zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Jak dlugo knight robi 15 mlvl?

Cebix
17-10-2004, 20:28
Szukalem tematu z odpowiedzia, ale nie znalazlem, wiec napisze, co chcialem :P

Otoz: Zalozmy, ze mamy knighta 20 lvl, 0 mlvl, nieskonczonosc kasy :) i kupione utevo lux.

Jesli bym kupywal tylko i wylacznie Mana Fluidy, pil, pil, pil, utevo lux, utevo lux, utevo lux... To ile kasy musialbym wydac, zeby 15 mlvl zrobic?

Takie oto pytanko :P , po prostu jestem ciekawy.

Bikstopa Reaktywacja
17-10-2004, 20:35
2000 BPkow mana fluidow chyba by niestarczylo

ale powodzenia :p

DR.UTi
17-10-2004, 20:49
4469573515= Many na 15 m lvl

śr many mf = 65 mp

68762669= MF

6876266900= Tyle byś potrzebował GP :)

Cebix
17-10-2004, 21:02
Dzieki, teraz tylko zbieram kase i bede PKowal z SD :D

DR.UTi
17-10-2004, 21:08
zbieraj zbieraj...z tego co wiem to teraźniejszy budżet Cachero (164 master) nie przekracza 3M...czyli 3000000 gp:P

Lord Slash
17-10-2004, 21:39
No ale jeśli nie masz kasy to pozostaje ci mana sitting :D :D

Sorcerek
17-10-2004, 21:41
zanim ty zrobisz ten magiczny kngihtem... :confused: to ja sorciem bede mial 100 magiczny :tongue: :]

Helixaw
17-10-2004, 21:55
zanim ty zrobisz ten magiczny kngihtem... :confused: to ja sorciem bede mial 100 magiczny :tongue: :]

No co ty. Sorc potrzebuje na 100mlvl "tylko" 5011140 spalonej many, a rycek na 15mlvl aż 1913187600mp :D. W takim razie prawdopodobnie sorcem miałbyś znacznie większy mlvl, około 500mlvl? Może ktoś dokładnie obliczy?

Dixi
17-10-2004, 22:03
tylko ze jest jeszcze jeden maly szczegul : P

knight moze miec max 8 m lvl wiec najlepsza runa dla niego to explosion zaden knight nie bedzie mial nigdy 15-tego : P

Brave
17-10-2004, 22:05
A wiadomo jaki najwyższy mlvl został osiągnięty kiedykolwiek knightem?

mati sorcek
17-10-2004, 22:21
Na 15 z 14 mlv musi ci sie mana regenerowac tylko 161 lat ;)

WIec powodzenia i do zobaczenia w grobie 8o

Bebilon
17-10-2004, 22:46

8Mlvl to normalne u Hlvl knightow, moze i ktos na antice ma ten 9mlvl ale teaczej nie :)

Dixi
18-10-2004, 13:29
Bubble ma 8 m lvl obczaj se na tibia.com jak nie wiezysz : P

ghiron
18-10-2004, 14:00
Look on www.tibia.de!!!
Tam jest tabela ile many trzeba spalić!!!

HhHmM
18-10-2004, 14:11
WIesz największy mglvl knighta to 6 ;) więc życze powodznia :D
Reszta dokładnie jak wyżej :p To :p powodzenia

Kajzer
18-10-2004, 14:14
z tego co wiem bubble ma 9 m lev a zalozyla postac 3 lata temu czyli jest to do osiagniecia
Slyszalem tez ze przed wielkim resetem kiedy po tibii smigali kolesie z 500 lev O_o jakis knight mial 12 m lev a wiec do 15 brakowalu mu tylko 3 m levy mysle ze jest to do zrobienia bo np knight z 100 levem to naprawde malo ma do roboty oprocz expienia a z huntow sie trzepie taka kase ze mozna expic przy pomocy exori wiec m lev leci...

Gewof
18-10-2004, 14:22
Jezeli macie BRADZO DUZO gp, kilka miesiecy czasu na wypicie mf i czarowaniu to prosze bardzo sprobujcie sobie zrobic 15mlvl knightem... ale i tak wam sie to nie uda... -.-

Kajzer
18-10-2004, 14:22
WIesz największy mglvl knighta to 6 ;) więc życze powodznia :D
Reszta dokładnie jak wyżej :p To :p powodzenia
cichy rotfl... nie ma ograniczenia na m lev dla nikogo wiec teoretycznie mozesz miec knightem 100 m lev i exurowac sie tyle ile uha druid :) ale oczywiscie w czystej teorii
a teraz mala sugestia z mojej strony... myslisz ze bubble jest taka dobra? jedynie co zrobila to grala 3 lata bez zmiany serwa bez wielu dedow i sie dorobila a myslisz ze co ze ona nie pracuje? ze nie ma meza? ona gra w wolnych chwilach i zrobila juz niemal 200 leveli zaloze sie ze jest wielu ludzi ktorzy by ja przegonili w lev tylko ze im sie nie chce lub zmieniaja serw co 2 miechy -.-
ty tez pewnie jestes taki sam masz knajta na 12 levie i twoim marzeniem jest zabic draga i nie potrafisz sobie uswiadomic jakie ludzie dziwy wyprawiali w tibii i jakie rekordy bili

Hildex
18-10-2004, 14:23
Nie zadawać takich głupich pytań! Knight i 15 mlvl jest nie do osiągnięcia...:D
Jak kotś osiągnie 15 mlvl Knightem to ma u mnie 200 zł :P

Kraus
18-10-2004, 14:24
:D:):P:]:>;P;)XD
O MOJ BOZE
OMFG
ja *******e
czekajcie zaraz napisze cos ale wlasnie z krzesla spadlem czytajac te posty
<brawo>
ok juz siedze
...
nie znow spadlem
:D
jakie tu debile sie wypowiadaja to glowa mala
o losie
tibia.pl zeszla na psy(jesli ktos chce komentowac to co napisalem to niech wie ze moje imie to Burek i tez jestem psem bo sie wypowiadam w tym temacie skladajacym sie z wypowiedzi samych dzieci co chyba czytac nie umieja:D)

PO PIERWSZE NIE BEDE SIE SPRZECZAL O MLVL BUBBLE,LECZ KIEDYS BYLO GLOSNO ZE AWANSOWALA NA 11 MLVL,TERAZ MA CHYBA 12,ONA CALA KASE NA MFY WYDAJE I NA UHY EXPLO I TAKIE TAM

PO DRUGIE NIE MA CZEGOS TAKIEGO JAK MAKS W TIBII
NIE MA OSTATECZNEJ GRANICY SKILI,LVL,MLVL,OGRANICZNIKIEM JEST TYLKO CZAS

W PRZYPADKU 15MLVL KNIGHTA CZAS WYNOSI 180 LAT SIEDZENIA NON STOP W TIBII

JESLI CHCESZ PIC MANA FLUIDY,TO ZAKLADAJAC ZE MIALBYS 5 MILIARDOW NA NIE,ZAJELO BY CI 2-3 LATA SAMEGO ICH PICIA BY OSIAGNAC TAKI MLVL

POWODZENIA

PS:NIE WYPOWIADAC SIE NA TEMATY O KTORYCH NIE MACIE POJECIA

Ignus
18-10-2004, 18:21
jak dobrze ze istnieja jeszcze tacy ludzie jak Kraus bo bym normalnie umarl ze smiechu na tym forum ;), podam wam pare prostych zasad i uwag na temat tibii:
1.w tej grze (jak to zostalo powiedziane) jedynym ograniczeniem jest czas i chec na zdobycie np. lvlu, skilli, mlvlu
2.jezeli komus sie wydaje ze najwiecej kasy u jednej soby to 3 miliony to sie gleboko MYLI!!!!!! tyle (jezeli nie o wiele wiecej) kosztuja itemy typu sov;) (ceny nieznam ale napewno wieksza niz to)
3.juz troche czasu temu bylo pisane ze bubble ma ten 11mlvl i dziwi mnie to ze przez ten czas jej tak zmlal :baby: (a swoja droga zobaczcie na kalkulatorku jakby ona z sd walila na 15mlvl:D)

nierozumiem jednego, niema juz licznika postow ani czegos takiego a jednak kazdy uparcie chce napisac co mu sie wydaje :/ nawet jezeli to brzmi tak "w tibii knight niemoze uzyskac wiecej niz 6 mlvl bo niema dalej czarow":/ plz ludzie

Mati Crusher
18-10-2004, 18:46
[...]nawet jezeli to brzmi tak "w tibii knight niemoze uzyskac wiecej niz 6 mlvl bo niema dalej czarow":/ plz ludzie

to by znaczylo ze sorc nie moglby osiagnac mlvla wiekszego niz 40 :d LOL

aktus
22-10-2004, 17:01
heh u najta nie ma sensu sztucznie podwyzszac mleva bo tego nie wykorzysta... i tak juz to jest najbardziej kaleka postac jezeli chodzi o czary... hlevel najt uha sie najwyzej do 1/3 swojej ilosci hp. to jest tak samo jak bysmy chcieli trenowac sorcem/drutem do 30+/30+ bo wtedy bedzie hit troszeczke wiekszy... <sciana> da sie uzyskac, ale wiecej stracimy na treningu niz na expieniu...

Gremlin
22-10-2004, 19:49
zbieraj zbieraj...z tego co wiem to teraźniejszy budżet Cachero (164 master) nie przekracza 3M...czyli 3000000 gp
Wiekszosc high lvl jest stosunkowo biedna, najbogatsi sa ludzie ktozy zajmuja sie zawodowo handlem i maja 50-100 lvl, PG na ogol ma troche kasy ale wiekszosci wydaje na runy.

A wiadomo jaki najwyzszy mlvl zostal osiagniety kiedykolwiek knightem?
Na pewno 8, niektozy mowia ze kiedys by na Antica knight z 9 ale zginal i go stracil, Bubble na 99% nie ma wyzszego niz 8.

wiec teoretycznie mozesz miec knightem 100 m lev
Tibia jest pisana w C, wiec biorac pod uwage pojemnosc najwiekszej standartowej zmiennej to raczej zeby knight wyszedl ponad 20 mlvl potrzeba by bylo przepisac kod Tibi.

Jezeli macie BRADZO DUZO gp, kilka miesiecy czasu na wypicie mf i czarowaniu to prosze bardzo sprobujcie sobie zrobic 15mlvl knightem... ale i tak wam sie to nie uda... -.-
Z samego 14 na 15 mlvl trzeba by siedziec i regenerowac mane przez ~1700 lat... ew pic mana fluidy co 2 sekundy (exhoust) non stop przez 5 lat i 8 miesiecy.

PO PIERWSZE NIE BEDE SIE SPRZECZAL O MLVL BUBBLE,LECZ KIEDYS BYLO GLOSNO ZE AWANSOWALA NA 11 MLVL,TERAZ MA CHYBA 12,ONA CALA KASE NA MFY WYDAJE I NA UHY EXPLO I TAKIE TAM
1. Nie pisz samymi duzymi literami.
2. W normalny sposob (mana fluidy/ladowanie many) nie jest mozliwe zdobycie takiego mlvl przez rycerza.
3. Kazdy high lvl wydaje kase na runy i mana fluidy :)

juz troche czasu temu bylo pisane ze bubble ma ten 11mlvl i dziwi mnie to ze przez ten czas jej tak zmlal
Wypowiadala sie sama Bubble, ktos znany czy koles na 15 lvl, a moze ktos dal screena pod tytulem buble_fake0001.jpg? (mile widziany link do tematu na tibia.com/tibia.de gdzie to bylo obwieszczone)

Ignus
22-10-2004, 22:39
Wypowiadala sie sama Bubble, ktos znany czy koles na 15 lvl, a moze ktos dal screena pod tytulem buble_fake0001.jpg? (mile widziany link do tematu na tibia.com/tibia.de gdzie to bylo obwieszczone)
tak sie sklada ze ten temat byl na tibii.pl ale juz bardzo dawno temu B) i jestem pewien ze nawet brales w tej dyskusjii udzial :] tak wiec twoja postawa ironicznego widza sie w pelni niesprawdzila ;) a pytal sie gosciu ktoremu odpowiedzialo sporo ludzi i z tego co pamietam najwiarygodniejszym byl typ ktory mowil wlasnie o tym mlvlu

Randagast z Isary
24-10-2004, 21:30

Na Isarce najwyzszy mlvl miala slynna Hya'Ite bo az 9!!!. Lecz niestety zginela i mlvl spadl jej do 6 wiec sie lekko zdenerwowala :)

Gremlin
24-10-2004, 22:58
tak sie sklada ze ten temat byl na tibii.pl ale juz bardzo dawno temu B) i jestem pewien ze nawet brales w tej dyskusjii udzial :] tak wiec twoja postawa ironicznego widza sie w pelni niesprawdzila ;) a pytal sie gosciu ktoremu odpowiedzialo sporo ludzi i z tego co pamietam najwiarygodniejszym byl typ ktory mowil wlasnie o tym mlvlu
Nawet jesli bralem udzial to mowilem to samo co tutaj:
NIE mozliwe jest zdobycie 15 mlvl rycerzem w normalny sposob (siedzenie z mana i mana fluidy), nawet zakladajac ze od powstania Tibi non-stop ktos by zlopal mana fluidy.

roland
25-10-2004, 08:03
Gremlin, napisałeś coś głupiego:) Oczywiście, że jest to możliwe...
Szukam sponsorów, bo nie mam 30 milionów K, gram na hibernie, i jeśli zbiorę tyle forsy to kupie m fluidy i zrobię 15 mlvl!!!

Palmir
25-10-2004, 09:09
Ten post pisze stalmir tylko niemoglem sie wlogowac na swoje konto bo zapomnialem hasla :/. No wiec tak moze sie to wydac glupie ale co to byl ten wielki restart tibii?? :O? Prosze o wyrozumialosc w tibie gram od wakacji wiec wszystkiego niewiem.

ponczus
25-10-2004, 10:27
@Roland czytałeś co napisał Gremlin?? Żeby używając mfów awansować z 14 na 15 potrzeba prawie 6 lat do tego dodajmy pewnie jeszcze z 30 albo i więcej żeby awansować na ten 14, po drodze z dwa hacki postaci, z 10 restartów tibii, i cholera wie co jeszcze.

Piszecie że któryś tam knight miał 9 mlvl. Z tego co wiem na Antice był jeden knight który awansował na 8 mlvl ale zginął i już go nigdy nie odzyskał. Natomiast na Eternii była inna rzecz. Stoję sobie kiedyć pod depotem w ab na Eternii, wpada rycek 30 lvlowy i krzyczy Utevo res "demon, Utevo res "demon. Niby nic specjalnego a jednak zsumonował dwa demony. Wtedy to się dopiero działo.

P.S. Tak wiem dlaczego tak się stało i co się później stało :P Zobaczymy ilu ludzi pojedzie mnie od tego że jest to niemożliwe i że jestem głupi.

Ratko
25-10-2004, 16:39
hmmm.... demonow summonowac nie mozna xD tym bardziej knightem xD oczywiscie uznaje to za zart :P moze nOOby sie nabiora :D

ponczus
25-10-2004, 17:38
up

No to nie jest żart. Zdarzyło się tak naprawdę, ale się wtedy działo ohoho. :D

Piomos
25-10-2004, 20:20
:D:):P:]:>;P;)XD

Boże chłopie, ty sam nie wiesz co piszesz. Domniemam, że w ogóle nie masz pojęcia o Antice, a o Bubble słyszałeś tylko z opowieści. Tak sie składa, że jestem w gildii z Wurzelem (184 lvl elite knight - dla nie wiedzących) i mówił mi o paru rzeczach. Sam niedawno ogłosił, że awansował na 8 magic lvl. Na Antice jest kilka osób posiadających 8-9 magic lvl. Więc jak czytam, że Bubble miała 11, a teraz chyba 12 m lvl, to nie moge się opanować od śmiechu :D:D

PS:NIE WYPOWIADAC SIE NA TEMATY O KTORYCH NIE MACIE POJECIA

Święta racja !

olmk
25-10-2004, 20:27
życze szczęścia - jak przejde na emeryture to zadryndam do ciebie i powiesz mi czy sie udało :]

krzykul
25-10-2004, 21:56
Tak mi sie wydaje że sposoby na 15 mlvl u knighta są takie:
1.siedzenie i spalanie many pod depo
- nie mozliwe bo:
nie jestes niesmiertelny
nawet 1000000 bp life ringow by ci nie starczyło
i to chyba wszystko
2.Manafluidy
-niemozliwe bo:
(tylko mi nie mow ze masz jakies 100000000 na zbyciu :P)
kopm by ci sie zjarał od tych paru lat siedzenia na kompie
3.łapówka dla GMa:P:P:P
-niemozliwe bo:
nie masz kontaktów z gmami
4.Bug8o
-teoretycznie mozliwe bo:
nie wiadomo czy nie ma takiej jednej pojedynczej kratki gdzie ci sie zycie i mana nie konczy (chodzi mi tu o to ze jak poszczasz takiego utevoluxa to ci mana nie znika a swiatlo sie pali)
A pozatym jak by taki bug byl i bys go znalazl prawdopodobnie trzaskal bys te utevo luxy, a ja bym pomyslał i zgłosil gieemkowi ze taki bug istnieje i prosil bym za odkrycie go 20 mlvl i jakiegos moze MLS-a :P

Madi
25-10-2004, 22:04
A pozatym jak by taki bug byl i bys go znalazl prawdopodobnie trzaskal bys te utevo luxy, a ja bym pomyslał i zgłosil gieemkowi ze taki bug istnieje i prosil bym za odkrycie go 20 mlvl i jakiegos moze MLS-a :P

Za wykrycie takiego buga dostałbyś Shield of Honor ;)

ponczus
26-10-2004, 11:40
Powinienes dodac ze pozniej wszystkie servery i strona tibia.com byly wylaczone na 2 tygodnie a po dwuch tygodniach wszyscy dostali nowe hasla (zainteresowanych odsylam do przejrzenia starych tematow w dziale Niusy)

A co ja będę dodawał :P NIech poszukają :D

CentyBoy
27-10-2004, 20:03
Co do Bubble i jej mlv, to slyszalem kiedys chora plotke ze jej swego czasu jej maz, jak wiadomo gm, dal jej z jakiejs tam okazji 15 mlv na pare godzin. I teraz pytania: czy gm moze zrobic cos takiego i czy ktokolwiek oprocz mnie slyszal te bzdury, lub co gorsza uwaza ze moze je potwierdzic?

Radek 666
27-10-2004, 21:01
Co do Bubble i jej mlv, to slyszalem kiedys chora plotke ze jej swego czasu jej maz, jak wiadomo gm, dal jej z jakiejs tam okazji 15 mlv na pare godzin. I teraz pytania: czy gm moze zrobic cos takiego i czy ktokolwiek oprocz mnie slyszal te bzdury, lub co gorsza uwaza ze moze je potwierdzic?
Ja też o tym słyszałem... ale nie sądze by to była prawda. Gm nie może dawać niczego "za darmo" bo by go "wyrzucili" ze stanowiska, a tego to by raczej nie chciał :D .