Pokaż pełną wersje : Wielki Konkurs Graficzny
OnlyShadow
29-08-2007, 18:23
Chcesz dostac sie do Most Talented Artists?
Chcesz zdobyc respekt i szacunek innych uzytkowników?
Chcesz byc znany i kochany naszym forum?
Oto masz niepowtarzalną okazję, aby zdobyc te trzy rzeczy i nie tylko!
Na co więc czekasz? Weź udział w naszym Wielkim Konkursie organizowanym przez MTA. Stań sie jednym z nas! Zdobądź podziw całego forum i Wielkiego Wielbłąda. Stwórz niepowtarzalną, oryginalną, niesamowitą, powalającą, albo po prostu dobrą grafikę i wygraj nasz konkurs!
REGULAMIN
Konkurs organizuje grupa MTA. Osoby, które będą go nadzorowadź oraz sędziowac to wszyscy członkowie grupy MTA.
W konkursie może wziąśc udział każdy użytkownik forum.tibia.pl który NIE JEST członkiem MTA.
Termin zakonczenia zgłaszania prac to 16 września 2007. Nie ma ustalonej daty ogłoszenia wyników, ale nie powinno to trwac długo.
Prace prosimy umieszczac w postach, w TEMACIE NA FORUM MTA: http://www.fallenheroes.ovh.org/forum/index.php?topic=120.0.
Treśc pracy to logo dla grupy i forum MTA.
Wymiary pracy są dowolne, jednak robienie ogromnych prac lub małych pixelartów to niezbyt dobry pomysł.
Technika wykonania pracy dowolna.
Jedna osoba może zgłosic tylko jedną pracę, jednak może ją zmieniac az do momentu zakończenia zgłaszania prac.
Jeżeli w pracy użyjesz jakichś elementów nie stworzonych przez siebie, prosimy o poinformowanie o tym w wiadomości.
Plagiat = ban na forum.tibia.pl i forum MTA.
NAGRODY
1 miejsce
-twoja praca stanie się oficjalnym logiem MTA
-członkowstwo w MTA
-specjalna odznaka na forum MTA
-chwala, podziw i respekt Wielkiego Wielbłąda
2 miejsce
-członkowstwo w MTA
-specjalna odznaka na forum MTA
3 miejsce
-członkowstwo w MTA
Link do tematu na forum MTA:
http://www.fallenheroes.ovh.org/forum/index.php?topic=120.0
A więc zaczynamy!
You can paint! I ty możesz zostac artystą!
@News
Termin oddawania prac został przedłużony do 16 września.
Hmm... ale w jakim sensie logo? Chodzi wam konkretniej o napis z lekkim tlem graficznym, czy o jakas prace nawiazujaca do tematu MTA? Z Twojego postu mozna wywnioskowac wszystko, zas z postu Kuraja na forum MTA wychodzi na to, ze bardziej chodzi o napis. "Praca ma przedstawiać logo MTA. Technika dowolna, ale tak, żebym mógł wstawić zamiast napisu na górze forum" Pragne zauwazyc, ze owy napis znajduje sie w dosc waskim pasku. Wiem, ze pewnie wielu wezmie mnie za glaba, ale serio nie rozumiem do konca o co chodzi ;)
-chwala, podziw i respekt Wielkiego Wielbłąda
To mnie przekonało, skończę tylko jeden rysunek i chętnie coś machnę.
@up- Zdaje mi się ze to ma być coś wielkości m/w obrazka z twojego podpisu i przedstawiać litery MTA/cala nazwę, wpisane w jakąś grafikę albo same. Chyba.
Duke Dran
29-08-2007, 18:49
Kiedyś miałem od nich zaproszenie o ile dobrze pamiętam... fajny konkursik swoją drogą.
Descartes
29-08-2007, 19:15
Ano, niech to będzie gdzieś wielkości sygnaturki. Aha i nie musi to być tylko ładnie wykonany napis, możecie też dać jakiś prosty symbol.
Pan i Wladca
29-08-2007, 19:37
Hihihi postarajcie sie na najlepsi wkroczą w nasze progi i bedą smierdziec tak jak my ;(
Zapomniałem wstawić prostego symbolu ";[".
http://img338.imageshack.us/img338/7285/beztytuulb3.png
Moja praca.
Zapomniałem wstawić prostego symbolu ";[".
http://img338.imageshack.us/img338/7285/beztytuulb3.png
Moja praca.
Konkurs traktujemy poważnie. Powodzenia, swoją drogą żałuję, że nie moge brać w nim udziału. :P
@LolnY
Jesli chcesz byc zabawny i trendy, to idz sobie spamowac w owion'ie. W tym temacie nie potrzeba ignorantow i idiotow. W sumie, powinni takim osobom dawac warny, albo jeszcze cos innego.
@topic
A ja mam zapytowywanie odnosnie kolorystyki. Czy ma ona byc bardziej kierowana pod kolory forum, czy moze jak nam sie chce (nawet czarno-biale)? Wystarczy zamiescic prace tutaj, czy rowniez wymagane jest umieszczenie pracy na forum MTA? No i poprawcie niektore punkty regulaminu, bo mimo wszystko rozmiary prac nie sa "dowolne". Moze inaczej - ustalcie jeden post konkursowy, bo Twoj i Kuraja dosc znacznie sie roznia.
Descartes
29-08-2007, 21:38
@topic
A ja mam zapytowywanie odnosnie kolorystyki. Czy ma ona byc bardziej kierowana pod kolory forum, czy moze jak nam sie chce (nawet czarno-biale)? Wystarczy zamiescic prace tutaj, czy rowniez wymagane jest umieszczenie pracy na forum MTA? No i poprawcie niektore punkty regulaminu, bo mimo wszystko rozmiary prac nie sa "dowolne". Moze inaczej - ustalcie jeden post konkursowy, bo Twoj i Kuraja dosc znacznie sie roznia.
Wydaje mi się, że po wybraniu zwycięzkiej pracy będziemy go jeszcze z autorem dopasowywać do kolorów forum, więc to nie ma zbytniego znaczenia. A jedyny topic konkursowy znajduje się tutaj: http://www.fallenheroes.ovh.org/forum/index.php?topic=120.msg, tylko sławek źle napisał. -.-
Ja chce jeszcze tylko zaznaczyc, ze ten post jest zupelnie zle napisany. Nie wiem, czy owa range otrzymam na forum tibia.pl, MTA, czy na obu. Ogolnie po wnioskowaniu obu postow (tibia.pl i MTA) ciezko uzasadnic caloksztalt tego wszystkiego. Jak widzisz, ciagle ma sie ochote zadac jeszcze jakies pytanie odnosnie konkursu. Mogliscie to troszke lepiej przygotowac, zeby czlowiek nie musial glowkowac o co wam chodzi ;)
Descartes
29-08-2007, 21:58
Rangę oczywiście na naszym forum, chociaż... myślę że dałoby się coś zrobić i tutaj. Nie krępujcie się zadawać pytań, chętnie odpowiem.
Nie krępujcie się zadawać pytań, chętnie odpowiem.
Który analfabeta pisał ten topic?
Wiem, upierdliwy jestem.
Extermis
29-08-2007, 22:20
szczerze mowiac to ja mniej wiecej bym skumal o co chodzi ale przydalo by sie jakeis info wiecej (wymiary, format, co oznacza skrot MTA bo moze nie kazdy wie?? o.0 etc.) no i stanowczo skorygowanie wszystkich bledow z 1 postu...
rozumiem ze koniec wakacji przytlacza ale bez przesady =p to tak jakby oglosic konkus "zrobcie cos" a potem mozna narzekac "no fajnei fajnei ale mialem na mysli cos innego" =p
pozatym jakbym byl nie zorientowany o co chodzi to po przeczytaniu "Chcesz byc znany i kochany naszym forum?" bym sobie dal spokuj.... a jak nie to po doczytaniu do konca nie wiedzialbym juz nawet gdzie mam plecy :P
@up a widzisz kto zalozyl tu ten topic? swoja droga nie az tak bardzo upierdliwy -_-
Descartes
29-08-2007, 22:32
Dobra, będę gadał ze Sławkiem to dopilnuję żeby wszystko popoprawiał. Do tego czasu ewentualne zgłoszenia tutaj też będę brał pod uwagę.
wy jesteście podobno zajebiaszczymi grafikami i nie możecie sobie poradzić z logiem ^^? chyba, że to taki gest z waszej strony :D
Pan i Wladca
30-08-2007, 00:41
@up
Wysil te swoje szare komoreczki i pomyśl troche. A najlepiej poczytaj o co tu chodzi...
Extermis
30-08-2007, 01:27
@ Vekegi bez kitu wysil troche swoje szare komorki....
dam Ci hinta
jedno logo + kilka osob ktore by chcialo je zrobic i kazdy bedzie sie faworyzowal = ???
o nje yestescie przezayebisci :< kurcze co za gest z waszej strony :<
ale fakt faktem, moglibyście urządzić taki konkurs wśród członków MTA :]
Pan i Wladca
30-08-2007, 01:53
My nie musimy nic robic :baby: mamy swoich ludzi od tego :p
wy jesteście podobno zajebiaszczymi grafikami i nie możecie sobie poradzić z logiem ^^? chyba, że to taki gest z waszej strony :D
No jesteśmy. :P
o nje yestescie przezayebisci :< kurcze co za gest z waszej strony :<
Bez sens, dajemy szanse wam, a wy se z niej jaja robicie.
My nie musimy nic robic :baby: mamy swoich ludzi od tego :p
Tak, tak, mamy. ;)
PS
Jak ktoś chce się czegoś dowiedzieć to może pisać na gg do mnie, do Kuraja lub do OnlyShadowa.
OnlyShadow
30-08-2007, 12:15
tylko sławek źle napisał. -.-
Bo źle Cię zrozumiałem. Już poprawione.
spokuj
I kto tu robi błędy? :P
Potrzebujemy świeżej krwi.
@ CO DO LOGA
Tak jak chcecie, to może byc napis, ale równie dobrze to może byc jakiś symbol lub maskotka a nawet cos innego co wymyślicie. Byle by było oryginalne i zapadało w pamięc. Oczywiście można, a nawet wskazane jest łączenie tych trzech elementów (napis + maskotka, napis + symbol, a moze nawet wszystkie trzy;p)
Za błędy sory, word mi nie chodzi a do tego klawiatura mi nie pisze niektorych polskich znakow. Ale jak matiiii wroci z miasta to pomoze mi to poprawic.
Pff... Pff... Pff... Jakby nie można było zrobić jakiegoś preloadera do forum z tym obrazkiem i wtedy nadać mu przyzwoite rozmiary standardowej rozdzielczości okna przeglądarki... Jak sobie wyobrażacie logo MTA w innej formie niż pixelart? Albo odrobinka Photoshopa. Przypomina mi się komentarz do mojej starej galerii avatarków: "Avatary może robić każdy". Tak samo jest tutaj. Małe to i tak naprawdę niezbyt daje możliwości do popisu. Wyobraźcie sobie co by było, jakby ktoś chciał zrobić na konkurs np. szkic? A może trafi się ktoś pokroju Blacko? Pff... Pff... Pfff...
Pozdrowionka
Nieczęsto tutaj bywająca
Eileen Blue Rose
Descartes
30-08-2007, 17:16
Pff... Pff... Pff... Jakby nie można było zrobić jakiegoś preloadera do forum z tym obrazkiem i wtedy nadać mu przyzwoite rozmiary standardowej rozdzielczości okna przeglądarki... Jak sobie wyobrażacie logo MTA w innej formie niż pixelart? Albo odrobinka Photoshopa. Przypomina mi się komentarz do mojej starej galerii avatarków: "Avatary może robić każdy". Tak samo jest tutaj. Małe to i tak naprawdę niezbyt daje możliwości do popisu. Wyobraźcie sobie co by było, jakby ktoś chciał zrobić na konkurs np. szkic? A może trafi się ktoś pokroju Blacko? Pff... Pff... Pfff...
Pozdrowionka
Nieczęsto tutaj bywająca
Eileen Blue Rose
Z tym że tu chodzi nie tylko o ładną grafikę, ale też sam design. Ze zwycięzcą z pewnością dogadam się w sprawie podobnych grafik.
Ale macie problemy, macie zrobić grafikę jako symbol MTA. Szuakjcie dalej jakiś dzir w regulaminie to napewno na tym skorzystacie. n00bs
Coś nie wielką frekwencję mamy jeśli chodzi o uczestników konkursu, a nim mniej ludzi tym większe prawdopodobieństwo ze będziemy musieli głosować na byle co.
Może powinnismy konkurs zareklamować w podpisach ;)
Coś nie wielką frekwencję mamy jeśli chodzi o uczestników konkursu, a nim mniej ludzi tym większe prawdopodobieństwo ze będziemy musieli głosować na byle co.
Może powinnismy konkurs zareklamować w podpisach ;)
Przede wszystkim powinniście w regulaminie napisać, że jeżeli prace nie będą spełniać oczekiwań to nagród nie będzie. Inaczej odpalę Paint, odwalę żałosną pracę i zażądam nagród (de facto, są atrakcyjne;)).
Descartes
31-08-2007, 19:35
Przede wszystkim powinniście w regulaminie napisać, że jeżeli prace nie będą spełniać oczekiwań to nagród nie będzie. Inaczej odpalę Paint, odwalę żałosną pracę i zażądam nagród (de facto, są atrakcyjne;)).
Hmm... masz rację. Coprawda ranga miała być na naszym forum MTA, ale skoro Sławek tak się uparł to wnioskuję, że coś z tego będzie. ;p
Poprostu Pitbul
01-09-2007, 12:21
Wielbłąd chciał mnie przekonać, ale cóż... Trial Photoshop'a wygasł, a sam nie umiem zrobić loga w Paint'cie, więc nie wezmę udziału.
Extermis
01-09-2007, 12:27
probelm triala photoshopa to nei jest problem? pozatym sa inne programy...
szczerze mowaic dosc przykry sposob wywyzszenia sie...
serio dadza komus tutaj range i bedzie mial taki bajer pod nickiem? o.0 tez chce xD
OnlyShadow
01-09-2007, 13:42
A Gimp, PSP, artgem, paint.net, pixel i cała reszta? Spróboj czegoś ;p
Pan i Wladca
01-09-2007, 13:55
Graficiarski dział tibia.pl dotyka już dna palcami. Usuneli grupy, my się wynieśli i nie widze tu ostatnio nic godnego podziwu. Co to za problem zrobić te logo, trzaskacie tu do przesady tymi sygnaturami, usebarami i innym * a na konkursie widze hmm... 2 prace? :confused:
OnlyShadow
01-09-2007, 15:38
Dobra, konczyc z tym pesymizmem i brac się za prace. Bo na razie widzę 4 prace na średnim poziomie.
Boshe ... walnijcie sobie wielki napis MTA 3d np(w photoshopie posklejać kwałki) niech wszyscy członkowie wystawią swoje najlepsze prace potem wystarczy clipping mask skopjować guassiana walna perspective zrobić tym cień i vuala !
Extermis
01-09-2007, 16:02
chlopcze to ma byc proste logo... myslisz zejestes fajny ze cos takeigo wymyslieles? takich pomyslow przewalilo sie miliony ale zrobienie konkursu jest ciekawsze. pozatym bysmy zaczeli sie sprzeczac kto z nas zrobi to lepiej i nicby nie wyszlo xD
to zrób kulke czarną napis biały mta zakręć go perspecitve i masz pauchan ; d
OnlyShadow
01-09-2007, 17:14
Kurde, nie rozumiesz, ze tu chodzi o rekrutację nowych członków, i reklame MTA, i inne takie, a nie o to, że nie umiemy sobie zrobic loga? Uwierz, umiemy.
Shanhaevel
01-09-2007, 19:01
Boshe ... walnijcie sobie wielki napis MTA 3d np(w photoshopie posklejać kwałki) niech wszyscy członkowie wystawią swoje najlepsze prace potem wystarczy clipping mask skopjować guassiana walna perspective zrobić tym cień i vuala !
to zrób kulke czarną napis biały mta zakręć go perspecitve i masz pauchan ; d
Mhm, mhm, jesteś fajny, ale teraz już wyjdź; nie ucz ojca dzieci robić.
PS I NIE pisz więcej "boSHe"...
@down
Nie kłam. ja tam raz czy dwa napisałem! =p
Ratafi (czy jak ci tam wielbłądy na imie dały), wierz nam że w MTA od dawna nie ma już ludzi któży nie umieli by zrobić Loga (no chyba ze mowa o mnie <joke>), po usunięciu grupy z tibia.pl dokonała się samoistna selekcja, przez co teraz do grupy należą tylko najaktywniejsi i najlepsi (nie licząc mnie oczywiście, bo ja to jako maskotka). A skoro już jesteś taki mądry to możesz przystąpić do konkursu i pokazać że nie umiesz tylko gadać ale i zrobić coś na prawdę dobrego.
Osobiście pragnę was zaprosić do komentowania prac na naszym forum, bo prócz członków grupy i uczstników konkursu nikt sie chyba nie odzywa :P
Moje umiejętności są ograniczone ^^ i najwyżej moge należeć do most tandeted artist ; d
bosHE
btw.
Według mnie wasza elitarna grupa artystów nic nie oferuje oprócz nazwy....
Extermis
02-09-2007, 11:00
jak amsz ogranicone umiejetnosci no to powodzenia w radzeniu sobei w zyciu... nei wiem po kiego w takim razie sie wypowiadasz ? o.0
kiedys oferowala napis "artist" pod nickiem i prestiz a teraz znaczka juz nie ma ale uwierz mi ze oferuje inne rzeczy.
i NIE pisz boshe... co za przykrosci.. -_-
OnlyShadow
02-09-2007, 11:12
btw.
Według mnie wasza elitarna grupa artystów nic nie oferuje oprócz nazwy....
A co byś chciał? Wynagrodzenie?
@Extermis
Chodziło mi o fakt że nie opanowałem jeszcze w pełni photoshopa....
@OnlyShadow
Chodziło mi o jakieś konkursy w grupie, warsztatki np video kamera i wszyscy coś rysuja itd ... wspólne prace o to mi chodziło .... nie o jakieś wynagrodzenie
miła atmosfera i wspołpraca o to co powinniście oferować ^^
i może stwórzcie trochę bardziej elitarną grupkę : )
mianowicie najlepszych artystów bo z tego co widziałem to grupa średnich albo o jeden szczebelek wyżej ; d ew pro wyjątki
Z tego co ja widze to ty umiesz tylko komentować i krytykować innych, a sam sobą niczego nie reprezentujesz, kiedy już sie powie żebyś pokazał co umiesz wykręcasz sie że nie znas sie dobrze na photoshopie. Ale to nie jest temat do oczerniania się na wzajem, więc skończmy już z tym.
Wdług mnie prace takich osób jak Matiiii czy Kuraj są całkiem nie złe i reprezentatywne.
A tak swoją drogą, nie jestem za takimi żeczami jak spotkania przez kamerki internetowe, wole by osoby z którymi współpracuję zostawały anonimowe, znajomość w realnym zeciu potrafi wiele zmieniać.
ee kamerka internetowa na prace którą rysujesz bierzesz kartke rysisz i gadasz z kimś kto się lepiej zna co źle robisz jak powinieneś ołówek trzymać itd....
Apropos robie prace jedynie dla siebie i tylko dla siebie nie potrzebuje udowadniać własnych umiejętności robiąc prace na zamówienie...
@down
Tak dla zabawy... ; d poprostu chce aby ktoś je skrytykował ^^ wole wiedzieć co spie......
Rysowanie na zamówienie nie jest udowadnianiem swoich umiejętności tylko ich sprawdzeniem, imo.
I swoja droga, piszesz ze- robie prace jedynie dla siebie i tylko dla siebie-czemu wiec wstawiasz swoje prace na forum?
Wdług mnie prace takich osób jak Matiiii czy Kuraj są całkiem nie złe i reprezentatywne.
Dzięki. :)
@Ratafi
Jak chcesz wprowadzić zmiany zapraszamy do grupy, zmiany są konieczne tak samo jak pomysły, więc zapraszamy, może twoje przyjście zmobilizuje nas wszystkich do pracy, może staniemy się bardziej elitarni niż jesteśmy, przecież sam gadasz, a nic nie robisz i to jest właśnie najgorsze, zapraszamy ciebie z twoimi pomysłami. ;)
@down
Myślisz, że ja w roku szkolnym będę miał czas żeby otworzyć PS'a? Nawet w weekendy mi go zabraknie. :P Chyba, że będzie plan dobry, ale wątpie. Nawet te soboty i niedziel, wbijaj do nas. ;)
Z chęcią bym dołączył ale w rok szkolny komputer z internetem mam jedynie w soboty i niedziele.....
3 gim trzeeba się starać skoro chce się iść do najlepszego liceum w mieście
@
Jeżeli coś ;
napisz na gg 992296
Pan i Wladca
02-09-2007, 14:07
Jeszcze wcześniej pisałeś, że w grupie powinni sie znaleźć tylko najlepsi "elita" wręcz się o to wykłucałeś ale ty z chęcia bys dołaczył z tymi swoimi bublami i jeszcze jakie tłumaczenie, że kompa nie bedzie miał, aż mi się nie chce komentować poprzednich wypowiedzi. Przestań zadzierać nosa i może lepiej zacznij się uczyć bo cię ominie "najlepsze liceum w mieście"....
Extermis
02-09-2007, 15:55
ee kamerka internetowa na prace którą rysujesz bierzesz kartke rysisz i gadasz z kimś kto się lepiej zna co źle robisz jak powinieneś ołówek trzymać itd....
Apropos robie prace jedynie dla siebie i tylko dla siebie nie potrzebuje udowadniać własnych umiejętności robiąc prace na zamówienie...
jak trzymac olowek? rotflmao
jasne ze nie potrzebuejsz udowadniac swoich umiejetnosci to tak jak facet nei musi udowadniac ze jest kobieto bo nia nie jest. -_-
Z chęcią bym dołączył
z checia moze tak z umiejetnosciami za to nie sadze
ale zesmy offtopa zrobili =p
OnlyShadow
04-09-2007, 16:15
Zostały 4 dni. Jesli nie bedzie wiecej zgloszen, to moze sie okazac, ze nici z nagród -.-
Jestem ciekaw czy to lenistwo ludzi, czy może aż tak bardzo nie lubią MTA O.o
Dark Sven
05-09-2007, 23:11
Ludzie, nie wszyscy na raz.
Descartes
05-09-2007, 23:49
Ja już mam 2 prace, z których możnaby coś zrobić. Jednak nie w takiej formie jak są teraz, ale jak już mówiłem - najważniejszy jest pomysł, o wykonaniu będziemy dyskutować po konkursie.
OnlyShadow
08-09-2007, 16:37
Termin został przedłużony do 16 września. Zachęcam do oddawania prac.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.