Pokaż pełną wersje : Masakra na Lucerze (Ghazbaran)
Bartholomew
03-09-2007, 02:12
http://www.tibiacam.tv/cams.php?id=fwnholri090g5hut
po tym co tutaj zobaczylem, nie jestem pewien czy nawet ekipa Ruthless z Harmonii dalaby rade
filmik na TibiacamTV
KozkaOpole
03-09-2007, 02:56
Ciezko bylo, ale dobrze rozpoczeli go zabijac;/ ale nie dali rady.
Mysle ze first ubija tego potworka na harmoni:P
Capality
03-09-2007, 03:22
02:11 Condricts Noix [199]: 14:37 You lose 1699 mana blocking an attack by Ghazbaran.
MASAKRA
Ragnus_Firedhea
03-09-2007, 10:53
tam gdzies nawet 2k + hit wszedl:P
Dzik Dzik Tadzik
03-09-2007, 11:50
Trzeba przyznać, że jest to potwór do zabicia niesamowicie trudny.
po tym co tutaj zobaczylem, nie jestem pewien czy nawet ekipa Ruthless z Harmonii dalaby rade
Podejrzewam że ciężko by było jak by całe Ruthless nawet poszło ponieważ wq mnie brakuje tam "hlvl" knightów bo jeśli tak jak tu na filmie 130~ lvl blokują te "wiatraki" i przyjdzie boss i jebnie obszarowy atak to te 130 padaja i idą na głównego blokera na harmoni- Scorpion Andree 230ek tak myśle i wtedy ciężko by było ;p Tak w ogóle to od sio lepsze by było Exura Gran Mas Res jeśli byłby zasięg ;) Ale pozostaje nam czekać xD!
Może i by się udało, gdyby Ghaz~ nie przerzucił się na tego gościa w mage outficie =/
Potwór do zabicia trudny, ale nie przez swoją siłę czy coś, ale przez te jak ktoś wyżej nazwał"wiatraki"
Jakby blokerzy mieli zmieniarke stone skinow i ludzi ktorzy by ich uhali to pewnie by sie udalo...
Scorpion Andree też może paść. Na Secura padł Farlo Beat czy jakos tak. Też ek 230. Kto pierwszy? Secura czy Harmonia?;)
Problemem jest to, że Blokerzy nie będą chcieli nosić SSA, bo boją się o EQ gdy padną. Więc noszą aole:confused:
BingooCola
03-09-2007, 15:24
Problemem jest to, że Blokerzy nie będą chcieli nosić SSA, bo boją się o EQ gdy padną. Więc noszą aole:confused:
Chyba że założą 'noob eq' po to by sie przygotować na śmierć.
I tak Noob eq z SSA, da im więcej niż Joł eq, z Aolem...
Potwór do zabicia trudny, ale nie przez swoją siłę czy coś, ale przez te jak ktoś wyżej nazwał"wiatraki"
No oczywiscie Ghazbaran w ogole silny nie jestes a to ze bije hity za 2000+ to przypadek tak ? Przewazne blokerow zabija solo bo wiatraki atakuja innych blokerow ale to maly szczegół...
No oczywiscie Ghazbaran w ogole silny nie jestes a to ze bije hity za 2000+ to przypadek tak ? Przewazne blokerow zabija solo bo wiatraki atakuja innych blokerow ale to maly szczegół...
Ojej a ja myslalem ze sie przerzucaja =/
@Down
Zle to ujalem. Jesli dobrze widzialem, Ghazbran summonuje Death~ wiec tak czy siak sa one przy blokerach.
Uci3kini3r
03-09-2007, 16:03
@Up
po co sie maja przezucac, jak nikt ich nie bije?
Ojej a ja myslalem ze sie przerzucaja =/
Blokerzy "wiatrakow" wedlug mnie powinni je trzymac przy sobie i wrazie potrzeby uzyc czaru "exeta res"
Alanus Lutinum
03-09-2007, 16:47
I tak zabiją ghazbarana w końcu i będzie tylko chwilową legendą jak orshabaal. Orshabaal walił hity nawet po 3k, ale to pojedyncze rekordy.
powiedz mi czy orsh nie ma hitów zbliżonych do 2k? A jaki problem ubić teraz orsha? gdzie się pojawi tam zdycha-duzo miejsca jest do lurowania, przyzywa do 6 wolnych demonów. A ten Ghazik jest w ciasnym pomieszczeniu z obstawą potworów których nie można zabić, albo mają tyle HP że zabicie ich jest czasochłonne. Jego gfb czy inne gówno obszarowe zabiło by całą ekipe na schodkach, bo nie maja gdzie stać. Dużo osób zajmuje się blokowaniem tych wiatraków, główni blokerzy stoją z ghazikiem a w przypadku przerzucenia się ekipa ma ciepło(; dlaczego? bo ten pyrtek :
-znajduje się w ciasnym pomieszczeniu
-przyzywa potwory które mają dużo HP
-są tam także "wiatraki" których zabić się nie da
-ekipa strzelająca stoi na schodkach
-część blokerów musi zająć się wiatrakami
Jak ci prosciej to wytlumaczyc? narysowac?
Teraz przykład ferdka..czy to silny boss? NIE(lecz się silnie leczy), ale jest w pomieszczeniu gdzie dojście do niego uniemożliwa masa demonów, strzelające wieżyczki i inne gówna które rozpraszają ekipe.
Według mnie jedyny możliwy sposób na zabicie go to strapowanie go ze WSZYSTKICH stron blokerami tak, by nie miał jak się przerzucić. Im by się udało, ale brakowało chyba z jednego blokera z boku;/
felek_xD
03-09-2007, 17:20
ahha podobalo mi sie jak dobijal blokerow tym gfb z energi xdd
Imm0rtal
03-09-2007, 17:38
No widać, że na tym filmiku już była lepsza organizacja, problem w tym, że padł jeden bloker, powstała luka i już Ghazek się przerzucił na shooterów, jego trzeba otoczyć jak największą liczbą blokerów, wszystko sprowadza się to tego, aby odgrodzić go i jego deathslicery od shooterów.
Michalusik
03-09-2007, 19:06
Moim zdaniem ten Ghazbaran jest za słaby, miesiąc może dwa i zostanie pokonany... CipSoft dobrze zaplanował te Deathslicer i to że jest w ciasnym pomieszczeniu, jego 'gfb' trafiają shooterów, potwór powinien walic 3,5k+, combo do 5k wtedy to byłby problem a teraz? Kwestia czasu, założę się że wielu myśli tak samo.
Pozdrawiam
Michalusik
@up
Racja, w sumie zalezy od szcześcią i lvlu blokerów.
Co do czyjejś wypowiedzi. Na nonpvp tez nie jest łatwo. Na Securze jest MOCNA drużyna i tez nie dali rady...
Shinodin Barthez
03-09-2007, 19:52
Rozpędził tą całą ekipę w 2 minuty :D Rewelacyjny potworek :)
Kilka blokerów więcej, trochę szczęścia i dobra taktyka to recepta na zabicie tego potwora. Moim zadnie wystarczy blokerów ustawić w linii prostej, tak aby zablokowały drogę wiatrakom i temu dużemu na G do shoterów. Oczywiście w ekipie powinni się znajdywać druidzi który zajebliby sie exurowaniem, najlepiej mass. Dużo sorcererów z SD pallków z assasin starami i po sprawie. Najważniejsze jest to żeby szybko zabić mr G.
Poprostu trzeba wziąść kilka razy więcej shooterów. Tak gdzies z 70 osób.
Ja to widze tak. Luruja tego bossa pod schodki, piecdziesieciu master sorcow schodzi na dol na mana shieldzie + stone skiny + might ringi, wala ue i na gore. Zalozmy ze straca mu 25tys hp, wchodza na gore , manasy w ruch i druga seria.
No i zanim się wymanasują, to on się wyleczy już dawno. Sorka zj3bali w tym upie wiec UE gówno da. Lepiej SD spam już.
Michalusik
03-09-2007, 21:53
Kilka blokerów więcej, trochę szczęścia i dobra taktyka to recepta na zabicie tego potwora. Moim zadnie wystarczy blokerów ustawić w linii prostej, tak aby zablokowały drogę wiatrakom i temu dużemu na G do shoterów. Oczywiście w ekipie powinni się znajdywać druidzi który zajebliby sie exurowaniem, najlepiej mass. Dużo sorcererów z SD pallków z assasin starami i po sprawie. Najważniejsze jest to żeby szybko zabić mr G.
Nooo... Masz łeb na karku!
Ja od siebie dorzucę to że nie 1 linia tylko 2. To działa jak rdza, gdy wyżre chociażby tą najmniejszą dziurkę to resztę szlag trafi.
Pozdrawiam
Michalusik
Badek1910
03-09-2007, 22:41
Miły stworek : d
Doombanor
04-09-2007, 01:09
Na poczatku swietnie im szlo, gdy stworek byl otoczony.
Jednak sforsowaniu trapa pokazal swoj evul powah xd
Jest to kwestia czasu, podobnie jak Feru i Morg.
Pytanie co z niego moze spasc, moze Golden Bow ?@!@!?
Drzamich
04-09-2007, 09:19
Przypominam że został nam jeszcze jeden potwór z Triangle of Teror (http://tibia.erig.net/The_Triangle_of_Terror).
Pewnie go dodadzą za rok. Tak jak wprowadzili Morga w lecie 2006, Ghazbaran'a w lecie 2007 to pana xXx dodadza pewnie w lecie 2008.
I zapewnie będzie dużo potężniejszy od Ghazbaran'a.
U nas nawet nie udało się doprowadzić go do schodów ;p Główny bloker padł od 2 Nightmare + 5 Deathslicer i Ghazbarn. Te ataki 2k~ to są na dystans z miecza (exori hur :D) wkońcu to jest Mistrz Ostrzy.
Szybki'lols
04-09-2007, 12:39
filmik na TibiacamTV
Każda ekipa na świecie jest zdolna go udupić :) trzeba się tylko zgrać Ciekawe kto 1 go zabije :) i jaki rarek leci ;]
Tentotrix
04-09-2007, 15:37
http://img233.imageshack.us/img233/338/2191hitfj2.jpg (http://imageshack.us)
jeszcze nie widzialem zeby jakis potwór wałnał za tyle :P max hit orshaa to chyba 1600 :P jestem ciekaw jaki max hit moze to coś walnąć :p
Michalusik
04-09-2007, 16:11
Przypominam że został nam jeszcze jeden potwór z Triangle of Teror (http://tibia.erig.net/The_Triangle_of_Terror).
Pewnie go dodadzą za rok. Tak jak wprowadzili Morga w lecie 2006, Ghazbaran'a w lecie 2007 to pana xXx dodadza pewnie w lecie 2008.
I zapewnie będzie dużo potężniejszy od Ghazbaran'a.
Ten potwór to Zoralurk, jak pisałem wcześniej że Ghazbarn to tylko kwestia może nawet i miesiąca, z Zoralurkiem nie będzie tak samo, hity z łapy 4k+ ^^? Kto to wie...
cytuje z TibiaWiki
"Zoralurk is a member of the Triangle of Terror. He is known to be "the demon with a thousand faces". Zoralurk has yet never been seen on any Server or Test Server. Expected to get into the game on Summer Update 2008"
link:
http://tibia.erig.net/Zoralurk
A i pisałeś że pewnie go dodadzą, po mojemu to napewno :p.
Btw. te całe info o Zoralurk'u i ToT zawdzięczam Drzamich'owi.
Pozdrawiam
Michalusik
Drzamich
04-09-2007, 16:21
No to mamy całą Trójcę.
@up: Kierowłem sie tym że w głównym spisie ToT na TibiaWiki nie ma pana Zoralurk'a ;).
Ale dobrze że o tym napisałeś ;)
@edit: Dodam jeszcze, że Ghazbaran zabił łącznie 13 osób, a deathslicers 2.
Niezła masakra... :D :confused:
Gdy tak patrze na ten HIT, to se myślę jakie może być jego max kombo Hit[łapa +czary]. :baby:
@up
To znajdź mi na jednym świecie 8 blockerów 200+, którzy pojdą, żeby go blokowac...
Pozatym taki 200ek ma ~3k hp, a hity bossa z łapy niejednokrotnie przekraczają 2k. Więc twój plan wg. mnie to lipa.
@topic
Hehe ciekawe kiedy na Harmoni go ubiją :P Teoretycznie Ruthless ma spore szanse, żeby go pokonac, jeśli MDW będzie nadążac z Arozoniciem z Mas Resowaniem blockerów :P
a ja wam mówię ze pierwsi tego potwora zabiją osoby z candi ;)
a ja wam mówię ze pierwsi tego potwora zabiją osoby z candi ;)
Nom, będzie tak samo jak z Morga~ ^^
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.