PDA

Pokaż pełną wersje : Hero

Pila
04-11-2003, 15:24
Wiec mam pytanko dotyczace herosa a kokretniej czy mam szanse go blokowac???(lvl 38 no moze byc wiekszy:P skille 70/66 k set w helmet tower shield scarf:P no i fs ) a jezeli dam to czy do zabicia go wystarczy pall na 27 lvl z distem okolo 65 ??? chodzi o to czy w miare szybko go ubije:P oki thx za help

Pozdro all

Matiq
04-11-2003, 15:27
Nie wiem - nie walczyłem z hero ale wydaje mi sie za bloker mósi miec troche wyższy lvl niz podales

Polinik
04-11-2003, 17:15
Oryginalnie dodany przez Matiq
Nie wiem - nie walczyłem z hero ale wydaje mi sie za bloker mósi miec troche wyższy lvl niz podales

Skoro nie masz doswiadczenia to czemu sie wypowiadasz?
Jako bloker jestes ok. Natomiast jezeli cala druzyna to tylko ty i ten lvl27 pal to on jest zdecydowanie za slaby - w samej drodze na hero pojdzie troche uhow, a na wlasciwym huncie bedzie szlo ich bardzo duzo - zdecydowanie sie nie oplaca.

n3m3s!s
04-11-2003, 17:20
Jest takie miejsce (niestety nie mam pojecia gdzie), ze hero, przy umiejetnym lurowaniu wokol trumny nie dotknie cie. Jest na tym forum bodajze filmik z tego miejsca. Moe ktos inny powie ci dokladniej gdzie ten resp jest. Polin hop hop!! :))

edir:re down:
no prosze prosze. Nie wiedzialem ze strzela :|

Polinik
04-11-2003, 17:50
Oryginalnie dodany przez n3m3s!s
Jest takie miejsce (niestety nie mam pojecia gdzie), ze hero, przy umiejetnym lurowaniu wokol trumny nie dotknie cie. Jest na tym forum bodajze filmik z tego miejsca. Moe ktos inny powie ci dokladniej gdzie ten resp jest. Polin hop hop!! :))

Spawny hero, ktore widzialem:
1. Single - jeden hero, waski korytarzyk (3 pola szerokosci), brak trumny, hero trzeba na klate brac i blokowac.
2. Double - niby sa oltarze ofiarne wokol ktorych mozna sie ganiac z hero, ale... jest tam bloto, ktore spowalnia, a hero jest dosc szybki. No i jak sama nazwa wskazuje - DOUBLE - sa tam 2 hero, do tego priestess, monki i czasami ork szaman sie zaplacze, w dodatku respawn bardzo szybki (monk ochrzczony przeze mnie '30-sekundowiec') - wiec dosc latwo zostac przez cos zablokowanym, otoczonym i pozbawionym aola, zapewniajac reszcie teamu niezapomniane przezycia podczas ucieczki z hero cave. :P
3. Triple - nie wchodzilem glebiej - zostawalem tylko w komnacie do ktorej sie luruje ofiary. Sa tam 3 hero, warlock, priestess, stone golem. Wiec nie za bardzo wiem jak tam mozna ganiac sie z czymkolwiek - raczej ciezko nie dac sie trafic.

Uwaga na koniec - "(...) hero, przy umiejetnym lurowaniu wokol trumny nie dotknie cie." - hero nie musi dotykac - moze tez walic z luku. (w porywach za 200hp potrafi skrzywdzic).

Temi
04-11-2003, 18:16
hero to "ciota" jako bloker dasz rade na 100% gozej z twoim teamem. bedzie wam duuuuzo uh schodzic na 1 hero.

mozesz miec tylko problem po drodze (3 dragi albo dsy itp) najlepiej idz z kims kto juz byl i zna droge (dobze jest jak przeprobwadzi was paldek z niewidka chyba najprosciej)

polecal bym dla ciebie ekipe: bloker + 2 srednich paldkow, bloker +paldek +mag +mino archery.

lvl nabilbym ciut wiekszy (mozesz spokojnie okolo 35lvl+ isc z paldkiem ktory ma dyst 80+)

sposob z bieganiem jest bardzo dobry ale ma jeden minus: musisz przelamac podwojny respawn co moze byc troche trodne jak juz sie uda jest luzik (dla mnie i blokera na 6 godzin huntu zeszly 2bp uh liczanc dojscie i powrot)

Pila
05-11-2003, 07:59
oki czyli wiem ze bloker jestem okey:P a z tym paliem tez mu to mowilem zrob lepszy dist i w ogole a on swoje no coz.....:P ale trzeba isc i sprobowac moze on jakos sobie poradzi.... ( dobrze ze wiem ze ja tak :D ) aha Polin mozesz mi powiedziec gdzie jest ten single resp herosa bo nie potrzebuje zeby pomagaly mu jakies nikomu niepotrzebne potworki :)

Polinik
05-11-2003, 10:48
Oryginalnie dodany przez Pila
Polin mozesz mi powiedziec gdzie jest ten single resp herosa bo nie potrzebuje zeby pomagaly mu jakies nikomu niepotrzebne potworki :)

Wychodzisz z Edron, kierujesz sie na polnoc i lekko na zachod. Po drodze polanka z hunterami i WW , na polnocy polanki jaskinia z wejsciem do tuneli. W tunelach raczej nie da sie zgubic, ale mozna zginac - WW, DSy, Huntery, Priestessy, BHSy. Schodzisz kolejnymi dziurami coraz nizej. Potem dosc ciasna jaskinia z 3 smokami na raz. Za smokami kolejna dziura a w niej single hero.
Dodam jeszcze, ze single hero jest rownie nudny co BK - ciagle czekanie na respawn, chwila zabawy i znow czekanie na respawn. Zdecydowanie wole double spawn - zawsze cos jest do lurowania, nie trzeba na nic czekac.

Fakeus
05-11-2003, 17:35
tak ale gdzie jest hero?

Polinik
05-11-2003, 17:50
Oryginalnie dodany przez Fakeus
tak ale gdzie jest hero?

A ktorego slowa konkretnie w moim opisie drogi na hero nie zrozumiales?

Kraus
05-11-2003, 19:30
Forus,to nie możliwe ale ty jesteś nOOb tego forum
Niesądziłem że jest to wogóle możłiwe,jestem wściekły na moderatorów,ten kolo ma 3 upomnienia,przydomek Lider,
Ciągle niczego się nie nauczył o nabijaniu postów,jego wypowiedzi nic nie wnoszą,a on sam reprezentuje poziom niższy od jaskiniowca,mam dosyć czytając temat widzieć jego wtyczki w stylu
"k****masz racje h**"
moderatorzy zróbcie coś
jakiś ban
czytacie przecież wszystkie posty,a nie widzicie co ten kolo robi????miałby bana,i jak by coś nowego napisał to może było by chociaż troszke bardziej twórcze

Co do hero,skombinuj sobie jakiegos maga i lepszego palka do teamu(nie to żebyścuie nie dali rady,ale po drodze do tego single herosa to on może paść)

Przepraszam ,iż zrobiłem na początku wywód o tym śmieciu ale już wytrzymać nie mogę jak widzę w każdym temacie jego 3 grosze,nic nie wnoszące

n3m3s!s
05-11-2003, 20:16
Oryginalnie dodany przez Kraus
Forus,to nie możliwe ale ty jesteś nOOb tego forum
Niesądziłem że jest to wogóle możłiwe,jestem wściekły na moderatorów,ten kolo ma 3 upomnienia,przydomek Lider,
Ciągle niczego się nie nauczył o nabijaniu postów,jego wypowiedzi nic nie wnoszą,a on sam reprezentuje poziom niższy od jaskiniowca,mam dosyć czytając temat widzieć jego wtyczki w stylu
"k****masz racje h**"
moderatorzy zróbcie coś
jakiś ban
czytacie przecież wszystkie posty,a nie widzicie co ten kolo robi????miałby bana,i jak by coś nowego napisał to może było by chociaż troszke bardziej twórcze

Od 5 upomnien jest Ban. Ja jestem cierpliwy. Obiecal mi ze juz nie bedzie tak robil. Wydaje smi sie ze robi nam wszystkim nazlosc. Ja juz nie nadazam jego postow kasowac.

Pila
06-11-2003, 22:06
Polin tak mi sie nasuwa mysl ze trudniej zabic te 3 smoki po drodze niz samego hero.... czy da rade z moim stuffem i skillami i lvl zablokowac je czy nie mam szansy?? mi sie wydaje ze nie mam ale napiszcie thx za wszystkie posty

Polinik
07-11-2003, 21:39
Oryginalnie dodany przez Pila
Polin tak mi sie nasuwa mysl ze trudniej zabic te 3 smoki po drodze niz samego hero.... czy da rade z moim stuffem i skillami i lvl zablokowac je czy nie mam szansy?? mi sie wydaje ze nie mam ale napiszcie thx za wszystkie posty

Hmm... Istotnie - moze byc problem. Najlepsza metoda jest lurowanie ich pojedynczo i szybkie zdejmowanie z SDkow. Ale pally nie robi duzo krzywdy z SD, wiec pewnie troche to potrwa.

Draago
02-02-2004, 14:57
Polin za tydzien mam zamiar isc na hero bede do tej pory mial 40 lvl skille 75/70 staff bright sword, v-shield, k-legs, c-helmet, c-arm,scarf, leather bools. Zastanawiam sie czy z sorcem na 25lvl i z dwoma palkami jeden 32 drugi 26 lvl czy uda nam sie dojsc na pojedyńczy resp Hero . Mam do ciebie jeszcze prośbe czy mógłbyś zamieścić ss jak dojść do hero i w jakim miejscu znajduja sie dane potwory takie jak te 3 dragony. Z góry dziex z powarzaniem Draago :P

Mefi
02-02-2004, 15:42
możecie zamieścić jakąś mapke dotyczącą double hero ??

Dark Czolg
02-02-2004, 18:11
potem poszukam linka do filmu gdzie 2 knightow leje 2 hero i po drodze te 3 smoki
Edit:
No wkoncu znalazlem..
Link do filmu http://w1.838.telia.com/~u83805104/heroes2.rec

Sephiroth
03-02-2004, 03:56
@ Draago
Z takim teamem możesz huntować, tylko pamiętaj żeby oni stali tuż przy miejscu z którego mogą się wyropować, bo hero zmienia cel w dość nieprzewidywalny sposób a jesteś jedynym członkiem tej drużyny który ma szansę przeżyć więcej niz 3 średnie celne ataki.

MatKus
03-02-2004, 11:43
Oryginalnie dodany przez n3m3s!s
Od 5 upomnien jest Ban. Ja jestem cierpliwy. Obiecal mi ze juz nie bedzie tak robil. Wydaje smi sie ze robi nam wszystkim nazlosc. Ja juz nie nadazam jego postow kasowac.
Nem : Jak ktoś się prosi o bana, to i bez upomnień może go dostać, albo w połowie drogi.

Co do drogi do double hero : Idziemy tak, jak do single, Zabijami single, jeśli kogoś już tam nie ma, idziemy w lewo, tam parę DSów i BH, podem schodkami na dół (schodkami, nie do dzióry, bo to droga na triple+WLK albo demony, co kto woli :P ). Na dole schodków zdejmujemy priestessy, WW itp, i idziemy drogą aż dojdziemy do rozwidlenia. Ta droga, która odbija w dół, to komnata z hero, priestessą i innymi mniejszymi typkami.

Ja na hero byłem z knightem lvl 25 ze shieldingiem około 55 (nie pamiętam dokładnie), dragon shield, k-set. I poradził sobie dobrze przez 2 hunty (pod koniec 2 spanikował i padł, ale to już inna bajka :P )
Ale bez względu na blokera, potrzebny jest dobry ataker - czyli ze 2 paldków albo magów.

Mefi
03-02-2004, 16:28
thx za podpowiedz ale ja nawet niew iem gdzie jest single hero :/ ( a ty zaczełeś opisywać droge od single hero :/ )