Pokaż pełną wersje : Zezenia - MMORPG czyli lepsza Tibia
Kharakorn
24-08-2007, 18:15
www.zezenia.org - strona gry zezenia
www.zezenia.xx.pl - oficjalny polski fansite stworzony przez mojego kolegę z Tibii
Zezenia jest grą podobną do tibii(To nie plagiat, gra ta posiada własny silnik i klienta tworzonego od 0)
A oto co napisał o Zezeni mój kolega na swoim Fansite
Zezenia to gra MMORPG (Massively-Multiplayer Online Role-Playing Game) w 2D stworzona przez międzynarodowy zespół nastolatków. Na czele projektu stoi K-Zodron, 15-latek ze Szwecji.
Gra czerpie garściami z tego co najlepsze w grach tego typu - mamy do wyboru jedną spośród pięciu klas i ruszamy w świat pełen przygód, obfity w niebezpieczeństwa i niewyobrażalne bogactwa. Do dyspozycji mamy sporo przedmiotów, w które możemy zaopatrzyć naszego herosa. Jest również szansa na zakup domu, w którym będziemy trzymać nasze zdobycze ... Brzmi znajomo?
http://img213.imageshack.us/img213/5146/zezeniaiy9.jpg
Nie brakuje w niej jednak oryginalności, nowością jest możliwość walki dwiema broniami naraz (dual wield) oraz dodatkowe skille takie jak Cooking, Mining i Blacksmithing. Ponadto, gra jest na razie w fazie testów, więc każdy może pomóc w jej tworzeniu poprzez umieszczanie grafik na forum, które mogą zostać użyte w grze (Patrz: zakładka "linki") i odnajdywaniu błędów.
Na razie jedyną wadą gry jest to, że nie można w nią grać - aktualnie są prowadzone prace nad nową wersją z ulepszona grafiką, nowymi przedmiotami i potworami. Ale warto zaczekać by przekonać się, że Zezenia to doskonała propozycja dla maniaków MMORPGów jak i dla "zwyczajnych" ludzi. :)
http://img161.imageshack.us/img161/4384/33418069ab9.jpg
Chwilowo server gry jest Offline ponieważ trwa modyfikacja servera, grafiki, klienta, po prostu wszystkiego.
Kolega który stworzył Fansite tworzy również itemy do gry Zezenia i ja mu pomagam :)
A ogólnie to kiedy ostatnio działała Zezenia? Bo kiedyś jak się zacząłem interesować tą grą, to zbierali pieniążki na lepszy sprzęt do hostowania.
I czy wstępnie wiadomo kiedy będzie działać ;d
Wyczytałem, że w wersji 2.1.6(?) ;d a teraz jest 2.1.5 tak? ;]]
Połączenie systemu z Tibii, dużo opcji z TerraWorld i ta ładna grafika ;d
E to poczekam, a tam jest pvp czy jak? ;d
Będzie to jakiś rozsądny sposób walki między graczami? Czy podejdzie high lvl, strzał w low lvla i low lvl traci swój sprzęt, a zabójca nie będzie mieć żadnych konsekwencji?
Kharakorn
24-08-2007, 18:23
zezania miała już działać tydzień tamu, ale mapper nie zdążył wykonać nowej mapy na czas :( a mojego kolegi nie chcą na mappera.
up^
A dokładnie nie wiem, ale wiem to że nie długo się pojawi
Pan i Wladca
24-08-2007, 18:31
Jak dalej będą się tak pierdolić z przyjmowaniem nowych ludzi, to szybko tego nie skończą. Nic im nie pasuje, zrób wypaśne grafiki, to i tak ich nie zadowolisz ;)
Kharakorn
24-08-2007, 18:37
masz racje mają sku****le wymagania :)
Gra zapowiada sie milo , warto poczekac pewnie :D
Pacz_knight
24-08-2007, 18:44
Nah! Tibia 2! Niezla grafika nawet mozna siadac na krzeslach! 8o
Gierka zapowiadasie ciekawie. Moze sciagne jak bedzie wiecej o niej wiadomo.
Kharakorn
24-08-2007, 18:50
dobrze słyszeć że ktoś jest zainteresowany :)
up^^
Raxev dowiemy się wszystkiego jak wydadzą nowego Uptade który cały czas jest tworzony
Zezenia jest grą podobną do tibii(To nie plagiat, gra ta posiada własny silnik i klienta tworzonego od 0)Nowy silnik nie oznacza, że nie jest to podróbą, podchwyceniem identycznego pomysłu.
Jeszcze nie grałem, ale mogę zobaczyć, bo sama Tibia mnie znudziła, a ja jakoś gustuję w takich prostych grach. ;]
Jednak kolorowej przyszłości nie wróżyłbym, skoro nawet zrzutów ekranu z gry nie potrafią skompresować... ~800kB jeden screenshot!
@down
Dajesz w *.jpg jakość 80-90% i wizualnie nie widzisz różnicy. Tyle że zdjęcie waży 5 razy mniej. Na a jakieś o 40% więcej od tego waży prawdziwa fotka w całkiem dobrej jakości... A to tylko prosta grafika z gry jest...
Kharakorn
24-08-2007, 20:58
bo jest w dobrej jakości a ten co umieściłem ma 240+ kb a ten na stronie zezenia.xx.pl ma 1,2 mb bo jest w dobrej jakości :)
Heh, nie wiem czemu, ale teraz każdy robi podobne do siebie projekty ala tibia xDD
No, ale widzę, że grafa ładna, jeśli będzie online to zagram ;]
Marchewki
26-08-2007, 11:19
ten projekt już robią długo ale były testy itp :D to jest szansa nawet więcej że gra wyjdzie
Yoh Asakura
26-08-2007, 11:21
Grafika szpetna, wali pikselami po oczach tak, że aż się patrzeć się nie chce. Chociaż lepsze badziewne 2D niż gówniane 3D (Runescape...). Pożyjemy zobaczymy, może coś z tego wyewoluuje, na razie wygląda mi to na kolejne tibio-podobne gówno które zżyna od niej wszystko bez wyjątku i dodaje parę sprawdzonych pomysłów przy okazji nie wnosząc do kanonu gier niczego nowego.
Na czele projektu stoi K-Zodron, 15-latek ze Szwecji.
No ludzie, trochę umiaru bo to jedzie plagiatem na kilometr...
Jeśli już się robi jakiś amatorski MMO, to może z własnym gameplayem, własnym interfacem, własnym stylem graficznym, itp. Inaczej wątpię, żeby projekt się długo utrzymał. Jak się wybije, to CIPSoft widząc konkurencję może oskarżyć o plagiat, jak się nie wybije, to ludzie potraktują to jak jakiś kiepski OTS.
Poza tym: obiekty są zbyt 'obłe', zalatują kiepską bajką i pastelami. ;)
Ale jeśli jednak coś z tego wyjdzie, to chętnie zobaczę.
Te screeny dokładnie pokazują, że to jest kolejny, marny klon Tibii. Nawet własnego interfejsu nie potrafili zrobić.
Marchewki
26-08-2007, 22:36
buahaha koleś w runescape masz tyle możliwości , gdzie w innych grach nie masz tyle zal mi ciebie nad runescape pracuje od cholery typa w porównaniu z tibia ta gra góruje, gdybyś zagrał byś wiedział nie grałeś
nie wiesz :/
Kele jak taki kozak hehe to sam zrób :D
Yoh Asakura
26-08-2007, 22:40
buahaha koleś w runescape masz tyle możliwości , gdzie w innych grach nie masz tyle zal mi ciebie nad runescape pracuje od cholery typa w porównaniu z tibia ta gra góruje, gdybyś zagrał byś wiedział nie grałeś
nie wiesz :/
Czytaj ze zrozumieniem - lepsza taka grafika 2D niż gówniana "grafika" 3D z Runescape'a która jest tak szpetna, że oczy bolą bo 10 min. grania. Do Runescape'a nic nie mam, ot typowy MMO, nic ciekawego.
Buehehe, zrób gorsze. Jesteś w kropce, nie ?
Marchewki
26-08-2007, 22:51
ja w kropce nie jestem... bo mnie te gry nie interesują tylko że jak sie krytykuje to powinno sie coś samemu umieć zrobić a nie dupa i tyle :D leje na to :D
Yoh Asakura
26-08-2007, 22:54
ja w kropce nie jestem... bo mnie te gry nie interesują tylko że jak sie krytykuje to powinno sie coś samemu umieć zrobić a nie dupa i tyle :D leje na to :D
To, że nie umiem napisać takiej gry nie oznacza, że nie mogę jej krytykować. Jeśli do rzyci to co, mam pisać, że jest super i w ogóle zajebaszczo bo sam takiej nie zrobię ? Litości...
Marchewki
26-08-2007, 23:18
najlepiej nie nabijać postów i tyle :/
Rethfing on Aldora
26-08-2007, 23:43
To pomyśl, że skoro ktoś się bierze za grę to chyba powinien ją zrobić od początku, gra powinna mieć własny styl.
Ta Zezenia wygląda identycznie do Tibii, grafiki pościągane itd..
więc mam pytanko,
czy działa w ogóle ta gra?
jak tak to z kąd można pobrać klijenta i jak zrobić konto ;]
i kim na początku najlepiej grać
Z tego co widzę, to już wprowadzili wersję 2.1.6, więc pozostaje czekać na uruchomienie serwera.
Sardendor
27-08-2007, 15:47
Ludzie srać na taką gre ;/ przeciez oni wszystko odgapili. Nawet sciany musze byc podobne... szkoda mi takich ludzi bo poprostu nic nie potrafia sami zrobic... Uwazam ze nikt nie bedzie grał dłuzej w taką gre. Nawet wyglad okienka taki sam w ktorym sie gra. ehhhh
Zamiast zrobic wszystko swoje to tutaj jest 99% podobnego do tibii...
Marchewki
27-08-2007, 19:09
@up dobre sobie nic sami ni potrafią to powiedz mi tylko dokładniej co te nic oznacza bo ja jakoś nie kumam ;)
Tysiąc gier o grafice tibii i podobnej treści i budowie, stary barman miał, Tysiąc gier o grafice tibii i podobnej treści i budowie, stary barman miał, gdyby jedna nich, przypadkiem upadła, zostałoby mu dziewięćset dziewięćdziesiąt dziewięć. Dziewięćset dziewięćdziesiąt dziewięć gier o grafice tibii i podobnej treści i budowie, stary barman miał...
Aż szkoda patrzeć. Jedna tibia +577475 OTSów wystarczy -.-.
Pacz_knight
27-08-2007, 19:30
Rzeczywiscie gra jest podobna do Tibii ale ciezko jest zrobic wszystko od zera. Gra moze byc ciekawa i czekam az rusza servy.
Do autora tematu- mozna prosic o jakies ss'ki z huntow czy walki?
Sardendor
27-08-2007, 19:46
@up dobre sobie nic sami ni potrafią to powiedz mi tylko dokładniej co te nic oznacza bo ja jakoś nie kumam ;)
to ze wszystko jest "odgapione"
0 ich pomysłu
Starczy ?
Po co ludzie maja grac w tą Zezenie , skoro to jest robione na wzor tibii
Chyba lepiej grac w oryginał... Tibie
Yoh Asakura
27-08-2007, 19:49
Rzeczywiscie gra jest podobna do Tibii ale ciezko jest zrobic wszystko od zera. Gra moze byc ciekawa i czekam az rusza servy.
Ciężko ? Nie oznacza to, że można zlamić wszystko z innej gry, którą też było CIĘŻKO zrobić. Plagiatowanie to pójście na łatwiznę, nie sądzisz ?
Sardendor
27-08-2007, 19:50
Najbardziej mnie rozbawiło to "ciezko jest zrobic wszystko od zera"
O to chodzi... Ze zeby uznac to za twoja gre musisz zrobic wszystko sam...
A na tych screenach to wszystko przypomina tibie
DOSŁOWNIE wszystko.
Pacz_knight
27-08-2007, 20:04
@Yoh Asakura
Owszem masz racje. Gra jest praktycznie sciagnieta z Tibii ale mi chodzi o to ze zrobienie grafik, nowych umiejetnosci etc. jest trudne do wykonania.
@Sardendor
Lol myslisz ze oni tego nie zrobili? To ze na tych screenach gra przypomina tibie nieznaczy ze jej sie nie zrobilo samemu. Myslenie nie boli.
Tak jak juz powiedzialem. Gra jest sciagnieta ale tak jak autor tematu napisal gra ma swoj silnik.
Marchewki
27-08-2007, 20:06
dobra to wytłumacz mi po co grać w Mu online , Kal online , Knight online jak wszystkie sa prawie takie same, wszystko zgapiają ;/ to po co w to grać to jest twoje inteligetne myslenie brawo koles
Właśnie po nic. Nie graj. Wyjdź na dwór.
Yoh Asakura
27-08-2007, 20:12
dobra to wytłumacz mi po co grać w Mu online , Kal online , Knight online jak wszystkie sa prawie takie same, wszystko zgapiają ;/ to po co w to grać to jest twoje inteligetne myslenie brawo koles
Facet, idź się zabij, po co codziennie robić to samo ? A te twoje porównania to sobie możesz wsadzić tam gdzie słońce nie dochodzi.
Owszem masz racje. Gra jest praktycznie sciagnieta z Tibii ale mi chodzi o to ze zrobienie grafik, nowych umiejetnosci etc. jest trudne do wykonania.
Jeśli ich to przerasta to niech się za to nie zabierają, proste nie ?
no no zapowiada się coślepszego od tibii :) i nawet grafika niezła xD.
teraz tylko czekać aż serwer on-line
Jak dla mnie jest to troche zmodernizowany ots.
Ile w to w ogole osob gra?
Lol, przecież to jest tylko przerobiony graficznie klient Tibii, a "serwer" to zwykły OTS!
Omg, teń świat normalnie spada na psy... Coraz więcej Tibii?! Durnowatych, bezsensownych Tibii!
...
EDIT:
@down
Może zostało zrobione od zera, ale imo niczym to się nie różni od Tibii, wg. mnie to po prostu OTS, dziecko.
Marchewki
29-08-2007, 13:56
haha tylko że wszystko było robione od zera to juz ots brawo :) respekt dla ciebie @up
haha tylko że wszystko było robione od zera to juz ots brawo :) respekt dla ciebie @up
Co z tego, ze robione od zera jak praktycznie wyglada tak samo jak Tibia
To z tego, że jednak nie jest to jeden z tych uber exp*10000000000 OTSów, a nowa gra, do której stworzenia są potrzebne umiejętności, podobne do tych, które posiadali ci trzej studenci...
A od OTS to różni się również tym, że nie jest ograniczane klientem Tibii, więc jeszcze lepiej może naprawiać błędu CipSofu, wprowadzać nowe rzeczy.
Yoh Asakura
29-08-2007, 16:48
To z tego, że jednak nie jest to jeden z tych uber exp*10000000000 OTSów, a nowa gra, do której stworzenia są potrzebne umiejętności, podobne do tych, które posiadali ci trzej studenci...
Jeżeli mają takie same umiejętności jak tamci trzej studenci, to dziękujemy ale lepiej żeby za robienie gier się nie zabierali. Nie potrzebne nam druga, szpetna i pozbawiona klimatu Tibia. Jedna to i tak za dużo.
A od OTS to różni się również tym, że nie jest ograniczane klientem Tibii, więc jeszcze lepiej może naprawiać błędu CipSofu, wprowadzać nowe rzeczy.
Patrząc na to jak wszystko zlamili, będą czerpać pełnymi garściami z pomysłów CIPSoftu i kopiować ich błędy.
Cóż, klimat tworzą ludzie, nie gra. Tibia jest wspaniałym miejscem dla wszelkiej maści roleplayerów... Tylko taki nie ma szans się odnaleźć w świecie zdominowanym przez: "pl?".
A co do czerpania garściami... byle czerpali co najlepsze, a te gorsze rzeczy uleciały między palcami. :)
Kharakorn
29-08-2007, 19:27
Poszukajcie w screenach na stronie zezeni, a zauważycie 64 lvl :)
Diablczek
29-08-2007, 20:25
Tam zamiast Guard Orc powinno być Orc Guard.
Blood Angel
29-08-2007, 21:50
Cóż, klimat tworzą ludzie, nie gra.
zgadzam sie to nie cipsoft zjebal klimat gry tlyko nowi gracze =]
@do gry
Mozna by powiedziec ze bardzo przerobiony ots....
wyglada jak poczatkowe wersje tibi xD
P.S moglby ktos przyblizyc troche nam ta gre co i jak? czy sa dodane jakies nowe funkcje czy tak jak na wszystkich otsa niema nic nwoego -.-?
[...]Tibia jest wspaniałym miejscem dla wszelkiej maści roleplayerów[...]
Wymiatasz -,.-
Tibia to gówno, nie gra. Gówno bez klimatu i sensu.
Jeśli Zezenia ma być podobna do Tibii, to nastawiam się negatywnie co do tej 'gry'.
Nowy silnik nie oznacza, że nie jest to podróbą, podchwyceniem identycznego pomysłu.
Jeszcze nie grałem, ale mogę zobaczyć, bo sama Tibia mnie znudziła, a ja jakoś gustuję w takich prostych grach. ;]
Jednak kolorowej przyszłości nie wróżyłbym, skoro nawet zrzutów ekranu z gry nie potrafią skompresować... ~800kB jeden screenshot!
@down
Dajesz w *.jpg jakość 80-90% i wizualnie nie widzisz różnicy. Tyle że zdjęcie waży 5 razy mniej. Na a jakieś o 40% więcej od tego waży prawdziwa fotka w całkiem dobrej jakości... A to tylko prosta grafika z gry jest...
a co ultima online to tez podrobka?
Wymiatasz -,.-
Tak, wiem, wiem, dzięki szefie. :F A co, mam mówić, że ta gra jest gównem? Akurat gównem nie jest sama gra, a większa cześć jej społeczności. ;]
@up
Cóż, nie wiem, nie wiem... Ultimę znam tylko z nazwy i kiedyś może screena widziałem, więc się bardzo nie orientuję... Ale masz na myśli, że UO miałaby być podróbką Tibii? W tym wypadku powiedziałbym, że raczej nie... po pierwsze nie wygląda kropka w kropkę jak Tibia... po drugie(hail Wikipedia :P) UO powstała w tym samym roku co Tibia, ale seria Ultima 17 lat wcześniej.
Za to Zezania... to co innego już. :P
Kurcze, jeszcze prawie nikt w to nie zagrał, bo serwer wyłączony, a już kilka stron tematu. :P
Tak, wiem, wiem, dzięki szefie. :F A co, mam mówić, że ta gra jest gównem? Akurat gównem nie jest sama gra, a większa cześć jej społeczności. ;][...]
Uhm, mi nie chodzi o "pl? hodzmy na chunta zioom!!111111oneone", tylko o grafikę, o SENS tej gry. To nie ma fabuły, 'gra' polega na wbijaniu nieskończonego levela zabijając potworki. 'Questy' polegają tu na ominięciu potworków i zabrania nagrody ze skrzynki. Nawet nie ma za nie expa. Co to za gra?
Tworzysz postać, wbijasz nią 8 lvl, wybierasz jedną z profesji i co? I zabijasz potworki dla expa - w między czasie kupisz jakiś ekwipunek.
Naprawdę fascynująca, zapierająca dech w piersiach i ciekawa gra.</ironia>
Zezenia mi wygląda właśnie na Tibię, więc nie dziwcie się, czemu ludzie jej nie akceptują. =/
Yoh Asakura
30-08-2007, 11:28
Cóż, klimat tworzą ludzie, nie gra. Tibia jest wspaniałym miejscem dla wszelkiej maści roleplayerów... Tylko taki nie ma szans się odnaleźć w świecie zdominowanym przez: "pl?".
Klimat może i tworzą ludzie ale Tibia na pewno nie jest wspaniałym miejscem dla ludzi lubujących w odtwarzaniu ról. Mechanika gry, ilość profesji brak jakichkolwiek ras...długo by jeszcze wymieniać.
A co do czerpania garściami... byle czerpali co najlepsze, a te gorsze rzeczy uleciały między palcami.
Lmao, gdyby wszyscy twórcy gier tak myśleli to biada nam, bo gier komputerowych a co za tym idzie po części samych komputerów stanąłby w miejscu.
@Down:
Oby nigdy.
a kiedy ta gra bedzie działać?!
Uhm, mi nie chodzi o "pl? hodzmy na chunta zioom!!111111oneone", tylko o grafikę, o SENS tej gry. To nie ma fabuły, 'gra' polega na wbijaniu nieskończonego levela zabijając potworki. 'Questy' polegają tu na ominięciu potworków i zabrania nagrody ze skrzynki. Nawet nie ma za nie expa. Co to za gra?
http://www.tibia.com/library/?subtopic=genesis Sam nie czytałem, ale to zdaje się kontrować "brak fabuły"...
Questy... Jeśli je właśnie tak wykonujesz... jeśli twój Desert Quest polega na położeniu gdzieś 4 przedmiotów i zebraniu nagrody to oczywiście. Brak expa za misje? Otworzenie skrzyni nie jest jakimś budującym, wartościowym przeżyciem... miło powspominać, ale w gruncie rzeczy, co to daje? No oprócz tej materialnej nagorody...
Tworzysz postać, wbijasz nią 8 lvl, wybierasz jedną z profesji i co? I zabijasz potworki dla expa - w między czasie kupisz jakiś ekwipunek.
To też: twoje podejście do gry, jeśli na twoją postać ma się skłądać jedynie nick, poziom, profesja, ekwipunek i umiejętności... Jeśli jest to po prostu(dajmy na to) 34lvl knight, a nie władający mieczami rycerz z nieznanych krain wchodu bla bla bla....
Klimat może i tworzą ludzie ale Tibia na pewno nie jest wspaniałym miejscem dla ludzi lubujących w odtwarzaniu ról. Mechanika gry, ilość profesji brak jakichkolwiek ras...długo by jeszcze wymieniać.
Tak, i oczywiście brak takich rzeczy jak prawdziwa rozmowa z NPCami, tylko dwukrotne kliknięcie na niego i wybranie opcji z menu, nie? No i przecież to jest jedyne RPG, w którym czarów się używa wciskając odpowiedni przycisk! W każdym szanującym sie RPG przecież inkantacje się wypowiada tak jak każde inne wyrażenie!(Inspiracja artykułem z CDA:P )
No ale brak ras faktycznie doskwiera, jednak dlaczego wszelki roleplaying miałby się ograniczać do nazwy profesji? To że masz napisane po kliknięciu na siebie "knight" nie oznacza, że nie możesz być piekarzem. :evul:
No i brak detali chyba jednak pomaga w odtwarzaniu ról; więcej miejsca na własną wyobraźnię... ("To lepiej idź graj w MUDy!" Tak, tak... :P )
Lmao, gdyby wszyscy twórcy gier tak myśleli to biada nam, bo gier komputerowych a co za tym idzie po części samych komputerów stanąłby w miejscu.
A jak to na chwilę obecną wygląda? Nic tylko wypisywać identyczne rzeczy w różnych grach... Nikomu jakoś nie przeszkadza, że świat MMORPG zdominowali ludzie, elfy, krasnoludy, półelfy, drowy i co tam jeszcze... Nieczęsto(no może przesada) inne widać rasy poza właśnie tymi... A jeszcze rzadziej się ich nie spotyka...
A by nie było offtopa...
Zezania jest ewidentnie klonem Tibii, więc chyba jednak czerpanie garściami tych lepszy rzeczy jest logiczne, nie? Czy może mamy się spodziewać zupełnie innego MMORPG? Bo jak dla mnie to jest właśnie pójście o krok do przodu od OTSów... A w każdym razie tych które starają się stworzyć lepszą Tibię, a nie miejsce do wbijania milionów leveli.
A tak na marginesie jakoś nie mam chęci do rozmowy o klimacie Tibii... szczególnie w temacie o Zezanii. ;]
@down, by nie pisać kolejnego offtopowego posta:
1.Cóż, robienie chleba to był tylko przykład... Ale dobra, nie ma wielu rzeczy tego typu do robienia, racja...
2.Twórcy ambitniejszych gier, tak... Ale czy Zezenia czy Tibia przypomina projekt na skalę takiego WoWa?:P
No i ja też nie wyobrażam sobie MMO w klimatach LoTR bez tych ras, bo przecież Tolkien bazował po części na mitologi nordyckiej... I Tibia też, masz tam te rasy... tylko nie grywalne, jak już mówiłeś(albo ktoś inny ;/ )...
3.Zezenia łączy zapożyczone pomysły z własnymi... Np. inne klasy... I pozwól, że zacytuję założyciela tematu
Nie brakuje w niej jednak oryginalności, nowością jest możliwość walki dwiema broniami naraz (dual wield) oraz dodatkowe skille takie jak Cooking, Mining i Blacksmithing.
Yoh Asakura
30-08-2007, 15:59
Tak, i oczywiście brak takich rzeczy jak prawdziwa rozmowa z NPCami, tylko dwukrotne kliknięcie na niego i wybranie opcji z menu, nie? No i przecież to jest jedyne RPG, w którym czarów się używa wciskając odpowiedni przycisk! W każdym szanującym sie RPG przecież inkantacje się wypowiada tak jak każde inne wyrażenie!(Inspiracja artykułem z CDA:P )
No ale brak ras faktycznie doskwiera, jednak dlaczego wszelki roleplaying miałby się ograniczać do nazwy profesji? To że masz napisane po kliknięciu na siebie "knight" nie oznacza, że nie możesz być piekarzem. :evul:
No i brak detali chyba jednak pomaga w odtwarzaniu ról; więcej miejsca na własną wyobraźnię... ("To lepiej idź graj w MUDy!" Tak, tak... :P )
Rozmowy NPC i ręcznie wpisywane inkantacje ? Fakt, ale to tylko jedyne rzeczy pozytywnie wpływające na rozgrywkę.
Piekarz w Tibii ? Tja, chodzisz zbierasz siano, robisz chleb i sprzedajesz po 1 GP przy okazji nudząc się niemiłosiernie (bo co jest takiego emocjonującego w koszeniu siana ?).
A jak to na chwilę obecną wygląda? Nic tylko wypisywać identyczne rzeczy w różnych grach... Nikomu jakoś nie przeszkadza, że świat MMORPG zdominowali ludzie, elfy, krasnoludy, półelfy, drowy i co tam jeszcze... Nieczęsto(no może przesada) inne widać rasy poza właśnie tymi... A jeszcze rzadziej się ich nie spotyka...
Tyle, że rasy które tu podałeś przyjęły się już w naszej kulturze i mówiąc szczerze nie wyobrażam sobie MMORPG w klimatach np. Władcy Pierścieni bez elfów czy krasnali. Zresztą, twórcy ambitniejszych gier tworzą własne rasy, więc w czym problem ?
Zezania jest ewidentnie klonem Tibii, więc chyba jednak czerpanie garściami tych lepszy rzeczy jest logiczne, nie?
Czerpanie garściami ? Owszem, ale tylko wtedy kiedy łączymy zapożyczone pomysły z własnymi, a nie wtedy gdy ściągamy absolutnie wszystko (od interfejsu po mechanikę rozgrywki) od innych. Bo to już zwyczajny plagiat, a nie pomysł na "stworzenie lepszej Tibii".
Vansider
30-08-2007, 19:14
Kiedy zacznie działąć :| Pewnie i tak za niedługo zrobią pacce statki i inne gówna i będziemy mieć New Tibia2(Dla mnie lepiej żeby nie robili pacców [wszysko dla wszyskich,domki dla facc także] tylko żeby mieć domek to trzeba mieć 100lvl+,a żeby pływać statkiem trzeba mieć 150+)
Kiedy zacznie działąć :| Pewnie i tak za niedługo zrobią pacce statki i inne gówna i będziemy mieć New Tibia2(Dla mnie lepiej żeby nie robili pacców [wszysko dla wszyskich,domki dla facc także] tylko żeby mieć domek to trzeba mieć 100lvl+,a żeby pływać statkiem trzeba mieć 150+)
Jeśli ta gra ma mieć klimat to nie powinno być domków od levela.. Masz kase, jesteś bogaty? Masz domek. Masz kase na podróż? Podróżujesz. Proste, przynajmniej nie będzie w tym OTSa, w których często domki od 50/100/200 lvla..
@down:
W RL też się różne żule po różnych miastach kręcą ;]
Vansider
31-08-2007, 09:15
@Up dobra.. Ale gdyby nooby by się dorobiły podróżowały by na inne wyspy i zrobiły by noobo-land z następnej wyspy,tak to widzę.
Coś ponuro to na tym zdjęciu wygląda ;)
Master'ick
02-09-2007, 13:55
0o jak będzie online to napewno zagram :) moze bedzie cos fajnego ;)
Andrealfus
04-09-2007, 09:58
moze tak, czy to kiedys dzialalo? i czy bedzie dzialac? bo widze ze od dawien dawna jest off
Doomhammer
05-09-2007, 16:49
pewnie zagram.. bo ebda krasnoludy ;p gdyby ich niebylo to bym nawet kijem tego nietykal....
Zapowiada sie fajnie... Ale ciongle Offline :(
Czarny ork
08-09-2007, 17:58
Ehh... kolejny nie wypał.... Czy niktnie umie napisać nic orginalnego?? Grafika warcrafta 3, i po trochu z tibi i wowa i od siebie coś dodać to by była gra :)
Ehh... kolejny nie wypał.... Czy niktnie umie napisać nic orginalnego?? Grafika warcrafta 3, i po trochu z tibi i wowa i od siebie coś dodać to by była gra :)
Mówisz tak jakby to nie był żaden problem. Skoro jesteś taki boski to działaj. Zrób takową gre, jak nie to nawet w ten sposób się nie wypowiadaj, bo znając życie nie masz zielonego pojęcia nawet jak się za to zabrać.
Co do tematu. To po cholere komu jest "Tibia II" ? Bo na krzesłach można siadać ? I tak wiadomo, że ludzi za wielu w to grać nie będzie. Bo skoro to zgraja nastolatków gre zrobiła, to funduszy na utrzymanie servera nie bedzie miała. Tibia ma pewny server, więcej graczy i jest dopracowana (prócz profesji) w 100%, mimo iż po 3 latach uzależnienia każdy nudzi się tą grą, haha.
Cóż za wypowiedź! W j. polskim pisze się 'oryginalnego',a tak poza tym, to jak gra z grafiką w3, systemem gry tibii i wowa ma być oryginalna?
Andrealfus
16-09-2007, 07:45
interesujacy news na stronie glownej "Zezenia Dead"
z tego co wyczytalem a juz w nienajlepszym stanie jestem to gra upadla =o
Dobranoc all
Ciagle offline. Grafika ladna, ale moim zdaniem ta gra nie przejdzie (cyt. "bede bronil Tibii krzeslem").
Oficjalna strona nie jest piekna, zwlaszcza ze to tylko forum. ;)
Ehh... grafika i moze jest lepsza, lecz sens gry pewnie juz nie :<. Expić non-stop, martwic sie o skille mlvl itp to nie zabawa ( druga tibia bodajże ). Gdyby w tym pomysle byly jakies sesowne zdobywanie poziomu i skilli to bym moze poparl, lecz bez takich rzeczy jak liczne questy to ani rusz :p
Nikast Shynix
16-09-2007, 12:50
The game is (once again) dead. Hopefully we will not come back anymore, that would be a fifth time and 4 fails are enough for anyone. Read the forumpost for more information if you want to know :-)
Miłego czekania na servy online życzę ;]
ddamiann_95
16-09-2007, 16:53
mam nadzieje ze szybko bedzie dzialac (juz sciaglem klienta i zarejestrowalem sie;P) czekam cierpliwie....:confused::confused::confused:
--------------------------------------------------------------------------
:mag: - jedyna taka profesja
:miecz::2handed::topornik2:berserk::sword::wiking: :lucznik::axeman::elf::Ork::crusader: - te profesje sa :blazen::blazen::blazen:;P
Zezenia umarla, polecajac inny projetk http://www.phobosonline.com/
Andrealfus
16-09-2007, 21:31
Amen.10 znakóf
@down
podróbka*
Tandetna podrubka Tibi ehh... żal mi was.
Szkoda że jeszcze nie napisali:
Plagiat by Tibia
Rotfl!Niezły plagiat,ja bym tam na miejscu cipków podał ichdo sądu,bo to widać na 1 rzut oka!!!!Nigdy nie zagram w Zezenie,jakiś osmarkany plagiat8o8o8o8o8o
Szkoda że jeszcze nie napisali:
Plagiat by Tibia
Rotfl!Niezły plagiat,ja bym tam na miejscu cipków podał ichdo sądu,bo to widać na 1 rzut oka!!!!Nigdy nie zagram w Zezenie,jakiś osmarkany plagiat8o8o8o8o8o
Zezenii nie ma, projekt upadł ;d
sideford
31-12-2007, 19:03
Zezenia mi wygląda właśnie na Tibię, więc nie dziwcie się, czemu ludzie jej nie akceptują. =/
lol to nie jest rpg tylko mmorpg a to duuza róznica. mmorpg to gra w stylu rpg jednak jako że grają tu ze sobą duze masy ludzi główny nacisk położony jest na rywalizacje (skille , lvle itp) jestes ograniczony jesli myslisz ze do mmorpg mozna wprowadzic ot tak sobie elementy ze standardowych cRPG , gdyby tak było to nikt niezajmował by się tworzeniem wysokobudrzetowych cRPG takich jak Neverwinter nights albo Oblivion a dlaczego? dlatego ze skoro MMORPG bylyby tak dobre jak cRPG a do tego dochodzi mozliwość grania z innymi i rywalizacji to crpg niebyłyby nikomu potrzebne. ale niema takiej mozliwosci wiec cya
sideford
31-12-2007, 19:16
Zezenia powstała głownie dlatego że cipsoft "znubił" tibie wprowadzając zmiany typu "bot w kliencie" albo wymagania broni od lvla. Grałem w zezenie jak jeszcze stał server mialem 36 lvl to moge wam troche o tej gzre powiedziec.
po pierwsze to byl plagiat tibi jednak grafika robiona od podstaw tak samo system walki oryginalny i odstraszający kazdego nooba bez umiejętnosci (celowanie orbami bezposrednio na postac gracza i brak mozliwosci ataku z okienka "battle" zarowno orbami jak i mieczem) questy znacznie trudniejsze niz w tibi jednak podobne pod wzgledem zagadek i kombinowania. przyjemny system zadawania obrazen bronia do walki wręcz (niema takiej wku*wiającej przepaśći między obrażeniami tzn jesli bijesz przeciętnie powyzej 40 to niemozesz udezyc np za 1 jak to czesto bywa w tibi)
ogólne wrażenie bardzo dobre mimo iż mapa była wersją roboczą a wiele questów niebyło ukończonych to grało się przyjemnie, niestety główny programista zrezygnował z tego projektu i gra juz nieistnieje
Zatharin
31-12-2007, 19:17
Nie żebym sie czepiał ale nie dość że double post to jeszcze odświeżenie.
Marchewki
31-12-2007, 22:28
@up i po co odświeżacie stare tematy tylko spamujecie co za naby :/
Może lepiej zakładać nowy temat?
omg kiedy bedzie online..
chetnie bym w to pogral a nie zjebana tibie
OMG Ile razy trzeba pisać że ta gra umarła?
Jeszcze jeden i jeszcze raz...!
Umarla, tak? ( ;
http://www.zezeniaonline.com/
Po ponad roku odżyła, heh.
Seny_Laen
13-10-2008, 17:02
Ta gra biedna jest;/ Tylko szkoda że ludzie z Tibii zaczną się tam zrzucać..znów masa polaczków będzie grać, i będzie po grze;/
Ta gra biedna jest;/ Tylko szkoda że ludzie z Tibii zaczną się tam zrzucać..znów masa polaczków będzie grać, i będzie po grze;/
Nie zostawią swoich "plejt setuf" by przerzucić się na inną grę, nie ma obawy. Zezenia nie osiągnie wielkiej popularności, jest kiepską kopią Tibii.
Yoh Asakura
13-10-2008, 18:59
Pograłem chwilę. Nie wciąga, niczym się nie wyróżnia, sterowanie nie jest przyjazne, takie puste i nudnawe.
Gracz_Tibia
21-01-2009, 22:51
Działa, działa i ma się dobrze.
Dla nowych [jak i starych] graczy polecam także polską stronę http://zezenia.pl
Pluszaczek
29-01-2009, 11:35
Super gra , gram i w to i na OTSach xD Za niedlugo powstana pewnie OZS xD Open Zezenia Server ;p
Pzdr
Mówiłem już, że to OTS z przerobionym klientem tibii?
Szkoda, że to tylko wersja tibii, więc jest tak samo beznadziejna jak pierwowzór.
Mówcie co chcecie, ale mi ta gra przypadła do gustu. Nie ma wielu polaków, więc gra się przyjemnie, zwłaszcza, że wszystkie questy itd robie sam od początku a nie czytając spoilery ze strony. Bo ich nie ma :D
Res Khmer
09-02-2009, 00:34
Dziś jak co tydzień, dwa nastał czas update'u. Tym razem została wydana wersja 2.7.
Już z nadejściem poprzednich uaktualnień wiele się tu zmieniło. Między innymi wprowadzono antyPK system by zwalczyć panoszących się pk'erów. Obecnie gracz który przekroczy limity dzienne/tygodniowe/miesięczne w liczbie zabitych graczy otrzymuje Murder Status.
Polonia Polaków jest dość duża i póki co zatargi są rzadkością. Nie ma gildii panujących, nie ma wojen, nie ma botów.
I tak 4fun: Dragon hunt. Wyjątkowo mocna i żywotna ta bestia.
http://i428.photobucket.com/albums/qq9/UnnRecca/7.png
no i wygląd okna, niby jest podobny do tibijskiego, ale jest to jednak pisany i rozwijany od podstaw inny projekt, którego pod ots nie podciągnięcie...
http://i428.photobucket.com/albums/qq9/UnnRecca/10.png
@Kulikos i inni: tak, żebyś się głupio nie pytał który to ja :p... Pars Levus
Pozdro
Zdania nadal nie zmieniłem, nie wiem, co by mnie przekonało.
To jest przerobiona tibia.
KalasantyX
09-02-2009, 10:35
Jakby nie było, to i tak nie polecam w to grać... żałosna tibijska mechanika gry.
Res Khmer
26-02-2009, 02:09
Jak zwykle co jakiś czas należy Zezenie przypomnieć, obecnie w wersji 2.8.
Ostatni update, który miał miejsce w sobotę przyniósł kilka zmian. Przede wszystkim do ekwipunku dodano 4 rodzaje uzbrojenia: rękawice, amulety, pierścienie oraz bransolety. Obecnie więc każdy gracz posiada 5 dodatkowych miejsc gdzie można ulokować poszczególne dodatki do uzbrojenia.
W ramach balansowania klas, magowie zadają większe obrażenia przy użyciu różdżki. Choć przełomem jest na pewno możliwość łączenia mikstur, co pozwoli szczególnie każdemu magowi na skuteczne powstrzymanie niespodziewanego ataku ze strony innego gracza.
Jeżeli chodzi o Polaków... Nadal jesteśmy w mniejszości, choć wśród najlepszych 10 graczy z Tiptiki Polacy mają swoich 3 przedstawicieli: Leman (2 miejsce, 67 lvl, mage), Eprin (4 miejsce, 63 lvl, mage), Pars Levus (7 miejsce, 59 lvl, mage). Póki co na serwerze panuje porządek, nie toczy się żadna wojna, a pkerzy mimo, że są i zawsze będą, to jednak są rzadkością.
I coś dla wszystkich żądnych krwi. Świeżutki screen.
http://i428.photobucket.com/albums/qq9/UnnRecca/pars_levus/goblinraid1.png
Po raz pierwszy gracze z Tiptiki mieli okazję zmierzyć się z bardzo potężna bestią. Bossem smoków. Po 3 minutowej walce, Keo~ poległ, choć nie pozostawił po sobie nic cennego.
http://i428.photobucket.com/albums/qq9/UnnRecca/pars_levus/1.png
Zapraszam
Rocket Slayer
26-02-2009, 07:55
Zróbcie coś z trawą :P
Tak czy siak, mógłbyś wymienić pod jakimi względami jest lepsza?
Z tego screenu przerażają mnie:
- nazwa bossa smoków
- denna trawa
- możliwość tworzenia nicków "xXXPOWAHXXx", czy "CooleR"
- trochę wygląd postaci
- wystrój okolicy - same drzewa bez np kamieni?
- powiedz mi, że te moby nie mają respa na takiej powierzchni...
Res Khmer
26-02-2009, 09:58
@Rocket
- są jak najbardziej kamienie, ogniska, tego typu sprawy, jaskinie, schody, zejścia, dziury i nie wiem co tam jeszcze, o kwiatki np.
- to co tu widzisz to taki 'rajd' który dla mnie przy obecnym poziomie nie stanowi przeszkód by sprzątnąć go w sekundę.
- fakt nazwa tego bossa jest dziwna, ale dlaczego akurat tak się ma nie nazywać.
- outfity oczywiście pozostawiają wiele do życzenia... Ale tu się wszystko zmienia co tydzień, dwa, więc kolejny upek może akurat to zmienić.
- powiem K-Z żeby trawę podrasował ;]
Co jest lepsze? W zasadzie bardzo ciężko to wskazać. Zagrasz to się przekonasz lub nie. Proste.
Zarejestrowałem się, ale maila jakoś nie moge dostać:confused:
Pewnie jest w spamie albo gdzieś się tam zagubił :D
Marchewki
26-02-2009, 23:26
można pograć ale w kółko to samo tylko więcej godzin spędzasz na nabijaniu lvl... i tak czuje że po roku usunie tą grę bo mu się znudzi
Dostałem delete już 2 acca i tym razem nie słusznie, cóż tibia to gówno.
A to zapowiada się nieźle. Już mam 3lv xd
Res Khmer
26-03-2009, 15:13
Minęło już sporo czasu, kiedy napisałem cokolwiek o Zezeni. W ostatni weekend została ona zaaktualizowana do wersji 3.0. Ów update wniósł bardzo wiele. Przybyło wiele rodzajów broni i ekwipunku, oraz dwa stworzenia (fire being oraz devastating beetle), które sieją postrach wśród graczy.
http://i428.photobucket.com/albums/qq9/UnnRecca/pars_levus/up3.png
Devastating Beetle
http://i428.photobucket.com/albums/qq9/UnnRecca/pars_levus/up2.png
Fire Being
Tiptika, pierwszy świat który powstał, jest obecnie w stanie wojny, walczą ze sobą dwie najlepsze gildie, na szczęście brak jest przypadków, by w wojnie padały niewinne osoby.
W najbliższym czasie Infected, przekroczy jako pierwszy magiczną barierę, jaką jest setny level. Polacy są niestety w tyle i trudno oczekiwać by się to zmieniło w najbliższym czasie (w top10 tiptiki mamy 3 przedstawicieli... Leman - 67 mage, Eprin - 66 mage, ThaxSillion - 61 warrior)
Bardzo ważną zmianę jaką wniósł update aktualizujący Zezenię do wersji 2.9 była możliwość stania się właścicielem domku. Niestety, domki cieszyły się tak wielkim zainteresowaniem, że na chwilę obecną wszystkie zostały sprzedane w drodze licytacji, czasem za bardzo duże pieniądze.
http://i428.photobucket.com/albums/qq9/UnnRecca/pars_levus/1-1.png
Domek wraz z właścicielem
Dla żądnych większej ilości informacji polecam: http://zezenium.com/
Pozdrawiam
Res Khmer
Marchewki
26-03-2009, 22:58
co do tej gry kiła i mogiła kolejna gra gdzie robisz tylko tak ( myszka ) = klik czekasz kilka sekund pada potworek i klik :) przeciągasz rzeczy i klik i koniec cała gra :) jakby była bardziej urozmaicona i by się coś działo a nie tylko kto gra przynajmniej 10-17 godzin to jest najlepszy to by można było grać
Coś czuję, że właśnie w dzień wprowadzenia nowej polityki prywatności w Tibii, przerzucę się na Zezenię. ;)
@up... o może być ciekawa gra... wbijam się...
barteciuha
27-03-2009, 12:16
tibia rox :D
tralalala123
27-03-2009, 13:55
ja juz sie rejestruje:D no zobaczymy czy takie fajne
@Luker
Jak mogłeś paść 6 razy w ciągu 4~h? : OOO
To ja zacząłem później grać , mam 3 poziom i 0 deadów.
Dodam , że grałem jakąś godzinkę , nie więcej.
nick : Xevo
Gra super... :D
To że padłem kilkanaście razy to spowodowane Eksperymentami na czym mogę expic... i kim...
Mam kilka pytań do taj gry...
1.Co zrobić z broken dagger?
2.Z kąt wziąć pierwszy set?
3.jak zmienić kolor wyglądu?
4.Jest jakaś mapa tego świata?
5. I czy tak gra musiała mnie tak wciągnąć?
Na jakim świecie gracie? Bo ja platon, mój nick: Marcin xD
Gra super... :D
To że padłem kilkanaście razy to spowodowane Eksperymentami na czym mogę expic... i kim...
Mam kilka pytań do taj gry...
Na początku właśnie jest trudno z brońmi, mi jakoś udało się coś wyżebrać a później expiłem z kumplem.
Co do seta to tak samo jak wyżej.
Outfit zmienia się f1 lub f2, nie pamiętam dokładnie.
Co do mapy - nie wiem
Tak, ta gra musiała ciebie wciągnąć, jeśli by cię nie wciągnęła dostała by kopa w dupsko od jej autorów.(głupie pytanie głupia odpowiedź)
To quest item. Gadasz z Alexanderem żeby zrobić serie krótkich questów które cie zapoznaja z gra. Pierwszy to oddanie mu broken daggera a w zamian da ci daggera.
Seria tych questów.
F2
Na www.zezenium.com bodajże.
Tak. Mnie też wciągneła.
tralalala123
28-03-2009, 15:26
ej ale ta gra jest w 100% legalna? nawet jesli zrobili all od 0 to to jest legalne?, ta gra bardzo przypomona tibie ale grajac czuje sie cos innego:D
Res Khmer
28-03-2009, 16:23
ej ale ta gra jest w 100% legalna? nawet jesli zrobili all od 0 to to jest legalne?, ta gra bardzo przypomona tibie ale grajac czuje sie cos innego:D
Zatem Tibia jest również nielegalna, skoro jest twórcy korzystali ze wzorca jakim była Ultima Online.
Co do pierwszego ekwipunku, to tak można go zdobyć z serii krótkich questów. Dodam tylko, że ten ekwipunek nie jest praktyczny i z czasem trzeba kupić lepszy. Polecam opcje by zdobyciu tego sprzętu udać się do kanałów, celem zabicia jak największej ilości creepów, a za zebraną forsę kupić lepszą broń, np ode mnie. ;p
www.zezenium.com - znaleźć tam można większość informacji o Zezeni.
Btw. Za tydzień szykuję, się kolejny update... Tym razem autorzy gry, zaimplementują do mapy nowe miasto. Więcej szczegółów nie znam.
@down: Się gra :p
@up
Widzę że się grało trochę w Zezenię :D.
Tak jak mój przedmówca powiedział, dobrze jest udać się na creepy ponieważ dropią dobrą sumkę. Po zakupieniu jakiegoś dobrego eq polecam udać się na gobliny które są na północ od miasta.
Również atrakcją Zezenia jest trenowanie łuczników i wojowników. Za 500gp można wykupić sobie 2h trenowania w sali treningu. Znajdziecie ja robiąc serie questów. Jendak jest pewien limit. Można wykupić trening tylko jeden raz w ciągu jednego dnia.
Nowe miasto... jeszcze trochę a tibia straci swoją władze... na arenie mmorpg 2D... :D
19Darmi92
28-03-2009, 18:36
Fajna gra moze sie przeniose xDDD a tam jest podizla na swiaty pvp i no pvp?
Biohazardd
28-03-2009, 19:07
The character Lord Wpierdol has been created! You may now login to the game with this character.
a pogram sobie troche :)
The character Lord Wpierdol has been created! You may now login to the game with this character.
a pogram sobie troche :)
Przez takie dzieci juz jedna gra sie zwascila : D (tibia)
tralalala123
28-03-2009, 19:51
sory juz nic:/
19Darmi92
29-03-2009, 03:20
Jak ktos gra niech napisze do mnie garm na servie Platon Name Darmi
ta gra jest robiona na podstawie OTS'a? Ze graficzki wszystkie pozmieniane i skrypty i tam takie... Mi to z grafiki przypomina runeskype ;p
tralalala123
29-03-2009, 14:16
UP
taaaak bardzo przypomona... -.-
lol
runescape: http://www.gameogre.com/runescape3.jpg
zezenia: http://i40.tinypic.com/kcjthw.jpg
chyba jest jakas roznica pomiedzi 2d a 3d ...
też zacząłem wczoraj PONOWNIE grać, i dużo się zmieniło na +, lecz mam pewne zastrzeżenia:
- Skille - zbyt wolno lecą, zdecydowanie zbyt wolno - ranger na skillu 1 z dista nie poradzi sobie z boomerangiem za wiele.
- Trainery - 500 golda za 120 minut? WTF WTF?!
- Przedmioty - zdecydowanie za mało przedmiotów.
- Questy - zdecydowanie za mało questów dla początkujących (nie wiem, jak później).
No i to chyba na tyle, pozdrawiam.
Edit:
Po 3 dniach gry mogę napisać coś więcej:
- Dużo trudniejsza od Tibii. :A
- Początki są mega trudne.
- Zdecydowanie za mały wybór distance weapons (szczególnie tych niekończących się - powinien być jakiś boomerang z np. 2-3 ataku)
ja teras gram w to i fjNE TO JEST ALE POLAKUW NIE MA ;( TRZEBA WIENCEJ POLAKUW I BY SIE FAJNIE GRALO, BO JAK SIE PYTAM TO NIE MA POLAKUW IMI DAJA IGNORE NOOBY TRZEBA TO ROZPOWSZEHNIC ZEBY WIENCEJ GRALO I SORY RZE PISZE DURZOM LITEROM BO COS SIE WLONCZLO :((((
NIE, PROSZĘ! TYLKO NIE WIĘCEJ 'Polaczkóf' ;/. Polaków zapraszam, ale 'Polaczkom' precz.
@ topic:
już 6 lvl, skille 10/3.
[00:03:41] You advanced in distance fighting to level 10! ;-)
mistrz99
02-04-2009, 09:42
ej to jest strona oficjalna zezeni?
bo tamto zezenia.org nie dział :(
Polaków zapraszam...
te dwie godziny skilla za 500gp to genialny pomysł...
Lukers swordmaster. 9lvl
skille 10/10
38 Warrior, przestałem grać ze względu na to, że expowiska na ten lvl były mało urozmaicone, teraz chyba coś się zmieniło więc zobaczę ;) grało się bardzo przyjemnie więc może wróce.
tylko podaj nick... na pw...
Może ktoś podać mi oficjalną stronę? Z góry dziękuję ;p
Res Khmer
02-04-2009, 18:44
http://www.zezeniaonline.com
proszę ;p
Marchewki
03-04-2009, 10:18
tak tylko wy macie 2 godziny trening ale nie wiecie że wcześniej stały potworki do trenowania i kolesie mogli bić cały czas bez ograniczeń i mają skille po 30/30 czy tam 35/35 a mnie to wali :/ powiem tak lepiej zagrać na dobrym ots z mnożnikiem 5x 3x niż w zezenie :/
Zacząłem z 1h temu, na razie mi się podoba.
Tylko 1 pytanie... w jaki sposób zdobywa się eq? Kupuje od innych graczy, npc, z questów/mobów czy jak?
@Edit
Random PK-erów jest tu chyba więcej niż normalnych graczy. Gdzie nie pójdę expić to po 10-20min. zaliczam glebę od kolejnej brazuki (na dodatek straciłem beetle armor). :Z
Res Khmer
04-04-2009, 18:48
Tylko 1 pytanie... w jaki sposób zdobywa się eq? Kupuje od innych graczy, npc, z questów/mobów czy jak? ;d
wszystkie powyższe
tak tylko wy macie 2 godziny trening ale nie wiecie że wcześniej stały potworki do trenowania i kolesie mogli bić cały czas bez ograniczeń i mają skille po 30/30 czy tam 35/35 a mnie to wali :/ powiem tak lepiej zagrać na dobrym ots z mnożnikiem 5x 3x niż w zezenie :/
Aż tak bardzo nie odskoczyli, bo to jednak kosztowało i dzień treningu trochę kosztowałby... Przykładem jestem ja, skillowałem rangerem zaraz po tym jak wprowadzono tą zmianę z długością trwania treningu. Obecnie mam 32 dist, i zbliżam się do 4 miejsca w tymże skillu. Jak nie chcesz grac postacią, która wymaga treningów polecam maga, niestety na chwilę obecną jest ona trochę słabsza względem innych profesji (ale te dysproporcje są widoczne dopiero około 40 lvlu) ale ma się to zmienić w najbliższym czasie.
Res Khmer
04-04-2009, 22:55
Stwierdziłem, że lepiej dodać to w postaci nowego postu. Jutrzejszego dnia zostanie wprowadzony kolejny update aktualizujący Zezenie do wersji 3.1. Tak więc do rzeczy.
Tym razem ekipa tworząca Zezenię zaserwuję nam kilka znaczących zmian, bardzo ważnych dla funkcjonowania systemu pvp. Najbardziej znaczącym unowocześnieniem będzie war system. Od tej pory każda z grup będzie mogła wypowiedzieć wojnę innej grupie, przy czym wojna rozpocznie się gdy lider drugiej grupy przyjmie wyzwanie. Członkowie zwaśnionych grup w przypadku śmierci będą tracili 4 % zdobytego doświadczenia, a nie jak w przypadku normalnej śmierci 1 %. Fragi zdobyte w wojnie nie będę liczone jednak jako nielegalne, i nie będzie skutkowało to zdobyciem murder state.
Owy update wprowadzi także kilka nowych questów. Przynajmniej jeden z nich będzie przeznaczony dla najbardziej zaawansowanych graczy.
Oprócz tak znaczących zmian do mapy zostanie dodane nowe miasto, Caerfa. Od tej pory każdy gracz będzie mógł stać się mieszkańcem wybranego miasta, by w przypadku śmierci pojawić się w głównej świątyni miasta, którego jest obywatelem.
Pozdrawiam i zapraszam
Res Khmer
Zaczalem grac wczoraj. Poczatek troche trudny zwlaszcza dla rangera i maga, ale jak sie ogarnie pierwszy quest, kupi wedke to po piatym lvlu mozna grac.
Troche pkerow, ale zawsze mozna sie szybko wylogac bo pz mija po 10 sec, przynajmniej wiem ze jak mnie tera kickie to na 90% przezyje a nie jak w tej je***ej tibii, w ktorej sie pada na non-pvp tylko przez neta :S
Polecam gierke malo ludzi jest, no ale to dopiero poczatek tej gry :evul:
Jeżeli o mnie chodzi, to zezenia mi się podoba.
Nie rozumiem dlaczego niektórzy tu się tak bulwersują, że jest podobna do Tibii... jest podobna bo ma być i bardzo dobrze.
Niestety istnieją pewne powody, dla których ta gra nigdy się nie rozwinie i nie radziłbym nawet zaczynać w nią grać.
Dlaczego?
Otóż twóca zezenii, rzekome cudowne dziecko tak naprawdę na tworzeniu gier zupełnie się nie zna a 99,(9)% kodu zezenii jest skopiowane z niejakiego phobosonline.
Odkąd k-zodron skopiował sobie kod phobosonline (który dostał po znajomości) w grze nie zmienił zupełnie nic.
Jeżeli ktoś nie wierzy to niech popatrzy na screeny:
phobosonline:
http://www.kelekian.net/site/port/images/Phobos2.jpg
zezenia:
http://zezenia.boo.pl/Graphics/Screen2.jpg
Tak więc projektowi zezenia online wróżę i życzę szybkiego upadku, który nastąpi jak tylko ktoś znajdzie w niej błąd bo o to, że k-zodron nie będzie go umiał naprawić jestem w 100% pewien :)
piternet
15-04-2009, 21:12
Właśnie zacząłem w to grać, kto wie może coś z tego wyjdzie ;p?
Marchewki
16-04-2009, 07:25
ja czekam na phobos online jedna z bardziej dopracowanych gier tego typu :) no tylko że czekać można jeszcze dłuuuuuugo :( od prawie 2 lat przyglądam się phobos online
piteer_rookgaard
30-04-2009, 17:18
0_o widze ze Zezenia ma poparcie.. no to Zezunia - I'm coming 8o
Zezenia na 99.9% nie wypali bo praktycznie wszystko jest tam jak w real tibi nawet niektóre grafiki są identyczne jedyny sposób że by wypaliło to pozmienianie niektórych elementów że by nie był podobne i zmienienie trochę tej gry zresztą i tak jeśli ta gra się stanie sławniejsza to cipsoft ją zniszczy bo będzie bał się konkurencji
piteer_rookgaard
30-04-2009, 22:22
@up
jakos otsow cipsoft nie niszczy...
ta gra moze zawierac te elementy ktorych cipsoft juz nie popiera wiec ma szanse zagarnac troche graczy
Zezenia na 99.9% nie wypali bo praktycznie wszystko jest tam jak w real tibi nawet niektóre grafiki są identyczne jedyny sposób że by wypaliło to pozmienianie niektórych elementów że by nie był podobne i zmienienie trochę tej gry zresztą i tak jeśli ta gra się stanie sławniejsza to cipsoft ją zniszczy bo będzie bał się konkurencji
HA HA HA -.- Cipsoft gowno moze. Zezenia nie wypali na 100% poniewaz jest jedynie kawalkiem Phobos'a Online ktory jak narazie nie wystartowal. Dodam jeszcze iz mozna zasugerowac ze Cipsoft zgapil pomysl i grafiki z Ultimy Online.
Res Khmer
30-04-2009, 22:58
Graliście kiedykolwiek dłużej w zezenię? Ta gra charakteryzuję się całkowicie odmiennym pvp niż tibia. Każdy kto spróbuje od początku nie będzie mógł się przyzwyczaić, bo mechanika gry jest po prostu inna.
Co do rozwoju gry, to wszystko zależy od twórców, którzy mam nadzieję wydadzą kolejny update w przeciągu dwóch tygodni.
Powiem tak, warto spróbować, mimo że jedyny europejski serwer jest ogarnięty wojną, która raczej nigdy się nie skończy - gdyż żadan ze stron nie ustąpi, nawet jakby puścić ich wolno (tu fragi z wojny pomiędzy The Lost Army a Octopus + Pride:P http://forum.zezeniaonline.com/index.php?topic=3022.0). Wierzę, że wejście kolejnych graczy może troszkę ustabilizować sytuację na Tiptice.
Graczą z Polski zdecydowanie odradzam startować na Platonie (serwer zlokalizowany w USA) ze względu na wszędobylskie lagi, bo nawet nie ma jak naszym braciom z oceanu dołożyć.
Dodam od siebie, że jeżeli ktoś będzie miał problemy ze startem, bo wiadomo różnie bywa, to służę pomocą. Tak więc jeżeli tylko masz ochotę zacząć, nie wiesz jak się do tego zabrać, ciężko Ci idzie, to naskrob do: Hum Bum Rimkum, a może odpowiem ;p.
Pozdrawiam
Res Khmer
@up
jakos otsow cipsoft nie niszczy...
ta gra moze zawierac te elementy ktorych cipsoft juz nie popiera wiec ma szanse zagarnac troche graczy
Nie niszczy otsów ponieważ mu nie zagrażają większośc otsów upada w miesiąc
a taka gra z elementami z tibi wyglądem itd w którą zaczło by grac dużo graczy i przenosic się z tibi na nią to cipsoft na pewno by zrobił coś w tej sprawie
Vasth
HA HA HA -.- Cipsoft gowno moze. Zezenia nie wypali na 100% poniewaz jest jedynie kawalkiem Phobos'a Online ktory jak narazie nie wystartowal. Dodam jeszcze iz mozna zasugerowac ze Cipsoft zgapil pomysl i grafiki z Ultimy Online.
No tak ale Tibia się różni od ultimy w wielkim stopniu . Koleś z Zezeni zna się trochę na rzeczy bo robi swoje updaty i wprowadza nowe elementy no ale trochę masz racji bo jak by mu rzeczywiście wyskoczył jakiś problem poważniejszy to koleś by nie wiedział co z nim zrobic
piteer_rookgaard
01-05-2009, 11:52
(...) Zezenia nie wypali na 100% poniewaz jest jedynie kawalkiem Phobos'a Online ktory jak narazie nie wystartowal.[...]
aha no to sam sobie odpowiedziales :)
@up
W tej chwili 18090 graczy gra na 1123 serwerach (otservlist.org)
a teraz zobacz jeszcze czołówke z www.ots-list.org
mało graczy gra?
w tym momencie jest wiecej graczy na otsach (ok 20.000)
a na RL - 17.000
wiec sory ale nie pier**l :confused:
Zezeni raczej nic CIPSOFT nie zarzuci, bo jest robiona na podobienstwo, wszystkie grafiki sa inne, giera jest robiona od zera. A otsy to przerobione skrypty Tibii. Wiec jezeli chcieliby cos robic to by juz to robili. Wystarczy troche pomyslec i popatrzec w przyszlosc.
aha no to sam sobie odpowiedziales :)
@up
W tej chwili 18090 graczy gra na 1123 serwerach (otservlist.org)
a teraz zobacz jeszcze czołówke z www.ots-list.org
mało graczy gra?
a na RL - 17.000
wiec sory ale nie pier**l :confused:
Zezeni raczej nic CIPSOFT nie zarzuci, bo jest robiona na podobienstwo, wszystkie grafiki sa inne, giera jest robiona od zera. A otsy to przerobione skrypty Tibii. Wiec jezeli chcieliby cos robic to by juz to robili. Wystarczy troche pomyslec i popatrzec w przyszlosc.
Ta ale otsy nie trwają długo i na nich nie trzeba płacic nie licząc tych kilku nielicznych co pacca się kupuje smsem za 2.44 a cipowi zależy bardziej na graczach stałych którzy kupują pacca i płacą za grę a Zezeni się nie czepiają bo nawet nie wiedzą że takie coś istnieje tam gra max 200 graczy jak nie mniej na niektórych ots jest więcej . Nawet gdyby cipsoft się dowiedział o tej grze to i tak uznał by ją za otsa. dopiero jak by zaczęła zagrażac sprawą finansową cipsoftu w tedy cipsoft by się tym zainteresował i nie gadaj że ta gra jest robiona od podstaw i że wszystkie grafiki są inne bo tam 50% jest zerżnięte z tibi
piteer_rookgaard
01-05-2009, 15:26
no to pokaz mi 2 sprite'y ktory sa takie same
a jak wiadomo cipsoft tez chce zeby bylo duzo FACCow
FACC = gracz
gracz = PACC
PACC = $$$
jakby bylo tak jak mowisz to by zrobili tylko swiaty Premium i jeden pewnikiem dla all:baby: bo po ch*j marnowac kase na utrzymanie serwerow?
rownie dobrze mozesz zarzucic cipom zerzniecie z UO, Diablo, WoWa
kazdy orze jak moze tylko Cipom cos ostatnio sie nie powodzi 50% graczy gra na OTS, do niedawna 50% to boterzy, kilkaset osob gra na rooku, nie wspominajac ile osob gra na FACC
ale to temat o grze a nie o cipsoft ..
no to pokaz mi 2 sprite'y ktory sa takie same
a jak wiadomo cipsoft tez chce zeby bylo duzo FACCow
FACC = gracz
gracz = PACC
PACC = $$$
jakby bylo tak jak mowisz to by zrobili tylko swiaty Premium i jeden pewnikiem dla all:baby: bo po ch*j marnowac kase na utrzymanie serwerow?
rownie dobrze mozesz zarzucic cipom zerzniecie z UO, Diablo, WoWa
kazdy orze jak moze tylko Cipom cos ostatnio sie nie powodzi 50% graczy gra na OTS, do niedawna 50% to boterzy, kilkaset osob gra na rooku, nie wspominajac ile osob gra na FACC
ale to temat o grze a nie o cipsoft ..
Tak ale ci gracze z otsów grali już na real tibi i przenieśli się na otsy że by zobaczyc inne potwory które są na pacc na tych otsach bo nie stac ich na pacc w rl tibi albo szkoda im wydawac kasy więc takie facce cipowi są zbędne a świat Facc to jest jak by demo gry dla tego nie zrobią wszystkich światów premium ale nie można zrzucić że zwalili grafiki od Diablo Czy Wowa bo one działają na innej zasadzie mają kompletnie inną grafikę i Fabułę chociaż przyznam że tibia z wowa zgapiła bardzo wiele UO nie powiem bo widziałem tylko na obrazkach osobiście nie grałem a podobno świetna gra.A to że tibia upadnie to tylko kwestia czasu
piteer_rookgaard
01-05-2009, 18:42
Tak ale ci gracze z otsów grali już na real tibi i przenieśli się na otsy że by zobaczyc inne potwory które są na pacc na tych otsach bo nie stac ich na pacc w rl tibi albo szkoda im wydawac kasy więc takie facce cipowi są zbędne a świat Facc to jest jak by demo gry dla tego nie zrobią wszystkich światów premium ale nie można zrzucić że zwalili grafiki od Diablo Czy Wowa bo one działają na innej zasadzie mają kompletnie inną grafikę i Fabułę chociaż przyznam że tibia z wowa zgapiła bardzo wiele UO nie powiem bo widziałem tylko na obrazkach osobiście nie grałem a podobno świetna gra.A to że tibia upadnie to tylko kwestia czasu
no i gitara, ale nie mozesz mowic ze wszyscy graja na otsach dlatego ze cos tam, bo kazdy ma inne zamiary:P
jedni chca rozrywki, drudzy klimatu starej tibii, inni czegos innego
cuda-wianki na kiju, ale ja tez przewiduje ze tibia upadnie, bo glownie boterzy zaludniali gre a teraz juz ich nie ma. to tylko jeden przyklad tego. reszte napisze pozniej, bo teraz mi sie nie chce, ale wystarczy tylko zdrowo pomyslec do czego tibia zmierza, i z czym bedzie konkurowac.
Pozdro
no i gitara, ale nie mozesz mowic ze wszyscy graja na otsach dlatego ze cos tam, bo kazdy ma inne zamiary:P
jedni chca rozrywki, drudzy klimatu starej tibii, inni czegos innego
cuda-wianki na kiju, ale ja tez przewiduje ze tibia upadnie, bo glownie boterzy zaludniali gre a teraz juz ich nie ma. to tylko jeden przyklad tego. reszte napisze pozniej, bo teraz mi sie nie chce, ale wystarczy tylko zdrowo pomyslec do czego tibia zmierza, i z czym bedzie konkurowac.
Pozdro
Ja nie mówię że każdy na otsach dla tego że coś tam tylko podałem jeden powód grania na otsach a jest ich dużo.A tibia upadnie na pewno z każdym update odpada jakaś częśc graczy a teraz jeszcze usuwają botów wprowadzają swojego trojana i zgapiają dużo rzeczy z Word of Warcraft
piramjida
02-05-2009, 11:07
a na RL - 17.000
Ty widzisz roznice miedzy 17k graczami w JEDNEJ grze a 20k graczy na wszystkich otsach?
A osobiscie - 15 mag, fajnie sie gra, niezly w pvp, chociaz poczatki dosyc trudne byly (nawet teraz nie jest latwo)
piteer_rookgaard
02-05-2009, 11:41
ale ci wszyscy co graja na ots to byli klienci Cipsoftu..
Zezenia już upadła tylko ona jeszcze o tym nie wie
Fejkowiec
11-06-2009, 00:48
W Zezenię gram pół roku, Tibią jestem znudzony, a ta gra mi się bardzo podoba ;)
@Res Khmer
Fajnie, że tak podrzymywałeś ten temat, widziałem cię wiele razy w rze : p
Jest już wersja 3.21. Niedawno był update.
Pozdrawiam.
// www.zezeniaonline.com
Lechuguitas
16-07-2009, 17:49
ma ktos moze mc do zezeni ? niech ktos wrzuci
http://www.***********.com/777121549.html
nie dziekuj, w gwiazdki wpisz s p e e d y s h a r e, wrzuc oba pliki do folderu z Zezenia.
Pozdro :D
Lechuguitas
16-07-2009, 18:16
dzieki bardzo :)
Pomoże mi ktoś w tej grze ?? nick to Ruszka
dzieki pogralem w to chwile i odraz zachialo mi sie isc expic w tibi i podziwiac jej zajebista grafike
dzieki pogralem w to chwile i odraz zachialo mi sie isc expic w tibi i podziwiac jej zajebista grafike
:P ty to masz sposoby na granie...
Łe tam narzekacie. Zezenia to doskonała, alternatywa w czasie czekania na Phobosa.(czy tylko ja widze off serwery, może?).
Tak czy siak jest wesoła, dynamiczna, i się fajnie naparza na pvp. I ma swój swojski klimat. Więc, źle nie jest.:P
Gra w to ktoś jeszcze?
tak, paweł gra,mateusz i patryk
wielkinoobek
27-08-2009, 15:50
ej faja ta gra, moze w nia grac juz?
Res Khmer
11-10-2009, 10:36
A więc kopiując z oficjalnej strony Zezenii Online przyszłe założenia, mogę stwierdzić, że nadchodzący update zapowiada się wyjątkowo ciekawie. Szczególnie z powodu nowo otwieranego serwera NON-PVP.
Oto wykaz nowości w najbliższym updacie.
More hunting areas
More quests
New fishing system
Vocation balancing
Potion improvements
Premium content extension
More items
More monsters
Hotkey improvements
Food improvements
Sharp arrow spells
A way to protect items (maybe?)
Additional Items to NPC Buyer
Non PVP World
Kodzak19
20-10-2009, 20:22
Witam posiada moze ktos bota do tej gry? lub cos podobnego?..
A co, jesteś zbyt głupi żeby grać normalnie?
Marchewki
21-10-2009, 07:35
@up
hehe genialna odpowiedź :) a co do update ciekawe ciekawe :> :D
Gdzie w tej grze są jakieś ustawienia? ; o
Res Khmer
21-10-2009, 11:48
http://i645.photobucket.com/albums/uu174/ReesKhmer/zezenia/panel1.png
1- Ludzie. Są tam widzoczne 3 oznaczenia. F- Przyjaciele, E- wrogowie, G- wyswietla członków guildii którzy są online
2- Minimap. Cały interfejs mapy.
http://i645.photobucket.com/albums/uu174/ReesKhmer/zezenia/panel2.png
3- skille, doświadczenie, poziom hp, mp etc.
4- inwentarz (eq), więcej slotów niż w Tibii.
5- OPCJE (to czego szukasz)
6- minimalizacja inwentarza
7- opcja "follow"
OKNO OPCJI
http://i645.photobucket.com/albums/uu174/ReesKhmer/zezenia/opcje_zeze.png
A- użyj DirectX
B- nie zezwalaj na zmiane rozmiaru okna gry
C- nie limituj FPS
D- użyj podwójnego układu. (tzn ze wszystkie elementy takie jak mapa będziesz mógł rozmiesc po prawej lub lewej stronie od okna gry)
E- domyślnie gdy otwierasz depo, zabite potwory (to w przypadku używania DoubleUI) otwierają się one po lewej stronie, co dla wielu graczy jest niewygodne
F- automatycznie otwieraj zakładki rozmów (gdy ktoś do Ciebie napisze zakladka zostanie automatycznie otwarta)
Witam posiada moze ktos bota do tej gry? lub cos podobnego?..
Jak sobie zrobisz to będziesz monopolistą. Do tej pory do zezeni nie zrobiono żadnego publicznego bota i mam nadzieje ze tak pozostanie.
No o to mi, chodziło (options) choć w porównaniu do tibii to trochę ich mało.
np. Ustawienie przycisków myszy, by np. prawym otwierać moba czy coś takiego.
Kodzak19
21-10-2009, 15:16
A widzieliscie taki bajer na zezeni8o
http://img23.imageshack.us/img23/7059/211020091213370.jpg
Ee, sry, ale tak wygląda ta zezenia?! Lol, to jest edytowany klient tibii...
Res Khmer
21-10-2009, 16:38
sam jesteś edytowany klient tibii... Każdy może stworzyć sobie równie podbny interfejs od podstaw. K-z (twórca zeze) tak się składa pracował przy phobosie, i na podstawie kodu z tej gry, która i tak pozostaje offline, opracował Zezenie. ZOnline w przeciwienstwie do Phobosa stale się rozwija, i w nabliższej przyszłości czeka ją update, który zrewolucjonizuje tą grę.
To ciekawe, że autor "inspirował się" tibią... Zresztą, tu WSZYSTKO wygląda identycznie, jedynie tekstury zostały lekko zmodyfikowane. Widziałeś RP-Online? To jest gra tworzona na podstawie tibii.
http://www.rponline.pun.pl/_fora/rponline/gallery/8_1176837900.jpg
Chyba widać różnicę pomiędzy projektem napisanym od zera, ale na podstawie tibii, a tibią ze zmienionymi teksturami i nazwami klas? :)
Res Khmer
21-10-2009, 19:04
a tibią ze zmienionymi teksturami i nazwami klas? :)
nie wspominając o całkowicie innej mechanice. wejdziesz, posmakujesz, zauważysz kolosalną różnicę.
yokamiza
21-10-2009, 19:13
widzę, że ktoś gra w tą gierkę jeszcze
może ja do niej powrócę jeszcze jak wyjdzie te update :)
Cipsoft zniszczy tą grę, gdy tylko się o niej zrobi głośno. Trzeba walczyć z plagiatem.
nie wspominając o całkowicie innej mechanice. wejdziesz, posmakujesz, zauważysz kolosalną różnicę.
Nie mam zamiaru grać w takie niszowe, niskobudżetowe i najniższe gatunkowo gry jak tibia czy zezenia :) To jest OTS i mojego zdania nie zmienisz :*
Cipsoft zniszczy tą grę, gdy tylko się o niej zrobi głośno. Trzeba walczyć z plagiatem.
Agree.
Ee, sry, ale tak wygląda ta zezenia?! Lol, to jest edytowany klient tibii...
serjo ? Teraz już wiem czemu są podobneX(X(X(X(X(X(:baby::baby:8o8o
Res Khmer
21-10-2009, 19:52
To jest OTS i mojego zdania nie zmienisz :*
OTS -
Wykorzystują one lukę prawną, związaną jeszcze z wersją niekomercyjną Tibii.
gdzie zatem zezenia wykorzystuje lukę prawną?
Same serwery są legalne, lecz używanie oficjalnego klienta Tibii do grania na nich nie jest zgodne z prawem, ze względu na warunki licencyjne gry.
Całkowicie inny klient, nie potrzeba instalowac zadnej z dystrybucji CipSoftu, tak więc nazywanie Zezeni OTSem jest nieadekwatne do zaistniałej sytuacji.
Ponadto zauważ, że gdy Tibia powstawała to garściami czerpała z innych gier (czytaj Ultima Online).
__HAPPY_SVEN__
21-10-2009, 20:00
LOL TO PRZECIEŻ JEST TIBIA!! tylko zrobiona inaczej z innymi grafikami i pierdutami HAHAHAHAHAHA 8o:D:cup:
weźcie, toż to gorsza kopa od otsa, postawionego przez dziecko co nawet czytać nie potrafi. I jescze ta nazwa 'Zezenia' loolololool . :
Mam nadzieję, że twórca tej gry zostanie oddany na watanagashi. :) I żeby się w połowie egzekucji maszyna do wyciągania jelit zacięła.
Moim zdaniem granie w to powoduje raka. (ewentualnie katar)
Poważnie, zasada na jakiej opiera się grafika tej gry jest identyczna w 100% jak w tibii. I nie mówcie mi tutaj, że tibia i my fantasy mają taką samą gfx, bo zaraz pewnie podasz jakiś przykład 2d mmoerpega i będziesz się tym zasłaniał, jak gwałcony dzieciak kawałkiem deski klozetowej.
Całkowicie inny klient, nie potrzeba instalowac zadnej z dystrybucji CipSoftu, tak więc nazywanie Zezeni OTSem jest nieadekwatne do zaistniałej sytuacji.
Tibia to freeware - a więc ściągając ją, mamy licencje na korzystanie z niej. Nie na przerabianie. Twórca zezenii złamał prawo.
Ponadto zauważ, że gdy Tibia powstawała to garściami czerpała z innych gier (czytaj Ultima Online).
Czerpanie inspiracji z innych gier to zupełnie co innego, jak przerabianie już istniejącej, wydawanie tego pod inną nazwą (beznadziejną i kompletnie nie zachęcającą, chciałem dodać) i twierdzenie, że zrobiło się to samodzielnie, od początku. Żal kropka pe-el, a Cipsoft jak się "zczai", poda twórcę zezenii do sądu. Pozdro, wasze granie w zezenie przypomina mi granie na privach WoWa - i tak postacie, nad którymi się męczycie, zostaną zapomniane, wywalone itd poprzez wyłączenie serwerów.
Tibia to freeware - a więc ściągając ją, mamy licencje na korzystanie z niej. Nie na przerabianie. Twórca zezenii złamał prawo.
Sorry man, ale Zezenia może być co najwyżej kopią Phobosa, gdyż na jego kodzie bazuje, więc przestań srać o tym przerabianiu Tibii.
Pozdro, wasze granie w zezenie przypomina mi granie na privach WoWa - i tak postacie, nad którymi się męczycie, zostaną zapomniane, wywalone itd poprzez wyłączenie serwerów.
Nie no, zabłysnąłeś. Porównać grę 2D z 3D. Poza tym jakie męczarnie- w WoWie na globalu 80lev wbija się jakieś 2tyg, a na privie to kwestia kilku dni.
I wyprzedzę twoją wypowiedź- nie gram w Tibię ani ZO, ponieważ T&ZO<WoW.
Nie no, zabłysnąłeś. Porównać grę 2D z 3D.
Porównać?! Lol, a gdzie ja tu coś porównałem? Powiedziałem, że wasze granie w zezenie PRZYPOMINA MI granie w WoW na privach. Chodzi o to, że i tak serwery kiedyś zamkną i wszystko pójdzie się... łaskotać. Mam ci to narysować? :)
w WoWie na globalu 80lev wbija się jakieś 2tyg
Nolife detected, wiesz chociaż co oznacza słowo 'kumpel'? Nie, nie chodzi o 'friend online'. Kumpel :)
__HAPPY_SVEN__
22-10-2009, 15:55
Nolife detected, wiesz chociaż co oznacza słowo 'kumpel'? Nie, nie chodzi o 'friend online'. Kumpel :)[/QUOTE]
"Po co mi koledzy w szkole, same książkowe mole." :D
@Wszyscy broniący Rzeźni [zezeni lol]
TU NIE CHODZI O TO NA JAKIM KODZIE BAZUJE GRA! CHODZI O EFEKT! A jest on identyczny (chociaż bardziej kiczowaty) jak w tipii (nie chodzi mi o dom indianina :P)
Porównać?! Lol, a gdzie ja tu coś porównałem? Powiedziałem, że wasze granie w zezenie PRZYPOMINA MI granie w WoW na privach. Chodzi o to, że i tak serwery kiedyś zamkną i wszystko pójdzie się... łaskotać. Mam ci to narysować? :)
Globalne serwery gier też kiedyś upadną. Poza tym na privach gra się dla przyjemności i czystej rozrywki, a nie z przymusu, więc Twoje stwierdzenie 'nad którymi się męczycie' jest błędne. Ofc można mówić o ludziach uzależnionych, którzy płaczą na widok dc czy wiadomości o zamknięciu serwera i wbijają levele miesiącami z braku znajomości gry, ale ich w to nie mieszajmy. (:
Nolife detected, wiesz chociaż co oznacza słowo 'kumpel'? Nie, nie chodzi o 'friend online'. Kumpel :)
Haha, fail. Stwierdziłem ogólny fakt, w tym zdaniu nie ma nawet 'ja' w domyśle. W ogóle to co Cię obchodzi czyjeś życie prywatne? Książkę piszesz?
CHODZI O EFEKT! A jest on identyczny (chociaż bardziej kiczowaty) jak w tipii (nie chodzi mi o dom indianina )
Inne gry(odchodząc od Zezenii) też są podobne do siebie. Przykładowo te wszystkie animeshity typu Silkroad, Metin, Knights Online i inne. Podobne, a jednak się różnią.
__HAPPY_SVEN__
22-10-2009, 20:06
Inne gry(odchodząc od Zezenii) też są podobne do siebie. Przykładowo te wszystkie animeshity typu Silkroad, Metin, Knights Online i inne. Podobne, a jednak się różnią.
Tak, ale te gry nie są AŻ TAK podobne jak zezenia z Tibią. W zezenii nawet taki sam podgląd mapy jak w tibii jest, nie wspominając o eq. Pare slotów więcej to nie jest duża różnica, to jest wręcz bezczelny plagiat.
Marchewki
23-10-2009, 23:35
@offtopic
kocham wchodzić na tibie.pl do działu Rpg :D zawsze można się pośmiać :)
a co do ciebie stary przegiąłeś :) jak można Metina porównywać do Silkroad i Knight online lub mówić że jest podobne LOL Metin w porównaniu z tymi grami co podałeś :) to jakby nazwać to hmm :> Metin Alpha version 1 :D ( jeżeli wiesz ocb ) :D
a co do zezeni jedni grają w to bo mają nadzieje że stanie się tak popularna jak tibia i nie zepsują ją updatami jak w tibi :) a jednym po prostu się podoba :> inny klimacik nic dodać nic ująć w sumie grałem w to do 25 lvl można pograć :) wszystko zależy od gustu a ja gustuje w grach 2d :) więc każdego mmorpg 2d sprawdzam :)
@up
a co do ciebie że mówicie że to plagiat co prawda to prawda ale kod i inne pierdoły wszystko sami robili więc nie można się do nich dopier!! mogli to nawet nazwać Ibia lub Dibia nie ważne nie mogą się doczepić do niczego :)
Ktoś wcześniej pisał że jakby tibia podała ich do sądu to by dostali po dupie , wybacz ale się mylisz nie mogą się do niczego doczepić , to nie jest takie proste na jakie wygląda , gry mmorpg rządzą się własnym prawem...
Diablo II mogło by się doczepić do tibi że robili update według ich Aktów na to samo wychodzi bezpodstawne oskarżenie :)
@edit
wiesz mogli by się doczepić do tego ja tu widzę połączenie tibi i Ultimy online
http://www.daimonin.org/
ale i tak nic zrobić nie mogą :) jeżeli pisze Free to Play :) jeżeli by zrobili z tego płatną grę wszystko jest możliwe
NO BEZ PRZESADY ŻEBYM WSZYSTKICH ZAGIĄŁ :>LoL
Beh0lder
24-10-2009, 19:31
@up
a co do ciebie że mówicie że to plagiat co prawda to prawda ale kod i inne pierdoły wszystko sami robili więc nie można się do nich dopier!!Można , tak samo było w przypadku gry Limbo of the lost soul , niby kod inny ale sciagneli grafe z innych gier. ;> m.in z obliviona , rtcw
Kodzak19
25-10-2009, 19:11
Sprzedam postac na zezeni za real kase jesli ktos jest chetny pisac na gg:8333984
__HAPPY_SVEN__
25-10-2009, 21:25
@offtopic
kocham wchodzić na tibie.pl do działu Rpg :D zawsze można się pośmiać :)
a co do ciebie stary przegiąłeś :) jak można Metina porównywać do Silkroad i Knight online lub mówić że jest podobne LOL Metin w porównaniu z tymi grami co podałeś :) to jakby nazwać to hmm :> Metin Alpha version 1 :D ( jeżeli wiesz ocb ) :D
a co do zezeni jedni grają w to bo mają nadzieje że stanie się tak popularna jak tibia i nie zepsują ją updatami jak w tibi :) a jednym po prostu się podoba :> inny klimacik nic dodać nic ująć w sumie grałem w to do 25 lvl można pograć :) wszystko zależy od gustu a ja gustuje w grach 2d :) więc każdego mmorpg 2d sprawdzam :)
@up
a co do ciebie że mówicie że to plagiat co prawda to prawda ale kod i inne pierdoły wszystko sami robili więc nie można się do nich dopier!! mogli to nawet nazwać Ibia lub Dibia nie ważne nie mogą się doczepić do niczego :)
Ktoś wcześniej pisał że jakby tibia podała ich do sądu to by dostali po dupie , wybacz ale się mylisz nie mogą się do niczego doczepić , to nie jest takie proste na jakie wygląda , gry mmorpg rządzą się własnym prawem...
Diablo II mogło by się doczepić do tibi że robili update według ich Aktów na to samo wychodzi bezpodstawne oskarżenie :)
@edit
wiesz mogli by się doczepić do tego ja tu widzę połączenie tibi i Ultimy online
http://www.daimonin.org/
ale i tak nic zrobić nie mogą :) jeżeli pisze Free to Play :) jeżeli by zrobili z tego płatną grę wszystko jest możliwe
NO BEZ PRZESADY ŻEBYM WSZYSTKICH ZAGIĄŁ :>LoL
Jesteś zaślepiony obiektywizmem. Zezenia przestanie istnieć zanim Marcin Dragon Wielki wbije jako pierwszy gracz 300lvl.
B)
Poważnie, tam nawet wooden shield tak samo jak w Tipi wygląda :)
twórca tej gry zrobił sobie jajca i za 2 dni wszystko sam delejtnie HŁEHŁEHEHLEH
Toiatenab
01-11-2009, 22:51
Na razie jedyną wadą gry jest to, że nie można w nią grać.
O KURWA
Marchewki
02-11-2009, 10:26
@up
nie wiem do jakiego lekarza chodzisz :D ale zmień dilera
bo w tą grę da się grać i działa lol
ale i tak nie radze zaczynać w to grać bo to beznadziejne gówno
Na razie jedyną wadą gry jest to, że nie można w nią grać.
O KURWA
Zajebista. :cup:
Nie ma to jak włączyć niedziałajacą gre.
Res Khmer
15-11-2009, 10:23
Next Test Server
14. November 2009 at 20:14 CET
There will be another test server coming up next week. We will hold it either on Friday 20th November or Saturday 21st. A lot of new things, both technical and content, will be needed to be tested. We hope that as many people as possible appear.
Co tu dużo mówić test serwer za niecały tydzień.
Do gry zostanie wprowadzonych wiele nowych udoskonaleń. Przede wszystkim mają zostać wzięte pod uwagę apele graczy o balansację klas (obecnie [jeżeli chodzi o h leveli powyżej 70 lvl'a] warriorzy są prawie że nieśmiertelni, ;p, rangerzy niszczą magów w 3 sekundy, a mag nadaje się tylko na kamikadze). Mówi się od wprowadzeniu subklas. Ciekaw jestem co z tego wyjdzie. Wszystko to trzeba jednak przetestować i oczekiwać, że wszystko pójdzie ok.
Twórcy gry dodadzą nowy system potów (nie wiem czy będą to hotkeye, czy zroznicowane od levela poty).
Do gry zostanie wprowadzonych wiele nowych przedmiotów, i prawdopodobnie (raczej napewno) kilka nowych kreatur oraz parę questów.
Wystartować ma także nowy serwer, tym razem non pvp. Nie wiem czy data jego uruchomienia pokryje się z datą najbliższego update'u (jest to jednak wielce prawdopodobne).
Nie zmienią się dotychczasowe zasady strat doswiadczenia, skillów. Dalej będzie tak że przy śmierci tracic się będzie 1 % exp'a, a skille pozostaną bez zmian. W przypadku posiadania red name strata ta dalej będzie wynosić 10 % expa, a skille nadal pozostaną bez zmian.
Pozdrawiam
Rees
PS. pare screenów ze starych test serwerów:
http://i645.photobucket.com/albums/uu174/ReesKhmer/zezenia/31.png http://i645.photobucket.com/albums/uu174/ReesKhmer/zezenia/30.png
http://i645.photobucket.com/albums/uu174/ReesKhmer/zezenia/26.png http://i645.photobucket.com/albums/uu174/ReesKhmer/zezenia/27.png
http://i645.photobucket.com/albums/uu174/ReesKhmer/zezenia/28.png http://i645.photobucket.com/albums/uu174/ReesKhmer/zezenia/29.png
Pan i Wladca
16-11-2009, 16:14
Szkoda, że nam - Polakom nie udało się stworzyć odpowiednika Tibi. Ileż tych prób było i jak zwykle nic z tego nie wyszło. Ogólnie czekam na otwarcie serwerów phobosa, w zezenie trochę grałem ale na dłużej jakoś mnie nie przyciągnęła.
Res Khmer
21-11-2009, 12:31
Dziś koło godziny 17, rozpocznie się test serwer i będzie trwał przez 2 dni. Lista graczy zostanie zapisana koło godziny 16, następnie ukaże się klient test serwera.
pozdrawiam
Rees
Szkoda, że nam - Polakom nie udało się stworzyć odpowiednika Tibi. Ileż tych prób było i jak zwykle nic z tego nie wyszło. Ogólnie czekam na otwarcie serwerów phobosa, w zezenie trochę grałem ale na dłużej jakoś mnie nie przyciągnęła.
Ale są za to całkiem przerobione otsy. ;]
Bo po co pisać cały kod od początku.
Res Khmer
21-11-2009, 18:45
zapowiadają się poteżne zmiany. I ten kto się już raz zraził, niech zajrzy tym razem, bo pogłoski o balansacji klas, nowych broniach, czarach zdają się sprawdzac na test serwerze... Poteżny update za 2-3 tygodnie
Beh0lder
21-11-2009, 18:57
Żal , jak projekt się rozwinie Cipsoft może go puścić z dymem. ^^ (jeśli stanie sie realnym zagrożeniem dla tipji )
Pan i Wladca
21-11-2009, 19:36
Res~~ wrzuć kilka ss z nowymi rzeczami :>
Res Khmer
21-11-2009, 22:08
Wrzucę dopiero jutro bo dziś serwer jest online (crash, co w zezeni jest praktycznie niespotykane, a hoster test serwera, poprostu spi)
Ale za to świetny mowy ekran logowania... Chłopaki naprawdę się starają.
http://i645.photobucket.com/albums/uu174/ReesKhmer/zezenia/zezenia1.png
Na level nie patrzcie, 614, no udało mi się zaliczyć najazd expodajnych potworków
Ogólnie:
- mnóstwo nowych czarów
- dodany system subclass. I tak dla maga (shaman, pyromancer, warlock), warrior (paladin, barbarian), ranger (rogue, marksman)
- nowe potwory, jeszcze nie byłem sprawdzić, bo musiałem poganiać się z ludźmi
- nowy system potów, spamować juz teraz nie będzie można
Pan i Wladca
24-11-2009, 13:24
Nawet moje kwiatki wrzucili do gry :>
Res Khmer
24-11-2009, 14:24
http://i645.photobucket.com/albums/uu174/ReesKhmer/hailstorm.png
hailstorm + thunderbolt (w zezeni można ładne combo robić, składające się z sekwencji np. 4 czarów + uderzenie rózgą... Możliwe jest to w ciągu jednej sekundy, bo pewne czary mają opóźnienie 4, 3, 2 sekundowe)
http://i645.photobucket.com/albums/uu174/ReesKhmer/firerain.png
fire rain
/screeny z zezenium.com
Res Khmer
05-12-2009, 19:10
Update do wersji 4.0 nadchodzi i ma nastąpić 12 grudnia 2009 roku.
Póki co wystartował ostatni test serwer przed wprowadzeniem nowej wersji.
Marchewki
08-12-2009, 11:02
czy ja dobrze widziałem że tam już na jakimś serwie był 178 poziom?:> to kurcze ładnie ułatwili grę chyba :>
Res Khmer
08-12-2009, 12:14
dobrze widziałeś, ale gra staje się coraz trudniejsza ;]
Pan i Wladca
08-12-2009, 12:24
Już 170+? Gość już chyba nie ma co robić.
Subclass Teaser #1 - The Warlock :S Mogli by chociaz odpuscic tych teaserow.
Skoro mag tych subclass ma trzy. To zejda 3 bite tygodnie ?!
Btw. Chetnie zamienie itemy z Tibii na Morganie za cash z Zezenii.
(2x boh, g legs, d helm, mms, dsm, pala arm, 10k)
Res Khmer
01-02-2010, 07:02
Lista zmina. Podsumowując mnóstwo nowych rzeczy, aż 16 nowych stworzeń, pełno nowości.
* Improved Linux client support
o Cursors change on actions (dragging & dropping, resizing, etc.)
o Copy & paste works inside the client
o DirectX engine buttons disabled in Options dialog and other small changes
* A bunch of small changes & fixes
o Party #join command so you are not forced into parties
o Fixed bug with font messing up when changing engine
o Create Arrows & Create Composite Arrows give more arrows
o Anybody can walk into houses owned by nobody
o Food eaten should only drop while mana & hp are not full
o Non-blocking connecting
o Slower walking speed
o White skull lasts 2x longer
o Expanded Yasin's buying list
o Improved character list
o Separate login server
o Fix problems selecting count with keyboard keys
o Criminal Record system
o Multiple spellbox groups
o New potions
o House rents 250 gold / square
o Caerfa houses available!
o CTRL+S to take Screenshots
o SHIFT+Right Click on your character to change outfit
* New fishing system
o Better animation
o Various fish types available!
o Various new rods & a fishing net available!
* DirectDraw engine
o Better FPS for older computers
o Windows Only
o Transparency does not work in this engine, so for example dark areas will show up as black squares
* Group messages
o Automatically sent to all group members who open group channel
o Editable on the group page on the website
* Right click menu
o Allows to use any item on a tile with several items or attack a specific creature on a tile with many creatures
o Can be disabled in options dialog
o CTRL + right click will automatically use the topmost item (or open menu if menu is disabled)
* New potions
o Automatically sent to all group members who open group channel
o Editable on the group page on the website
* Major Fixes
o Database designed changed, so there should be less lag + quick server save
o Rewritten movement system: less dispositioning / invisibility should appear
* New Content
o Lots and lots of new monsters
o Lots and lots of new items
o Lots and lots of new map areas
o Subclasses -> lots of new spells
o A bunch of new quests!
Mam pytanie. Jak ta gra stoi co do prawa? Chodzi mi o to, że jest tak podobna do Tibii, że CipSoft mógłby autorom wytoczyć proces.
umrzyj. Nic nie wiesz o prawie.
Pan i Wladca
02-02-2010, 13:32
http://img46.imageshack.us/img46/2525/hjhf.png (http://img46.imageshack.us/i/hjhf.png/)
http://img526.imageshack.us/img526/5060/loi.png (http://img526.imageshack.us/i/loi.png/)
http://img11.imageshack.us/img11/7718/lolmnx.png (http://img11.imageshack.us/i/lolmnx.png/)
Marchewki
02-02-2010, 20:47
3 Lutego
Otwierają nowy świat No pvp o nazwie Elysium
każdy kto chcę zacząć przygodę na nowo zapraszam :P
hehe może sam zacznę pykać tak for funn od czasu do czasu :)
Jak się wciąga potworki wyżej?
Ranger jest dobry?
Res Khmer
29-07-2010, 22:18
Demon Hunt (przy okazji gdzieś się przypałętał Nocturne)
http://imgur.com/PCmAv.png
http://imgur.com/ldOzm.png
http://imgur.com/QC44m.png
http://imgur.com/xRqqU.png
http://imgur.com/1gItj.png
http://imgur.com/JGTZX.png
http://imgur.com/8ys8w.png
dawno nic nie wrzucałem
oficjalna strona:http://zezeniaonline.com
polski fansite http://zezenia.pl
Mam wielki problem ze zrobieniem barbarian questu : S
Czy jest jakas mozliwosc zmiany nazwy postaci?
Kolejny problem. Nie chce sie otworzyc na Linuxie : )
Res Khmer
30-07-2010, 01:16
Mam wielki problem ze zrobieniem barbarian questu : S
od tego są questy by łamać sobie głowę, niestety ale nigdzie pełnych solucji nie znajdziesz, trzeba zapytać się innego barbariana o pomoc, może akurat pomoże
Czy jest jakas mozliwosc zmiany nazwy postaci?
jeżeli łamie regulamin
Kolejny problem. Nie chce sie otworzyc na Linuxie : )
http://www.zezeniaonline.com/community/chat.html
oficjalny IRC, warto zagadać, o tej porze raczej ciężko o pomoc (K-zodron, Valuev - oni sa najbardziej obcykani)
Dosc dlugo pamietam siedzialem nad barbarianem i jestem w kropce na samiutkim koncu. Musze oddac pewien przedmiot i to jest o tyle dziwne ze nie temu kto questa mi zadawal i na dodatek npc milczy : X Coz mam nadzieje ze w przyszlosci sobie poradze : )
Res Khmer
30-07-2010, 12:41
nie pamiętam o co chodzi w barbarian quest, ale przypuszczam że chodzi albo o orc head albo ectoplasm ;p
Orc head ^^ W ogole zeby to zlootowac to byl wielki problem. I to niby mialem tam sobie to przyniesc i nic xd nie reaguje. Zadnych dodatkowych wskazowek : S
Res Khmer
30-07-2010, 19:47
Orc head ^^ W ogole zeby to zlootowac to byl wielki problem. I to niby mialem tam sobie to przyniesc i nic xd nie reaguje. Zadnych dodatkowych wskazowek : S
mniemam, że wypowiadasz złe słowa bądź trafiłeś nie do tego NPC co trzeba... Zajrzyj na Tipitakę, zagadaj do mnie (Evil Eye) a ja pogadam ze znajomymi.
Res Khmer
06-08-2010, 23:09
za: zezenia.pl
Gildia AA oraz Zezenia.pl zaprasza na Tipitakę!!!
Polska kolonia na Tipitace z dnia na dzień się powiększa, ale liczba graczy nie jest jeszcze wystarczająco duża. Chcielibyśmy zatem zmotywować szereg tych którzy nigdy nie mieli okazji zagościć w Zezenii. Kierujemy to przede wszystkim do tych którzy cenią sobie przede wszystkim rywalizację.
Tak więc już dziś masz szansę stanąć w szranki z innymi graczami, i stoczyć zacięty bój o okrągłe 30,000 złotych monet. Zasada jest prosta, pierwsza osoba która osiągnie 50 poziom zgarnie całą pulę.
Na zgłoszenia czekamy przez kilka kolejnych dni. Pamiętaj, jednak, że im szybciej zaczniesz tym twa szansa na zgarnięcie głównej nagrody jest większa.
Zgłoszenia proszę wysylać na adres:
[email protected] lub informując Evil Eye w grze.
Res Khmer
25-09-2010, 22:21
Już w ciągu kilku najbliższych dni zostanie wprowadzony kolejny update.
Zatem co nowego?
1. Zmiany w PvP
Zostanie wprowadzony nowy system PvP, który pozwoli jednym graczom żyć w pokoju, zaś drugim walczyć na wojnie, i to wszystko na jednym serwerze.
2. Pozostałe zmiany
- ulepszone zostaną rozmowy w markecie,
- wprowadzona zostanie możliwość treningu w Ben Qarassih,
- usunięte zostaną kolejne bugi
3. Zmiany na stronie
- dodana została opcja: [Remember me] - pozwala na zapamiętanie hasła na 30 dni,
- dodane zostały nowe screenshoty promujące grę.
- wprowadzony został [Referral system]
4. Podniesienie cen premium cards
Wraz z update cena premium cards wzrośnie. Od tej chwili za 5 euro kupić będzie można 30 sztuk tych przedmiotów.
Zatem jeżeli nadal nie masz konta, zarejestruj się na: http://zezeniaonline.com (http://www.zezeniaonline.com/home/index/referral/4981.html)
Last Login: 16th September 2009 10:15:53
Warto wracać? Bo widzę, że coś kiepsko z frekwencją na serwerze ;p
Czy w tej grze istnieje coś takiego jak pacc czy jedynie premium itemy ?
Edit : trochę poszperałem i spytam inaczej, jakie możliwości dają te premium cardsy ? Bo wcześniej myślałem, że to jakieś płatne buffy po prostu.
Fragles1992
06-11-2010, 23:09
moim zdaniem jest to kopia tibi zwykly plagiat
SoulHunter
20-01-2011, 11:12
moim zdaniem jest to kopia tibi zwykly plagiat
Niestety plagiat od kopii oddziela bardzo cienka linia a są nią przepisy prawne. Bądźmy szczerzy, ile jest teraz oryginalnych produkcji - filmów, gier, czy książek. Teraz tworzyć może każdy - a jeśli ktoś miał dobry pomysł to zaraz jest kopiowany.
Zresztą po co szukać gry takiej jak ta Zezenia. Wystarczy policzyć ile jest klonów WoW'a :)
polecam róbcie postacie na Tipitace
Ja zamierzam grać, bo widzę że nieźle się zapowiada, a szukałem takiej gry parę miechów ;)
MarvoloG
30-01-2012, 23:18
Jak ktoś gra pisać, chętnie zagram.
tibia to juz taka kaszana ze byle zezenia juz lepsza...lepszy rydz niz nic jak to sie mowi..
ide grac :D
razzorflame
14-01-2013, 18:42
Kilka nowych itemów, chat taki jak w Tibii, Skills Window prawie taki jak w tibii. No, to powiem wam że nigdy w życiu bym w to nie zagrał.:]
kkochany
30-07-2013, 16:03
kupie acc do gry zezenia online worriera takiego 90+ morze byc bez eq pisac na gg nawet jak nie dostępny 1649244 lub tele 788971805
--- kkochany dodał 0 minut i 57 sekund później ---
kupie acc do gry zezenia online worriera sviat tibitaka takiego 90+ morze byc bez eq pisac na gg nawet jak nie dostępny 1649244 lub tele 788971805
kkochany
04-08-2013, 10:46
kupie postać do zezeni 90 lub 80+ worriera server tibitaka lub plate pisać na gg nawet jak nie dostępny mój numer gg 1649244
--- kkochany dodał 14 minut i 59 sekund później ---
kupie worriera 80+ lub wysz lvl pisac na gg 1649244 nawet jak nie dostępny
http://www.zezeniaonline.com/forum/thread/12190.html
http://www.zezeniaonline.com/forum/thread/12127.html
Nowa aktualizacja (4.9.0)
http://www.k-zodron.com/zezenia/xdspawn.png
UPDATE 5.0.0 B)
http://www.zezeniaonline.com/forum/thread/12453
Map Ellaria:
http://www.zezeniaonline.com/library/map/Ellaria
Videos:
http://www.zezeniaonline.com/library/beginnersguide
http://www.zezeniaonline.com/community/videos
Crafting, brewing...
http://www.zezeniaonline.com/forum/thread/12836
&
Platon:
http://www.zezeniaonline.com/forum/thread/13011
http://www.zezeniaonline.com/forum/thread/13070
Halloween events, 2x loot (22.10 - 29.10), 2x exp (29.10-5.11)
Update 5.1.0 :)
http://www.zezeniaonline.com/forum/thread/13308
http://cdn.zezeniaonline.com/images/aboutgame/brewing.png
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.