie, swoje postacie a takze wirtualna
kase na allegro za realistyczna.

Zgarneli na tym przez jakis czas ponad 18000 PLN !
Oczywiscie gdy policja doszla do ich niecnych dzialan
zostali ukarani.

(mowilo sie takze o innych grach na jakich jest zarabiane takich jak WOW)

btw.w TV byla pokazana stara wersja tibi(7.6) :D, jak zabijali PK ^^

http://di.com.pl/news/17328,Wyludzal...cych_w_Tibie.html

Vlad Dracula
22-08-2007, 19:29
patrz Newsa -.-

Slg
22-08-2007, 20:55
I zlapali ich dopiero po wyludzeniu 18k polskich zlotych?! Zal.policja.pl

kapucynik
22-08-2007, 20:58
@up

zal.policja.pl/chwdp xd

a co do tych typkow to troche musiali dzialac ;p

r4mz3s
22-08-2007, 21:10
I o to przykład jak w Polsce w łatwy i bezkarny sposób można zarobić dużą kasę X( Zal policja / CHWDP :cup:

Freddd
22-08-2007, 21:13
I z czego tu sie cieszyc?? Ze banda polskich nastolatków oszukala niewinnych ludzi ?? I znów wszyskto przez tibie jak nie jakis idiota matke przeslem na*******a to teraz idioci okradaja innych przez allegro.
BTW
Policja w naszyk kraju dziala wyjatkowo szybko dopiero jak 18000zl zostalo w ten sposób skradzione to dopiero zaczeli dzialac normalnie GZ na polskiej policjiX(X(

Micu
22-08-2007, 21:16
Szkoda ze do miliona nie doszło :D to tylko by wyje*** policję ;), też szybko działają szybciej od światła :D...Żal.br.swe.com

ripper
22-08-2007, 21:38
Na pewno policja przez pierwszy miesiąc śledztwa tylko siedziała za biurkami i w*******ała pączki. Dorośnijcie.

Lasooch
22-08-2007, 21:41
FPISUJCIE MIASTA KTURE MUWIOM CHWDP BO TO JEST TRENDI

OPOLE :cup::cup:

Freddd
22-08-2007, 21:58

Dziecko ile masz lat 10 ??

Sankar
22-08-2007, 22:11
Mówiąc krótko polska policja jest szybka jak GM w Tibi :D

I dlaczego wszyscy mówią piszą chwdp/hwdp to moda czy co??? większość na widok policji robi dobrego obywatela a za plecami te psy......... polska to dziwny kraj

Lasooch
22-08-2007, 22:18

Dziecko, ile masz lat, że jeszcze nie wiesz, co to sarkazm? I nie znasz przecinków? Nieumiejętność poprawnego postawienia znaku zapytania pomijam.

matrix62357
22-08-2007, 22:30
Super, Tibia, znów w TV... Myślę, że jeszcze tochę i Tibia znów zawita w TV i to dzieki osobom, które są uzaleznione ;)

Vez
22-08-2007, 22:36

Onet roks xD
@Ten z gejem w avku
Irońja blix?

Freddd
22-08-2007, 23:28
Dziecko, ile masz lat, że jeszcze nie wiesz, co to sarkazm? I nie znasz przecinków? Nieumiejętność poprawnego postawienia znaku zapytania pomijam.

z tego co udalo mi sie wyszukac to masz 16 lat tak wiec jestem o 2 lata starszy od ciebie. Wiec dla mnie jestes dzieckiem :)
Jezeli sie myle co do twojego wieku to sorry ale zdaje mi sie ze to prawda
wiem co to jest sarkazm
przecinków nie uzywam kiedy pisze posty powniewaz i tak wiele osób tego nie zauwaza
a co do znaków zapytania to wiele osób gdy pisze posty w ten sposób wstawia znaki zapytania

Lasooch
22-08-2007, 23:37
z tego co udalo mi sie wyszukac to masz 16 lat tak wiec jestem o 2 lata starszy od ciebie. Wiec dla mnie jestes dzieckiem :)

Typowo dziecinne podejście.

wiem co to jest sarkazm

Więc następnym razem go zauważ.

przecinków nie uzywam kiedy pisze posty powniewaz i tak wiele osób tego nie zauwaza

Niektórzy zauważają. I wygląda to nieestetycznie, nie mówiąc już o tym, że to błąd.

a co do znaków zapytania to wiele osób gdy pisze posty w ten sposób wstawia znaki zapytania

Analogicznie wielu Polaków zagłosowało na PiS, wielu Polaków kradnie, wielu Polaków uważa, że zmiana bielizny raz na tydzień wystarczy (sic!, wzięte z jakiegoś sondażu). A to wcale nie znaczy, że słusznie czynią.

Bastek
22-08-2007, 23:46
Co jak co, ale przecinki sa potrzebne :) polfonty można pominac

ErAgOg
23-08-2007, 00:22
Co jak co, odbiegacie od tematu, takie sprawy załatwiajcie w osobnym temacie lub na PW :D

@topic

Jak zwykle Tibia została pokazana w jak najgorszym świetle przez zgraję dzieci uzależnionych od niej...

Piotrek Marycha
23-08-2007, 02:08
I z czego tu sie cieszyc?? Ze banda polskich nastolatków oszukala niewinnych ludzi ?? I znów wszyskto przez tibie jak nie jakis idiota matke przeslem na*******a to teraz idioci okradaja innych przez allegro.
BTW
Policja w naszyk kraju dziala wyjatkowo szybko dopiero jak 18000zl zostalo w ten sposób skradzione to dopiero zaczeli dzialac normalnie GZ na polskiej policjiX(X(

nie wykluczone ze nikt tego nie zglaszal nawet wiec....

oli_powrot
23-08-2007, 02:33
Jezeli sie myle co do twojego wieku to sorry ale zdaje mi sie ze to prawda
wiem co to jest sarkazm

Masz 18 lat to czemu sie lamisz i tłumaczysz sie? Gdybys byl taki dorosly to bys zignorował tamtego typa posty.

Tibia jest w TV, super. A co do allegro to wystarczy to zgłosić na policje i odrazu interwieniuja. Tak było w moim przypadku :). Chcialem kupic karte 1gb do mojego k750 to koles sie w ogole nie odzywal nic. Potem poszedlem na komende dalem sprawe i napisalem typowi ze ma sprawe w policji i odrazu zareagowal pajac jeden :D. Zreszta typy co kupuja na allegro to maja downa i tyle.

Buy 100 ek msg me fast.

Ancient900
23-08-2007, 10:10

ahahahahaha owned!11111111
www.wikipedia.pl/ironia
teraz ty sie pochwal ile masz ;'dd

@Lasooch
Wrocłaf śe wpósje!!1111:cup::cup:

Martka
23-08-2007, 10:24
@RE up

Radziłabym uważniej czytać posty, ponieważ kolega Losooch nie zastosował w swoim poście ironii tylko sarkazm.

Ironia- sposób wypowiadania się oparty na zamierzonej niezgodności, najczęściej przeciwieństwie, dwóch poziomów wypowiedzi: dosłownego i ukrytego, np. w zdaniu Jaka piękna pogoda wypowiedzianym w trakcie ulewy.

Sarkazm- drwina i złośliwa ironia, które towarzyszą wypowiedzi o czymś, lub ukazaniu czegoś, co - zdaniem autora - jest pozbawione wartości.

Jest mała różnica.

Martka
23-08-2007, 10:30
@RE up

Radziłabym uważniej czytać posty, ponieważ kolega Losooch nie zastosował w swoim poście ironii tylko sarkazm.

Ironia- sposób wypowiadania się oparty na zamierzonej niezgodności, najczęściej przeciwieństwie, dwóch poziomów wypowiedzi: dosłownego i ukrytego, np. w zdaniu Jaka piękna pogoda wypowiedzianym w trakcie ulewy.

Sarkazm- drwina i złośliwa ironia, które towarzyszą wypowiedzi o czymś, lub ukazaniu czegoś, co - zdaniem autora - jest pozbawione wartości.

Jest mała różnica.

Ups.. Przez przypadek dwa razy kliknęłam 'wyślij odpowiedź', proszę o usunięcie jednego posta.