zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Okradziony "Tibijczyk"

King Mati
29-08-2007, 08:48
" Gra "Tibia" doprowadziła 20-letniego gracza do takiego stanu, że był gotów zgłośić Policjii doniesienie na innego - 14-letniego gracza Tibii, który rzekomo skradł mu ekwipunek z jego wirtualnej postaci."

http://www.milanos.pl/mp3.php?cat=9&id=9107

Moje zdanie jest takie ze gdybym miał numer tel do gościa który mnie hakna to inaczej bym z nim rozmawiał :)

Uther92
29-08-2007, 09:05
Ja bym to zgłosił dostawcy internetu tego 14 latka bo script kiddie trza tępić...
Najbardziej mnie rozwaliło to z "nielegalnym numerem" xD
@Edit
Ten gość jest z Guardiii...hehe xD

-Liutik-
29-08-2007, 09:11
Święta racja...
Koleś ma racje, a mama to dziecko jeszcze broni...

Flamon
29-08-2007, 09:19
Ona myśli że to jest gra tylko dzieci :D

Przecież ludzie zostają zchackowani tylko przez siebie... Ale mogę go trochę poprzeć i pogratulować że miał odwagę dzwonić do takiego małego frajerka i żądać zwrotu przedmiotów na dodatek przed mamą :D

King Mati
29-08-2007, 09:26
A potem żąda zwrotu przez telefonik !

Ale z tego co słychać to mu to wyszło :D bo kolo sam powiedzial ze mu to odda 8o

lord orzech
29-08-2007, 10:06
@up
Mogl powiedziec ale tego nie zrobic.

@Topic:

"A skad Pan ma nasz numer?" :D

Alanus Lutinum
29-08-2007, 10:44
No cóż, koleś w pewnym stopniu miał rację, bo go okradli elektronicznie, a tio już hakerstwo więc nawet jakby ukradli mu konto w banku to też mógłby zadzwonić do nich i grozić im policją.

btw.Sozemego? i co twój post wporwadził do tematu? Bezsensowny spam i nabijanie postów.

--Cienius--
29-08-2007, 11:21
bylo ale mozna posluchac znowu :D

Ps nie kupujcie nic od ranestfena na guardii (strszny zyd) np sov po 1.3kk to ten 2.2kk i nie spusci nic ;o. I wogole zawyza ceny jak pervalidus czy sucurs :P

zoliax
29-08-2007, 11:26
Roflmao... tu tu, ru, ru, ru! Roflmao~!

Dawaj, Rafał, dawaj! Dzieciak znajdzie w gógle jakiś program i myśli, że jest kozak. ;>

Donas
29-08-2007, 11:29
Było, ale imo ma rację. Była też druga rozmowa (a może to ta sama, nie wiem, wysłuchałem tylko początek i wyłączyłem), gdzie rozmawiał z ojcem, ten okazał się w porządku, potępił zachowanie synalka.

Green.Ninja
29-08-2007, 13:58
Żal mi rafała płonkowskiego ;)
ja bym sie nie przyznał ;p

Arcymag
29-08-2007, 15:50
@Donas, a masz ten link jeszcze, do tej drugiej rozmowy? :D

@topic: Gz dla tego kolesia, jestem zajebiście ciekawy czy ta rozmowa przyniosła skutek i czy odzyskał itemy.

Btw. Ciekawe czy wiedzieli, ze nagrywa rozmowe...

Viltherius
29-08-2007, 16:49
@Donas, a masz ten link jeszcze, do tej drugiej rozmowy? :D

@topic: Gz dla tego kolesia, jestem zajebiście ciekawy czy ta rozmowa przyniosła skutek i czy odzyskał itemy.

Btw. Ciekawe czy wiedzieli, ze nagrywa rozmowe...

Jakie te nagrywanie popularne teraz :evul:

@Zresztą niech sie koleś cieszy że ten "okradziony" ma tylko jego nr tel. a nie adres domowy, choć jeżeli ma już tel to nie trudno o adres o ile nie jest nr zastrzeżony xD. A tak swoja drogą Gz dla Rafała, ja bym nie wiem co wybrał odzyskać itemy czy być zmuszonym do rozmowy z tak kumatą mamuśką:D

Tompior
29-08-2007, 19:04
Było, ale imo ma rację. Była też druga rozmowa (a może to ta sama, nie wiem, wysłuchałem tylko początek i wyłączyłem), gdzie rozmawiał z ojcem, ten okazał się w porządku, potępił zachowanie synalka.

Masz linka do drugiej rozmowy?:>

Uci3kini3r
29-08-2007, 19:21
Nie dziwie się mu. I tak rozmawiał bardzo kulturalnie.

A ta ma matka to jakaś idiota. Koleś kulturalnie mówi jej, ze jej dziecko okradło go w grze, a ta jemu piepszy ze jej syneczek, tylko gra w tą gre, nic wiecej, tylko gra ^^

A najlepsze jest koniec ^^ ona zaczyna mu wmawiać ze "nielegalnie" zdobył jej numer <lol2> ^^

Kimo36
29-08-2007, 19:22
14 letni noob który zanlazł keyloga i sie zabawił >,,>

"w takie gry to prosze pana sie nie gra" xD

20 latek rox~~

King Mati
29-08-2007, 21:17
A najlepsze jest koniec ^^ ona zaczyna mu wmawiać ze "nielegalnie" zdobył jej numer <lol2> ^^

Też mnie to rozbawiło babka pewnie zaczynała sie stresować ze to jakaś "mafia" tibi czy coś :D:D:D

Sozemego
29-08-2007, 22:18
No cóż, koleś w pewnym stopniu miał rację, bo go okradli elektronicznie, a tio już hakerstwo więc nawet jakby ukradli mu konto w banku to też mógłby zadzwonić do nich i grozić im policją.

btw.Sozemego? i co twój post wporwadził do tematu? Bezsensowny spam i nabijanie postów.
Nabijanie postow? A licznik to gdzie sie podzial?
"Rotfl" to moj komentarz na temat tego nagrania, nie widze w tym ani krztyny spamu.

Imm0rtal
29-08-2007, 22:53
świetne! xD, ten 20-latek ma gadane, chociaż się trochę pogubił z tym legalnym sprzedawaniem charów na allegro i o tym, skąd miał numer, 1200zł na drodze nie leży, gówniarz to złodziej, a takich trzeba tępić.

Dark Sven
29-08-2007, 23:08
Ta... na pewno wkręta jak słynne "w pani domu jest bomba" i wszystko było ukartowane.

DRoN
30-08-2007, 00:05
Ta... na pewno wkręta jak słynne "w pani domu jest bomba" i wszystko było ukartowane.

Jeżeli wkręta to dobra. Dzieciak się jąka, chociaż dość szybko przyznaje, że zna nick postaci (może się bał, że porozmawia kiedyś ze starą/ojcem). Gówniarska wymówka "Ja już tego nie mam!", a potem zmiana pampersa, gdy koleś wspomina o ustaleniu zapłaty alternatywnej z rodzicami i "To ja to zaraz zdobędę". Reakcja matki idealna, czyli "OMFG! On siedzi tylko przy komputerze, nikogo nie okrada! W pale mi się nie mieści, że wirtualne złodziejstwo dotyczy także gier!".
Kolesiowi na koniec plącze się język i najpierw mówi o "koledze" a potem o "anonimowej wiadomości". Często też było "yhy" "no" "no tak" "no nie" itp., czyli 50% z polskich rozmów.
Ps. Skąd wiedział, że koleś sprzedał SoV za 1,3kk? (po hacku siedział cały czas na trade?)
Jak zdobył numer i czy to jest legalne? (wiem że to możliwe, tylko jestem ciekaw jak to wygląda technicznie)
Ma ktoś link do drugiej rozmowy?

Ciekawa co myślała matka, gdy słyszała jak syn mówi "Ja tego nie mam... no tak (...) to zaraz będę miał ... postaram się to załatwić na dziś" itp.

Arcymag
30-08-2007, 00:08
jeżeli ma sova i ogólnie eq warte 2,7M to ma też znajomych. Znajomych na lvl dośc wysokim, co świadczy, ze mają dość dużo kasy. Więc po prostu usłyszał od kolegi, jego znajomy z gildi kupił sov za 1,3M... jak się dowiedział nick i telefon, no cóz... może ten jego kumpel [''hackera''] chciał go wrobic i go sprzedał xD

Times
30-08-2007, 09:21
Ale to już było...

1. http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=121116

2.Dla tych co chcą drugą część:
http://rozmowa1.patrz.pl

@topic
I dobrze że koleś do nich zadzwonił, teraz młodzi mają nauczkę że w necie nie są tak całkiem anonimowi.

Uther92
30-08-2007, 10:45
@up
Błąd 2 cześć jest tu:
http://rozmowa.z.hakerem.1.patrz.pl/

Mordoplastyk
30-08-2007, 11:41
Ten 20-latek to chyba jakis NooB ze z taka sprawa do POLICJI.
Niech napisze do GMa czy cos , a nie osmiesza sie publicznie.

zal

Arcymag
30-08-2007, 12:48

zal

buahaha xD JAKI GM mu uwierzy? ;] co więcej, NAWET jeśli GM mu uwierzy, to 14-latek dostanie bana/delete, WIĘC szansa na odzyskanie eq jest ZEROWA. ;]

King Mati
30-08-2007, 18:07

zal

wątpię żeby gm tutaj pomógł z tego co potem było słychać 14-latek był wystraszony wiec wydaje mi sie ze on odzyskał itemy

Suikoden12
31-08-2007, 11:57
Jebac hakerow -.- i to jeszcze dzieciaki tym bardziej X(

Smalec(wyborowy)
31-08-2007, 11:59
Taki stary koń, a 14 latek mu itemki za 2mln gp zapieprzył :p

Suikoden12
31-08-2007, 12:03
matka mysli ze to gra dla dzieci zal :D i internet darmowy ?! od kiedy

King Mati
02-09-2007, 01:22
matka mysli ze to gra dla dzieci zal :D i internet darmowy ?! od kiedy

babka po prostu nie rozumiała co no do niej mówi... po prostu nie którym nie przemówisz zwłaszcza jak jakaś babka co myśli nie wiadomo o czym

Martka
02-09-2007, 10:15
Dziwię się temu kolesiowi, że był taki spokojny, stracił cały dorobek na jaki pracował od początku gry! Ten złodziej miał farta, że nic mu się nie stało..

dartra111
02-09-2007, 10:49
Już widzę minę tego "hackera" a 20 latek postąpił słusznie stracic taką fuchę....

King Mati
03-09-2007, 02:53
Dziwię się temu kolesiowi, że był taki spokojny, stracił cały dorobek na jaki pracował od początku gry! Ten złodziej miał farta, że nic mu się nie stało..

Tez sie dziwiłem ja bym chyba tak spokojnie nie dal rady rozmawiać. Na początku wydawało mi sie ze przesadził z ta policja ale jak widać to pomoglo

Ryba00
15-01-2008, 21:46
Hehe
Znam to ;)
Beka, a najlepsze jest to "Skąd Pan Ma Ten Numer?"

Asash
15-01-2008, 22:07
Miał duuuże szczęście ten młody ;) Jak ja bym był na miejscu tego 20-latka to już mi numer tel. nie był potrzebny tylko wbił bym się na jego chatę i bym se sam przesłał rzeczy ;] I tego ziomka też

Batman666
16-01-2008, 01:05
Było juz , niewiem czy ktos pisal nie chce mi sie czytac. Typ mial dobrze zaplanowane co mowic : D Gdzies byla druga czesc do innego typka dzwonil ma ktos link ?

Lynx
16-01-2008, 01:31
Było juz

Nie było już,tylko to jest ten sam temat odświeżony

Vyesniack
16-01-2008, 08:10
w drugiej części : " Rafał! Chodź tutaj! " ROX!
a w pierwszej : " ale on w kontach bankowych nie siedzi! "
albo: " żywe pieniądze "
widać, że wieśniaki!
Kocham takich ludzi!

FryzjerZenon
16-01-2008, 11:44
zal ;d
Nic by mu nie zrobili, jak udowodni, ze sam mu passow nie dal?
Poprostu dal dupy i tyle i zachowuje sie jak dzieciak, dzwoniac do rodzicow, ze mu ukradl itenz plax ;x

Paladin'Popek
16-01-2008, 14:14
@up
a co mial zrobic siedziec w domu a tamten kolo jego kasa wbija lvle ? zadzwonil i odzyskal(chyba) :D ale ja bym nie byl taki spokojny i bym tak zalatwil ze ten kolo by mi jeszcze swoja postac dal poprostu bym powiedzial ze jak tel. zalatwilem to i adres sie da :P

Tethi
16-01-2008, 17:26
i bardzo dobrze kolo zrobil... niby to tylko gra ale ten mlody jednak zlamal prawo wiec ten 20-latek moze nawet odszkodowania zadac ;)