Pokaż pełną wersje : Obsidian Knife
Zdzichuu
28-08-2007, 16:26
Jestem sorkiem mam 20 lvl. Za całą kase z Desert Questa chce kupić Obsidain Knifie, ale niewiem czy mi się to opłaci, gdzie chodzić żeby się opłaciło?
michalll
28-08-2007, 16:32
Na minotaury, ale nie powiem ci gdzie dokładnie, znajdź poradniki o Minotaur Moutain i Mintwallin :p
Zdzichuu
28-08-2007, 16:50
A po ile chodzi 1 minotaur leatcher??
80 gp. Jak masz pacc to na mino piramid w jeden dzien zarobisz na 3 obs knife z samych skorek... a z lootbaga na 10 ;p
@down: racja, mój błąd
1 minotaur leather mozna sprzedac u NPC za 80gp
80 gp. Jak masz pacc to na mino piramid w jeden dzien zarobisz na 3 obs knife z samych skorek... a z lootbaga na 10 ;p
@down: racja, mój błąd
Zależy o jakiej porze. Bo nie wiem czy zarobi na 3 Obsidian Knife'y, jak ty to napisałeś, w jeden dzień. Po pierwsze teraz tyle ludzi sprzedaje te skórki, że trudno od razu się ich pozbyć. Po drugie: na, np. Mino Pyramid, lata dużo Hlev Knightów pilnie potrzebujących kasę, Sorc/Druid robiących runki (spotkałem się z tym chodź według mnie szalony pomysł) i oczywiście PKrów. Radzę więc najpierw zrobić Postman Questa i zaopatrzyć się w Parcele.
Btw: 1 Mino Leather 100 gp. 1 Obsidian Knife 10k. 3 Obs Knife = 30k.
30000 / 100 = 300 skórek w jeden dzień? Zabawne.
Vlad Dracula
28-08-2007, 23:18
Nie kupuj Obsidian Knife w 20 lvlu i to jeszcze za kase z deserta.Kup blue robie jesli jestes magiem albo cos innego.Od razu kupowac sie nie oplaca.
2up: zabawne, ale i proste ;] na mino piramid w 2,5h uzbieralem setke. Liczac siedzenie tam 3h, i sprzedajac 100 za 9k u gracza, a reszte w sklepie mamy 10k. Siedzenie tam 6h zakładając średnie szczęście [brak np. dwóch skórek pod rząd, oraz ''2in1''] mamy ok 150-170 skorek+ lootbag, na bank wyjdzie jakies 30k ;] albo conajmnije 25k, co dokładając siódmą godzine siedzenia na mino zapewnia 30k, czyli 3 obs knife ;) Wierz mi. Da się to zrobić.
Kup tego obsidiana i biegaj na mino. Na tym coś zarobisz a mając blue robe raczej zbyt wiele nie zyskasz.
Zdzichuu
30-08-2007, 14:51
Mam jeszcze 1 pytani związane z obsidian knifem. Czy jeśli uzyje go np na minosie to mono leather zawsze bedzie w moim backpacku czy to zdaza się co jakiś czas??
Avallach
30-08-2007, 14:58
to jest losowe, zalezy od farta ;]
Co jakiś czas. Szczerze powiem, że bardzo rzadko, choć częściej, niż miałbyś lootować.
chociaz sam nigdy nie bylem z nim na minosach to pytalem kumpla, i mi powiedzial ze srednio z co ~ 15 bedzie skora, czasem rzadziej
Herminox
31-08-2007, 11:06
Ja liczyłem, że na 15 zabitych mino z 3 miałem mino leathery.:)
Avallach
31-08-2007, 11:22
ja raz na 4 minosy mialem 5 skorek, 4 wyciete i 1 lootnieta ;]
raz ci sie trafi a raz ci sie nie trafi skorka :)
Zalezy do czego skoro chcesz addon bardziej oplaca sie kupic a jezeli nie masz Pacc to lepiej kupic Obsadiana
idziesz na behemothy :) po zabiciu 30 behe z ekipa mialem w plecaku 2 ząbki = 8k (za tyle kupilem obs.knife) pierwszy ząbek wycięty juz z drugiego behe.
-Mixawik-
03-09-2007, 10:28
@up
Z 20 lvl ma iść -.-' i skąd wiesz, że ma Pacca...
@autor
Ja bym na twoim miejscu na razie nie kupował...Nigdy nie nic nie wiadomo, możesz paść albo coś...a te skóry to też nie majątek...
Royalkowaty
05-09-2007, 21:36
ja raz na 4 minosy mialem 5 skorek, 4 wyciete i 1 lootnieta ;]
Takie rzeczy to tylko w erze ...
Człowieku masz 10% na wycięcie skórki, biegajać ED na piramidzie w 1h miałem 70, cały resp z gfb, q roda, exori flam/vis. Potem była jakaś "blokada" i knightem w 30 min nie miałem ani 1.
Powiem tak: jeśli jesteś facc dobij LVL na monki i na mintwain biegaj z 2 monkami, exp nie najgorzej, na długi hunt weź blanki i porób jakieś runki!
zdarza sie co jakis czas ;p fajnie by bylo jak by zawsze ;D
Sniper_Pall
16-09-2007, 03:47
Poradze Ci tak Jesli masz jakiegos kumpla co soluje spokojnie gsy. To kupuj Obsidian knifa i zdzierajcie Gs silki .Wydatek zwruci ci sie po okolo 3 silkach chodza one po 3-4k:)
@up
Chyba nie da sie używać na gs'ie.
@topic
Zauważyłem, że gdy używamy knife'a na hotkeyu to jest wieksze prawdopodobieństwo wypadania skórki/kości itp.
Ja to myślałam że za każdym razem. Dobrze, że poszukałam tutaj. Już se myślałam że to jakiś śmieć i by było 7k w błotko X(. A ile około kosztują te rzeczy, co na niego potrzebne?
Ja to myślałam że za każdym razem. Dobrze, że poszukałam tutaj. Już se myślałam że to jakiś śmieć i by było 7k w błotko X(. A ile około kosztują te rzeczy, co na niego potrzebne?
Wiesz co powiem ci że to nie taki smieć.Można sporo zarobić i to bez Pacc.A tak wogóle najlepiej kupić od kogoś ten Obsidian Knife bo:
Na harmoni 1 bast skirt kosztuje 5k,czyli:
5*3=15k
1 dragon shield kosztuje 4k,czyli:
15k+3k=18k
I jescze obsidian lance to 300 gp,czyli w sumie 18,3k
A sam nozyk kosztuje byle 8k,czyli policz sobie ile manasków wypijesz za tą kase.
Wylansowany
06-10-2007, 13:25
Poradze Ci tak Jesli masz jakiegos kumpla co soluje spokojnie gsy. To kupuj Obsidian knifa i zdzierajcie Gs silki .Wydatek zwruci ci sie po okolo 3 silkach chodza one po 3-4k:)
Obisidian Knifem da się tylko wyciąć:
Green Dragon Leather z Dragon
Red Dragon Leather z Dragon Lord
Minotaur Leather z Minotaur, Minotaur Archer, Minotaur Guard, Minotaur Mage
Lizard Leather z Lizard Sentinel, Lizard Snakecharmer, Lizard Templar
Behemoth Fang z Behemoth
Hardened Bone z Bonebeast
Tibiawiki czyni cuda :)
KrEmAs KAc
07-10-2007, 11:39
Opłaca się kupić na senji w jeden dzień Ci się zwróci + loot bag.:)
Knajt997
08-10-2007, 22:05
Ja na 24 lvl ed na piramidzie mino mialem 50+skurek a expilem tam okolo 3lvl dziennie czyli 3h okolo.
Do kogos up niepamietam juz:P
Do obsidiana trzeba 3 bast skirty ale tylko za 1 razem, a poza tym u cyca mozna tez miec hell steel i royal steel ,draconian steel, mi byly potrzebne do hunter outfitu full a bast skirty niekupowalem po 4-5k tylko moim pk charem poszlem na dworci i w czasie od 11lvl do 18lvl czyli 8h w sumie w 3dni niezbyt intensywne gry:>.
Wogule jestem zwolennikiem zbierania wszystkiego sam.I moge z czystym sercem powiedziec ze od graczy kupowalem tylko runy bo niemogelem zrobic i demon helmet bo swoj stracilem [Dzieki Hackerze :*]
Sam uzbieralem:Full citizen,Assassin,Begger,Hunter,I pewnie mialbym full Druida ale 89 demon dustow i itemki poszly sie jeb%ac[Dzieki hackerze :*]
Aktualnie zbieram na mage... Ale chyba sie przemoge i kupie od kogos soul stona bo juz 3 tygodnie prawie co dzien expie na necro quescie i huj xD
Sry ze sie rozgadalem ale chcialem na zlosc bratu bo sie pruje a niechcial mi dac numeru do takiej Klaudi xDDDD
Ej a co było jeszcze do skórek? Obsidian knife i? wiem że coś na wooding... tylko co plx help.
blessed wooden stake, ale to nie do skórek tylko do prochów.
Emcess.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.