Pokaż pełną wersje : Dwa miesiące później
Dwimenor
29-08-2007, 19:45
Prawie 2 miesiące temu został upubliczniony letni update. Jak wynika z głosów graczy 80% z nich podobają się zmiany i eksploracja nowych Lodowych Wysp.
Kontrowersyjne były za to zmiany w balansie pomiędzy profesjami. Niektórzy druidzi i magowie byli zawiedzeni redukcją ich mocy, podczas gdy paladyni i rycerze są przeważnie zadowoleni z wzrostu ich możliwości bojowych i nowych czarów. Cipsoft ciągle uważa, że to było potrzebne zwłaszcza biorąc pod uwagę wysokopoziomowych czarodziejów i ich znacznej przewagi nad innymi. Ponadto, jak było powiedziane wcześniej, balans profesji nie jest jeszcze skończony. Kolejnych zmian możemy się spodziewać w tegorocznym Świątecznym Update.
Wielkim sukcesem była arena, gdzie gracze mogą dowieść swojej wartości i zdobyć wartościowe nagrody. Także ekscytujący Ice Island Quest, Norsman Outfit, nowe potwory i dziesiątki przedmiotów przypadły do gustu większości graczy.
Zbierając wszystko do kupy, letni update był sukcesem. W tygodniu po tym wydarzeniu został pobity rekord ilości graczy online. W tym samym czasie było zalogowanych 58,116 graczy. Pod koniec lipca została przekroczona bariera 100.000 jednocześnie aktywnych Premium Account. Sto tysięcy graczy mogło w pełni cieszyć z możliwości jakie zostały stworzone, jak i innych przysługujących tylko posiadaczom płatnego konta.
Kiedy Wy ciągle bawicie się letnim updatem, Cipsoft już patrzy w przyszłość i planuje tegoroczny Świąteczny Update. Odwiedzaj regularnie Tibia.com oraz Tibia.pl i inne strony fanowskie aby nie przegapić niczego.
Adrio PL
29-08-2007, 19:50
To jest tylko żeby pociesyć sorków i drótw
Ha Ha one one !
Pitch_Black
29-08-2007, 19:51
Fajny update był, trzeba przyznać. Ciekawe co będzie zmienione na święta xD
Zaraz zacznię się w tym temacie lament sorków/druidów, że wcale to nie był dobry update. :D
Co do tych 80% zadowolonych...
Sądzę że w czasie gdy była robiona ta ankieta sorki i druty nie byli już obecni. A nawet jeśli byli to zagłosowali na TAK tylko dlatego że już grają palkiem lub knightem. Mi też podoba się letni update. Porzuciłem swojego 43 sorca, gram teraz palem i mam już 40 lvl...
Co do tych 20% niezadowolonych...
To głównie sorki i druty powyżej 80 lvl którym przerzucenie się na inną profesję nie odpowiada :confused:
Wspieramy was
troche wzmocnia magow i drutow, upieksza troche tu i tam dodadza jakiegos questa i gitara :P
fajnie ze beda zmainy ale pewnie tylko dla PACCow
Ja tam nie naleze do tych 80% zadowolonych dlatego,że
-FACC nie dostal niczego nowego, a PACC nowe addony,ryby i nowe lodowe wyspy,czary (gdzie tu sprawiedliwosc?)
-oslabili magow i druidow (nie mogli wzmocnic rycerzy i palków ,a reszte zostawić ?)
-nie zrobiono niczego z thiefami i noobami
-oslabili bronie np ice rapier
-nowe itemy są w wiekszości na sterfach PACC i dlatego ci zawyzaja ich ceny a FACC nie moze z tym nic zrobic
Podsumowujac letni update 2007 to wielka klapa przez duze K!X( Dlatego zamiast wyzywac sie krzeslem na rodzinie idzcie sie nim wyzyc na Cipsoft!
placzace facc nooby...
I skończcie pieprzyć, ze poprawią druida i sorcerera.... teraz PRAWDOPODOBNIE zmienią ekonomie gry. Czyli nie zwiększa wam hitów, a jedynie MOŻE będziecie bic taniej czy coś w tym stylu...
To głównie sorki i druty powyżej 80 lvl którym przerzucenie się na inną profesję nie odpowiada
Wspieramy was
A kogo masz na myśli mówiąc wspieramy? Bo ja nikogo nie wspieram. ;P
FACC nie dostal niczego nowego, a PACC nowe addony,ryby i nowe lodowe wyspy,czary (gdzie tu sprawiedliwosc?)
I bardzo dobrze. To jest najlepsza rzecz jaką robi Cipsoft, że nic wam nie daje.
Radeko25
29-08-2007, 20:46
Sądzę że w czasie gdy była robiona ta ankieta sorki i druty nie byli już obecni. A nawet jeśli byli to zagłosowali na TAK tylko dlatego że już grają palkiem lub knightem. Mi też podoba się letni update. Porzuciłem swojego 43 sorca, gram teraz palem i mam już 40 lvl...
To głównie sorki i druty powyżej 80 lvl którym przerzucenie się na inną profesję nie odpowiada :confused:
Wspieramy was
Powiem jedno: NAUCZ SIĘ CZYTAĆ!!!! Tam jest napisane, że 80%graczy podobają się nowe tereny, a nie osłabienie sorków i drutów. A poza tym wcale nie jest zła ta cała balansacja. Do 70lvl wcale nie widać zmian, jest nawet lepiej(wiem bo sam miałem sorca po upie), a 90% z was nie ma nawet 50lvl. Fakt: mogli zostawić postacie magiczne w spokoju, ale chcieli zrekompensować "stracony" czas knightów i palków. Bo co to było jak paladyn o 30leveli lepszy od sorca bił 2razy słabiej i drożej? Więc nie płaczcie nad updetem tylko czekajcie na nowy, bo jeśli jest tak źle to ClipSoft to naprawi. Jeśli chcecie komentować mo post to prosze bardzo: mogę przyjąć troche krytyki, w końcu forum jest po to by poznać opinie różnych osób.
@up Przeczytajcie jego post, bo dobrze gada. Po 1: jak sorcom i drutom ażżżż tak ciężko się gra to idźcie se grać w co innego. Po 2: też uwarzam,że faccom się nic nie należy(choć sam nim jestem), bo przecież cipy nie mają z nas kasy.
Oris Palladyn
29-08-2007, 20:58
-FACC nie dostal niczego nowego, a PACC nowe addony,ryby i nowe lodowe wyspy,czary (gdzie tu sprawiedliwosc?)
-oslabili magow i druidow (nie mogli wzmocnic rycerzy i palków ,a reszte zostawić ?)
-nowe itemy są w wiekszości na sterfach PACC i dlatego ci zawyzaja ich ceny a FACC nie moze z tym nic zrobic
Podsumowujac letni update 2007 to wielka klapa przez duze K!X( Dlatego zamiast wyzywac sie krzeslem na rodzinie idzcie sie nim wyzyc na Cipsoft!
To se kup PACC pff kogo obchodzi jakis pasozyt z FACC... Jedynie podoba mnie sie to ze jest duzo takich osob jak ty i mi respa zwiekszaja ;)
--Cienius--
29-08-2007, 20:59
ja hcem rzepym dostau emefy za 5 giepe bo siem popuaczem !!!! kópiuem za 400 zl hara na allekro i bijem mniej !!!! cipsoft ottafac pjeniondzem11111! !!!!! oineoneoenei
@down
tylko nie pobij tej babci krzeslem ^^
Krzys Nemptor
29-08-2007, 21:01
To jest tylko żeby pociesyć sorków i drótw
Ha Ha one one !
Nie, to są tylko suche fakty.
Ha Ha one one !
To głównie sorki i druty powyżej 80 lvl którym przerzucenie się na inną profesję nie odpowiada
Wspieramy was
A nie wpadles na to ze moze niektorzy ludzie graja w tibie dla przyjemnosci a nie bicia lvl? Zmniejszenie sily sorkow i drutów nawet zwiekszylo przyjemnosc z ich gry bo tej pory mieli za latwo. A ze knight/pal moze miec teraz wyzszy lvl to nie obchodzi kogos kto gra dla przyjemnosci. A ty jesteś newbie bo zamiast grać jedną profesją dla przyjemności to ją porzucasz i bierzesz inna dla lvla. A w zimowym update polepszą magów i znowu bedziesz zmienial profesje zeby miec wiekszy lvl??? Zaloze sie ze jest wielu normalnych sorcow/drutow ktorzy graja dla przyjemnosci a nie dla cyferek wiec nie zmienili profesji i odpowiedzieli na TAK.
Podsumowujac letni update 2007 to wielka klapa przez duze K! Dlatego zamiast wyzywac sie krzeslem na rodzinie idzcie sie nim wyzyc na Cipsoft!
Ty to należysz do 90% ignorantów na tym forum:
1. Placisz - masz, nie placisz - nie masz. Proste jak cep. Szkoda ze na tym forum jeszcze dzieci tego nie rozumieją. Sam jestem facc i nie narzekam.
2. Nie, nie mogli poniewaz jakby wzmocnili knighta/pala a zostawili w spokoju sorca/druta to mielibyśmy ots zamiast tibii. (pamietasz hity mdw po 1500 z sdeka? przecież to było zalosne ze ktos demona rozwala na 3-4 hity)
3. A co niby mieli zrobic?
4. To mieli zostawic ice rapier tak jak byl i zeby knight sciagal kazdego innego gracza na 1 cios w pvp?
5. Patrz punkt pierwszy. Ile razy mam powtarzać tą oklepaną sentencję żebyś w koncu zrozumial?
Idź się wyżyć na babci.
A nie wpadles na to ze moze niektorzy ludzie graja w tibie dla przyjemnosci a nie bicia lvl?
Taa... ale w chwili obecnej niewiele osób widzi przyjemność w graniu sorcem...
Przykład?
Knight ma 100lvl i jego średni atak to 300 (to tylko przykład)
Knight ma 200lvl i jego średni atak to wciąż 300
Sorc ma 100lvl i jego średni atak (SD) to 500
MDW ma 341lvl i jego średni atak (SD) to 500
można jeszcze dodać że knight expi za free...
Up:
Kolejny wielce poszkodowany po updatcie?
Up:
Kolejny wielce poszkodowany po updatcie?
nie, wręcz przeciwnie
Widać.. że ta gra wogóle nie jest wystabilizowana, jak myślicie? Kiedy skończą sie te "zabawy" podejrzewam ze za kilka lat.. ;d zrobili by coś raz a porządnie...
i oczywiście z głową.
Znacie może jakąś grę online w której tez są takie problemy? Z tego co mnie sie wydaje.. to tylko chyba z Tibią tak jest. ^^
Krzys Nemptor
29-08-2007, 21:34
Przykład?
Dziecko, po tych 2 postach widze ze ty nie masz w ogole pojecia co to RPG. Dla ciebie jedynym sensem gry jest zeby miec wysoki lvl i mocno walić? Dla mnie gra to coś wiecej niz 3 cyferki obok potworka. Dla ciebie nie. Byebye
Knight expi za free? Buhahahah chyba jak mu uhy z nieba spadaja n/c -.-
Capality
29-08-2007, 21:47
Mi tam Up nie przeszkadza,
zrobiłem sobie Palka po upie: Nuda, wymiatam po 90 przy skillu 50,
zrobiłem Knighta:Wymiatam po 100 przy skillu 50,
zrobiłem Sorca: wymiatam z różdżki po 37 i mi pasuje
Dziecko, po tych 2 postach widze ze ty nie masz w ogole pojecia co to RPG. Dla ciebie jedynym sensem gry jest zeby miec wysoki lvl i mocno walić? Dla mnie gra to coś wiecej niz 3 cyferki obok potworka. Dla ciebie nie. Byebye
Ojej, ty tez nie wiesz co to jest rpg... W rpg chodzi o to zeby byc najlepszym - fakt gra sie dla przyjemnosc, mam 2 postacie: 109 master i 94 palek.
Przyklad: sorcem wbijalem z 100 na 109 przed upem okolo 2 tygodni grajac po 3h dziennie, po upku palkiem grajac 8 dni wbilem z 80 na 94(dzisiaj).
"Knight expi za free? Buhahahah chyba jak mu uhy z nieba spadaja n/c "
Tak n/c bo gadasz brednie, jakie masz skille? 50/50? Bo widzisz taki 120 ek na frostach expi tylko przy pomocy manasow.
Jak dla mnie(grajacego palkiem obecnie)ten upek to zenada - bije z royal spearow na 89 distansie po 270 - lol? Przeciez to sa jaja ;/
PS. Nie spodziewajcie sie ze next upek bedzie lepszy - jesli "ulepsza" ekonomie to bedzie siara - dlaczego? Bo jak znam zycie to zmniejsza mane potrzebna na zrobienie run.
EdwardMatiz
29-08-2007, 21:54
Widać.. że ta gra wogóle nie jest wystabilizowana, jak myślicie? Kiedy skończą sie te "zabawy" podejrzewam ze za kilka lat.. ;d zrobili by coś raz a porządnie...
i oczywiście z głową.
Znacie może jakąś grę online w której tez są takie problemy? Z tego co mnie sie wydaje.. to tylko chyba z Tibią tak jest. ^^
Pomyśl nie ma takiej drugiej gry co tibia :p
Do panów up. Nie narzekajcie i tak sorce maja nadal większe hity niz knightci? czy kina jebnie za 1000? wątpię. I nie mówcie ze expimy za darmo bo uhy i mf też kosztują. a o skillowaniu nie będę mówił wy sobie zarabiacie, robicie runy. Byliście the best a tera jesteście best teraz jest u was tak jak u kiny po upie.Nie kumam też druidów którzy narzekają? uhy idą jak bułeczki,każdy szuka siocherów czego więcej chcieć po drutcie?Wcześniej expiliście 10x wiecej a tera 3x wiecej ale i tak wiecej i tera zara posty ze na erig.net nie ma was w 300. Bo wy nie expicie tylko beczycie a knightci wylewają ostatnie poty i expią jak najęci.
Przykład?
Expi za free?? co ty nie powiesz a Uhy i mf na hunty co co za darmo sa ?
eh i tak nic nei zmien i tego ze cipsoft spierdolil sprawe z postaciami magicznymi i kazdy to wie...
Knight nie expi za free, musi kupować uhy.
Magowie mogą ciągle expić, a knight i palek muszą długo skillować.
Rycek Piotrek
29-08-2007, 22:13
No wiec powiem tak. Było wiele sporów na temat tego upa. Moim skromnym zdaniem update powinien wygladac tak, ze poleprzaja Pladynów oraz Rycerzy lecz nie zmiejszaja mocny Druidów i Magów.... W Swiatecznym upie powinni wrocic mozliwosci Sroca i Druida i byłoby wszystko cool. Wtedy byłabyto prawdziawa balansacja. Teraz zbalansowali to w druga strone.
Jezeli ten post nie jest na temat usanac ;P
upade nie udane nie dlatego że ja druid lecz dlatego że gówno dały faccom ups raczej gówno dały od czasu dodania endron
tylko nie piszcie kup se pacca a nie bedzesz narzekał one one!! eszcze nie jestem na tyle głupi aby wydawać 90 zł na jakiegś durnego pacca tylko dlatego aby sobie poexpic na scrabach -.-
manfred_007
29-08-2007, 22:31
I bardzo dobrze. To jest najlepsza rzecz jaką robi Cipsoft, że nic wam nie daje.
Tak sądzisz?? bo stać Cię na Pac'a??
Teraz do swojego podpisu dopisz siebie!
<^>Skorupa<^>
29-08-2007, 22:32
Ktos up powiedzial, ze knight na frostach expi z exurami i manasami. Czlowieku poje**lo cie? Zobacz film jak 241 ek na frostach na godzine ma waste 6 uh. A ty mowisz ze 100 ek bendzie bez waste z manasami biegal. Inni gadaja, ze niema nic dla facc. Facc to jakby demo gry, zacheca to kupna pelnej wersji czyli pacca. Ma ograniczone funkcje itp. Nikt wam nie karze kupywac pacc za rl kase. Wystarczy posiedziec tydzien na lootowaniu i masz te 180k na premmy. Inni znow mowia, ze sorce maja lipne hity, a knight zajebiste i darmowe. Jakby nie patrzyl przez ostatnie 2 lata sorce, druidzi robili takie pg ze w pale sie nie miescie. Dobry przyklad to MDW, ktory wbil ten lvl w 2 lata jak mowil. Byl czas sorcow i druidow, a teraz nadszedl czas pallkow i knightow. Zrozumcie to.
Articuno
29-08-2007, 22:50
Niestety, nie ma co liczyć, że po zimowym update nie będzie kłótni. Nie wierzę, aby CIP-ki nagle ulepszyli magów do stanu przed Summer Update 07. To byłoby zdeka idiotyczne, aczkolwiek słuszne. Czy wymyślą jakieś inne, lepsze rozwiązania? Wątpie, inteligencją nie raz już się "popisali" :P.
Sam update dotyczący terenów jest fajny.
"Auto speary" no fajnie. Fakt, że w jednym update robią łamiące się speary żeby nie było botów, a w drugim update dają hoty na runy, light hacka i auto podnoszenie spearów. Tego po prostu nie skomentuje.
Bronie dla pałka i knighta no fajnie. To się akurat przydało bo co do broni to palladyn był trochę poszkodowany.
Hity pałka i knighta to z deka żal. Jak dla mnie dziwnie to wygląda. Knight który ma dużo hp i do tego wali nice hity. No sorry że tak pisze ale to moja własna refleksja, która mnie dotknęła ponieważ gram obecnie sorcem. Niby wiem że to nie koniec balansu postaci ale jak to wygląda gdy 100 sorc wali z UE po 900 w porównaniu do 100 pałka który wali z assassin star po 700 nie tracąc przy tym many.
W sumie to czekam do next update. Mając nadzieję, że przy dokańczaniu balansu sorcowi chociaż zmniejszą ilość many potrzebnej do poszczególnych spell'ów albo dadzą lepszego manafluid'a bo to śmiesznie wygląda żeby h lvl'owy sorcerer napełniał mane dawkami po 80~
Sry jeśli zrobiłem jakieś błędy.
A co do innych użytkowników to nie obchodzi mnie to co wy myślicie :baby:
Capality
29-08-2007, 22:55
Jednak to prawda, że ci co mają PACC to ich chyba nie kochają -.-
Mi np. żal jest wydać 90zł na coś co się skończy za 3 miesiące, jak już kupuję to powinienem to dostać raz na zawsze -.-
EdwardMatiz
29-08-2007, 23:02
Mi np. żal jest wydać 90zł na coś co się skończy za 3 miesiące, jak już kupuję to powinienem to dostać raz na zawsze -.-
Jest kaska tibijska 190k i masz pacca. Trudno tak poexpić tydzień?
LoL?
30 zł/miesiąc.Tyle kosztuje najdroższy (najmniej wydajny) pacc. Gdy weszła Tiq~ chciałem sobie kupić pacc, jednak doszedłem do wniosku, że nie opłaca się płacić tyle hajsu za dostęp na te 2 wyspy. W tej chwili jeśli grałbym w Tibię, byłbym skłonny kupić pacc (chyba że Cip wpadnie na pomysł podniesienia ceny pacc, bo w tej chwili pacc posiada sporo możliwości).
Jeżeli masz jakieś kieszonkowe, to jaka to filozofia uzbierać na pacc?
Ja w wakacje roznosiłem ulotki i się 500zł uzbierało (nie, nie kupię za to postaci na allegro ;().
A jak idę do kafejki i pogram przez tydzień po 2h, to powinni mi już na zawsze udostępnić.
W sumie to czekam do next update. Mając nadzieję, że przy dokańczaniu balansu sorcowi chociaż zmniejszą ilość many potrzebnej do poszczególnych spell'ów albo dadzą lepszego manafluid'a bo to śmiesznie wygląda żeby h lvl'owy sorcerer napełniał mane dawkami po 80~
Gdy manasy dawały po ~50 many było w porządku.
A kogo masz na myśli mówiąc wspieramy? Bo ja nikogo nie wspieram. ;P
Podniecasz sie ze masz PACC? Bo ja nie widze roznicy miedzy graczami FACC a PACC więc nie mów ,,wam" bo Facc to inna rasa ludzka nie jest. Noobek jestes i tyle. Zacznij chodzic do szkoły i naucz się składać porządnie zdania a nie wypisujesz ,,To jest najlepsza rzecz jaką robi Cipsoft ,że nic wam nie daje" jaką robi Cipsoft że nic wam nie daje ?! Gramatyka ciołku!
I naucz sie kultury bo mamusia cie nie nauczyła. Pewnie sam jestes polskim tibijczykiem których tak nie
lubisz. Pozatym mam racje każdy mi to przyzna ,a że ty myslisz inaczej to ci penis w odbytnice i tyle.X(
Ja nie moge patrzec jak ktoś wydaje kase zeby lepiej móc grać w kwadratowym swiecie dzieci neostrady dlatego jestem NIEGRAJACY i zrobiłem dłuuuga przerwe sobie.
To że ktoś nie ma PACC to nie znaczy że jest ciota ,biedak,noob i wszystko co złe tylko to ,że np nie chce wydawać kasy żeby pograć w kwadratowym swiecie albo jej nie ma bo w polsce kasa na chodnikach nie lezy. Jedyne co traci to tylko te pare wysp ,brak mozliwosci kupowania domku i mozna by wymieniac w nieskonczonosc ALE TYLKO W KWARDATOWEJ GRZE TIBIA!
PS.
Aktualnie gram w SAMP z kumplami chcesz sie przyłaczyć ? wejdz na www.gtasite.pl i ściagnij najnowsza wersje modyfikacji SA multiplayer z dzial download . Musisz posiadac zainstalowane GTA San Andreas.
Gram tez w Martial Heroses Oficjalna strona fanów to www.doon.pl mam warriora 46 lvl a moj nick to Fred. I pamietajcie WSZYSTKO JEST LEPSZE OD TIBI!
To se kup PACC pff kogo obchodzi jakis pasozyt z FACC... Jedynie podoba mnie sie to ze jest duzo takich osob jak ty i mi respa zwiekszaja ;)
Podoba ci sie to? Bo ja nielubiłem gdy mi się ktoś na respa wbijał nawet zaciekawiła mnie twoja wypowiedz, bo jeszcze nikt nigdy mi respa nie zwiekszył wręcz przeciwnie.
Ja już w tibie nie gram , mówie o sprawiedliwości w tej grze.Niedługo bedziesz mógł sobie pograć w kwadratowym swiecie jak bedziesz płacił abonament miesięczny + PACC bo jak tu grac tylko na mainlandzie co?
Według mnie to jest ucisk strony biedniejszych graczy .
Nienawidze graczy z PACC ( nie to nie jest zazdrosc) gdyż oni sie smieja nawet na rooku jak gracz Facc nie moze przejsc na premium area to on juz go wysmiewa i krzyczy ze on biedny noobek i musi szczury w domu w*******ać bo nic innego w chałupie nie ma... ale sa gracze którzy maja w dupie to wszystko i nawet PACC maja a bogaci byc nie musza bo co to za sztuka isc i np ulotki rozdawac w wakacje? Ja tam nie chce wydawac kasy na cos co mi sie za jakis czas skonczy i to jeszcze placic za gre! Gra powinna sprawiać przyjemnośc a nie przypadki bicia matki krzeslem czy siedzenia 10h na dzien . W Tibii tylko lvl sie liczy ta gra klimatu nie ma i nigdy nie miała ani miec nie bedzie. Wydawać kase na tibie ukochaną grę wszechstronnych niedouczonych 12 letnich dzieci neostrady to najwieksza głupota jaka widziałem!!!
Podobają mi sie zmany w lodowych wyspach :cup: lecz pozostawinie i osłabienie niedoświatczonych drutów i sorców mam nadzieje ze zmeni sie cos w swiatecznym uptedcie ze podrasujecie magiczne profesje pozdro
Lord_Luhk
29-08-2007, 23:59
Expi za free?? co ty nie powiesz a Uhy i mf na hunty co co za darmo sa ?
nierozumiesz neo kidsie ze mu chodzilo o to ze za free udeza niemusi zuzywac zadnych boltow many czy run ... dalej nierozwine tej wypowiedzi domyslcie sie co mam na mysli
kup sobie pacca proste?
@edit ja wróciłem do tibii i mi się podoba jutro kupuje pacca xd
Sam update dotyczący terenów jest fajny.
"Auto speary" no fajnie. Fakt, że w jednym update robią łamiące się speary żeby nie było botów, a w drugim update dają hoty na runy, light hacka i auto podnoszenie spearów. Tego po prostu nie skomentuje.
Bronie dla pałka i knighta no fajnie. To się akurat przydało bo co do broni to palladyn był trochę poszkodowany.
Hity pałka i knighta to z deka żal. Jak dla mnie dziwnie to wygląda. Knight który ma dużo hp i do tego wali nice hity. No sorry że tak pisze ale to moja własna refleksja, która mnie dotknęła ponieważ gram obecnie sorcem. Niby wiem że to nie koniec balansu postaci ale jak to wygląda gdy 100 sorc wali z UE po 900 w porównaniu do 100 pałka który wali z assassin star po 700 nie tracąc przy tym many.
Sry jeśli zrobiłem jakieś błędy.
A co do innych użytkowników to nie obchodzi mnie to co wy myślicie :baby:
Odpierdol sie od sorków i druidów. Masz problem? To sam zacznij grac sorkiem albo drutem albo poczekaj pare update aż sorcowi zostanie fireball a druidowi Ih to wtedy sie odczepisz? Pewnie nie bo ci znowu te 20hp wiecej zabierze co?
OtherThanAll
30-08-2007, 00:16
Ja tak sobie czytam te posty i... ahh wlasnie mialem wychodzic, przepraszam.
Mi sie tam update podoba... Ale po tym co przeczytałam w wypowiedziach niektórych to żal :D Szczególnie tych co mają PACC i co uwazacie sie za lepszych ? a FACC to pasożyty jak to ktoś nazwał?! Nie no bez przesady ja gram dla przyjemności a nie po to żeby 90 zł w błoto tak naprawde wyrzucić:/
Dlatego sądze że FACCom też należą się jakieś bardziej udostępnione miejsca,potwory ....itp bez kupowania PACCA! :evul: Pozdro 600!
P.S.
To ze ktos nie ma pacca nie znaczy ze jest biedny czy cos ale mi samej szkoda by było pieniądze na takie coś wydać:/ a jeżeli raz bym to zrobiła to by był to tylko RAZ bo wszystkiego w życiu trzeba spróbwac ale to by nie dawało mi powodów żebym czuła się lepsza i FACCów uważała za noobow czy cos takiego:/
kup sobie pacca proste?
@edit ja wróciłem do tibii i mi się podoba jutro kupuje pacca xd
A ty kup se mózg.Nie drogi ,pożyteczny,wystarczy 1 na cale zycie i każdy go powinien mieć a jak go ktoś nie ma to ten ktoś ma problem i musi sobie kupić.Nie no kurwa co tu mozna ludziom tłumaczyć;(? JA NIE GRAM W TIBIE! Dla wścibskich oddałem konto młodszemu bratu i pilnuje zeby sie jak wiekszosc nie uzaleznil no i pomagam mu czasem . Na poczatek zostawliem mu dobre eq Blue robe,fur bots,crown shield,k legi,crown helmet i volcanic rod . No i 27 lvl ,29 mlv sorcerer.:)
P.S
Nie wiem czy przestac pisać na forum ,bo na gtathegame.net tez mam konto moj nick Arto.B)
Mi sie tam update podoba... Ale po tym co przeczytałam w wypowiedziach niektórych to żal :D Szczególnie tych co mają PACC i co uwazacie sie za lepszych ? a FACC to pasożyty jak to ktoś nazwał?! Nie no bez przesady ja gram dla przyjemności a nie po to żeby 90 zł w błoto tak naprawde wyrzucić:/
Dlatego sądze że FACCom też należą się jakieś bardziej udostępnione miejsca,potwory ....itp bez kupowania PACCA! :evul: Pozdro 600!
P.S.
To ze ktos nie ma pacca nie znaczy ze jest biedny czy cos ale mi samej szkoda by było pieniądze na takie coś wydać:/ a jeżeli raz bym to zrobiła to by był to tylko RAZ bo wszystkiego w życiu trzeba spróbwac ale to by nie dawało mi powodów żebym czuła się lepsza i FACCów uważała za noobow czy cos takiego:/
Brawo wreszcie ktos kto przemyslal to co pisze od dawna.
P.S
Szkoda Bloodwin ze nie grasz w martial heroes;( mail bys dupe strzepana:p
ktos napisal zeby facc cos dostalo . hmm moze dostac ale bardzo wiecie czemu ? dam przyklad pracuje miesiac , ciezko , po 8h i na koncu miesiaca mam za to dostac nic . Cipsoft robi dal tych co im placa . Pacc czy facc to nie znaczy ze noob , ja lubie grac w tibie , czemu ? pogoadac z kumplami pohunic . popekowac razem , pozniej na rl wymienic sie opinia itp.
Nie rozumiem Ci Leonio , o co Ci chodzi ? mi sie wydaje , ze chcesz miec pacca ale nie mozesz ;f.
panie Leonio... edycja nie boli 8o
a jak widzę twoje wypowiedzi to aż żal w dupie ściska:baby:
nie grasz w tibię twoja sprawa, po co dajesz linki do innych gier i nicki kont na forach? żeby sie popisać?? "BRAFA SROPIŁEŹ KONTO NA WORUM!!!!" będziesz moim panem? Wyżywasz się na ludziach co mają pacca, może lubią w to grać i chcą mieć większą przyjemność z gry. A co do Twojej wypowiedzi:
Oryginalnie napisane przez Oris Palladyn
To se kup PACC pff kogo obchodzi jakis pasozyt z FACC... Jedynie podoba mnie sie to ze jest duzo takich osob jak ty i mi respa zwiekszaja
A to napisał mądry LENIO
Podoba ci sie to? Bo ja nielubiłem gdy mi się ktoś na respa wbijał nawet zaciekawiła mnie twoja wypowiedz, bo jeszcze nikt nigdy mi respa nie zwiekszył wręcz przeciwnie.
Oris napisał "RESPA ZWIĘKSZAJĄ" bo gdy więcej noobków siedzi w depo i na całej mapie też sie szybciej respią potwory.
W nocy na cyclopolis wyciągam 45-50k/h a w dzień gdy jest spora ilość osób na servie 55-65k/h
Co do tematu update mi pasuje, przed upem trenowałem skille a po upie wbiłem 80lvl, expiłem na barbarianach a lodowe wyspy mi się podobają :P norsemana wykonałem dopiero przedwczoraj. Arena też fajna sprawa :) ale warlord jeszcze nie wykonana :P
Chyab na odwrot 80% niezadowolonych a 20% zadowolonych ^.^ Nie napiszecie ze wieksosc jest niezadowolona bo to nie bylo by wam na reke. Jesli ktos zauwazyl:p, wiekszosc przerzucila sie na palla/rcyerza. Dlaczego? Nie musze chyba tego pisac. Please tibia 7.6.
Darkzir_15
30-08-2007, 01:00
Nienawidze graczy z PACC ( nie to nie jest zazdrosc)
Tak to jest zazdrość.
(czytam uważnie i nie ominełem twoich zdań)
To chyba tylko tobie się tak zdarza żeby pacc'i się z ciebie naśmiewali. Faktycznie zdarzyło mi się być świadkiem, że pacc się przechwala albo szpanuje ale nie odrazu wyśmiewa albo WYZYWA X(
@topic
Ja tam zawsze uwielbiałem knightów więc cieszę się, że knightci i palkowie wreszcie wyrośli w sile, ale mi szkoda sorków i druidów bo u mnie na osiedlu sporo osób przestało grać magami i druidami przez tego UPa :( Więc spodziewajmy się jakiegoś pocieszenia dla magów i druidów. Mam rację? :D
W zasadzie miałem tego nie komentować, ale chyba napiszę.
Nie pamiętam niusa tego typu, a ten odbieram jak totalne lanie wody. Opowiada on o dokonaniach CipSuxu w tym update, które co jak co każdy powinien poddać osobistej ocenie, fakt, arena była dobra, czy tam questy, ale ogólne odczucia po update to kwestia indywidualna.
@ Leonio
Na początku myślałem, że wkurzasz się, że nie masz pacc. Po przeczytaniu posta uważam, że po prostu nie lubisz Tibii.
Ale zbyt ostro pojeżdżasz po kolesiu, który i tak nie ma racji.
Mam knighta, mogę używać każdy nowy item. Z mino maga leci nowa maca. Zwiększył mi się best hit o jakieś 20%. Dodali wyverny, DC i zabezpieczyli je GS'em, odświeżono wygląd sporej części Maina. Przyspieszono trochę respy (moje własne odczucie).
To ma być nic?
To se kup PACC pff kogo obchodzi jakis pasozyt z FACC... Jedynie podoba mnie sie to ze jest duzo takich osob jak ty i mi respa zwiekszaja
Jakby ktoś nie wiedział, to expiąc w Tombach nie przyjdzie do nas FACC, a każdy zalogowany gracz przyspiesza respawn, więc każdy FACC to free exp dla pacc.
krzyczy ze on biedny noobek i musi szczury w domu w*******ać bo nic innego w chałupie nie ma
Uogólnianie jest złe.
Ps. Też nie mam pacca, ale jak chcesz to mogę CI kilka szczurów wysłać, bo tego u mnie dostatek.
W Tibii tylko lvl sie liczy ta gra klimatu nie ma i nigdy nie miała
Mit czy nie? Ja słyszałem, że gdy nie było huncenia dragów na 30 llvu, to z nich spadały fire swordy i jakoś nikt nie PGował na nich, żeby dorobić lvl, kasę i być władcą servera, który wyżywa się na innych, gdy mama nie zrobi kanapki z ulubionym dżemem.
Nienawidze graczy z PACC
A jak zostaniemy kolegami, a potem kupię PACC?
Wydawać kase na tibie ukochaną grę wszechstronnych niedouczonych 12 letnich dzieci neostrady to najwieksza głupota jaka widziałem!!!
Ranisz moje uczucia.
Odpierdol sie od sorków i druidów. Masz problem? To sam zacznij grac sorkiem albo drutem albo poczekaj pare update aż sorcowi zostanie fireball a druidowi Ih to wtedy sie odczepisz? Pewnie nie bo ci znowu te 20hp wiecej zabierze co?
Moja własna sugestia:
Czy wiesz, że ta odpowiedź wygląda jak prowokacja idioty, który pojeżdża po kimś, a potem daje do zrozumienia, że myśli tak samo?
Mi sie tam update podoba... Ale po tym co przeczytałam w wypowiedziach niektórych to żal Szczególnie tych co mają PACC i co uwazacie sie za lepszych ? a FACC to pasożyty jak to ktoś nazwał?! Nie no bez przesady ja gram dla przyjemności a nie po to żeby 90 zł w błoto tak naprawde wyrzucić:/
Dlatego sądze że FACCom też należą się jakieś bardziej udostępnione miejsca,potwory ....itp bez kupowania PACCA! Pozdro 600!
Dlatego, że ludzie nie chcą włożyć nawet złotówki w grę uważasz, że powinni coś od tej gry dostać (a dostają!)?
A teraz postaw się na miejscu kogoś, kto wrzuca w błoto 90 zł i patrzy, że wcale nie ma tyle, ile by się należało.
A używając argumentacji takiego bzdurnego typu -> "knight ma fri hity"
Można dojść do tego, że 0zł/90zł=0 i tyle % z możliwości PACCA powinien miec FACC. (ale kto kupi PACC'a na żywca? gdyby nie było FACC, ja o Tibii zapomniałbym już 3 lata temu).
nierozumiesz neo kidsie ze mu chodzilo o to ze za free udeza niemusi zuzywac zadnych boltow many czy run ... dalej nierozwine tej wypowiedzi domyslcie sie co mam na mysli
Expisz na potworach bez loota lub dziadostwach typu troll i knight nie ma żadnych nakładów na taki exp, a sorc/druid spala manę z różdżki, a palowi to już w ogóle łamią się speary.
www.zal.pl
co sorki lipa było tak pięknie a teraz jest załośnie ? ahh i bardzo dobrze!!
Zaczołem grać Knightem i grałem nim do końca teraz mam z tego korzyści.
Ktoś miał racje facce są potrzebne tylko po to żeby zwiększać ale czasami trzeba nakarmić te facce żeby dalej zwiększały respa. :D
Esign123
30-08-2007, 02:11
Hummm jakby to ująć, na początku tematu było fajnie teraz zaczęły się dzikie kłótnie. Może już tak nie jest, ale po 4 stronie odechciało mi się czytania. ;)
Nie miejcie żalu ja nic nie mam do was, każdy świadczy o sobie. Jak ktoś powie że kocha pacca a facce to nooby to o nim świadczy a nie o was dlatego ignorujcie typa. Ja mam pacc i szanuje ludzi którzy ciężko expia na zatłoczonym mainie (są na szczęście wolne miejsca gdzie nawet pacc czasem może poexpić)... nie wspomnę faktu że dostają... nic. Cóż taka polityka cipsoftu. Ktoś wspomniał jeszcze o podwyżkach pacców. Wydaje mi się że będą... jak coś jest popularne to przeważnie drożeje. :p
A propos tematu:
Up mi się podoba. Grałem Rycerzem a przerzuciłem się na maga i nie narzekam, wręcz przeciwnie mi się podoba. Arena to ciekawe rozwjązanie. W kąńcu można zaimponować w całkiem całkiem sposób. B)
Lodowe wyspy?... Są całkiem spoko (pomijając fakt że byłem na nich 4x~~). Ważne że luźniej się zrobiło.
Jedyne co pozostało nam tibijczykom... to oczekiwanie na zimowy up. Ekonomia pewnie wszystkich pocieszy, a pomysłowości cipsoftu i nasze pomysły pewnie stworzą lepsza tibie (chociaż i tak jest spoko- w końcu gramy). ;)
Sorka za błędy, ale pisarzem nie jestem.:D Pozdro.
O no no kto by sie spodziewal towarzystwa o 2 nad ranem...
Spać mi sie chce z troszka ale pogadac zawsze mam czas w końcu uwielbiam dyskutować...
Prosze szanownych panów (czy panie) o nie tak drastyczne wręcz napieranie na mnie bo sie czuje jak Andrzej Lepper w sejmie ,a to nie jest chyba przyjemne...
ktoś tu napisał ,że chyba tylko mi sie zdarzaja przypadki obrazania mnie przez PACC
no cóż...
Gdybyś poszla do Dark Cathedral na Neranie (polecam mozna sie posmiac) to bys zobaczyła czy tylko mi sie to zdarza :D albo udaj ze nie masz pacca i exp sobie normalnie jak pan premmium przyjdzie i ci zabije potwory to jak z nim ,,podyskutujesz" to zapewne usłyszysz ,,morda psie bo łancuch skróce"X( tak właśnie niestety jest...:confused:
Ktoś inny napisał że ja PACCa zazdroszcze innym:]
no cóż...
ja szanowny panie mam w dupie graczy z PACC czy FACC bo w inne gierki gram ...
wspomniałem tylko (co nie oznacza ze sie mnie to tyczy) że gracze FACC tez cos powiini od biedy dostac w tym update.W koncu PACC ma 5 nowych wysp ,czary i jakby nie patrzec potwory ,addony to troche w porównaniu do tego co dostali FACC duzo...hmm czyz nie?
jeszcze inny użytkownik napisał że edycja nieboli i po co tu reklamuje inne gry
no cóż...
m.in po to że jak sie jakiemus FACC (lub PACC) znudzi ten update i mu sie grac nie bedzie chcialo to moze zawsze spróbować troche odmiany i poczekac do zimowego co nie?
Tak wiem że na to osobny dzial jest i przepraszam za to ze tu to umiescilem ale tamten dzial jest juz chyba rzadko odwierzany z drugiej strony Martial Heroes ma grafikę zupełnie jak metin2 czy mu online (ach ten abonament) i jest zupełnie bezpłatne oraz dostepne dla WSZYSTKICH graczy nie ma podziału na bogatszych i biedniejszych oraz istnieje system duel battle czego moim zdaniem w tibi brakuje baaardzo...
Zas San Andreas multiplayer posiada (dla niewiedzących) opcje wsiadania do samochodu jako pasazer i strzelania z niego technika drive -by gdy inny gracz prowadzi woz oraz opcje zarabianaia pieniedzy stunt jump i rozne typy rozgrywek ,a podane przeze mnie strony pomogą nie jednemu nowemu stać sie wyjadaczem...
Ja Pacc moge miec zawsze ale strasznie mnie wkur**a gdy widze jak Cipsoft upokarza graczy FACC przeciez to nie są psy to tez są gracze i też im się cos należy no nie? a co dostali? odmieniony wygląd Foldy? phi...
Zreszta jako ze jestem niegrajacy czyli że mnie juz tibia przestala sie podobac (te ciagle free itans plz,twoj stary to...,ty noobek jestes) nie musze byc ani FACC ani PACC zato pozostane Leoniem użytkownikem tego forum
Jako ze myśle iż ta kłótnia wszystko wyjaśniła wnosze o jej zakończenie i pozwolenie innym użytkownikom wypowiedziec swoje zdanie na ten temat.
I kto powiedział że przez rozmowe do niczego sie nie dojdzie?
Zapomniałeś dodać "sory za 5x post, to przez neta". A tak poza tym, to wypisujesz same głupoty. Najbardziej perfidną rzeczą, jaką dzisiaj uczyniłeś, było bezczelne wytknięcie pewnej osobie jej błędów gramatycznych, nie popisując się jednocześnie własną znajomością języka. O gospodarce wiesz zapewne tyle, co mój pies. To chyba oczywiste, że każdy chce mieć korzyści ze swojej pracy, nieprawdaż? Dodam jeszcze, że nikogo nie obchodzi w co aktualnie grasz, na jakim forum jesteś zarejestrowany oraz komu dałeś swoją postać. Mam nadzieję, że na GTATheGame.net nie dostałeś się poprzez mój podpis.
Skowerowypallek
30-08-2007, 08:40
Ktoś napisał że knight bije za free, chyba ROTWORNY za free ale i tak zeby bic te roty musi miec jakas broń, ale w sumie sorc tez moze wziasc bsa i isc na rotyi bedzie mial swoje darmowe hity B)
sa zadowoleni bo wiecej ludzi kupuje pacc bo co do jakosci i klimatu tibii....
kasa kasa kasa
Allwissend
30-08-2007, 10:05
ja nie mam pacca i co? dla facc niczego nie bylo w updacie. no chyba ze bronie ale je tez mozna zdobyc tylko na lodowych wyspach.
rozumiem ze po jest pacc ale chociaz troche mogliby dac dla faccow
@Kłótnie, płacze, gorzkie żale etc:
Przestańcie już bo to żałosne się robi.
@Topic: Hmm... Zrobiłem po upie RP, pograłem nim trochę i strasznie szybko się znudziłem. Praktycznie za każdym razem wychodziłem 2k na plus, do tego fast lev, fast skills. Lecz robi się to nudne po jakimś czasie.
Ktoś napisał "mogli ulepszyć kina and pall a magów zostawić w spokoju".
Ale ty chyba nie pojmujesz co by się wtedy stało? Tibia stała by się OTSem.
Dla mojego szczęścia przestałem grać już w Tibię i cieszę się z tego.
Co do Newsa: No i?
Jedno wam powiem:
UPDATE ROX!!
Zimą widze nowego potwora na pograniczu dl-behemot co daje 3 tys expa i ma okolo 2.5 tys hp i jadymy do 180 :) Jakis "Giant dragon" co by byl odporny na wsyzstko, bil jak frost i przywolywal smoka:P, i speedowal jak gs na haste.
pozdro
IN plus ze wreszczcie se moge robic 150k expa na 1h na frostach:) (tak na luzaku)
IN minus ze jednak se robie te 150k od 124lvl do 154 lvl i nic sie nie zmienia a powinno byc chociarz te 50k wiecej na godzine majac te 30 lvli wiecej, a to juz nudne:)
--Cienius--
30-08-2007, 10:30
ja nie mam pacca i co? dla facc niczego nie bylo w updacie. no chyba ze bronie ale je tez mozna zdobyc tylko na lodowych wyspach.
rozumiem ze po jest pacc ale chociaz troche mogliby dac dla faccow
Nastepny pasozyt proponuje takim po 5 pkt karnych za posty typu te lub "pacc ma all a facc nic dajcie np ank facc plxplxpxlplxplxplxplpxlpxlplxpxlxlplplxplxplxplxpl pxlpxlplxplxp my nie mamy nic ! my mamy tylko Demonie ab trolle zamek ab kopalnie gsy poh dragi/dle dk hell gate ef of mintawalin"
to jest juz zenujace ile tych pasozytow tu siedzi :S
Powiedz mi jeszcze 1. Idziesz do salonu komputerowego tam komputer wyczes sluchafony jak dzwony empetruchy tibijkie karciochy pamieciochy i co? chcesz go nie? Ale myslisz ze za freee cos dostaniesz? za free to mozna wpierdol dostac. WIEC STOP PASOZYTOM
Hmm... od czego by tu zacząć.
Zimowy update
Zostało to już kilka razy powiedziane, w szczególności w dziale Proposals na tibia.com przez Craban, iż Winter Update będzie głównie, jak nie wyłącznie, opierał się na ekonomi, wyrównanie kosztów huntów.
Nie będzie to zapewne jak kilka osób myśli i pisze - zwiększenie ilości many dawanej przez mana fluid, gdyż spowodowałoby to jeszcze tańsze koszty wypraw dla i tak tanich teraz w utrzymaniu Knight'a i Paladin'a. Najbardziej realistyczną i prawdopodobną teoria na temat zmian na zimę jest zmniejszenie kosztów Rune, czyli:
zmniejszenie ilości many potrzebnej na wytworzenie danej runy
spadek ceny rune w sklepach
Nie zostanie "oddana" siła, która została zabrana profesjom magicznym, co najwyżej jak wspominał Craban, część tego co zostało odebrane może zostanie podarowane (pewnie nawet nie odczuje się tego).
Ilość doświadczenia
W tej dziedzinie nadal górują postacie magiczne, potrafią one zdobyć więcej doświadczenia w X czasie niż Paladin czy Knight. Zwykle jednak taki hunt jest mało opłacalny.
Przykładem może być GS Island.
120 Druid/Sorcerer spokojnie wyczyści całą wyspę i będzie miał nawet chwilę czasu na wybicie jakiejś dziury nim będzie respawn na powierzchni.
120 Paladin nie nadąży zabić wszystkich GS'ów na wyspie nim będzie ponowny respawn już zabitych.
120 Knight tu sprawa ma się podobnie do Paladin'a, choć może on, jeeżeli jest na tyle odważny i nie patrzy na straty, lurować po kilka (4-5) GS i zabijać z Exori Gran
Najlepszą postacią do zarabiania jest Paladin, który praktycznie na hunt wydaje tylko na amunicję, dam przykład z własnego doświadczenia.
Level 54 użyłem 1500 Royal Spears; osiągnąłem Level 69
Wydatek 100 RS kosztuje 1,5k więc 1500 - 22,5k
Zarobek prawie 1kk (w przedmiotach, kasie i addon itemach)
Madrista
30-08-2007, 11:01
Jak czytam wypowiedzi leonio to zadaje sobie pytani dlaczego ludzie którzy przestali grac w tibie wypowiadają sie na fan site ze tibia to samo zło
zal
Jak dla mnie update jak najbardziej na plus. W końcu polepszyli paladynów i rycerzy. Wnerwiają mnie wypowiedzi sorców i drutów, którzy wymiatali przez 2 lata, a teraz wielkie narzekanie. Jak CipSoft napisał, że to nie koniec balansowania profesji i najbliższe balansowanie ma być na święta no więc czy nie możecie oddać władzy paladynom i rycerzom na te pół roku ?
ARENA to jest coś!!
Ale pierwszy poziom bardzo łatwo przejść.
Przeszedłem ją 16lvl-em Druid.
Zeszło mi tylko 10 manafluidów i 7 run HMM oraz 3 GFB.
A miałem magic level druidem 11.
Podliczając, przeszedłem pierwszy poziom areny trzema postaciami. Sorcerer 28lvl (bo wtedy taki miałem), paladyn 21lvl i druid 16lvl I MAM 3 PUCHARY:cup::cup::cup:
Nastepny pasozyt proponuje takim po 5 pkt karnych za posty typu te lub "pacc ma all a facc nic dajcie np ank facc plxplxpxlplxplxplxplpxlpxlplxpxlxlplplxplxplxplxpl pxlpxlplxplxp my nie mamy nic ! my mamy tylko Demonie ab trolle zamek ab kopalnie gsy poh dragi/dle dk hell gate ef of mintawalin"
to jest juz zenujace ile tych pasozytow tu siedzi :S
Powiedz mi jeszcze 1. Idziesz do salonu komputerowego tam komputer wyczes sluchafony jak dzwony empetruchy tibijkie karciochy pamieciochy i co? chcesz go nie? Ale myslisz ze za freee cos dostaniesz? za free to mozna wpierdol dostac. WIEC STOP PASOZYTOM
Ty sobie ubzdurałeś że tibia to gra dla tych co PACC mają?
Można tak pomyśleć gdy zobaczy sie ogrom możliwości PACC
ale ci co premmium nie są też grają i tez musza mieć z tego jakaś przyjemność bo w koncu by w to nie grali co nie?
Ale masz racje rób tak dalej ,a niedługo kolejne update bedą robione kiedy liczba kupowanych PACC przekroczy wymagana liczbe do update.
Moj kolega jak go poznałem (ma PACC) miał 13 lvl .Teraz on ma 40 lvl choć nie minał tydzień i to ma być dobry gracz? NIE NIE ja jeszcze nie spotkałem zadnego high lvla bez PACC co oznacza że nie sztuka wbic 50 lvl bedąc premmium.Nawet Sunrise ma PACC a ciekawe ile by 102 lvl na FACCu robiła?
Pozatym ja bym tobie proponował 5 pkt karnych za obrażanie graczy słowami pasożyt itp.
Gdy ci sie PACC skonczy pewnie kupisz nowy a gdy przestaniesz grać to bedziesz żałował całej tej kasy ,z która tyle rzeczy w rl mogłeś zrobić ,a która poszła na kupno PACC.
Jeżeli Cipsoft bedzie tak dalej robił to powinien wpisać w dziale download takie słowa You must buy premmium account or bye...
Aż nie wierze że Cipsoft ma czelność jeszcze umieszczać możliwośc kupna PACC do gry która w rzeczywistości jest tylko poruszajaca sie bitmapką bez zadnych dzwieków. Jak ktoś płaci to ma prawo wymagać co nie?
Cipsoft woli za to dodac kilka innych bitmapek i piskeli jeżeli im jeszcze za to zapłacisz .Tak zapłacisz za taki szit.Za to uzanli że dzwięk w tibii nie potrzebny.A szcześciaz który wygral dsl wygrał je właśnie dzieki wam bo bez waszych 99 999 Premmium Account nie byłoby 100 000 co nie? Powinniście miec swiadomośc (mówie do graczy PACC) jak was Cipsoft skrzywdził dając nagrode tylko jednemu graczowi na Titani przez co na tym serwerze zapewne niedługo wybuchnie wojna o dsle ponieważ zawiść ludzka nie zna granic a sam gracz ,którego kumple chca zabic drugimi postaciami jeszcze raz rooka obejrzy..
Dlatego nie gram w tibie bo to bezgraficzny szit bez dzwieku bez klimatu bez duszy która powinna być w każdym szanujacym sie MMORPG.A w dodatku gracze tej bitmapki wcale gry nie umilają (nie wszyscy ale wystarczająca wiekszość)
Pozatym za free to ty możesz komuś laske oje**ć
Depeszowiec92
30-08-2007, 12:15
@up
Święta racja.
Ciesze się tylko że knighciki i palki maja swoje miejsce na świecie, ale z każdym upem coś w tej grze umyka ;/
Nie podoba sie to nie grajcie ...
Kto Wam karze grac!?X(
Załosne sie to zaczyna robic...
Jak dla mnie update udany pod względem potworków, terenów, czarów, ale nie pod względem zbalansowania profesjii.
P.S: W zimowym update spodziewajcie się cavebota albo ngbot w party. Tak to juz jest nie możesz się czegoś pozbyc to to poprostu przyjmij i luz.
Jak czytam wypowiedzi leonio to zadaje sobie pytani dlaczego ludzie którzy przestali grac w tibie wypowiadają sie na fan site ze tibia to samo zło
zal
Kiedyś nadejdzie moment że sam przestaniesz w tibie grać i wtedy dowiesz sie dlaczego tak żle o niej myśle
.....
A co mieli zrobić z noobami i thiefami weź kamienia i walnij sobie w ten głupi łeb. Z tym drugim zdaniem sie zgadam, nowe tereny sux!! wogole sux ten cały update.
placzace facc nooby...
I skończcie pieprzyć, ze poprawią druida i sorcerera.... teraz PRAWDOPODOBNIE zmienią ekonomie gry. Czyli nie zwiększa wam hitów, a jedynie MOŻE będziecie bic taniej czy coś w tym stylu...
Gówno to da... znowu bedziesz szukał magów do deserta, ludzi na hydry, siochera itp itp.
Przykład?
POPIERAM! Palek z glupim skillem 60 ktory zrobi w 2 tygodnie cisnie hity po 100+, W dodatku kupuje tanie speary i ma mocny exp ...
Expi, bynajmniej na scarabach, 15k/h Ek 31 lvl skille 62/61 siedziałem z 2 godziny i ani 1 manas nie poszedl i nie robilem przystanków. A co dopiero jakis 120EK ze skillem 90.
Knight nie expi za free, musi kupować uhy.
Magowie mogą ciągle expić, a knight i palek muszą długo skillować.
Nom moga ciagle expic ale jak maja kase ...
Radeko25
30-08-2007, 12:44
@do wszystkich, którzy uważają, że tibia powinna być darmowa
FACC to takie demo gry. Pograsz troche i zobaczysz czy ci się gra podoba. Jeśli mimo to uważacie, że PACC powinien być za darmo to nie wiem. Sami zróbcie grę, zatrudnijcie 20 pracowników, utrzymujcie full serwerów, pomieszczenia w firmie i jeszcze na siebie zarabiajcie to zobaczymy czy chcieli byście nic nie dostawać. Gdyby PACC'a nie było to kolesie by z głodu poumierali. Więc przestańcie gadać głupoty: jak nie chcesz PACC'a to nie kupujX(!
@do wszystkich, którzy uważają, że tibia powinna być darmowa
FACC to takie demo gry. Pograsz troche i zobaczysz czy ci się gra podoba. Jeśli mimo to uważacie, że PACC powinien być za darmo to nie wiem. Sami zróbcie grę, zatrudnijcie 20 pracowników, utrzymujcie full serwerów, pomieszczenia w firmie i jeszcze na siebie zarabiajcie to zobaczymy czy chcieli byście nic nie dostawać. Gdyby PACC'a nie było to kolesie by z głodu poumierali. Więc przestańcie gadać głupoty: jak nie chcesz PACC'a to nie kupujX(!
hehe racja
Ja bym sie cieszył gdyby jeszcze cena euro i dolara spadła i byl by git :P
up@
A co mieli zrobić z noobami i thiefami weź kamienia i walnij sobie w ten głupi łeb. Z tym drugim zdaniem sie zgadam, nowe tereny sux!! wogole sux ten cały update.
Nie mogli np zrobić tak że gracz który zabił potworka (dostał najwiecej expa za niego) ma do niego dostep dopóki ten potworek nie zgnije i innych potworów nie mozna by bylo przesuwac na cialo tego potworka (bo troche głupia jest mozliwośc rzucania cialem cykopa czy demona) ,a inni gracze którzy nie maja z nim party nie mogą otworzyc potwora dopóki ten nie zgnije i nie bedzie juz co zbierać.Jesli boisz sie ze podczas party czlonkowie druzyny by cie zabili to Cipsoft powinien to uniemożliwic podczas party i wprowadzic system duel battle ,który by wygladal nieco inaczej.A co do noobow i thiefow w depo to powinni uniemozliwic rzucanie przedmiotow na zyjes depos albo smiec rzucony na depo znikal by jak wrzucony do wody.Wierze ze sam tez miales pelno pomyslow co do tej sprawy ale musze ci podziekować ze w odróznieniu od innych użytkowników zgadzasz sie z moją opinia co do tego update.
W zimowym update spodziewajcie się cavebota albo ngbot w party. Tak to juz jest nie możesz się czegoś pozbyc to to poprostu przyjmij i luz.
Nie ma i nie będzie makra biernego w grze.
Co innego grać z LH, a co innego nie grać wcale, a zdobywać lvl.
Może odrazu kanał "ACCOUNT TRADE" ?
Nie zostanie "oddana" siła, która została zabrana profesjom magicznym, co najwyżej jak wspominał Craban, część tego co zostało odebrane może zostanie podarowane (pewnie nawet nie odczuje się tego).
Chciałbym żeby tak było. Wtedy zacznie się"
"OMG nie gram już knightem/pallem, bo teraz mag wali z SD po 700, a ja mam best hita 450! Cipsoft SuX, tworzę maga!"
I tak noobki (nie ludzie) będą narzekać na byle pierdołę.
Nie będzie to zapewne jak kilka osób myśli i pisze - zwiększenie ilości many dawanej przez mana fluid, gdyż spowodowałoby to jeszcze tańsze koszty wypraw dla i tak tanich teraz w utrzymaniu Knight'a i Paladin'a.
Jeżeli MF daje 60-140 many, jaki to problem zmienić tak, żeby dla knighta i pala dawało np. 40-100?
up@
Nie mogli np zrobić tak że gracz który zabił potworka (dostał najwiecej expa za niego) ma do niego dostep dopóki ten potworek nie zgnije i innych potworów nie mozna by bylo przesuwac na cialo tego potworka (bo troche głupia jest mozliwośc rzucania cialem cykopa czy demona) ,a inni gracze którzy nie maja z nim party nie mogą otworzyc potwora dopóki ten nie zgnije i nie bedzie juz co zbierać.Jesli boisz sie ze podczas party czlonkowie druzyny by cie zabili to Cipsoft powinien to uniemożliwic podczas party i wprowadzic system duel battle ,który by wygladal nieco inaczej.A co do noobow i thiefow w depo to powinni uniemozliwic rzucanie przedmiotow na zyjes depos albo smiec rzucony na depo znikal by jak wrzucony do wody.Wierze ze sam tez miales pelno pomyslow co do tej sprawy ale musze ci podziekować ze w odróznieniu od innych użytkowników zgadzasz sie z moją opinia co do tego update.
Moim zdaniem takie sposoby są nieodpowiednie.
Powinni utrudnić grę i 60% graczy by zrezygnowało bo by trzeba było myśleć. Za to wruciliby oldschoolowi gracze i rpg by się rozwinęło. Nie gnano by już za lvlem tylko za przygodą, rozwiązywaniem zagadek. Takie propozycje jakie przedstawiłeś są nie do wyobrazenia w realnym świecie, a przecież należy dążyć do tego aby życie w tibi było realne.
@Leonio
Co do gnijących potworków to się zgadzam bo sam niedawno przez to straciłem DSM jak jakis noobek nawrzucal na mojego Dragon Lorda śmieci. Chociaz moim zdaniem wystarczyło by wprowadzić system który oprócz przesuwania potworów i otwierania ich przez 10 sekund uniemożliwi rzucenie czegokolwiek na ich martwe ciała. W takim czasie gracz który zdobył całość lub wiekszość doswiadczenia mógłby bez problemu zdobyć należny mu łup z potwora. Natomiast jeśli chodzi o rzucanie śmieci na depo to raczej bez sensu tworzyć takie ograniczenie gdyż wówczas nie można by było nic na depo polożyć, bo wszystko to by po prostu znikało, więc skoro nic nie może na depo leżeć to po co ktoś miałby tam rzucać śmieci :)
Generalnie jesli chodzi o update to mi osobiście bardzo sie podobał, chociaż magowie mogą czuć sie pokszywdzeni, nie dziwie im się, jednak zmiany były potrzebne. Być może gracze magicznych profesji uważają, że lepsze by bylo odpowiednie zwiekszenie siły rycerzy i palladynów bez obniżania siły magów, tylko trzeba sobie zadać pytanie, czy np palladyn zadający obrazenia po 400-600 albo rycerz uderzający z dobrej broni za 500 nie byłby zbyt poteżny? A właśnie takie ciosy musieliby zadawać jeśli chciano by ich zrównać z magami czy druidami. Reasumując - moim zdaniem dobry update i bardzo dobre zmieny jeśli chodzi o balans profesji (w końcu szanse na zdobywanie poziomów się wyrównały...).
Skowerowypallek
30-08-2007, 13:46
Moim zdaniem takie sposoby są nieodpowiednie.
Powinni utrudnić grę i 60% graczy by zrezygnowało bo by trzeba było myśleć. Za to wruciliby oldschoolowi gracze i rpg by się rozwinęło. Nie gnano by już za lvlem tylko za przygodą, rozwiązywaniem zagadek. Takie propozycje jakie przedstawiłeś są nie do wyobrazenia w realnym świecie, a przecież należy dążyć do tego aby życie w tibi było realne.
Tego niezrobią bo jak ktoś zrezygnuje z gry i niekupi pacc, cipsoft niejest samobujca żeby sie wykonczyc :p
Nie. Ja tak sądze ponieważ mam prawo wymagać wiecej dla siebie jeśli do kurwy zapłaciłem za te grę. A jak jakiś facc który gra bez pacca i który nie zapłacił za grę narzeka, że nic nie dostaje to mnie w*****enie bierze.
Jak tego nie rozumiesz to nie mamy o czym gadać.
Podniecasz sie ze masz PACC? Bo ja nie widze roznicy miedzy graczami FACC a PACC więc nie mów ,,wam" bo Facc to inna rasa ludzka nie jest. Noobek jestes i tyle. Zacznij chodzic do szkoły i naucz się składać porządnie zdania a nie wypisujesz ,,To jest najlepsza rzecz jaką robi Cipsoft ,że nic wam nie daje" jaką robi Cipsoft że nic wam nie daje ?! Gramatyka ciołku!
I naucz sie kultury bo mamusia cie nie nauczyła. Pewnie sam jestes polskim tibijczykiem których tak nie
lubisz. Pozatym mam racje każdy mi to przyzna ,a że ty myslisz inaczej to ci penis w odbytnice i tyle.
Ja nie moge patrzec jak ktoś wydaje kase zeby lepiej móc grać w kwadratowym swiecie dzieci neostrady dlatego jestem NIEGRAJACY i zrobiłem dłuuuga przerwe sobie.
To że ktoś nie ma PACC to nie znaczy że jest ciota ,biedak,noob i wszystko co złe tylko to ,że np nie chce wydawać kasy żeby pograć w kwadratowym swiecie albo jej nie ma bo w polsce kasa na chodnikach nie lezy. Jedyne co traci to tylko te pare wysp ,brak mozliwosci kupowania domku i mozna by wymieniac w nieskonczonosc ALE TYLKO W KWARDATOWEJ GRZE TIBIA!
Ja się nie podniecam, że miałem pacc. Co do kultury to przeczytaj swój post. I nie napisałem, że ktoś bez pacca to ciota wiec nie wiem skąd ty to masz. Nie pasuje ci moja gramatyka? Mi twoja też. Myślisz, że ja mam na pacc codziennie? Dużo musiałem sobie odmawiać, by go kiedyś kupić. A jak mi jakiś facc płacze, że to niesprawiedliwe to co? Uważasz, że to by było sprawiedliwe gdyby ktoś kto płaci i nie płaci dostawalo tyle samo to było by ok?
Na jakim ty żyjesz świecie?
Nigdzie też nie pisałem,że uważam facców za gorszych od pacców. Większość mojej gry w tibie grałem na faccu.
P.S
Szkoda Bloodwin ze nie grasz w martial heroes mail bys dupe strzepana
A co jesteś drugim Nostradamusem, że wiesz takie rzeczy?
Mordoplastyk
30-08-2007, 13:59
witam
masz moze jakies wiadomosci o tym planowanym UPDACIE
Pytam bo do tej pory gralem DRUIDEm i nabilem 41 level ale po SUMMER UPDATE zrobilem PALKA ma on teraz maly level bo tylko 13 ale skille 72/56 i 12 magic lvl ,
z niecierpliwoscia czekam aby pograc se moim druidem na wysokim poziomie a nie walic caly czas tempestem i EXORI VIS bo mam nadzieje na super czary
:)
--Cienius--
30-08-2007, 14:03
Ty sobie ubzdurałeś że tibia to gra dla tych co PACC mają?
Można tak pomyśleć gdy zobaczy sie ogrom możliwości PACC
ale ci co premmium nie są też grają i tez musza mieć z tego jakaś przyjemność bo w koncu by w to nie grali co nie?
Ale masz racje rób tak dalej ,a niedługo kolejne update bedą robione kiedy liczba kupowanych PACC przekroczy wymagana liczbe do update.
Moj kolega jak go poznałem (ma PACC) miał 13 lvl .Teraz on ma 40 lvl choć nie minał tydzień i to ma być dobry gracz? NIE NIE ja jeszcze nie spotkałem zadnego high lvla bez PACC co oznacza że nie sztuka wbic 50 lvl bedąc premmium.Nawet Sunrise ma PACC a ciekawe ile by 102 lvl na FACCu robiła?
Pozatym ja bym tobie proponował 5 pkt karnych za obrażanie graczy słowami pasożyt itp.
Gdy ci sie PACC skonczy pewnie kupisz nowy a gdy przestaniesz grać to bedziesz żałował całej tej kasy ,z która tyle rzeczy w rl mogłeś zrobić ,a która poszła na kupno PACC.
Jeżeli Cipsoft bedzie tak dalej robił to powinien wpisać w dziale download takie słowa You must buy premmium account or bye...
Aż nie wierze że Cipsoft ma czelność jeszcze umieszczać możliwośc kupna PACC do gry która w rzeczywistości jest tylko poruszajaca sie bitmapką bez zadnych dzwieków. Jak ktoś płaci to ma prawo wymagać co nie?
Cipsoft woli za to dodac kilka innych bitmapek i piskeli jeżeli im jeszcze za to zapłacisz .Tak zapłacisz za taki szit.Za to uzanli że dzwięk w tibii nie potrzebny.A szcześciaz który wygral dsl wygrał je właśnie dzieki wam bo bez waszych 99 999 Premmium Account nie byłoby 100 000 co nie? Powinniście miec swiadomośc (mówie do graczy PACC) jak was Cipsoft skrzywdził dając nagrode tylko jednemu graczowi na Titani przez co na tym serwerze zapewne niedługo wybuchnie wojna o dsle ponieważ zawiść ludzka nie zna granic a sam gracz ,którego kumple chca zabic drugimi postaciami jeszcze raz rooka obejrzy..
Dlatego nie gram w tibie bo to bezgraficzny szit bez dzwieku bez klimatu bez duszy która powinna być w każdym szanujacym sie MMORPG.A w dodatku gracze tej bitmapki wcale gry nie umilają (nie wszyscy ale wystarczająca wiekszość)
Pozatym za free to ty możesz komuś laske oje**ć
Czy ktos mowi ze bede rl kase cisnal na tibie? Nie bede tego rozwijal ze wzgledow oczywsitych...
Jak ci sie tibia nie podoba to kto dlaczego siedzisz na forum o tej tematyce? zrozum ze ty mozesz sobie laske komu chcesz ojebac (jak ty to mowisz)
pzdr
Madrista
30-08-2007, 14:16
Kiedyś nadejdzie moment że sam przestaniesz w tibie grać i wtedy dowiesz sie dlaczego tak żle o niej myśle
Ok to prada kiedys przestane ale co ty masz do tego ze ktos ma pacc a inny facc ja mam pacc i jestem zadowolony z tego ze moge wiencej to nie zanaczy ze ty zle myslisz o tibi to inni muszą tez o niej zle myslec
To ty masz problem. Byłem facciem i wiem jak to jest. Byłem też Pacciem i uważam, że oni mają prawo dostawać najwięcej bo oni płacą.
to Ze Nie Placa Nie Zanczy Ze Nie Maja Nic Dostac!
A Czemu MajĄ CoŚ DostaĆ? Wyjasnij Mi Do Cholery Na Jakiej Podstawie MajĄ CoŚ DostaĆ??? No Na Jakiej?
Poza Tym DostajĄ. MaŁo Ale CoŚ.
Co jest z tymi literkami na forum?
Ja nie jestem chamem itp. I nikogo nie dyskryminuje, że ma facca. Ale ty masz problem, że ktoś ma pacca i ma lepiej.
Madrista
30-08-2007, 14:27
To ty masz problem. Byłem facciem i wiem jak to jest. Byłem też Pacciem i uważam, że oni mają prawo dostawać najwięcej bo oni płacą.
A Czemu MajĄ CoŚ DostaĆ? Wyjasnij Mi Do Cholery Na Jakiej Podstawie MajĄ CoŚ DostaĆ??? No Na Jakiej?
Poza Tym DostajĄ. MaŁo Ale CoŚ.
Co jest z tymi literkami na forum?
Ja nie jestem chamem itp. I nikogo nie dyskryminuje, że ma facca. Ale ty masz problem, że ktoś ma pacca i ma lepiej.
Brawo dla tego pana wreszcie ktos mądry
A co do leonio
Zamknij Się
a
W tym całym balansie prof. mogliby ulepszyć knighta i palla, lecz zostawić druida i sorca...tak byłoby dal MNIE przynjamniej najlepiej...:)
Wszystko fajnie ale kiedy wyjdą nowe servery?
Wszystko fajnie ale kiedy wyjdą nowe servery?
Ostatnio zupdatowali servery i ponoć mieszczą do 1,5k graczy, więc max limit o 50% wzrósł.
Raczej szybko nie będzie (chyba że znowu no(ob)-pvp, bo tam tłoczno).
Ja gram drutem i jest mi dobrze :) A co do update mogli tez jakies dodatki dla facc zrobic :p
wader0700
30-08-2007, 18:19
Co do tematu summer upade:
Tereny: wkoncu piekny krajobraz i klimat nowych lodowych wysp ;] masa potforow z POI na ktorych mozna samemu poexpic nie muszac leciec do poi :P
Ciekawe questy, duzo broni dla paladynow i knightow.
CO do balansacji... zupelnie nieudana :/
palek i najt bardzo dobrze zrobieni ;]
a co do sorcow i drutow to hity z sd za 200-250 an 40 lvl 40 m lvl to zal xD
paladyn expi za darmo... kup plecak p boltow za cene 2 plecakow sd i wymiata ;] a strzalow ma 100 x tyle...
jak to ktos powiedzial plx tibia 7.6 ;]
dojdzie to tego ze CIP zrobi jeden wielki OTS xD
PhoenixNH
30-08-2007, 18:51
Co do balansowania profesji, to moim zdaniem w tej chwili jest zupełnie ok (Gram sorcem, żeby nie było - przeszedłem z Palla na Sorca PO UPDACIE).
Pall expi szybko i w miarę tanio dzięki ulepszonym spearom.
Sorc expi szybko, lecz dosyć drogo - w zamian za to przy skillowaniu zarabia.
Druid expi szybko, trochę drożej od sorca, ale zarabia więcej, bo UH się lepiej opłaca, niż większość run sorca.
Knight expi trochę wolniej od palla, ale na lowlvl robi to całkowicie za darmo, bo nie korzysta z amunicji. Na Hlvl expi jak reszta profesji.
Co do dalszej balansacji, to już nie całkiem profesji, ale ekonomii w grze i balansacji profesji na FACC (Pall na 33lvl na FACC expi szybciej od sorca, a jemu amunicja zostaje na dłużej, bo WoI bierze 13 many) - na PACC są expowiska idealne dla danych profesji i sorc expi szybko nie tracąc wielkich ilości many.
Lord_Sztorm
30-08-2007, 22:00
zrobili or update i terraz co sie idzie przed depo to przedewszytskim stoja paladyni i knighci.
ahh tamto update moze cos dodadza maga i znow bedzie nowa postac i sorc albo druid zobaczycie
Kiedyś umrzesz, więc po co jeszcze żyjesz? Idź się powieś.
FACC nie musi dostawać zupełnie niczego, może nawet nie istnieć, a to, że istnieje, to tylko dobra wola Cipsoftu.
@ 80% podobaja sie zmiany - chyba pytali knightow i palkow ktorzy siepia po 300+ ja tam niemarudze bo tez sobie knighta zrobilem zamiast sie mazac i trudno ;]
@ kolejne zmiany - juz widze jak 200 ms wali z visa po 50 a 20 lvl pall / knight po 200+ ;o
Niech oni juz nierobia lepiej tej balansacji bo albo znowu zepsują gre -.-
Co do balansowania profesji, to moim zdaniem w tej chwili jest zupełnie ok (Gram sorcem, żeby nie było - przeszedłem z Palla na Sorca PO UPDACIE).
bla bla bla takich głupot dawno już nie słyszałem. Ocknij się hity z assasin stars wchodzą po ~700+ przy czym koszt takiej jedej gwiazdki to o ile dobrze pamiętam 400 lub 450 X( <-- i jeszcze sie żalitaki pall że to drogie nah. Chyba jeszcze część gracze nie pojęła że taka gwiazdka nie psuje się po jednym rzucie i w efekcie wychodzą dużo taniej niż sd które magowie musza kupować od inych graczy x(.
Co do balansacji to uważam że mimo wszystko dobry jeżeli chodzi o paladyna, ale z najtem to przesada. Podchodzi raz do mnie taki ~115 ek i wali mi z tak od niechcenia hita nic nie mówie ze zjechal mi 140hp jednym ciosem. << I to ma być uczciwe?? Jedyny wydatek knighta na huncie to Uhy a sorca
manasy sd i uhy <<<jak sobie wchodzi 80 sorc na utamo vite to powiedzmy ze stracil 1k many << teraz musi "wychlac" 10 manasów >>koszt 550gp koszt "wyuhania" najta 300gp (2 uhy). żal można dlugooo jeszcze pisac ale zamiaste tego ide bić lvl. Bb
Dwimenor
31-08-2007, 10:57
bla bla bla takich głupot dawno już nie słyszałem. Ocknij się hity z assasin stars wchodzą po ~700+ przy czym koszt takiej jedej gwiazdki to o ile dobrze pamiętam 400 lub 450 X
Przy discie w okolicach 100 z tych gwiazdek hity są w granicach 250-500(z przesunięciem średniej w stronę 400). Podczas test servera miały atak 90 i wtedy można było uderzyć za ponad 800, ale teraz już nie.
Kosztuje 450gp za sztukę i żeby móc kupić trzeba mieć assassin outfit(jeden z najdroższych). Fakt, można wylootować je z demonów, warlocków, ale nie są to ilości pozwalające na hunt
( <-- i jeszcze sie żalitaki pall że to drogie nah. Chyba jeszcze część gracze nie pojęła że taka gwiazdka nie psuje się po jednym rzucie i w efekcie wychodzą dużo taniej niż sd które magowie musza kupować od inych graczy x(.
Gadasz bzdury jak mało który. Gwiazdki są jednorazowego użytku. Zanim zabierzesz głos w sprawach o których nie masz zielonego pojęcia przynajmniej sprawdź.
http://tibia.pl/item/assassin%20star
Co do balansacji:
Postacie magiczne Visują 2 razy szybciej niż reszta postaci atakuje. 80lv 66mlv pozwala na średnie obrażenia z vis około 120. Daje to średnio 240 punktów obrażeń w czasie kiedy paladyn:
Zaatakuje tylko raz
Musi trafić w cel (przy moim diście, atakując z broni miotanych średnio co 4 pocisk nie trafia. Wczoraj pobiłem rekord: 5 chybień z rzędu, biegając przed 3 bonebestami na ichniej wyspie)
rozpiętość obrażeń wynosi od zera do 280 (enchanted spear), z nastawieniem na to, że 40% trafień jest poniżej 100.
Knight ma trochę lepiej: większą średnią obrażeń, ale zasada jest mniej więcej ta sama, z założeniem, że musi stać koło potwora i się leczyć. Mi wystarcza regeneracja many oraz exura vita.
bla bla bla takich głupot dawno już nie słyszałem. Ocknij się hity z assasin stars wchodzą po ~700+ przy czym koszt takiej jedej gwiazdki to o ile dobrze pamiętam 400 lub 450 X
Średnio max 350, a za tyle kasy sorc ma 1,5 SD, które zawsze trafia, a dmg nie ma dolnej granicy 0.
Co do balansacji:
Postacie magiczne Visują 2 razy szybciej niż reszta postaci atakuje. 80lv 66mlv pozwala na średnie obrażenia z vis około 120. Daje to średnio 240 punktów obrażeń w czasie kiedy paladyn:
1. Zaatakuje tylko raz
2. Musi trafić w cel (przy moim diście, atakując z broni miotanych średnio co 4 pocisk nie trafia. Wczoraj pobiłem rekord: 5 chybień z rzędu, biegając przed 3 bonebestami na ichniej wyspie)
3. rozpiętość obrażeń wynosi od zera do 280 (enchanted spear), z nastawieniem na to, że 40% trafień jest poniżej 100.
1. Ale zaatakuje z dystansu.
2. Mag też musi trafić, chociaż dobry nietrafia <10% strzałów.
3. Tu się nie zgodzę. Przed upem było pocieszanie palków takie, że knight ma większego besta, a pall większą średnią dmg. Sam mam palka i pamiętam best hita 132, a ~50% strzałów było 90+. Knight za to przy best hicie 183 ma podobny średni dmg - 90.
abis nemo
31-08-2007, 12:14
Zgadzam sie w 100 procentach z toba w pierwszej czesci,z ta klapa troche przesadziles:)Cipsoft jak zwykle mydli oczy zamieniajac tibie w badziewie.Laski nie robia,ze ulepszaja gre bo ludzie ktorzy placa sa wybredni,Balans postaci to zwykla sciema i bzdura albo kierownictwo cipsoftu juz zapomnialo o co chodzi w tej grze albo zasliepilo ich euro.Tibia.pl tez coraz bardziej przypomina mi taniego pochlebce co mnie denerwuje od update nie gram chociaz mam 127 MS,142RP -ta informacja to dla tych klakierow co beda chcieli zagluszac przeinaczeniami moje skromne zdanie na temat tego newsa:) Jak MDW zdobywal 300-level ,to kazdy uuuu brawo brawo ,jak teraz wiekszosc wysokolewelowych graczy z profesjami MS i ED olala tibie,Tibia.pl nie komentuje,skupiajac sie na zachecaniu nowych graczy do gry aby tylko nie okazalo sie kiedys,ze przez takie bzdety ta gra przestanie istniec:)Pozdrawiam wolnosc dla slowa :) Cya
Dwimenor
31-08-2007, 13:12
1. Ale zaatakuje z dystansu. Dzięki temu wyrównują się szansę
2. Mag też musi trafić, chociaż dobry nietrafia <10% strzałów.Ale to już zależy od umiejętności gracza, nie od funkcji randomizujących na serwerze. Trzeba też wziąć pod uwagę, że paladyn musi się nabiegać i to z głową-żeby nie naloorować kilkunastu nowych mobów(albo, żeby nie zadziałał antylooring system)
3. Tu się nie zgodzę. Przed upem było pocieszanie palków takie, że knight ma większego besta, a pall większą średnią dmg. Sam mam palka i pamiętam best hita 132, a ~50% strzałów było 90+. Knight za to przy best hicie 183 ma podobny średni dmg - 90. Też się zgadzam
To tyle. Osobiście uważam, że obecnie jest lepiej niż było. A narzekania magów, że mniej walą...cóż skończyły się łatwe czasy.
Gdyby to zależało od mojej skromnej osoby, dodałbym potworą jakieś 50% hp, obniżył exp o 40% a drope rate o 80%. Wtedy było by ciekawie i trzeba by było pogłówkować, żeby wyjść na prostą.
To kup Sobie noobku pacca a nie pluj sie po to sie placi zeby bylo cos nowego Jak by sorc mial ue bez pacca to Gz For u ;)
@update
Gralem w tibie daleko (nawet nie pamietam dokladnie od kiedy) przed update. Gralem sorkiem potem knightem probowalem roznych profesji jednak zawsze uwazalem za "glowna" postac sorka. Po update z podnieceniem zaczalem grac knightem... by skonczyc nim grac tydzien pozniej i z wielka przyjemnaoscia zaczac "prawdziwie grac" druidem :) Gram nim do dzisiaj i jestem bardzo zadowolony :)
@opinie o update
To prawda ze facc jest poszkodowany (osobiscie uwazam ze facc to tylko taka reklama tibi a prawdziwa gra jest pacc) no ale coz...
Ja jestem facc ale niedlugo bo juz zaczynam zbierac na pacc i mam nadzieje ze niedlugo ujrze na swoim koncie napis: premmium account :) :P
pozdro.... :)
Te całe Cip'y nie grały chyba w tibie powyżej 150 lvla i nie wiedzą jak to jest teraz =/
Mam nadzieję, że coś zmienią na strone sorców w tym update, bo ue za 760 na 199 lvlu z 81 mlvlem to kurwa wymiękam ja pierdole -.-
Magson:
Mam nadzieję, że coś zmienią na strone sorców w tym update, bo ue za 760 na 199 lvlu z 81 mlvlem to kurwa wymiękam ja pierdole
Hehe ta jasne XD Chyba na otsie masz taki lvl. A tak serio to ja mam 62 ms'a z 53 mlvl'em i z ue wale średnio właśnie tyle ile podałeś.
Tych kolesi którzy gadają ciągle o PACCU to nie rozumiem. Cip Soft musi jakoś żyć. A jak tak bardzo go chcecie to sobie go kupcie.
Wszyscy gadacie ze sorc i druid teraz są bee i sux. Moim zdaniem osoby co tak mówią to chyba nawet nie przekroczyły 80 lvla i nie widzą jeszcze różnicy, a już płaczą. Co update Cip Soft wprowadza raz coś fajnego raz mniej i nie wszystkim mu si się to podobać. Ale fakt faktem, że na tym zarabiają dużą kasę.
Ja zawsze lubiłem grać sorcem i nie zostawię go tylko dla tego ze knight czy palladyn w ten części balansowania zostali trochę polepszeni - co im się prawnie należało. To jest tylko gra a w grę trzeba umieć grać, a nie iść na łatwiznę.
Magson:
Mam nadzieję, że coś zmienią na strone sorców w tym update, bo ue za 760 na 199 lvlu z 81 mlvlem to kurwa wymiękam ja pierdole
Hehe ta jasne XD Chyba na otsie masz taki lvl. A tak serio to ja mam 62 ms'a z 53 mlvl'em i z ue wale średnio właśnie tyle ile podałeś.
Koleś, nie kumasz, że teraz siła Twoich czarów jest uzależniona głównie od Twojego mlvla? Z tego co wiem to na wszystkich OT siła czarów zależy od lvla. Po drugie używaj tagów [quote], a nie [php].
Dobra ... przeczytałem 4 pierwsze strony i więcej mi się nie chciało... odpowiem więc na tyle, co przeczytałem, być może się powtórzę, bo ktoś to pisał - trudno.
Uważam, że ten update pod względem dodania nowych terenów, questów był na prawdę świetny - ukryć się nie da, że CipSoft się postarał.
Jeżeli chodzi zaś o "balans" profesji, to NAJWIĘKSZA POMYŁKA W HISTORII TIBII... zaraz pewnie zostanę skontrowany przez wszystkich knightów i palków, bo niby sorc i drut od zawsze był the best, hiper mega wy*****styczny i w ogóle ... to proszę, powiedzcie mi dlaczego większość ludzi w top 300 praktycznie każdego servera stanowili właśnie knighci i palkowie ? Ah no tak, pewnie dlatego, że to sorcowie wymiatali, logiczne, co nie ? Ehhh ... knight od zawsze był na prawdę dobrą profesją, tylko nie potrafili tego docenić, "bo sorc walił większe hity" ... ale oczywiście ile te hity kosztują sorca a ile knighta nikt już sobie nie przeliczył, bo i po co, hm ? A jak sprawa ma się po update ? Cytując comment Cachero
"LoL level 80? maybe less Knight can one hit a fire elemental with melee, a Sorcerer Level 269, WITH TOP MAGIC LEVEL ON MY SERVER cant do it with
Exori Vis"
Dla głąbów, które nie rozumieją ...
"Lol, knight na poziomie 80, nawet mniejszym może zabić fire elementala jednym ciosem bronią, sorcerer na 269 poziomie z najlepszym na serverze poziomem magicznym nie zabija go z exori vis".
Dalej uważacie, że to był sprawiedliwy update ? Więc zacytuję comment, który miał wcześniej, niestety nie pamiętam go w 100%, było to MNIEJ-WIĘCEJ tak.
"Bp power boltów kosztuje 12k, z czego jest w nim 2000 bełtów, z których 100 poziomowy paladyn zadaje po ~100 obrażeń (średnia, czasem można nie trafić, czasem walnąć mniej, a czasem zdecydowanie więcej,więc średnia i tak jest, wg. mnie zaniżona) co łącznie daje nam 200000 dmg. Za 12k kupić można 2,5bp sd, z których zada po ~500 z każdego, co łącznie daje nam 25000 dmg"
Pytam ponownie - gdzie sprawiedliwość ? Przemyślcie to sobie ...
Pozdrawiam...
--Cienius--
01-09-2007, 09:18
Dobra ... przeczytałem 4 pierwsze strony i więcej mi się nie chciało... odpowiem więc na tyle, co przeczytałem, być może się powtórzę, bo ktoś to pisał - trudno.
Uważam, że ten update pod względem dodania nowych terenów, questów był na prawdę świetny - ukryć się nie da, że CipSoft się postarał.
Jeżeli chodzi zaś o "balans" profesji, to NAJWIĘKSZA POMYŁKA W HISTORII TIBII... zaraz pewnie zostanę skontrowany przez wszystkich knightów i palków, bo niby sorc i drut od zawsze był the best, hiper mega wy*****styczny i w ogóle ... to proszę, powiedzcie mi dlaczego większość ludzi w top 300 praktycznie każdego servera stanowili właśnie knighci i palkowie ? Ah no tak, pewnie dlatego, że to sorcowie wymiatali, logiczne, co nie ? Ehhh ... knight od zawsze był na prawdę dobrą profesją, tylko nie potrafili tego docenić, "bo sorc walił większe hity" ... ale oczywiście ile te hity kosztują sorca a ile knighta nikt już sobie nie przeliczył, bo i po co, hm ? A jak sprawa ma się po update ? Cytując comment Cachero
"LoL level 80? maybe less Knight can one hit a fire elemental with melee, a Sorcerer Level 269, WITH TOP MAGIC LEVEL ON MY SERVER cant do it with
Exori Vis"
"Lol, knight na poziomie 80, nawet mniejszym może zabić fire elementala jednym ciosem bronią, sorcerer na 269 poziomie z najlepszym na serverze poziomem magicznym nie zabija go z exori vis".
Dalej uważacie, że to był sprawiedliwy update ? Więc zacytuję comment, który miał wcześniej, niestety nie pamiętam go w 100%, było to MNIEJ-WIĘCEJ tak.
"Bp power boltów kosztuje 12k, z czego jest w nim 2000 bełtów, z których 100 poziomowy paladyn zadaje po ~100 obrażeń (średnia, czasem można nie trafić, czasem walnąć mniej, a czasem zdecydowanie więcej,więc średnia i tak jest, wg. mnie zaniżona) co łącznie daje nam 200000 dmg. Za 12k kupić można 2,5bp sd, z których zada po ~500 z każdego, co łącznie daje nam 25000 dmg"
Pytam ponownie - gdzie sprawiedliwość ? Przemyślcie to sobie ...
Pozdrawiam...
O stary ty nie wiesz co mowisz! I odpierdolcie sie od tych boltow to zadne porownanie! Knightom juz poprostu znudzilo sie bicie tych samych potworow do 120+ lvla (dragi przed upem). Moim zdaniem balans bylby jakby zwiekszyli o pare % sile magic lvla ( nie mozemy sie oszukiwac to jak dla rycka sword fighting).Dajmy przyklad przed upem 8 sorc i 8 knight wychodza z paccem na maina co robia? knight skillowal wiele setek godzin zeby bic dobrze... A w tym czasie sorc zrobil 60 lvl. Sorc bez skillowania czy trenienia m lvla bil dragi nawet dle czy hydry w teamie Knight skillujac tyle godzin i bijac jak ciota (nie oszukujmy sie tak bil przed upem)skapnal sie ze cos jest nie tak? . Knight musial siedziec do 90 lvla na shitach typu rzufje czy scaraby a mag mogl juz na 28 lvlu bic zielone ufoludy(dragi) z summonami. i Skonczy sie jak knight bedzie miec max 70 lvl a ms 120+. To nie jest balans! Teraz zycie knighta moze byc ciekawsze niz do tej pory. Ja (77ek) zuzywam ok 1 uh na gsa. Lecz sorc moze zuzyc nawet 0 hp bijac to gowno z hmm czy z innych run. Moze powrocily czasy ze sorc narobil run zdobywajac m lvl a potem mu sie bedzie przyjemnie expilo.
Dlugosc posta ma odstraszac potencjalne dzieci neo
Darcik_ridaow
01-09-2007, 10:43
To tyle. Osobiście uważam, że obecnie jest lepiej niż było. A narzekania magów, że mniej walą...cóż skończyły się łatwe czasy.
Gdyby to zależało od mojej skromnej osoby, dodałbym potworą jakieś 50% hp, obniżył exp o 40% a drope rate o 80%. Wtedy było by ciekawie i trzeba by było pogłówkować, żeby wyjść na prostą.
Mowisz tak bo grasz palem i po tym upie naprawde znam malo expowisk jak na 71 rp zeby mu sie nie zwracalo.
Dla porownania : Idziesz na malpy i jestes na + i to duzy. W ciagu 1h jestes wstanie zarobic okolo 10k kasy.
Ja 71 ms z 60 mlv - nie pojde na malpy gdyz hity z visa moge zadawac jedynie kongra gdyz reszta ucieka. Hity z rozgi sa zbyt slabe aby zabic szybko sinbaga lub merklina <nie lurujac na siebie calego stada potworow.>
Expienie runami jest calkowicie nie oplacalne : - slaby damage, duze koszty.
I dentyczni przedstawia sie sprawa z elfami tutaj juz 30 knight expia bez problemu i bez wasta o czym 71 ms moze zapomniec.
71 rp i jakis 100rp bija bez problemui hydry
nie tracac na tym ani jednego gp <tylko zyskujac> i mowimy tutaj o tym jak nie leci zadne rare.
To jest powod dlaczego sorcow i drutom nie podoba sie ten update. Nie chodzi o hity xxxxx tylko oto aby w expie kazdy mial rowne szanse zarobku.
Jdyny exp jaki znam dla sorcow bez waste to sa dragi oraz guardy < po upie okupywane przez 30 palladynow>.
Palkowie i knight maja 10x wiekrzy wybor na exp bez waste <i bez lootowania rare, gdy takie spadnie koszty wyprawy zwracaja sie kilkakrotnie>.
A jeszcze jedno : od kilku lat nie widzialem aby Cipsoft tak zachwalal swoj update = wiedza ze go spieprz...... :) i chca sie pocieszyc :d
JazzCaffe
01-09-2007, 11:06
Moje 3gp:
Nowe tereny i questy uważam za udane.
Balansację profesji... Za udaną! Racja z hitami MDW za 1500 z SD. Przed upem skillowałem te 80 w cholere czasu (przypominając, że gram dla przyjemności i nie jestem taki pro, że siedzę całymi dniami skillując). No i skillowałem tak wierzcie lub nie pół roku żeby później na wakacje móc kupić Premmium i iść bez waste na te żółwie. Jednak zrozumiałem, że skillowanie poszło na marne, bo z BS'a waliłem średnią hitów... 80? Wiecie jak to wyglądało? 30... 15... 140... 0... 50... 0... 120... Zrobiłem więc sorca i grałem nim do wakacji. BEZ stania i trzaskania runek miałem na 52 lvlu 49 mlvl i moja średnia hitów to coś około 110 i mniejsze exhaused 0o. I knight wacle nie expi za free. No może na żółwiach, ale mam ten 60+ lvl i komu się chce 6h wbijać na żółwiach lvl gdzie jest od cholery ludzi? Idzie się na dragi, gdzie często się traci nawet knightom... Bez waste ale tylko na wółwiach, no przepraszam bardzo... Myślicie, że to taka przyjemność łazić po tych pieprzonych cavach?
Pogorszyli Sorców i druidów? I co z tego skoro dalej biją lepiej od palów i kinów. Nie ma ich tak dużo w top 300? Bo większość poszło sobie popłakać i porobili kinów i palów. Proste. Przynajmniej na moim serwie druid z większym lvlem to rzadkość. Sorców już tak dużo na dragach nie ma tam gdzie przed update była ich cała masa... Przed depo co jakis 7 czy nawet 10 gracz to sorc. Takie są przynajmniej moje odczucia.
Cytat mojego kumpla (druida): "po co mam robić palla? I w świątecznym update znów zacznę grać druidem? Przywiązałem się do tej postaci i nie chcę jej tracić(...)" Napisał to do mnie Pokojowy Wojownik po 2 dedach z rzędu i dużych stratach. To jedyny człowiek jakiego znam, który przywiązał się do swojej postaci i nie zamieni jej na pala czy kina tylko ze względu na to, że nimi się lepiej gra.
Pozdro...
Poprostu Pitbul
01-09-2007, 12:05
Jeżeli chodzi o "balans" profesji, to NAJWIĘKSZA POMYŁKA W HISTORII TIBII... zaraz pewnie zostanę skontrowany przez wszystkich knightów i palków, bo niby sorc i drut od zawsze był the best, hiper mega wy*****styczny i w ogóle ... to proszę, powiedzcie mi dlaczego większość ludzi w top 300 praktycznie każdego servera stanowili właśnie knighci i palkowie ? Ah no tak, pewnie dlatego, że to sorcowie wymiatali, logiczne, co nie ? Ehhh ... knight od zawsze był na prawdę dobrą profesją, tylko nie potrafili tego docenić, "bo sorc walił większe hity" ... ale oczywiście ile te hity kosztują sorca a ile knighta nikt już sobie nie przeliczył, bo i po co, hm ? A jak sprawa ma się po update ? Cytując comment Cachero
Exori Vis"
Taa... W święta wejdzie następny update i będzie "Hurra!111 AlE MaMy HiTy!1111 HaHaHaHa!11"
filip1432
01-09-2007, 14:39
ja akurat nie narzekam na to update choć jestem druidem
przed update zrobiłem se palka choć wiedziałem że jest slaby a o update nic nie było wiadomo pierw poskilowałem dobra zacząłem ekspić wtedy pojawiły sie informacje o upie i co lawina palków żaden nie skilował a tak ze sperami na dwarfah latali więc sie wkurzyłem i znuw zaczołem dalej grac druidem wbiłem 6 lvl 10 mlvl i jest fajnie kumpel ostatnio też z radoscią z knajta przeżucił sie na sorka i jest zadowolony hoc nie wali super hhitów jak i ja to potrohe lvl i hoć zaczoł nim grac szybko wbił 20lvl na facc i daraj powoli bo powoli ale ekspimy ostatnio nieźle zarobiłem sprzedając uhy a hmmy robiłem dla siebie i eksp ładnie poleciał na wyviernah a i na + wyszedłem a że hity mam słabsze od 15 palka z łukiem to mi nie przeszkadza
fajnie ze beda zmainy ale pewnie tylko dla PACCow
A co ty myślałeś ?
Przecież oni na tym zarabiają. Kup sobie pacc'a i przestań pisać takich Noob'owskich odpowiedzi.
Imm0rtal
01-09-2007, 16:40
ja akurat nie narzekam na to update choć jestem druidem
przed update zrobiłem se palka choć wiedziałem że jest slaby a o update nic nie było wiadomo pierw poskilowałem dobra zacząłem ekspić wtedy pojawiły sie informacje o upie i co lawina palków żaden nie skilował a tak ze sperami na dwarfah latali więc sie wkurzyłem i znuw zaczołem dalej grac druidem wbiłem 6 lvl 10 mlvl i jest fajnie kumpel ostatnio też z radoscią z knajta przeżucił sie na sorka i jest zadowolony hoc nie wali super hhitów jak i ja to potrohe lvl i hoć zaczoł nim grac szybko wbił 20lvl na facc i daraj powoli bo powoli ale ekspimy ostatnio nieźle zarobiłem sprzedając uhy a hmmy robiłem dla siebie i eksp ładnie poleciał na wyviernah a i na + wyszedłem a że hity mam słabsze od 15 palka z łukiem to mi nie przeszkadza
No tak, mając chary na takich poziomach możecie w pełni osądzić ten update -.-" lol
@ filip1432
Faktycznie słabe hity, skoro walisz z różdżki...
Poza tym na takim lvlu nie problem mieć dużo większy mlvl od lvla (szczególnie, że niby robisz runy), więc siłę magii masz większą niż przed upem.
Ja (77ek) zuzywam ok 1 uh na gsa. Lecz sorc moze zuzyc nawet 0 hp bijac to gowno z hmm czy z innych run.
Kupując tanio hmm wychodzi 1 UH = 2 HMM. Zabij GS'a 10 strzałami, bo co to jest ~130 dmg na strzał? Wystarczy mieć 80 mlvl. Mało jest magów z takim mlvlem przy lvlu zbliżonym do Twojego.
Moze powrocily czasy ze sorc narobil run zdobywajac m lvl a potem mu sie bedzie przyjemnie expilo.
Na takiej zasadzie, to można:
1. Cofnąć siłę knightów i powiedzieć, żeby wbijali skille 110/105+ i przyjemnie expili.
2. Osłabić magów, bo takim tokiem myślenia, to sorc/druid jest nieskończoną fabryką run i może expić z SD wszędzie + jest nieskończenie bogaty, więc płakanie nad waste jest nieuzasadnione.
powiedzcie mi dlaczego większość ludzi w top 300 praktycznie każdego servera stanowili właśnie knighci i palkowie
To powiedz mi dlaczego większość magów w top 300 gra ~2 lat, a knighci po ~4, a o palkach to nie mów, bo ich to od kiedy jest erig, jest mniej od magów.
oczywiście ile te hity kosztują sorca a ile knighta nikt już sobie nie przeliczył, bo i po co, hm ?
Było przeliczane wiele razy i wychodziło to, co teraz mają magowie. Z tym, że teraz magowie mają nadal większe hity, za to knigci mieli do wyboru, waste expiąc dość dobrze lub słaby exp bez strat, a to wszystko przy słabszych hitach.
Exori Vis"
To jest przegin, tzn. ja bym osobiście siłę knighta bardziej uzależnił od levela, a od skilla tak, jak było przed upem. Tak, żeby przy 70 lvlu siła melee była taka, jak teraz, ale poniżej była trochę słabsza (chociaż nadal lepsza niż przed upem).
Za to magom zrobiłbym 1%* level +4%* mlvl dla run, ale dla spontanów jak jest (czyli niby 0,1%* level + 5%* mlvl), bo w sumie 'exori vis' nie jest słabe, a robienie z maga wojownika jest dnem (tak jak przed upem dnem było, że na full attacku knight przy shieldiengu 75+ dostawał częściej niż sorc na full defie z różdżką i shieldiengiem 20).
Bp power boltów kosztuje 12k, z czego jest w nim 2000 bełtów, z których 100 poziomowy paladyn zadaje po ~100 obrażeń (średnia, czasem można nie trafić, czasem walnąć mniej, a czasem zdecydowanie więcej,więc średnia i tak jest, wg. mnie zaniżona) co łącznie daje nam 200000 dmg. Za 12k kupić można 2,5bp sd, z których zada po ~500 z każdego, co łącznie daje nam 25000 dmg"
12k - 2.000 power boltów - 200.000 dmg
12k - 50 sd - 25.000 dmg
12k - 150 hmm (750 ładunków) - 75.000 dmg
12k - 1200 exori vis'ów - 750.000 (edit: 150.000) dmg
I gdzie tu sprawiedliwość? /edit/ sry, nie umiem liczyć /edit/
Ps. Pierwszym błędem Cip (dla mnie) było wprowadzenie taniej many (a raczej nie zwiększeniu kosztów visów do min. 40). Teraz mamy głupoty typu "Paladyn, który do 100 lvla nie trzymał kuszy, bo się nie opłaca".
Koleś, nie kumasz, że teraz siła Twoich czarów jest uzależniona głównie od Twojego mlvla?
A Ty zauważyłeś, że jeden z nich ma 53 mlvl a drugi 81? To jest przepaść.
@ down
Myślałem, że nikt nie zdążył zauważyć :P
Po prostu pomnożyłem HMM * 10, bo +- tak wychodzi (jeżeli byłoby 150 pocisków), ale nie zwróciłem uwagi na ładunki, tylko runy (dlatego wychodzi 5x mniej).
Jakie ja hity bym musiał z tego exori vis walić, żeby zadać z 1,2k e vis 750k dmg ?!
Wystarczy, że byś walił po ~600, czyli jakiś 340 mlvl :D
@up
"12k - 1200 exori vis'ów - 750.000 dmg" - jedynie pod warunkiem, że sorc idzie z blokerem i nie dostaje ani jednego hita, żeby się musiał leczyć + używa bota do rozświetlenia sobie drogi. : ) A i przy okazji, jak Ty to policzyłeś ? :o Jakie ja hity bym musiał z tego exori vis walić, żeby zadać z 1,2k e vis 750k dmg ?!
Jedna uwaga ... mówicie, że knight musi w cholerę czasu skillować, żeby móc expić, ojej, ale wy jesteście poszkodowani. Sorcowie zaś mogą zrobić sobie runki, i iść expić nimi. Śmieszni jesteście ... widzicie tylko to, ile czasu wam potrzeba na zrobienie jednego skilla, ale, że robienie run też swoje trwa, to już was nie obchodzi. I co potem z runami ? Albo sprzedam i będę miał trochę kasy, albo za 10godzin robienia run wbiję sobie 40% lvla... bosko. -.-' Pomyślcie, zanim coś napiszecie ... widzicie tylko dobre strony update, bo jesteście zapatrzonymi w swoich knightów egocentrykami, nie obchodzi was, że inni nie mogą grać ... twierdzicie, że sorcem zawsze było tak łatwo, pięknie i w ogóle ... a graliście kiedyś nim ? Nie wiecie ile to roboty ... doliczcie, że knight pada jednak dużo rzadziej niż sorc, z prostego powodu - ilości hp. Nawet biorąc pod uwagę, że sorc ma dużo many, to co z tego, skoro weźmie ze sobą 10bp manasów i nie ma capa, a te manasy straci na expie ? Knight bierze ze 3bp uhów, 5bp manasów, robi na tym porównywalną ilość expa nie tracąc nawet tych uhów i wciąż zostaje mu dużo cap na zebranie jakiegoś loota (pamiętajcie, że nie zawsze jest możliwe zrobienie lootbaga).
@Poprostu Pitbul
Pożyjemy, zobaczymy. 8) Ja jedynie staram się zwrócić waszą uwagę na to, że ten update w żaden sposób nie był sprawiedliwy ...
@--Cienius--
Dlaczego mam się "odpierdolić" od tych boltów ? To bardzo dobre spostrzeżenie z tym ... zwróćcie uwagę na to ile expa w tej samej cenie robi pal a ile sorc, i kto ma z tego więcej kasy, hm ?
Ty zużywasz 1 uh na gsa ... jej, straszliwe koszty ponosisz. "A SORC NIE MUSI TRACIĆ NA GSA UHÓW ! GDZIE TU SPRAWIEDLIWOŚĆ?!?!?!?!?!?!?X( ON PRZECIEŻ TRACI TYLKO HMM/MANASY, A ONE TO JUŻ ZA DARMO. ;(;(;(" Tiaaa ...
Pozdrawiam ...
--Cienius--
01-09-2007, 17:26
sluchaj poszkodowoany sorcu z allegro czy ja powiedzialem ze sorc ma mf/hmm za free? Pozatym mozesz nadal duzo szybciej wybic resp wszystkich gsow. Sprowadzanie przykladow do 1 gsa to zadne porownanie -.-
Damik111
01-09-2007, 17:47
To update to największa porażka cipsoftu od istnienia tibi. Czemu w top 500 jest najwięcej knightów >??? ponieważ byli zawsze o wiele sliniejsi od sorców/drutów.Kiedy Był Update pozytywny dla sorców to sorc zrównał sie mniej/więcej z knightem i co wtedy ODEZWAŁY SIE GŁOSY KNIGHTÓW KIEDY UJŻELI PROFESJE RÓWNOM SOBIE !. Przeczytajcie na Hunted.pl "Słabsi Rycerze" co tam pisało ??? zacytuje "Więc profesje magiczne stały sie silnejsze od rycerzy co nigdy nie mialo miejsca i nigdy miejsca mieć nie powinno"... Gram knightem po upie i bedę grać nim zawsze ponieważ jest najlepszy. Bye bye mine sorc;( Knightów było najwięcej przed upem a po upie są tylko knighci i palkowie:(
Pozdro:)
sluchaj poszkodowoany sorcu z allegro czy ja powiedzialem ze sorc ma mf/hmm za free? Pozatym mozesz nadal duzo szybciej wybic resp wszystkich gsow. Sprowadzanie przykladow do 1 gsa to zadne porownanie -.-
Nie znasz mnie, nie wiesz nawet kim jesteś, więc nie mów mi, że mam chara z allegro, bo gdybym był tak bogaty, żeby nie mieć już w ogóle co z kasą robić, i tracił ją na tą durną grę, to bym sobie teraz kupił knighta/pala. Jedyna moja styczność z allegro, to to, że raz sprzedałem postać i kilka razy pieniądze tibijskie. Ale to nie ważne. Mówisz, że sprawdzanie przykładów do 1gsa to żadne porównanie ? No cóż, nie żebym się czepiał, ale to Ty pierwszy podałeś przykład jednego gsa, ale idąc tym tropem, to dla Ciebie 2 gsy, to 2 uhy, a dla sorca odpowiednio 2x więcej run niż na jednego gsa ... więc nie rozumiem o co Ci chodzi...
12k to rowniez zaladowanie soft boots albo 12 BP mf (po kaucji za butelki).
Soft boots + jedzenie w moim przypadku daja za te same 12k 864 vis przy sredniej ~190 daje obrazenia 164160, zakladajac ze dostarczenie tych obrazen zajmuje polowe czasu tej co paladynowi nagle wychodze troche lepiej niz przecietny paladyn.
Problem w moim wypadku polega jedynie na tym, że średnio 190 z e vis to ja biłem przed update ...
120 lvl sorc bije hydry solo i to bez strat tez, pomijajac ze tempo jest tak samo kiepskie jak przy 2 palach, ale bic moze.
Ja nie rozumiem was, na hydrach mozna robic 200-250k/h a ludzie sie ciagle podniecaja ze ida tam z DSami czy w teamie 3-4 osob. Loot na hydrach to byl zaraz po ich wprowadzeniu, od dawien dawna jest tam tylko exp (oplacalny, ale zarobkowo to sie tam siedziec nie oplaca).
Wszystko ładnie, pięknie, ale zapomniałeś o jednym ... nie każdy ma już 120 lvl. Ja ze swoim 96 na hydrach może i mógłbym expić, jednak pozostaje to wciąż niebezpiecznie ... poza tym, nie zawsze się zwraca za manasy (niestety, nie mam zrobionego PoI questu, gdyż nie miałem 300k, żeby móc się zapisać, a u mnie na serverze na takiej zasadzie było to organizowane :( ). Podsumowując, to, że Ty masz wysoki poziom, nie znaczy, że każdy taki ma i nie każdemu nawet po update expienie przychodzi tak łatwo, oraz nie każdy jest w posiadaniu "niebieskich bucików". : ) Weź to również pod uwagę, bo równie dobrze każdy sorc przed update mógł zakładać, że każdy knight to ma 200 lvl, skille po 110 i nieskończoną ilość pieniędzy w banku, żeby mógł sobie je brać i wastować na expienie (chociaż trzeba na prawdę expić jak wariat, żeby knightem na tym tracić - albo mieć pecha).
za wybaczeniem, ale paladyn nadal sux
Nie zgodzę się ... paladyn może teraz expić bezproblemowo już od wczesnych poziomów na smokach, następnie przerzucając się na smoczych lordów, tudzież wielkie pająki, i tak dalej ... sorc niby też, jednakże przy znacznie większych nakładach gp, których nie ważne ile przed update nazbierał, w końcu się skończą, paladyn zaś z prawie każdego huntu jest na plus.
To by było chyba na tyle ... wiem, że sporo z tego posta jest napisane pod kątem akurat mojej postaci, ale cóż ... piszę tak, jak ja to odczułem, a może was to zdziwi, jednakże nie odczułem tego update na waszych charach ... tak czy owak, nie chce mi się już was przekonywać do przejrzenia na oczy, wasze zdanie jest waszym zdaniem, moje moim i zarówno ja nie mogę zabronić wam myśleć o tym update tak jak myślicie jak i wy nie możecie zabronić mnie myśleć o nim w mój sposób. Wszystkim, którzy zmienili postacie, życzę powodzenia na nowych charach i mam nadzieję, że najbliższy update nie zawiedzie was, reszcie zaś gratuluję wytrwałości (nie piszę o tych, co grali już wcześniej knightami/palami). Bye. : )
Pozdrawiam ...
Problem w moim wypadku polega jedynie na tym, że średnio 190 z e vis to ja biłem przed update ...
Dokładnie.
No cóż, nie żebym się czepiał, ale to Ty pierwszy podałeś przykład jednego gsa, ale idąc tym tropem, to dla Ciebie 2 gsy, to 2 uhy, a dla sorca odpowiednio 2x więcej run niż na jednego gsa ... więc nie rozumiem o co Ci chodzi...
Może chodzi o to, że jakbyś miał cały ekran GS'ów i wywalił 2x UE to by się okazało, że mag jest dużo lepszy. (LOL)
vis przy sredniej ~190
Podstawiając do Twojego wzoru wychodzi, że masz 80+ mlvl (lvl 135).
Jeszcze kiedys rozumiem, naodkladalo sie kasy i jednego dnia pilo fluidow za kilkaset K, obecnie jak na soulach mozna zrobic 3 BP UHow to nie ma zadnego robienia mlvl na runach, mi jak bym chcial stac i robic runy (nawet na soft boots) to wyjdzie z 3 miesiace na 1 mlvl... dla porownania polujac moge miec mlvl w 1-2 tygodnie.
Niektórzy twierdzą, że mag sobie na każdego hunta sam robi runy, a piszą to tak, jakby właśnie działo się to całkiem za darmo i naturalnie, jak wypadanie samego złota z dragów. Brzmi to, jakby mag nie mógł mieć waste, bo przecież nie włożył w hunta ani gp (chyba że manafluidy kupił).
Aktualny wzor na magie to wlasnie 5*mlvl + lvl dla run i 5*mlvl + 1/2lvl dla spontanow.
Jeżeli to prawda, to:
1. Cachero by nie płakał, że nie może zabić z visa fire elementala.
2. Na wykresie Cip podniósłby troszkę kreskę expienia maga.
3. Ludzie nie powinni płakać, bo np. 80 lvl 60 mlvl powinien bić mocniej niż przed upem, a tymbardziej wszyscy słabsi. (chociaż nawet przy samym 5%*mlvl takie lolki 30 lvl 45 mlvl wychodzą dużo lepiej, ale narzekają, że WoI czy inny wand ma mały dmg).
4. MDW miał 600 hit z SD? 1k powinien spokojnie wyciągać.
Skąd wytrzasnąłeś ten wzór?
Ja gralem paladynem po update, ale po 2 tygodniowym szale wrocilem do druida... za wybaczeniem, ale paladyn nadal sux w porownaniu do druida,
Coś mi się zdaje, że przed upem trzeba było pocieszać palków (bo byli sux) i się mówiło o np. lvlu zwiększającym średni dmg, prawdziwej dystansowej postaci, infernal bolty + arbalest do combo itp.
Moim zdaniem zbytnio Cipsoft kombinuje, aby ulepszyć grę i to po jakichś 2-3 update wyjdzie im bokiem... Gra staje się bardziej skomplikowana (w sensie tych wszystkich wyznaczników broni od lvl, obliczania tego, osłabiania tamtego). Racja, że PACC dostaje od dłuższego czasu najwięcej (ale FACC też dostał - bronie od lvl i mogę sobie wsadzić w d... depo:D mój FS z moim lvl). Zauważyliśmy też przecież ostatnio, że już połowa terytorium Tibi to PACCland. Smutno... Ale może niedługo... może może? A tak jeśli chodzi o nowe tereny, to co jeszcze mogą dodać, zakładając, że się raczej nie powtarzają? Może Meksyk albo cuś? Puebloooos!8o
Michael Jackson
02-09-2007, 02:50
Nie czytałem wszystkich postów, ale dodam swoje zdanie.
Palki i najty mówią, że magowie narzekają, ale zobaczcie. Palkiem trudno jest znaleść exp, na którym ma się wasta. A magiem(drutem, sorkiem) praktycznie nie ma miejsca gdzie ma sie profit( dragi, na które nie da sie wejść). Czyli pal szybki exp bez wasta/ mag szybki exp z wastem(czyli jak wast trzeba puzniej zarobic, czyli duzo wolniej sie expi) Mag moze tylko expic na dragach, a palek i knight wszedzie(i ma dobry exp bez wasta).
Pal i Knight podobdnie jak sork zajebiste hity(praktycznie za darmo), duzo hp, dużo capa/ mag dobre hity(za ogromne pieniadze), malo hp, malo capa.!!!!!!
I to jest balansacja, to jest udupienie magow.
Przed update mag niby miał lepsze hity, ale mial malo hp(łatwiej sie padało), a knight, pal duzo hp(w dodatku pal zejbiscie sie uha). Przed update mag nie byl wcale duzo lepszy.
A teraz mag na 100lvl ma hity jak 50-60lvl przed update!!!
Mag moze tylko expic na dragach
uczepili sie dragow i nie puszcza, jak nie potraficie znalesc niczego innego - wasz problem.
mag dobre hity(za ogromne pieniadze)
oh yeah, przed updatem vis za 11gp, po update - jesli sila spadla ci o 10% - vis za 12 gp, jesli o 50% - vis za 15-16gp.
Przed update mag niby miał lepsze hity, ale mial malo hp(łatwiej sie padało)
po update mu nie przybylo.
Przed update mag nie byl wcale duzo lepszy.
absolutnie, sila wzrastajaca z kazdym levelem, mozliwosc zadawania obrazen ze skutecznoscia dochodzaca do 100% ( poprzez brak mozliwosci zablokowania czarow ani jakiejkolwiek czesciowej na nie odpornosci ) w 98-99% dostepnych potworow oraz kilka razy tansze ( i znacznie szybsze ) leczenie niz klasy niemagiczne wcale nie robily z niego duzo lepszej profesji.
A teraz mag na 100lvl ma hity jak 50-60lvl przed update!!!
a przed update knight na 300 levelu mial taka sama sile wrecz jak knight na levelu 90 i jakos placz byl na pare razy mniejsza skale.
@up : czyli gra sorca polega tylko na visach, thx juz wiem jak grac ...
Knight i tak mial dobrze bo bil za darmo. Nie mowie, ze zle zrobili dodajac sily paladynom i rycerzom, ale po co zabierali nam ? (postaciom magicznym)
jak mdw robil na 250 lvlu po 4 mln expa to bylo jaka on ma sile ... teraz 100 palek robi 2,5 a 150 podchodzi pod 4
oj narzekacie jak możecie, wam sie nipodoba fakty że wy jesteście słabsi tylko to że pal/knight są silniejsi i mogą więcej, zamiast narzekać wzionąć zrobić se runy i iść poexpic ale po co? lepiej sie wyżalić wszystkim. Sorc, drut ma waste z expienai ale kasę szybko nadrobi jak będzie runki robił.
Mnie sie update podobał szczególnie barbarzyńcy bo można szybko naexpic i dużo kasy zarobić.
KIJ WAM W WASTE
@edit
knight nigdy niexpił niexpi i nie będzie expił za darmo chyba że ma kumpla druta lub jak już ktoś powiedział uhy mu z nieba spadną
ale po co zabierali nam ? (postaciom magicznym)
dlatego ze powoli najlepsi gracze dochodzili do momentu w ktorym demon spada na kilka strzalow. Sila postaci magicznych rosnie nieograniczenie, mozna go tylko zwolnic.
IMO powinni teraz zresetować servy, bo jest za dużo hlvli. ;< Wiem, że to niemożliwe, ale fajnie by było. ;p
Ludzie, czy nikt z was nie wpadł na to, że CipSoft specjalnie zniszczył chwilowo magiczne profesje aby się wyrównało w hiscores? Mówiono już, że to nie koniec balansu między profesjami.. Więc Ci co się żalą niech poczekają chwile do update'a... do tego momentu chociaż się wyrówna... Dzięki temu nie ma już tak jak kiedyś że 90% hilvli to magiczne profesje a reszta nie magiczne... Wyrówna się do 50\50 i poprawią tych nieszczęsnych 13 sorców co myślą, że biją mniej z wanda ;/ na powrót będzie git.
Ludzie opamiętajcie sie i przestańcie narzekać.
Przecież CIPSOFT musi cos czasem zrobić z przyrostem hight lvli na serverach i właśnie po to jest ten balans.powiem tak knight i pal zostali polepszeni i to nieźle ale to magowie nadal są najsilniejsi mimo tego żeich moc została zredukowana. Problem polega na tym że magowie nie potrafią się pogodzić z mniejszymi hitami.
Pozostaje tylko wziąść się w garść i expić bo kiedyś przyjdą lepsze czasy.
Articuno
02-09-2007, 17:20
3. Mag jest dużo słabszom profesjom od knighta !!!
4. Zobaczymy czy ty sie nie załamiesz jak z twoich hitów 300/400 zrobi sie 50/100
3. lol
4. no może nie aż tak, ale teraz ten kto ma średnie hit 300-400 to mial przed updatem 100-200, piczko.
4. Zobaczymy czy ty sie nie załamiesz jak z twoich hitów 300/400 zrobi sie 50/100
Jeżeli chodzi Ci o liczbę 3/4 (0,75) i zrobi się z niej 1/2 (0,5), to ładnie to zobrazowałeś, ale tak jest na sporym lvlu 140+.
Problem polega na tym że magowie nie potrafią się pogodzić z mniejszymi hitami.
Mniej ograniczeni mówią o waste i tu jest jakiś sens, bo ich hity (mimo, że "niedarmowe") nadal są mocne, nieredukowane przez armor, zawsze trafiają i mimo, że best hit jest o 1/3 mniejszy od best hita knighta, to średnia jest o te 1/3 większa.
Ludzie, czy nikt z was nie wpadł na to, że CipSoft specjalnie zniszczył chwilowo magiczne profesje aby się wyrównało w hiscores?
A może po to, żeby narobić całe depoty run i do zimy problem opłacalności sam się rozwiąże, bo HMM nagle zaczną kosztować 800 gp?
Ps. Sero~ mówi, że przestał grać. Poza tym, kogo obchodzą highscores, skoro niektórzy mają argumenty, że na erigu knight pobił rekord (bo się na miesiąc coś zacięło), a przed upem druid i tak był ciotą, mimo że MDW jakoś jest nadal pierwszy.
IMO powinni teraz zresetować servy, bo jest za dużo hlvli. ;< Wiem, że to niemożliwe, ale fajnie by było. ;p
Mogliby zrobić server Resetia, i tam co miesiąc "rookować" wszystkie postacie. Wtedy nie szkoda byłoby ginąć i się nawalać, huncić wszystkich wokół, uprawiać mass pking, wojny itp. Najlepiej jakby był to server e-pvp.
knight nigdy niexpił niexpi i nie będzie expił za darmo chyba że ma kumpla druta lub jak już ktoś powiedział uhy mu z nieba spadną
No nie do końca. Na rooku np. raczej nie ma się żadnych nakładów na exp (oprócz rookstayerów kupujących life fluidy i strzały). Początki gry knightem wyglądają podobnie. Tzn. kupuje sobie 3 BP UH i noszę je od 16 lvli, bo nikt mnie nie atakował, a do 40 lvla można spokojnie expić w miejscach, gdzie exura wystarcza.
Ale niestety ludzie nie są wstanie pojąć, że na 200 lvlu siedzenie na jakichś żółwiach jest nudne, mimo że darmowe, a sorc niby płaci za hity, ale może więcej na tym zarobić (a knight jeżeli idzie gdzieś, gdzie ma normalny exp i loot, to raczej nie wpada tam z pustym bp lub 1 BP UH wrazie ataku pk).
Sorc, drut ma waste z expienai ale kasę szybko nadrobi jak będzie runki robił.
Więcej kasy jest na trollach lub rotach, chyba że połączyć walenie skull staffem rotów z robieniem run.
jak mdw robil na 250 lvlu po 4 mln expa to bylo jaka on ma sile ... teraz 100 palek robi 2,5 a 150 podchodzi pod 4
1. Taifun expił wolniej na większym lvlu. MEGA UE DLA SORCA PLAX.
2. Palkowi rośnie siła do jakiegoś czasu, potem znowu stoi w miejscu jak knight (niby rośnie siła z lvl, ale jakoś nieodczuwalnie), więc nie prześcignie szybko rekordów casterów, którzy od 100 lvla do 250 zrobili się 2x silniejsi.
3. To że maniak gra jakąś profesją, nie znaczy, że jest najlepsza.
Uważam że z tym co mówi cipsoft o ostatnim uptade jest porównywalne z tym co mówi PiS w swojej reklamówce " poprawiliśmy pensje , bezrobocie spadło " <- gówno prawda bezrobocie spadło bo ludzie bezrobotni uciekli do Anglii , Irlandii itp więc w zasadzie zmniejszyła sie liczba ludności a nie bezrobocie a płace wcale nie są lepsze chyba że dla polityków , tak samo jest tutaj wszyscy mówią z cipsoftu że ten uptade to wielki sukces guzik prawda napewno dostali nie jednego maila od wkurzonych sorcków , druidów i wiedzą doskonale że ten uptade jest najgorszym w Historii niektórzy poprostu sie przystosowali ( tak jak ja ) i grają knighcikiem ( ja only na facc :D ) a inni starają sie walczyć z tym uptade. Mi osobiście już przeszła złość na ten uptade ale prosze was wypowiedźcie sie obiektywnie nie patrzcie na to jaką macie profesje czy to że Palladyn jedzie solo all bez waste i jak mu sie podoba niejest po prostu śmieszne ?? np mój kolega jedzie na 59 lvlu solo all na ofie nawet jak jest sam więc to po prostu jest śmieszne a ja na 80 lvlu sorkiem mam nieraz waste na dragach.. więc postanowiłem grać knightem tu sprawa ma sie zupełnie inaczej każdy hunt = zwrot.
Tutaj małe podsumowanie różynch spraw które spisałem żeby wam uświadomić jaki ten uptade jest krzywdzący:
- Hunt dragów sorkiem ( 80 lvl )- 10 bp mf ( loot około 5k z itemami nawet woi niespadł ani d-hammer ) - przed uptade bym miał zysk że hoho
- Hunt dragów knightem ( 40 lvl ) - 2 bp mf , bp uh ( loot około 7k ) - zwrot
zakładając że na knighcie na 1 draga szły mi średnio 3 mfy i 1 uh ( co jest nie prawdą bo szło mi mniej.. ) i tak knight jest wyraźnie do przodu.
Co do palladynów to powiem krótko - maszyna do expienia ludzie sie szczycą że zrobili palkiem w miecha z 20 na 90 lvl - to nie jest osiągnięcie.. to jest po prostu korzystanie na błędach cipsoftu gdybym mógł młucić sorkiem z jakiejś broni za darmoche po 200 i ubijać wszystko co sie nawinie bez największego problemu w zastraszającym tempie tez bym tyle lvli nabił...
Ok profesje zostały omówione teraz czas na potworki , które oceniam jako dobre ;] mimo że Frost Dragony są istną kopalnią złota dla knightów ale to już sprawa hitów ;p osobiście znam knighta który ma na sella ponad 1.5 bp dsmów i około 2 bp rh więc to już jest przesada jeżeli knight w ciągu dnia jest w stanie zloocić 5+rh i 3+ dsmy?... Rozmawiałem ostatnio ze 130+ elite knightem z harmonii i dowiedziałem sie że w ciągu 10 dni zloocił bp dsmów ;] więc knighci maja łatwo i przyjemnie a palkowie maja jeszcze lepiej
Podsumowując: niech oni nie pieprzą głupot że ludzie są z tego zadowoleni bo sam znam h-lvl KNIGHTÓW I PALKÓW (!!) którym sie to nie podoba np mój kolega przestal grać w tibie bo na 130 lvlu knightem ma takie same hity prawie jak knighcik 70-80lvl... a jak chcą dalej prowadzić balansacje profesji to tibia ma do wyboru 2 drogi:
1. Koniec z tibią ( wszyscy sie w*****ą delikatnie mówiąc i skończą gre )
2. Niech oddadzą sorcom i druidom takie hity jakie mieli wcześniej i mi by to wystarczyło w zupełności mimo że już mam nawet spoko knighcika zrobionego ;].
Więc mówiąc krótko CipSoft napisał same blefy na temat tego uptade ponieważ ludzie krytykują ten uptade i to stanowczo.. na Harmonii ostatnio nawet można sie wlogować na faccu o godzinie 19 bez kolejek , a przecież mamy wakacje ;] dla niezorientowanych dodam że przed wakacjami około godziny 15-16 już były kolejki około 100 osób >.< myśle że cipsoft pójdzie po rozum do głowy i naprawi swoje błędy a jeżeli nie to spieprzą swoją żyłke złota i pójdą z torbami to by było na tyle bb ;p
Darcik_ridaow
02-09-2007, 20:36
Tak bo hp tp ,y sramy i solujemy 10 gs naraz <jak kots powie ze ue to bez komentarza>. Ja na 70 lvl mam az 500hp. Biorac pod uwage to ze Gs zadaje mi srednio combo 150~ co 2 uderzenia z visa musze robic 2-3 exura gran.
;) ale dla was jest to nie pojetne bo ty masz 1k hp i sie cieszysz :).
Damik111
02-09-2007, 21:54
Uważam że z tym co mówi cipsoft o ostatnim uptade jest porównywalne z tym co mówi PiS w swojej reklamówce " poprawiliśmy pensje , bezrobocie spadło " <- gówno prawda bezrobocie spadło bo ludzie bezrobotni uciekli do Anglii , Irlandii itp więc w zasadzie zmniejszyła sie liczba ludności a nie bezrobocie a płace wcale nie są lepsze chyba że dla polityków , tak samo jest tutaj wszyscy mówią z cipsoftu że ten uptade to wielki sukces guzik prawda napewno dostali nie jednego maila od wkurzonych sorcków , druidów i wiedzą doskonale że ten uptade jest najgorszym w Historii niektórzy poprostu sie przystosowali ( tak jak ja ) i grają knighcikiem ( ja only na facc :D ) a inni starają sie walczyć z tym uptade. Mi osobiście już przeszła złość na ten uptade ale prosze was wypowiedźcie sie obiektywnie nie patrzcie na to jaką macie profesje czy to że Palladyn jedzie solo all bez waste i jak mu sie podoba niejest po prostu śmieszne ?? np mój kolega jedzie na 59 lvlu solo all na ofie nawet jak jest sam więc to po prostu jest śmieszne a ja na 80 lvlu sorkiem mam nieraz waste na dragach.. więc postanowiłem grać knightem tu sprawa ma sie zupełnie inaczej każdy hunt = zwrot.
Tutaj małe podsumowanie różynch spraw które spisałem żeby wam uświadomić jaki ten uptade jest krzywdzący:
- Hunt dragów sorkiem ( 80 lvl )- 10 bp mf ( loot około 5k z itemami nawet woi niespadł ani d-hammer ) - przed uptade bym miał zysk że hoho
zakładając że na knighcie na 1 draga szły mi średnio 3 mfy i 1 uh ( co jest nie prawdą bo szło mi mniej.. ) i tak knight jest wyraźnie do przodu.
Co do palladynów to powiem krótko - maszyna do expienia ludzie sie szczycą że zrobili palkiem w miecha z 20 na 90 lvl - to nie jest osiągnięcie.. to jest po prostu korzystanie na błędach cipsoftu gdybym mógł młucić sorkiem z jakiejś broni za darmoche po 200 i ubijać wszystko co sie nawinie bez największego problemu w zastraszającym tempie tez bym tyle lvli nabił...
Ok profesje zostały omówione teraz czas na potworki , które oceniam jako dobre ;] mimo że Frost Dragony są istną kopalnią złota dla knightów ale to już sprawa hitów ;p osobiście znam knighta który ma na sella ponad 1.5 bp dsmów i około 2 bp rh więc to już jest przesada jeżeli knight w ciągu dnia jest w stanie zloocić 5+rh i 3+ dsmy?... Rozmawiałem ostatnio ze 130+ elite knightem z harmonii i dowiedziałem sie że w ciągu 10 dni zloocił bp dsmów ;] więc knighci maja łatwo i przyjemnie a palkowie maja jeszcze lepiej
Podsumowując: niech oni nie pieprzą głupot że ludzie są z tego zadowoleni bo sam znam h-lvl KNIGHTÓW I PALKÓW (!!) którym sie to nie podoba np mój kolega przestal grać w tibie bo na 130 lvlu knightem ma takie same hity prawie jak knighcik 70-80lvl... a jak chcą dalej prowadzić balansacje profesji to tibia ma do wyboru 2 drogi:
2. Niech oddadzą sorcom i druidom takie hity jakie mieli wcześniej i mi by to wystarczyło w zupełności mimo że już mam nawet spoko knighcika zrobionego ;].
Więc mówiąc krótko CipSoft napisał same blefy na temat tego uptade ponieważ ludzie krytykują ten uptade i to stanowczo.. na Harmonii ostatnio nawet można sie wlogować na faccu o godzinie 19 bez kolejek , a przecież mamy wakacje ;] dla niezorientowanych dodam że przed wakacjami około godziny 15-16 już były kolejki około 100 osób >.< myśle że cipsoft pójdzie po rozum do głowy i naprawi swoje błędy a jeżeli nie to spieprzą swoją żyłke złota i pójdą z torbami to by było na tyle bb ;p
Masz w 100% racje i tyleB)
MasterGos
02-09-2007, 23:33
RE: do tych drobnych kłótni na poczatku Topicku miedzy Facc a Pacc
Tibia to ehk "wysysacz kasy" z was frajerów grających na Pacc. Kiedys w to grałem do czasu(last update) gdy utwierdziłem się w przekonaniu że ta gra niema juz nic ciekawego do zaoferowania i stała sie "abonamentówką".
Pacc = strata kasy i tyle... mamy 2007 roku do cholery.. a Cipsoft każe mi płacić za gre w 2D pełną dzieciaków w wieku 10-15lat... 0.o A obecnie można grac w znacznie leprze jakościowo i merytorycznie gry za free...
Poza tym Tibia ma najgorszą opinie pośród gier MMO że aż wstyd się przyznac do tego że sie w to grało dłużej niż 1 godz. (LOL)
Uważam że kto jest dość inteligentny by zrozumiec ocb juz dawno ba nawet wczesniej odemnie przestał grać w Tibie. Wiec jesli myslisz że ktos z Facc jest "darmozjadem" to jestes w błędzie ten ktoś jest znacznie sprytniejszy od ciebie(świadomie lub nie...).
A teraz możecie sobie "ulżyć" na mnie i pisać "pr0 texty" typu "ale z ćebie noob", "sam jestes frbierjerem", "jak ci nie pasóje to idź se stont".
HF może jeszcze tu kiedys wpdane..
na tej samej zasadzie mozna powiedziec ze sprytniejsi uzytkownicy komorek uzywaja firmowych dzwonkow, bo placenie za jakiegos nedznego mida jest przejawem naiwnosci.
Articuno
03-09-2007, 00:15
Poza tym Tibia ma najgorszą opinie pośród gier MMO że aż wstyd się przyznac do tego że sie w to grało dłużej niż 1 godz. (LOL)
Powiadasz, że nawet gorsza od gier typu Metal Damage, Battle Knight?
To po co grałeś w Tibię? Biłeś skill 75, żeby potem na nią równo jechać?
Po za tym o gustach się nie dyskutuje. Liczy się grywalność, społeczeństwo, zresztą tak jak mówie każdy ma swój gust. Szanuje to, że odchodzisz, bo wiem, że można mieć jej dość. M.in. to wina Cipsoftu.
@MasterGos
1. Nikt ci nie karze w to grać
2. Podaj mi jakąś grę mmrpg za którą nie trzeba płacić chcąc miec premium account (nie chodzi mi o prywatne servery)
3. Nie patrz na grafikę tylko na fabułę gry. Nie znam drugiej takiej gry w ktòrej fabuła była by tak bogato rozbudowana.
4. Jak tego nie rozumiesz to idź sie poucz
Ja nie mam pacc ale uważam że jeśli ktoś płaci to niech więcej.
A tak w ogóle to fajnie ze wogóle dodali nowe itemy nawet jesli dla graczy z darmowym kontem będą one kilkakrotnie droższe.
Ja nie mam pacc ale uważam że jeśli ktoś płaci to niech więcej.
Potwierdzam.
A tak w ogóle to fajnie ze wogóle dodali nowe itemy nawet jesli dla graczy z darmowym kontem będą one kilkakrotnie droższe.
??
To, że po update pare osób zlootowało fur bootsy i sprzedawali je po 5-10k+ (bo ludzie myśleli, że to fart, a nie ultra easy drop) nie znaczy, że to jest przelicznik dla facc (x2-3).
Mam nadzieje ze sorki otrzymaja troche sily bo teraz to szkoda gadac ilu przeszlo na retired ;/
Mimo, że teraz jest niezły balans siły, to muszę się z Tobą zgodzić.
1. Sorc powinien być silniejszy od knighta.
2. Sorc powinien być trudniejszy w prowadzeniu (teraz jest, a dowodem jest odejście 90%+ dzieciarni, bo nie robią na turę dmg knighta x4-5) .
Jednak ja bym zwiększył wpływ lvl na siłę (u knighta również, ale z 2x mniej).
Na jednym filmiku LoA vs RV mag wali z exori mort 200 (i to nie raz) w warlocka, a średnio wali 170. Według przelicznika mlvl*5 + lvl*0 powinien walić 95 do 190, czyli 142 średnio.
Miał prawie 200 lvl a walił jakby miał +10 mlvl, więc wychodzi 20 lvl - mlvl, czyli wzór prawdopodobnie wygląda tak mlvl*5 + lvl*0,25.
Inaczej mówiąc, lvl ma 8 krotnie mniejszy wpływ na siłę, ale mlvl ma prawie 2 krotne znaczenie, czyli małe lvl sorce/druty wcale nie są poszkodowane.
Ja bym dał wzór 4-4,5mvl+0,5lvl, żeby troszkę osłabić 'słabych' magów, a ulepszyć 'lepszych'.
Ps. 1 tura maga/druida na takim lvlu to 400 dmg średnio (2x e vis + różdżka). Kosztuje to 28 gp (53 many).
Dodatkowo żaden z nowych czarów nie jest lepszy od HMM/GFB sprzed upa (chyba że dla low lvl, co dla mnie jest żałosne).
Duch Niespokojny
03-09-2007, 16:05
uczepili sie dragow i nie puszcza, jak nie potraficie znalesc niczego innego - wasz problem.
Sęk w tym, że znalezienie dobrego miejsca też niemało kosztuje, bo przecież zanim się na nie trafi, trzeba sprawdzić ich kilka-kilkanaście.
a przed update knight na 300 levelu mial taka sama sile wrecz jak knight na levelu 90 i jakos placz byl na pare razy mniejsza skale.
Rozumiem ze masz bardzo male doswiadcznie z tibia ale zrozum ze 90 lvl expil z broni (axe, sword, club) zato 300lvl expil na tombach z gfb lub dragi i dle z broni + explo, hmm.
Powiem ci ze teraz 300 knight a 100 knight ma bardziej zblizona ilosc wbitego expa pzez godzine niz pzed update.
zrozum ze 90 lvl expil z broni (axe, sword, club) zato 300lvl expil na tombach z gfb lub dragi i dle z broni + explo, hmm.
to dowodzi tego, ze wzrost sily melee byl niezauwazalnie maly albo zadny, i koniecznoscia bylo podpieranie sie runami, albo zupelnie zaprzestanie uzywania broni.
Powiem ci ze teraz 300 knight a 100 knight ma bardziej zblizona ilosc wbitego expa pzez godzine niz pzed update.
dlatego ze 100 poszly w gore, co im sie oczywiscie nalezalo, czy w takim ksztalcie w jakim dostali - to juz jest kwestia dyskusyjna.
Norrle'Brevhard
03-09-2007, 19:41
Nie uważam, że odebranie sorcom/drutom pewnej siły magicznej nie było dobre. Wręcz odwrotnie wiem znając parę h-lvl sorców/drutów, że jeśli dbają o mlvl dużo go trenowali długo robili runki hity wcale nie są o wiele niższe. Najwięcej ucierpieli sorc/drut grający w ten sposób, że cały czas expili. Knightom należało się ulepszenie tak samo jak pallkom całkowicie się zgadzam. Knight ma chyba ciut zbyt silny czar "fierce berserker" choć on bierze sporo many i jest od 70lvl. Grałam Knightem i poprostu wiem, że to nie to czego chcę. Grałam też palkiem, zaczęłam przed up-datem nie do końca świadoma tego co w nim zostanie zrobione. Przestałam nim grać z trzech powodów:
1. Nadzwyczajna siła po prostu ogromna przy skillach 65 hit w dragona za 200 ze zwykłego r spearka hity zawsze wchodzą wysokie nie mówię tu już nawet o p bełtach które można kupić w sklepie za śmieszną sumę a hity wychodzą niewiele gorsze od SD. Wiem co mówię bo na 35 lvl zabiłam w ank dl wastując 4 uh i 8 mf na 35LVL!!!! Potem parę razy padłam ale dlatego, że nie nosiłam eq :P.
2. Ekonomia pall przed up rzadko teraz właściwie zawsze wychodzący na + bez użycia niczego prócz r spearów może bić silne potwory mocniej niż sorc z visa/hmm/explo/gfb a p bełtem potrafi mocniej niż sorc z sd. Niby właśnie super ale nie nie lubię grać aż tak na łatwiznę.
3.You see NEXT NOOB GRAJĄCYM PALKIEM BO TERAZ SĄ PRO MASTAH he is paladin. ALL palki gdzie nie patrzeć: pall pall pall pall knight pall pall pall pall knight knight pall pall drut.
Gram teraz sorcem gra bardzo ciekawa bo idąc nie jesteś na 100 % pewna/y że zysk 1000000000000000000000000000 krotny dzisiaj na vampirach było waste ale nie duże jakieś 500 gp. Przedwczoraj trochę słabiej bo na d lair 7k~~waste.
I wiem, że teraz znalezienie sorca/druta (tu trochę łatwiej teraz sporo osób też chcę grać bo trzeba więcej uhów i sioherów) na deserta jest prawdziwą sztuką. Pomagałam parenaście razy bo ludzie pare dni szukają i nie mogą znaleźć.
Jedno jest pewne :coś jest nie tak...
Raditz Saiya-jin
03-09-2007, 19:58
pall to teraz idealna profesja
leczy sie taniej od knighta
bije niemal tyle samo
...w dodatku z daleka...
szybko moze chodzic sam na silniejsze potwory typu hero/bk/dragi itd.
nie wspominajac juz o powerboltach za 6gp i 100 palach ktorzy bija solo demony up/down
jednym slowem zal xd
Balansacja IMHO nieudana. Magów mogli zostawić. Magowie byli najlepsi a knighci i paladyni jakoś nie płakali jak teraz magowie. Dlaczego? Bo nic im nie odebrano. Podczas kiedy magowie dostawali najwięcej (tańsze manafluidy i szybsza mana), to knighci też czerpią z tego korzyści (Leczenie manasami + exura "bo UHami się nie opłaca". Także knight szybciej się leczy samą maną niż przed update). Knight expi za darmo.Co prawda musi kupować/lootować/wziąć z questa broń raz i koniec, a mag musi kupować mf i/lub runy żeby móc expić. Biorąc pod uwagę ofensywę (knight broń a mag exori vis/sd). Knight może pójść na np. scaraby nawet na 20 lvl, skille powiedzmy 60/60 i rzadko się leczy. A mag bez mf ma marne szanse na przetrwanie, ponieważ mana mu szybko zejdzie na visach, a jak chce tam expić z summonem to musi i tak kupić mf i mieć odpowiedni level. Grałem sorcem, druidem i knightem i gra knightem mi sie podoba najbardziej. Przed i po update.
Signed, Aggro.
OtherThanAll
04-09-2007, 23:07
A wiesz co to znaczy grac dla przyjemnosci ? KThxBye
Magowie byli najlepsi a knighci i paladyni jakoś nie płakali jak teraz magowie.
Bo wśród knightów nie było procentowo tyle dzieci, które grając sorcem szły na łatwiznę, a teraz wielki płacz i zmieniają noobki chary.
W dmg/s sorc dalej wygrywa z assasin starami czy ice rapierem.
A wiesz co będzie teraz? Ulepszą trochę magów (niekoniecznie bezpośrednio) i wszystkie dzieci zaczną płakać, że specjalnie przestali grać sorcami, a teraz znowu są lepsze i będą pierdolić głupoty, że ich całe przedszkola i 50% innych tibijczyków odejdzie z Tibii.
Dlaczego? Bo nic im nie odebrano.
Taki Seromontis wcale nie jest dużo silniejszy. Wiesz, że wyciskał z explozji 600 dmg w potwora? Teraz wali max 100.
Nowe czary miały rekompensować stratę siły magii knighta. Już widzę, jak rzuca bronią za więcej, jak 150.
Podczas kiedy magowie dostawali najwięcej (tańsze manafluidy i szybsza mana), to knighci też czerpią z tego korzyści (Leczenie manasami + exura "bo UHami się nie opłaca". Także knight szybciej się leczy samą maną niż przed update).
Magowie teraz walą ze skull staffów w roty z siłą WoCE albo lepiej i to za free.
Knight expi za darmo.Co prawda musi kupować/lootować/wziąć z questa broń raz i koniec, a mag musi kupować mf i/lub runy żeby móc expić.
Co kilka leveli, potem rzadziej. Z tym, że na samej exurze w lepszych miejscach nie poexpisz. Prawda, że większa siła = mniejsza potrzeba leczenia => czasem exura zastępuje UHa, ale bez przesady.
Biorąc pod uwagę ofensywę (knight broń a mag exori vis/sd). Knight może pójść na np. scaraby nawet na 20 lvl, skille powiedzmy 60/60 i rzadko się leczy. A mag bez mf ma marne szanse na przetrwanie, ponieważ mana mu szybko zejdzie na visach, a jak chce tam expić z summonem to musi i tak kupić mf i mieć odpowiedni level.
Scaraby są typowo dla knighta. Przed upem potwory typu DS czy Crypt Shabler dla knighta były mega wastem, a sorc walił z visów z super średnią i minimalnym rozrzutem bez szans na zadanie 0 dmg czy śmieszne 30-.
Teraz sorc na małym lvlu wbijając szybko mlvl potrafi expić szybciej niż przed upem.
Nie uważam, że odebranie sorcom/drutom pewnej siły magicznej nie było dobre. Wręcz odwrotnie wiem znając parę h-lvl sorców/drutów, że jeśli dbają o mlvl dużo go trenowali długo robili runki hity wcale nie są o wiele niższe.
Niestety, jak taki MDW ma mieć dobry mlvl?
Nadzwyczajna siła po prostu ogromna przy skillach 65 hit w dragona za 200 ze zwykłego r spearka
Na axe ringu knigtem (61+4=65 skilla) nie mam besta 200 waląc z fire axe (38 ataku). Ty masz taki sam skill, słabszą broń i bijesz mocniej w draga, który ma niezły armor ;(
Może przesadziłaś trochę, ale nie dużo lub system przeliczania dmg dla pala jest inny (może dodatkowo pal omija armor?).
Ekonomia pall przed up rzadko teraz właściwie zawsze wychodzący na + bez użycia niczego prócz r spearów może bić silne potwory mocniej niż sorc z visa/hmm/explo/gfb a p bełtem potrafi mocniej niż sorc z sd.
RS to u pala dno (zbyt silne). 30 gp sztuka plax albo więcej, bo to przykre się robi (to samo PB).
Nie zakładałbym się, czy walniesz mocniej od explo sorca.
P bolt lepszy od SD? Może pojedyncze strzały, ale średnia niższa (chociaż 6gp a 250 to jest różnica).
Assassin Star jest lepszy od SD, ale cenowo wychodzi gorzej.
Z tym, że na samej exurze w lepszych miejscach nie poexpisz. Prawda, że większa siła = mniejsza potrzeba leczenia => czasem exura zastępuje UHa, ale bez przesady.
Od momentu gdy ilosc hp zaczyna wyraznie przekraczac maksymalny total damage jaki liczba potworkow przypadajaca na pomieszczenie ( umownie ) moze nam zadac przed smiercia, mozna sie po prostu leczyc po walce. Taki np Goblinsworder z exura lata na warlockach i zyje. Przyklad troche przejaskrawiony ale fakt to fakt.
=======
V wg kalkulatora w granicach 50-150.
Szybki'lols
05-09-2007, 10:04
Taki Goblinsworder ładuję sobie "exura" na po 150hp-200hp <Mogę się mylić>
Norrle'Brevhard
07-09-2007, 11:42
Assassin Star jest lepszy od SD, ale cenowo wychodzi gorzej.
Tak ale assassin star nie znika po jednym rzucie jest bardzo trwały.
Duch Niespokojny
07-09-2007, 11:59
Tak ale assassin star nie znika po jednym rzucie jest bardzo trwały.
Owszem, znika po jednym rzucie.
zmulator
08-09-2007, 22:08
A tak w ogóle, bo nie wiem- Lodowe Wyspy są dostępne dla Free czy nie???
Albertus
27-10-2007, 14:18
A tak w ogóle, bo nie wiem- Lodowe Wyspy są dostępne dla Free czy nie???
nie i bardzo dobrze , jeszcze by tam brakowało "nupkuf" biegających co klepią mamuty na których ja robie soule
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.