zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Igranie z życiem.

Mortyr_Pixel
08-09-2007, 11:55
Wracasz sobie spokojnie z wyprawy. Nie masz wysokiego lvlu więc nie jesteś orłem w walce. Aż tu nagle z naprzeciwka wyłania się pk! Nie możesz dać loga, bo przed chwilą zabiłeś potwora. Co wtedy robisz??? Dodam, że wokół nie ma nikogo...

OldSlayer
08-09-2007, 11:59
To zależy gdzie jesteś i czy cię goni, czy sobie przechodzi.
Napisałeś że wychodzi pk a napisałeś że Fight masz z powodu zabitego potwora, czyli że ciebie nie leje

Lasooch
08-09-2007, 12:03
Mówię do niego 'OMUJ HOW MEKE YOU DIS SCHOOL OMG PLIS SKUL'.

@down: tak, wyrzuć 50 gp, to na pewno Cię nie będzie gonić!11

Mortyr_Pixel
08-09-2007, 12:07
dokładnie mi chodzi że jak mnie zamierza gonić.Nie wierzę, żeby każdy pk przechodził koło ciebie spokojnie. Myślę, że dobrym sposobem jest wyrzucenie trochę pieniędzy, żeby odwrócić jego uwagę i uciec.

Lynx
08-09-2007, 12:45
Wracasz sobie spokojnie z wyprawy. Nie masz wysokiego lvlu więc nie jesteś orłem w walce. Aż tu nagle z naprzeciwka wyłania się pk! Nie możesz dać loga, bo przed chwilą zabiłeś potwora. Co wtedy robisz??? Dodam, że wokół nie ma nikogo...

mnie nigdy pk nie bija :<

btw. to smiesznie wygląda jak ludzie daja loa kiedy przechodze =D

Times
08-09-2007, 12:48

-Uciekasz?
-Lejesz go?
-Wołasz kumpli i starasz się przeżyć?

Wszystko zależy jaki kto ma poziom. Jeśli wybierasz ucieczkę kieruj się do najbliższego miasta, albo miejsca gdzie jest dużo ludzi. PK zazwyczaj tam nie wejdzie bo będzie sie bał rychłej śmierci od innych graczy lub tego że zostanie zauważony.

A jak masz ich już na prawdę dość wybierz inny serwer, non-pvp najlepiej. :)

Barniakos
08-09-2007, 12:52
Zakładam wrotki które zawsze mam w plecaku i uciekam jak najdalej na Refugi, żeby mnie nie zabił.

Mortyr_Pixel
08-09-2007, 13:28
hmmm. dobrze mogę uciec do miasta ale jak miasto jest daleko, a agresor szybszy??? ja typuję wyrzucenie pieniędzy.

Kulikos
08-09-2007, 13:36
Jak masz runy to nie bój się ich użyć. Lepiej je zmarnować niż żeby trafiły w jego łapska. Ja wole zawsze walczyć. PK myśli, że może wszystko. Jak natrafi na opór, choćby nikły to już zaczyna wątpić. Lepiej zginąć i chociaż troche skopać mu dupe, niż paść uciekając i dać mu loot + satysfakcje z łatwej ofiary.

Times
08-09-2007, 13:37
hmmm. dobrze mogę uciec do miasta ale jak miasto jest daleko, a agresor szybszy??? ja typuję wyrzucenie pieniędzy.

To on weźmie kase i potem Ciebie zabije-.- Nawet jak mu trochę umkniesz to i tak Cię dogoni bo jest szybszy. Zresztą rządnego Twojego EQ PK nie przekupisz 500gp. Jak dasz palec to weźmie całą rękę.

Trzeba ZAWSZE nosić 2bp UHów, trochę manasów i poty. Pamiętaj, nigdy sie nie poddawaj choć sytuacja wygląda tragicznie;) PK to tez człowiek i też popełnia błędy i trzeba to wykorzystać :)

Soldier of Harlen
08-09-2007, 14:00
Nie wiem jak wy ale ja mam swój unikalny sposób. Podchodzę do niego i mówię "exevo gran mas vis".

Barniakos
08-09-2007, 15:13
Nie wiem jak wy ale ja mam swój unikalny sposób. Podchodzę do niego i mówię "exevo gran mas vis".

Chyba na OTSie

.Matrik.
08-09-2007, 15:16
zal

Kolejny dowód na to, że jesteś głupi.

Santaks
08-09-2007, 15:31
kupojesz kilka bp uh/ih i biegniesz do naj blizszego miasta

Barniakos
08-09-2007, 15:47
kupojesz kilka bp uh/ih i biegniesz do naj blizszego miasta

Nom kupi na jakims wypizdowiu uhy ? Zastanow sie zanim cokolwiek napiszesz.

Aneviv
08-09-2007, 15:50
Nom kupi na jakims wypizdowiu uhy ? Zastanow sie zanim cokolwiek napiszesz.

Chodzi mu o to żeby miał kilka bp uh/ih zawsze dla bezpieczeństwa

thewojtek
08-09-2007, 16:03
Zakladam Axe ringa, zmieniam kanal na ventrilo, wlanczam full atak, wylanczam muzyke i zaczynam go w pi**e lac ; )

Kago.powraca
08-09-2007, 17:41
Gdy nie ma lvlu dużo większego ode mnie, to włączam Winampa, i puszczam Metallica - Die, die my darling, wklepuje 'utani hur' podbiegam i zaczynam go lać, puszczając co jakiś czas exori :P

PS: Zawsze mam przy sobie dużo uh ;p

Erhion
08-09-2007, 18:04
1. Exp koło miasta.

2. Opowiedz mu kawał. Może jak się będzie śmiał to zwiejesz. :D

3. Jak widzisz PK spójrz na nick. Jak kojarzy ci się z br to mów, że jesteś br. Jak z polakiem to mów, że jesteś pl itd. :D

4. Powiedz, że dopiero padłeś i nic nie masz. Niektórzy w to wierzą. :O

5. Wciskaj kit, że za tobą jest jakis ziomek na niższym lvlu i żeby go poszedł zabić.

Wyrzuć pustego baga/bp i s*******aj krzycząc "Weź mój backpack PLIX".

Mam nadzieje, że pomogłem.B)

margaryna123
09-09-2007, 20:49
Zależy od tego kto to jest. :)
Jeżeli np. to jakiś 10sorc jak sam jesteś 35, to możesz spokojnie olać, nawet jak zacznie atakować.
Jeżeli idzie jakiś 25druid ale z summonem a sam nie masz many to radzę uciekać, a najlepiej to dać loga...:p
Jeżeli to jest jakiś zawodowiec, złapał Cię poza miastem i w sumie to tlyko kwestia czasu jak Cię zabije to... WALCZ. No chyba, że wiesz, że masz szanse uciec do PZ, to jak najkrótszą drogą pędzisz do niego.

PandeSin
09-09-2007, 23:43
Zawsze przy sobie trzeba mieć bp uhów, kilka sd, kilka bp mf, df
a tak pozatym

utani gran hur + utamo vita i fruuu do depo

i najwazniejsza zasada; zawsze miej dużo many (~600+)

lololol
10-09-2007, 23:43
daje exita i ciesze sie ze mu ucieklem!!!!!!!!!!1 :cup:. temat z dupy panowie ;s

OjciecChrzestny
11-09-2007, 09:35
ciekawy temat :)
ja odrazu oceniam swoja sytuacje po czym zaczynam uciekac . jesli sytucaja jest beznadziejna to wrzucam wora do bagna lub wody i zaczynam kląć niczym szewc :D. potem logguje sie gdzies w miescie i dalej wyklinam piszac przy tym do znajomych aby go ubili. niestety znajomi tez oceniaja sytucaje bo nigdy nie wiadomo kogo to char :D. albo on ginie od znajomych albo daje logga.

Zyziek
11-09-2007, 09:53
ja odrazu oceniam swoja sytuacje po czym zaczynam uciekac . jesli sytucaja jest beznadziejna to wrzucam wora do bagna lub wody i zaczynam kląć niczym szewc :D. potem logguje sie gdzies w miescie i dalej wyklinam piszac przy tym do znajomych aby go ubili.

Zachowujesz się jak typowy noobek, który padł : ).

Szybki'lols
11-09-2007, 10:13
dokładnie mi chodzi że jak mnie zamierza gonić.Nie wierzę, żeby każdy pk przechodził koło ciebie spokojnie. Myślę, że dobrym sposobem jest wyrzucenie trochę pieniędzy, żeby odwrócić jego uwagę i uciec.

skąd się urwałeś ? to będzie zachęta dla niego coraz lepsza żeby Cię "zpeczyć"

X3R3
11-09-2007, 10:14
Jeżeli PK cię zaatakuje na przykład o 2lvle wyższy, to jak zaczniesz biec w jego stronę, bić go SDkami i wrzeszczeć MWAHAHAHA to bardzo prawdopodobne, że sie skitra i bedzie chciał uciekać. Mi to pomogło:D

OjciecChrzestny
11-09-2007, 10:21
Zachowujesz się jak typowy noobek, który padł : ).
wiem heheheheehe
tylko nie zapominaj ze autor tematu dokladnie opisal w jakiej sytuacji jesteś. wiec nie masz jakiegos evul 300lvlu i 100bp uh ":P a raczej 11lvl i pare ihów.
cóż dla mnie stracenie godziny gry przez glupia śmierć jest czymś nieprzyjemnym dlatego zachowalbym sie tak a nie inaczej :)

thoro
11-09-2007, 10:27
Z zalozenia pk jest gozej uzbrojony, zazwyczaj tak jest ze ma kilka sd, kilka uh i moze 2 bp manasow a to i tak dobrze. Jak jestes blisko pz to lepiej sie na razie nie bawic w zabijanie tylko pobiec tam, i albo juz zostac albo wyslac eq i wracac;]

=Pekin=
11-09-2007, 12:22
Piszesz "no plx"
NO CO KAZDY NOOB TAK PISZE XDDD
Zwlasza ze 99 % graczy w tibii to teraz nooby :p
w cda napisali ze ta gra ma koszmarne spoleczenstwo :P

wracajac do tematu .. pisz "no plx"

OjciecChrzestny
11-09-2007, 20:11
Piszesz "no plx"
NO CO KAZDY NOOB TAK PISZE XDDD
Zwlasza ze 99 % graczy w tibii to teraz nooby :p
w cda napisali ze ta gra ma koszmarne spoleczenstwo :P

wracajac do tematu .. pisz "no plx"

czemu teraz? wyobraź sobie ze kiedys tez byly a co naj najśmieszniejsze ty tez nim byles (moze jestes)

babcia666
11-09-2007, 21:20
Prosta sytuacja.
43 pall, cieszący się z loota(2x d hammery, serpent i 3k w kasie) wraca z draconi do dp. Robi ostatnią rundkę, przy okazji mijając po raz xx botterów stojących przy wieży z dl(oboje br). Zabija ostatni raz draga na podwójnym respie gdy na wejściu wyskakuje mu 67 palladyn mający pk, ryczący "KILL ALL POLISH NOOB"(gościu br, tutor) i blokujący wejście. Puszcza f fieldy, pociska z sd. Po 3 h hunta masz TYLKO bp manaska... zakładasz time ring i starasz się uciec. Otwierasz drzwi w draconi, bieniesz jak głupi... aż wreszcie trap, manasy się po paru chwilach kończą-ded, spada obsidian + bp...
W takiej sytuacji ciężko uciec.

kondom69
11-09-2007, 22:36
-jak jest płaski teren to uciekam
-jak mam trapa to go leje
-jak widze kilka pięter schodów lub drabinek przed sobą to uciekam po nich. Np. ide gora dol, gora, gora gora, dol, dol gora dol gor gor dol dol dol gora gora dol
on za mna a ja w pewnym momencie zamiast do gory to zaczynam uciekac na plaski i zanim koles sie skapnie to mnie juz dawno nie ma
-wolam kumpli
-jak leje mnie 120lvl to stoje i proboje negocjowac,

Toren
13-09-2007, 17:26
Ja też ci radze metodę ze schodami ja tak już parę razy uciekłem (np.mojego palla do zabawy miał 9 level tam mi wyskakuje knight 33lvl to miałem farta ze obok drabina i tak robilem ciągle on później znalazł inna ofiarę i dał mi spokój) :)

P.S. Możesz wołać jak n00b ,że twój kumpel ma 100 level czy coś takiego B)

Kimo36
13-09-2007, 18:15
Jezeli wiem ze nie amm szans to leje pk'era zeby mial chociaz minimalne waste
, jezeli smierc zbliza sie juz w ulamkach sekund to proboje wyrzucic bp do wody aby nie mial loota...
Jezeli jest pokroju mojego lev zawsze oceniam sytuacje.
Np. full resp z dwarfami soldami.
Podchodzi 19 sorcer (ja 19 druid xD 7 mf) i zaczyna mnie atakowac z dragon breatha. uciekam do wyjscia. wchodze do góry.
manasuje sie po czym schodze aby ponownie ocenic ilosci mf danego pk.
a tu zaskoczenie xD padl trapniety przez 4 soldy xD

Ptakuba
13-09-2007, 18:23
Mówicie tu o 20-lvlach, ale dla przykładu ja, 8-lvlovy pal, skiluję sobie na trollach, patrzę a tu podchodzi zwykły koleś, bez czachy i bez żadnego ostrzeżenia mnie atakuje. Miał około 20 lvl więc uciekałem w stronę miasta (thais) ale że wyższy lvl to mnie dogonił. Mówici, że zawsze trzeba mieć bp uhów, ale skąd ma to mieć 8-lvl, hę?

kopcio
13-09-2007, 18:28
Lynx ciebie niebija bo jak zobacza 8 lvl to mowia "niewarto tracic czas";p nawet 80lvl znajdzie godnego siebie pk

kopcio
13-09-2007, 18:29
mnie nigdy pk nie bija :<

Niebija cie bo jak widza 8 lvl to mowia "niewarto tracic czas" ;p Nawet 150lvl znajdzie godnego siebie pk;)
sorki za powturke

Ptakuba
13-09-2007, 19:42
Tak? A jednak. Spokojnie sobie chodzę w poszukiwaniu trolla, a tu koleś podchodzi, nie zwracam na niego uwagi a on zaczyna mnie nawalać z różdżkiX(. Może z tym 20lvlem trochę przesadziłem ale na pewno był o kilka wyższy ode mnie.

@Edit: Teraz już wiem - to był boter.